🔸یک اشتباه را با صد اشتباه کامل نکنیم
🔹ستاد کل نیروهای مسلح رسما اعلام کرده که هواپیمای اوکراینی بر اثر اشتباه پدافند ایران مورد اصابت قرار گرفته. این خبر، داغ درگذشت دهها هموطن را بیشتر از پیش سنگین کرد.
🔹اینکه اشتباه از طرف چه شخص یا سیستمی انجام شده، آیا نقص فنی در وقوع حادثه موثر بوده یا نه، و آیا اقدامات خرابکارانه در این خطا نقش داشته یا خیر، موضوعی است که باید منتظر ماند تا اطلاعات دقیقتری از ماجرا کشف شود.
🔹آنچه امروز مهم است این است که این اشتباه میتواند مرگبارتر از این، و این داغ میتواند سنگین تر از این هم بشود، اگر ما این اشتباه را با اشتباهات دیگری تکمیل کنیم، از جمله:
🔹۱- شایعاتی درباره استعفای مقامات عالیرتبه سیاسی و نظامی منتشر شده که بیشتر قصد ایجاد توقع کاذب در میان مردم را دارد. در روزهایی که ایران عملا توانایی خود را برای مبارزه مستقیم با استکبار جهانی نشان داده است، حذف مقامات توانمند نظامی، نتیجهای جز ایجاد آشفتگی در این جبهه ندارد. یعنی دقیقا همان چیزی که دشمن میخواهد.
🔹۲- امروز خانوادههای زیادی داغدار هستند. یک ایران هم همدرد آنها هستند، بالاخص نیروهای نظامی که خود، متهم این ماجرا هستند. اما این داغ، بیشتر میشود اگر عدهای بخواهند بهرهبرداریهای سیاسیشان را از آن بکنند.
🔹۳- حواسمان باشد که موج خشم و ناراحتی امروز ما، نیروهای نظامیمان را در اقدامات آتیشان محتاط نکند. دشمن در این روزها ضربه سختی خورده و قطعا مترصد است که این ضربه را جبران کند. برای او، هیچ چیز بهتر از ترسو شدن نیروهای مسلح ما نیست.
🔹۴- این حادثه بد، در بدترین زمان ممکن هم اتفاق افتاد؛ یعنی دقیقا زمانی که ایران در یک عملیات بزرگ و پیچیده نظامی، قدرتمندترین نیروی نظامی دنیا را زیر سوال برده بود. بیایید همه چیز را بگذاریم به حساب اتفاق.
🔹اینکه آمریکا از چنین اتفاق بیموقعی خوشحال باشد عحیب نیست، عجیب آن است که ما به خاطر این اشتباه، موفقیتهای دیگرمان را زیر سوال ببریم.
🔺برگردیم به ۱۴۰۰ سال پیش: مسلمانان جنگ احد را با پیروزی پشت سر گذاشتند. اما با خطای انسانی جنگ مغلوبه شد. دهها شهید، حاصل این اشتباه بود که «حمزه سیدالشهدا» فقط یکی از آنها بود. اما با پایان جنگ، تکلیف آن اشتباه نظامی چه شد؟ «لَقَدْ عَفَا اللَّهُ عَنهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ حَلِیمٌ» خدا از آن اشتباه گذشت و به پیامبر هم دستور داد: «فَاعْفُ عَنهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ»
📚فارس
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir
🔴 حضور اتفاقی !! سفیر انگلیس برای همدردی روبروی دانشگاه امیرکبیر ، یاد آور بست نشستن مشروطه خواهان در سفارت انگلیس و همان قضایای دیگ پلوی سفارت انگلیس و داستان رخنه در مشروطه است ۰
⚠️هر جا روباه پیر مکار را دیدید بدانید فتنه قوی است ؛ بیشتر مواظب مزرعه باشید۰
دکتر موسی نجفی
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir
هدانا.mp3
1.72M
🔊گوش کنید| دعای دیگران/ چگونه دعا کنیم؟
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir
💥 جنگها و درگیریهایِ سختی که بین جبهۀ حق و باطل به پا میشود، دو هدف را دنبال میکند:
۱) پاک شدنِ مؤمنین از ناخالصیها؛
۲) جدا شدنِ صفِ منافقين از صفِ مؤمنين.
💥 فرقِ مالکِ اشتر با منافقين در همين سختیهای جنگ معلوم میشود.
⚫️آیت الله سید محمدمهدی میرباقری:
«خداي متعال ميفرمايد: جنگ براي اين بود که «وَ لِيَبتَليَ اللهُ ما في صُدورِكُم وَ لِيُمَحِّصَ ما في قُلُوبِكُم». (سوره آلعمران، آیه ۱۵۴)
يکي از اهداف درگيري و جنگهايي که بين دو جبهه حق و باطل برپا ميشود _ و سرانگشت تدبير نهايي آن هم به خداي متعال برميگردد_ اين است که در اين صحنهها شما خالص شويد. پاک شدن جبهه حق از ناخالصيها در همين درگيريهاي سخت است.
يکي ديگر از اهدافي که در قرآن بيان ميکند: براي اين است که صف مومنين از منافقين روشن شود. («وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُواَ...»)
اگر سختيهاي جنگ صفين نبود _که خود اميرالمومنين (عليه السلام) اين جنگ را به آن نقطههاي سخت هدايت کردند _ خوارج هم ميخواستند خودشان را در صف حضرت بدانند و الان مدعي اسلام و در قيامت خودشان را مدعي امام علي (عليه السلام) بدانند.
شمر در صفين در کنار اميرالمومنين است، وقتي کار سخت ميشود، آرام آرام صف منافقين و خوارج از مؤمنين جدا ميشود. فرق مالک اشتر با منافقين در همين سختي جنگ معلوم میشود.
قرآن ميفرمايد اين جنگهایی که بين جبهه حق و باطل به پا ميشود، دو هدف را دنبال ميکند: يکي اینکه جدا شدنِ صف حق و باطل در اين صحنههاي سخت است که اهل باطل، وقتي دفاع از اسلام سخت شد، صف خود را جدا ميکنند؛ دوم، روشن و خالص شدنِ خود مومنين است. در اين سختيهاست که مؤمنين در کوره قرار داده شده و پخته ميشوند. مثلاً وضعيت روحي مردم عراق بعد از جنگ با داعش و...، زمين تا آسمان تفاوت کرده است؛ ملتي پختهتر، شجاعتر، رشيدتر و حليمترشدهاند که با دوران پيش از آن تفاوت دارند.»
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir
🔺 کوتاه و خواندنی
🔹روش آیت الله سید علی آقا قاضی (ره) در کمک به مستمند
شخص موثقی از علمای نجف نقل کردند:
در نجف اشرف دیدم آیة الله عالم و عامل و عارف کامل آقای سید علی قاضی طباطبائی (استاد اخلاق علامه طباطبائی صاحب المیزان) در دکانی کاهو می خرید ولی برخلاف سایر مشتریها که کاهوی مرغوب و نازک را جدا می کردند ایشان کاهوهای غیر مرغوب و غیر قابل استفاده را جدا کرده پولش را دادند و حرکت کردند. من بدنبالش رفتم.
عرض کردم: چرا حضرتعالی کاهوهای خوبی جدا نکردید؟
🔹فرمود: فروشنده این کاهو آدم فقیری است من میخواهم به او کمکی کرده باشم در ضمن نمی خوابم بطور مجانی باشد که هم شخصیت و حیثیت او محفوظ باشد و هم او به پول مجانی گرفتن عادت نکند. این کاهوها را که کسی نمی خرد بر میدارم و پولش را به او می دهم.
✅ آری،این عالم عالیمقدار با این فرمایش نکته جالب و درس بزرگی را بیان فرمودند چون در دستورات دین مقدس اسلام بی کاری، مفتخوری و تکدی کردن و سربار مردم بودن بسیار مذموم است و در این خصوص روایات و احادیث فراوان از رسول خدا و ائمه معصومین علیهم السلام وارد شده که در اینجا به ذکر از آنها اکتفا می شود:
زراره می گوید: مردی به حضور حضرت صادق علیه السلام رسید.عرض کرد: یا بن رسول الله دستم ناسالم است و نمی توانم با آن خوب کار بکنم و سرمایه ای هم ندارم با آن کاسبی کنم فردی محروم و مستمندم.
امام فرمود: (اعْمَلْ فَاحْمِلْ عَلَى رَأْسِكَ وَ اسْتَغْنِ عَنِ النَّاس)؛ کار کن و روی سرت بار بگذار و ببر و از مردم بی نیاز باش. (محجه البیضاء، ج3، ص143، الکافی، ج5، ص77)
منبع: سایت هدانا، مردان علم در میدان عمل، سید نعمت الله حسینی، دفتر انتشارات اسلامی (وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)، جلد 1.
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir