🔴 خودباختگان نخوانند‼️
🔹 برای رادیوتراپی تومورهای سرطانی از دستگاه شتاب دهنده ی خطی استفاده میشود تا الان فقط آمریکا وانگلیس و چین تکنولوژی ساخت این دستگاه را داشتند و اکنون جوانان دانشمند ایرانی توانسته اند به عنوان چهارمین کشور این دستگاه را طراحی و بسازند.
✅ @hadianebasir
دلایل رشد اقتصادی خیرهکننده چین در سالهای اخیر چیست؟
طبق آماری که اخیراً منتشر شده، چین اکنون به تنهایی بیش از 50 درصد ذخیرهی ارزی دنیا را دارا میباشد(رقمی بالغ بر 3700 میلیارد دلار. این رقم برای ایران در سالهای اخیر حدود 100 میلیارد دلار بوده است). سؤال مهمی که دربارهی چین مطرح میشود، این است که چین که بعد از دورهی مائو و همزمان با آغاز دورهی دنگ شیائوپینگ توسعه اقتصادی خود را شروع کرده است، چگونه توانسته است به یک غول بزرگ اقتصادی تبدیل شود؟
در پاسخ باید گفت که آنچه سبب شد چین فقیر عقبمانده به چین پیشرفته امروزی تبدیل شود که محصولات آن سراسر جهان را از آمریکای شمالی گرفته تا اروپا و آسیا و آفریقا پر کند، سیاستهایی است که بسیاری از آنها همانند آنچه در اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، پشتیبان تولید ملی و تقویتکننده آن بوده است. با اصلاحات اقتصادی که در اواخر دهه 1970 میلادی در چین اتفاق افتاد، فرایند توسعه اقتصادی چین مسیری جدید را تجربه کرد. در این مسیر، استفاده بهینه از ظرفیتهای درونی مقدمهای برای بهرهبرداری مناسب از فرصتهای بینالمللی شد. در واقع، نظام اقتصادیای که چین ایجاد کرد، متضمن برنامهها و اقداماتی در سطح حاکمیتی و مردمی بود که در نهایت سبب تقویت تولیدات چینی شد. برخی از این برنامهها و اقدامات به شرح ذیل است:
1ـ توسعه دانش، پژوهش و فناوری: طی دهههای اخیر یکی از برنامههای مهم چین برای پیشرفت اقتصادی، تقویت و بومیسازی فناوری بوده است. این موضوع چنان برای حاکمان چینی اهمیت داشته است که بخش مهمی از منابع دولتی را صرف برنامههای آموزشی، پژوهشی و فناوری کردهاند. در واقع، چینیها مسئله علم و فناوری را یک موضوع ملی لحاظ کرده، هرگز پیشرفت در این عرصه را معطل حضور بخش خصوصی نکردهاند. از جمله اقدامات مهم حاکمیت چین برای توسعه و بومیسازی فناوری، ایجاد دهها منطقه ویژه فنون اقتصادی و علوم و فناوریهای جدید بوده است. برنامه اصلی این شهرکها، انتقال و بومیسازی فناوریهای جدید در این کشور بوده است، به همین دلیل بیش از 60 درصد صادرات کشوری که 50 درصد مردم آن کشاورز هستند، محصولات با فناوری بالا تشکیل میدهد.
2ـ الگوی تجارت خارجی: اگرچه در نگاه اول یکی از عوامل پیشرفت اقتصادی در چین باز شدن درهای این کشور به روی جهان دانسته میشود، اما واقعیت این است که حضور این کشور در عرصه بینالمللی و جهانی کاملاً هوشمندانه، برنامهریزی شده و به موقع بوده است. چینیها زمانی درخواست خود را برای ورود به سازمان تجارت جهانی ارائه کردند که تولید ملی چین نسبت به دهههای پیشتر از آن رشد قابل توجهی کرده بود. از سوی دیگر کشوری که با پذیرش سریع همه ملاحظات سازمان تجارت جهانی و اعضای آن میتوانست ظرف مدت کوتاهی به عضویت این سازمان درآید، به مذاکراتی 10 ساله با کشورهای عضو این سازمان تن داد تا ورودش به این سازمان کمکی به تقویت اقتصاد ملی آن و نه تنها بازارگشایی برای کشورهای توسعه یافته باشد.
3ـ دوری از اجرای کورکورانه سیاستهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول: این دو نهاد به طور خودکار سالیانه برای کشورهای مختلف عضو، از جمله چین برنامههایی را توصیه میکنند؛ اما پیشرفت چین طی دهههای اخیر هرگز مبتنی بر برنامههای این نهادها نبوده، بلکه ناشی از الگویی بومی بر مبنای ظرفیتهای درونی و متناسب با فرهنگ و ساختارش اقتصادی و اجتماعیاش بوده است. برای نمونه، چین هرگز سیاست آزادسازی اقتصادی اعم از تجارت خارجی کاملاً آزاد و آزاد گذاشتن قیمتها را آنگونه که صندوق بینالمللی پول میخواست اجرا نکرد. همچنین خصوصیسازی در سطح و گستره مورد نظر این نهادها هرگز اجرا نشد و حضور دولت در اقتصاد (به صورت حساب شده و البته بسیار فراتر از آنچه تئوریهای غربی میگویند) تداوم یافت.
4ـ تکیه بر سرمایههای داخلی به جای سرمایه خارجی: گاهی به اشتباه تصور میشود توسعه و پیشرفت چین مرهون سرمایههای خارجی است. این تصور غلطی است؛ زیرا سرمایهگذاری خارجی تقریباً از اواسط دهه 1990 به مقدار قابل ملاحظهای رسید و پیش از آن عدد قابل ذکری نبود. اصولاً سرمایهگذاری خارجی در چین هرگز از 10 درصد کل سرمایهگذاری انجام شده در این کشور فراتر نرفته است. این به معنای آن است که چینیها عمدتاً به سرمایه و منابع مالی داخلی خود متکی بودهاند و اساساً سازندگی حاصل از بهرهبرداری از منابع داخلی سبب شد منابع سرمایهای خارجی نیز به سمت چین حرکت کند.
✅ @hadianebasir
🔸 اعتراف «بیبیسی» : صهیونیستها خوکچههای آزمایشگاهی فایزر
🔻سرویس جهانی «بیبیسی» در گزارشی اعتراف کرد: «اسرائیل به خوکچه آزمایشگاهی دنیا تبدیل شده است و دانشمندان هم اینک در حال بررسی اطلاعات و دادههای مربوط به شهروندان اسرائیلی برای دریافت نشانههای تاثیرگذاری واکسن در فاز اجرایی شدن روی جمعیتی عظیم در یک منطقه جغرافیایی هستند».
🔻بیش از ۱۲ هزار نفر در سرزمینهای اشغالی پس از دریافت واکسن فایزر به کرونا مبتلا شدند، این در حالی است که نتانیاهو با این شرکت توافق کرده است رژیم صهیونیستی در ازای دریافت واکسن، همه اطلاعات مربوط به میزان تاثیرگذاری و عوارض جانبی آن روی افراد آزمایششده را تحویل دهد.
✅ @hadianebasir
⭕️ اسطوره های قاب عکسی
🔹 چندخط پیرامون منش، روش و کنش قهرمانهای ایران معاصر
خیلی از ماها عکس امام موسی صدر میذاریم پشت صفحه گوشیمون ولی امکان تعامل با دیگران نداریم، اون شرح صدری که بتونیم حرف چند تا آدم دیگه رو هم کامل گوش بدیم تو ما نیست.
هممون یک عکس از آقامصطفا چمران داریم که وسط بچه های لبنانی با خستگی نشسته ولی تنبلی بهمون اجازه نمیده کتاب بخونیم یا مقاله هامون تموم کنیم. آقا مصطفای ما با مصطفا چمران فرق داره، خیلی اهل کار و فعالیت نیست، بیشتر برای ژست گرفتن و عکس های خوشگل خوشگل خوبه
بیشتری هامون وقتی فخری زاده را ترور کردن بهت زده شدیم و تو دلمون گفتیم میشه شبیهش بشیم ولی خب نمی تونیم بی سروصدا چندسال روی یه موضوع تمرکز کنیم و تازه دیده هم نشیم و شوآف نکنیم.
نشستن پای یه کار برامون مثل توهینه احساس تکلیف میکنیم تو هر زمینه ای یه خودشکوفایی نصف و نیمهای داشته باشیم.
احمد متوسلیان برای ماها اسطوره ست فقط چیزی که هیچ وقت ازش یاد نگرفتیم این که دعوا بین من و تو نیست ، نباید انقدر کوته بین بود، جنگ اصلی یه جای دیگست، دشمن واقعی یکی دیگست.
به جای این که یاد بگیریم از این دعواها فاصله بگیریم خودمون تو این آتیش هِی فوت میکنیم. کلا نونمون از زیرآب زدن جریان بغلی در میاد، یادمون رفته دعوای اصلی با اسرائیل
حاج قاسم کلا شده یه حسرت اون هم در حد استوری شب جمعه ۱:۲۰ یدونه عکس بزرگ هم که جلوی آقا دست به سینه است بذاریم پشت سرمون تو اتاق ولی نکتهش دقیقا همینه حاج قاسم واسه پشت سر خوبه نه جلوی رو
چون وقتی جلوی روت باشه همش باید فکر کنی که اگر اون سرباز بوده ، من الان یه عنصر بی خاصیتم، چون اگر اون مردم دار بوده من حتی نمی تونم تو دلم با یه آدم متفاوت و یا حتی متعارض مهربون باشم و دعاش کنم.
اصلا خوب شدحاج قاسم شهید شد وگرنه با انقدر نگاه تساهل گرایانه ممکن بود چپ کنه و از مسیر انقلاب منحرف بشه
آخر سر هم یه عکس خفن از امام میذاریم تو کیفمون پشتش هم می نویسیم عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت نکنید. بعدش برمیگردونیمش چون جلوی چشممون باشه عذاب وجدانمیگیریم و اونوقت هر غلطی در محضر خدا نمیتونیم بکنیم.
خلاصه که ما اسطورهبازهای خوبی هستیم، فقط در حد عکس، کلیپ، استوری نهایتا چهارتا جمله برای حرف ولی وقتی پای کار و دردسرش بیاد وسط بیخیال میشیم.
@hadianebasir
🔘امیرآبادی: سود رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی در جیب اقوام و دوستان آقایان/ آقایان به جای تمسخر مجلس پاسخگوی قولها و رفتارهای خود باشند
احمد امیرآبادی فراهانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔻متاسفانه رئیس جمهور در اظهاراتی توهینآمیز به وکلای ملت ایران اعلام کرده، نمایندگان به نوعی جمع و تفریق را نمیدانند. مشکل رئیسجمهور این است که همین جمع و تفریق را در کلاس اول یاد نگرفته زیرا اگر بلد بود، باید اکنون حقیقت را متوجه میشد.
🔻مجلس رانت ارز 4200 تومانی را که رئیسجمهور و معاون اول وی طی چند سال اخیر در اختیار عدهای خاص مانند پسرخالهها، دختر وزیر، فلان مقام دستگاه اجرایی و ... قرار داده بودند را تفریق کرده و مابهالتفاوت آن را جمع و در جیب مردم ریخته است. نمایندگان مجلس جمع و تفریق را خوب بلد هستند و این دولت است که باید پاسخگوی ریختن درآمدهای ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب ۱۲۰ نفر در کشور باشد.
🔻دولت برای واردات مرغ ارز 4200 تومانی را تخصیص داده و این یعنی باید هر کیلو مرغ به قیمت یک و نیم دلار و یا حدود ۸ هزار تومان محاسبه و به دست مردم برسد اما در این چند سال کدام یک از شهروندان مرغ را با این قیمت خریداری کرده است؟ در صورتی که مردم مرغ را حتی کیلویی 35 هزار تومان هم خریداری کردهاند.
🔻آقایان در این چند سال ارز 4200 تومانی را تنها در اختیار افرادی که با آنها ارتباط حزبی یا گروهی داشته و یا از خویشاوندان و اقوامشان بودهاند، قرار دادهاند و این افراد هم یا کالا به کشور وارد نکرده و یا کالاهای وارد شده را با قیمت بسیار بالا در بازار فروختهاند.
🔻کسی از برداشته شدن تحریمها، کاهش نرخ ارز و حل مشکلات مردم ناراحت نمیشود اما این گونه صحبت کردن درست نیست. اینکه دولت تمام تخم مرغ های خود را در سبد برجام گذاشت و آدمی مانند ترامپ تمام تخممرغها را از بین برد، تنها بیانگر آن است که متاسفانه آقایان برای اداره کشور برنامهای ندارند، آنها تنها یک برنامه داشتند و آن هم نگاه به آمریکا و اروپا بود که این کشورها هم آنطور برخورد کردند.
✅ @hadianebasir
🔴 از بازی دوگانه غربگرایان تا واکنش درخور تقدیر قالیباف
🔻 در مجلس قبل محمدباسط درازهی نماینده لیبرال و غربگرای سراوان و عضو فراکسیون امید به کارمند گمرگ فحاشی کرد. اقدامی تلخ که برخی واکنش های حمایتی و خنثی اعضای فراکسیون امید تلخی آن را مضاعف و ماندگار ساخت. آن زمان علی مطهری در گفتوگویی با رادیو تلویحا از نماینده سراوان حمایت کرد، از تقطیع فیلم گفت و انتشار این کلیپ را مصداق اشاعه فحشا دانست!
🔹 اما همان جماعت سایلنت امروز با انتشار حداکثری ویدئوی رفتار خطای نماینده سبزوار، ناجوانمردانه آن را به پای همه مجلس انقلابی نوشته اند. پروانه سلحشوری آن را سیلی نظارت استصوابی خوانده و آشنا مشاور روحانی به طعنه توئیت زده : چه زود دست بزن پیدا کرده اند
🔹 تاکید میشود رفتار نماینده (که البته هنوز تایید نشده) کاملا خطا و محکوم است و تلاش در توجیه یا تطهیر آن خطای بزرگتر. برخورد قاطع و قانونی با نماینده متخلف و احقاق سرباز مطالبه ی جدی جبهه انقلابی است.
🔹اما جناب آشنا بهتر از همه میداند که زودتر از نماینده مجلس، شهردار مورد حمایت آنان بود که دست بزن پیدا کرده بود!!، همان شهرداری که برای توجیه و تطهیر جرمش ، همسر مرحومه اش را پرستو خواندند. همان شهرداری که منتخب شورای غربگرایان بود که بدون نظارت استصوابی بر کرسی شورای شهر تهران تکیه زده بودند!
🔹 تحلیل واکنش های برخی غربگرایان به نوعی موید این گزاره ی تلخ تر از سیلی است که : هیچ سیلی، فحاشی ، همسرآزاری و قتل بد نیست مگر مرتکبین آن اصولگرا باشند!
🔹 بگذریم؛ فارغ از استانداردها و رفتارهای دوگانه غربگرایانی که فعلا برای فرار از پاسخگویی از عملکردشان ، نان شان در حاشیه سازی و برجسته سازی حاشیه ها است ، توجه به واکنش درخور تقدیر دکتر قالیباف به ویدئوی منتشر شده است که در مقام دفاع از سرباز نوشت: " همه در برابر قانون مساوی هستند.... ، در صورت احراز تخلف بدون مسامحه برخورد قانونی خواهد شد."
✅ قضاوت با وجدان های بیدار
✅ @hadianebasir
🔸 نگاه رسانههای غربی به گزینه احتمالی دولت بایدن در امور ایران
▫️ایندیپندنت:
◀️ عزم دولت بایدن در تغییر سیاست آمریکا نسبت به خاورمیانه
▫️یورونیوز:
◀️ انتصاب احتمالی مالی نشانه آمادگی دیپلماسی دولت بایدن با ایران است
▫️دویچه وله آلمان:
◀️ انتصاب مالی پیامی از دولت بایدن به تهران است
▫️بی بی سی:
◀️ آیا پایان "فشار حداکثری" آمریکا علیه ایران کلید خورده؟
▫️بلومبرگ:
◀️ انتصاب رابرت مالی به سمت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، چراغ سبز بایدن به تهران است.
✅ @hadianebasir
🔴 از امروز ترور ترامپ را جدی تر بدانید/ یک تیر و سه نشان ‼️
🔸شاید در وهله اول این برداشت به ذهن مخاطب برسد که با پایان ریاست جمهوری ترامپ و کاهش حلقه های حفاظتی وی ، جمهوری اسلامی انتقام ترور شهید سلیمانی را از این جنایتکار به صورت جدی در دستور کار خود قرار خواهد داد. هرچند بعد از تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر قصاص عاملان و آمران ترور شهید سلیملنی این گزینه هم محتمل و جدی است لیکن نگارنده بر این باور است احتمال ترور ترامپ توسط خود ساختار سیاسی و امنیتی آمریکا به شدت بیشتر است که دلایل آن به شرح زیر است :
1⃣ رفع نگرانی آمریکا از انتقام ایرانیها :
🔸آمریکاییها می توانند با ترور ترامپ و فضاسازی پرشدت رسانه ای در سطح بین المللی ، این ترور را به ایرانیها یا نیروهای وابسته به ایران منتسب کنند. حداقل فایده این کار این است که نگرانی مسوولان سیاسی ، نظامی و امنیتی آمریکا از انتقام ایران در موضوع آمران و عاملان جنایت فرودگاه بغداد رفع خواهد شد.
2⃣ آسودگی از چالش سیاسی طرفداران پرشمار ترامپ در مسایل داخلی آمریکا
🔸ترامپ با پایگاه اجتماعی ۷۵ میلیون نفری خود می تواند در دوره چهارساله ریاست جمهوری بایدن چالشهای جدی سیاسی و امنیتی در حوزه داخلی برای آمریکا ایجاد کند. حادثه بی سابقه اشغال کنگره توسط طرفداران تندرو ترامپ این زنگ خطر را به صورت کاملا رسا و آشکار به صدا در آورده است. هرچند ترور ترامپ می تواند موقتا چالش زا باشد اما از آنجا که ترامپ یک شخص است و فعلا بدیلی در میان رهبران آمریکا ندارد بعد از چند ماه سروصدا و اعتراضات طرفداران وی به خاموشی خواهد گرایید.
3⃣ خلاصی از تکرار ریاست حمهوری ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴
🔸ساختار سیاسی آمریکا که در دوره ۴ ساله ترامپ با لطمات فراوانی مواجه شد به هیچوجه نمی خواهد این دوره مجددا تکرار شود اما وجود ترامپ با پایگاه اجتماعی خوب خود همواره این چماق را بالای سر ساختار سیاسی آمریکا نگه می دارد لذا حذف فیزیکی این شخص می تواند این نگرانی بجا و منطقی را رفع کند.
✅ @hadianebasir
🔴 #زیباکلام_معتضد| نگاهی به یک مناظره و آشنایی با چند تکنیک رسانهای
🔻 #زمانـــه| مساله اصلی این نوشتار نه صادق زیباکلام است و نه خسرو معتضد. مساله اصلی آشناسازی مخاطب با تکنیکهای به کار رفته در این مناظره است تا در ماههای آینده که به انتخابات نزدیکتر میشویم بدانیم وزن افراد در مناظرهها را چگونه باید مورد سنجش قرار دهیم.
1⃣ #مغالطه
🔹یکی از روشهای رایج در مناظره مخصوصا وقتی که دست یکی از طرفین برای اثبات ادعایش یا رد ادعای طرف مقابل خالی است، توسل به مغالطه است. یکی از روشهای مغالطه حمله به فرد بهجای نقد گفتمان یا اظهارات اوست که از آن بهعنوان «مسموم کردن چاه» هم یاد میشود. این روش یکی از غیراخلاقیترین روشها برای انحراف مسیر بحث، عصبانی کردن طرف دیگر مناظره، منحرف ساختن افکار عمومی و فرار از پاسخگویی است. این روش بر مبنای شخص ستیزی مورد استفاده قرار میگیرد نه رد استدلال. استفاده از عباراتی مثل دروغگو و خائن بهجای نقد اظهارات فرد مقابل توسل به اینگونه از مغالطه است.
2⃣ #برچسب_زنی
🔹یکی دیگر از روشها برچسب زنی است. برچسبزنی باعث میشود فرد و گفتههایش ذیل آنچه به او نسبت داده شده، قرار گیرد و مخاطب بر اساس همان برچسب، دچار انحراف در استنتاج شود. استفاده از عناوینی همچون مورخ حکومتی، عوامفریب، تاریخ حکومتی، پوپولیست و... نمونههایی از این روش هستند.
3⃣ #پاره_حقیقت_گویی
🔹پاره حقیقتگویی موضوع دیگری است که اکثرا در مناظرهها مشاهده میکنیم. گاهی سخنی یا ادعایی از نظر منبع، محتوای پیام، مجموعهای بهم پیوسته و مرتب هستند اما بیان بخشی از آن و حذف بخش دیگر، جهت و نتیجه تصمیم و درک مخاطب از موضوع را تغییر میدهد. درواقع در روش «پاره حقیقتگویی» حذف یکی از عناصر بهعمد صورت میگیرد. در این روش نداشتن استدلال و تحلیل ذیل تکهپاره کردن اصل موضوع پنهان میشود.
🔹هنگام مشاهده مناظرهها و پذیرش اظهارات یک فرد، به برنامهها و استدلالهایش پیرامون موضوع بحث دقت کنید تا آسمان ریسمان بافتنها
✅ @hadianebasir
امام علی (علیه السّلام):
مَنْ بَحَثَ عَنْ أَسْرَارِ غَيْرِهِ أَظْهَرَ اَللَّهُ أَسْرَارَه
هر که از اسرار دیگران سخن گوید، خدا اسرار او را آشکار کند.
غرر الحکم ، ج 1، ص 548
✅ @hadianebasir
اشاعۀ منکر، ممنوع
«إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» نور/19
«همانا براى كسانى كه دوست دارند زشتىها در ميان اهلايمان شايع گردد، در دنيا وآخرت عذاب دردناكى است، و خداوند مىداند و شما نمیدانید.»
چرا حتی علاقۀ به برخی گناهان نظیر میل به ریختن آبروی مؤمن، از گناهان کبیره است؟ چون دوستداشتن گناه، مقدمۀ انجام گناه است. خداوند دوست دارد امنیّت، آرامش و اعتماد آحاد جامعۀ اسلامی، برقرار باشد؛ چنانکه فرمودهاند: قطعاً خودش از مؤمنین، دفاع میکند(حج/38). بعلاوه نادیده انگاری بدی و بخشیدن دیگران، غفران الهی را درپی دارد (نور/2). از سوی دیگر، نه تنها بدی مسلمانی را گفتن بلکه گمان بد بردن را نیز از گناهان کبیره میداند(حجرات/12).
به لحاظ شرعی هنگام شنیدن خبر ارتکاب زشتی از یک مؤمن، تکلیف چیست؟ اصل بر بهتان شمردن آن است. تا آنجاکه قرآن، مؤمنین را به منزلۀ یک پیکر دانسته وهر اتّهامی که متوجّه یکی از آنان شود، انگار شامل همه میشود(نور/12).
این آیه، چه نوع فسادی را شامل میشود؟ تعبیر آیه مفهوم وسیعی دارد؛ هر گونه نشر فساد و اشاعۀ زشتیها و قبائح و کمک به توسعۀ آن را شامل میشود.
طرق اشاعۀ بدیها، کداماند؟ اشاعۀ فحشا، گاهى با زبان و قلم و ... است كه عمل زشت مردم را افشا كند و گاهى با فراهم کردن زمینۀ عصیان، تشويق ديگران به گناه و قرار دادن امكانات گناه در اختيار آنان است.
نمونۀ مصداق این مهم در روایات، چیست؟ امام صادق (عليهالسّلام) فرمودهاند: كسى كه آنچه را دربارۀ مؤمنى بشنود براى ديگران بازگو كند، جزء مصاديق اين آيه است. در حديثی دیگر، مىخوانيم: كسى كه كار زشتى را شايع كند، مانند كسى است كه آن را مرتكب شده است.
«برگزیده از تفاسیر»
✍دکترعزیزالله کریمی تبار
✅ @hadianebasir
❇️ قوانین جدید کشورها برای شبکههای اجتماعی
🔹این روزها پیامرسانها به یکی از بخشهای ضروری زندگی تبدیل شدهاند و کنار گذاشتن آنها برای خیلیها غیرقابل تصور به نظر می آید.
با این حال در تمام جهان کشورها برای فعالیت پیام رسان های غیر بومی محدودیت ها و قوانینی دارند که باید به آن تن دهند و الا اجازه فعالیت در آن کشورها از پیام رسان گرفته می شود که نمونه بارز آن پذیرش قانون ترکیه توسط فیس بوک است که در روزهای گذشته رسانه ای شده است. ضمن بررسی موضوع ترکیه به قوانین برخی از کشورها برای پیام رسان ها می پردازیم.
🔘 ترکیه - تعیین نماینده حقوقی
شرکت فیس بوک در چند روز گذشته اعلام کرد که به قانون مصوب پارلمان ترکیه که به دنبال کنترل محسوس تر شبکه های اجتماعی بوده تن می دهد. به گزارش یورونیوز، این شرکت غولآسای آمریکایی بدین ترتیب تسلیم قانونی در ترکیه شده و به موجب این قانون، جدا از داشتن یک نماینده حقوقی در این کشور، فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی خارجی با تصمیم و رأی دستگاه قضایی ترکیه ملزم خواهند بود هر محتوایی را که مورد اعتراض مقامات این کشور قرار گرفته از پلتفرم خود حذف کنند. این اقدام شامل شبکه اجتماعی اینستاگرام هم میشود که در تملک شرکت فیسبوک است. البته هنوز توئیتر زیر بار این قانون نرفته و ترکیه در اقدامی تنبیهی، شرکت توئیتر را از کسب درآمدهای تبلیغاتی در این کشور محروم کرده است.
🔘 آمریکا - بزرگ ترین رصد اینترنتی در جهان
اگرچه دولت آمریکا مدعی جریان آزاد اطلاع رسانی و پرچمداری آن در جهان است، اما در روزهای گذشته و در جریان آشوبهای پیش آمده در تسخیر کنگره این کشور شاهد محدودیتهای شدید شبکههای اجتماعی و حذف تصاویر این اتفاق بودیم تا جایی که حتی اکانت رئیس جمهور این کشور را هم به حالت تعلیق درآوردند. سی ان بی سی در گزارشی نوشته، آمریکا از چهار مولفه جرمانگاری در قانون فضای مجازی تبعیت میکند که این نوع قانون گذاری در هیچ جای دنیا شبیه ندارد و برخلاف سبک معمول دردنیا درباره شبکههای اجتماعی به جزئیات و خرده موضوعات فضای مجازی نیز ورود میکند. طبق قانون امنیت سایبری آمریکا (مصوب سال ۲۰۱۲) که مشتمل بر ۱۵ بند است، هرگونه رفتاری در فضای مجازی اگر معارض با امنیت کشور آمریکا تشخیص داده شود، قابل پیگیری است.
🔘اتحادیه اروپا - غولهای فناوری زیر تیغ
اروپا نیز قوانین سفت و سختی را برای مهار شبکههای اجتماعی وضع کرده و هر کدام از آنها این قوانین را رعایت نکنند جرایم سختی در انتظارشان خواهد بود. یکی از این قوانین این است که طبق حکم دیوان دادگستری هر پیامی که مسئولان این کشورها غیرقانونی بدانند باید از داخل شبکههای اجتماعی حذف شود. همچنین دویچه وله در گزارشی درباره قوانین جدید برای سامانههایی با بیش از ۴۵ میلیون کاربر نوشته که این شبکهها باید از انتشار محتواهای غیرمجاز در شبکه هایشان جلوگیری کنند و درصورت نیاز باید برای مقابله یا تهدیدهای تروریستی آی پی محل افراد را هم دراختیار نهادهای قضایی این کشورها قرار دهند. به تازگی هم سیاستمداران اروپایی خواسته اند که برای مقابله با تهدیدهای تروریستی احتمالی، رمزگذاری پیامها در شبکههای اجتماعی لغو شود و کشورهای اروپایی قادر به مدیریت این پیامها باشند.
✅ @hadianebasir