🔴 ائتلاف ۱۴ مارس و ۸ مارس چگونه شکل گرفتند؟
🔻 امروز ۱۴ مارس است. هرساله چنین روزی یک ائتلاف معروف سیاسی را به اذهان لبنانی ها متبادر می کند. اما خاستگاه جریان ۱۴ مارس و ۸ مارس کجاست؟!
🔹در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ رفیق حریری رهبر جریان المستقبل و نخست وزیر سابق لبنان در یک انفجار شدید در بیروت کشته شد. وی از مخالفان جدی حضور نظامی سوریه در لبنان و همپیمان فرانسه ، سعودی و آمریکا بود. بلافاصله رسانه های غربی انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه نشانه گرفتند و یک فضای کاملا منفی علیه بشار اسد در لبنان ایجاد شد. بخش وسیعی از مردم لبنان تحت تاثیر این ترور و تبلیغات ناشی از آن ، کشته شدن حریری را تجاوز جدی سوریه به وطنشان می پنداشتند و فضای سیاسی اجتماعی عروس خاورمیانه به سمت التهاب و زد و خورد جدی پیش می رفت.
🔹 از یک طرف بخشی از گروههای لبنانی همچون جریان المستقبل ، حزب کتائب ، حزب القوات البنانیه و ... خواستار خروج فوری نظامیان سوری ( که حدود ۲۹ سال به جهت حفظ ثبات و امنیت لبنان در برابر اسرائیل و جنگ داخلی در آن کشور حضور داشتند ) بودند و در مقابل گروههایی همچون حزب الله و جنبش امل مدافع حضور همسایه شرقی در وطنشان. توجیه مدافعان حضور نظامی سوریه این بود که ارتش سوریه عاملی مهم برای توازن قوا در برابر رژیم اسرائیل به شمار می رفت و در نتیجه حضورش لازم.
🔹در همین حین عده ای از کشورهای خارجی خواستار اجرایی شدن قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت( که خواستار خروج نیروهای اسرائیلی و بقیه دول خارجی از خاک لبنان می شد ) شدند. استدلال حزب الله و امل این بود تا زمانی که اسرائیل از مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبای لبنان خارج نشده و تمامیت ارضی آن را را مورد احترام قرار نداده ، دولت سوریه باید نیروهایش را در این کشور نگه دارد.
🔹در مقابل اسرائیل این بخش را متعلق به لبنان نمی دانست و معتقد بود این مناطق بخشی از سوریه است ، نه لبنان و این کشور صلاحیت اظهار نظر در مورد آن را ندارد. اسرائیلی ها در این خصوص می گویند : که اگر مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبا متعلق به لبنان است چرا زمانی که این مناطق در خلال جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ به اشغال اسرائیل درآمد دولت لبنان اعتراضی بدان نکرد؟ ؛ به هر حال دولتهای غربی و عربی و متحدانشان در لبنان مُصر بر اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ و خروج سوریه از آن کشور بودند.
🔹اعتراضات و دو دستگی ها که با تحریکات داخلی و خارجی بالا گرفت ، سید حسن نصرالله در اقدامی هوشمندانه در روز ۸ مارس ۲۰۰۵ حامیان ابقای سوریه در لبنان را به میدان ریاض الصلح بیروت دعوت کرد. در این تجمع بی سابقه صدهها هزار نفری که با سخنرانی قاطع نصرالله همراه بود ، مردم مجتمع از سوریه ، حافظ اسد و پسرش به خاطر حمایت هایشان تشکر کردند و تجمع به خوبی پایان یافت و اثر عمیقی نهاد.
🔹 پس از اجتماع ۸ مارس آن طرف مقابل نیز بیکار ننشست و تجمع گسترده ای را در روز ۱۴ مارس سازمان داد. در این تجمع احساساتی صدهها هزار نفر شرکت داشتند و خواستار خروج سوریه از لبنان شدند . در حالی که همگان خیال می کردند سوریه زیر بار فشارها نخواهد رفت ، در اقدامی که تعجب ناظران را برانگیخت بشار اسد اعلام کرد نظامیان سوری پس از ۲۹ سال از لبنان خارج خواهند شد. این یک دستاورد بزرگ برای راهپیمایان ۱۴ مارس بود و از آن تاریخ صحنه سیاسی لبنان به عرصه نبرد دو جریان اصلی ۱۴ و ۸ مارس بدل گشت.
🔹 البته خروج سوریه از لبنان ، اسرائیل را ( که خیال می کرد دیگر با خروج نظامیان سوری خلاء جدی قدرت در این کشور شکل گرفته و عروس خاورمیانه عملا بی دفاع است) به محاسبه غلطی وا داشت و در ژوئیه ۲۰۰۶ به لبنان حمله گسترده ای را آغاز نمود که البته با مقاومت حزب الله بزرگترین شکست تاریخش را متحمل شد.
✅ @hadianebasir
🙏عذرخواهی اتحادیه عرب از اسرائیل به خاطر اقدامات سلمان فارسی!
✍ یک روزنامهنگار قطری در توییتی به انتقاد از روند نزدیکی اسرائیل واعراب پرداخت.
💢 نزدیک شدن بعضی کشورهای عربی به رژیم صهیونیستی و دشمنی آنها با ایران، در رسانههای عربی با تمسخر همراه شده است.
💢یک روزنامهنگار قطری به تمسخر نوشته است: در آینده نزدیک بعید نمیبینیم اتحادیه کشورهای عربی به خاطر جنگ خندق از اسرائیل عذرخواهی کند و اعلام نماید که این ایده را سلمان فارسی به اجرا گذاشته بود که دخالت ایران در آن جنگ را نشان میدهد!😅😅😅
گروه تولید و محتوا کانالهای ثامن شهدای دره شهر - ایلام
🔸 لشکرکشی ترکیه به "رقه" صدای روسها را درآورد
🔸 «الکساندر کارپوف»، معاون مرکز روسی آشتی طرفهای متخاصم در سوریه:
🔹 روسیه از انتقال تجهیزات نظامی نیروهای مسلح ترکیه و ساخت استحکامات در منطقه عینعیسی در استان رقه سوریه به شدت نگران است.
🔹 این اقدامات، نقض وضعیت موجود در نظر گرفته شده در تفاهم [میان ترکیه و روسیه] محسوب میشوند و تلاشهای هر دو طرف در حل و فصل بحران سوریه را تضعیف میکند.
🔸 منابع خبری پنجشنبه گذشته از احداث چهارمین پایگاه نظامی ترکیه در استان رقه واقع در شمال سوریه خبر دادند.
🔹 دولت سوریه حضور ترکیه در خاک خود را غیر قانونی میداند و بارها هشدار داده است که به این حضور اشغالگرانه پایان خواهد داد.
🔸نظامیان ترکیه به بهانه دفع خطر حملات شبهنظامیان کُرد وارد شمال سوریه شده و مناطق گستردهای را در این منطقه، اشغال کردهاند.
✅ @hadianebasir
پوستر مخصوص استوری ، پروفایل و وضعیت برای اعیاد شعبانیه
دبیرخانه طرح ثامن استان ایلام
✅ @hadianebasir
فریضه محبّت اهل بیت(ع)
«ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ» شوری/23
«این (بهشت ابد) همان است که خدا به بندگانی که ایمان آورده و نیکوکار شدند بشارت آن را داده است. بگو: من از شما اجر رسالت جز این نخواهم که مودّت و محبّت مرا در حقّ خویشاوندان منظور دارید (و دوستدار آل محمّد باشید، که این اجر هم به نفع امّت و برای هدایت یافتن آنهاست)، و هر که کاری نیکو انجام دهد ما نیز در آن مورد بر نیکوییش بیفزاییم که خدا بسیار آمرزنده گناهان و پذیرنده شکر بندگان است. مودّت بدون معرفت امكان ندارد. (پس مزد رسالت قبل از هر چيز شناخت اهل بيت پيامبر است سپس مودّت آنان).»
✅ @hadianebasir
📌یکبار هم خودتان مقصر شوید!
#دولت از مرحله شریک کردن مجلس در خطاها و اشتباهات خودش عبور کرد و به مرحله انداختن مشکلات کشور به گردن خانه ملت قدم گذاشته است. در دو اظهار نظر جدی از سوی رئیس جمهور و سخنگوی دولت شاهد بودیم که دولتی ها با استدلالات مختلف عنوان کردند که اگر پای سیستم اجرایی کشور در گل مانده است و بازار میوه و گوشت در پایان سال با مشکلات جدی مواجه است، به گردن مجلسی است که از جداسازی یک وزارتخانه و ساختن #وزارت_بازرگانی امتناع کرد.
در همین رابطه، «علی ربیعی» سخنگوی دولت هم فضاسازی مجلس را سبب کمبود روغن خوراکی در بازار ر نامید و عنوان کرد: «صفهایی که در هفتههای اخیر می بینیم نتیجه فضاسازیهایی بود که در هنگام بررسی لایحه بودجه در مجلس در خصوص نرخ ارز کالاهای اساسی اتفاق افتاد.»
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاوری در بازدیدی که اخیرا از میدان بهمن تهران داشت اعلام کرد محدودیتی در تولید گوشت مرغ نداریم و مشکل مرغ در میدان بهمن توزیع و نحوه نظارت بر صنف بوده ضمن اینکه در هفته های آتی دچار مازاد مرغ خواهیم شد.
✅ @hadianebasir
🔸 افشای اسناد حضور نظامی آمریکا در یمن و ارتباط آن با القاعده
🔹اداره عقیدتی نیروهای مسلح یمن امروز (سه شنبه) اسناد جدیدی از حضور نظامی آمریکا و پایگاههای این کشور در یمن و ارتباط دولت «علی عبدالله صالح» (رئیس جمهور اسبق یمن) با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا منتشر کرد.
🔹به گزارش فارس همزمان شبکه المسیره نیز اسناد محرمانهای از ارتباط و گفتوگوهای میان «علی عبدالله صالح» رئیسجمهور اسبق یمن با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی.آی.ای) را منتشر کرد.
🔹به گفته المسیره، این اسناد نشان دهنده طمعورزیهای آمریکا در یمن و سرسپردگی کامل حکومت علی عبدالله صالح دارد.
🔹اداره عقیدتی نیروهای مسلح یمن در اطلاعیه خود به مکاملات تلفنی میان «علی عبدالله صالح» با «جرج تنت» رئیس وقت سازمان سی.آی.ای دست یافته است.
🔹در یکی از این مکالمهها به ارتباط مستقیم سازمان سیا و تروریستهای القاعده و همکاری مقامات دولت عبدالله صالح در شکلگیری این ارتباط اشاره شده است.
✅ @hadianebasir
🔴 تحلیل شمخانی در مورد انتخابات؛ دوقطبی نظامی و غیرنظامی ؛ قانون هسته ای مجلس
🔻دبیر شورای عالی امنیت ملی :
🔹من معتقدم روشی که اکنون گروههای سیاسی در زمینه تعیین و معرفی کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ دنبال میکنند، کامل و دقیق نیست. آنچه امروز در بین سیاسیون به عنوان اولویت مطرح است و آن را پیگیری میکنند این است که چه کسی را برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ نامزد کنند تا بتواند رآیآوری مناسبی داشته باشد.
🔹مساله اصلی انتخابات، این نیست. همه باید در این اندیشه باشند که چه کسی بعد از انتخاب شدن با توجه به شرایط فعلی و آتی کشور که باید موضوع تداوم تحریمها را نیز در آن مفروض دانست، توانمندی اداره کشور و رفع مشکلات موجود بویژه نارساییهای اقتصادی و معیشتی را دارد.
🔹درباره نامزدی نظامیها؛ طبیعتا مدیریت موفق در بخش دفاعی به تنهایی نمیتواند تضمین کننده توانایی افراد برای قرار گرفتن در پست ریاست جمهوری باشد اما با توجه به ساختارهای موجود در کشور ما و چگونگی شکلگیری برخی نهادهای نظامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تفاوتهای معنیداری بین نظامیگری و افراد نظامی در ایران و سایر کشورها وجود دارد.
🔹برخی آگاهانه و گروهی نیز از سر ناآگاهی علیه کاندیداهای نظامی فضای نامناسبی ایجاد کردهاند. البته انتخاب نهایی را مردم خواهند کرد که بطور قطع بلوغ لازم برای تشخیص ویژگی های کاندیداها اعم از نظامی و غیر نظامی را دارند اما من معتقدم ترساندن مردم از نظامیان با بهانه ایجاد محدودیت، جفاست. حرفهایی که در مورد اثرات حضور کاندیداهای با سوابق نظامی در عرصه انتخابات بیان میشود عمدتا مبنای درستی ندارد.
🔹در مورد مصوبه ضدتحریمی مجلس؛ متاسفانه برخی در کشورما عادت دارند همه مسائل را با عینک سیاسی و جناحی ببینند و ارزیابی کنند. این گروه حتی موضوعات امنیت ملی که طبیعتا باید ورود و اظهار نظر در مورد آنها در چارچوب تامین منافع ملی و نه منافع باندی و جناحی باشد را هم از این دایره مستثنی نمیکنند.
🔹اکنون روشن شده که محتوای این قانون و زمان تصویب و ابلاغ آن، نقش تعیین کنندهای در فعال شدن طرفهای غربی برای دستیابی به راه حل برای رفع مشکلات موجود ایجاد کرده است.
🔹البته برداشت من این است که آمریکا هنوز به تصمیم قطعی برای تغییر روال گذشته و عمل به تعهدات قانونی خود نرسیده است. اظهارات مقامهای مختلف آمریکایی نشاندهنده سردرگمی آنها در تصمیمگیری و قطعیت نیافتن اراده آنها برای تغییر وضعیت موجود است.
✅ @hadianebasir
🔴فائزه هاشمی: كاهش میزان مشاركت در انتخابات ناشی از عملكرد شورای نگهبان نیست
🔻 فائزه هاشمی:
🔹خود اصلاحطلبان در مجلس و در شورای شهر و در سمتهای مختلف در دولت در این سالها چه عملکرد قابلدفاعی دارند؟ این صحبتها فرافکنی است. بهتر از هرکسی میدانند که اعمالشان در این سالها مردم را از صندوقهای رأی دور کرد. عمده اصلاحطلبان و آقای روحانی هر دو سهم اصلی در عدم مشارکت مردم غیراصولگرا در انتخابات۹۸ دارند.
🔹برخلاف نظر برخی اصلاحطلبان که كاهش میزان مشاركت در انتخابات را ناشی از عملكرد شورای نگهبان و تنگنظریها میدانند، اعتقاد دارم کاهش مشارکت در انتخابات ۹۸ به دلیل ناامیدی از اصلاحطلبان بود.
🔹هدف برخی اصلاحطلبان از شركت در انتخابات مجلس ۹۸ پیروزی نبود، چون میدانستند که نظر جامعه نسبت به انتخابات و اصلاحطلبان چیست.
🔹فکر نمیکنم در انتخابات ریاستجمهوری شورای نگهبان هیچ كاندیدای اصلاحطلبی را باقی نگذارد. حتما كاندیدای اصلاحطلب خواهیم داشت و احتمالا شرایط سال۹۲ تكرار شود، البته باقیماندن کدام کاندیدا مهم است. بر همین اساس دو نظر در نهاد اجماعساز اصلاحطلبان وجود دارد. اول كاندیداها را معرفی كنیم و در صورت رد صلاحیت آنها وظیفه خود را انجام دادهایم. نظر دیگر میگوید اول تأیید صلاحیتها مشخص شود، سپس از میان كاندیداهای موجود از یك نفر حمایت كنیم.
🔹سال ۹۲ برای اجماع روی آقای روحانی بحث بد و بدتر نبود، بحث تحمیل كاندیدا هم نبود، به پیشنهاد آقای خاتمی نمایندگان شخصیتهای مطرح مثل بابا، آقای خاتمی، حسنآقا و آقایان روحانی و دکتر عارف کمیتهای تشکیل دادند و پس از بحثهای زیاد آقای روحانی را بهعنوان کاندیدای اصلاحطلبان برگزیدند.
🔹اگر در سال ۹۲ به زعم برخی اصلاحطلبان بد و بدتر مطرح بود، پس سال ۹۶ چرا اصلاحطلبان آقای روحانی را دوباره کاندیدا کردند؟ در این سال که دیگر شرایط خاص نبود، دستشان برای هر انتخابی باز بود. برای این انتخاب چه توضیحی دارند؟
🔹 احتمال ائتلاف با آقای لاریجانی را در بین اصلاحطلبان نمیبینم. تا جایی که میدانم فقط آقای کرباسچی از این ایده حمایت میکند
✅ @hadianebasir
🌸 #میلاد_امام_حسین_ع_مبارک | خطرناک ترین دشمنان امام
🔻 امام موسی صدر:
🌴 امام حسین(ع) سه گروه دشمن دارد:
1⃣ دسته اول آنان که او را کشتند. این دسته کمخطرترین دشمنان هستند، چون تنها جسم امام را که محدود بود، کشتند.
2⃣ دسته دوم آنان که تلاش کردند آثار امام را محو کنند؛ قبر امام را ویران کردند و از آمدن زائران جلوگیری کردند و کسانی را که در اطراف قبر آن حضرت زندگی میکنند مورد آزار و اذیت قرار دادند. خطر این دسته بیشتر از دسته اول است، ولی نتوانستند کاری از پیش ببرند.
3⃣ ولی دسته سوم که خطرناکترین دشمنان آن حضرت هستند، آنانند که کوشیدند اهداف امام حسین(ع) و ابعاد انقلاب حسینی را تحریف کنند و آن را ابزار کسب و درآمد قرار دهند و بهرهبرداریهای بیارزش از آن کنند و یا آن را مورد سوءاستفاده برای منافع شخصی قرار دهند. اینان تلاش کردند بالاترین بُعد حسینی یعنی هدف نهضت حسینی را از بین ببرند.
✅ @hadianebasir
🔴 بدهکارانی که حالا طلبکار شده اند‼️
🔻لودریان وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه گفت: «مشکلات تاکتیکی» و «اوضاع داخلی ایران» موانع احیای مذاکرات پیرامون برجام است!!
🔹این در حالیست که راهبرد ایران کاملا مشخص و مبنای آن لغو کامل همه تحریمها برای بازگشت شرایط به قبل از خروج آمریکا از برجام است. برخلاف اظهارات لودریان هیچ مشکل تاکتیکی و فنی در داخل ایران وجود ندارد و این قانون با آغاز غنیسازی ۲۰ درصد، لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و فعالسازی سانتریفیوژهای نسل جدید در حال اجراست.
🔹غربیها میخواهند بیعملی و بدعهدی خود را به مسائل داخلی ایران مرتبط کنند تا پوششی باشد برای رهایی از انفعال و مشکلاتی که خودشان ایجاد کردهاند. در حالیکه غربیها هنوز بدهی سنگینشان بابت عدم اجرای تعهدات برجامی را به ایران پرداخت نکردهاند از موضوعاتی صحبت میکنند که خط قرمز ایران است.
🖌 بنبست ایجاد شده بدلیل مشکلات تاکتیکی و فنی داخل ایران نیست بلکه این «راهبرد مزورانه» غرب است که باعث تعلیق برجام شده است.
✅ @hadianebasir
📽 هشدار جدی وزیر سابق عراق به رشد دوباره داعش در خاورمیانه؛ در عراق به غیر از الحشد الشعبی گوش شنوایی نیست!
💢 "الزبیدی"، وزیر سابق کشور عراق ضمن هشدار به نیروهای امنیتی سوریه و عراق گفت:
🔺️"اگر آگاه نباشیم دوباره جنایات و کشتارهای سال 2014 تکرار خواهد شد؛ می خواهند دوباره داعش را سازمان دهی کنند؛ نقشه آن ها فراتر از موصل است، هدف نهایی بغداد، کربلا و نجف است"
✅ @hadianebasir