آخوندی: اگر ما نبودیم، قحطی ایران را فراگرفته بود!
وزیر سابق راه و شهرسازی دولت روحانی:
🔹ما سال ۹۲ را یادمان نرود، اگر روند سال ۹۲ ادامه پیدا کرده بود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود.
🔹اگر سال ۹۲ آن اتفاق (انتخاب روحانی) رخ نداده بود میتوانید تصور کنید که ایران در چه وضعیت وحشتناکی از لحاظ امنیت بود؟!
🔸این اظهارات آخوندی در حالی است که تنها در حوزه مسئولیتی او در وزارت راهوشهرسازی در دولت روحانی فجایع عجیبی از جمله رشد ۶۵۰ درصدی قیمت مسکن و کاهش ۵۰ درصدی کاهش ساخت خانه رخ داده است.
🔸در کنار آن افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت دلار، شکسته شدن رکورد ۱۰ ساله شکاف طبقاتی، شکستن رکورد تورم در ۶۰ سال اخیر، کوچک شدن سفره مردم با کاهش قدرت خرید آنها، ناتوانیهای مدیریتی در اداره کوچترین مایحتاج مردم از جمله مرغ، از جمله خسارتهای جبرانناپذیر دولت روحانی در ۸ سال گذشته است.
✅ @hadianebasir
امام خمینی (ره): ملتی احساس کرد که ارزاقش را دیگران نمی دهند به او، خودش به فکر می افتد که برای خودش درست کند. مادامی که در نظرش این است که نه، ما می آورند برایمان، می دهند به ما، نمی تواند کار بکند
#امام_خمینی
صحیفه نور؛ جلد ۱۳؛ صفحه ۱۴۷
✅ @hadianebasir
♦️ منطقه در یک نگاه | 15 فروردین 1400
1️⃣ رئیس ستاد مشترک ارتش اردن ضمن تکذیب بازداشت «حمزه بن حسین» ولیعهد سابق این کشور اعلام کرد که از وی خواسته شده تحرکات خود علیه امنیت کشور را متوقف کند.
2️⃣ منابع خبری از حمله راکتی به پایگاه هوایی «بلد» واقع در استان صلاحالدین عراق خبر دادند.
3️⃣ وزیر دفاع ترکیه در بازدید از مرز عراق و سوریه بر تداوم عملیاتهای نظامی در خاک عراق تأکید کرد.
4️⃣ منابع یمنی از ورود تروریستهایی از سوریه به این کشور برای اعزام به استان مأرب جهت مقابله با ارتش و کمیتههای مردمی خبر دادند.
5️⃣ پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان سکوت جامعه جهانی در قبال بحران یمن را «شرمآور» خواند.
6️⃣ مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در راس هیاتی عازم امارات شد.
7️⃣ درحالی که شایعاتی درباره ارتباط افراد بازداشت شده در اردن با عربستان مطرح بوده ریاض ظرف چند ساعت بیانیه دوم خود را در این خصوص صادر و تاکید کرد که در کنار اردن ایستاده است.
✅ @hadianebasir
عباس عبدی: ارزیابی دولت از روابط با چین اشتباه بود.
🔸عباس عبدی از تحلیلگران اصلاحطلب درباره توافق ایران و چین گفتوگویی با روزنامه شرق داشته و در پاسخ به این سوال که: گفته میشد ایران بعد از برجام نسبت به استمرار روابط اقتصادی با شرق آسیا بیتوجه بود و بههمیندلیل چینیها از سطح روابط خود کاستند. آیا این نظر درست است؟ گفته است: این سخن تا حد زیادی درست است؛ اما وقتی میگوییم روابط با شرق آسیا، باید به طور مشخص بگوییم منظورمان روابط با چین است؛ زیرا کره و ژاپن در بلوک غرب شناسایی میشوند؛ اما بله، این بیتوجهی وجود داشت؛ هرچند چین روابط خود را با ایران کم نکرد؛ چنانکه رئیسجمهور چین بعد از برجام به ایران آمد. ارزیابی دولت از روابط با چین اشتباه بود. در حقیقت دولت باید ارتباط با چین را فارغ از ارتباط مساعد یا نامساعدش با اروپا و آمریکا در نظر میگرفت و تنظیم میکرد. اکنون نیز همینطور باید باشد و بهبود ارتباط ایران با چین به منزله نفی دیگران نباشد و به همان میزان ارتباط با اروپا نیز مهم و بااهمیت دانسته شود؛ زیرا روابط با چین تحت تأثیر میزان و کیفیت ارتباط ایران با کشورهای غربی نباید باشد.
عبدی در ادامه میگوید: باید توجه داشته باشیم که قراردادی با چین منعقد نشده است؛ زیرا اگر قراردادی در کار بود، طرفین باید تعهداتی روشن به یکدیگر میدادند و جزئیات قرارداد هم منتشر میشد. از سوی دیگر همه کشورها حواسشان به قانون اساسی کشورهای دیگر هست تا سرشان کلاه نرود؛ به این معنی که آنها میدانند براساس قانون اساسی ایران قراردادهای بینالمللی باید به تصویب مجلس برسد و در غیراینصورت فاقد وجه قانونی است؛ بنابراین اگر میان ایران و چین قراردادی در کار بود، باید در مجلس به تصویب میرسید تا کشورهای دیگر تکلیف خود را در مواجهه با ایران بدانند.
وی میافزاید: به نظرم این سند بیش از آنکه یک قرارداد با جزئیات کامل باشد، تفاهمی کلی بر سر یک نقشه راه است و توافقهای جزئی و قراردادها یکییکی بعد از آن میان دو کشور منعقد میشود و مورد بحث قرار میگیرد.
✅ @hadianebasir
💎 اثر رضایت یا عدم رضایت انسان بر انجام یک کار
🔻امام جواد علیه السلام:
مَن شَهِدَ أمرا فَکَرِهَهُ کانَ کَمَن غابَ عَنهُ و مَن غابَ عَن أمرٍ فَرَضِیَهُ کانَ کَمَن شَهِدَهُ.
❇️ هر که حاضر و ناظر کاری باشد و آن را ناپسند دارد، مانند کسی است که [آن هنگام] غایب بوده، و هر که در کاری حاضر و ناظر نباشد، ولی بِدان راضی باشد، مانند کسی است که خود در آن حضور داشته است.
📚 گزیده تحف العقول، ص ۶۳
✅ @hadianebasir
🔴 توپ در زمین آمریکاست
🔻روز گذشته «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «هدف ما از مذاکرات وین، تفاهم بهتر درباره نحوه رسیدن به وضعیت پایبندی در برابر پایبندی است.»
🔹پایبندی در برابر پایبندی موضوعی است که از ابتدا مورد تایید و تاکید طرفهای برجام بود و بندهای ۲۶، ۳۶ و ۳۷ برجام نیز برای حفاظت از این رکن محوری در برجام گنجانده شد و قطعنامه ۲۲۳۱ هم پشتوانه همین مبنا بود.
🔹گذشت زمان نشان داد که آمریکا از همان ابتدا تمایلی برای اجرای تعهدات برجامی خود نداشته و این عدم تعهد به برجام فقط مختص دولت ترامپ نبوده و نیست، زیرا اوباما ۷ بار آشکارا برجام را نقض کرد.
🔹پایبندی ایران به تعهدات اما؛ این پیام غلط را به آمریکاییها منتقل کرد که تهران بدنبال پایبندی به برجام به هر قیمتی است و نه تنها باعث تنبه آمریکا نشد بلکه کشورهای اروپایی متعهد به جبران خسارتهای ناشی از خروج آمریکا از برجام را هم دچار توهم کرد.
🔹از اردیبهشت سال ۹۸ با ابلاغ شورای عالی امنیت ملی روند کاهش پایبندی ایران به تعهدات برجامی آغاز شد و با تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» تکمیل گردید.
🔹اکنون با اعتراف دولت بایدن به شکست فشار حداکثری، آمریکا رسما راهبرد پایبندی در برابر پایبندی را با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی قبل از ورود مجدد ایران به اصل پایبندی انجام نخواهد داد اعلام کرده است.
🔹آژانس تا ماهها پس از خروج آمریکا از برجام با انتشار ۱۵ گزارش رسمی بر پایبندی ایران صحه گذارده و اقدامات کاهش تعهد ایران پس از آن تنها بدلیل در پیش گرفتن اقدامی جبرانی در واکنش به عهدشکنی آمریکا بوده است.
✅ از این رو تنها در صورتی امکان احیای اصل پایبندی در برابر پایبندی وجود دارد که دولت آمریکا به عنوان عضو نقض کننده «اصل پایبندی در برابر پایبندی»، رفتار خود را عملا تغییر داده و با لغو یکباره همه تحریمها پایبندی خود را به تعهدات برجامی اثبات کند.
✅ @hadianebasir
اهمیّت بصیرتافزایی
قُلْ هَٰذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلَىٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي...» یوسف/108
«(ای پیامبر) بگو: طریقۀ من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم...»
امیرالمؤمنین (علیهالسّلام): «وَ لَا يَحْمِلُ هَذَا الْعَلَمَ إِلَّا أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ وَ الْعِلْمِ بِمَوَاضِعِ الْحَقِّ.» خطبه 173
«و اين پرچم (مبارزه با فتنهجویان) را بهدوش نمیکشد، مگر آنكه اهل بصيرت و استقامت و داناى به موارد حق باشد.»
✅ @hadianebasir
پایان دور اول مذاکرات نشست کمیسیون مشترک برجام؛ رفع تحریم های آمریکا، ضروری ترین اقدام جهت احیای برجام می باشد
براساس توافق صورت گرفته، دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام جهت انجام رایزنی های فنی در حوزه رفع تحریم و هسته ای تشکیل شد. این نشست های کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبههای فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریم ها و مسائل هسته ای بپردازند و نتیجه بحث های خود را به کمیسیون گزارش نمایند.
سید عباس عراقچی، رییس هیات کشورمان در نشست کمیسیون تاکید نمود رفع تحریم های آمریکا، اولین و ضروری ترین اقدام جهت احیای برجام می باشد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد به محض رفع تحریم ها و پس از راستی آزمایی آن، اقدامات جبرانی هسته ای خود را متوقف نموده و به اجرای کامل #برجام برگردد.
+ خبرگزاری کیودوی ژاپن گزارش داد دومین دور گفتوگوها بین اعضای کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در وین برگزار خواهد شد.
✅ @hadianebasir
پیروی از حقّ یا اکثریت
«وَ إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ » انعام/116
«و اگر از بيشتر افراد روى زمين اطاعت كنى، تو را از راه خداوند، منحرف و گمراه مىكنند. زيرا آنان جز از گمان پيروى نمىكنند وآنان، جز به حدس و گمان نمىپردازند.»
ملاحظات:
1- راه هدايت و راه قرآن ملاك است، نه راه مردم و اكثريّت.
2- اكثريّت، دليل حقانيّت نيست. ملاك، حقّ است نه عدد، پس در پيمودن راه حقّ نباید از كمى افراد هراسید.
3- جلب نظر اكثريّت، گاهى به قيمت نابودى و انحراف خود انسان تمام مىشود.
4- ريشۀ ضلالتها، اعتماد به حدس و گمان است.
✅ @hadianebasir
🔘 منطقه در یک نگاه | 18 فروردین 1400
1️⃣ وزیر خارجه مصر در سفری به بیروت با رئیس جمهور لبنان دیدار و بر همبستگی قاهره با لبنان برای حل بحران این کشور تأکید کرد.
2️⃣ «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی در سفر به مسکو، با رئیس شورای امنیت ملی روسیه و نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا دیدار و گفتوگو کرد.
3️⃣ سه کاروان حامل تجهیزات لجستیکی برای نظامیان آمریکا در جنوب این کشور هدف حمله قرار گرفت.
4️⃣ یک روزنامه آمریکایی به نقل از منابع دولتی این کشور گزارش داد رژیم صهیونیستی عامل وقوع انفجار در بدنه یک کشتی ایرانی «ساویز» در دریای سرخ است.
5️⃣ هیأت امنیتی مصر در سفری به نوار غزه با مسئولان حماس دیدار و درباره انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین گفتوگو کرد.
6️⃣ رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد پایان حضور نظامیان خارجی و تحقق حاکمیت کامل ملی باید دستاورد اصلی بغداد در گفتوگوی راهبردی با واشنگتن باشد.
7️⃣ سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای از کشته شدن 60 تروریست داعش طی یک عملیات ویژه در رشتهکوههای حمرین خبر داد.
✅ @hadianebasir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دلیل روشنگری سردار جوانی در خصوص سعید محمد
✅ @hadianebasir
آقای روحانی! بر سر گرگ آب توبه نریزید!
رئیسجمهور محترم این پرسش را بیپاسخ گذاشتند و توضیح ندادند که آمریکا، کِی و کجا اعلام کرده است که قصد توبه دارد
رئیسجمهور محترم این پرسش را بیپاسخ گذاشتند و توضیح ندادند که آمریکا، کِی و کجا اعلام کرده است که قصد توبه دارد؟! آنچه تاکنون رئیسجمهور آمریکا و سایر مقامات این کشور به صراحت اعلام کرده و بر آن اصرار ورزیدهاند این است که اگر ایران انجام تعهدات کاهش داده خود را از سر بگیرد، آمریکا هم که از برجام خارج شده بود، دوباره به برجام وارد میشود و تاکید کردهاند که اولاً تحریمها را لغو نخواهند کرد و ثانیاً باید توان موشکی ایران و حضورش در منطقه نیز به برجام اضافه شود! اینکه نه فقط ادامه همان حرکت باجخواهانه آمریکاست، بلکه موارد باجخواهانه دیگری نیز به آن اضافه شده است.
✅ @hadianebasir
🔻ضرورت نقشه خوانی دشمن 🔻
🔹انقلاب در گام دوم خود نیاز به نقشه خوانی به روز شونده دشمنی های نظام سلطه و جریان غرب گرا دارد .
انقلاب مانند پهلوانی است که مسابقات مهمی را به خوبی پشت سر گذاشته و تا رسیدن به جایگاه شایسته خویش فاصله چندانی ندارد و برای گذر از این پیچ تاریخی با دشمنان، نفوذی ها وجاهلانی مواجه است که سعی دارند با استفاده از غفلت ها ،ناکارآمدی ها ، اشتباهات ، کمبود ها ومشکلات کشتی انقلاب را در چند قدمی ساحل به گل بنشانند .
🔹محور های اصلی نقشه دشمن :
➖ناکارآمد نشان دادن جمهوری اسلامی
➖ ناامید کردن مردم وبن بست نمایی
➖ ایجاد بی اعتمادی و نارضایتی
و تضعیف سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی است.
🔹واگر از راهکارهای عملیاتی این نقشه غفلت کنیم و نقشه خوانی درستی نداشته باشیم :
۱_ به جای کمک به اجرایی نقشه رهبر انقلاب به تکمیل نقشه دشمن کمک می کنیم .
۲_به جای عمل به رهنمودهای ولی فقیه باتشخیص غلط و احساسی خلاف نظر ولی امر خود عمل می کنیم .
۳_به جای تشخیض اولویت ها و موضوعات اصلی انقلاب و بسیج همه منابع برای تحقق اهداف انقلاب، وقت و انرژی خود را صرف موضوعاتی با اهمیت کمتر می کنیم.
۴_به جای مبارزه دائمی با دشمن با احساس اینکه دشمنی ها دیگر اهمیت چندانی ندارد (احساس پیروزی فریبنده ) انرژی جریان انقلاب را صرف وزن کشی و رقابت درونی جبهه انقلاب می کنیم.
۵_به جای بصیرت بخشی و روشنگری به راحتی به باز نشر تحلیل های غلط می پردازیم و در دام تشویق های دروغین نفوذی ها و جاهلان می افتیم .
۶_ جای دوست و دشمن را با هم عوض می کنیم.
۷_ به جای ترمیم زخم ها مانند دشمن مگس صفت عمل می کنیم.
۸_ به جای جذب حداکثری به بهانه خالص سازی دنبال تنگ کردن دایره جبهه انقلاب و اضافه کردن به جبهه دشمن می رویم.
۹_به جای طراحی برای شکستن محاصره رسانه ای افکار عمومی بدون شناخت از محور های عملیات رسانه ای، روانی و شناختی دشمن با او هم صدا می شویم.
۱۰_به جای آرام سازی و ترویج قانون مداری با ایجاد بحران و بهم ریختگی، اجرایی نقشه های دشمن را تسهیل می کنیم.
۱۱_به جای تقویت ساختارهای نظام اسلامی برای مقابله ی با بحران ها ،با سیستمی نشان دادن اشکالات موجب تضعیف ساختاری نظام در برابر دشمن می شویم.
۱۲_به جای حمایت واقعی ،عملی وبنیادین از مستضعفین ومحرومین با برجسته سازی نارآمدی ها و مشکلات موجب نامیدی مردم از تداوم انقلاب می شویم.
۱۳_به جای استخراج خط حزب الله از بیانات و رهنمود های ولی امرمان ،با خود تشخیصی و عملیات فردی و گروهی بهانه به دست دشمن می دهیم .
۱۴_به جای تقویت وحدت جبهه انقلاب در مقابل جبهه دشمن با پررنگ کردن اختلافات موجب تفرقه می شویم.
۱۵_ به جای مطالبه گری و نقد مشفقانه از چهره های انقلابی با تخریب آنها دست جبهه انقلاب را از مدیران باتجربه خالی می کنیم و فرصت را در اختیار چهره های جریان غربگرا ،نفوذی ها که عامل اصلی بدبختی های مردم هستند قرار می دهیم .
انقلابی گام دومی، باید جامعیت داشته باشد.
باید مومن و ولایتمدار ، خالص و تکلیف مدار ، دشمن شناس واولویت شناس ،وحدت گرا و هم افزا ،امیدوار کننده و جذاب ،کارآمد و عمل گرا، پر انگیزه وپر انرژی ،بصیر وروشنگر، باهوش وکار بلد ،با تدبیر و گره گشا ، محروم نواز و ساده زیست،شجاع و مطالبه گر ،عدالت خواه و قانون گرا و...باشد.
✅ @hadianebasir
♦️جناب اباصلت هَروى میگوید:
جمعه آخرماه شعبان به خدمت امام رضا ع رفتم
حضرت فرمودند:اباصلت !
بیشترماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است، پس کوتاهیهایی که درایّام گذشته این ماه کردى را دراین باقیمانده ماه جبران کن
۱_بر تو باد به انجام آنچه که به حال تو مفید است؛
۲_ دعا،استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن؛
۳_به سوى خدا ازگناهان خود توبه کن تاوقتی ماه فرارسید،خودرا براى خدا خالص کرده باشى؛
۴_امانتى بر گردن خود باقى مگذار، مگرآنکه آن را ادا کنی؛
۵_ در دلت کینه هیچ مؤمنى نباشد،مگر اینکه آن را از دل بیرون کنى؛
۶_در پنهان و آشکار تقوای الهی راپیشه کن؛
۷_درامورخود برخدا توکل کن؛زیرا هرکه برخدا توکّل کندخدااو را بس است
۸_این دعادر بقیّه این ماه زیادبخوان:
اللّهُم اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْه
خدایا! اگر در آن قسمت ازماه شعبان که گذشته مارا نیامرزیدهاى درقسمت باقیمانده این ماه بیامرز
به درستى که حق تعالى دراین ماه،بنده هاى زیادی رابه حرمت ماه رمضان از اتش جهنم آزاد میگرداند
📚وسائل الشیعه،ج۱۰،ص۳۰۱
✅ @hadianebasir
💢 اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید، باید در انتخابات مشارکت کنید.
🔹 امام خمینی (ره):
از مسائلی که ما در پیش داریم الان قضیه #انتخابات رئیس جمهور است. من کار ندارم کی #رئیس_جمهور می شود، به من مربوط نیست، من خودم یک #رأی دارم به هر که دلم می خواهد می دهم، شما هم همین طور.
اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید مشارکت کنید. اگر خدای نخواسته از عدم #مشارکت شما یک لطمه ای بر #جمهوری_اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما که این خلاف را کرده باشیم خدای نخواسته، مسؤول هستیم. مسؤول پیش خدا هستیم.
مسأله، مسأله ریاست جمهور نیست، مسأله، مسأله اسلام است، مسأله مسأله قواعد #اسلام است، مسأله، مسأله #حیثیت_اسلام است و مسأله ای است که باید ما همه به آن اهمیت بدهیم و بیشتر از هر وقت و بیشتر از هر سال و هر دوره باید انشاء الله شرکت بکنیم.
صحیفه نور؛ جلد ۱۹؛ صفحه ۱۹۵
مورخ: ۱۳۶۴/۰۵/۰۸
✅ @hadianebasir