🚩 فلموت فی حیاتکم مقهورین
و الحیاة فی موتکم قاهرین
💠 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند: «زندگی در اینست که بمیرید اما غالب و قاهر و پیروز ، و مردن در اینست که زنده باشید اما مقهور و مغلوب و تو سری خور». (نهجالبلاغه، خطبه ۵۱)
◀️ حضرت آیت الله خامنهای: ملت ما باور کرده است این سخن علی بن ابی طالب را که خطاب به سلحشوران اسلام فرمود: «فلموت فی حیاتکم مقهورین و الحیاة فی موتکم قاهرین» قبول کرده است و پذیرفته است که اگر زنده بماند درحالیکه مقهور سلطهی ابرقدرتهاست در حقیقت مرده است و اگر به خاک و خون بغلتد درحالیکه چنگال خونین ابرقدرتها را قطع کرده است زنده است، ما زندگی میخواهیم، ما مرگ را میخواهیم چه کنیم؟ ما به میدان جنگ خواهیم رفت. (۱۳۵۹/۰۷/۰۴)
📜 احادیث اهلبیت را گرافیکی بخوانید؛
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🔵 http://eitaa.com/joinchat/3953262592C3bb15b9877
🍀 انّ الجهاد باب من ابواب الجنّة
فتحه الله لخاصة أوليائه
💠 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند: «همانا جهاد يكى از درهاى بهشت است كه خداوند آن را براى اولياى خاص خود گشوده است.» (نهجالبلاغه، خطبه۲۷)
◀️ حضرت آیتالله خامنهای: برادران مسلمان! بدانید که همهی ما ملت ایران سربازان و رزمندگان این جنگ جهانی بزرگ خواهیم بود. در این جنگ ما به این قانع نیستیم که صدام خائن خسارت جنگی به ما بپردازد و عقب بنشیند، ما در این جنگ طالب و دنبال این هستیم که رژیم پلید عراق سنگینیاش را از روی دوش ملت برادر و مسلمان ما، عراقیان عزیز بردارد. برادران عزیز، امیرالمؤمنین به ما میگوید: «[فان] الجهاد باب من ابواب الجنة» جهاد دری از درهای بهشت است. «فتح الله لخاصة اولیائه» خدا این در را برای اولیای خاص خود باز کرده است. امروز خدا این در را به روی ما، همه باز کرده است؛ این را ما قدر میدانیم. (۱۳۵۹/۰۷/۰۴)
📜 احادیث اهلبیت را گرافیکی بخوانید؛
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🔵 http://eitaa.com/joinchat/3953262592C3bb15b9877
اگر در عاقبت کارها دقت کنیم گناه نمیکنیم.
🔹 امام صادق علیهالسلام فرمودند:
💠 ...وَ النَّظَرُ فِی العَواقِبِ تَفتَحُ القُلوب.
📚 امالی طوسی، مجلس یازدهم، صفحه ۳۰۱
◀️ شرح و ترجمه حدیث توسط حضرت آیتالله خامنهای: یعنی اگر ما در عواقب کارمان دقّت کنیم، دل را باز میکند، منافذ فکری انسان را، منافذ روحی و معنوی انسان را باز میکند. اگر در عاقبت کارهایمان دقّت کنیم، گناه نمیکنیم، فسق نمیکنیم؛ اگر به عاقبت کارمان فکر کنیم، از لغزشهایی که معمولاً برای ماها پیش میآید، اجتناب میکنیم. هم در مسائل شخصی این جور است، هم در مسائل بزرگ این جور است، هم در مسائل کلان کشوری این جور است. اگر این جور شد، آن وقت دیگر با امید باید پیش برویم. (۱۳۹۷/۱۲/۰۵)
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🔵 http://eitaa.com/joinchat/3953262592C3bb15b9877
مفهوم حکومت از نگاه امیرالمؤمنین چیست؟
امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند: ولاه مصر جبایة خراجها و جهاد عدوها و استصلاح اهلها و عمارة بلادها.
حضرت آیتالله خامنهای: امیرالمؤمنین در بخشهای مهمی از نهجالبلاغه به حیطهی حکومت اشاره میکند. شاید دهها جمله در نهجالبلاغه میتوان نشان داد که مفهوم شریف حکومت را از نظر علی بن ابی طالب علیهالسلام مشخص میکند. از جمله در ابتدای فرمان مالک اشتر « ولاه مصر جبایة خراجها و جهاد عدوها و استصلاح اهلها و عمارة بلادها»(*) این است معنای حکومت. اگر مالک اشتر به عنوان استاندار و والی و حاکم مصر معین میشود نمیرود آنجا تا برای خود عنوانی و قدرتی کسب کند، یا سود و بهرهی مادی را به خود متوجه کند؛ میرود آنجا تا این کارها را انجام بدهد، سهم مردم را در ادارهی امور مالی کشور از آنها بگیرد، با دشمنان مردم مبارزه کند، آنها را در مقابل دشمنهایشان مصونیت بدهد، آنها را به صلاح نزدیک کند؛ صلاح با بُعد وسیع مادی و معنویاش که از نظر علی علیهالسلام و در منطق نهجالبلاغه مطرح است. شهر را و حیطهی حکومت خود را آباد کند. یعنی به طور خلاصه انسانها را بسازد، سرزمین را آباد کند، اخلاق و ارزشهای معنوی را بالا ببرد، وظائف مردم و آنچه را که در جنب حکومت برعهدهی آنهاست آنها را استنقاذ کند و استعداء کند. ۱۳۶۰/۰۲/۲۹
📜 نامه ۵۳ نهج البلاغه
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🔵 http://eitaa.com/joinchat/3953262592C3bb15b9877
⚖ دورانِ مهدویت : دورانِ عدالت
🔹 پيامبر صلي الله عليه و آله: مَهْدىُّ اُمَّتِى الَّذى يَمْلاَُ الاَْرْضَ قِسْطا وَ عَدْلاً كَما مُلِئَتْ جَوْرا وَ ظُلْما؛
💠 «مهدى امّت من، كسى است كه هنگام پر شدن زمين از بيداد و ظلم، آن را پر از قسط و عدل خواهد كرد.» کتاب سلیم بن قیس صفحه ۴۲۹
حضرت آیتالله خامنهای: عدالت، خواستهى عمومى بشریّت از اوّل تا امروز و تا آخر است. ... که در آثار ما [آمده] : «یَملَأُ الله بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَت ظُلماً و جَورا»(*) ... اگر بخواهیم تشبیه کنیم، اینجور باید بگوییم که یک مسافرى یا یک کاروانى از پیچوخمهاى دشوار، از معبرهاى سخت، از کوهستانها، از وادىها، از درّهها، از لجنزارها، از خارزارها، همینطور دارد عبور میکند، راه را میپیماید، براى اینکه خودش را به یک نقطهاى برساند؛ این نقطه کجا است؟ این نقطه عبارت است از یک اتوبان، یک جادّهى مهم، یک جادّهى باز، یک راه هموار. همهى آنچه در تاریخ بشر تا امروز مشاهده میکنیم، حرکت در همان کورهراهها و در همان فرازونشیبها و در همان خارستانها و لجنزارها و مانند اینها بوده است؛ بشریّت دارد همینطور این راه را طى میکند تا به اتوبان برسد؛ این اتوبان، دورانِ مهدویّت است، دوران ظهور حضرت مهدى (سلام الله علیه) است.
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🔵 http://eitaa.com/joinchat/3953262592C3bb15b9877
در منطق اسلام چه کسانی اشراف هستند؟
🥇 أَشْرَافُ أُمَّتِي حَمَلَةُ اَلْقُرْآنِ وَ أَصْحَابُ اَللَّيْلِ
💠 پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله فرمودند: اشراف امّت من، حاملان قرآنند و شب زنده داران. (من لا يحضره الفقيه، جلد۴، صفحه۳۹۹)
◀️ حضرت آیتالله خامنهای: نامها و عنوانها و جایگاهها و کرسیها به انسان تشخص نمیدهد؛ تشخص واقعی و شرف واقعی در معانی دیگری است؛ همچنانی که در روایت داریم که «اشراف امّتی حملة القران و اصحاب اللّیل». اشرافیت در نظامهای مادی معنایی دارد، ولی در نظام اسلامی اشرافیت معنای دیگری دارد. آن کسانی که اصحاباللیلاند - کسانی هستند که برای خدا در شب قیام میکنند - یا کار دشوار را برای مردم در شب انجام میدهند، یا آن کسانی که حملةالقرآن هستند و با قرآن انس دارند و با نور قرآن و هدایت قرآن حرکت میکنند، «اشراف» اینها هستند. کسانی که پول دارند، ثروت دارند و جایگاه اجتماعی دارند، آنها در منطق و در نظام ارزشی اسلامی «اشراف» محسوب نمیشوند. (۱۳۸۷/۶/۲)
📜 کانال حدیث ناب ● @Hadise_Nab
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
از چشمم افتاد!
🔸 رَوَى ابْنُ عَبَّاسٍ قَالَ:کَانَ رَسُولُ اللَّهِ إِذَا نَظَرَ الرَّجُلَ فَأَعْجَبَهُ قَالَ: هَلْ لَهُ حِرْفَةٌ؟ فَإِنْ قَالُوا لَا قَالَ: سَقَطَ مِنْ عَیْنِی. قِیلَ: وَ کَیْفَ ذَاکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: لِأَنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا لَمْ یَکُنْ لَهُ حِرْفَةٌ یَعِیشُ بِدِینِه.
💠 به نقل از ابن عبّاس: پیامبر خدا (ص) هرگاه به کسى نگاه مىکرد و از او خوشش مىآمد، مىفرمود: شغلى هم دارد؟ اگر مىگفتند: نه، مىفرمود: از چشمم افتاد. عرض مىشد: چرا اى رسول خدا؟! مىفرمود: زیرا اگر مؤمن شغل و حرفهاى نداشته باشد دین خود را وسیله امرار معاشش مىکند. (بحارالانوار، جلد ۱۰۰، صفحه ۹)
◀️ حضرت آیتالله خامنهای: سعی کنیم تنبلی را، بیکارگی را، بیاعتنائی به کار را در چشم مردم به شکل درستی موهون (حقیر و پست) کنیم؛ یعنی بیکارگی باید موهون بشود؛ کار باید ارزش بشود. در روایت داریم که پیغمبر اکرم یک جوانی را دیدند، از این جوان خوششان آمد؛ صدایش کردند، مثلاً اسمش را پرسیدند، بعد گفتند شغلت چیست؟ گفت من بیکارم، من شغل ندارم؛ حضرت فرمودند: سَقَطَ مِن عَینی؛ از چشمم افتاد؛ یعنی کار این[طور] است. پیغمبر که با کسی رودربایستی ندارد. باید اینجوری بشود. (۱۳۹۴/۶/۴)
📜 کانال حدیث ناب ● @Hadise_Nab
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
جهاد در راه خدا با مال و جان و زبان
🚨 الله، الله، فی الجهاد باموالکم و
انفسکم و السنتکم فی سبیل الله
💠 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند: «خدا را، خدا را در جهاد در راه خدا، با اموالتان و جانهایتان و زبانهایتان.» (نهجالبلاغه، نامهی ۴۷)
◀️ حضرت آیت الله خامنهای: امیرالمؤمنین به ما فرموده است: «الله، الله، فی الجهاد باموالکم و انفسکم و السنتکم فی سبیل الله» خدا را، خدا را به جهاد بگرائید با جانتان، با مالتان، با زبانتان و این وظیفهی همهی ماست و من تذکراتی را در خطبهی دوم به شما برادران و خواهران و عموم ملت عزیز ایران برای آمادگی و کمربستگی در راه این جهاد مقدس عرض خواهم کرد. این جنگ برای ما یک جنگ مقدس و مبارک است. دشمن خیال کرد ما را با کشاندن به این جنگ نابود خواهد کرد، اما همچنانی که پس از جنگ خندق، کفار متلاشی و متفرق و نابود شدند و سلسلهی تهاجمات اسلامی تا سالیان درازی دنیا را تکان داد، این جنگ خندق هم ما را وارد دُر پایانناپذیر فتوحات جهانی خواهد کرد. (۱۳۵۹/۰۷/۰۴)
📜 کانال حدیث ناب ● @Hadise_Nab
💬 احادیث طرح شده توسط رهبر انقلاب
🌿 هرگاه نوروز فرار رسيد، غسل كن
و پاكيزهترين لباسهايت را بپوش.
✅ امام صادق عليه السّلام
📍 إذا كانَ يَومُ النَّيروزِ
فَاغْتَسِل وَ البَسْ أنظَفَ ثِيابِكَ؛
📚 وسائلالشيعه، جلد۵، صفحه۲۸۸
📜 کانال حدیث ناب ● @Hadise_Nab
🌺 هر روز را نوروز کنید؛
🔸 اگر مىتوانيد هر روز را نوروز كنيد؛ يعنى در راه خدا به يكديگر هديه بدهيد و با يكديگر پيوند داشته باشيد.
📍 فَنَيرِزُوا إن قَدَرتُم كُلَّ يَومٍ
يَعني تَهادَوا و تَواصَلُوا فِي اللّهِ
✅ پيامبر خدا حضرت محمد(ص)
📚 دعائمالإسلام، ج ۲، ص ۳۲۶
🆔 @Hadise_nab
🌿 مهمان روزیشو میاره!
📌 ميهمان، روزى خود را مىآورد
و گناهان اهل خانه را مىبرد.
اَلضَّيفُ يَنزِلُ بِرِزقِه
وَ يَرتَحِلُ بِذُنوبِ أَهلِ البَيتِ؛
✅ رسول اكرم حضرت محمد"ص"
📚 بحارالأنوار(ط-بیروت)، ج۷۲، ص۴۶۱، ح۱۴
🆔 @Hadise_nab