✅سناریوی چند وجهی ربایش علینژاد
🔹طی چند روز گذشته دشمنان ملت ایران با محوریت ایالات متحده آمریکا بازی جدید و البته نخنمایی را با عنوان ربایش یک عنصر ضدانقلاب برای اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی آغاز کردهاند.
🔹فضاسازی صورت گرفته را میتوان در ادامه نقشه راه تیم بایدن علیه ایران و پیگیری فاز جدید فشار حداکثری ارزیابی کرد. در چارچوب این راهبرد واشنگتن تلاش میکند مقاومت ایران را برای احقاق حقوق قانونی خود کاهش دهد.
🔻موضوع اخیر را میتوان در چارچوب یک سناریوی چند وجهی تحلیل کرد:
🔸اول؛ با توجه به مقاومت ایران در برابر زیادهخواهی آمریکا در مذاکرات برجامی، واشینگتن در تلاش است با وارد کردن اتهامات حقوق بشری مثل ربایش یک به اصطلاح روزنامهنگار، فاز جدید فشارها را با هدف ایجاد اجماع علیه ایران حول موضوعات حقوق بشری آغاز کند.
🔸دوم؛ حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری پروژه تحریم انتخابات را شکست داد و موجب شد برنامه آنها که از «نه به جمهوری اسلامی» به «نه به انتخابات» و سپس «نه به رئیسی» رسیده بود با بن بست روبرو شود.
🔸سوم؛ غرب و عوامل رسانهایش برای ایجاد پرونده حقوق بشری برای رئیس جمهور منتخب به منظور بیاثر کردن مشارکت و رأی مردم تلاش میکنند.
🔸چهارم؛ ایستادگی ایران در برابر زیادهخواهی آمریکا و غرب در مذاکرات برجام که منجر به ناامیدی آمریکا و غرب از امکان به اصطلاح مهار نرم ایران در این مذاکرات شد، وجه چهارم این سناریو را تشکیل میدهد.
🔹دولت بایدن در ادامه سیاست فشار حداکثری میکوشد به زعم خود برجام هستهای را بدون دادن هیچگونه امتیازی به ایران به برجامهای موشکی و منطقهای تعمیم دهد لذا با تاکتیکهای جدید میخواهد از سد مقاومت فعال ایران عبور کند.
🔹با این حال؛ اگر واقعا حرف آمریکا در مورد قصد ایران برای ربودن عنصر بیارزشی چون علینژاد درست است و به گفته خود او از پنج، شش ماه قبل این موضوع را به او گفتهاند، چرا این موضوع الان و در شرایط آغاز به کار دولت جدید مطرح میشود؟
🔹این نکته را هم باید به موضوع اضافه کرد که فردی چون علینژاد اساسا هیچیک از فاکتورهای موثر برای اتخاذ چنین تصمیمی از سوی ایران را نداشته و شبیهسازی این داستان تخیلی با عملیات دستگیری عناصری چون روحالله زم، جمشید شارمهد یا حبیب فرجالله چعب محلی از اعراب ندارد.
🔹جالب اینجاست که صحنهگردان این نمایش تخیلی ـ هالیوودی شبکهای است که با پول بنسلمان، قاتل خاشقجی اداره میشود.
🔹این رخداد یکی از دلایل محکمی است که استدلال منتقدین مذاکره از موضع ضعف با غرب را کاملا توجیه میکند و نشان میدهد که قصد آمریکا و شرکای غربیاش از ورود به مذاکرات، نه تلاش برای رفع دغدغه و نگرانی نسبت به برنامه هستهای ایران که اقدامی در مسیر اعمال دیپلماسی اجبار به منظور افزایش فشارهای همهجانبه با هدف اسقاط جمهوری اسلامی است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
♦️ سیاست روسیه در شرق مدیترانه
#تحلیل_کوتاه
🔹 شرق مدیترانه، بخشی از محدوده پیرامونی روسیه است که به عنوان حائلی برای جلوگیری از گسترش نفوذ غرب به سمت مسکو، برای کرملین اهمیت مییابد. ترکیه، قبرس و یونان سه کشوری هستند که در این محدوده، هدف نفوذ روسیه در تقابل با غرب قرار میگیرند.
🔸 علاوه بر نزدیکی جغرافیایی، میراث فرهنگی مشترک و اهداف این کشورها برای توازن در سیاست خارجی میان شرق و غرب نیز به محملی برای گسترش نفوذ روسیه بدل شده است. نیاز به مسکو در حوزه انرژی و درآمد حاصل از گردشگران روسی نیز دو مؤلفه اقتصادی مهم در این زمینه هستند.
🔸 به همین دلیل روسیه با حمایت از برخی نخبگان، جایگاه خود در ساختار سیاسی این دولتها را تقویت میکند تا این دولتها مواضعی خلاف مطلوبیتهای آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص گسترش ناتو به شرق، صدور دموکراسی و اِعمال تحریمها علیه مسکو، اتخاذ کنند.
🔸 روسیه با وجود رقابت با ترکیه در سوریه و لیبی، توانسته اختلافات خود با آنکارا را به گونهای مدیریت کند که در بحران قرهباغ از تنش کاسته شده و همچنین سامانه S400 را به این کشور بفروشد. گرچه این تعامل بیشتر به شخصیت رهبران دو کشور وابسته است.
🔸 از قضا همین روابط نسبتاً مساعد با ترکیه، سبب شده است نفوذ مسکو در آتن کاهش یابد. نکته دیگر اینکه یونان به دلیل نیازمندیهای مالی به اتحادیه اروپا برای عبور از بحرانهای اقتصادیاش، کمتر میتواند به روسیه تکیه کند. در عین حال نیاز به گاز روسیه، پیوندهایی هر چند اندک را نگه داشته است.
🔸 قبرس نیز مانند یونان، نگرانیهایی بابت نزدیکی روسیه و ترکیه دارد. در عین حال قبرس برای توسعه برنامههای اقتصادی در مناطق ساحلی به جریانهای مالی روسیه نگاه مثبتی دارد و همچنین پیوندهای فرهنگی میان دو جامعه وجود دارد.
✅ به طور خلاصه، تواناییهای روسیه در شرق دریای مدیترانه عمدتاً مبتنی بر دیپلماسی نمادین، انرژی و وعدههای مالی به نخبگان سیاسی است.
#تبیین
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
❗️قرآن هایی که پس از انتخابات به نیزه رفت!
🔸سیدحسین موسوی تبریزی، از فعالان اصلاحطلب و از حامیان تحریم انتخابات در بخشی از یک یادداشت در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی نوشته است: یکی از بزرگترین مسئولیتهای دولت جدید اعم از رئیسجمهور و حتی قوه قضائیه که با هم نیز انتخاب شدند، جلب اعتماد از دسترفته مردم است.
🔹او همچنین مینویسد: مردم اگر ببینند که خدمتگزارانی هستند که در راستای حل مسائل تلاش میکنند و با آنها صادق هستند، اعتماد و اطمینانشان آرام آرام جلب میشود!
📌 🔻نکته و نظر:
🔹 مدعای عجیب "بیاعتمادی مردم به نظام اسلامی" در کشوری که شاهد تشییع چندین میلیونی شهید سردار سلیمانی است، میزان پرداختی مالیاتهای مردم بیشتر از درآمدهای نفتی است، گزارشهای مربوط به کمکهای مالی پرداختی مردم به نهادهای خیریه امین نظام حاکی از افزایشهای چشمگیر است و قوانین موضوعه کشور نیز تماما توسط مردم اجرا میشود؛ یک ادعای بیسند و مضحک است.
🔹دقت شود که منظور آقایان از بیاعتمادی مردم و حرف باطلی به نام "کاهش سرمایه اجتماعی نظام"، کم شدن مشارکت مردم در انتخاباتهای اخیر است!
🔹رویدادی تلخ که صرفا و فقط به دلیل طرح مهندسی اصلاحطلبان مبنی بر "تحریم خاموش انتخابات" رخ داد و البته به اعتماد و سرمایه اجتماعی هیچ ربط وثیقی ندارد.
🔹بماند که آقایان مدعای از دست رفتن اعتماد مردم به نظام را از مدتها قبل از انتخابات ۹۸ نیز مطرح میکردند.
🔹تأکید بر حضور گسترده و مشارکت مردم در انتخابات یک امر صحیح است اما بهانهجویی از قِبل آن و دستمایه ساختن مشارکتی که همواره میتواند کم یا زیاد باشد! علیه نظام اسلامی؛ یک ذنب لایغفر و یک حرکت شیطنتآمیز است که سابقه آنرا در "تاریخ جنگ صفین" نیز خواندهایم.
🔹این نکته نیز قابل اشاره است که میزان مشارکت مردم در انتخابات اخیر نسبت به انتخابات قبلی به میزان "۹ درصد" افزایش پیدا کرد که البته قرار است این مقوله در صحبتهای مدعیان کم شدن اعتماد مردم به نظام مورد اعتنا قرار نگیرد!
🔹بحث کاهش اعتماد مردم به یک نظام سیاسی از نشانههای واضحی برخوردار است که خواص کشور بایستی برای عقیم گذاشتن توطئه دشمن؛ نسبت به تبیین آنها در نزد افکار عمومی، عمارگونه اقدام کنند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
💬 آخرین شنیده ها از کابینه جدید
💬 سعید محمد؛ وزیر نیرو یا وزیر راه؟!
🔹در میان ۵ گزینه احتمالی تصدی پست وزارت نیرو در دولت آیتالله رئیسی سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) بیش از دیگران شانس دارد. برخی منابع وزیر شدن سعید محمد را قطعی میدانند؛ وزیر نیرو یا وزیر راه و شهرسازی!
💬 گزینه معاوناولی رئیسی نهایی شد.
🔹شنیدهها حکایت از آن دارد که در روزهای اخیر سیدابراهیم رئیسی گزینه خود برای معاوناولی ریاستجمهوری را برگزیده است.
🔹طبق اخبار رسیده، رئیسجمهور منتخب پس از رایزنی با همفکران وحامیان خود محمد مخبر را برای این سمت در نظر گرفته است. محمد مخبر نیز در فعالیتهای مقدماتی خود را آغاز کرده است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
🔴 ۱۲ گزینه نهایی تصدی شهرداری تهران معرفی شدند
«اقراریان» عضو منتخب شورای ششم شهر تهران:
🔹 اسماعیل احمدی مقدم، معصومه آباد، جمال آبرومند، مهرداد بذرپاش، محسن پیرهادی، مازیار حسینی، هابیل درویش، علیرضا زاکانی، عباس علیآبادی، رستم قاسمی، سیدصولت مرتضوی و علی نیکزاد ۱۲ گزینه نهایی برای تصوی شهرداری تهران هستند.
🔹 این افراد یک هفته وقت دارند برنامههای خود را به منتخبین شورای ششم اعلام کنند تا از هفته آینده فرآیند بررسی آغاز شود.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
⁉️در آمریکا هم خشکسالی داریم!!!
🔻خشکسالی و گرمای بیسابقه نهتنها منجر به آتشسوزی های مهیب در ۶ ایالت غربی آمریکا شده بلکه اکنون با پایین آمدن سطح آب در یکی از مهمترین منابع تأمین آب آشامیدنی در غرب آمریکا وضعیت را به مراتب بغرنج ساخته است.
🔻نشریه آمریکایی یو. اس. ای تودی دراین باره گزارش داد: آتشسوزی های مهیب که به علت خشکی و شدت دمای هوا است، ۳۰۰ هزارجریب برابر با ۱۲۱ هزار هکتار از اراضی ۶ ایالت آمریکا را سوزاند.
🔻یو. اس. ای تودی در ادامه نوشت: آتشسوزی تنها در ایالت اورگان آمریکا باعث آتشسوزی به وسعت حدود ۱۴۴ هزارجریب از اراضی این ایالت غربی آمریکا شد و همچنین بخشی از دکلهای برق را از بین برد که این موضوع باعث از دست رفتن انتقال ۴ هزار مگاوات برق به سایر نقاط این ایالت شد.
🔻نشریه لسآنجلس تایمز نیز در گزارشی به بحران آب و پایین آمدن سطح بیسابقه دریاچه مید (Mead) که تأمینکننده آب آشامیدنی ایالتهای غربی است اشاره کرد.
🔻لسآنجلس تایمز نوشت: میزان سطح آب دریاچه مید که به علت شدت گرما و تابش آفتاب و کم آب شدن رودخانه رودخانه کلرادو آب آن درحال تبخیر است، طی ۸۵ سال گذشته بیسابقه گزارش میشود.
🔻بنابراین گزارش دریاچه مید که به خاطر ایجاد سد هوور بر روی رودخانه کلرادو ایجاد و در مرز دو ایالت نوادا و آریزونا احداثشده، تأمینکننده آب آشامیدنی ۴۰ میلیون نفر از ساکنان ۷ ایالت آمریکا است، ایالتهایی همچون آریزونا، کالیفرنیا، کلرادو، نوادا، نیومکزیکو و یوتا.
🔻شبکه خبری فاکس نیوز نیز در ۶ تیر، طی گزارشی درباره وضعیت وخیم خشکسالی در ایالت کالیفرنیا و دیگر مناطق آمریکا عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد از مناطق غربی آمریکا تحت تأثیر یک خشکسالی تاریخی و تهدیدکننده بوده و اینکه تابستان سال جاری میلادی تازه شروع این معضل است. هماکنون زندگی بیش از ۵۸ میلیون نفر در مناطق غربی آمریکا تحت تأثیر این شرایط قرارگرفته است.
🔻سی ان ان در همین زمینه نوشت: نقشههای تغییرات آب و هوایی نشان می دهد بیش از یک چهارم آمریکا در وضعیت «خشکسالی استثنایی» قرار دارند که این امر شدت یک دهه خشکسالی طولانی مدت در این کشور را نشان می دهد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 انتقاد شدید مجری سرشناس انگلیسی از سیاست های ایالات متحده؛ آمریکا از سازمان مجاهدین به عنوان نیزه برای آسیب زدن به ایران استفاده می کند و عربستان هم هزینه آن را تأمین می کند!
🔻"ریچارد مدهرست" مجری سرشناس شبکه راشاتودی در واکنش به اجلاسیه اخیر منافقین، حضور مسئولان آمریکایی در این نشست را به معنی حمایت آمریکا از آنها دانست و اعلام کرد که آمریکا این گروه تروریستی را به عنوان آلترناتیو برای جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد!
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
امضای سند همکاری میان سوریه و چین
از تعاملات ایران چه خبر⁉️
💢در حالی که چین با حدود یک میلیارد و دویست هزار نفر جمعیت بدنبال ایجاد تعامل موجه اقتصادی باکشورهای دنیاست و حتی با سوریه که در شرایط مساعد امنیتی هم قرار ندارد، سند همکاری امضا می کند، رسانه های ضد انقلاب و عوامل خودتحقیر داخلی با انواع حربه ها و شعار های
🔻 نه شرقی(البته فقط غرب خوبه)
🔻نه به چین کمونیست
🔻 ایران فروشی نیست ،
بدنبال شبهه افکنی در مورد پیش نویس قراداد ایران و چین بوده و هستند و تمام قوای خود را برای برهم زدن سند همکاری از طریق ایجاد بدبینی از طرف مردم و به طبع فشار بر مسئولین، هماهنگ نمودند.
⭕️امروز که دولت جدید با بحرانهای بی سابقه اقتصادی بعد از انقلاب روبروست، بنظر میرسد، در اولین قدم باید تعاملات خود را با کشورهای متعدد و مستعد، در حوزه تعاملات اقتصادی به جهت منافع ملی برقرار و یا در صورت تعامل قویتر کنند.✨
✅در این میان رسانه ها نیز رسالت دارند، روشنگری های لازم را در این راستا انجام داده و اجازه دخالت رسانه های ضد انقلاب و معاند را، در تصمیم گیری و موضع گیری مردمی که در خلاف جهت مصلحت ملی است ندهند و مردم را با دولت آینده همراه و هماهنگ کنند.
#سادات_عسگری
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
🔰 ساعتهای بهشتی
🔻نگاهی به فرصتِ معنوی «روزعرفه» و بهرهبرداری از آن بر اساس بیانات رهبر انقلاب
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷✊ ۲۸ تیر ماه؛ سالروز توقیف کشتی انگلیسی توسط نیروی دریایی سپاه در تنگه هرمز
#ایران_مقتدر
#توقیف_کشتی_انگلیسی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
♦️ دولت افغانستان و طالبان بر آتشبس پنج روزه در روزهای عید قربان توافق کردند
🔹در بیانیه مشترک هیات دولت افغانستان و گروه طالبان آمده: «دوطرف توافق می نمایند که به مناسبت ایام مبارک عید قربان برای مدت (پنج) روز آتش بس سراسری اعلام شود و هم دو جانب برای ایجاد اعتماد متقابل یک تعداد از زندانیان را که نزد هر دو طرف موجود میباشد آزاد نمایند.»
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir
توضیحات خطیبزاده درباره تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا
🔹اظهارنظری که از آمریکا شنیدیم (درباره اینکه با ایران درباره تبادل زندانیان توافقی حاصل نشده) جای حیرت دارد. در کنار گفتوگوهای برجام، گفتوگوهایی را با آمریکا بهواسطه و با انگلیسیها درباره این موضوع بشردوستانه داشتیم. آنچه آمریکا انجام میدهد گره زدن یک موضوع انسانی به مباحث سیاسی است.
🔹بخشی که مربوط به تعهدات آمریکا بود تا دیروز انجام نشده است. وقتی ایران به طرفهای بعدی گفت دور هفتم در دولت جدید برگزار خواهد شد آمریکا تلاش کرد این موضوع بشردوستانه را به گفتوگوهای برجام گره بزند.
🔹این رویکرد غلطی است و باعث میشود همه مسیرها دچار سختی شود. اگر امروز آمریکا تعهدات خود را انجام دهد، آزادی ۱۰ زندانی با آمریکا و انگلیس قابل انجام است. توصیه داریم بهجای بیانیههای توخالی، اقدام کنند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@hadiyan_basir