🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
اگر وقت خود را بیشتر صرف انتخاب راه و جهت حرکت کنیم، راه برای ما هموار خواهد شد.
بسیاری از اوقات، انرژی خود را صرف حرکت میکنیم،
درحالیکه انتخاب جهت مهمتر است.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸آیا همیشه باید به «ما قال» توجه کرد و نه «مَن قال»؟🔸
ما اين دو جمله را داريم: «اُنْظُرْ اِلي ما قالَ وَ لا تَنْظُرْ اِلي مَنْ قالَ»؛ نگاه كن ببين چه چيزی گفته شده، نگاه نكن كه چه كسی گفته است. اين يك روايت است.
روايت ديگر در ذيل آيه «فَلْيَنْظُرِ الاِنْسانُ اِلي طَعامِهِ» (انسان باید به طعامش توجه کند) است که امام باقر(علیه السلام) می فرمايند: مراد از طعام در این آیه، «عِلْمُهُ الّذي يَاْخُذُهُ عَمَّنْ يَاْخُذُهُ» است، یعنی مقصود از اين طعام، علمى است كه انسان اخذ مىكند و انسان باید بنگرد که این علم را «از چه كسى» اخذ مىكند؟
می گويد: «عَمَّنْ» (از کی گرفته ای؟)، نمی گويد: «عَمَّا» يعنی نگاه كند به علمش ببيند از «چه كسی» می گيرد.
حالا شما می گوييد: يك جا به ما گفتيد: «ما قال» را نگاه كن، جای ديگر ميگويد: «مَنْ قال» را نگاه کن؟ به ذهن ميآيد كه تناقض باشد. نه! تناقض نيست. چرا؟ چون در آنجا که میگويد: «انظر الی ما قال»، اين را به كسی می گويد كه قدرت تصور و قدرت تصديق دارد و «صاحب نظر» است. به او می گويد : «انظر»؛ یعنی می تواني خودت «نگاه كنی». اینجا با «ناظر» دارد حرف می زند و با كسی كه چشم بينا دارد صحبت می کند. اما در آيه «فَلْيَنْظُرِ الاِنْسانُ اِلي طَعامِهِ» دارد با «مقلّد» و کسی که صاحبنظر نیست حرف می زند. به كسی كه می خواهد تقليد بكند می گويد: تحقيق كن، ببين او كيست؟ حتی مرجع تقليدت را با تحقيق بشناس. چرا؟ چون گفتههای او «خوراك علمی» توست. رساله عملی او را تو گویا «می خوری» و «مصرف می كنی» و «طعام» توست. او را بشناس.
@haerishirazi
🎁📢 مژده
ان شا الله از امروز سلسله جلسات شرح ابیات عرفانی حافظ توسط آیت الله حائری شیرازی (ره)، در کانال بارگذاری خواهد شد.
این سلسله جلسات، سحرها و در کنار مقبره ی حافظ (علیه الرحمه) تشکیل می شد (در دهه ی 80) و مرحوم استاد (ره) با شور و حرارت و حالات معنوی به شرح ابیات می پرداختند که ان شا الله می تواند برای مخاطبین کانال، روح فزا باشد.
با ما همراه باشید و کانال را به دوستانتان معرفی بفرمایید.
✅ حجه الاسلام محمد رضا رنجبر در مقدمه ای بر متن پیاده شده ی این جلسات، اینطور نگاشته اند:
از آنجا که جوشش ضمیر استاد بزرگوارم را بارها آزموده و از خُمّ مصاحبت آن عزیز جرعه ها نوشیده بودم و از سویی اقبال قلوب نسبت به حضرت خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی را نیز همگان شاهدیم، از این رو اصرار بسیار ورزیدم که ایشان به انتخاب خود تک بیت ها و یا احیاناً غزل هایی شرح و توضییح کنند؛ و پیشنهادم این بود که این امر شبانه و در حافظیه و در جوار تربت پاک حضرتش که زیارتگه رندان جهان خواهد شد، اتفاق افتد؛ و افتاد.
البته همچنان برای اینجانب جای شگفت است که چگونه ایشان حافظ را تفأل وار می گشود و بیتی و یا غزلی را گزینش می کرد و بی هیچ آمادگی شرح می گفت، و این در حالی بود که تصویربرداران برای شبکه های داخلی و خارجی تصویر می گرفتند ...
@haerishirazi
✅ به دلیل محدودیت حجم بارگذاری در پیام رسان ایتا، امکان بارگذاری ویدئوی این جلسات جود ندارد. لطفا جهت دانلود ویدئو به کانال آیت الله حائری شیرازی در پیام رسان «بله» یا «سروش» مراجعه بفرمایید.
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸علت رنج کشیدن برخی انسان ها در آخرت🔸
بسیاری از امراض انسان، ریشه در زمان بارداری و دوران جنینی فرد دارد. این امراض تا وقتی نوزاد در رحم مادر است رنجی برای او ایجاد نمیکند، اما پس از تولد، آرام آرام نشانه های بیماری بروز میکند!
دنیا رحم است و ما جنین آخرتیم. امراض روح ما در آخرت خودشان را نشان میدهند، چون روح ما متعلق به آنجاست. خشم، شهوت، زیاده طلبی و سایر رذایل و امراض اخلاقیِ خود را در دنیا نمیفهمیم، بلکه در آخرت درمی یابیم و آنجاست که روحمان باید رنج بکشد، چرا که این مریضی ها را از رحم دنیا به آخرت برده ایم و در آنجا مانند یک نوزاد ناقص الخلقه و مریض مادرزاد، پا گذاشته ایم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸از کجا بفهمیم که در مسیر صحیح هستیم؟🔸
مسافری که به سوی مقصد حرکت میکند، راه نرفته را پیش رو میبیند؛ اما اگر به سمت خلاف مقصد بایستد، مسیر طی شده را خواهد دید.
کسی که رفتهها و کردههای خود را میبیند، باید باور کند که در حال اشتباه است و پشت به مقصد ایستاده و کسی که نرفتهها و نکردهها را مینگرد، شک نکند که رو به مقصد ایستاده و در مسیر صحیح قرار دارد.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸حرکت بین دو خط🔸
حرکت آدمی باید بین دو خط باشد:
خط غرور و خط یأس. اگر بهسوی خط غرور رفت، حرکت را لازم نمیبیند!
اگر بهسوی یأس گروید، حرکت را منتج و سودمند نمیبیند!
هر لحظه که انسان حرکت را غیر لازم یا غیر منتج دید، توقف میکند چون غرور و یأس در کار است. پای خوف و رجاء هم در بین است زیرا خوف غرور را میشکند و رجاء یأس را.
@haerishirazi