۱۲سال پیش وقتی نایل فرگوسن استراتژیست آمریکایی برای نخستین بار در کتاب خیزش پول، ترکیب قدرت چین و آمریکا را در قالب مفهوم #چیمریکا تئوریپردازی کرد گفت بسیاری از وقایع آینده محصول این گربه-سگ است. البته فکر نمیکرد یکی از محصولات این ترکیب همزیانه فتنه جهانی #کرونا باشد.
برخی میگویند کرونا کار چین بوده برخی میگویند کار آمریکا. پاسخ را باید در مفهوم #چیمریکا یافت. بسیاری از پدیدههای جهانی شده محصولی ترکیبی از کشور چیمریکاست. گربه-سگ استعاره از این است که اگر چه آمریکا و چین رقیب یا دشمن هم هستند اما حیاتشان به هم گره خورده است.
آمریکا و چین در زمینههای مختلف پروژههای مشترک زیادی دارند. یکی از این حوزهها، تکنولوژیهای زیستی بوده است. هر دو طرف هم صدایش را درنمیآورند که حقیقت ماجرای #کرونا_ویروس چه بوده. در سالهای آتی منتظر ظهور محصولات دیگری از پیوند نامیمون چین-آمریکا باشید.
https://t.co/QdD9hZEoUG
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
مشق استراتژی | حائری زاده
۱۲سال پیش وقتی نایل فرگوسن استراتژیست آمریکایی برای نخستین بار در کتاب خیزش پول، ترکیب قدرت چین و آ
پایان زشت #چیمریکا 🇨🇳🇺🇸
🔙 قبلا یادداشتی درباره مناسبات بین چین و آمریکا تحت عنوان «چیمریکا» در کانال ‹مشق استراتژی› نوشته بودم و ادعا کرده بودم که فتنه ویروس کرونا از تبعات یک ساختار قدرت جهانی جدید تحت عنوان «چیمریکا» است؛ استعاره از رابطه عمیق و چسبنده چین و آمریکا.
اما گویا این ویروس ناپیدا، ناخواسته نمایانگر چیزهای بیشتری شد و نشان داد که آنقدرها هم آمریکا در مقابل چین متواضع نبوده است تا رابطهای مسالمتآمیز بین آن دو شکل بگیرد. بلکه چیمریکا تا وقتی استوار بوده که چین حاضر بوده به آمریکا کولی دهد!
🔻سه سال قبل از انقلاب اسلامی در ایران، مائو رهبر انقلاب چین میمیرد و عصر جدیدی برای توسعه در این کشور آغاز میشود و دنگ شیائوپینگ در قالب #سیاست_درهای_باز آغوش خود را به سوی آمریکا میگشاید. در کل این چهل سال، چین تا وقتی شعار «صعود مسالمتآمیز Peaceful Rise» را میداد و در آغوش آمریکا قرار داشت، آمریکاییها حتی حاضر بودند از عنوان «چیمریکا» یعنی ترکیب به همچسبیده #چین و #آمریکا استفاده کنند. اما به مجرد این که از 2012 به این سو چین رویکرد تهاجمیتر گرفت و «رؤیای چین China Dream» را مطرح نمود، آن را خصمانه خواندند و رفته رفته تعاملات چین و آمریکا آسیبپذیرتر شد. تا جایی که پس از بحران #ویروس_کرونا <نایل فرگسون> که خودش جعلکننده کلمه چیمریکا بود نیز از نظرش برگشته و گفت چین و آمریکا وارد یک #جنگ_سرد با همدیگر شدهاند. کرونا سکتهای سخت در رویای غربگرایان چین بود.
⚠️ در این بین بدبخت آن کسانی هستند که در ایران با طناب پوسیده #سیاست_درهای_باز به چاه رفته و 20سال ملتی را معطل آن کردند. آن الگوی توسعه چینی که هاشمی و روحانی از ابتدای دهه 80تاکنون مملکت را معطلش کرده بودند و دم از مذاکره و تعامل با آمریکا میزدند، دست آخر در مهد خود یعنی چین به مقابله با آمریکا رسید. اما همچنان برخی خود را به خواب زدهاند. اما الحمدلله #رویای_ایرانی زنده است و خود را در ماجرای #نفتکش ها نشان داد. این ماجرا میخی بر تابوت برجام و غربگدایی و سیاست درهای باز مدل چین شد.
⚪️ پینوشت:
انتخاب تیتر مطلب برگرفته از مقاله فارین پالیسی است. کامل مقاله را از این لینک میتوانید بخوانید:
https://foreignpolicy.com/2020/04/03/chimerica-ugly-end-coronavirus-china-us-trade-relations/
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
آیا آمریکا در حال #تغییر است؟
با نگاه نخست به اعتراضات در آمریکا به نظر میرسد که این اعتراضات به دلیل کشته شدن بیرحمانه یک جوان سیاهپوست توسط یک پلیس سفیدپوست و علیه گرایشهای نژادپرستانه است. البته این اتفاق برای نخستین بار نبوده، آخرین بار آن هم نخواهد بود.
#georgefloyd
#minneapolis
اما وقتی به گستره اخبار و ویدیوهای مخابره شده از این اعتراضات مینگریم، انگیزههای دیگری نیز دیده میشوند. مثلا در یکی از این اتفاقات، عدهای از معترضان به یک نمایشگاه اتومبیل مرسدس بنز حمله کردهاند و با تولید صداهایی شبیه به صدای تارزان! در حال تخریب و آتش زدن خودروهای لوکس بنز هستند. روی خودروها این شعار عجیب را نوشتهاند: «ثروتمندان را بخورید Eat the Rich» خوردن ثروتمندان چه ربطی به مسایل نژادی دارد؟! عقدهگشایی روی بنزها چطور؟!
به نظر میرسد در میانه اعتراضات علیه نژادپرستی برخی انگیزههای دیگر در حوزه اختلاف طبقاتی مطرح شدهاند. عدالت گمشده فرهنگ آمریکایی است. در فرهنگ آمریکایی فقط اختلاف نژادی نیست که نهادینه شده، بلکه اختلاف طبقاتی چه بسا شدیدتر نهادینه شده است. بدتر آن که تبدیل به سبک زندگی آمریکایی شده است و در نمادهایی مانند خودروهای لوکس بنز خود را نشان میدهد که این چنین واکنشهای عقده گشایی را منجر میشود.
b2n.ir/362063
در واقع باید گفت این اعتراضات، اعتراض علیه سبک زندگی آمریکایی توسط خود آمریکاییهاست. پرسش این است آیا با #سبک_زندگی_آمریکایی میتوان به جنگ سبک زندگی آمریکایی رفت؟ آیا این معترضین سبک زندگی دیگری غیر از سبک زندگی آمریکایی دارند؟ هنوز نمیتوانم باور کنم که واقعا مردم آمریکا آماده تغییر شدهاند. این اعتراضات، مانند دفعات پیش، نهایتا به شورشهای پراکندهای میانجامد و پس از سرکوب، فروکش میکند. تا شورش علیه سبک زندگی آمریکایی صورت نگیرد هیچ کدام از این اعتراضات و فریادها راه به جایی نخواهند برد.
#فروپاشی_آمریکا
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
⭕️ برای ایران کدام سناریو شرّش کمتر است؟ ترامپ در انتخابات آینده آمریکا دوباره رأی بیاورد یا برود؟
یکی از مهمترین متغیرها در ارزیابی این مسأله، متغیر تحریمها است. این که چه کسی رییس جمهور آمریکا شود به هر حال آمریکا شیطان بزرگ است و خر همان خر است، هر چند پالونش عوض شود. اما به نظر میرسد، برای اوضاع کشور ما از نظر محاصره اقتصادی، ماندن ترامپ شرّش کمتر است نسبت به این که رقبای دموکرات او بر سر کار بیایند. چرا؟!
https://b2n.ir/839234
🌐 سابقهای که دموکراتها در هشت سال دوره اوباما در معماری تحریمها از خود بر جای گذاشتند، کار بیسابقهای بوده که از آن تحت عنوان شبکه تار عنکبوتی تحریمها Web of Sanctions یاد میکنند. نکته مهم این است که پس از دوره اوباما، تحریمهای ترامپ و تیم او در خزانهداری آمریکا علیه ایران تغییر بنیادینی در ساختار تحریمها ایجاد نکرده است. اساسا ترامپ و تیم مدیریتی او اهل انجام دادن کارهای ساختاری و زیربنایی و بنیادین نیستند.
مشکلی که ما با تحریمها داشتهایم، در واقع مسأله ما با کل ساختار تحریمها یعنی همان به اصطلاح شبکه تار عنکبوتی تحریمها بوده است، که اتفاقا در این زمینه تیم ترامپ هیچ ابتکاری به خرج نداده است. این رویه برای ایران بهتر از این خواهد بود که تیم دموکراتها دوباره سر کار بیایند و مجدد روی معماری تحریمها کار کنند.
هر چند دولت بنفش هیچ استعدادی در استفاده از فرصتها ندارد، اما تداوم کار ترامپ و تیم او در کاخ سفید که عمدتا مقارن با روی کار آمدن دولت جدید در ایران خواهد بود، موجب میشود تغییرات اساسی در معماری تحریمها نداشته باشیم، هر چند ممکن است میزان به کارگیری تحریمها بیشتر شود.
🔸 نمونهای از گزارشها در مورد شبکه تار عنکبوتی تحریمها را میتوانید در لینک زیر مشاهده بفرمایید:
📄 گزارشی از اندیشکده استراتفور در ۲۰۱۸ :
https://worldview.stratfor.com/article/iran-deals-jcpoa
🆓 لینک مطالعه رایگان:
https://b2n.ir/972416
✔️ ادامه دارد ...
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
⭕️ راه نجات مردم آمریکا چیست؟
▫️ آمریکا در یک قرن گذشته هر ده یا بیست سال یک بار، موجهای اعتراضی سنگینی را پشت سر گذاشته و با این همه تجربه در #مدیریت_بحران حرفهای شده است. این موج نیز خواهد گذشت، اما از خاکستر به جا مانده از این بحران، آتشی خانمانسوزتر برافروخته خواهد شد.
https://b2n.ir/012661
🇺🇸 آمریکایی که بود
وقتی #کریستف_کلمب در سودای دست یافتن به ثروت هند، عزم سفر کرد و ناخواسته سر از دریای کارائیب در جنوب آمریکا درآورد و با بومیان آنجا وارد جنگ و درگیری شد و به زور در آن سرزمین مستقر شد، نمیدانست که پایههای شکلگیری جامعهای را بر مبنای تروریسم و #تبعیض_نژادی قرار داده است. چه راست گفت امام خمینی که #آمریکا_تروریست_بالذات است.
اگر مردم آمریکا میخواهند با تبعیض نژادی مبارزه کنند، در واقع باید با #هویت_آمریکایی خودشان به مقابله برخیزند. آیا مردم این جامعه به همین سادگی میتوانند هویت خود را نفی کنند؟!
♨️ آمریکایی که هست
تخریب مجسمههای کسانی چون سیسیل رودز و جرج واشنگتن و کریستوفر کلمب و ... در انگلیس و آمریکا که از شکلدهندگان به هویت آمریکایی هستند یعنی نفی هویت آمریکایی. پرچم هر کشور نماد هویت ملی او است. آتش زدن #پرچم_آمریکا توسط خود آمریکاییها یعنی حمله به #هویت_آمریکایی.
ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود «رویای آمریکایی مرده است» و او میآید تا آن را زنده کند. اکنون معلوم شده نه تنها #رویای_آمریکایی از دست رفته، که #هویت_آمریکایی هم به محاق رفته است. به قول آدام کورتیس، آمریکا در وضعیت #هایپرنورمایزاسیون فرو رفته است.
#بیداری_آمریکایی
⚠️ آمریکایی که خواهد شد
نژادپرستی، ظلم به سرخپوستها، ظلم به سیاهان، و ظلم به ملتهای دیگر در تاریخ، بنیان و هویت آمریکایی است و نمیتوانند آن را نفی کنند. اما آن چه آمریکا را برای آمریکاییها و جهانیان قابل تحمل کرده بود، جذابیت سبک زندگی آمریکایی بوده است.
فرایند #بیداری_آمریکایی کامل نخواهد شد مگر اینکه #سبک_زندگی_آمریکایی مورد حمله قرار گیرد. اکنون شاهد شورش علیه هویت آمریکایی هستیم، اما تا شورش علیه سبک زندگی آمریکایی نشود امید به ایجاد تغییری اساسی در آمریکا نداشته باشید.
#leader4u
#بیداری_اسلامی #رسالت_ایرانی
🔆 راه نجات
بخشی از مردم آمریکا علیه «هویت آمریکایی» شورش کردهاند. اما نقطه ضعف اساسی این جنبش این است که شیوه زندگی آنان سبک زندگی آمریکایی است که نمیتواند جدای از هویت آمریکایی تعریف شود. شورش علیه هویت آمریکایی، #شورش_علیه_سبک_زندگی_آمریکایی را هم میطلبد.
در جهان کنونی تنها ایدئولوژی که سبک زندگی متفاوت ارایه کرده و میتواند در مقابل سبک زندگی آمریکایی هماوردی کند، انقلاب اسلامی است. #بیداری_آمریکایی اگر به نورانیت انقلاب اسلامی پشتگرم نشود سرانجامی نیکو نخواهد داشت.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
آقا عنایت سلبریتی نیست!
📺 عنایت آزغ دستفروش میدان تجریش تهران است که در ماجرای انفجار کلینیک سینا در ابتدای تیر ماه امسال یازده زن و یک کودک را از میانه آتش نجات داد. کاری که قبلا در روستای همجوار محل زندگیاش نیز انجام داده بود. او اکنون بعد از اقدام قهرمانانهاش کلی مشهور شده است. مجری از او میپرسد: «آیا خوشحالی که رسانهای شدهای؟» آقا عنایت پاسخی میدهد که مجری رو به دوربین کرده و بعد از مکث معناداری گفت «بعضی اوقات فقط باید سکوت کرد» ...
⏱ پیشنهاد میکنم این چند دقیقه را ببینید...
https://www.aparat.com/v/GR8bu
❇️ سلبریتی از دیده شدن خوشحال میشود، اما یک قهرمان واقعی، نه.
مجری با آب و تاب در دوازده دقیقه، جزییاتی از ماجرا را با سرعت از او میپرسد چون وقت دارد تمام میشود! اما ریتم صحبت آقا عنایت تند نیست؛ دهاتی است و لحن رسانهای ندارد. مجری چند بار به کمک او میآید. چندین بار به او میگوید تو قهرمان هستی، قهرمان! اما آقا عنایت عرق کرده و با کف دست عرقهای پیشانیاش را پاک میکند. او هنوز یاد نگرفته ژست قهرمانها چیست! چند برنامه و مصاحبه دیگر لازم دارد تا یواش یواش یاد بگیرد او هم سلبریتی باشد. تا وقتی از او میپرسند:
❓هیچ وقت فکر میکردی این گونه رسانهای شوی؟
❓آیا الان خوشحالی که رسانهای شدهای؟
و سریع پاسخ دهد: من عاشق مردمم هستم! 🤗
❕البته او پاسخی متفاوت میدهد ...
✅ میگوید: «خوشحال هستم که آنها را نجات دادم، و ناراحت که چرا دیگران را نتوانستم.» مجری رو به دوربین کرده و بعد از مکثی معنادار میگوید: «بعضی اوقات فقط باید سکوت کرد.»
✅ آقا عنایت در آن لحظه فقط به مسوولیتی که در قبال انسانهای حادثه دیده داشته فکر میکرده نه چیز دیگر. هنوز هم البته همین حس مسوولیت را دارد و همان طور که در همین مصاحبه گفت، تا حالا به این فکر نکرده که الان رسانهای شده و بیشتر دیده میشود.
ذهن انسان رسانهای شده
⁉️ اما چرا این دیده شدن برای خیلیها مهم است؟
چون حکایت از ساختاری حاکم بر ناخودآگاه «انسان رسانهای شده» میکند. ساختاری که به این ذهن رسانهای شده، تحمیل میکند که باید از دیده شدن ‹خوشحال› شوی.
⚠️ چرا باید از بیشتر دیده شدن خوشحال شویم؟ چرا باید این سوال از آقا عنایت دستفروش پرسیده شود؟ چرا برای اهالی رسانه این گونه جا افتاده که از دیده شدن خوشحال باشند؟!
✓ مسوولیتپذیرترین افراد جامعه باید بیشتر دیده شوند و اهالی رسانه اینان باشند. امروزه مسوولیتپذیرترین افراد جامعه معمولا از رسانه فراری هستند. مدیر رسانهای تراز جمهوری اسلامی کسی است که بیفتد دنبال مسوولیتپذیرترین آدمهای جامعه و آنها را پشت تریبون رسانهاش بنشاند. شَرفُ المَکانِ بِالمَکیٖن؛ با این کار به رسانهاش آبرو میدهد. چون هر کاری نخواهد کرد برای دیده شدن. چنان انسانی، اصلا دنبال دیده شدن نیست؛ او فقط به دنبال هر چه بهتر انجام دادن مسوولیتش است. یکی از مولفههای رسانه دینی در نظر گرفتن همین مولفه ‹حس مسوولیت› در اهالی رسانه به جای ‹حس دیده شدن› است.
اگر این انقلاب رسانهای صورت گیرد، بساط سلبریتیبازیها جمع میشود.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh،
⭕️🕋 برجام، حجت حججی و حج ناتمام ملت
🕋 به ‹حجّ› فکر میکردم، به یاد ‹حججی› افتادم.
ریشه این دو کلمه یکی است.
🗓 تقویم را نگاه کردم، عید قربان امسال زیباتر به نظرم رسید؛
شهادت #محسن_حججی در مرداد ماه ۱۳۹۶ بود، اتفاقا امسال این ماه مصادف شده با ایام #حج و #عید_قربان. علاوه بر اشتراک مفهومی بین حج و حججی، حقیقتی مشترک هم در این دو نهاده شده که شاید این تلاقی تاریخی بهانه خوبی باشد برای شهود این حقیقت.
⚪️ حج در لغت یعنی ‹قصد›. کسی که حاجی میشود یعنی قصد خانه خدا را کرده است. خدا با یاد دادن مناسک حج به ما نشان داده که اگر قصد دیدن من را کردهاید چه کارهایی باید انجام بدهید؛ قربانی دادن آخرین مرحله این مناسک است که آیت و نشانی قربانی کردن هوای نفس در پیشگاه الهی است تا به نزدیکی و قرب به او برسیم. وقتی ابراهیم نبی اثبات کرد که واقعا حاضر است عزیزترین داشتهاش را که همان اسماعیل بود به پیشگاه الهی تقدیم کند، خدا این قربانی را از او پذیرفت و به جای آن گوسفندی فرستاد تا ذبح کند. چهار هزار سال است پیروان ابراهیم نبی همین کار را در عید قربان در ایام حج انجام میدهند تا بدانند که باید هوای نفس را قربانی کنند تا به قرب الهی برسند. اما ارتباط این حج با آن حججی چیست؟
🇮🇷 مردم مومن ایران در انقلاب اسلامی نشان دادند که علاوه بر سطح فردی، قصد تقرب و نزدیکی به خدا را در سطح جمعی و ملی دارند. در حقیقت با آن تعریف از حج، ملت ایران با انقلاب اسلامی وارد یک «حج ملی» شده تا ‹هوای نفس ملی› را قربانی کند. اگر این ملت در #حج_ملی خود، هوای نفس خویش را قربانی نکنند، مناسک حج تمام نشده است. در این بین محسن شهید میشود؛ درست زمانی که خیلیها داشتند شمع دو سالگی #برجام را فوت میکردند و در انتظار الطاف همایونی کدخدا بودند تا بلکه اقتصاد جانی بگیرد. دنیاپرستان در لباس روحانی تا وزیر و وکیل هوای نفس مردم را به غلیان درمیآوردند و وعدههای خوش آب و رنگ بر سفره برجام مینشاندند. چه سرمستانه از پایان انقلاب اسلامی سخن گفتند.
❌ وقتی این چنین #هوای_نفس_جمعی به غلیان در میآید و ذبح نمیشود، حسینها و حسینیها به قربانگاه میروند. هر جا در جامعه اسلامی، #هوای_نفس_ملی به غلیان درآید، آنان که شیعه حقیقی حسین(ع) هستند، به قربانگاه میافتند. این بار نوبت محسن حججی بود. خدا حجت خویش را در محسن حججی نشان داد. جوان ۲۶ سالهای که در اوج جوانی و لذتجویی و راحتطلبی، همه دنیا را وانهاد و چه محشری به پا کرد. یادتان هست تصاویر سر بریده او چگونه در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد؟ وقتی پیکر سر جدایش به ایران رسید چه قیامتی بر پا کرد در تهران و اصفهان و ... ؟ یادتان هست چگونه دلها را لرزاند؟
🎥 https://b2n.ir/254454
همان ایام امام خامنهای تذکر داد که «حججی ‹حجت خداوند› در مقابل چشم همگان شد.» دو مفهوم حجت و حججی از همان ریشهای گرفته شدهاند که کلمه حجّ. حجّت یعنی دليل روشنى كه مقصود را آشکار ميكند. حججی، حجت الهی بود و یاد ما ملت ایران انداخت که قصدمان از انقلاب چه بوده است. مردم مومن ایران با انقلاب اسلامی به یک حج ملی وارد شده و آن را باید با قربانی کردن «هوای نفس ملی» به پایان ببرد. همان کاری که صدر اسلام نکردند و در عوض حسین(ع) قربانی شد.
♨️ هر چه دنیاپرستان در این سالها تلاش کردهاند مردم مومن ایران را از آن حج ملی وانهند و بر سفره پر رنگ و لعاب شیطان بزرگ بنشانند، ملت ایران قیام کرده و قربانیها داده است؛ از سرباز محسن حججی تا سردار قاسم سلیمانی قربانیهای این ملت به پای این حج ملی بودهاند.
⭕️ البته میشد این عزیزان را به زیر تیغ نبرد، همان طور که میشد حسین را در کربلا ذبح نکرد، همان طور که خدا اسماعیل را بر ابراهیم بخشید. چرا خدا گوسفند فرستاد و به ابراهیم گفت که تا همین جا بس است و لازم نیست اسماعیل را قربانی کنی؟ چون ابراهیم اثبات کرد که حقیقتا هوای نفس خود را در پیشگاه الهی ذبح کرده است و دیگر چه نیازی به قربانی کردن اسماعیل؟! اما مردم صدر اسلام نتوانستند ابراهیمگونه هوای نفس خود را ذبح کنند و حج خود را به پایان برسانند؛ حسین(ع) به پای هواهای نفسانی #ذبح شد.
🔴 مردم مومن ایران قصد کرده آن #حج_ناتمام را تمام کند. تمام کردن این حج با قربانی کردن هوای نفس ملی است. هر کس در جمهوری اسلامی مسئول میشود بیش از دیگران وظیفه دارد هوای نفس خود را قربانی کند. وقتی تعداد مسئولین و مدعیان #هواپرست زیاد میشود و برایند آن به غلیان هوای نفس ملی منجر و در پدیدههای منحوسی مانند برجام بروز پیدا میکند، خدا حجتهای خود را نشان میدهد. ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ روز شهادت محسن حججی روز #ذبیح_الله برای ملت ایران بوده است؛ بزنگاهی تاریخی که در تقویم انقلاب اسلامی میتوان آن را ‹روز ملی مبارزه با هوای نفس› تعیین کرد.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉 بیروت مرکز نمایشها، نمایشگاهها، شوهای مد و کنسرتهای زیادی در طول سال است. مردمانی زیبا، مدرن، تحصیلکرده و شیکپوش با درآمد بالا دارد. در چنین جو و فرهنگی، ظهور حزب الله لبنان و فرهنگ مقاومت و بروز احساسات مردمی عجیب به آن مانند چیزی که در این کنسرت دیده میشود ممکن است مایه تعجب باشد اما این مسأله ریشهای تاریخی دارد.
❗️ واقعیت آن است که لبنان گر چه قدمتی چند هزار ساله دارد، اما تقریبا هیچ وقت طعم دولت و نیروی نظامی مستقل، دائمی و فراگیر را نچشیده است! در عصر باستان این منطقه محل سکونت فنیقیها بوده که امپراطوری تجاری آنها از سواحل انگلیس تا مالزی گسترش داشته اما هر چند صد سال یک بار به زیر پرچم یک ابرقدرت درمیآمدهاند. پس از آن نیز ذیل امپراطوری روم، امپراطوری عثمانی و فرانسه تعریف شدند. تا کنون هم درگیر انواع جنگهای داخلی و بههمریختگیهای ساختاری هستند.
لبنان🇱🇧 برای نخستین بار در جنگ ۳۴ روزه ۲۰۰۶ واقعا توانست در مقابل یک قدرت خارجی یعنی رژیم صهیونسیتی مقاومت کرده و احساس هویت، استقلال و افتخار ملی را تجربه کند که آن را مرهون حزب الله است.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
🟩 برساخت «ربّنا» در حیرت ابتهاج
برخی در تحلیل جایگاه نوای زیبای ربّنای شجریان در کلیت نگاه دینی و سیاسی و سبک زندگی او ابهاماتی دارند و تعارضات موجود را نمیتوانند حل کنند که مگر این نیست که هنر دینی و متعالی از هنرمند متدین و نورانی صادر میشود؟ شجریانی که متدین و متشرع نبود، چگونه در تیر ماه ۱۳۵۸ آن ربّنای مناجاتگونه از او صادر شد؟
✳️ هوشنگ ابتهاج درباره ربنای مرحوم شجریان نظری خاص داشته که به نظرم بسیار مهم هست: «ﻫﯿﭻﮐﺲ ﻧﻤﯽﺗﻮﻧﻪ ﺍﯾﻦﻃﻮﺭ ﺑﺨﻮﻧﻪ، ﻫﯿﭻﮐﺲ. حتی ﺧﻮﺩ ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ!»
یعنی چی؟! یعنی اتفاقی بوده؟ شاید این جور برداشت بشه. اما من نگاه دیگری دارم.
b2n.ir/957287
❇️ ابتهاج ادامه داده: «ﺧﯿﻠﯽ ﮐﺎﺭ ﻋﺠﯿﺒﯿﻪ... ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺘﻮﺩﯾﻮ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺑﭽﻪﻫﺎ ﺑﮕﻪ ﺍﯾﻦﻃﻮﺭﯼ ﺑﺨﻮﻧﯿﻦ، ﺿﺒﻂ ﮐﺮﺩﻥ ﻭ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﻦ «ﺭﺑّﻨﺎ». ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ ﻧﻮﺍﺭ اصلی اﯾﻦ ﺭﺑّﻨﺎ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺍﻻﻥ ﻧﺪﺍﺭﻣﺶ. ﻣﻦ ﺍﻭﻝ ﻧﻤﯽﺩﻭﻧﺴﺘﻢ ﭼﯿﻪ، ﻭﻗﺘﯽ ﺷﻨﯿﺪﻡ ﺣﯿﺮﺕ ﮐﺮﺩﻡ. ﻫﯿﭻﮐﺲ ﻧﻤﯽﺗﻮﻧﻪ ﺍﯾﻨﻮ ﺑﺨﻮﻧﻪ، ﭼﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﺣﯿﺮﺕﺁﻭﺭﯼ ﺩﺍﺭﻩ! اصلا ﯾﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﻧﯿﺴﺖ! (ﺳﺮﺵﺭﺍ ﺗﮑﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ) ﺷﺎﻫﮑﺎﺭﻩ، ﭼﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﻭ ﺍﻟﺘﻤﺎﺳﯽ ﺗﻮ ﺍﯾﻦ «ربّنا» ﻫﺴﺖ (ﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﻣﯽﺍﻓﺘﺪ) ﻓﻘﻂ ﺻﺪﺍ ﻧﯿﺴﺖ، ﯾﮏ ﻧﻮﺍﺯﺷﯽ ﺗﻮﺵ ﻫﺴﺖ. ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺩﺍﺭﻩ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻣﻌﺎﺷﻘﻪ ﻣﯽﮐﻨﻪ، ﻫﻤﻪﯼ ﻧﯿﺎﺯﻫﺎﯼ ﺑﺸﺮﯼ ﺗﻮ ﺍﯾﻦ ﺻﺪﺍ ﻫﺴﺖ! ﺑﻬﺶ ﮔﻔﺘﻢ ﺁﻗﺎﯼ ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ ﺍﯾﻨﻮ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﺎﯾﻪﺍﯼ ﺧﻮﻧﺪﯼ؟ ﻧﮕﺎﻫﻢ ﮐﺮﺩ… واقعا نمیشه ﮔﻔﺖ ﺗﻮ ﺷﻮﺭﻩ، ﺍﻓﺸﺎﺭﯾﻪ، چیه!»
✅ به نظر من آن ربنا، ربنای شجریان نبوده، بلکه ربنای ملت مؤمن ایران بوده است؛ حاصل ‹ایمان جمعی› ملتی بوده که حدود چهار ماه از انقلاب نورانی آنها گذشته بود. به قول امام که فرموده بود: «میبینم ملت الهی شدهاند» بخشی از این ملت، مرحوم شجریان بوده است که در این فضای الهی نفس میکشیده و قطعا متاثر از آن بوده است. این اثر ‹برساختی› از آن اتمسفر نورانی بوده است. مجال توضیح تفصیلی در مورد مفهوم برساخت نیست، بماند برای اهل فن...
البته بحث من فراتر از اثرپذیرفتن شجریان از جوّ آن موقع است، منظور دقیقترم این است که گاهی ممکن است خدا به انسان نعمتی دهد که علت آن خود او نبوده، بلکه تنها وسیلهای برای دریافت فیض الهی به واسطهی نورانیت جمعی بوده که خدا خواسته به آن جمع تفضّل و مرحمت کند و او توفیق یافته که مجرای آن فیض الهی شود. او تا آخر عمر اگر شکر آن لحظه ویژه را به جا آورد، کم است.
شجریان با آن ربّنا در هویت جمعی ملت مؤمن ایران شریک شد. شکر آن نعمت میتوانست نعمتش افزون کند. خدا چه داند، کاش قدر آن نعمت انحصاری و خاص را بیشتر میدانست. اما قطعا درسی هست برای همه ما که بسیاری از نعمتهایی که دریافت میکنیم ماحصل توفیقی بوده که از ناحیه نورانیت جمعی به دست آوردهایم. در همین فضا، مثلا تطور حامد زمانی هم مورد مطالعاتی مهمی است و البته فرصت برای او باقی است. هر کدام از ما چه؟ چه نعمتهایی به دست آوردهایم که ماحصل توفیقی بوده که از ناحیه نورانیت جمعی به دست آوردهایم؟ حکمت شرکت در جمعهای عزاداری و مناجات همین است که اگر عنایتی به جمع میشود ما هم از آن بهرهمند شویم. در تولید اثر هنری، تولید علم و هر خلاقیت دیگری هم همین قاعده وجود دارد؛ معمولا تولید فکر یا خیال، این قدر شخصی نیست که منحصر در نهاد هنرمند باشد، بلکه منبعث از نهاد جمعی (فطرت جمعی) هست که منشأ آن بوده و اگر این قاعده را نشناسیم از بسیاری نعمتهای الهی محروم خواهیم شد که منشأ آنها #برکت_جماعت است. عصر انقلاب اسلامی، عصر تزاید این گونه نعمتهاست. یکی از دلایلی که جمهوری اسلامی ایران را دوست دارم و به آن افتخار میکنم همین است.
#حکمت_جماعت
🔘 پینوشت:
- منبع صحبتهای ابتهاج در کتاب «پیر پرنیاناندیش» است.
- این یادداشت موجز، بنمایهی نظریهای است در باب «علوم اجتماعی اسلامی» که تفصیل جوانب آن به وقت و در جایش.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
همانقدر که حاج قاسم، نقش مالک اشتر امیرالمومنین را برای امام خامنهای داشت، #آیت_الله_مصباح نقش حضرت عمار را.
امشب عزادار کدام یک باشیم... #مالک_ولایت یا #عمار_ولایت ؟
هر دو #مرد_میدان بودند؛ #علامه_مصباح در بذل آبرو و حاج قاسم در بذل جان.
حضرت علامه همانقدر که دقیق در اندیشهورزی بود، صریح در موضعگیری هم بود؛ دو مولفهای که کمتر در کسی جمع میشود که نشانهای از حکمت است.
در دوران فتنه ۱۳۷۸ مرد میدان مبارزه با عوامفریبی و اسلامستیزی بود. جهادگر تمامعیار #جهاد_تبیینی ؛ از تریبون نمازجمعه در سخنرانیهای پیش از خطبه، تا منبر و خطابههایی که در جاهای دیگر داشت. پاسخگوی شبهات متعددی که علیه ولایت و اسلام به صورت روزمره وارد میشد. در غربتی که مومنین در هجمه همهجانبه شیاطین و منافقین قرار داشتند، تکیهگاه معرفتی و انگیزشی بود. دوره بصیرتی #طرح_ولایت برای دانشجویان بر پایه اندیشه ایشان استوار شد که برکاتی بیانتها داشته است. در فتنه ۸۸ هم #عمار_ولایت بود. در خبرگان رهبری آنچنان وزنهای بود که در دوره قبلی که به دلیل سمپاشی منافقین رای نیاورد، حضرت آقا پیام داده و اظهار تأسف کردند.
ادامه در پست بعدی
علامه مصباح در حوزه #تولید_علم_دینی پیشتاز بود. در قامت فیلسوفی دقیق، منطق ارسطویی که جو غالب بر منطق حوزوی بود را مورد واکاوی قرار دارد. مسأله وجود ذهنی در #فلسفه_اسلامی را که جزو مسلمات بود، به چالش کشید. در حوزه #متعلقات_ایمان جزو معدود حکیمانی است که اظهار نظر صریح کرده و فصل ویژهای در مجموعه آثارشان تحت عنوان #مشکات را به آن اختصاص دادند. در تربیت شاگردان و علما و فضلای مخلص و مجاهد کم نگذاشت و برکات فراوانی به بار آورد. به این فهرست فضائل حضرت علامه بیش از اینها میشود افزود، در یک کلام، موحد زیست و تمام تلاش او در #اقامه_توحید بود. وظیفه ما، حفظ میراث فکری و جهادی او است. پیشنهاد اکید میکنم سیر مطالعاتی مجموعه مشکات را در دستور کار خودتان بگذارید و با این مجموعه انس پیدا کنید که در ساخت معرفتی شما از دین بسیار موثر است.
📚 برای آشنایی با دوره مشکات سیر مطالعاتی آثار ایشان، به این آدرس مراجعه بفرمایید:
http://mesbahyazdi.ir/node/3518
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
استاد حسن عباسی در #نظریه_معرفت_توحیدی و نظریه «کارآمدی اسلام»، شاگرد آیتالله مصباح است.
«معرفت توحیدی» یعنی آنکه بدانیم در عالم علم و معرفت و تفکر، دوتاییهایی وجود دارد که تنها یکی از آن دو اصالت دارد و دیگری باید نفی شود. تفکر توحیدی یعنی شناخت «حق، نور، ایمان و..» و ایستادگی مقابل «باطل، ظلمات، کفر و..» این مهم زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که بدانیم ریشهی فهم و معرفت و علم و معیشت در غرب، تثلیث است. و همچنین، #ضعف_معرفت_توحیدی مسئولین ما بعد از انقلاب، عامل اصلی ناکارآمدیهای کنونیست. گذر از مشکلات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی جامعهی ما تنها از رهیافت «معرفت توحیدی» حاصل خواهد شد.
شرح تصویر: ابراز ارادت استاد حسن عباسى به علامه #مصباح_يزدى در حاشيه همايش «انقلاب اسلامى، چهل سال پایداری و بالندگی»
🔻 دعوای ما با روحانی بر سر توحید است!🔺
yun.ir/npht44
🔚 هشت سال دولت روحانی با تمام سختیهایی که برای مردم ایران داشت رو به اتمام است. جریان انقلابی بیشترین درگیری را با او و جریان پیرامونش داشت. اما اصل دعوا بر سر چه بود؟
حسن روحانی در سخنرانی امروز خود به مناسبت ۲۲ بهمن نکتهای را گفت که ریشه همیشگی این دعوا را در ضمن خود بیان میداشت: «اگر جنگ (تحمیلی) نبود، پیشرفت ما بیشتر بود.» همین جمله را درباره تحریمها و جنگ اقتصادی هم گفت. در حالی که امام خمینی در مورد جنگ میفرمود جنگ برای ما نعمت بود. امام خامنهای هم در مورد جنگ اقتصادی و تحریمها هم فرمود برای ما نعمت بود. تفاوت این نگاه، با نگاه روحانی و امثال او در چیست؟ در معرفت توحیدی است ...
🔴 دعوای ما با ایشان بر سر نوع نگاه به مسأله تحریمها، چیز جدیدی نبود، این نگاه همان نگاهی است که منجر به قطعنامه ۵۹۸ در دوران دفاع مقدس شد و معروف به جام زهر گردید. چرا روحانی و اصلاحطلبان، اصرار بر رفع تحریمها به هر قیمتی دارند؟ به همان دلیلی که اصرار به رفع جنگ تحمیلی داشتند.
✅ ما کراهت و بد بودن جنگ و تحریم را تایید میکنیم و به دنبال جنگ و خونریزی نیستیم، اما نگاه توحیدی از دل همین امور اِکراهی و ناخواسته و تحمیلی، زیبایی و برکت و پیشرفت را به ارمغان میآورد. این اصل مترقی و پیشرفته را اسلام به ما یاد داده است. امام باقر(ع) میفرماید: «در هر قضای الهی، خیری برای مؤمن وجود دارد.» انسان مومن در جنگ و تحریم و امثال این پدیدههای نامیمون و ناخواسته و تحمیلی، خیر میجوید. این گونه شرّ، به خیر تبدیل میشود. این گونه پدیدههای شوم و نامیمون برای مومن، میتوانند نعمت و فرصتی برای پیشرفت و تعالی باشند.
❇️ حداقلیترین خاصیت جنگ تحمیلی، شکلگیری توان بازدارندگی نظامی ایران ناشی از قدرت ایمان و خون شهدا بوده که بارها کمکاریها در سایر حوزهها را جبران کرده است. در مورد تحریمها هم انتظار همین است که اگر نگاه ایمانی به آن داشته باشیم، حداقلیترین کارکرد آن، افزایش توان خودکفایی و ایجاد قدرت اقتصادی است.
#معرفت_توحیدی
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
تاریخ در سه روز
❇️ کل تاریخ در فاصله ۱۳ رجب میلاد #امیرالمومنین ، تا ۱۵ رجب رحلت #حضرت_زینب کبری تعریف میشود. انگار کل تاریخ در حد فاصل بین «آن تولد» و «این رحلت» قرار گرفته.
روز اول به دنیا میآییم، روز سوم هم از دنیا میرویم، در فاصله بین این دو روز، فرصت زندگی در دنیا داریم.
✅ در این شلوغی آمدنها و رفتنها، ولیّ خدا هم میآید و میرود:
➖ روز اول، به دنیا آمدن ولیّ خدا.
➖ روز دوم، تبعیت مردم از او.
➖ روز سوم، سعادت امت و هجرت از دنیا.
مردمی که از ولیّ خدا تبعیت نکنند، روز دوم را تمام نکردهاند؛ در این روز، حسینها به شهادت میرسند و زینبها به اسارت میروند. البته صبر خدا زیاد است تا روز سوم فرا رسد.
#نهضت_انتظار
#روند_عهد
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
برای بار هزارم داریم میگیم: رفع تحریمها به لیستبازی نیست، ما با پدیده «شبکه تارعنکبوتی تحریمها» ( Web of Sanctions ) مواجه هستیم. این شبکه، چند گره اصلی داره که قانون کنگره هستند و با اینگونه مذاکرات با دولت آمریکا حل نمیشوند.
#ایسا #کاتسا #یو_ترن
qoute | حسام الدین حائری زاده
🔻کانال توییتری حاضرجواب🔻
@Haazer_javab1
instagram.com/Haazer_javab1
کارکرد ولایت فقیه برای اصلاحطلبا فقط زمانی هست که بخوان روغن ریخته را نذر امامزاده کنن؛ وقتی میدونن برترین گزینهشون هم رأی نداره، هزینه کنارکشیدنش از انتخابات را به گردن رهبری میاندازند که بله! ایشان فرمودند که آسیدحسنآقا به مصلحت نیست در انتخابات شرکت کنند.
حسام الدین حائری زاده
🔻کانال توییتری حاضرجواب🔻
@Haazer_javab1
instagram.com/Haazer_javab1
گناه کبیره جمهوری اسلامی و بلایی که مایه برکت شد
🖼https://b2n.ir/j27549
❇️ مرداد ماه سال پیش بود که در همین کانال یادداشتی نوشتم با عنوان «برجام، حجت حججی و حج ناتمام ملت». سالگرد شهادت محسن حججی و ایام عید قربان هم بود. نوشتم مردم مومن ایران با انقلاب اسلامی، گویا پای در راه حجی گذاشتهاند که با عید قربان کامل میشود. منظورم این بود و در آن یادداشت توضیح دادم که برجام یک معصیت بزرگ و گناه کبیره بود، نشاندهنده غلیان #هوای_نفس_ملی بود که جز با قربانی دادن در سطح ملی جبران نمیشد.
✒️https://t.me/h_haerizadeh/54
💢 حالا جمله رهبر معظم انقلاب با عنوان «برکت جهاد» را بخوانید که در دیدار با خانواده مدافعان حرم فرمودند:
«شهدای مدافع حرم فضای کشور را تغییر دادند. مفاهیم انقلابی را یک عدهای میخواستند کهنه و کمرنگ کنند. دلهای مشتاق جوانهای شما که بلند شدند رفتند در هزاران کیلومتر آن طرفتر از شهر و خانه خودشان مبارزه کردند و جنگیدند؛ این فداکاری آنها برکت پیدا کرد.»
🔴 اگر نبود حمله داعش و خیزش مدافعان حرم و مجددا احیاء جهاد و شهادت و انقلابیگری، چه بسا فتنه عمیق بنفشها فاتحه انقلاب را خوانده بود. در این یک دهه اخیر، اصلاحطلبان و بنفشها هر چه توانستند در #اغوا و تزریق #هوای_نفس به جامعه و منکوب کردن اسلام و به حاشیه بردن گفتمان #انقلاب_اسلامی انجام دادند. اما به تعبیر امام خامنهای، این #برکت_جهاد مدافعان حرم بود که آن گناه کبیره را شست. درست همان طور که بعد از انقلاب، حمله صدام و جنگ تحمیلی که به مثابه بلایی وارد شده بود، اما بعدها معلوم شد مایه برکت برای این فرهنگ و مملکت بود، حمله داعش و شکلگیری پدیده مدافعان حرم، برکتهایی داشته که باید مورد مطالعه محققان تولید علوم انسانی بومی قرار گیرد. البته ای کاش، چنان معصیتی صورت نمیگرفت.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
این چند خط که برگزیدهای از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب در مورد ویژگیهای شهید مطهری است را بخوانید تا عرض کنم:
در عرصه تولید و انتشار فکر درست، متقن و عمیق، در یک جهاد نرمافزاری مداوم بود و با دغدغهمندی نسبت به مخاطبانش و جامعه، با امواج منحرف فکری شرق و غرب مقابله می کرد. با اولویت دادن به نیازهای جامعه، ظرفیتهای حوزه فکر و علم را به این نیازها نزدیک میکرد که معلمان عزیز باید این ویژگی ها و روش ها را الگو قرار دهد. معلمان باید شاگردان خود را اهل فکر و اندیشه بار بیاورند. معلمان از افسران سپاه پیشرفت کشور هستند. معلمان باید برای خنثی کردن تهاجم بزرگ (دشمن) جهادگونه تلاش کنند تا ریزشها به صفر نزدیک شود و رویشها در بالاترین سطح قرار گیرد.
ویژگیهایی که امام خامنهای برای شهید مطهری و معلم تراز برشمردند را در کدام معلم میتوان جست؟ به گواهی پانزده سال توفیق شاگردی در محضر #استاد_حسن_عباسی این ویژگیها را به صراحت در استادم متجلی دیدم. خدا را شکر میکنم بابت این توفیق و بر خودم نهیب میزنم و از خداوند متعال میخواهم که از شکر این نعمت برآیم؛ بِمَنّ الله و توفیقه.
🖋✍حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗳 مهندسی سیاسی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا آستانه انتخابات 1400
❓ کاندیداهایی که در انتخابات مطرح هستند را چقدر میشناسید؟
از تحولات سیاسی ایران پس از انقلاب چه میدانید؟
معیارهای #سواد_سیاسی چه مواردی هستند؟
💬 پاسخ پرسشهای خود در مورد عالم سیاست در ایران را میتوانید در تحلیل مهندسی سیاسی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا آستانه انتخابات 1400 ارائه شده توسط حسامالدین حائری زاده کارشناس ارشد علوم استراتژیک به دست آوردید.
📌 هر شب در #باشگاه_استراتژیستهای_جوان
📍 قسمت یکم
🔸 1 خردادماه 1400
📹 مشاهده در یوتیوب:
youtu.be/gfIx-8HsNV0
📹 مشاهده در آپارات:
aparat.com/v/g2wdn
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
28.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗳 مهندسی سیاسی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا آستانه انتخابات ۱۴۰۰
📍 قسمت دوم
🗓 ۳ خردادماه ۱۴۰۰
❓ آیا با قطببندیهای سیاسی آشنا هستید؟
❓ کاندیداهای مطرح شده در انتخابات به چه جریانهایی مربوط هستند؟
❓ مختصات زمین سیاست در ایران چیست؟
💬 پاسخ پرسشهای خود در مورد عالم سیاست در ایران را میتوانید در تحلیل مهندسی سیاسی ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا آستانه انتخابات ۱۴۰۰ ارائه شده توسط #حسام_الدین_حائری_زاده کارشناس ارشد #علوم_استراتژیک به دست آورید.
📌 هر شب در #باشگاه_استراتژیستهای_جوان
📹 مشاهده در یوتیوب:
youtu.be/EvEmoaiQ9aE
📹 مشاهده در آپارات:
aparat.com/v/IyR9Q
◀️ حسام الدین حائری زاده | برای عضویت در گروه مشق استراتژی روی لینک زیر ضربه بزنید:
@h_haerizadeh