فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 اگر ملتی قدرت تحلیل خودش را از دست بدهد، شکست میخورد
▪️نظر رهبر معظم انقلاب پیرامون #بصیرت
⁉️امر به معروف یا وحدت؟!
کدام اولویت است؟
📌 وحدت و امر به معروف، به عنوان دو سرفصل مورد توجه اسلام، چگونه در تقابل و تزاحم با هم قرار می گیرند؟!
برای یافتن پاسخ هر مساله، ابتدا باید صورت مساله را برای خود شفاف کنیم؛
🔗آنچه امروزه از امر به معروف فهمیده می شود، تنها معطوف به تذکر لسانی است و آموزش امر به معروف هم تقریبا به ارائه کلیات نظری و شیوه های تذکر لسانی در شرایط مختلف محدود شده است!
❓ آیا امر به معروف و نهی از منکر، فقط همین است؟!
⬅️به تبع پیش فرض فوق، آمران و ناهیان هم ، تذکر لسانی دهندگان هستند.
در عمل هم عمدتا این فریضه، در محل های گذرگاهی مانند خیابان و پارک و پاساژ ، بین غریبه ها و در موضوع حجاب و عفاف انجام می شود؛
➖جلوه بیرونی آن هم به این شکل بروز می کند؛
🔻🔺ظاهرا مذهبی ترین افراد جامعه، غالبا آمر و ناهی هستند و ظاهرا غیر مذهبی ترین اقشار هم امر و نهی شونده!
❓❕آیا ▫️گذرگاهی بودن، ▫️غریبه بودن، ▫️دو سر طیفِ تقیداتِ مذهبی بودن و ▫️صرفا در موضوع حجاب و عفاف بودن
هم ، جزء شرایط امر به معروف در دین است؟
❔❗️یا از سر ناچاری و صرفا برای ادای فریضتین، راهی جز این نیافته ایم؟!
🌀به نظر می رسد آنچه امروزه تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر رایج شده، کلاس هایی که دایر شده و نتایجی که حاصل می شود، اهداف دین مبین اسلام از این واجب الهی را پشتیبانی نمی کند!
چرا؟!
ادامه دارد...
✍ مهاجر الی الله
⁉️ چرا امر به معروف های ما اهداف دین را پشتیبانی نمی کند؟!
قسمت دوم؛
با مرور عناصر عارضیِ
🏷دو سر طیف بودن،
🏷غریبه بودن،
🏷 شرایط فرهنگیِ حاکم بر فضای عمومی در زیست جهان مدرن،
🏷 تک موضوعی بودن،
🏷 یکطرفه بودنِ فلِشِ امر کننده و امر شونده،
این عدم دستیابی به نتیجه قابل بررسی است.
1⃣. مطابق نتایج دانش روانشناسی، در هر موضوعی، دو سر طیف کمترین تاثیر گذاری و تاثیر پذیری مثبت را نسبت به هم دارند. چرا که نه تنها از حسن ظن کافی نسبت به هم برخوردار نیستند، بلکه یکدیگر را تندرو یا کندرو می شناسند و دیدگاه مناسبی در آن موضوع نسبت به هم ندارند تا بتوانند از هم تاثیر بگیرند.
2⃣ . در زیست جهان مدرن، فرد گرایی، لذت طلبی و آزادی های حیوانی ارزش تلقی می شوند، زندگی هر کسی به خودش مربوط است و کسی نمی تواند آزادی دیگری را محدود یا در کار او دخالت کند.
⚠️بنابراین افراد نه تنها حس خوبی از تذکر گرفتن از یک غریبه ی افراطی پیدا نمی کنند، بلکه از نزدیکان خود هم چنین کاری را بر نمی تابند.
3⃣ . به طور طبیعی عزت انسان ها نمی پذیرد که همیشه از شخصی مثل خود، پذیزنده ی امر و نهی باشند.
✨ ✨فضایی که دین در این مورد ترسیم کرده، فضای ولای طرفینی و اعتماد متقابل به خیرخواهی است که در سایه اخوت دینی شکل می گیرد.
در چنین زیست جهانی، همه نسبت به سعادت یکدیگر و سلامت جامعه حریص هستند و اصولا، خودشان را جدای از جمع نمی بینند. اسلام تلاش می کند خودِ هر فرد را تا آنجا گسترش دهد که نگاهش به جامعه با نگاه سوره حمد منطبق شود و همانطور که افعالِ دعاهایش را با صیغه جمع می آورد، خودش را با بندگان خدا در اتحاد حقیقی ببیند و این، حقیقتِ باطنیِ وحدت است.
👈در چنین زیر ساخت فکری است که هر فرد مجال می یابد در امور مربوط به دین و سعادت دیگران، به اندازه درک و فهم خودش امر و نهی داشته باشد.
⛔️ اسلام ابدا نمی پذیرد که کسی خودش را از دیگران فهیم تر و بالاتر ببیند. مردم هم قبول نمی کنند.
4⃣ . منحصر شدن امر به معروف و نهی از منکر در موضوع حجاب و عفاف، با توجه به اینکه حجاب، لبه جنگ تمدنی بین دو تمدن الهی و مادی می باشد، و به دلایل مختلفی از جمله تهاجم فرهنگی همه جانبه و عملکرد بلندگوهای شیطان، راحت و ارزان بودن کم پوششی، میل به زیبایی و خودنمایی و مواردی از این دست، همچنین عدم تحرک مشهود و گسترده اقشار مذهبی نسبت به سایر مفاسد و خصوصا آنچه عموم از آن در رنجند، جامعه را در مورد لزوم رعایت این حکم الهی دچار خطای شناختی کرده است و 👈 لذا امر و نهی صرفا در همین موضوع را نیز با مخاطرات جدی تری همراه کرده است.
⬅️ با توجه به موارد گفته شده ، دو قطبی شکل گرفته حول وحدت و امر به معروف ، هر چند جعلی و عارضی است، ولی تزاحم ایجاد شده فعلا وجود دارد و باید برای رفع آن اندیشید.
🌱انشاء الله بحث امر به معروفِ وحدت بخش را ادامه خواهم داد.
✍ مهاجر الی الله