15.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینجا مسجدی در ازبکستان است که دارای سی حجره به تعداد جزء های قرآن کریم است که روی دیوار هر اتاق یک جزء کامل با خطی زیبا و واضح حک شده است به طوری که فردی که در اتاق نشسته می تواند بدون عینک بخواند، این مسجد یک شاهکار اسلامی با زیبایی فوق العاده محسوب می شود.
⁉️دوقطبی اسلام / مدرنیته؛ جعلی یا واقعی؟
❓آیا مدرنیته و تمدن مادیِ اخیر( با محور قرار دادن انسان و اصالت بخشی به منافع مادی و لذات حیوانی)، با توحید (با محوریت الله و اصالتِ کمالِ انسان)، قابل جمع هستند؟
☸نقطه شروعِ گسترش و استقرار تفکر مادی به عنوان یک نظام، به رنسانس در اروپا بر می گردد که الهیات و ماوراء الطبیعه کنار نهاده شد و ساختن تمدنی بر اساس محسوسات آغاز شد.
☸از آن زمان تا به امروز، فلسفه مادی گام به گام توانسته در زندگی فردی و اجتماعی، جلوه های خود را بیشتر مستقر کند و بر همان مبانی مادی و محسوس، انواع نهادهای اجتماعی و بین المللی را ساخته و گسترش داده است و سبکی از زندگی فردی و اجتماعی را بنا نهاده که اصطلاحا از آن به مدرنیته یاد می شود.
🔳 تقریبا تمام نهادهای اجتماعی ؛ از جمله نهادِ علم (آموزش و پژوهش)، دیپلماسی و روابط بین الملل، قضا و دادرسی، اقتصاد( بانکداری، بورس، بیمه) ، رسانه، تبلیغات، هنر و سینما و ....، همه، برساخت های تمدن مادی هستند که در قالب ساختار و بروکراتیک در بسیاری کشورها نهادینه شده اند و در کشور ما هم از زمان پهلوی با شدت و حدت گسترش یافتند.
🎇 در این دنیای رو به مدرن شدن اما، انقلاب اسلامی ایران جنس دیگری داشت!
🎇انفجاری که در کشاکشِ استقرارِ مدرنیته رخ داد و به حاکمیتِ کلانِ این جرثومه بر کشور، محکم "نه" گفت و نظام اسلامی را بر پایه ولایت فقیه و قانون اساسی مستقر کرد.
✴️ اما این استقرار و تصحیحِ مولفه های کلان، باید تصحیحِ ریز مولفه ها را نیز به دنبال خود بیاورد.
⭕️ریز مولفه هایی که حکومتِ پَهلَوی، به تقلید از غرب، در سبک زندگی و سبک اداره کشور وارد کرده بود و حتی پس از انقلاب نیز، به مددِ تحصیلکرده های علومِ مادی مبنا ، و به مددِ نهادِ علمِ کپی شده از جهانِ مادی ، هم چنان تقویت و تشدید شدند و آثار آن در سبک تفکر و روش زندگی و مدل تعاملات اداری و مدیریتی ، اقتصادی، الگوی شهرسازی، الگوی قانون گذاری و سایر شئونات کشور مشهود است و بعضا تا زندگی خصوصی افراد هم گسترش یافته است. البته در بحث سبک زندگی، از تاثیر تماشای فیلم ها و سریال های ساخته شده در جهانِ غرب نباید غافل شد!
⚠️ همین ریز مولفه ها هستند که در دل نظام اسلامی تناقض و تقابل ایجاد می کنند که از معروفترین آنها دوگانه عدالت و توسعه است.
❇️ هر چقدر جمهوری اسلامی بتواند با ریز مولفه های مدرنیته پنجه در پنجه شود و آنها را زمین بزند، به همان میزان توانسته است موانعِ تحققِ کاملِ خود را از میان بردارد.
❇️ انقلابی که در ۱۳۵۷ در مولفه های کلان خود به نفع اسلام به پیروزی رسید، هنوز در زیر پوست خود و در میان مولفه های خُرد ، به ثمر ننشسته است و برای پیروزی نیاز به توده های آگاه و مجاهد دارد.
🔰 به هر میزان که این آگاهی و مجاهدت بیشتر شود و اراده ازاله باطل قوی تر گردد، این جمهوری، اسلامی تر خواهد شد. برعکس اگر مولفه های کلان، اسلامی باشد و در خُردِ ماجرا از تمدن مادی کپی برداری کنیم، از جمهوری اسلامی جز اسمی و پوسته ای ، چیز زیادی باقی نخواهد ماند.
⏪ بنابراین، دوقطبی اسلام/مدرنیته که همان دو قطبی توحید / کفر است، به هیچ عنوان جعلی نیست و دو قطب آن ، نه تنها قابل جمع نیستند، بلکه مبارزه ای همیشگی و فعال بین آنها وجود دارد و هل من ناصر می طلبند.
✍ مهاجر الی الله
#وحدت_کلمه
یادداشت های مهاجر( وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ)
⁉️دوقطبی اسلام / مدرنیته؛ جعلی یا واقعی؟ ❓آیا مدرنیته و تمدن مادیِ اخیر( با محور قرار دادن انسان و
‼️ انشاء الله که دروغ است!
✍امروز در خبرها دیدم که معاون رئیس جمهور در امور بانوان گفته اند که
⚠️ "در کارت ملی های جدید ، نام پدر و مادر درج نمی شود و نام مادر هم دیگر موضوعیتی ندارد" !
با توجه به اینکه این مورد هم جزء محتوای اهداف سند ۲۰۳۰ است و دولت های ما به این نظام سازی جهانی تعهد داده اند ، در حال جا انداختن ریز مولفه های آن سند در این جمهوریِ اسلامی هستند!
‼️حالا از سر جهل و ندانم کاری و یا هر چه باشد، بالاخره چنانچه پیشگیری صورت نگیرد، این در سالهای آینده در سبک زندگی مردم وارد می شود.
⛔️از طرفی سالهاست که می بینیم در برنامه کودک ها، شخصیت ها تنها هستند و خبری از پدر و مادر نیست!
مثال بارزش همین کارتن باب اسفنجی که اکثرا کارکترها کودک و تنها زندگی می کنند و دهها کارتن دیگر مثل این...
⚠️اصلا در برنامه هایی که برای کودکانِ ما پخش می شود، پدر و مادر کیلویی چند است؟!
⭕️ ❕فرهنگ سازی رسانه ای،❕ با ریل گذاری حاکمیتی ❕و تصویب قانون❕ و روال سازیِ اداری ،
دست به دست هم داده اند و ریز مولفه ها را بر اساس آخرین نسخه های مدرنیته، جهت دهی می کنند.
⛔️دو سه دهه دیگر که بچه های ما پرسیدند: "چرا اینجا که اسلام حاکم است و ولایت فقیه داریم، طهارت نسل اینجور است؟" چه باید پاسخ دهیم؟
⏹همانطور که الان در مقابل مسائل فرهنگ و سینما و آموزش و پرورش و بانکداری و آموزش عالی و قوه قضائیه و خیلی جاهای دیگر پاسخی نداریم!😶
❗️همانطور که الان نمی دانیم کاسب های ما چرا به جای اینکه حبیب الله باشند، دلال شده اند!
❌خواص و نخبگان و علما که زورشان نمی رسد به داد اسلام برسند!
❌مسئولین و منصب دارانِ آگاه که زورشان به نظامِ بروکراتیک کشور و روند قانون گذاری نمی رسد! حتی اگر قوانین غلط باشند!
❇️مگر توده مردم به دادِ اسلام و جمهوری اسلامی برسند!
✍ مهاجر الی الله
⁉️امر به معروف / مدرنیته ؛ تقابل جعلی یا واقعی؟!
⭕️ اگر اسلام و مدرنیته تناقض دارند و جمع نمی شوند،
اگر افراد متجدد، فضای فکریِ متفاوتی دارند ،
🤔 چطور می شود آنها را امر به معروف کرد؟!
🔰مطابق تعالیم دین مبین، تبلیغ و امر به معروف به عنوان دو واجب عمومی ، هم در بستر جامعه ایمانی و هم در بستر جامعه ی مسلمانِ دچار انحراف، به قوت خود باقی هستند . اما با توجه به شرایط، روش ها و مصادیق آن فرق می کند.
🔷اگر انسانِ تربیت شده در زیست جهانِ مدرن، امر و نهی مستقیم لسانی را بر نمی تابد، اگر پای منبرهای تبلیغی سنتی نمی نشیند، طبق تعالیم اسلام، لازم و واجب است از روش ها و ابزارهای مشروع و موثر برای او استفاده کرد.
⬅️ لذا به دست اوردن این روش ها و ابزارها هم به همان نسبت بر مکلفین واجب می شود .
⬅️ پس اگر رسوخِ مدرنیته و مولفه های آن، مانعِ تحقق امر به معروف و نهی از منکر هستند، باید راه شکستنِ آن فضای فکری را بیابیم.
🔻و اگر امر به معروف لسانی و گذرگاهی در شرایطی اثر عکس می دهد، مکلف باید دنبال روش های موثر برای رساندن پیام خود باشد.
🔻🔺البته که وقتی مفاهیم بنیادینِ معرفت شناسانه، هستی شناسانه و انسان شناسانه افراد، دچار تغییر اساسی شده اند، اولویتِ رُتبی و نه لزوما اولویتِ زمانی، با تصحیحِ چنین مفاهیمی است.
⚠️ و بدون این مهم، هر چقدر برای تغییر روبناها تلاش کنیم، آن مشکلِ ریشه ای، به گونه ای جدید بیرون خواهد زد.
⛔️خصوصا در زمانه ای که شیاطین به راحتی روی ضعف های شناختی افراد دست می گذارند و آنها را به رفتارهای پرخطر سوق می دهند.
⛔️و چنانچه مفاهیم بنیادینِ جامعه بر همین ریلِ نسبی گرایی و لذت گرایی و منفعت طلبی های شخصیِ مادی، پیش برود، در فتنه های بعدی که قطعا پیچیده تر خواهند بود، باید منتظر فجایع عجیب و غریب تری از آنچه در فتنه ز. ز.آ اتفاق افتاد،باشیم.
📝انشاء الله در مورد روش های غیر مستقیم و غیر لسانیِ امر به معروف و نهی از منکر خواهم نوشت.
✍ مهاجر الی الله