🌷
🔰 سیرهی امام صادق علیهالسلام در زمان گرانی أجناس
«نرخ گندم و نان روزبهروز در مدینه بالا میرفت. نگرانی و وحشت بر همهی مردم مستولی شده بود. آنكس كه آذوقهی سال را تهیه نكرده بود، در تلاش بود كه تهیه كند. و آنکس كه تهیه كرده بود، مواظب بود آن را حفظ كند.
در این میان مردمی هم بودند كه به واسطهی تنگدستی مجبور بودند روزبهروز آذوقهی خود را از بازار بخرند.
امام صادق علیه السلام از «مُعَتِّب» وكیل خرج خانهی خود پرسید:
«ما امسال در خانه گندم داریم؟»
_ بلی یا ابن رسول اللّه! به قدری كه چندین ماه را كفایت كند، گندم ذخیره داریم.
_ «آنها را به بازار ببر و در اختیار مردم بگذار و بفروش.»
- یا ابن رسول اللّه! گندم در مدینه نایاب است، اگر اینها را بفروشیم دیگر خریدن گندم برای ما میسر نخواهد شد.
_ «همین است كه گفتم، همه را در اختیار مردم بگذار و بفروش.»
مُعَتِّب دستور امام را اطاعت كرد، گندمها را فروخت و نتیجه را گزارش داد.
امام به او دستور داد:
«بعد از این نان خانهی مرا روزبهروز از بازار بخر. نان خانهی من نباید با نانی كه در حال حاضر تودهی مردم مصرف میكنند تفاوت داشته باشد. نان خانهی من باید بعد از این نیمی گندم باشد و نیمی جو.
من بحمداللّه توانایی دارم كه تا آخر سال خانهی خود را با نان گندم به بهترین وجهی اداره كنم، ولی این كار را نمیكنم تا در پیشگاه الهی مسألهی «اندازه گیری معیشت» را رعایت كرده باشم».
(اُحِبُّ أن یرانِی اللّهُ قَد أحسَنتُ تَقدیرَ المَعیشَةِ.)
الکافی: ج ۵ ص ۱۶۶ ح ۲
📔 منبع: کتاب داستان راستان، ج ۲
✍چهار ذکرعالی و ارزشمند
💙 امام صادق ( علیه السلام ) در این باره میفرمایند :
✍️ در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار چیز پناه نمیبرد؟
۱٫در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد!
حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ
سوره آل عمران، آیه ۱۷۱
۲٫در شگفتم برای کسیکه اندوهگین است، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد
لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ.
📖سوره انبیا، آیه ۸۷
۳٫در شگفتم برای کسیکه مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد.
اُفوِّضُ أمری إلَی الله إنّ الله بصیرٌ بالعباد.
📖سوره غافر، آیه ۴۴
۴٫در شگفتم برای کسیکه طالب دنیا و زیباییهای دنیاست، چگونه به این ذکر پناه نمیبرد
مَا شَاءَ اللَّهُ لاَ قُوَّهَ إِلاَّ بِاللَّهِ
📙منبع:من لا یحضرهالفقیه، ج۴
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸امامان یکی هستند، اما مردمشان متفاوتند🔸
امامان همه به خداوند بینهایت متّصل هستند و از این رو، علمشان بینهایت است و همه یک محتوا دارند، امّا مردمشان متفاوت هستند. متفاوت بودن مردم یعنی چه؟ علم امام، همچون اقیانوس بینهایتیست که از طریق شلنگی، به ظرف مردم میریزد. در دورۀ امام صادق (ع)، ورودی این ظرف وسیع بود و علم امام بهراحتی در آن میریخت. امّا در دورۀ ائمۀ دیگر، ورودی ظرف مردم وسیع نبود و طبیعتاً علم امام به شکل محدودتری جریان مییافت.
شما در مواجهه با کسیکه خوب میفهمد، راحت حرفتان را میزنید. اما در مواجهه با کسیکه فهم کمتری دارد، باید حرفتان را باریک و نازک کنید تا به اندازۀ ظرفیت او باشد. تفاوت امامان ما، در تفاوت مردمشان است.
🏴 امام صادق(علیهالسلام)، امام مبارزه
☑️ حضرت آیتالله خامنهای: امام صادق(ع) مرد مبارزه، علم و دانش و تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید... اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. ۱۳۵۹/۶/۱۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 از كجا بفهميم ما ناجی هستیم؟
✏️ شرح #حدیث_اخلاق از امام صادق علیهالسلام، توسط رهبر انقلاب
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا جعفر بن محمد الصادق
خدا می داند چقدر مشتاق زیارت امام صادق بود
از راه دور آمده بود که حضرت را ملاقات کند اما راه را بلد نبود در جایی که او زندگی می کرد خیلی علوم رواج داشت و دانستن یک گنج به حساب می آمد او هم کم و بیش دستی بر آتش علوم داشت اما چیزهایی از سخنان جعفر بن محمد صادق شنیده بود که اصلا جنسش با علوم دیگر فرق داشت انگار همه جا و همه کس زمین و زندگی زمینی را جزیره ای جدا از سرزمین آسمان و زندگی آسمانی می دانستند، اما امام صادق می دانست چطور دنیا را در صدق با آسمان تعریف کند بلد بود بیاموزد که چطور زندگی کنی که آسمان جانت آلوده نشود بلد بود بیاموزد که چطور پاهایت را روی زمین بگذاری و بالهای جانت را در آسمان توحید به پرواز درآوری، جنس علومش از توحید بود. تا قبل از آشنایی با سخنان امام صادق گمان می کرد دین یعنی دستوراتی که وقتی از این دنیا رفتی تازه محصولاتش به بار می نشیند و تازه در آن عالم و پس از مرگ دین دار از ارزاق معنوی اش می چشد.
اما او گویا نشسته بود و کتاب جان را به زبان دنیا ترجمه می کرد چقدر زیبا طهارت و وضو را از افق جان ترجمه کرده بود و چه زیبا نماز و مسجد و رکوع و سجود را در صدق با معنایش تبیین کرده بود حدیث جنود عقل و جهلش چه زیبا تمام اخلاق را یکجا به انسان هدیه می داد جوری که بتواند حقیقت اخلاق را در دل آن بیابد
او تا به حال تجربه ی درک هیچ امام معصومی را نداشت اما نگاه امام صادق را پس از قرنها در دل کتابها دیده بود و شیفته ی این گوهر نایاب عالم هستی شده بود چقدر حسرت می خورد از اینکه بشر از درک محضر نورانی او محرومند.
کاش میشد روزی در خانه ی او برود و در بزند و غلام حضرت بدون تردید در را برای او باز کند چرا که او را آشنای آن خانه بداند نه بیگانه، و وقتی داخل آن خانه نور شد، سرش از خجالت پایین نیفتد بلکه تنها شوق و فضای انس، در خلوت او با امامش میدان دار باشد.
اللهم انا نشکوا الیک فقد نبینا و غیبة ولینا
دلش همنشینی با امام می خواست امامی از جنس امام صادق
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر دلتون برای امام زمانمون (ع)تنگه حتماً این کلیپ رو مشاهده کنید
یادداشت های مهاجر( وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ)
اگر دلتون برای امام زمانمون (ع)تنگه حتماً این کلیپ رو مشاهده کنید
هل الیک یابن احمد سبیل فتلقی؟!😭
شهادت امام صادق برای دوست داران علوم این خاندان باید رنگ و روی دیگری داشته باشه...
💢 انقلاب فرهنگی امام صادق(ع) برای جهاد بود
🔻 گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی طباخیان، کارشناس تاریخ اسلام، درباره سیره سیاسی و فرهنگی امام صادق علیهالسّلام
🔹️امام صادق علیهالسّلام صرفاً بهدنبال یک جریان صرف اجتماعی و انقلاب تُند و خشن اجتماعی نیستند، حضرت در منظومه فکریشان واضح است که به رفتارهای فرهنگی و گفتمانی تقدم میدهند.
🔹️جهادی که امام صادق علیهالسلام به آن مشغول است تبیین نرمافزار علمی فرهنگی است، ایجاد یک نرم افزار و ساختار خاص اعتقادی است، ایجاد یک مذهب متمایز در همه زمینهها و ابعاد با جامعه عامه جهان اسلام است، این بهمراتب و بهشدت از هر شمشیر برداشتنی و از هر علم کردنی، برای بنیعباس خطرناکتر است.
🔹️انقلاب فرهنگی امام صادق علیهالسلام در ذهن ما اولویت دارد، نه برای فرار از جهاد، بلکه برای جهاد و بلکه دولت بنیعباس بهتر و بیشتر و شدیدتر هم با این جنس از جهاد مقابله میکند، چون این جهاد مانایی و ماندگاری بیشتری دارد.
🔍برای خواندن متن کامل کلیک کنید