1_111942990.mp3
2.73M
حسین عشقه منی❤️❤️❤️
صد مرده زنده میشود از ذکر یا حسین
ارباب ما معلم عیسی ابن مریم است
عیسی اگر در آخره عمرش به عرش رفت
قنداقه ی حسین شرف عرش اعظم است
با یوسفش مقایسه کردن نگار گفت
او شاه مصر باشد این شاه عالم است
حسین'ع'
✅مداحی ماندگار
♦️حاج محمود کریمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زائرین که به نیابت از شهدا به پیادهروی اربعین پا گذاشتند از دلایل خود میگویند
شهدا در یک کلام عشق هستند . . .
#حب_الحسبن_یجمعنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹پیش بینی رزمنده دفاع مقدس که بعداز ۳۰ سال محقق شده است؛
♦️این دوربینهای شما نشون خواهد داد که ما روزی توی کربلای واقعی کنار بقیه مسلمونها جمع خواهیم شد
#اربعین
#الحسین_یجمعنا
#اربعین زیارتی ویژه
✅البته زیارت امام حسین(علیه الصّلاة و السّلام) همیشه مغتنم است و از روایات اینطور استفاده میشود که از انسان مؤمن توقّع است که برنامه زیارت امام حسین(علیه الصّلاة والسّلام) را در زندگیاش قرار بدهد. در بیانی امام صادق(علیه الصّلاة والسّلام) فرمودند:
بَلَغَنِي أَنَ قَوْماً مِنْ شِيعَتِنَا يَمُرُّ بِأَحَدِهِمُ السَّنَةُ وَ السَّنَتَانِ لَا يَزُورُونَ الْحُسَيْنَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي أَعْرِفُ أُنَاساً كَثِيرَةً بِهَذِهِ الصِّفَةِ قَالَ أَمَا وَ اللَّهِ لِحَظِّهِمْ أَخْطَئُوا وَ عَنْ ثَوَابِ اللَّهِ زَاغُوا وَ عَنْ جِوَارِ مُحَمَّدٍ تَبَاعَدُوا قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فِي كَمِ الزِّيَارَةُ قَالَ يَا عَلِيُّ إِنْ قَدَرْتَ أَنْ تَزُورَهُ فِي كُلِّ شَهْرٍ فَافْعَلْ قُلْتُ لَا أَصِلُ إِلَى ذَلِكَ لِأَنِّي أَعْمَلُ بِيَدِي وَ أُمُورُ النَّاسِ بِيَدِي وَ لَا أَقْدِرُ أَنْ أُغَيِّبَ وَجْهِي عَنْ مَكَانِي يَوْماً وَاحِداً قَالَ أَنْتَ فِي عُذْرٍ وَ مَنْ كَانَ يَعْمَلُ بِيَدِهِ وَ إِنَّمَا عَنَيْتُ مَنْ لَا يَعْمَلُ بِيَدِهِ مِمَّنْ إِنْ خَرَجَ فِي كُلِّ جُمُعَةٍ هَانَ ذَلِكَ عَلَيْهِ أَمَا إِنَّهُ مَا لَهُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ عُذْرٍ وَ لَا عِنْدَ رَسُولِهِ مِنْ عُذْرٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ قُلْتُ فَإِنْ أَخْرَجَ عَنْهُ رَجُلًا فَيَجُوزُ ذَلِكَ قَالَ نَعَمْ وَ خُرُوجُهُ بِنَفْسِهِ أَعْظَمُ أَجْراً وَ خَيْراً لَهُ عِنْدَ رَبِّهِ يَرَاهُ رَبُّهُ سَاهِرَ اللَّيْلِ لَهُ تَعَبُ النَّهَارِ يَنْظُرُ اللَّهُ إِلَيْهِ نَظْرَةً تُوجِبُ لَهُ الْفِرْدَوْسَ الْأَعْلَى مَعَ مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ فَتَنَافَسُوا فِي ذَلِكَ وَ كُونُوا مِنْ أَهْلِهِ.(۱)
حضرت گلهمند هستند که چرا گروهی از شیعیان، سال بر آنان میگذرد و زیارت نمیروند. راوی که علی بن میمون است میگوید: عرض کردم: آقا، فدایتان شوم، خیلیها را میشناسم که همینطور هستند. امام(علیه الصّلاة و السّلام) فرمودند: به خدا قسم اینها حظّشان را از دست دادند و خودشان را از پاداش الهی محروم کردند. اینها خودشان را از همسایگی پیامبر دور کردند. راوی میگوید: گفتم: آقا! ممکن است کسی نتواند به زیارت برود، اگر کسی را مأمور کند و به او بگوید از طرف من زیارت انجام بده، به اصطلاح نایب بگیرد، آیا باز هم از آن ثوابها بهرهمند میشود؟ حضرت فرمودند: بله، جایز است چنین چیزی بشود. امّا اگر خودش برود، (خواهش میکنم اینجا را دقّت کنید، خیلی روایتش لطیف است)، هم پاداشش بیشتر است، هم نزد خدای متعال برایش خیلی بهتر است؛ زیرا خدای متعال میبیند که بندهاش شبها را به خاطر حسین(علیه السّلام)، بیدار مانده و در روزها هم به سختی و مشقت افتاده است. این مهم است که خداوند او را در چنین حال و وضعیتی ببیند.
اگر چنین اتّفاقی بیفتد نتیجهاش چه میشود؟ جملهی بعدی غایت آمال عارفان است: «يَنظُرُ اللهُ اِليهِ نَظرةً توجِبُ لَهُ الفِردوسِ الْاَعلى» خدای متعال به او نگاهی میکند که آن نگاه و نظر رحمتش، باعث میشود که این شخص در بهشت با پیامبر و اهل بیت (صلوات الله و سلامه اجمعین) همسایگی پیدا کند. بعد حضرت فرمودند: برای رسیدن به چنین چیزی مشتاق باشید و جزء چنین گروهی باشید.
درصدد باشید که هر وقت زیارت اباعبدالله(علیه السّلام) فراهم شد، بروید. بنابراین به نظرم چیزی که ما و شما در این سفر و در این روز بزرگ باید از خدای متعال بخواهیم، در درجهی اوّل استمرار این توفیق است. بگوییم: خدایا، تا زنده هستیم، این توفیق نصیب ما بشود که در خیل مشتاقان حضرت، حضور داشته باشیم و به زیارت مشرف شویم.
معلوم میشود که زیارت یک وقتهایی یک شرایط خاصّی دارد، که منافعش برای مؤمنین و نجات بشریت رقم می خورد.
در تمام زمانها زیارت ارزشمند است؛ اما گاهی زیارت ارزش و معنویت خاصی پیدا میکند. اربعین موقعیّت خاصّی دارد و بهقدری مهم است که این زیارت، جزء صفات مؤمن شده است.(۲)
✅متن کامل سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در کربلای معلی
http://www.ofoghha.ir/content/general/13921003-ZiarateArbaeen-Karbala-Text
یکی از تعبیرهای رایج عددی، تعبیر اربعین است که در بسیاری از موارد به کار رفته است. یک نمونه آن که سنّ رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) در زمان مبعوث شدن، چهل بوده است. گفته شده که عدد چهل در سن انسانها، نشانه بلوغ و رشد فکری است. گفتنی است که برخی از انبیاء در سنین کودکی به نبوّت رسیدهاند.از ابن عباس (گویا به نقل از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)) نقل شده که اگر کسی چهل ساله شد و خیرش بر شرش غلبه نکرد، آماده رفتن به جهنم باشد. در نقلی آمده است که، مردمان طالب دنیایند تا چهل سالشان شود. پس از آن در پی آخرت خواهند رفت. (مجموعه ورام، ص 35)
در قرآن آمده است «میقات» موسی با پروردگارش در طی چهل روز حاصلشده است. در نقل است که، حضرت آدم چهل شبانه روز بر روی کوه صفا درحال سجده بود. (مستدرک وسائل ج 9، ص 329) در باره بنی اسرائیل هم آمده که برای استجابت دعای خود چهل شبانه روز ناله و ضجّه میکردند. (مستدرک ج 5،ص 239) در نقلی آمده است که اگر کسی چهل روز خالص برای خدا باشد، خداوند او را در دنیا زاهد کرده و راه و چاه زندگی را به او میآموزد و حکمت را در قلب و زبانش جاری میکند. بدین مضمون روایات فراوانی وجود دارد. چله نشینی صوفیان هم درست یا غلط، از همین بابت بوده است. علامه مجلسی در کتاب بحار الانوار در این باره که برگرفتن چهل نشینی از حدیث مزبور نادرست است، به تفصیل سخن گفته است.
اعتبار حفظ چهل حدیث که در روایات فراوان دیگر آمده، سبب تألیف صدها اثر با عنوان اربعین در انتخاب چهل حدیث و شرح و بسط آنها شده است. در این نقلها آمده است که اگر کسی ازامّت من، چهل حدیث حفظ کند که در امر دینش از آنها بهره برد، خداوند درروز قیامت او را فقیه و عالم محشور خواهد کرد. در نقل دیگری آمده است که امیرمؤمنان (علیه السلام) فرمودند: اگر چهل مرد با من بیعت میکردند، در برابر دشمنانم میایستادم. (الاحتجاج، ص 84).
مرحوم کفعمی نوشته است: زمین از یک قطب، چهار نفر از اوتاد و چهل نفر از ابدال و هفتاد نفر نجیب، هیچگاه خالینمیشود. (بحار ج 53، ص 200)
در باره نطفه هم تصور براین بوده که بعد از چهل روز عَلَقه میشود. همین عدد در تحولات بعدی علقه به مُضْغه تا تولد درنقلهای کهن بکار رفته است، گویی که عدد چهل مبدأ یک تحول دانسته شدهاست.
در روایت است که کسی که شرابخواری کند، نمازش تا چهل روز قبول نمیشود و نیز در روایت است که کسی که چهل روز گوشت نخورد، خلقش تند میشود. نیز در روایت است که کسی که چهل روز طعام حلال بخورد، خداوند قبلش را نورانی میکند. نیز رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: کسی که لقمه حرامی بخورد، تا چهل روز دعایش مستجاب نمیشود. (مستدرک وسائل، ج 5، ص 217).
اینها نمونهای از نقلهایی بود که عدد اربعین در آنها به کار رفته است
✅ اربعین امام حسین (علیه السلام)
باید دید در کهنترین متون مذهبی ما، از «اربعین» چگونه یاد شده است. به عبارت دیگر دلیل بزرگداشت اربعین چیست؟ مهمترین نکته درباره اربعین، روایت امام عسکری (علیه السلام) است. حضرت در روایتی که در منابع مختلف از ایشان نقل شده فرمودهاند: نشانههای مؤمن پنج چیز است: 1 ـخواندن پنجاه و یک رکعت نماز (17 رکعت نماز واجب + 11 نماز شب + 23نوافل) 2 ـ زیارت اربعین 3 ـ انگشتری در دست راست 4 ـ وجود آثار سجده بر پیشانی 5 ـ بلند خواندن بسم الله در نماز.
این حدیث تنها مدرک معتبری است که جدای از خود زیارت اربعین که درمنابع دعایی آمده، به اربعین امام حسین (علیه السلام) و بزرگداشت آن روز تصریح کرده است.
اما این که منشأ اربعین چیست، باید گفت، در منابع به این روز (اربعین) به دو اعتبارنگریسته شده است.
نخست :اربعین است که روزی که اسرای کربلا از شام به مدینه مراجعت کردند.
دوم:اربعین روزی است که جابر بن عبدالله انصاری، صحابی پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از مدینه به کربلا وارد شد تا قبر حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را زیارت کند. شیخ مفید (م 413) در«مسار الشیعه» که در ایام موالید و وفیات ائمه اطهار علیهم السلام است، اشاره به روز اربعینکرده و نوشته است: اربعین روزی است که حرم امام حسین (علیه السلام)، از شام به سوی مدینه مراجعت کردند. همچنین اربعین روزی است که جابر بن عبدالله برای زیارت امام حسین (علیه السلام) وارد کربلا شد.
کهنترین کتاب دعایی مفصل موجود، کتاب «مصباح المتهجّد» شیخ طوسی ازشاگردان شیخ مفید است که ایشان هم همین مطلب را آورده است. شیخ طوسی پس از یاد از این که روز نخست ماه صفر روز شهادت زید بن علی بن الحسین (علیه السلام) و روز سوم ماه صفر، روز آتش زدن کعبه توسط سپاه شام در سال64 هجری است، مینویسد: بیستم ماه صفر (چهل روز پس از حادثه کربلا) روزی است که حرم سید ما اباعبدالله الحسین از شام به مدینه مراجعت کرد ونیز روزی است که جابر بن عبدالله انصاری، صحابی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از مدینه وارد کربلا شد تا قبر حضرت را زیارت کند. او نخستین کس از مردمان بود که امام حسین (علیه السلام) را زیارت کرد. در چنین روزی زیارت آن حضرت مستحب است و آن زیارت اربعین است. (مصباح المتهجد، ص 787) در همانجا آمده است که وقت خواندن زیارت اربعین، هنگامی است که روز بالا آمده است.
در کتاب «نزهة الزاهد» هم که در قرن ششم هجری تألیف شده، آمده: در بیستماین ماه بود که حرم محترم حسین از شام به مدینه آمدند. (نزهةالزاهد، ص 241) همین طور در ترجمه فارسی فتوح ابن اعثم (الفتوح ابن اعثم، تصحیح مجد طباطبائی، ص916) و کتاب مصباح کفعمی که از متون دعایی بسیار مهم قرن نهم هجری است این مطلب آمده است. برخی استظهار کردهاند که عبارت شیخ مفید و شیخطوسی، بر آن است که روز اربعین، روزی است که اسرا از شام به مقصد مدینه خارج شدند نه آن که در آن روز به مدینه رسیدند. (لؤلؤ و مرجان، ص 154) به هرروی، زیارت اربعین از زیارتهای مورد وثوق امام حسین (علیه السلام) است که ازلحاظ معنا و مفهوم قابل توجه است.
التماس دعا
🔺منبع :مبلغان سایبری چهارده
➖➖➖➖➖
🚨راز اربعین امام حسین:
1⃣یک نقل به آمدن جابر در روز اربعین اشاره دارد.
2⃣نقل دوم آمدن حضرت زینب در اربعین اول یا دوم
3⃣نقل سوم ملحق شدن سرها به بدن مطهر در روز اربعین بوده
✅ شاید هم دلیل دیگر اربعین بیشتر یاد کردن از اباعبدالله باشد به جهت اینکه ایشان کسی است که دین اسلام زنده شده به برکت خون پاک او واصحاب باوفایش
هدایت شده از ️حقیقت واصل
🔴پاسخ به شبهه : دینتون قبول میکنه، همسایهتون گرسنه باشه و شما بری زیارت اربعین؟
این سوال تکراری دیگه کمکم داره حال آدمو بههم میزنه. تقریبا جوابهای کاملی هم بهش داده شده ولی بازم مطرح میشه
باید جواب متفاوت داده بشه. میخوام از دید دیگری به این قضیه نگاه کنم
خیلیا این سوال رو اینطوری مطرح میکنن که ای مسلمون با دین و ایمانی که همسایهت گرسنه و فقیره، آیا دینت اجازه میده بری مثلا زیارت اربعین و همسایهت گرسنه بخوابه؟
حالا ببینیم دینمون اجازه میده یا نه؟
یکی از شیعیان اومد پیش امام صادق(ع) گفت، آقا من خیلی فقیرم. حضرت گفت، نه تو فقیر نیستی. طرف گفت چرا فقیرم، امام فرمود نیستی. طرف گفت آقا فقر که شاخ و دم نداره، نون شب ندارم بخورم، وضعم معلومه. چرا میگید فقیر نیستم
حضرت فرمود اگه کل ثروت دنیارو بهت بدن حاضری دینت رو بدی؟ ولایت و محبت مارو بدی؟ طرف گفت، نه اصلا حاضر نیستم. امام صادق فرمود، پس تو یه ثروتی داری که با ثروت کل دنیا عوضش نمیکنی.
تو مکتب اهل بیت علیهم السلام فقیر یعنی کسی که محبت و ولایت اهل بیت رو نداره، کسی که دین نداره یا دینش ضعیفه
با این مقدمات باید بگیم که فقر واقعی یه چیز دیگهس. خیلی از کسایی که به ظاهر ما فقیر و بدبخت میبینمشون، ثروتمندن و خیلی از ثروتمندای مرفه، فقیر و بدبختن
با این تعریف، فقر معنوی بمراتب مهمتر از فقر مادی هست.
حالا درمان فقر معنوی خودمون اولویت بیشتری داره یا درمان فقر مادی دیگران؟
چرا تو موضوعاتی مثل محرم، حج، زیارت و... که فقر معنوی انسانها از بین میره و دسته دسته انسانها غنی و ثروتمند از لحاظ روحی و معنوی میشن، بعضیا میان میگن اینارو تعطیل کنیم و به فقر مادی دیگران کمک کنیم
با این نگاه اصلا نباید به همسایه فقیر و گرسنهت کمک کنی، بهجاش باید پاشی بری زیارت اربعین تا روح و جانت غنی بشه. اونوقت که برگشتی از زیارت اتفاقا "یکی" از کارای خوبی که میکنی اینهکه به فقرا بیشتر از قبل کمک میکنی. کاری نداره، میتونید یه آماری از کمیته امداد بگیرید، ببینید تو ایام عزاداری محرم و این ایام، کمکهای مردمی به فقرا بیشتره یا دیگر ایام سال. اصلا تو همین هیاتها برای فقرا، پول جمع میشه. کلی جهیزیه خانوادهها تهیه میشه
اصلا تو این تعریفی که از فقر کردیم، چه بسا باید پول جمع کرد، این پولدارایی که فقر معنوی شدید دارن رو به اجبار فرستاد زیارت تا فقرشون برطرف بشه. یعنی به فقرای مادی کمک نکنیم، بدیم این مرفهین بیدرد که فقر معنوی دارن رو فرستاد اربعین. چون برخی مرضهای معنوی دیگه همینطوری درمان نمیشه، باید عمل جراحی خیلی تخصصی بشن، مثل زیارت #اربعین
اصلا فقیر کسیه که یکبار تو عمرش #کربلا نرفته باشه
📝حسین دارابی
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥موشنگرافیک " آداب و الزامات پیادهروی #اربعین"
این کلیپ نکات خیلی نابی برای زائرین داره👌
بهتر_نیست_هزینۀ_زیارت_را_خرج_فقرا.pdf
506.2K
📌 بهتر نیست هزینۀ زیارت امام حسین(ع) را خرج فقرا کنیم؟
🔻۵ پاسخ عقلی و نقلی به پرسشی فراگیر
➕فتوای امام خمینی
🔸کاری از گروه پژوهشی بیان معنوی
#اربعین
@Panahian_ir
هدایت شده از ️حقیقت واصل
❓❓❓بهتر نیست هزینۀ زیارت امام حسین(ع) را خرج فقرا کنیم؟
1️⃣ #پاسخ_اول: با برگشت هزینه و افزایش روزی، صدقۀ بیشتری میتوانید بدهید!
🔻بنا به روایات متعدد، کسی که به زیارت امام حسین(ع) برود، اولا هزینهای که صرف کرده برمیگردد، ثانیا رزق و روزیش زیاد میشود. بنابراین با رفتن به زیارت حسین(ع)، بیشتر میتوانیم به فقرا کمک کنیم.
🔻امام صادق(ع): زيارت حسین رزق را زیاد میکند، و آن چه برای زیارت هزينه کرده باشد، برمیگردد. امام باقر(ع): شیعیان ما را به زیارت قبر حسین امر کنید. زیارت قبر حسین، روزی را زیاد و بلاهای سخت را دفع میکند.(تهذیب، ج۶، ص۴۵ و ۴۲)
2️⃣ #پاسخ_دوم: با شرکت در «اردوی افزایش قدرت و موفقیت»، بیشتر میتوانید به فقرا کمک کنید!
🔻الف) افراد موفق برای کسب درآمد بیشتر و موفقیت در زندگی، مهارتها و تواناییهای خود را با شرکت در دورههای آموزشی افزایش میدهند. آنها میدانند چند برابر وقت و هزینهای که برای این دورههای صرف میکنند، به زودی برمیگردد.
🔻ب) از جمله ویژگیها کلیدی برای موافقیت در هر کاری، «حُسن خُلق، خستگیناپذیری و سختکوشی» است. امام صادق(ع): خوشخلقی روزى را زياد مىكند(الزهد، ص۳۰)
🔻ج) ما در زیارت امام حسین(ع) به بالاترین الگوهای فداکاری و خستگیناپذیری، احترام، توجه، و ابراز محبت میکنیم، و اراده و انگیزۀ ما برای فداکارای و .. تقویت میشود و به این صفات نزدیک میشویم. در اربعین، علاوه به اینها، زیباترین جلوههای این صفات را در مسیر پیادهروی تماشا میکنیم و لذت میبریم و کمی هم از خودمان خجالت میکشیم؛ آنگاه با انگیزه و ارادۀ بیشتری برای بهتر شدن تلاش و تمرین میکنیم. پیادهروی اربعین یک دورۀ ویژه برای زندگی و کسب و کار موفق است. با یک زندگی موفقتر، حتماً به دیگران هم بیشتر میتوانیم کمک کنیم.
3⃣ #پاسخ_سوم: بعد از زیارت مهربانتر میشوید، و به فقرا بیشتر کمک میکنید!
🔻امام حسین(ع) زیباترین و دیدنیترین جلوه و نماد ایثار، ازخودگذشتگی و مهربانی است. حماسههای بینظیر ایثار، سخاوت، مهربانی و برادری که در مسیر پیادهروی اربعین میبینید، ثمرۀ توجه مردم به حسین(ع) است. با مطالعات تجربی و نیز تفکر و تحلیلهای روانشناسانه، میتوان توضیح داد که چرا هیچ چیزی مثل توجه به امام حسین(ع)، موجب کاهش خودخواهیها و افزایش مهربانی و مهرورزی در جامعه و به تبع آن افزایش «از خودگذشتگی و تلاش برای کمک به نیازمندان» نمیشود. به خصوص زیارت اربعین که در آن، لذت، شکوه و زیبایی ایثار و بخشندگی را از نزدیک حس میکنید.
🔻لذت بردن از تماشای جلوههای ایثار، فطرت ایثارگری ما را شکوفاتر میکند و در نتیجه، از خدمت به دیگران بیشتر لذت میبریم و از خودخواهی بیشتر فاصله میگیریم.
🔻با زیارت هرسالۀ حسین(ع) در اربعین، فرهنگ بخشندگی و خدمت در خود ما و جامعۀ ما بیشتر میشود. امامان ما بیجهت اینهمه تاکید بر لزوم زیارت هر سالۀ حسین(ع) نکردهاند!
❓❓بهتر نیست هزینۀ زیارت امام حسین(ع) را خرج فقرا کنیم؟
4️⃣ #پاسخ_چهارم: هزینه کردن برای زیارت حسین(ع)، هزینه کردن برای ریشهکن کردن فقر است!
🔻یکی از عوامل اصلی فقر و بیعدالتی، ظلم زورگویان، قلدرها و مفسدان است؛ چه داخلی، و چه بینالمللی. سکوت و عافیتطلبی در مقابل ظلم و ترس از ایستادگی، مانع از اتحاد علیه زورگویان میشود. هیچچیزی مثل توجه به عالیترین نماد ایستادگی، یعنی حسین(ع)، مردم و نخبگان را برای مقابله با مفسدانِ خودخواه، متحد نمیکند. هزینه کردن برای زیارت حسین(ع)، هزینه کردن برای ریشهکن کردن فقر است.
🔻از قدیم گفتهاند: «ﺍﮔر میخواهی کسی را یک وعده سیر کنی، به او ماهی بده، ولی اگر میخواهی یک عمر سیرش کنی، به او ماهیگیری یاد بده.» افزایش روحیۀ استقلال، آزادگی و استقامت در مردم، باعث میشود جلوی زورگویی بایستند و به حق خودشان برسند. خودمان هم وقتی به زیارت حسین(ع) میرویم، و به یاد شجاعت و فداکارای حسین(ع) و یارانش میافتیم، خجالت میکشیم که عافیتطلبی و ترسو باشیم و در مقابل ظلم به انسانها سکوت کنیم.
🔻چرا امام صادق(ع) فرمودند زیارت حسین(ع) مثل تجهیز ۱۰۰۰ مجاهد به اسب جنگی است؟(کافی، ج۴ ص۵۸۱)، یک وجهش شاید همین باشد که زیارت حسین(ع) فرهنگ ایستادگی در مقابل ظلم را در جامعه ترویج و تقویت میکند و باعث تولید هزاران مبارز شجاع علیه ظلم میشود.
🔻#امام_خمینی(ره): «در قضیۀ امام حسین(ع)، باید این نکته را به مردم بفهمانیم: همهاش قضیه این نیست که ما میخواهیم ثواب ببریم، قضیه این است که ما میخواهیم «پیشرفت» کنیم!»(صحیفه امام،ج۸، ص۵۲۹)
🔸گروه پژوهشی موسسه بیان معنوی
#زیارت_صدقه #اربعین
@hagigatevasel
🌹 امام صادق(ع): پولی که خرج زیارت حسین(ع) شود، برمیگردد!
امام صادق(ع)در مورد زیارت مزار امام حسین(ع): هر كه او را زيارت كند، خداوند نيازهايش را برآورد و آنچه از امور دنيا كه برایش اهمیت داشته را كفايت فرمايد و همچنین زيارت امام حسین(ع) رزق بنده را زیاد میکند، و آن چه برای زیارت هزينه كند، برمیگردد.
تهذیب الاحکام، ج۶، ص۴۵
#رزق #اربعین
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
یکی از تعبیرهای رایج عددی، تعبیر اربعین است که در بسیاری از موارد به کار رفته است. یک نمونه آن که
#اربعین_واسرار_نهفته_در_عدد_چهل
(بخش اول)
در تشیع، اربعین بیش از هر چیزی یادآور چهلمین روز شهادت سالار شهیدان است؛ بنابر این جا دارد درباره رازهای نهفته در عدد چهل بیشتر تحقیق کرد.
از دیرباز، اعداد در بین اقوام و ملل مختلف و در علوم گوناگون، جایگاهی خاص داشته است. به طور مثال در مورد عدد هفت یا چهل، رویکردهای مثبتی وجود دارد. فارغ از اینکه برخی از تصورات افراد نسبت به اعداد، برخواسته از خرافات و توهمات است، اما به نظر میرسد در بعضی از اعداد به واقع رازی نهفته باشد.
یکی از اعدادی که شاید بتوان به گونهای اسرارآمیز بودنش را ثابت کرد، عدد چهل و یا همان اربعین در زبان عربی است. عدد چهل در تاریخ، ادبیات و در عرفان جایگاه ویژهای دارد و به نظر میتوان با توجه به آیات و روایات، رویکرد دین اسلام به این عدد را مثبت ارزیابی کرد.
🔺جایگاه چهل در تاریخ قبل از اسلام
قبل از ظهور دین اسلام، عدد چهل در اعراب کاربردهایی داشته؛ از جمله اینکه نشان از بلوغ، رشد و کمال هر فرد محسوب میشده و یا حداقل سن ورود به #دار#الندوه، جایی که قریش در آن جمع میشدند و تصمیم گیری میکردند بوده است.
علاوه بر انعکاس تاریخی، اهمیت عدد چهل در #اشعار نیز بازتاب داشته؛ لفظ چهل در این شعر مولانا را میتوان در معنای کمال و بلوغ اخذ کرد:
آدمی را اندک اندک آن همام/تا چهل سالش کند مرد تمام
#قرآن_چهل_را_نشانه_کمال_و_بلوغ #میداند
✨در قرآن چهار بار لفظ اربعین ذکر شده است.
به طور مثال خداوند در آیه ۵۱ سوره بقره میفرماید:
وَإِذْ وَاعَدْنَا مُوسَىٰ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَأَنتُمْ ظَالِمُونَ
«و [یاد کنید] زمانی که [برای نازل کردن تورات] چهل شب با موسی وعده گذاشتیم»
و یا در آیه ۱۵ سوره مبارکه احقاف میفرماید:
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّىٰ إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً
«سی ماه تمام مدت حمل و شیرخواری او بود تا وقتی که طفل به حد رشد رسید و آدمی چهل ساله گشت (و عقل و کمال یافت)؛
با توجه به اینکه زمان نزول تورات چهل شب ذکر شده و همچنین در تفاسیر آمده است که آیه ۱۵ احقاف، چهل سالگی را شروع رشد و بلوغ فکری معرفی میداند، میتوان نتیجه گرفت که از نگاه قرآن جایگاه عدد چهل، جایگاهی خاص است.
✨همچنین وجود روایاتی همچون
👈آثار حفظ چهل حدیث،
👈دعا برای چهل مؤمن،
👈بعثت غالب انبیاء در چهل سالگی
👈و اینکه پیامبر به ابوذر فرمود هنگامی که مؤمنی از دنیا میرود زمین تا چهل روز برای فقدان او گریان و عزادار است
و بسیاری از روایات و قرائن دیگر، دلالت بر اهمیت اربعین یا همان عدد چهل دارد.
🔺اسرار اربعین در #عرفان_اسلامی
درباره تأثیر اعداد از علامه سید مهدی بحرالعلوم نقل شده است که گفت؛ «خود به عیان دیدهام و به بیان دانستهام که این مرحله شریفه، از مراحل عدد را خاصیتی خاص و تاثیری مخصوص است، در ظهور استعداد (ها) و تتمیم ملکات، در طی منازل و قطع مراحل.»
همچنین در عرفان اسلامی #چله_گرفتن برای رسیدن به یک مقصود معنوی امری متداول است. آیتالله محسن غرویان در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا گفت: «سیر و سلوک افراد سالک تحت عنوان چلهنشینی معروف است. مثلاً اگر یک سالک اهل سیر و سلوک چهل روز روزه بگیرد یا عبادت کند به مقام عرفانی خاصی میرسد. اما نهایتاً اینکه واقعاً چه اسراری در عدد چهل وجود دارد بر ما و حکما مشخص نیست، اما میگویند قطعاً اسراری در این عدد و برخی اعداد دیگر وجود دارد.»
#اربعین
ادامه دارد..
@hagigatevasel
✅ #اربعین_و_اسرار_نهفته_در_عدد_چهل (بخش دوم)
🌹اهمیت عدد چهل و رابطه آن با اربعین حسینی
برای تکمیل و اتقان بیشتر این مبحث، به سراغ حجت الاسلام علی ثمری، روحانی سرشناس و سخنران معروف رفتیم.
او در ابتدا درباره اهمیت عدد چهل در متون دینی گفت: خداوند در آیهای درباره حضرت موسی کلیم الله میفرماید: «وَ وَاعَدْنَا مُوسَی ثَلَاثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ»
بنابر این آیه خداوند #مسیر_خودسازی را #چهل_روزه برای حضرت موسی بسته؛
👈و در تفسیر همین آیه شریفه که در تفسیر شریف برهان است .
🌹امام صادق علیه السلام میفرماید:
👈 خداوند تبرک تعالی جنس خلقت انسان را طوری قرار داده که در هر چهل روز امکان تحول صد در صدی برای انسان ممکن است.
✨و این از اسرار اربعین است.
👈لذا حدود #حریم_همسایه را چهل خانه ذکر میکنند؛
👈نقبای بنی اسرائیل را گفتهاند چهل نفرند؛
👈فاصله زمانی که حضرت آدم بعد از آن خطایی که از او سر زده گریه میکرده چهل روز است؛
👈 چهل شب حضرت صدیقه اطهر در خانه مهاجر و انصار میرفته؛
👈در نماز شب به چهل مؤمن گفتند دعا کنید؛
👈بعد هم در حدیث هست که من اخلص لله اربعین صباحا جرت ینابیع الحکمه من قلبه و علی لسانه؛ خداوند سری در درون انسان قرار داده که اگر چهل روز خالصا لوجه الله وجودش را در راه بندگی خدا قرار دهد دریچههای حکمت از قلبش به زبانش جاری میشود
👈او در ادامه درباره ارتباط عدد چهل با حادثه کربلا گفت:
درحادثه عاشورا هم در مدت زمان چهل روز غلبه خون بر شمشیر و تسوق حق بر باطل بعد از شهادت حضرت سید الشهدا در اسارت اهل بیت محقق شد.
❓❓ممکن است سؤال شود چرا اربعین فقط در خصوص امام حسین علیهالسلام
مطرح میشود و درباره انبیای دیگر وجود ندارد:
👈 در جواب باید گفت حادثه عاشورا حادثهای نفاق زدا و تنش زادا ای بود که به وسیله امام حسین علیه السلام و اصحابش شروع شد و بعد از شهادت این ذوات مقدس پیام حرکت ایشان توسط اسرا در فاصله زمانی چهل روز به ثمر نشست و آنچه را که دشمن داشت تعقیب میکرد همه به ضرر خودش تمام شد؛ یعنی مردمی که با رقص و پایکوبی به استقبال اهل بیت آمدن حین ورود به شام همین مردم وقت خروج اسرا از شام همه گریه میکردند وپشیمان بودند.
#اربعین
@hagigatevasel
❓❓فلسفه قیام امام حسین علیه السلام:
1⃣دعوت مردم کوفه
2⃣عدم بیعت با یزید
3⃣امربه معروف ونهی از منکر
تبیین بیشتر درکتاب حماسه حسینی استاد مطهری
❓❓چرا امام حسین با خانواده به این سفر رفتند
1⃣امام حسین شهادت را انتخاب کرد و وظیفه #پیام_رسانی هم برعهده حضرت زینب و امام سجاد علیه السلام و باقی اهل حرم بود.
یعنی اگه روشنگری های خانم حضرت زینب سلام الله علیها نبود: کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود...یزیدیان خاندان امام حسین را خارجی معرفی کرده بودند که روشنگری های خانم زینب سلام الله علیها باعث شد که یزید از روی #ترس بگوید کار من نبوده کار ابن زیاد بوده
2⃣علت دیگر حضور خانمها و کودکان به این علت بود که امام حسین علیه السلام خواست عاشقی را نشان دهد عاشقی که همه هستی اش را در راه عشق خدا فدا میکند و اینگونه شد که عشق خالصش در تاریخ ثبت شد و دلهای بسیاری عاشق این مرام سیدالشهدا شد.
#حب_الحسین_یجمعنا
چرا مظلوم بود؟ ; معنای جمله «امام حسین علیه السلام مظلوم بود»، چیست؟
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/4892/5046/44639/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%B8%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%D8%B9%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B8%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%88%D8%AF-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
چرا در برخی مجالس تصویر مظلومی از امام حسین (ع) ترسیم می کنند؟ - گنجینه پاسخ ها - اسلام کوئست - مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa4459
❓❓چرا میگوییم امام حسین مظلوم است اگر در یک مجلسی یکی از افراد اینگونه ادعاکندکه امام مظلوم نیست چگونه پاسخش دهیم؟؟
✅پایگاه پاسخگویی به سوالات وشبهات
روش اسلامستیزان در جنگ نرم (ضد تبلیغ) همیشه این گونه است که ابتدا یک گزاره را با تعریفی غلط ارائه میدهند، و سپس بر اساس آن تعریف غلط، به اسلام و باورها حمله و هجمه مینمایند.
الف – معنای #مظلوم، بر عکس آن چه شایع میکنند تا بدین بهانه این واقعیت را از اهل بیت علیهم السلام دور کنند، ضعیف و توسری خور نیست که بگویند امیرالمؤمنین علیهالسلام شجاع بود، غیور بود، شمشیرش چنین و چنان بود، پس مظلوم نیست و یا امام حسین علیهالسلام قیام کرد، پس مظلوم نمیباشد و نباید او را مظلوم نامید، بلکه کلمهی «ظلم» در مقابل کلمهی « #عدل» است و عدل یعنی «قرار دادن هر چیزی در جای خودش – یعنی رفتاری حکیمانه». پس هر گاه فعل نا به جایی صورت پذیرد، حق ضایع شده است و ظلم میشود. لذا حتی ممکن است که یک کلمه یا یک جمله نا به جا و مغایر با حق و مسیر حق نیز ظلم باشد، چنان چه در مورد کسانی که آیات خدا را تحریف کرده و یا سخنان باطل این چنینی را به اسلام، معارف و فرهنگ اسلامی و مسلمین نسبت میدهند، فرمود ظالمترین هستند و آنها را کفار قلمداد نمود:
«و َمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِالْحَقِّ لَمَّا جَاءهُ أَلَيْسَ فِي جَهَنَّمَ مَثْوًى لِّلْكَافِرِينَ» (العنکبوت، ۶۸)
ترجمه: و كيست ستمكارتر از آن كس كه بر خدا دروغ بندد يا چون حق به سوى او آيد آن را تكذيب كند آيا جاى كافران [در] جهنم نيست؟
[کفر، پوشاندن هر حقی است. لذا ظلم نیز هست و ظالم حق را میپوشاند]
ب – معنای «مظلوم» نیز «پذیرندهی ظلم» نمیباشد، چرا که هر کس به اختیار خود ظلم را بپذیرد، خودش نیز ظالم است، چرا که با پذیرش ظلم، به خود و جامعه ظلم کرده است. بلکه معنای «مظلوم» کسی است که ظلم بر او روا و تحمیل شده است.
اگر کسی سخن کسی را تحریف کرد، اگر تهمت زد، اگر غیبت کرد، اگر حقوق مادی یا معنوی او را ضایع کرد، به مال یتمی تعرض کرد و ... میشود «ظالم» و طرف مقابل میشود «مظلوم». هر چند که علیه آن ظلم اقدامی نماید.
به عنوان مثال در سادهترین عملکردها و حوادث شخصی تا کلانترین رویکردهای اجتماعی و سیاسی، این «ظلم، ظالم و مظلوم»، قابل فهم و حتی شهود میباشد.
اگر یک درختی بیدلیل قطع شود، اگر برجی بدون مطالعات لازم ساخته شود، اگر کسی از چراغ قرمز عبور کند یا حق خود را در نوبت و ... رعایت نکند، به حق خود و جامعه ظلم کرده است.
آیا اگر امریکا، انگلیس و اسراییل که جان، مال، نوامیس، خانه، خاک و میهمن مسلمانان را در سرتاسر جهان مورد تعارض قرار میدهند ظالم نیستند و آیا مسلمانان را نباید «مظلوم» خواند؟! آیا آن که (در جنگ سخت یا نرم) ایستادگی کرد، قیام کرد، جهاد کرد، قتال کرد و در این عرصه به ظلم کشته و شهید شد، مظلوم نیست، چون در مقابل ظلم مقاومت کرده است؟!
ج – البته سادهانگاری است اگر گمان کنیم که ظلم به امیرالمؤمنین علیهالسلام که اول مظلوم (مظلومترینِ) عالم است و یا سایر ائمهی اطهار علیهمالسلام و از جمله سیدالشهداء امام حسین علیه السلام به صدماتی است که به بدن مبارک آنها وارد نمودهاند. به قول امام خمینی (ره): کمترین ظلم یزید، کشتن امام حسین علیهالسلام بود. بلکه ظلم اصلی، همان جا به جایی نا به جا و ضایع کردن حقوق الهی آنهاست که ظلم به آنها و ظلم به جامعه مسلمین و ظلم به بشریت میباشد و اینها (امام و امّت) همه «مظلوم» واقع میشوند.
آیا ریختن آبرو و یا جلوگیری از رشد یک شخص یا جامعه «ظلم» نیست و مرتکب آن «ظالم» و قربانی آن «مظلوم» نمیباشد؟!
👈👈👈د – هدف اصلی از این تعاریف و نتیجهگیریهای غلط، اولاً ایجاد تردید، تشدید و شبهه در معارف و باورهای مسلمین میباشد – ثانیاً تحریف فرهنگ و معانی در راستای ایجاد اعوجاج در اندیشه و فهم (شناخت) و انحراف از صراط مستقیم هدایت میباشد و ثالثاً دور کردن عقل، علم، عشق، عاطفه و احساسات مسلمانان از اهل عصمت و طهارت علیهمالسلام میباشد. چرا که تا وقتی آنان، دینشناسی، دشمنشناسی، گفتار، عمل و خُلق و خویشان اسوه و الگو (و امام) باشند، منافع کفار و ظالمین در مخاطره خواهد بود. رابعاً بدیهی است وقتی امام حسین علیهالسلام مظلوم شناخته نشود، دشمن نیز او نیز ظالم شناخته نخواهد شد و این هدف اصلی از این اعوجاجات میباشد.
«و َقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَذَا إِلَّا إِفْكٌ افْتَرَاهُ وَأَعَانَهُ عَلَيْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ فَقَدْ جَاؤُوا ظُلْمًا وَزُورًا» (الفرقان، ۴)
ترجمه: و كسانى كه كفر ورزيدند گفتند اين [كتاب] جز دروغى كه آن را بربافته [چيزى] نيست و گروهى ديگر او را بر آن يارى كردهاند و قطعا [با چنين نسبتى] ظلم و بهتانى به پيش آوردند.
@hagigatevasel
🌹خداوند خونخواه امام حسین است
✨وَمَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلَا يُسْرِف فِّي الْقَتْلِ إِنَّهُ كَانَ مَنصُورًا(سوره اسرا آیه ۳۳)
✅این مطلب در #زیارت_عاشورا هم آمده :
السلام علیک یا ثارالله وابن ثارالله
خداوند خونخواه امام حسین و پدرش امام علی علیه السلام است .
چون همان طور که در #زیارت_اربعین آمده ایشان مظلوم واقع شده اند:
السلام علی الحسین المظلوم الشهید السلام علی اسیرالکربات وقتیل العبرات
..
درجای دیگر زیارت اربعین میخوانیم : ومُتّ فقیدا مظلوماشهیدا
ان شاءالله توسط مُنتقم آل محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) آقا #امام_زمان عج خداوند انتقام خون مظلومیت امام حسین علیه السلام گرفته میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤ ( #یا_صاحب_الزمان) ای آقا عمودچندمی؟
ما رو اينجا امام عسكری صدا زده
مگه میشه، پدر صدا كنه پسر نياد؟
🌹(اشاره به روایت معروف امام عسکری (علیه السلام که در منابع مختلف از ایشان نقل شده امام فرمودهاند: #نشانههای_مؤمن پنج چیز است:
( ۱_خواندن پنجاه و یک رکعت نماز رکعت نماز در شبانه روز ۲_ #زیارت_اربعین ۳_ انگشتری در دست راست کردن ۴ـ وجود آثار سجده بر پیشانی ۵ـ بلند خواندن بسم الله در نماز )
🎥 مداحی بسیار زیبای میثم مطیعی درروز اربعین محضر امام خامنه ای واشکهای آقا
☀️ شايد الان تو جادهای و شايد
گوشه كنار موكبا نشستی
دلم خوشه كه اين قدَر میدونم
تو هم كنار من تو جاده هستی
☀️ شايد الان، به زائرای تشنه آب ميدی
يا توو موكب، مسافرا رو جای خواب ميدی
میشه باهم، يه بار بريم مزار مادرت
مطمئنم، يه روز به اين سوال جواب ميدی
☀️ اين لشكر، به ياری خدا
هرچيزی، براش فراهمه
از كوفه، با پرچم علی
میريم تا، مزار فاطمه
☀️ میگردم، ولی مث شما
محبوبی، نمیبينم آقا
تا دنيا، حسينو نشناسه
من از پا، نمیشينم آقا
🌤 يا مهدی، عزيز فاطمه
#اربعین
#اللهم_العجل_لولیک_الفرج
@hagigatevasel
May 11
📸 در یکی از بیمارستانهای تهران انجام شد؛
عیادت رهبر انقلاب اسلامی از حضرت آیت الله مکارم شیرازی
🔺️ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) از حضرت آیت الله مکارم شیرازی در یکی از بیمارستانهای تهران عیادت کردند.
👈 رهبر انقلاب اسلامی در این عیادت، در جریان روند درمان حضرت آیت الله مکارم شیرازی قرار گرفتند و گفتند: وجود جنابعالی برای مردم و حوزههای علمیه بسیار با برکت است و از خداوند متعال سلامتی و عافیت کامل شما را مسألت میکنیم.
💻 @Khamenei_ir
#فوری
✅✅✅حماسه ای دیگر از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
🔴جزئیات دستگیری روحالله زم توسط نیروهای سپاه پاسداران
♦️سپاه پاسداران در بیانیهای از دستگیری «روحالله زم» سرشبکه سایت وابسته و ضدانقلاب آمدنیوز در عملیات پیچیده و حرفهای سازمان اطلاعات سپاه خبر داد.
♦️علیرغم اینکه او تحت هدایت سرویس اطلاعاتی فرانسه بوده و به صورت شبانهروزی با روشهای پیدا و پنهان و در پوششهای گوناگون و چند لایه حفاظت میشد، توسط نیروهای سپاه به داخل کشور هدایت و بازداشت شد.
🔻او فرزند محمدعلی زم معاون فرهنگی سابق مناطق آزاد اقتصادی است.
🔻روحالله زم از فعالین فتنه ۸۸ در جریان آشوبهای پس از انتخابات دستگیر شده بود و پس از آنکه موفق شد برای مدتی برای مرخصی از زندان اوین خارج شود، از کشور گریخت و با سفر به پاریس کسب و کار اطلاعاتی-رسانهای خود را در این شهر پایه گذاشت.
🔻زم که روابط پیچیدهای با دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی غربی دارد در مدت فعالیت در پاریس با انتشار اخبار کذب و به ظاهر امنیتی اقدام به پرونده سازی علیه مسئولان ارشد کشور کرده بود.
🔻در اسفند ۱۳۹۷ مستند ایستگاه پایانی دروغ که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد نشان داد که زم از مدتی پیش در تور اطلاعاتی ایران قرار داشته است.
🚨 اولین جمله زم بعد از دستگیری!
پس از به دام افتادن روح الله زم توسط نیروهای امنیتی سپاه پاسداران، وی خطاب به آنها می گوید: قطعا شما از سپاه هستید... هیچ کس به جز سپاه پاسداران توان و قدرت دستگیری مرا نداشت!
👈گفتنی است که روح اله زم مستقیما از سوی سرویس های امنیتی غرب حمایت و پشتیبانی میشد.