🌺 استدلال #امام_رضا علیه السلام در قبول ولایتعهدی مأمون
🔷 برخى به حضرت اعتراض كردند كه چرا همين مقدار اسم تو آمد جزء اينها؟
1⃣ فرمود: آيا پيغمبران شأنشان بالاتر است يا اوصياء پيغمبران؟
گفتند: پيغمبران.
2⃣ فرمود: یك پادشاه مشرك بدتر است يا يك پادشاه مسلمان فاسق؟
گفتند: پادشاه مشرك.
3⃣ فرمود: آن كسى كه همكارى را با تقاضا بكند بالاتر است يا كسى كه به زور به او تحميل كنند؟ گفتند: آن كسى كه با تقاضا بكند.
✅ فرمود: يوسف صدّيق پيغمبر است، عزيز مصر كافر و مشرك بود، و يوسف خودش تقاضا كرد كه: «اجْعَلْني عَلى خزائنِ الأرضِ إِنّي حَفيظٌ عَليمٌ»؛ (سوره یوسف آیه ۵۵)چون مىخواست پستى را اشغال كند كه از آن پست حسن استفاده كند. تازه عزيز مصر كافر بود، مأمون مسلمان فاسقى است؛ يوسف پيغمبر بود، من وصىّ پيغمبر هستم؛ او پيشنهاد كرد و مرا مجبور كردند. صرف اين قضيه كه نمىشود مورد ايراد واقع شود.
💠 حال، حضرت موسى بن جعفرى كه «صفوان جمّال» را كه صرفاً همكارى مىكند ووجودش فقط به نفع آنهاست شديد منع مىكند و مىفرمايد: چرا تو شترهايت را به هارون اجاره مىدهى، «علىّ بن يقطين» را كه محرمانه با او سَر و سرّى دارد و شيعه است و تشيع خودش را كتمان مىكند تشويق مىنمايد كه حتما در اين دستگاه باش، ولى كتمان كن و كسى نفهمد كه تو شيعه هستى؛ وضو را مطابق وضوى آنها بگير... اما در دستگاه آنها باش كه بتوانى كار بكنى.
🔷 اين همان چيزى است كه همه منطقها اجازه مىدهد. هر آدم با مسلكى به افراد خودش اجازه مىدهد كه با حفظ مسلك خود و به شرط اينكه هدف، كار براى مسلك خود باشد نه براى طرف، [وارد دستگاه دشمن شوند] ...
📚 استاد شهید مطهری، سیری در سیره ائمه اطهار (ع)
@hagigatevasel
چرا امام هشتم را «رضا» نامیدند؟
میان همهی نامها و القاب هشتمین امام شیعیان، حضرت علیبن موسی(ع)، لقب «رضا» به معنای خشنود و خرسند از همه مشهورتر است. اما آن حضرت از چه چیزی خرسند بودند که به این نام شهره شدند؟
میان همهی نامها و القاب هشتمین امام شیعیان، حضرت علیبن موسی(ع)، لقب «رضا» به معنای خشنود و خرسند از همه مشهورتر است. اما آن حضرت از چه چیزی خرسند بودند که به این نام شهره شدند؟
علت نامگذاری رضا بر آن حضرت از چند جهت است:
1⃣ آن حضرت مورد رضا و پسند خداوند در آسمان، و رسول خدا(ص) و امامان در زمین بود. (بحار الانوار، ج49، ص4)
2⃣مخالف و موافق شیعه و سنی او را پسندیدند و آن حضرت مورد رضا و پسند همه بود.
3⃣ آن حضرت راضی به رضای پروردگار بود و این خصلت ارزشمند را که مقامی بالاتر از مقام صبر نیست، به طور کامل داشت. (انوار البهیّه، ص 14)
در روایات آمده شخصی از فرزند امام رضا (امام جواد) علت این نامگذاری پدر را جویا میشود. حضرت جواد علیه السلام فرمودند : خداوند تبارک و تعالی او را «رضا» نام داده است؛ زیرا او در آسمان خدا از او راضی بود و در زمین خدا از پیامبر و امامان پس از او رضایت داشت.
آن شخص از امام میپرسد: مگر همه نیاکان چنین نبودند که خدای عزوجل و پیامبرش از او راضی باشند، پس چرا در این میان، تنها پدر شما را رضا نامیدند؟
امام جواد(ع) در پاسخ فرمود: چون همان گونه که همسویان و دوستانش از او خرسند بودند، دشمنان و مخالفانش هم از وی رضایت داشتند؛ و این وضعیت برای هیچ یک از نیاکان ایشان رخ نداده بود؛ از همین رو تنها او را «رضا» نامیدهاند.
@hagigatevasel
✅ لقب امام رضا علیه السلام و رابطه آن با بحث نشاط و شادکامی اصیل
🌹یکی از القاب معروف امام رضا علیه السلام #رضا است که درباره علت نامگذاری این نام چند دلیل ذکر کرده اند که ما در اینجا به بررسی مهمترین معنای نامگذاری رضا یعنی رضایت میپردازیم .
🌹معنی رضا یعنی ایشان راضی به رضایت پروردگار بودند .
🌹 در میان اهل بیت، بحث رضایت از زندگی کاملا مشهود است. امام حسین علیه السلام در بحبوبه عاشورا فرمودند :"الهی رضا بقضائک و تسلیما لامرک لامعبود سواک"
🌹زینب کبری (س) در اسارت در مقابل طعنه دشمن فرمودند "ما رایت الا جمیلا"
✅رضایت از زندگی یعنی من راضیم..
راضی ام به تقدیری که خداوند برایم رقم زده ، راضی ام به شرایطی که در آن قرار گرفته ام .
👈راضیم به رضای خدا ، یعنی دیگه گله گذاری و شکایت از زندگی ، نداریم .
البته تلاش برای بهتر شدن شرایط زندگی باید تا نهایت انجام داد اما شکایت از خدا شایسته بنده مومن نیست .
✅اثر رضایت از زندگی، #آرامش و #شادکامی در زندگی است .
🌹امام علی علیه السلام فرمودند : گواراترین زندگى را کسى دارد که به آنچه خداوند براى او قسمت کرده است، خشنود باشد.
منبع : غرر الحکم ح ۳۳۹۷
👈اگر بخواهیم در زندگی با نشاط بیشتر و رضایت زندگی کنیم لازم است به چند نکته توجه کنیم .
1⃣اولا اینکه #شکر_گزار باشیم
👈 روحیه شکر گذاری و توجه به نعمتهایی که داریم بسیار کمک میکند به روحیه نشاط و سرزندگی در انسانها و بسیار کمک میکند که روحیه صبر و تحمل مشکلات را داشته باشند.
📍۱_این شکرگزاری در درجه اول برای نعمت های خداستکه نعمات خدا را بشناسیم و قدردان باشیم .
📍۲_در درجه بعدی هم تشکر و قدردانی از بندگان خدا را شامل میشود .
در روایت داریم (لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق) یعنی ارتباطی هست بین قدردانی از مخلوق و قدرانی از خدا
👈هر چه قدر انسانها بتوانند خوبیها و محبتهای هم نوعان خود بخصوص کسانی که با ایشان زندگی میکنند را بهتر بدانند و به صورت قلبی و زبانی و عملی از ایشان تشکر کنند هم خودشان بانشاط تر و با آرامش قلبی بیشتری زندگی میکنند و هم اینکه روابط خانوادگی و اجتماعی شان بهتر میشود .
2⃣مسئله بعدی در ایجاد نشاط و آرامش در زندگی مسئله مثبت اندیشی در قضایا است .
👈هر چه قدر انسانها بتوانند نگاهشان به قضایا و مشکلات را تغییر بدهند و با مثبت اندیشی به قضایا نگاه کنند روحیه شان با نشاط تر خواهد بود .
🚨باید به این باور رسید که خدا مصلحت ما را بهتر میداند و ما گاهی اوقات حقیقت خیر بودن مسائل را نمیدانیم :
خداوند در قرآن فرمودند:
✨عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ یعلم و انتم لا تعلمون
چه بسیار شود که چیزی را مکروه شمارید ولی به حقیقت خیر و صلاح شما در آن بوده، و چه بسیار شود چیزی را دوست دارید و در واقع شرّ و فساد شما در آن است، و خدا ( مصالح امور) را میداند و شما نمیدانید.
✅این آیه ما را توجه میدهد به اینکه در پس شر و بدی ها شاید خیری نهفته باشد و بنابراین به جای ناامیدشدن بهتر است که با تلاش و عزم راسخ بحرانها و تهدیدهای زندگی را به فرصتی برای بهتر زیستن تبدیل کرد ...
🌹سردار شهید«حاج قاسم سلیمانی» جمله ای زیبا دارند درباره توجه به فرصت ها :
"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم. "
✅در حوادث تاریخ اسلام شاهد این مسئله بودیم
1⃣عملکرد زینب کبری سلام الله علیها بعد از حوادث کربلا که توانستند با درایت تمام هم در خود روز عاشورا و هم در دوران اسارت، هدف امام حسین و راه ایشان را تبیین کنند و از انحرافات و شایعات جلوگیری کنند نمونه ای از استفاده از فرصت هاست .
2⃣خود صلح امام حسن مجتبی علیه السلام که باعث شد چهره پلید و منافقانه معاویه بر مردم روشن شود هم نمونه ای از جریانات تاریخی هست که در دل خود حکمت های بیشماری دارد.
2⃣ یا آمدن امام رضا علیه السلام از مدینه به سمت مرو و تبیین معارف اسلام و مرام و شیوه اهل بیت علیه السلام به تشنگان دیگر دیار و حتی فراهم شدن مناظرات با ادیان دیگر که باعث شد علم اهل بیت بیشتر نمود پیدا کند، همه اینها نمونه هایی از استفاده از فرصت ها ست
✅✅توجه به فرصتها در دل بحرانها، همان توجه به #حکمت مشکلات زندگی است.
👈گاهی علت مشکلات زندگی را نمیدانیم، اما اگر #عدالت خدا را باور داشته باشیم باید قبول کنیم که خداوند هیچ کاری را بدون حکمت انجام نمیدهد . پس حتما قرار هست در این موقعیت رشدی صورت بگیرد یعنی شاید واقعا رشد مان در گرو حل این مشکل و عبور از آن خواهد بود .
✅ بحث رضایت و شادکامی اصیل یک بحث گسترده ای است که فعلا به همین بسنده میکنیم.
📝محمدلو
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
🗯 من میخوام؛ از لحظهی ورودم به برزخ ؛
تا وقتی که خدا خدایی میکنه؛
توی بهشتِ امام رضا علیهالسلام، و با ایشون، همراه و همخونه باشم 💫....
✖️ چکار باید بکنم ؟
#همه_خادم_الرضاییم
@hagigatevasel
🎐 #مکتب_حاج_قاسم
✨شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی:
دفاع از حرم حضرت زینب(سلام الله علیها)، دفاع از حرم امام رضا(علیه السلام) در ایران هم هست.
#امام_رضا_ع
#حاج_قاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی بی دردسر به ما نیومده
مُردن میون بستر به ما نیومده
🎙مداحی آقای حاج مهدی رسولی
#همه_خادم_الرضاییم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرود زیبای زکودکی خادم این تبار محترمم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸عشق یک دهه هشتادی
🔹عشق و دلدادگی یک نوجوان دهه هشتادی که تمام عشقش واکس زدن کفش زائرای آقاست و آرزویش فرج آقا امام زمان است.
13911110_14040_128k.mp3
1.28M
بعضی از اهل معرفت و اهل سلوک معنوی معتقدند که ماه ربیعالاول، به معنای حقیقی کلمه، ربیع حیات است، ربیع زندگی است؛ زیرا در این ماه، وجود مقدس پیامبر گرامی و همچنین فرزند بزرگوارش حضرت ابیعبداللّه جعفربنمحمدالصّادق ولادت یافتهاند و ولادت پیغمبر سرآغاز همهی برکاتی است که خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.
١٣٩١/١١/١٠
#ماه_ربیعالاول
#ماه_حیات_و_زندگی
#امام_خامنهای
🔴پاسخی به شبهات پایان صفر
❓آیا مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص) و دقالباب مساجد؛ دلیل روائی دارد؟
♦️یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص)» و«دقالباب کردن 7 مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در 7 مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.که عده ای ناآگاه این عبارت روائی «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» را مستمسک عمل خرافی خود گرفته اند درحالی که اگر این روایت صحیح هم باشد لکن معنا و دلالت آن مطلب دیگری را افاده میکند.
♦️هدف از روایت، تضمین یا بشارت بر بهشت در مقابل خبر خروج از ماه نیست، بلکه این گفتوگو نشانهای برای معرفی شخصیت صحابی ارجمند رسولخدا(ص)، ابوذر غفاری است.
🔴روایت وارده چنین است:
♦️«از ابن عباس نقل شده که گفت روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند،رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است،[مردم عوام گمان کردند که این ورود به مسجد سبب بهشتی شدن است، لذا] برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود،پیامبر (ص) متوجه شده، و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است. پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزگاران وعده داده شده است.»
📚علل الشرایع شیخ صدوق (ج 1 / ص 175)
🔴چنانچه ملاحظه کردید، این روایت در مقام بیان جایگاه و منزلت این صحابی خستگیناپذیر است و خبردادن از پایان یک ماه فقط نشانهای است تا دیگران بفهمند او اهل بهشت است، نه به سبب یک بشارت ساده، بلکه به خاطر ایستادگی بر مودت اهل بیت پیامبر(ص) و موضوع اصلاً ماه صفر نبوده، بلکه ماه رومی آذار بوده است.
♦️همچنین در «مفاتیحالجنان» شیخ عباس قمی آداب خاصی برای پایان ماه صفر ذکر نشده و تنها به ذکر اعمال شب اول ماه بسنده شده است. .
♦️اکنون که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است بر اهل ولاء فرض است که بدعت آشکار را به سمع و نظر همگان برسانند
🔴دق الباب مساجد:
♦️این خرافه، از خرافهی مژده پایان صفر بی سندتر و بی منطقتر است و به همین دلیل شاهدیم که بیشتر بازیچه و دستآویز کسانی شده است که حتی برای حضور در مقابل مساجد، تقیّدی نداشته و شئون مسجد را نیز رعایت نمیکنند. حتی دیده شده که دختر و پسر نامحرم، در کنار هم و با بدحجابی کامل، نصف شب مقابل مساجد میایستند که مثلاً دق الباب کرده و مژده دهند و در عین حال که در همان حالت نیز غرق در گناه هستند، وارد بهشت شوند!
♦️این رفتارها که بیشتر تقلید از فرهنگ و رسوم کلیسایی میباشد، نه تنها در اسلام و بالتبع عقلانیت جایی ندارد و خرافه است، بلکه موجب وهن (اهانت) اسلام نیز میشود و به همین دلیل شاهد ترویج آن از سوی کسانی هستیم که گرایش و تقید خاصی هم به اسلام ندارند. لذا مردم مسلمان، مسئولین مساجد و هم چنین دوایر ذیربط باید به شدت این گونه خرافات را تکذیب کرده و اجازه انجام و رواجش را ندهند. چنان چه مقام معظم رهبری در پاسخ استفتایی در مورد دق الباب مساجد، ضمن نهی، امر به جلوگیری از آنان نمودند:
🔲«عمل فوقالاشاره مستند روایی ندارد و شیوه قابل تأیید نیست، اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیده است، لیکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است. آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مؤمنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب شود، جلوگیری کنند»
@hagigatevasel
🔴استفتائات از امام خامنه ای درباره اعمال خرافی در پایان ماه صفر
♦️ در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمهشب تا اذان صبح افرادى با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدين وسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند. نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟
♦️جواب: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگیری نمایند.
༻﷽༺
بوی جدایی می رسد از گریه هایم
بر درد هجرانت حسین جان مبتلایم
در این دو ماهی که عزادار تو بودم
آیا قبولم کرده ای ای مقتدایم؟
#وداع_با_محرم_صفر🥀
#خدا_را_شڪر_گریان_حسینم❤️