🔰وهمانا فرزندان آدم را گرامى داشتيم و آنان را در خشكى و دريا (بر مركبها) حمل كرديم و از چيزهاى پاكيزه روزىشان داديم و آنان را بر بسيارى از آفريدههاى خود برترى كامل داديم.
✅كرامت، گاهى كرامت معنوى واكتسابى ونزد خداست، مثل كرامتى كه خاصّ اهل تقواست. «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ» وگاهى كرامت در آفرينش است، نظير «أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ» كه در خلقت انسان آمده است. مراد از «كَرَّمْنا» در اين آيه، احتمالًا وجه دوّم باشد.
🔷پیام ها
1⃣ توجّه انسان به مقام و كرامت خود، سبب شكر و دورى از كفران است. بِما كَفَرْتُمْ ... وَ لَقَدْ كَرَّمْنا
2⃣ نه تنها حضرت آدم، بلكه نسل انسان مورد كرامت و برترى و گراميداشت است. «كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ»
3⃣ تفاوت انسان با جانداران ديگر و برترى او، بسيار زياد است. لَقَدْ كَرَّمْنا ... فَضَّلْناهُمْ ... تَفْضِيلًا
5⃣ زمينههاى رشد وكمال انسان از سوى خداست. «كَرَّمْنا، حملنا، رزقنا، فضلنا، خَلَقْنا»
🌸🌴🌹
@hagigei
" سلام علیکم و رحمه الله...؛"
"اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم"
آدینه تان توام با لطافت و عشق...؛
چشمانتان منتظر دیدار گل نرگس امام عصر"عج" ...؛
دلت مهدوی و اعمال و رفتارتان علوی باد...؛
الهی شاد و بانشاط روز بیاد ماندنی در کنار عزیزانتون داشته باشید...،
🌺🌸 الهی آمین 🌸🌺
@hagigei
🍂🍃🌸🌹🌸🍃🍂
🌺فلسفه ذكر مصيبت امام حسین و اهلبیت(ع)
🔷علامه سهیدمرتضی مطهری(ره)؛
✍من هيچ وقت اصرار ندارم كه در هر سخنرانى لزوماً ذكر مصيبت كنم. اگر سخن رسيد به جايى كه ببينم ذكر مصيبت كردن، به خودم تحميل كردن است و بايد از جايى به جاى ديگر بروم، نمى گويم.
🖤ولى اكثر، خصوصاً در ايام مصيبت و لو به طور اشاره هم شده است ذكر مصيبت مىكنم.
🌱جوانى از من پرسيد كه آيا اين كار ضرورتى يا حُسنى دارد يا نه؟ اگر بناست مكتب امامحسين(ع) احيا بشود، آيا ذكر مصيبت امامحسين هم ضرورتى دارد؟
✍گفتم بله، دستورى است كه ائمه اطهار به ما دادهاند و اين دستور فلسفهاى دارد و آن اينكه هر مكتبى اگر چاشنياى از عاطفه نداشته باشد و صرفاً مكتب و فلسفه و فكر باشد، آنقدرها در روحها نفوذ ندارد و شانس بقا ندارد، ولى اگر يك مكتب، چاشنی از عاطفه داشته باشد، اين عاطفه به آن حرارت مىدهد. معنا و فلسفه يك مكتب، آن مكتب را روشن مى كند، به آن مكتب منطق مىدهد، آن مكتب را منطقى مى كند.
🌴بدون شك مكتب امامحسين (ع) منطق و فلسفه دارد، درس است و بايد آموخت اما اگر ما دائماً اين مكتب را صرفاً به صورت يك مكتب فكرى بازگو كنيم، حرارت و جوشش گرفته مىشود و اساساً كهنه مىگردد. اين نظر، بسيار نظر بزرگ و عميقانهاى بوده است، يك دورانديشى فوقالعاده عجيب و معصومانهاى بوده است كه گفتهاند براى هميشه اين چاشنى را از دست ندهيد؛ چاشنى عاطفه، ذكر مصيبت حسينبنعلى يااميرالمؤمنين يا امام حسن يا ائمه ديگر(ع) و يا حضرت زهرا(س)، اين چاشنى عاطفه را ما حفظ و نگهدارى كنيم.
مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى
(سیری در سیره نبوی)؛ ج16؛ ص 57
🌸🌴🌸
@hagigei
🍃🌹🍃🌹🍃🌹
🔰اهمیت به تحصیل فرزند
🌸خاطرهای از شهید مهدی یعقوبی
✍۰۰۰ هیچ سالی نبود که نسبت به تحصیل من کمتوجهی کند. از همان اولین روزهای دبستان در مشهد گرفته تا آخرین روزهای زندگی ایشان در تهران که سال سوم راهنمایی را پشت سر میگذاشتم. همیشه خودش برای ثبتنام ما میآمد. در سالهای اول دبستان برای تشویق جایزهای تهیه میکرد و به معلم مدرسه میداد تا به من بدهد. خودش هم از کارتهای آفرین و هزار آفرین بهعنوان تشويق میداد.
🌷وقتی مرا مشغول درس خواندن میدید دست نوازش بر سرم میکشید و آفرین و مرحبا میگفت. دفترهایم را میدید و به خوشخط نوشتن و دقت بیشتر تأکید میکرد. گاهی هم اشتباهاتم را در نگارش یا حل مسائل گوشزد مینمود. از وضعیت معلمان میپرسید و هر وقت بیماری یا غیبتی برای ما رخ میداد دستخط خودش را مبنی بر توضیح علت غیبت همراه ما به مدرسه میفرستاد.
🥀 در آخرین سال شهادت با تمام مشغلهای که داشت، در انجام تحقیقی که با عنوان تکلیف به ما دادهشده بود کمک میکرد. پدر برای همان تحقیق آیات مربوط به موضوع خداشناسی را در دفترم مینوشت که آن دو آیه این بود:
أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا «آيا پنداشتيد كه شما را بيهوده آفریدهایم؟» (سوره المؤمنون، آیه 115)
و دیگر آیه شریفه أفِی الله شَکُّ فاطِرِ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ «آیا در خدایی که آفریننده آسمانها و زمین است شکی است؟» (سوره ابراهیم، آیه 10)
راوی: جواد یعقوبی، پسر شهید
🌸🌹🌸
@hagigei
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحلیلگر شبکه آلمانی "دویچهوله" از دلایل اشتیاق کشورها برای پیوستن به بریکس میگوید!
بریکس هژمونی نظم جهانی به ویژه اقتصادی پساز جنگ جهانی دوم را به چالش کشیده است!
اکثرا این کشورها معتقدند که این ساختارها نسبت به آنها ناعادلانه است و اجازه توسعه یا بهتر شدن را به این کشورها ندادهاند.
@hagigei