🔰 مراد غایب ما ظاهر نیست نه آنکه حاضر نباشد
👤 #حسین_شریعتمداری
🔸روز نهم ربیعالاول؛ اولین روز بعد از شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام است، این روز، با آغاز امامت حضرت بقیهًْالله الاعظم - ارواحنا لتراب مقدمه الفداء- همزمان است. این روز با همه اهمیتی که دارد و سمت و سویی که از تجدید بیعت با حضرتش در آن است، آنگونه که بایسته است مورد توجه قرار نگرفته بود. نه آن که یادی از آن در میان نبود، بلکه یادی که شایسته این روز بزرگ است در پی نداشت. امسال اما، قرار است به همت جمعی از دلدادگان پاکباخته مراد غایب(عج)، مراسمی با عنوان «صبحگاه عهد سربازی» و با انگیزه تجدید بیعت با مراد غایب در سراسر کشور برگزار شود.
🔸بیست و چند سال پیش، وقتی تصمیم گرفتیم که همه پنجشنبهها به یاد امام زمان - ارواحنا له الفداء- ستونی در یکی از صفحات پرخواننده کیهان داشته باشیم، متن زیر را بر تارک آن ستون نوشتیم و نام «چشم به راه سپیده» را برای ستون برگزیدیم تا همه منتظرانش در آن جای داشته باشند.
🔸فرامین الهی و قوانین حیاتبخش اسلام، آنگونه که متاسفانه طی قرون گذشته از سوی حاکمان ستمگر و برخی از سادهاندیشان تبلیغ و ترویج شده است، منحصر به دستورات و قوانین مربوط به امور شخصی و فردی نیست و در احکام وضو و نماز و غسل و طهارات و... امثال آن خلاصه نمیشود. احکام مربوط به احوال شخصی و فردی بخشی ضروری و لازمالاجراست و بیتوجهی به آن نه فقط هرگز مجاز نیست بلکه دوری از اسلام عزیز را نیز به دنبال دارد، اما احکام الهی منحصر به آن نیست.
🔸و اما، اجرای احکام الهی و قوانین اسلامی نیازمند قدرت سیاسی، یعنی حکومت اسلامی است. برخی از افراد و جریاناتی که تشکیل حکومت اسلامی در زمان غیبت حضرت بقیهًْالله الاعظم -ارواحنا لتراب مقدمه الفداء- را نفی میکنند، چه بدانند و بخواهند و چه ندانند و نخواهند، اجرای احکام الهی و قوانین اسلام و به بیان گویاتر، اسلام را نفی میکنند و این باور انحرافی را ترویج میدهند که مردم در دوران غیبت به اسلام نیازی ندارند!
🔸در کلام خدا از قیام به عدل و داد با عنوان هدف و مقصود انبیاء الهی یاد شده است «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ و َأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسط ... ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند»
🔸مقابله با دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب و ملتهای مسلمان و همه مظلومان جهان، یکی از اصلیترین نشانه انتظار و از ویژگیهای قطعی دوستداران و شیفتگان امام زمان ارواحنا لتراب مقدمه الفداء است، که امروزه، در سطح منطقه، حمایت همهجانبه مالی و تسلیحاتی و حضوری از مردم مظلوم غزه، در عرصه جهانی مقابله با آمریکا و متحدانش، در داخل، مقابله با مفسدان اقتصادی و پادوهای آشکار و پنهان دشمن و... از بارزترین نمونههای آن است.
🔸حالا به صدر این یادداشت برمیگردیم و بار دیگر به حسن انتخاب کسانی که روز نهم ربیع الاول یعنی نخستین روز امامت حضرت ولی عصر(عج) را، به عنوان روز تجدید بیعت با امام زمان و عهد سربازی برگزیدهاند، آفرین میگوئیم.
#یادداشت_روز
🌸🌴🌸
@hagigei
🔰يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَحْلَلْنَا لَكَ أَزْوَاجَكَ اللَّاتِي آتَيْتَ أُجُورَهُنَّ وَمَا مَلَكَتْ يَمِينُكَ مِمَّا أَفَاءَ اللَّهُ عَلَيْكَ وَبَنَاتِ عَمِّكَ وَبَنَاتِ عَمَّاتِكَ وَبَنَاتِ خَالِكَ وَبَنَاتِ خَالَاتِكَ اللَّاتِي هَاجَرْنَ مَعَكَ وَامْرَأَةً مُؤْمِنَةً إِنْ وَهَبَتْ نَفْسَهَا لِلنَّبِيِّ إِنْ أَرَادَ النَّبِيُّ أَنْ يَسْتَنْكِحَهَا خَالِصَةً لَكَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۗ قَدْ عَلِمْنَا مَا فَرَضْنَا عَلَيْهِمْ فِي أَزْوَاجِهِمْ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ لِكَيْلَا يَكُونَ عَلَيْكَ حَرَجٌ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
✍اى پيامبر! ما براى تو همسرانى را كه مهرشان را پرداختهاى حلال كرديم و همچنين كنيزانى را كه (به عنوان غنايم جنگى) خداوند بر تو ارزانى داشته و مالك شدى (بر تو حلال كرديم) و نيز (ازدواج با) دختران عمويت و دختران عمّههايت ودختران دايى و دختران خالههايت را كه با تو هجرت كردهاند، (براى تو حلال كرديم،) و زن با ايمانى كه خود را به پيامبر ببخشد (و مهريّهاى از حضرت نخواهد) اگر پيامبر بخواهد مىتواند او را به عقد خويش در آورد؛ (اين قانونِ عقد بدون مهريّه) مخصوص توست نه ديگر مؤمنان؛ همانا مىدانيم كه براى مؤمنان دربارهى همسران و كنيزانشان چه حكمى كردهايم، (اين براى آن است كه) تا براى تو مشكلى نباشد، و خداوند آمرزندهى مهربان است.
🔷پیام ها
1⃣ تعيين حلال و حرام به دست خداست. «إِنَّا أَحْلَلْنا لَكَ» (حتّى پيامبر در مسايل فردى تابع قانون الهى است.)
2⃣ مهريه براى زن لازم و پرداخت آن از سوى مرد واجب است. «آتَيْتَ أُجُورَهُنَّ»
3⃣ غرايز جنسى را جدّى بگيريد، حتّى كنيزان بايد كامياب باشند. «ما مَلَكَتْ يَمِينُكَ»
4⃣ اسلام براى شخص پيامبر، تكاليف و همچنين امتيازات خاص قرار داده است. «خالِصَةً لَكَ»
5⃣ تعيين زنانى كه مىتوان با آنان ازدواج كرد، از سوى خداوند است. «فَرَضْنا عَلَيْهِمْ فِي أَزْواجِهِمْ»
6⃣ خداوند دوست ندارد پيامبر در تنگنا قرار گيرد. «لِكَيْلا يَكُونَ عَلَيْكَ حَرَجٌ»
🌸🌴🌸
@hagigei
🔷مناسبت های دهم ربیع الاول
(هفتادمین روز سال)
🖤 ۸ عامالفیل. درگذشت عبدالمطلب جد پیامبر(ص) و بزرگ قبیله قریش
💐۲۵ عامالفیل. ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س)
▪️۱۳۳ق. درگذشت داوود بن علی حاکم مدینه در زمان امام صادق(ع)
▪️۱۷۹ق. درگذشت مالک بن انس پیشوای مذهب مالکی از مذاهب چهارگانه اهلسنت (۳ ژوئن ۷۹۵م)
▪️۳۶۸ق. درگذشت ابن قولویه قمی محدث شیعه و نویسنده کتاب کامل الزیارات
▪️۱۰۰۹ق. درگذشت سید محمد موسوی عاملی از فقها و محدثان شیعه و نویسنده کتاب فقهی مدارک الاحکام
▪️۱۳۶۴ق. درگذشت سید مهدی دُرچهای فقیه و واعظ شیعه در اصفهان (۴ اسفند ۱۳۲۳ش)
▪️۱۴۱۱ق. درگذشت سید محمدصادق لواسانی از روحانیون فعال علیه سیاستهای ضد ملی و دینی پهلوی و نماینده امام خمینی (۸ مهر ۱۳۶۹ش)
🌸🌴🌸
@hagigei
🌳چرا پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله زنان متعدّد داشت؟
پاسخ:
اوّلًا: در ازدواجهاى رسول خدا صلى الله عليه و آله مسأله شهوت محور نبوده است، زيرا پيامبر عزيز اسلام از 25 سالگى تا 53 سالگى فقط با خديجه زندگى كرد، زنى كه هنگام ازدواج سنّش پانزده سال از حضرت بيشتر بود و پيامبر تا او را داشت با ديگرى ازدواج نكرد.
ثانياً: تمام قبايل عليه حضرت بودند و پيامبر بايد با طرحى دقيق اين وحدت نا مقّدس را مىشكست و بهترين و سادهترين و ارزانترين و طبيعىترين راه اين بود كه پيامبر داماد قبايل مختلف شود و مردم طبق رسوم آن زمان حمايت داماد را بر خود لازم مىدانستند و پيامبر بدين وسيله مىتوانست مشكلات راه تبليغ دين را هموار كند.
ثالثاً: بعضى ازدواجها براى مبارزه با آداب و رسوم غلط بود. نظير ازدواج پيامبر با زينب دختر عمّهاش كه در آيهى 37 همين سوره گذشت.
رابعاً: پيامبر بعضى زنان را تنها عقد نمود و با آنان همبستر نشد و از بعضى قبايل تنها خواستگارى نمود و عقد هم نكرد و همين رفتارها وسيلهى ارتباط مىشد.
خامساً: اگر هدف مسألهى جنسى بود بايد از اين همه همسر فرزندان بسيارى مىداشت.
سادساً: عايشه بسيار كوچك بود كه به عقد پيامبر درآمد و مدّتها گذشت تا توانست همسر واقعى حضرت باشد. اگر هدف مسايل جنسى باشد انسان با بچّه ازدواج نمىكند.
سابعاً: ما نبايد پيامبر را با خود مقايسه كنيم؛ ما با داشتن يك همسر از بسيارى توفيقات باز مىمانيم، ولى پيامبر اكرم با داشتن چند همسر چنان غرق در عرفان و مناجات و تبليغ بود كه خداوند به حضرت خطاب مىكند: چرا اين قدر به خاطر هدايت مردم حرص مىخورى «فَلَعَلَّكَ باخِعٌ نَفْسَكَ» چرا خود را به مشقّت مىاندازى، «لِتَشْقى» چرا حلالهايى را بر خود حرام مىكنى، لِمَ تُحَرِّمُ ... آرى، نسيم تند معرفت، خيمهى وجودى پيامبر را چنان بلند مىكرد كه اين همه زن، نمىتوانست آن را از پرواز باز دارد.
✍به هر حال، ازدواجهاى مجدّد پيامبر بعد از سنّ 53 سالگى بوده است، آن هم با زنان بيوه و متروكه يا داغديده، با تمايل كامل آنان به ازدواج و اجراى عدالت از سوى پيامبر و آموختن درس عملى براى اداره چند همسر و انتخاب زندگى ساده و بى توجّهى به خواستههاى تجّمل گرايانهى برخى همسران. علاوه بر همهى اينها در آن زمان داشتن چند همسر هيچ عيبى نبوده است و گاهى همسر اوّل به خواستگارى همسر دوم مىرفت و دهها نكتهى ديگر كه بايد در آنها دقّت نمود.
🌸🌴🌸
@hagigei
🌀عکس پرسنلی!(گفت و شنود)
🖌گفت: خانم فائزه هاشمی عضو مرکزیت حزب کارگزاران با ارسال نامهای از زندان درباره هویت واقعی همبندیهای خود در زندان نوشته است «دیدگاه و رفتار کسانی که به عنوان زندانی سیاسی(!) در زندان هستند حال آدم را به هم میزند».
✍گفتم: دیگه چی؟!
🖌گفت: نوشته است اینها دیکتاتورهای کوچک و توخالی و پُرادعا و بیهویت هستند. به نظر هیچکس اهمیت نمیدهند و نظر مخالفان خود را با فحش پاسخ میدهند و...
✍گفتم: مگر این جماعت همونهایی نیستند که خانم فائزه هاشمی و همحزبیهایش همهجا سنگ حمایت از آنها را به سینه میزدند؟!
🖌گفت: چه عرض کنم؟! حالا نوبت افراطیون مدعی اصلاحات است که بعد از اعتراف یکی از اعضای اصلی خود به هویت پلشت و حال بههمزن زندانیان امنیتی، دیدگاه و نظر خود را درباره این قماش اعلام کنند.
✍گفتم: میگویند در ژاپن کسی برای گرفتن عکس پرسنلی به عکاسی مراجعه نمیکند ! چون همه شبیه هم هستند، از بقالیها عکسهای پرسنلی آماده میخرند و برای الصاق به گواهینامه و شناسنامه و... استفاده میکنند!
🌸🌀🌸
@hagigei
💐آشتیهای خدایی
🔷 امام خمینی (ره):
✍قدر این نعمت خدایی را که بین همه شما آشتی انداخت و ائتلاف انداخت [بدانید] و این از نعم بزرگی است که خدای تبارک و تعالی در قرآن بهطور منت بر مسلمین میفرماید که «شماها که با هم مختلف بودید، مؤتلفتان کردیم» [...] این روزهای بزرگ را بزرگ بشمارید و اربعینها را، عاشوراها را و امثال اینها را بزرگ بشمارید.
📚صحیفه امام؛ ج15؛ ص442 جماران؛ 25 آذر 1360
🌸🌴🌸
@hagigei
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🌺نوجوانی که حسینوار به شهادت رسید
🌷شهید مدافع حرم مهدی احمدی، از شهدای لشکر فاطمیون بود و تنها 17 سال سن داشت که در راه دفاع از حرم عمه سادات به شهادت رسید.
🌱محمدمهدی احمدی در سال 1377 در افغانستان متولد شد. جوانی نیکو سرشت و پاکیزه رفتار بود؛ از کودکی نماز میخواند، روزه میگرفت و برای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) روضه میخواند. از 14 سالگی وارد ارتش افغانستان شد.
🌹با درگرفتن جنگ در سوریه و تهدید حرم آلالله توسط تکفیریها بهطور داوطلبانه به لشکر فاطمیون پیوست و مدافع حرم شد. او نیز از سربازانی بود که برای حضرت زینب(س) حسینوار سر خود را فدا کرد. محمدمهدی احمدی، همراه با جمع دیگری از همرزمانش به اسارت تکفیریها در میآیند. آن طور که مادر شهید گفته، این نوجوان 17 ساله افغانستانی در اسارت، مورد شکنجه تکفیریها قرار گرفت و بخشهای مختلف بدنش با چاقو مجروح شده بود و در نهایت سر از تنش جدا کردند. محمدمهدی احمدی در 21 مرداد سال 1394 در منطقه درعا در حلب سوریه به شهادت رسید.
او جوانترین شهید مدافع حرم لقب یافته است.
🎋مادر شهید مدافع حرم محمدمهدی احمدی در مصاحبهای گفته بود:
🖌«پیش از به دنیا آمدن مهدی پدرش خواب دیده بود یک نفر مهدی را به آغوش او میدهد و میگوید که این پسر صالح و خوبی است که به تو داده میشود، اما مال تو نیست و در جوانی در خارج از ولایت و کشورت در راه خدا کشته میشود. میدانستم یک روز شهید میشود. هر وقت او را میدیدم دلم میلرزید.»
🌸🌹🌸
@hagigei
🌲شک پس از غسل
💠 سؤال: اگر شخصی پس از غسل، شک کند که آیا سمت چپ بدن را شسته است یا خیر، آیا غسل او صحیح است؟
✅ جواب: اگر پس از چند روز شک کند، به شک خود اعتنا نکند ولی اگر در مدت کمی پس از غسل که مثلا هنوز بدن و مو مرطوب است، شک کند، باید محل شسته شود. البته شخصی که در این باره زیاد شک میکند، به شک خود اعتنا نکند و بنا را بر شستن بگذارد.
🌸🌴🌸
@hagigei