ستونهای بیتدبیری مونوریل پیش چشمان مردم قم/ ۲۰۰ میلیارد تومان بر باد رفت
🔹با پایان دوره دولت نهم و دهم به عنوان بانی اصلی پروژه مونوریل قم، این پروژه به بن بست خورد و با حرکت لاکپشتی پیش رفت و در نهایت با مصوبه اخیر شورای شهر قم دیگر هیچ اعتباری برای این پروژه اختصاص نخواهد یافت.
📝 مشروح گزارش در لینک زیر:
👉 fna.ir/bpmr98
@Farsna
✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
🔴سوال:
آیا برگزاری مراسم ایام محسنیه و حدیث مربوط به این ایام درست است؟ آیا سفارشی از اهل بیت در این رابطه روایت شده است؟ نظر علما و مراجع چیست؟
🔵پاسخ:
✅ایام محسنیه در هیچ یک از روایات اهل بیت سفارش نشده است.
در منابع قدیمی تشیع روایاتی مبنی بر بزرگداشت ایام محسنیه نقل نشده و تنها در منابع متأخر از 200 تا 300 سال پیش تا کنون مطرح شده است و با توجه به اینکه ماه ربیعالاول ماه شادی و سرور اهل بیت است که در روز نهم آن سالروز آغاز امامت ححضرت ولیعصر(عج) و روز هفدهم هم سالروز ولادت آخرین پیامبر الهی(ص) و ذریه پاکش حضرت امام جعفر صادق(ع) است، باید در این ماه به شادی پرداخت.
🔴سوال :
تاریخ دقیق شهادت (سقط شدن) فرزند حضرت زهرا(س) مشخص نیست، چگونه عده ای از 28 صفر تا هشتم ربیع را، آغاز ایام محسنیه میدانند؟!
🔵پاسخ :
دلایل را بخوانید:
🔹شهادت حضرت محسن و هجوم به بیت وحی از قطعیات است ولی اینکه این اتفاق در چه زمانی افتاده است، مورد بحث است، مشهور شده که بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم ایام محسنیه یا دهه محسنیه بر پا می کنند.
🔹دلایلی است که شهادت حضرت محسن را بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم زیر سوال می برد و این دلایل حاکی از آن است که اقلا بعد از یکماه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم و هجوم به خانه وحی اتفاق افتاده است .
🔹از آنجا که چند هجوم به خانه وحی صورت گرفته و در حمله آخر منجر به شهادت محسن علیه السلام و ضرب و شتم حضرت زهرا سلام الله علیها شده، بعضی هجوم نهایی را با هجوم اول خلط کرده اند .
🔹به دلایل زیر در هجوم اول محسن علیه السلام شهید نشده و پس از یک ماه این اتفاق افتاده است .
✅دلیل اول: با توجه به حدیث امام صادق علیه السلام که حضرت زهرا سلام الله علیها پس از مضروب شدن دچار مریضی شدید شدند نشان از آن دارد که بعضی از تحرکات اجتماعی حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از مضروب شدن اتفاق افتاده است.
بنابراین خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از هجومی بوده که منجر به شهادت حضرت محسن علیه السلام شده است چون نحوه حرکت ایشان به مسجد نشان از عدم بیماری ایشان دارد.
ابن ابی الحدید در توصيف چگونگي آمدن حضرت فاطمه(س) به مسجد براي ايراد خطبه فدكيه آورده است كه آن حضرت با پوشش كامل در ميان جمعي از زنان در حالي كه چادرش بر اثر بلندي به زير پاهايش ميرفت و همچون رسولخدا(ص) راه ميرفت، به مسجد آمد. با توجه به اين تعبير كه: «ما تخرم من مشيه رسولالله؛ راه رفتنش هيچ تفاوتي با راه رفتن رسولخدا(ص) نداشت»، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا هنگام ايراد خطبه، هنوز هجمهاي به خانه حضرت فاطمه(س) صورت نگرفته بود، زيرا در صورت حمله و مضروب شدنِ آن حضرت، نوعِ حركت او نميتواند معمولي باشد تا راوي آن را به راه رفتنِ رسولخدا(ص) تشبيه كند.
مسئله بعدی رفتن حضرت زهرا سلام الله علیها به خانه مهاجر و انصار برای جذب نیروست. بنا بر نقل سلمان فارسي، پس از غصب خلافت و فدك، اميرالمؤمنين(ع) همراه حضرت فاطمه(س) و حسنين شب هنگام به درِ خانه مهاجران و انصار رفته و آنان را به همراهي براي بازپسگيري حق خويش فرا خواندند. از آنجا كه بنا بر روايت سلمان، پس از حمله مهاجمان به خانه حضرت فاطمه(س) و واقعه سقط جنين، آن حضرت به طور مداوم و پيوسته بستري بود تا به شهادت رسيد، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا زمان ملاقاتهاي شبانه آن حضرت با مهاجر و انصار، هنوز حملهاي به خانه او صورت نگرفته بود؛ زيرا در صورتِ وقوع حمله، آن حضرت ديگر توان رفتن به در خانة تعداد زيادِ مهاجران و انصار(حتي فقط اهل بدر) را نداشت.
✅دلیل دوم :اعزام سپاه اسامه است، طبق برخي شواهد هجوم به خانه حضرت فاطمه(س) بعد از برگشت سپاه اسامه صورت گرفته است. حضور شخصی به نام بریده بن حصیب اسلمی که در جریان هجوم به منزل حضرت زهرا سلام الله علیها نامش آمده و در سپاه اسامه نیز بوده است، گویای این مطلب است که این اتفاق نمی تواند در روزهای اول ماه ربیع افتاده باشد چون سپاه اسامه تقریبا بیش از یک ماه بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم به مدینه باز گشت. بریده در این جریانات طرفدار حضرت علی علیه السلام بوده است
✅در پایان: بزرگانی چون آیات عظام مکارم شیرازی و شبیری زنجانی نظرشان براین است که: «نباید ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎﯼ ﺟﺪﯾﺪﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﺷﯿﻌﻪ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺩﺍﺩﻩ شﻮﺩ.»
منابع:
*طبری دلائل الامامة.صفحه 134
*ابنابي الحديد، 263
*هلالي، سليمبن قيس، كتاب
سليمبن قيس الهلالی153
*شيخ طوسي، محمدبن حسن، تلخيص الشافي صفحه 50 تا 78
🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷
#امام_زمان
🔻همین گناه ما را بس که آنچنان مشغول به دنیا شدهایم که از این فراق [امام زمان علیه السلام] سر به بیابان نمیگذاریم.
🔹گویا همۀ ابعاد دنیا و آخرتیمان تأمین است که اینطور از کنار این قضیه رد میشویم و دردی از درون حس نمیکنیم برای این که توجیه نیستیم که بر ما چه میگذرد، چه باید باشیم و چه هستیم؟
چه باید بکنیم و چه میکنیم؟ یا الله...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
#امام_زمان
🔻آن بزرگوار که امام بود، راوی میگوید که دیدم حضرت با دست روی پایشان میزنند و دارند عرض میکنند: «سَیدِی غَیبَتُک نَفَتْ رُقَادِی” غیبت تو خواب از چشم من برده است.
🔹توجهی که مردم دارند کم است. ما مثل افراد مسمومی هستیم که به سم عادت کردهایم. نموداری از یک روحانیت راقیه نداریم. فکر میکنیم همین که هست خوب است. با همین عادت کرده ایم. آن معنویت، آن روحانیت، آن ایمان، آن «رَوْحٌ وَ رَیحانٌ وَ جَنَّةُ نَعیمٍ” آن درک، آن توحید، آن معرفت، آن حکمت، چون که از آن ها نموداری در ذهن کوچکمان نمیگنجد به همین اکتفا کردهایم. خدا بر این گناه ما را ببخشد و از لطف و کرم خودش و عنایت خاص و نظرۀ رحیمۀ حضرت بقیة الله روحی له فداء ما را بهرهمند کند که بلکه دعای خود حضرت ما را به هوش بیاورد و در دنیا و آخرت بهرهمند از خیری باشیم که خدای متعال به اهل بیت عنایت کرده است و دور از هر شری باشیم که خدای متعال از اهل بیت دور کرده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری