✅شرححدیث | از جدل بیهوده و و عیبجویی و طعنهزنی پرهیز کنیم
🔹يا اَباذَرٍّ! لا تَكُن عَيّاباً وَ لا مَدّاحاً وَ لا طَعّاناً وَ لا مُمارياً.
🔸پیامبر (ص) به اباذر فرمود: ای اباذر! عیبجوی این و آن نباش! که مدام انسان این و آن را تعییب کند، عیب این را بگیرد، عیب آن را بگیرد، عیب آن [دیگری] را بگیرد عیّاب یعنی کثیرالتّعییب؛ بعضیها این جور هستند دیگر؛ مرتّباً در فکر این هستند که یک عیبی از کسی پیدا کنند و آن را ذکر کنند...
🔸نقطهی مقابلش هم این است: مدّاحِ این و آن نباش! همین طور مدام تعریفهای زیادی، بیش از حد؛ این هم مَنهی (نهش شده) است در این روایت. مدح زیادی هم همین جور است، حالا یک وقت انسان منصفانه در مقامی که لازم است تمجیدی از کسی میکند امّا اینکه همین طور مدام مدح یکی را بکند یا مدح همه را بکند یا مبالغهآمیز دربارهی کسی حرف بزند و مدح بکند، ممنوع است؛ بخصوص مدح صاحبان قدرت و ثروت که عیب آن و زشتی آن خیلی بیشتر هم هست.
🔸طعنهزن به این و آن [نباش]. طعنهزنی غیر از عیبجویی است. کارهای افراد را طعنه میزند، یک چیزی را در یک کسی مستمسک قرار میدهد. میبینیم دیگر این روزها طعنه زدن به این و آن متأسّفانه رایج است بخصوص در این مطبوعات و روزنامهها و مانند اینها. یک کسی یک حرفی زده که مثلاً یک خردهای به نظر مبالغهآمیز میآید؛ این را به یک شکلی، [مثلاً] مسخرهآمیز تیتر کنند در روزنامه و بزرگ کنند.
🔸️ و اهل جدل هم نباش. «ممارات» یعنی مجادله کردن، مباحثههای بیخودی؛ سر یک چیزی کوچکی یا بحث علمی یا بحث غیر علمی مدام سر و کله زدن و مدام بحث کردن و مدام استدلال کردن و مانند اینها. خب همهی حرفهای دنیا را میشود یک دلیلی برایش ذکر کرد، و بر همهی دلیلهای دنیا هم میشود یک اشکالی ــ وارد یا ناوارد ــ وارد کرد؛ این [یکی] به آن اشکال کند، آن به این اشکال کند؛ تمامشدنی نیست. ۱۳۸۵/۵/۱۵
📚شرح حدیث اخلاق توسط رهبر انقلاب در جلسه درس خارج فقه
✅چهار نکته خیلی مهم انتخاباتی در خطبه نماز جمعه کرج
🔻هنوز تأکید من بر #وحدت و اجماع نیروهای ارزشی است. دوستان باهم #یکدل شوید برای انتخاب افراد یک #پارلمان_شهری_قوی باوجود عناصر #کار_بلد و #مؤمن و #جهادی؛ و البته اگر ببینم #تعارض_منافع آقایان نمیگذارد کار درست پیش برود روش دیگری را برای انتخاب به مردم آموزش خواهم داد که مسیر دیگری را بروند.
▪️آنچه خواندید نکات نماینده محترم ولی فقیه در البرز و امام جمعه کرج حضرت آیت الله حسینی همدانی مد ظله است.
👌چند نکته درخصوص بیانات معظم له قابل توجه است:
#نکته_اول:
▫️تاکید بر وحدت و همدلی نیروهای انقلاب در کرج
🔻این مسأله از دغدغه ها و مطالبات رهبری معظم انقلاب در سفرشان به کرج بود. دلیل این مطالبه هم #ایران_کوچک بودن کرج است که اقوام و فرهنگ های مختلف از نقاط مختلف کشور را در بر گرفته است. اگر یکپارچی و یکدلی و وحدت بین مسئولین، فعالان عرصه ها و دلسوزان نظام در کرج نباشد، از تفرقه ایجاد شده خناسان سوء استفاده کرده و به دین و دنیای مردم ضربه می زنند.
این وحدت در بین #مردم بحمد الله وجود دارد اما #مشکل اصلی در کسانی است که تصمیم ساز و تصمیم گیر و جریان ساز و جریان مدار هستند. اینان زیر یک بیرق نمی روند و هر کدام علمی را بر افراشته و خود را محق و اصلح از دیگران می دانند. آری مشکل مسئولین و فعالان عرصه های شهر کرج هستند. این عدم وفاق و همدلی حاکی از وجود یک بیماری ریشه دار است که باید جراحی شده و حجامت شود. کرج به یک #حجامت نیاز دارد.
#نکته_دوم:
▫️تاکید بر ضرورت تشکیل شورایی قوی با عناصر کار بلد و مؤمن و جهادی
🔻مشکلات عدیده شهر، بدهکاری شهرداری و نیز جور در نیامدن دخل و خرج و چاق شدن شهرداری و نبود مدیریت استراتژیک و اثر بخشی که مردم آنرا لمس کنند، حاکی از پاسخ ندادن افکار گذشته است. باید نیروهای جوان با ایده ها و طرح ها و برنامه های نو وارد عرصه مدیریت شهری شوند؛ عناصری که تخصص در کار دارند و با ایمان قوی که تقوا آور است و با روحیه جهادی که خستگی و خمودی و تبلی را بر نمی تابد وارد سنگر شورای اسلامی شهر کرج شوند.
باید به نیروهای جوان بها داد و مردم عزیز ایران کوچک خصوصا جوانان عزیز وارد انتخاب اعضای جوان شوند.
#نکته_سوم:
▫️اشاره به علت اصلی عدم وحدت
🔻 #تعارض_منافع کسانی که جریان ها و شوراها و ائتلاف ها را تشکیل می دهند #مهمترین_دلیل عدم وحدت نیروهای انقلاب است. اگر این عزیزان انقلابی اند و پای بند به مبانی اسلام و امامین انقلاب، باید خروجی فعالیتشان لیستی صد درصد #مردمی و #بدون_وابسته باشد. اینکه منافع شخصی و حزبی و توصیه این و آن و #آینده_سازی_شخصی در انتخاب کاندیداها و معرفی آن به مردم دخالت کند،چیزی نیست که بر اساس تقوا باشد.
مردم از تحزب و ائتلاف و شورا و لیست های متعدد خسته شده اند و اگر ببینند که پشت جریانات و تصمیم سازی ها، منافع شخصی دخیل است هرگز حمایت نمی کنند. مخصوصا مردم انقلابی کرج صف خود را از اینان جدا خواهند کرد.
مردم عزیز ایران کوچک از تفرقه به تنگ آمده اند و به دنبال افرادی مخلص و از جنس مردم و بدون وابسته می گردند.
برای رضای خدا آقایان دست از منفعت طلبی ها بر دارند و #منافع_ملت را بر منافع خود ترجیح دهند.
#نکته_چهارم:
▫️تاکید بر گذر از جریان تفرقه و ارائه راهکار به مردم
🔻آری #تفرقه سم مهلک ملت هاست. #امام_جامعه که #دلسوز ملت است منتظر تفرقه افکن برای بازگشت به آغوش ملت نمی شود. مطمئنا راه گذر از تفرقه باز است و امام جامعه با هوشیاری و تدبیر مردم را برای یک انتخاب صحیح و اثر بخش راهنمایی می کند و مردم و جوانان عزیز کرج بارها ثابت کرده اند که حامی نماینده رهبری معظم انقلاب در البرز و امام جمعه انقلابی کرج خواهند بود.
🤲 به امید سربلندی ایران کوچک، کرج ولایتمدار
✍محمد علی فتحی
👌در صورت صلاحدید #نشر_حداکثری کنید
🆔 @hajfathi_ir
✅حدود دم حضرت والا
می گویند #شهید_مدرس قدس سره نسبت به فرمانفرما زیاد انتقاد میکرد.
فرمانفرما به وسیله یکی از دوستان مدرس به او پیغام میدهد:
خواهش میکنم حضرت آیت الله این قدر پا روی دم من نگذارند.
مدرس جواب میدهد:
به فرمانفرما بگویید حدود دم حضرت والا باید معلوم شود؛ زیرا من هر کجا پا میگذارم، دم حضرت والاست.
----------
📚لطایف و پندهای تاریخی، صص ۸۶ و ۸۷.
#حجت_الاسلام_والمسلمین_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
✅ حکم آزادی از طرف پادشاه
در زمان خلافت مأمون، شخصی مرتکب خلافی شد و حکم دستگیری او را صادر کردند.
آن شخص فرار کرد. برادرش را دستگیر کردند و نزد مأمون آوردند.
مأمون گفت: برادرت را حاضر کن، وگرنه تو را به جای او به قتل خواهم رساند.
آن شخص گفت: ای خلیفه! اگر سرباز تو بخواهد مرا بکشد و تو حکمی بفرستی که مرا رها کند، آیا سرباز، مرا آزاد میکند یا نه؟
مأمون گفت: آری.
مرد گفت: من نیز حکمی از پادشاه آوردهام که اطاعت او بر تو لازم است و به واسطه حکم او باید مرا رها سازی!
مأمون گفت: آن پادشاه کیست و آن حکم چیست؟
آن شخص گفت: آن پادشاه، خدای تعالی و آن حکم، این است:
«وَلاَ تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَی؛ و هیچ گناه کاری گناه دیگری را متحمل نمی شود». (انعام: ۱۶۴)
----------
📚 مجله بشارت، سال دوم، ش ۴، ص ۹۰؛ احمد رنجبری حیدرباغی، ظریفان و قرآن، صص ۷۵و۷۶.
#حجت_الاسلام_والمسلمین_فتحی
🆔 @hajfathi_ir
🔴قتل عام مرغها بعد از دریافت دان یارانهای!
♦️«علیرضا عباسی» عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:طی ۶ ماه گذشته نزدیک به ۴ هزار واحد مرغداری غیر فعال بر پایه دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی دان مرغ دریافت کردهاند.
♦️در داخل کشور حتی یک گرم نهاده دامی با ارز غیر از ارز ۴۲۰۰ تومانی نداریم.
♦️وقتی یک مرغدار در کشور سویا با قیمت واقعی کیلویی ۱۷۰۰ تومان را به نرخ ۱۴ هزار تومان برای هر کیلو خریداری میکند، آن را از شخصی خریداری کرده که سهمیه دریافتی بر پایه ارز دولتی را دریافت کرده اما وارد مرغداری نکرده است.
♦️یک مرغداری باید ۱۰۰ هزار قطعه مرغ در واحد تولیدی خود داشته باشد که برای آن تعداد دان مرغ دریافت کند اما ۱۰۰ هزار دان را که دریافت کرده است بالغ بر ۵۰ هزار قطعه را معدوم کرده تا ۵۰ هزار دان را در بیرون به فروش برساند.
♦️رقم سود این مقدار دان برای مرغدار تنها در یک دوره دو ماهه برابر ۴۰۰ میلیون تومان است.
🌍 @ebratha_ir
#کتابخوانی #انتخابات
🔰ترسیدن از سنگینی بار مسئولیت
🔸(نامه حضرت علی ع به محمدبن ابی بکر پس از فرستادن او برای فرماندهی مصر)«فاذا ولیتک ما ولیتک من امر الناس فانت حقیق ان تخاف منه علی نفسک» ما تو را به این ماموریت مهم فرستادیم، چه احساسی داری؟ چه احساسی باید داشته باشی حالا که این ماموریت مهم به تو داده شده؟ ما اگر باشیم، جواب می دهیم احساس خوشحالی، خوشحالیم. خدا را هم شکر می کنیم به خاطر اینکه این سمت را به ما دادند، این عنوان را به ما دادند. حضرت این را بیان نمی کنند، می فرمایند که احساس تو باید«خوف علی نفسک» باشد. بر نفس خود بترس! چرا؟ برای خاطر اینکه این مسئولیتی که به تو دادیم، در کنار این مسئولیت، وظایفی وجود دارد. آیا این وظایف را خواهی شناخت؟ آیا به این وظایف عمل خواهی کرد؟ آیا اگر بخواهی عمل کنی، از عهده بر خواهی آمد؟ اینها همه اش محل سوال است، محل تردید است؛ این است که باید بترسی... فردا از من سوال خواهند کرد. که تو این مسئولیت را در جمهوری اسلامی داشتی، رهبر بودی، رئیس بودی، مدیر بودی، فرمانده بودی، قاضی بودی، هر چه بودی، این مسئولیت را ما به تو دادیم، منطقه مسئولیت تو اینهاست؛ به این منطقه سر زدی؟ عمل کردی؟ کاری که باید انجام بدهی را انجام دادی؟ این خوف دارد واقعا. بیش از خوشحالی، بیش از اینکه انسان بخواهد خدا را حمد بکند، خدا را شکر بکند، باید پناه ببرد به خدا، باید خوف داشته باشد. واقعا حق همین است... دنیا و جلوه های دنیا لغزشگاه است واقعا.
📚کتاب انسان250ساله،حلقه سوم،ص248
🆔 @tahavol_howze
🆔 @hajfathi_ir
✅ نشکن، نمیگویم!
یکی از علما می گفت:
در مشهد مقدس به تحصیل علوم دینی اشتغال داشتم. یکی از طلبهها که از دوستان من بود، بیمار شد و بیماری اش به قدری شدید شد که به حالت مرگ افتاد.
در این هنگام ما او را تلقین میکردیم و به او میگفتیم: بگو «لا اله الا الله»، «الله اکبر» و... اما او در پاسخ میگفت: نشکن، نمی گویم!
ما تعجب کردیم؛ زیرا او طلبه ی خوبی بود، راز چه بود که پاسخ ما را نمی داد و به جای آن، سخن بی ربطی بر زبان میآورد؟!
تا این که لحظاتی حالش خوب شد. علت را از او پرسیدیم، گفت: اول آن ساعت مخصوص من را بیاورید تا بشکنم و بعد ماجرا را برای شما تعریف میکنم. ساعتش را آوردند.
او گفت: من خیلی به این ساعت علاقه دارم؛ هنگام احتضار شنیدم شما به من میگویید «لا اله الا الله» و شیطان در برابرم ایستاده بود و همین ساعت مرا در دست داشت و در دست دیگرش چکشی بود و آن را بالای ساعت من نگه داشته بود، میخواستم جواب شما را بدهم؛ اما شیطان به من میگفت: اگر لا اله الا الله بگویی، ساعت تو را میشکنم، من هم چون آن ساعت را خیلی دوست داشتم، به او میگفتم: نشکن، نمیگویم[1]!
👌 نکته:
✍ محمد علی فتحی:
▫️رفقا حب غیر الله اثرش است که بازیچه دست شیطان می شویم.
▫️دل از همه بکنیم جز خدا و محبوب های خدا.
▫️دنیای فانی ارزش دلبستگی ندارد این عروس چشم آبی زیبا خواستگارانش را به حجله نبرده کشته است.
چه زیبا فرمود مولایمان علیه السلام:
▫️مَن أحَبَّ الدّينارَ وَالدِّرهَمَ فَهُوَ عَبدُ الدُّنيا.
امام على عليه السلام: هر كه درهم و دينار را دوست بدارد، بنده دنياست[2].
----------
📚 [1]. قبض روح / ۱۲۶ - ۱۲۷.
[2]. الخصال: ص ۱۱۳ ح ۹۱ عن الأصبغ بن نباتة، بحار الأنوار: ج ۲ ص ۱۰۷ ح ۴.
🆔 @hajfathi_ir