نام تو حلاوت هر صبح جمعه است و حديث تو ندبه آدينهها. مىدانم كه تو زبان ندبه را بيشتر از هر زبان ديگرى دوست مىدارى . مىدانم كه تو جمعهها را خوب مىشناسى و هر عصر آدينه خود در گوشهاى اشك مىريزى.
اى همه دردهايم! از تو درمان نمىخواهم كه درد تنها سرمايه من در اين آشفتهبازار دنياست.
تنها اجابتى كه انتظار آن را مىكشم جماعت نالههاست تنها آرزويى كه منتپذير آنم، خاموشى هر صدايى جز اذان «يا مهدى» است
لیاقت نداریم!
خوب مىدانیم که لیاقت سربازى امام زمان ارواحنا فداه را نداریم؛ ولى باید آن قدر اصرار بورزیم و خودمان را به آنها نزدیک کنیم تا گوشه چشمى به ما کنند:
«آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
آیا شود که گوشه چشمى به ما کنند؟»
📚آفتاب ولایت، صفحه ۴۸
آثار محبت حضرت را زنده نگه داریم
اگر ما بخواهیم معرفت و محبّتمان، به ولىّ عصر (علیه السلام) ثابت بماند، باید آثارش را زنده نگه داریم؛ او را فراوان یاد کنیم؛ نام مقدّسش را جلوی چشم خود، روى میزمان یا لابه لاى کتابهایمان بنویسیم؛ هر روز براى حضرت دعاى فرج بخوانیم؛ هنگام نماز و دیگر مناسبتها، از آن بزرگوار یادى بکنیم و براى وجود مقدّسش، صدقه بدهیم. درست است که صدقههاى ما براى امام زمان (علیه السلام) نفعى ندارد؛ ولى صدقهاى که با کمال تواضع و سرافکندگى باشد، نشاندهنده محبّت خالصانه ما به حضرت است.
📚 آفتاب ولایت، صفحه ۴۴
معرفتمان کافی نیست
هیچ کدام از ما نباید گمان کنیم معرفتى که به وجود مقدس ولىّ عصر عجل اللّه تعالى فرجه الشریف داریم، کافى و وافى است. ما باید خیلى بیشتر از اینها کار کنیم تا معرفتمان به حضرت کامل شود. اگر از مقام و منزلت امام زمان علیه السلام آگاه باشیم، هر آنچه به حضرتش منسوب است، در نظر ما نیز عزیز خواهد بود؛ امّا اگر از منزلت امام زمان علیه السلام بىاطّلاع باشیم، چیزهایى که به آن گرامى منسوب است، در نظر ما کم ارزش خواهد بود.
📚آفتاب ولایت، صفحه۴۴
لا اقل نرنجانیم!
همين اندازه ...عرض کنم که بعضی کارها مثل تيرى است که به قلب مقدس حضرت حجت می زنند. اگر بدانيم که بعضى از کارهاى ما تيراندازى به امام زمان هست حاضريم اين کار را انجام بدهيم؟ حاضريم قلب مبارک او را مجروح کنيم؟ توجه نداريم که بعضى از کارها دل آقا را مىسوزاند. اعمال ما باید به گونهاى باشد که اگر دل او را شاد نمىکند، لااقل او را نرجاند. اگر مرحمى بر زخمش نمىگذاريم، دل او را مجروح نسازيم.
۱۳۸۳/۰۷/۱۰
#علامه_محمد_تقی_مصباح_یزدی
✍ دین «اسلام» که به عنوان آخرین و #کامل_ترین دین از طرف خداوند برای سعادت بشریت فرستاده شد، یک دین «زمان شمول» و «جهان شمول» است و بر خلاف نظر عدّه ای که فکر می کنند موضوعات دینی فقط در #عبادات (نماز و روزه و حج ...) منحصر می شود؛ باید گفت: دینی که حتی در مورد جزئی ترین مسائل از جمله نحوه خوردن ، خوابیدن، استحمام ، مسافرت و... دستوراتی مطرح می کند، مگر می شود در مسائل مهمّی از جمله #اقتصاد خاموش و ساکت بماند!؟
📖 در #قرآن_کریم بیش از 200 آیه در مورد مسائل اقتصادی داریم و زیر مجموعه مباحث #فقهی (عبادات، عقود، ایقاعات و احکام) که طیّ یک دسته بندی مشهور، به 52 باب تقسیم می شود، بیش از 20 باب آن مربوط به دستورات اقتصادی هستند؛ از جمله #خمس، #زکات، کَفّاره، أنفال، #صدقه، قرض، إجاره، رهن، بیع و شِراء، مُضاربه، جُعاله، مُزارعه، مُساقات، أمانات، عاریه، هبه، نذر، صید و ذِباحه، #وقف، ارث، دیه، مِهریه... #حُرمَت_رِبا !
👌 بعضی از این دستورات، فردی و بعضی اجتماعی هستند؛ امّا بدون اینکه بخواهیم انگشت إتّهام به طرف شخص یا گروهی نشانه برویم، ألحقّ و الإنصاف اگر تمام این دستورات که #شارع_مقدّس تعیین کرده است، بطور کامل و صحیح در جوامع اسلامی إجراء می شد، با این همه مشکلات و بدبینی ها مواجه بودیم؟ مثلاً :
🤔 اگر همه مردم «خمس و زکات و دیگر #وجوهات_شرعی» که بر ذِمّه شان #واجب است را پرداخت می کردند؛ اگر روش #بانکداری ما کاملاً اسلامی و طبق موازین شرعی بود؛ اگر به همه موقوفات رسیدگی و در مسیر خودش جاری می گشت و اگر ... آیا این #اختلاف_طبقاتی باز هم وجود داشت؟
🌿 أمیرَالمُؤمِنین حضرت علیِّ بْنِ أبیطالِب عَليهِ السَّلام می فرمایند:
🌹اِنَّ اللَّهَ سُبْحانَهُ فَرَضَ فى أمْوالِ الاَْغْنياءِ اَقْواتَ الْفُقَراءِ فَما جاعَ فَقيرٌ اِلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنىٌّ وَ اللَّهُ تَعالى جَدُّهُ سائِلُهُمْ عَنْ ذلِكَ🌹
🌷خداوند سبحان روزیِ فقراء را در اموال ثروتمندان قرار داده است؛ پس هيچ فقيرى در دنيا گرسنگى نمى كشد مگر اين كه ثروتمندى حقّ او را نداده باشد و خداوندی که بی نیازی او فراتر است، از أغنياء در اين باره بازخواست خواهد نمود.🌷
📚 نَهجُ البَلاغه، (ترجمه دشتی) حکمت 328
🌹🌹🌹🌹🌷http://eitaa.com/hajizadeh1
🆔کانالرسمیمحمدصادقحاجیزاده