✍شناخت صفات
🔸 بیشتر صفات خوب و خوی های نیک انسان، همانندها و مشابهاتی دارند که در ظاهر پسندیده می نمایند، اما در واقع بدند، بلکه از صفات بد ظاهری نیز بدترند. پس لازم است هر کس که در پی اصلاح خود است، این گونه صفات را بشناسد تا به آنها آلوده نشود و اگر آلوده است، آنها را از دل و جان خود بزداید و چنانچه آنها را در دیگران دید فریب آنان را نخورد.
📚 نردبان سعادت، ص۶۲
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی)
@hakim_alahe
✍سیاهی دل
مردی به موسی گفت:
تو می گویی در اثر گناه قلب آدمی سیاه می شود، پس چرا من هر اندازه گناه می کنم قلبم سیاه نمی شود؟
موسی گفت:
سیاهی و تیرگی دل از این بالاتر چیست که سیاهی و تیرگی قلب خود را درک نمی کنی!
📚 عرفان اسلامی: 7/ 202
@hakim_alahe
✍پیامدهای آرزوی دراز
🔹انسان با آرزو هم زاد است و با آرزو زندگی می کند. شب هنگام به امید و آرزوی روزی سرشار از موفقیت به بستر می رود و صبح به امید طلوع دوباره خورشید و روزی توام با سعادت از خواب بر می خیزد. انسان نمی تواند از امید،آرزو و خواسته جدا باشد. آن چه ناپسند است در آیات و روایات گوناگون ما را از آن نهی کرده اند،داشتن آرزوی طولانی است؛یعنی آرزوهای که متناسب با میزان توانایی و استعداد و در محدوده قدرت ما و حتی عمر کوتاه ما نمی باشد.
📚نجوای سالکان،صفحه ی ۵۵
▪️آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله تعالی
@hakim_alahe
✍معنای ولایت
🔹 ولایت به معنی عبودیت محضه در برابر ربوبیت مطلقه است. به معنی ذلت محضه در برابر عزت مطلقه اوست.
📚 کتاب شریف «روح مجرد» ص۲۶۲
▪️علامه محمدحسین طهرانی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍ تسلیم و اطاعت
🔹 ميثم تمّار مردى است خرما فروش؛
در اثر تسليم و اطاعت، آن قدر مقام و منزلت يافت كه امامِ خود را به نورانيّت و به ولايت شناخت؛ و امير المؤمنين عليه السّلام ساعاتى چند در دكّان او مى رفتند و مى نشستند؛ و مانند دو برادر مهربان مأنوس بودند؛ و آن قدر از اسرار غيبى و معارف الهى به او آموختند كه هر بيننده را متحيّر مى ساخت.
📚 کتاب شریف «امام شناسی» ج۳، ص۳۷
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍لوازم امر به معروف
🔹از آیۀ شریفۀ (وَأْمُر بِالمَعرُوفِ وَانهَ عَنِ المُنکَرِ وَاصبِر عَلی مآ أَصابَکَ: امر به معروف و نهی از از منکر کن و بر هر مصیبتی که به تو می رسد، صبر بنما!) [لقمان:۱۷]؛ استفاده می شود که: صبر و تحمّل و شنیدن ناسزا و تلقی کردن آن چون حلوا و طیّباتِ شیرین و خوشمزه، از لوازم امر به معروف و نهی ازمنکر است.
📚در محضر بهجت، ج٢، ص٧۵
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍چه کنیم محیط خانه گرم و باصفا باشد؟
🔹هماهنگی و موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده از هر لحاظ و بهصورت صددرصد برای غیر انبیا و اولیا علیهمالسلام غیرممکن است.
🔹اگر بخواهیم محیط خانه، گرم و باصفا و صمیمی باشد، فقط باید صبر، استقامت، گذشت، چشمپوشی و رأفت را پیشه خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد. اگر اینها نباشد اصطکاک و برخورد پیش خواهد آمد و همه اختلافات خانوادگی از همینجا ناشی میشود.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۳۰۰
▪️حضرت آیتالله بهجت قدسسره
@hakim_alahe
✍شرط هدایت
🔹برای کسی که با مردم معاشرت دارد و می خواهد آن ها را هدایت کند، صدق، شرط اساسی است، باید حالت صدق و راستی را در رفتار و گفتار از دست ندهد.
📚توشه سالکان
▪️آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله تعالی
@hakim_alahe
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍خودسازی
🎥علامه حسنزاده آملی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍معاد...
🔹همه مشکلاتی که جامعه با آن دست و پنجه نرم میکند به این خاطر است که معاد به فراموشی سپرده شده است؛ اگر انسان کارهای خود را قربه الی الله انجام دهد، اثر آن کارها دیگر از بین نخواهد رفت، زیرا هنگامی که جان برای جانان کار کند، کارهایش رنگ و بوی ابدیت به خود میگیرد.
▪️علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
🗓درس اخلاق ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
@hakim_alahe
✍خصوصیات عارف...
🔹شیخ الرئیس ابوعلی سینا فرموده است:
🔸 عارف کسی است که تجسس و کنجکاو و احساساتی شدن در امور دیگران را به کلی کنار گذاشته و بی توجه باشد و هنگامی که منکری را می بیند، خشم او را به هوای نفس و اغراض نفسانی نمی کشاند بلکه با مهربانی و عطوفت برخورد می کند چرا که عارف راز خدا را در مقدراتش می بیند و هر وقت امر به معروف می کند با مدارای یک شخص ناصح و دلسوز عمل می کند، نه بر اساس سختگیری یک فرد سرزنش کننده
📚 المطالب السلوکیه
▪️آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله
@hakim_alahe
17.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ جلوه قُرب
🔸 اگر کمالی برای اَبرار باشد، آن کمال حتماً برای مُقَرَّبین هم هست؛ اما عکس این نیست یعنی ممکن است که کمالاتی برای مُقَرَّبین باشد ولی برای اَبرار نباشد... .
🎥علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
@hakim_alahe