آیت الله علامه حسن زاده آملی:
💠 یکی از اهم مراقبات این است که انسان واردات و صادرات دهانش را مواظب باشد
وقتی واردات انسان هرزه شد، صادرات او هم هرزه و پلید و کثیف میشود. یعنی قلم او هرزه و نوشتههایش زهرآگین خواهد شد.✖️
@hakim_alahe
عارف و حکیم
بسم الله الرّحمن الرّحيم 📌 شرح مراتب طهارت، شارح استاد صمدی آملی| مجلس سوم قسمت نهم: 💠 آلودگي در
بسم الله الرّحمن الرّحيم
📌 شرح مراتب طهارت، شارح استاد صمدی آملی| مجلس سوم
قسمت دهم:
💠 ما در امر خانه سازي بايد پرندگان و لانه سازي آنها را معيار خود قرار دهيم. ايران ما با تمام امکاناتي که دارد ميتواند ده برابر جمعيت فعلي را نيز در خود جا دهد و هرگز دچار مشکل نگردد به شرط اينکه ما به اندازة نياز خود خانه سازي داشته باشيم نه بيشتر. اما متاسفانه هميشه همت بر اين بوده که چندين برابر نياز خود خانه سازي کنيم. لذا اگر جمعيت ايران، نصف جمعيت فعلي هم بشود، ميبينيد باز هم کفايت نخواهد کرد.
✅ ما درامور معيشتي خود بايد از حيوانات بهره بگيريم. چرا که حيوانات ميتوانند درسهاي بسياري را به ما بياموزند ايشان حتي به انبياء و اولياء عظام نيز درس داده اند.
🔹 به عنوان مثال جناب بايزيد بسطامي سالهاي سال در سير و سلوک بودند، سالهاي متوالي برايشان گذشت اما هيچ چيز برايشان متمثل نشد و به آنچه ميخواستند نرسيدند. روزي اندوهگين شده و سر به بيابان گذاشتند. در بين راه کشاورزي را ديدند که زمين را شخم ميزند. بايزيد با خود گفت به پيش او ميروم و با او همصحبت ميشوم تا شايد کمي از ناراحتي ام کم شود. همين که به او رسيد، آن کشاورز به او گفت: بايزيد نگران نباش که چرا نرسيدي و بدان اگر اينطور در نظر بگيري که انباري به وسعت اين عالم وجود داشته که در آن پر از دانه ارزن باشد و روزانه کبوتري يک دانه ارزن را مصرف کند و بخورد و به شما بگويند شما بايد آنقدر صبر کني تا انبار بدين ترتيب چندين بار خالي و پر شود آنوقت شما به نتيجه ميرسي صبر کن که به نتيجه خواهي رسيد.
ادامه دارد ...
#شرح_مراتب_طهارت ...
˹@hakim_alahe˼
مرحوم علامه طباطبایی رحمهالله علیه میفرمودند:
💠 ما بزرگترین و مهم ترین کاری که در عالم داریم و هیچ کاری از اطوار و شئون زندگی ما مهم تر از آن نیست ،این است که خودمان را درست بسازیم.
@hakim_alahe
▪️ابوسعید را گفتند : کسى را مى شناسیم که مقام او آن چنان است که بر روى آب راه مى رود.
▫️شیخ گفت : کار دشوارى نیست ؛ پرندگانى نیز باشند که بر روى آب پا مى نهند و راه مى روند.
▪️گفتند :فلان کس در هوا مى پرد.
▫️گفت : مگسى نیز در هوا بپرد.
▪️گفتند : فلان کس در یک لحظه ، از شهرى به شهرى مى رود.
▫️گفت : شیطان نیز در یک دم ، از شرق عالم به مغرب آن مى رود.
🔸این چنین چیزها ، چندان مهم و قیمتى نیست.
🔹مرد آن باشد که در میان خلق نشیند و برخیزد و بخسبد و با مردم داد و ستد کند و با آنان در آمیزد و یک لحظه از خداى غافل نباشد.
@hakim_alahe
عارف و حکیم
بسم الله الرّحمن الرّحيم 📌 شرح مراتب طهارت، شارح استاد صمدی آملی| مجلس سوم قسمت دهم: 💠 ما در امر
بسم الله الرّحمن الرّحيم
📌 شرح مراتب طهارت، شارح استاد صمدی آملی| مجلس سوم
قسمت یازدهم:
💠 حضرت آقا در الهي نامه ميفرمايند:
«الهي گريه زبان کودک بي زبان است. آنچه خواهد از گريه تحصيل ميکند. پس از کودکي راه کسب را به ما ياد داده اي»
☑️ ميبينيد که چه طور يک عالمِ چندين سال در حوزة علميه درس خوانده، از گريه يک کودک درس ميگيرد و ميفرمايد: خدايا تنها زبان کودک گريه است، اگر گرسنه، تشنه و يا مريض است، تنها با زبان گريه اين نياز خود را به مادر ابلاغ ميدارد، و هرگز با کلام ظاهري خواسته خود را به مادر اعلام نميکند پس از همان کودکي راه کسب روزي را به ما آموخته اي که فقط بايد با گريه از خداوند طلب روزي مادي و معنوي کنيم.
🔷 منتهي عزيز من! به نکته اي بايد توجه کامل داشته باشيم و سعي کنيم آن را در جان خود پياده نماييم و آن اين که خدا را صادق بدانيم و به او اطمينان کنيم.
🔹اگر بگوييم: «معلوم نيست! شايد از آن طرف به ما بدهند و شايد هم ندهند» کار را خراب کرده ايم، آنچه که رزق ظاهري را تنظيم ميکند، طهارت است و آن در صورتي ناظم امور است که مخلوق، به خالقِ رازقش اطمينان داشته باشد.
ادامه دارد ...
شرح مراتب طهارت ...
˹@hakim_alahe˼
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت اول:
1⃣ قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: «هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند»
2⃣ دائم الوضو بودن: «اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن».
3⃣ قلت طعام: «اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است».
4⃣ قلت کلام: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد».
5⃣ محاسبه نفس: امام کاظم (علیه السلام): «کسى که هر روز به محاسبه نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند».
ادامه دارد.....
@hakim_alahe
امام خمینی رحمة الله:
▪️شیخ جلیل ما و عارف بزرگوار، آقای شاه آبادی روحی فداه فرمودند:
▪️« تا قوای جوانی و نشاط آن باقی است، بهتر می توان قیام کرد، در مقابل مفاسد
اخلاقی، و خوب تر می توان وظایف انسانیه را انجام داد.
▪️مگذارید این قوا از دست برود و روزگار پیری پیش آید که موفق شدن در آن حال، مشکل است و بر فرض موفق شدن، زحمت اصلاح خیلی زیاد است.»
@hakim_alahe
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
▪️موسی علیه السلام قارون را نصیحت کرد که اَحْسَن کما اَحسنَ اللهُ الیک(احسان کن همانگونه که خداوند به تو احسان کرده است)..
▪️نشنید و عاقبتش شنیدی...
@hakim_alahe
عارف و حکیم
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت اول: 1⃣ قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: «هر ا
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت دوم:
6⃣ مراقبه: «بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطه او خارج شود».
7⃣ رعایت ادب در محضر خداوند: «امام جواد (علیه السلام) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید».
8⃣ عزلت: «معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد».
9⃣ تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است: وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَهً لَکَ عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹). و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند (ذاریات، ۱۵-۱۹)
ادامه دارد....
@hakim_alahe
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
▪️ امام صادق (ع ) فرمود:
يارى خدا بر مؤمن همين بس ، كه دشمن خود را به معصيت پروردگار مشغول مى بيند.
@hakim_alahe