[In reply to هاکریا2040 (مطالعات اسراییل)]
📷تصاویر ماهواره ای از خسارت حمله جدید منتسب به اسرائیل به سوریه
➖تصاویر منتشر شده از سوی شرکت اسرائیلی تصویربرداری ماهواره ای ایمج ست اینترنشنال، نشان دهنده خسارتی است که حمله هوایی سه شنبه شب منتسب به اسرائیل به یک پایگاه نظامی در سوریه وارد آورده است.
➖ بنا بر گزارش ها، این حمله، تاسیسات ایران بین منطقه مصیاف و وادی العیون را هدف قرار داده است؛ این تصاویر نشان میدهند دو آشیانه بزرگ موشک به طول 60 و 35 متر تخریب شده اند./ #تایمز_اسرائیل
#ایران
#سوریه
🆔 @hakirya_2040
🔰حمله ارتش اسرائیل به پستهای دیدهبانی حماس پس از تظاهرات 7 هزار نفری فلسطینیان
🔹ارتش اسرائیل غروب جمعه دو پست دیدهبانی حماس در جنوب و شمال نوار غزه را هدف قرار داد. این حملات در واکنش به پرتاب نارنجک از سوی معترضان غزه که سبب وارد شدن آسیب به زیرساختهای امنیتی اسرائیل شد، صورت گرفت.
🔹حدود 7 هزار فلسطینی، بعدازظهر جمعه در تظاهرات هفتگی مرز غزه شرکت کردند. بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، سربازان اسرائیلی به سمت فلسطینیانی که قصد نفوذ به حصار مرزی داشتند، شلیک کردند.
🔹وزارت بهداشت غزه از کشته شدن یک نوجوان 17 ساله و زخمی شدن 4 نفر خبر داد.
🔹برخی معترضین نیز آدمک نتانیاهو، ترامپ و لیبرمن را اعدام کردند و به آتش کشیدند. #تایمز_اسرائیل
🆔 @hakirya_2040
#گزارش
♨️جمعیتشناسی اسرائیل/چرکسهای اسرائیل؛ اقلیتی در آرزوی تشکیل کشور مستقل
🔹هاکریا2040: چرکسها (به معنای قفقازیها یا آریاییها)، اقلیتی کوچک در اسرائیل هستند که هویتی عجیب دارند: آنها اسرائیلیاند اما یهودی نیستند و مسلماناند اما عرب فلسطینی نیستند؛ آنها قفقازیهایی هستند که در نیمه دوم قرن نوزدهم به فلسطین که در آن زمان تحت حاکمیت امپراتوری عثمانی بود، رسیدند.
🔹آنها در ابتدا در کوهستانهای منطقه قفقاز ساکن بودند. پس از جنگ قفقاز در فاصله سالهای 1817 تا 1864 که به تصرف قفقاز شمالی از سوی امپراتوری روسیه انجامید، این منطقه به روسیه الحاق شد و پاکسازی قومی علیه این مناطق صورت گرفت. در نتیجه این جنگ، حدود 1.5 میلیون قفقازی کشته و یک میلیون دیگر از کوهستانهای قفقاز تبعید شدند.
🔹پس از آن عثمانیها به چرکسها اجازه دادند که به سرزمین عثمانی مهاجرت کنند با این امید که از نیروهای جنگی آنها در نبردهایشان در اروپای شرقی و بالکان استفاده نمایند اما شکستهای پیدرپی عثمانیها در مقابل نیروهای اروپایی، حکومت عثمانی را در سال 1878م به کوچ دادن چرکسها و انتقال آنها از اروپا به شهرهای شرقی عربی و شبهجزیره آناتولی مجبور نمود. به این ترتیب، چرکسها به فلسطین، سوریه و اردن رسیدند و در نقاطی از سرزمینهای این کشورها پراکنده شدند.
🔹سلطان عثمانی از آنها خواست در روستاهای ریحانیه و کفر کما اسکان یابند. در حال حاضر نیز محل تمرکز چرکسها در این مناطق تپههای سبز جلیله است و برخی از چرکسها نیز نزدیک محل کار خود در بسیاری از شهرهای اسرائیل اسکان یافتهاند. ریحانیه در 9 مایلی شمال صفد و کفر کما در 13 مایلی جنوب غرب طبریه قرار دارد.
🔹امروز حدود 2 میلیون نفر از چرکسهای جهان در ترکیه، 120 هزار نفر در سوریه، 10 هزار نفر در اردن و بیش از 4 هزار نفر در اسرائیل زندگی میکنند. حدود 5 میلیون نفر از آنها نیز در ناحیه فدرالی قفقاز شمالی در روسیه ساکن هستند. چرکسها به مدت هزار سال، مسیحی بودند اما از قرن 16 تا 19 تحت حاکمیت تاتارها و ترکهای عثمانی، مسلمان شدند.
🔹آنها در هیچ یک از دستهبندی عرب یا یهودی جای نمیگیرند. چرکسها فلسطینی نیستند اما از آنجا که مسلمان هستند با اکثریت یهودی اسرائیل یکپارچه نشدهاند. آنها با عرب اسرائیلیها نیز یکپارچه نشدهاند زیرا به اسرائیل وفادارند و فرزندان خود را به خدمت سربازی میفرستند. آنها در طبقهبندی دروزی نیز جای نمیگیرند زیرا قفقازی هستند و نژادی متفاوت با آنها دارند.
🔹چرکسها از پیش از سال 1948 روابط خوبی با ییشو (سازمان مرکزی اسرائیلیها پیش از تأسیس) داشتند و در جنگ 1948 نیز در حمایت از اسرائیل با عربها جنگیدند. از سال 1958 نیز خدمت سربازی برای مردان چرکس اجباری شد. کودکان آنها نیز دوره ابتدایی را در مدارسی جداگانه که در آنها فرهنگ، زبان و میراث چرکسها پاس داشته میشود، درس میخوانند. با این حال، آنها نیز همچون سایر اقلیتها در اسرائیل از تبعیض و فقدان حقوق برابر با یهودیان رنج میبرند.
🔹گرچه چرکسها به اسرائیل وفادارند اما نخستین کانون وفاداری بسیاری از آنها همچنان ملت پراکنده قفقازی است و به آرمان تشکیل یک وطن در سرزمینی که از آن تبعید شدند، پایبندند. آنها به دنبال تشکیل یک جمهوری خود مختار در خاک روسیه یا کشوری مستقل در این سرزمین هستند تا بتوانند چرکسهای سراسر جهان را به قفقاز بازگردانند. گرچه بسیاری از آنها هویت اسرائیلی و وضعیت اقلیت بودن در اسرائیل را پذیرفتهاند و یهودی بودن اسرائیل را زیر سؤال نمیبرند اما در درجه نخست خود را عضوی از یک ملت قفقازی متشکل از 12 طایفه میدانند که در قفقاز شمالی، ترکیه، اردن، سوریه و اسرائیل پراکنده شدهاند.
🔘منابع: مجله آمریکایی فوروارد، مرکز تحقیقات فرانسوی اورشلیم، وبسایت انگلیسی کالچر تریپ، روزنامه تایمز اسرائیل
#جمعیت_شناسی
#چرکس
🆔 @hakirya_2040
💢یهودیان آغاز سال 5779 عبری را جشن میگیرند
➖فردا دوشنبه، نخستین روز از سال 5779 عبری است.
➖تعطیلات سال نو یهودیان (روش هاشانا) از غروب روز یکشنبه 9 سپتامبر آغاز میشود و غروب روز سهشنبه 11 سپتامبر خاتمه مییابد؛ این دو روز، روزهای آغازین ده روز بسیار مقدس تشوا (Teshuvah) در آیین یهود است که به روز توبه و جبران (یوم کیپور) ختم میشود.
➖در باور یهودیان، روش هاشانا (به معنای سرچشمه جهان) روزی است که خداوند، جهان و آدم و حوا را خلق کرد؛ یهودیان سراسر جهان در روش هاشانا، خلقت جهان را جشن میگیرند و آن را فرصتی برای بخشش و آغازی دوباره میدانند.
#سال_نو_یهودی
#روش_هاشانا
🆔 @hakirya_2040
🌐مقامات نظامی اسرائیل خواستار جایگزینی برای آنروا شدند
🔻مقامات نظامی اسرائیل در جلسهای که هفته گذشته برگزار شد توافق کردند که دولت اسرائیل باید جایگزینی برای آژانس امداد و کار ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در غزه ایجاد کند تا در پرتو قطع بودجه ایالاتمتحده از این آژانس، مانع از بروز فاجعهای انسانی و متعاقب آن افزایش تنش در این منطقه شود.
🔻این مقامات هفته گذشته با اشاره به اوضاع بحرانی غزه و بهطور خاص غیر آشامیدنی بودن 97 درصد از منابع آبی آن، هشدار دادند که اگر فعالیتهای آنروا بدون وجود یک جایگزین مؤثر، متوقف شود، وخامت اوضاع تقریباً اجتنابناپذیر است؛ زیرا حماس میتواند انتقادات عمومی را متوجه اسرائیل کند و آن را به سمت درگیری با اسرائیل هدایت کند.
🔻هفته گذشته منابعی در ارتش اسرائیل گفته بودند در حال حاضر مشکل اصلی، تشکیلات خودگردان است که با توافق آتشبس بین اسرائیل و حماس (بدون رهبری تشکیلات خودگردان) مخالفت میکند. #هاآرتص
#آنروا
🆔 @hakirya_2040
♨️فریدمن: هیچ دولتی در آینده نمیتواند تصمیم ترامپ در مورد انتقال سفارتخانه را تغییر دهد
🔹دیوید فریدمن، سفیر ایالاتمتحده در اسرائیل، روز جمعه در مصاحبه با روزنامه اسرائیل هیوم گفت که از نظر او ممکن نیست که یک دولت جمهوریخواه یا دموکرات در کاخ سفید، تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای به رسمیت شناختن اورشلیم بهعنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتخانه را لغو کند.
🔹وی گفت: "برای اینکه یک دولت، بتواند این تصمیم (انتقال سفارتخانه) را لغو کند باید نتیجه بگیرد که تلآویو پایتخت اسرائیل است نه اورشلیم. من فکر میکنم که این نتیجهگیری بهمراتب جنجالیتر از کاری است که رئیسجمهور انجام داد."
🔹فریدمن همچنین گفت که ایالاتمتحده، شهرکسازی اسرائیل را مانعی برای صلح با فلسطینیان نمیبیند و به اسرائیل نمیگوید که از طرحهای ساختوساز یا سایر اقدامات در کرانه باختری دست بردارد. #تایمز_اسرائیل
#انتقال_سفارتخانه
🆔 @hakirya_2040
📈آمار گردشگری در اسرائیل رکورد زد
➖آمار ورود گردشگران به اسرائیل در سال گذشته عبری، رکورد زد؛ بیش از 4 میلیون گردشگر در 12 ماه گذشته وارد اسرائیل شدند که 3.9 میلیون نفر از آنها دستکم یک شب اقامت داشتند.
➖این آمار نشاندهنده افزایشی 20 درصدی نسبت به سال گذشته است.
➖درآمد حاصل از ورود گردشگر به اسرائیل در سال گذشته، حدود 5.7 میلیارد شیکل بوده که 20 میلیون شیکل افزایش داشته است. #عروتص_شوع
#توریسم
#گردشگری_اسرائیل
🆔 @hakirya_2040
🔰حماس خواستار محاکمه عباس برای کارشکنی در توافق آتشبس شد
مقامات حماس، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را به خنثی کردن کوششهای منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به یک توافق آتشبس بین این سازمان و اسرائیل، متهم کردند.
روز جمعه یکی از مقامات ارشد حماس خواستار محاکمه محمود عباس در یک دادگاه فلسطینی به اتهام "خیانت به کشور" شد.
این مقامات همچنین گفتند که اعتراضات علیه اسرائیل تا رفع محاصره غزه ادامه خواهد داشت.
درخواست محاکمه عباس پس از انتشار گزارشهایی مطرح شد مبنی بر اینکه مصر تحت فشار عباس، میانجیگری توافق آتشبس را به حالت تعلیق درآورده است. #جروزالم_پست
#توافق_آتش_بس
#حماس
#محمود_عباس
🆔 @hakirya_2040
♨️جمعیت اسرائیل تا سال 2024 به 10 میلیون نفر میرسد
🔻طبق پیشبینی اداره مرکزی آمار اسرائیل، جمعیت اسرائیل که اکنون 8.9 میلیون نفر است تا پایان سال 2024 به 10 میلیون نفر خواهد رسید. این پیشبینی، مبتنی بر نرخ باروری، مرگومیر و مهاجرت است.
🔻در سال گذشته عبری (سپتامبر 2017 تا سپتامبر 2018)، جمعیت اسرائیل با تولد 175 هزار کودک، مرگ 43 هزار نفر و ورود 29 هزار مهاجر، رشدی 2 درصدی را تجربه کرد. بیشتر این رشد ناشی از نرخ باروری (3.1 فرزند به ازای هر زن) بود که بالاترین نرخ در میان کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) است. میانگین نرخ رشد کشورهای این سازمان، 1.7 فرزند به ازای هر زن است.
🔻بر این اساس نرخ باروری در اسرائیل از میانگین کشورهای خاورمیانه نیز بالاتر است؛ در سال 2015 این نرخ برای خاورمیانه کمتر از 3 فرزند به ازای هر زن بود. #یدیعوت_آحرونوت
#رشد_جمعیت
🆔 @hakirya_2040