#کلاس_مشاوره_مقاله
🔸 سه شنبه ۲۶ اسفند
استاد ضیاء توحیدی ساعت ۱۳:۳۰
استاد محمدجانی ساعت ۱۳:۳۰
استاد رجب زاده ساعت ۱۳:۳۰
استاد مهریزیان ساعت ۱۴:۳۰
🔹 جهت راهنمایی به عکس فوق مراجعه شود 👆👆👆
💠 سایر طلاب هم با اساتید مربوطه طبق لیست فوق در ارتباط باشند.
🔸 طلابی هم که استاد مشاور ندارند با اساتید فوق هماهنگ شوند.
🔰 نکته مهم:
زمان تحویل نهایی مقاله ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ میباشد در صورت عدم تحویل نمره تحقیقی برای دروس در اردیبهشت ماه که زمان ثبت نمرات تحقیق هست ثبت نخواهدشد.
✳️ لینک گروه های اساتید مشاوره مقالات ✳️
🔹در صورت عدم عضویت حتما عضو شوید.
🔸 استاد ضیاء توحیدی ( ادبیاتی و...)
https://eitaa.com/joinchat/1538850922C85651fc483
🔸استاد رجب زاده ( کلامی و اعتقادی و...)
https://eitaa.com/joinchat/1472659562G55cc10e4bc
🔸 استاد محمد جانی (فقه و اصول و کلامی)
https://eitaa.com/joinchat/1501167722Ge338678c90
🔸استاد مهریزیان ( قرآنی و اخلاقی)
https://eitaa.com/joinchat/1526268010Ge465001116
🔸 استاد تکمیلی ( کلامی ، منطق و فلسفی ، سیاسی)
https://eitaa.com/joinchat/1502543978Gca99e252a3
🔸 استاد ساعیان( خانواده، روانشناسی)
https://eitaa.com/joinchat/1530855530G726ff8de9c
🔸 استاد طالبیان ( سیره اهلبیت و علماء ، تاریخی، فقهی)
https://eitaa.com/joinchat/1870725226G10e58fe406
🔸 استاد رحیمی( احکام، فقهی)
https://eitaa.com/joinchat/1499136106G08bcd00ac2
🔹تاریخ تحویل مقالات ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ 🔹
#اصلاحیه
💠 زمان مسابقه ماهانه کتابشناسی و پاسخ به شبهات بجهت تقارن با آزمون جامع تغییر کرد.( جلسه ۱۳ ، ۱۴، ۱۵، ۱۶)
🎁 همراه ۱۰ کارت هدیه ۵۰ هزار تومانی
🗓 تاریخ امتحان : ایام عید نوروز ۱۴۰۰
زمان متعاقبا اعلام میگردد.
🌐 کانال اختصاصی بارگذاری صوت و متن مسابقه
https://eitaa.com/joinchat/2557804634C58d1f1d77a
📝 مسابقه در سامانه lms یا کانال اختصاصی مسابقه برگزار میشود.
📝سوالات بصورت تستی مطرح می شود.
✳️ واحد پژوهش مدرسه امام خمینی ره مشهد
@hamid2560
4_5972055122035867872.pdf
1.53M
🔰#کتاب_مناسبتی🔰
📚عنوان : فضائل الاشهر الثلاثه ( رجب ، شعبان ، رمضان )
✍نویسنده : شیخ صدوق
📖موضوع : حدیث
📄تعداد صفحات : ۹۱ صفحه
📆به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک شعبان
🎈اعیاد شعبانیه( ولادت حضرت اباعبدالله الحسین ، حضرت ابوالفضل العباس و امام سجاد علیهم السلام وقطب عالم امکان حضرت حجه ابن الحسن مبارکباد)🎈
💠فرا رسیدن سالروز میلاد مبارک امام حسین علیه السلام را تبریک می گوییم ؛
🌸پرسش و پاسخهای مرتبط با میلاد امام حسین علیه السلام ؛
1⃣آیا داستان توسل #فطرس ملک به امام حسین در زمان تولد ایشان صحت دارد❗️مگر فرشتگان معصوم نیستند❕❕
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2529
2⃣خرافات تو کتابهای شیعه است از جمله اینکه می گویید امام حسین از #انگشت پیامبر شیر می خورد و از فاطمه شیر نمی خورد آیا #واقعا چنین چیزی قابل قبول است❗️❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2530
3⃣❔این جریان که میگویند پیامبر اسلام فرزندش ابراهیم را فدای امام حسین کرد تا حسین زنده بماند چقدر #واقعیت دارد ❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2531
4⃣برخی می گویند خلیفه دوم به امام حسین می گفتند موی سر ما به برکت شما اهل بیت #رویانیده شده است ❕آیا چنین حرفهایی در کتب اهل سنت سندیت دارد ❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2532
5⃣این که در روایاتی آمده که وقتی امام حسن و امام حسین کشتی می گرفتند پیامبر امام حسن رو #تشویق می کرد چه معنایی دارد ❗️این یعنی امام حسن نزد پیامبر از امام حسین محبوب تر بوده ❕
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2534
6⃣یکی از کانال های ضد دین می گوید امام حسن و امام حسین مانند دختران در گوش خود گوشواره می کردند ❗️آیا این مطلب واقعیت دارد ❕❕
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2535
7⃣اگر #رقص حرام است چگونه در روایات آمده است که حضرت زهرا امام حسن و امام حسین را می رقصانده است ❗❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2536
8⃣شبهه ای را کانال ضد دین کرده که تمام حسین ناقص الخلقه بوده است و حضرت زهرا از تولد امام حسین #کراهت داشت و امام حسین هم وقتی به دنیا آمد از حضرت زهرا شیر نمی خورد ❕❕
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2537
9⃣آیاشیر دادن ام الفضل همسر عباس بن عبدالمطلب به امام حسین علیه السلام صحت دارد ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2696
6549-fa-negine-afarinesh.pdf
2.2M
#منبع_آزمون_مهدویت
#کتاب_نگین_آفرینش_جلد_اول
🔹درسنامه مقدماتی مهدویت
🔸ناشر: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌐 طلابی که در آزمون مهدویت نمره قبولی کسب نکردند و یا آزمون شرکت نکردند جزوه فوق را مطالعه و آماده امتحان باشند، زمان متعاقبا اعلام میشود.
@hamid2560
#شمه_ای_از_فضائل_حضرت_ابوالفضل_علیه_السلام
✳️ عباس بن علی(ع) دارای ویژگی های معنوی خاصی مانند مقام تسلیم، تصدیق، وفا و نُصح در حد اعلی بود که در زیارت نامه آن حضرت ذکر شده و وجود چنین خصایصی باعث ممتاز گشتن وی از سایر شهداء شده است.
🔸 یکی از راه های پی بردن به مقام و عظمت قمر منیر بنی هاشم (ع) مراجعه به زیارت نامه آن حضرت است که از امام صادق (ع) نقل شده: «أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ الْمُرْسَل؛ شهادت می دهم برای حضرتت به تسلیم و تصدیق و وفا، و خیرخواهی، برای یادگار پیامبر مرسل»، در این بیان شریف به چهار مقام ویژه عباس بن علی (ع) اشاره می شود:
#الف: مقام تسلیم
«در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم لطف آنچه تو اندیشی حکم آنچه تو فرمایی»
با توجه به فرمایش امیرالمومنین(ع): «الدُّنیَا دارٌ بالبلاءِ مَحفوفَةٌ؛ دنیا سرایی است که به بلا پیچیده شده است»، در مواجه با مشکلات، بلاها و مصیبت ها چندین عکس العمل معنوی مانند توکل، صبر، رضا و تسلیم قابل تصور است و در این میان، مقام تسلیم برترین آن هاست.
زیرا توکل عبارت است از آن که قدرت انسان مستغرق و فانی در قدرت حق تعالی شود، همان طوری که مقام رضا یعنی اراده انسان مستغرق و فانی در اراده خدا شود، و مراد از مقام تسلیم نیز آن است که علم انسان مستغرق و فانی در علم حضرت حق شود.
به عبارتی دیگر: در مقام توکل شخص برای خود اراده و قدرتی می بیند، لکن اراده و قدرتش را تفویض به وکیل می کند.
اما در مقام رضا، شخص راضی، برای خود اراده و قدرتی نمی بیند، آن چه از حق تعالی صادر می شود موجب خشنودی اوست، در مقابل تلخی ها و سختی ها که لازمه زندگی دنیاست هرگز احساس نارضایتی ندارد، بلکه با خشنودی و رضایت کامل تحمل می کند، و زبان حال و قالش این است:
«عاشقم بر لطف و بر قهرش به جد ای عجب من عاشق این هر دو ضد».
تفاوت مقام صبر با مقام رضا این است که انسان در مقام صبر تلخی می بیند ولی برای رسیدن به ثواب تحمل می کند از باب «إنَّما یُوَفَّی الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِساب [زمر/10] البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد».
اما انسان در مقام رضا اصلا تلخی نمی بیند، بلکه بلا و مصیبت را لطف الهی تلقی می کند و آن را نشانه اعتنا و توجه محبوب به خود می داند.
مقام تسلیم از مقام رضا هم بالاتر است، چون در مقام رضا هر چه حق تعالی مقرر فرموده موافق طبع شخص است. اما در مقام تسلیم انسان برای خود طبعی نمی بیند تا موافق یا مخالف باشد، در مقام تسلیم خودی نمی بیند تا بگوید من پسندم آنچه را جانان پسندد، بلکه خود و هرچه دارد را تسلیم حق تعالی می کند، و حضرت ابالفضل (ع) دارای مقام تسلیم بود.
#ب: مقام تصدیق
قدم بعد از تسلیم تصدیق است. انسانی که تسلیم محض شد مَحرم می شود و به مرحله ای می رسد که به صدق و حقانیت صاحب ولایت پی می برد. در جریان عاشورا، برخی از افراد در رابطه با قیام سید الشهداء (ع) اظهار نظر می کردند و ایراداتی داشتند، ولی در هیچ منبعی ذکر نشده که قمر بنی هاشم (ع) در مقابل امام، اظهار نظری کرده باشد. این همان مقام تصدیق است که هر چه امام بفرماید را صدق بداند.
#ج: مقام وفا
عباس بن علی (ع) مصداق أتم و أکمل وفای به عهد و باقی ماندن بر بیعت بود که خداوند مومنان را این چنین توصیف می کند: «الَّذینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لا یَنْقُضُونَ الْمیثاق [رعد/20] آن ها که به عهد الهی وفا می کنند، و پیمان را نمی شکنند».
وفاداری حضرت ابالفضل (ع) نسبت به صاحب ولایت جلوه های گوناگونی دارد، مثلا: زمانی که دو مرتبه برای او امان نامه می آوردند، هر دو را با قاطعیت رد می کند و یا در شب عاشورا زمانی که امام بیعتش را از اصحاب بر می دارد، نخستین کسی است که اظهار وفاداری می کند و عرضه می دارد: «لِمَ نَفْعَلُ ذَلِکَ لِنَبْقَی بَعْدَکَ لَا أَرَانَا اللَّهُ ذَلِکَ أَبَدا؛ دست از یاری تو برداریم که بعد از تو زنده باشیم؟ خدا هرگز نخواهد که بعد از تو زنده باشیم»؛ یا زمانی که به شریعه فرات می رسد در حالی که در اوج تشنگی است، اما به احترام لبان خشکیده امام زمانش، قطره ای آب نمی نوشد و مشک را پر از آب می کند و به سمت خیمه حرکت می کند.
#د: مقام نُصح
نُصح به معنای خلوص است. قمر بنی هاشم (ع) نهایت خلوص را در انجام فرمان امامش به کار گرفت و در همه مراحل به عنوان یک سرباز ولایت انجام وظیفه کرد. حتی در آخرین لحظات، وقتی برای تهیه آب می رود در مسیری گام بر دارد که هزاران تیر انداز و مبارز در کمین نشسته اند و با آن که صدها توجیه برای نرفتن و آب نیاوردن می توانست بیاورد، ولی تمام همتش انجام وظیفه و بر آورده کردن خواسته امامش بود.
بنابراین مقام تسلیم، تصدیق، وفا و نُصح در وجود حضرت عباس بن علی (ع) بود که وی را از سایر شهداء ممتاز می کند و به مقامی می رساند
که به فرموده امام سجاد (ع)
: «اِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی مَنْزِلَةً یَغْبِطُهُ بِهَا جَمِیعُ الشُّهَدَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ برای عبّاس (ع)، نزد خداوند ـ تبارک و تعالی ـ، منزلتی است که همه شهدا در روز قیامت، به آن مقام غبطه می خورند».
#تحقیق
🔹سیری در کمالات علمی و معنوی امام سجاد علیه السلام
به مناسبت پنجم شعبان :
"ولادت امام سجاد علیه السلام "
به قلم استاد حسن طالبیان شریف از اساتید مدرسه امام خمینی ره
***********
از مجموع ادله عقلی و نقلی ، استفاده می شود ، خداوند متعال، شایسته ترین فرد را از نظر کمالات به عنوان حجت خود در میان مردم انتخاب می کند.
امام باید عاقلترین ، عالمترین، عابدترین، زاهدترین ،سخاوتمند ترین ، جواد ترین، کریم ترین ، خوش اخلاق ترین، مودب ترین و شجاعترین فرد در میان امت باشد تا خداوند متعال، ایشان را به جانشینی پیامبر و امام مسلمین ، انتخاب و معرفی کند؛
امام، باید معصوم از خطا و اشتباه عمدی و سهوی باشد چون امام و اسوه و الگوی مردم است؛
امام باید در تمام صفات کمال، از همه مردم ممتازتر باشد و بعد از پیامبر ، بیشترین شباهت در کمالات علمی و معنوی را به آن بزرگوار داشته باشد؛ چون جانشین ایشان است و جز دریافت وحی که اختصاص به پیامبر دارد ، در تمام صفات کمال ، امام باید مانند و شبیه پیامبر باشد زیرا می خواهد جانشین پیامبر گرامی اسلام شود .
تمام امامان شیعه ، این صفات کمال را داشته اند و از جمله ایشان است ، امام سجاد علیه السلام.
امام سجاد علیه السلام ، بعد از شهادت امام حسین علیه السلام ، بهترین عبد صالح خدا در میان مردم بودند .
در علم ،معنویت ، اخلاق ،تقوا ، ادب ،شهامت ،شجاعت وسایر صفات کمال ، ممتازترین فرد روزگار خویش بودند.
تمام قرآن را حفظ بودند و به الفاظ و معانی آن و تفسیر و تاویل آن ، اشراف کامل داشتند.نه تنها به علوم ظاهری قرآن بلکه به تمام علوم باطنی و اسرار قرآن نیز اشراف کامل داشتند.
امام سجاد علیه السلام ، شجاعترین فرد روزگار خویش بودند.در اقسام فنون نظامی ، اشراف کامل داشتند و اگر جنگی رخ می داد ، حضرت بهترین شخصی بودند که می توانستند لشکر نظامی اسلامی را هدایت نموده و با موفقیت کامل ، از جنگ باز گردد.
اگر جنگ تن به تنی در می گرفت ولو شخص مخالف ، از شجاعان برجسته روزگار بوده باشند ، در میدان نبرد با ایشان ، در کوتاهترین زمان ، مغلوب شده و از صفحه روزگار محو می شد.
شجاعت امام سجاد علیه السلام ، شجاعت امیرالمومنین علی علیه السلام را تداعی می کرد.
امام سجاد علیه السلام طبق مصلحت الهی ، در کربلا ، بیمار شدند و به حسب ظاهر توان جهاد نداشتند و لذا جهاد از ایشان برداشته شد .
اما اگر در کمال صحت و سلامت بودند ، چنان شجاعتی از ایشان بروز و ظهور می کرد و دشمن را تار و مار کرده و به خاک و خون می کشیدند که صدای ضجه دشمن در می آمد و در تاریخ به یادگار می ماند؛
شهامت و شجاعت ایشان از حضرت ابالفضل علیه السلام بالاتر بود و اگر به میدان رزم و مبارزه وارد می شدند ، چنان شجاعت و مهارتی در فنون رزمی و نظامی از ایشان بروز و ظهور می کرد که شجاعت حضرت ابالفضل علیه السلام تحت الشعاع قرار می گرفت.
امام سجاد علیه السلام از نظر علمی ، معنوی ، اخلاقی ، شجاعت و....خلاصه در تمام صفات کمال ، افضل از ایشان بودند و اگر حضرت ابالفضل علیه السلام دوران امامت امام سجاد علیه السلام را درک می کردند ؛ معتقد به امامت امام سجاد علیه السلام شده و از ایشان ،تبعیت و پیروی نموده و اطاعت نموده و جان خود را فدای ایشان می کردند.درست است که حضرت ابالفضل علیه السلام ، در میان مردم ، به" باب الحوائج "معروف شدند و قرب و منزلت زیادی نزد خدا دارند اما امام سجاد علیه السلام به مراتب ، قرب و منزلت ایشان نزد خدا از عموی بزرگوارشان حضرت ابالفضل العباس علیه السلام بیشتر است و به مراتب قدرت و توانایی دادن حاجتهای دنیوی و اخروی مردم را بیشتر نسبت به عموی بزرگوارشان حضرت ابالفضل علیه السلام دارند؛ روز قیامت ، عظمت امام سجاد علیه السلام قدری تجلی می یابد.درک مقام و عظمت علمی و معنوی امام سجاد علیه السلام ، از تصور ما خارج است.
امام سجاد علیه السلام ، علوم اولین و آخرین را به لطف و عنایت الهی دارا بودند .به جمیع علوم انبیا و اوصیا و ملائکه ، اشراف کامل داشتند.به تمام کتب آسمانی از جمله صحف آدم ،صحف شیث ،ابراهیم ، تورات ، انجیل و زبور و بالاخص قرآن ، اشراف کامل داشتند.
امام سجاد علیه السلام ، در زمان خود ، مقربترین بنده صالح خدا بودند و به اذن خدا و قدرت خدادادی ، بر تمام مخلوقات الهی روزگار خویش ،ولایت تکوینی داشتند.
تمام جن ، انس ، طیور ، حوش و ملائکه ، تحت تصرف و ولایت ایشان بودند.
اطاعت از امام سجاد علیه السلام بر جمیع ملائکه از جمله جبرییل ،اسرافیل ،میکاییل و عزرائیل ،رضوان خازن بهشت و مالک ،خازن جهنم و حمله عرش و....واجب بود.
هیچ ملکی بدون اذن امام سجاد علیه السلام ، حق نداشت کاری انجام دهد.
مدیریت مخلوقات الهی ، با اذن الهی به امام سجاد علیه السلام اعطا شده بود و ملائکه الهی رزق و روزی مادی و معنوی آنها را به دستور ایشان ، توزیع
می کردند.
امام سجاد علیه السلام ، می توانستند تمام جانداران را بمیرانند یا تمام مرده ها تا آن روز را زنده نمایند یا تمام بیماران آن روزگار را شفا دهند و...ولی کاری انجام نمی دادند مگر خواست خداوند در آن بود و در جهت کسب رضای الهی ،حرکت می کردند.
در جریان حادثه کربلا و عاشورا ، با توجه به اینکه قرار بود ، مردم امتحان شوند و و قضا و قدر الهی نسبت به شهادت امام حسین علیه السلام و اصحاب باوفای ایشان انجام گیرد، لذا حضرت امام سجاد علیه السلام با اینکه می توانستند ، دشمنان امام حسین علیه السلام را با قدرت الهی ،مغلوب و منکوب نمایند و جان پدر و اصحاب خویش را نجات دهند اما تسلیم رضا و قضای الهی شدند و از قدرت الهی خود استفاده نکردند و شد آنچه شد از شهادت امام حسین علیه السلام و اهلبیت و اصحاب با وفای ایشان و هتک حرمت و اسیری و ....و این تسلیم بودن امام سجاد علیه السلام را در برابر رضای الهی ، می رساند.بعد از شهادت امام حسین علیه السلام ،امام سجاد علیه السلام ، اختیار تام به جناب محمد حنفیه عموی بزرگوارش دادند که از دشمنان امام حسین علیه السلام انتقام بگیرد و ایشان نیز به مختار دستور قیام داد و شیعیان را به همکاری و تبعیت و اطاعت از مختار فرا خواند که در نتیجه انتقام خون سیدالشهدا علیه السلام به حسب ظاهر،تا حدود زیادی گرفته شد و دل مجروح اهلبیت و شیعیان ،تا حدوی آرام گرفت و تسلی یافت.
کرامات و معجزات فراوانی از امام سجاد علیه السلام در دوران عمر مبارک ایشان صادر شد که در کتب ثبت و ضبط شده است.
امام سجاد علیه السلام ، عبد صالح خدا بودند و در محبت ، معرفت و اخلاص نسبت به خدا و اطاعت از او ، در عالی ترین درجه ممکن بود و به اوج کمال خود رسیده بودند.برخی از دعاها و مناجات امام سجاد علیه السلام در "صحیفه سجادیه "جمع آوری شده است که ان شالله شیعیان و دوستان ایشان به این ادعیه و مناجات ، مراجعه کنند تا از معارف ایشان ،برخوردار گردند.
احادیث و فرمایشات امام سجاد علیه السلام نیز در کتب حدیثی معتبر مانند بحارالانوار، تحف العقول و...جمع آوری شده است ، انشالله مراجعه کرده و با عمل به این فرمایشات، سعادت دنیا و آخرت خود را تامین نمایند.
در زمان امام حسین علیه السلام ، کسی نزدیکتر و مقربتر از امام سجاد علیه السلام نسبت به امام حسین علیه السلام وجود نداشت.
محبت امام سجاد علیه السلام به امام حسین علیه السلام ،بیش از دیگران بود ؛
معرفت امام سجاد علیه السلام نسبت به امام حسین علیه السلام ،بیش از دیگران بود؛ ادب امام سجاد علیه السلام نسبت به امام حسین علیه السلام ،بیش از دیگران بود ؛
اطاعت امام سجاد علیه السلام نسبت به امام حسین علیه السلاپ ، بیش از دیگران بود و....
متقابلا امام حسین علیه السلام نیز بیش از هر کسی ،به امام سجاد علیه السلام محبت داشتند و ایشان را بر دیگران ، مقدم می داشتند .
امام حسین علیه السلام می دانستند که امام سجاد علیه السلام ، بیش از دیگران لایق امامت و خلافت بعد از خود هستند و خداوند ایشان را برای جانشینی خودشان انتخاب نموده و دستور داده که ایشان را به عنوان امام و خلیفه بعد از خود با مردم معرفی کنند و امام حسین علیه السلام نیز دستور خداوند متعال را اجرا و ایشان را به مردم معرفی نمودند.
هر چه از عظمت علمی و معنوی و کمالات امام سجاد علیه السلام بگوییم ، باز باید اقرار کنیم که از شناخت کمالات ایشان ، عاجز و ناتوان هستیم و قادر به شناخت شانی از شئون امام سجاد علیه السلام را نخواهیم داشت.
پس بهتر است که از دل و جان ،اقرار کنیم که :
کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست
که تر کنم سر انگشت و صفحه بشمارم
#تحقیق
🔸#سیری_در_کمالات_علمی_و_معنوی_امام_سجاد_علیه_السلام 👆