💎 اعمال روز عید سعید فطر
◀️ در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمالی برای روز عید سعید فطر وارد شده است که علاقمندان برای مطالعه آن به آدرس ذیل مراجعه نمایند 👇👇
https://hawzahnews.com/xb9bM
#انواع_مقالات_و_تفاوت_آنها
1⃣ مقاله علمي - پژوهشي:
برگرفته از پژوهشي است كه به تازگي پايان يافته است و چون متكي بريافته هاي تحقيقاتي است، گزارش تحقيق نيز به آن گفته مي شود. اين نشان مي دهد كه ويژگي منحصر به فرد مقاله پژوهشي، داشتن يك ايده يا ابتكار يا نتيجه كاملا جديد و تازه است. به عبارت ديگر مقاله پژوهشي حاوى ايده يا موضوعى كاملاً نو يافته است، به اين معنا كه پژوهشگر طى يك كار پژوهشى دقيق،ايده، موضوع، يا روش جديدى را مطرح می كند و به نتايج كاملاً جديدى دست می يابد كه پيشتر وجودنداشته است
2⃣ مقاله تحليلي يا ترويجي:
اين نوع مقاله كه به نام مقاله نظري نيز شناخته مي شود، تحقيقي است كه مؤلف با استفاده از منابع پژوهشي پيشين، نظريه خاصي را در حوزه كار خود مطرح مينمايد. در اين نوع مقاله نويسنده ممكن است نظريه هاي قبلي را گسترش دهد، آنها را با استفاده از شواهد استحكام بخشد، آنهارا به شكل ديگري بيان كند يا آنها را مورد تأمل و ترديد قرار دهد. بنابراين مشخص است كه در اين نوع ازمقاله، نويسنده موضوع يا ايدهاى را كه وجود دارد، از جنبه يا جنبه هايى معمولاً جديد مورد تجزيه و تحليل قرار می دهد و نتايج مشخصى از تجزيه و تحليل انجام شده، ارائه می كند كه تازگى دارد.
3⃣ مقاله مروري(تاليفي): ويژگي خاص مقالات مروري اين است كه برخلاف انواع پژوهشي و تحليلي، حاوي يك ايده و ديدگاه جديد نيستند، بلكه كار آنها پرورش ايده اي است كه از پيش وجود داشته است. در ايننوع مقاله، نويسنده با مطالعه متون علمي، مطالبى را درباره يك ايده يا موضوع از منابع مختلف، گردآورى می كند و سپس مقاله را با ساختارى جديد و طرح نتيجه گيرى هاى مشخص و گاه همراه با اعلام نظر، تنظيم و تأليف می نمايد. بنابراين مي توان گفت كه اين مقاله به تحليل كلان و ارزيابي انتقادي نوشته هايي مي پردازد كه قبلاً منتشر شده است. مؤلف مقاله مروري از طريق مقوله بندي، يكپارچه سازي، و ارزشيابي متون منتشر شده پيشين، سير پيشرفت پژوهش هاي جاري را در جهت روشن ساختن مسئله اي مشخص دنبال ميكند.
4⃣ مقاله گردآوري: اين نوع مقاله صرفاً به گردآوري و انعكاس ديدگاه هاي مختلف مندرج در نوشته هاي مرتبط با موضوعي خاص ميپردازد و در واقع كار تازهاي را عرضه نميكند. در اين نوع مقاله كه معمولاً گزارش بررسى هاى آزمايشگاهى و يا مطالعات آمارى در يك موضوع است، نويسنده ضمن استفاده ازروش هاى موجود در مطالعه موضوع، نتايج مطالعه خود را گزارش می كند. معمولاً نتايج به كمك آمار و ارقام بيان می شوند. تفاوت آن با مقاله تحليلي اين است كه به ارائه نظريه جديدي منتهي نميشود و نيز با مقاله مروري اين تفاوت را دارد كه الزاماً به سنجش و ارزيابي كليه آثار قبلي نمي پردازد. البته بايد اين را هم اضافه كنيم كه چنانچه در اين نوع از مقاله از روشهاى معتبر و علمى تحليل آمارى استفاده شود و نتايج ارائه شده هم تازگى داشته باشد، می توان آن را يك مقاله تحليلي هم به شمار آورد.دانستن اين انواع به ما در آموزش روش هاي تحقيق و مقاله نويسي و حتي نگارش پايان نامه و پروپوزال كمك خواهد كرد.
#نكته_مهم:
مقالاتي كه در نشريات علمي تخصصي چاپ مي شوند متناسب با رويكرد مسئولان نشريه ممكن است در قالب يكي از مقالات يادشده باشند. لذا مقاله علمي – تخصصي مقاله جديد نيست كه در عرض مقالات فوق باشد!
-----------------------------------
@hamid2560
مقالات تحویلی.pdf
235.5K
📌نکات قابل ملاحظه
1️⃣ طلابی که در فایل pdf بالا اسامیشان آمده مقالات خود را به پی وی واحد پژوهش ارسال کرده اند ؛ سایر طلاب که نفرستادند هر چه سریعتر ارسال نمایند .
ضمنا مقالات ارسالی بعضا تکمیل میباشد یا ناقصی دارد هر چه سریعتر تا ۳۰ اردیبهشت رفع گردد و الا نمره لحاظ نمی گردد.
2⃣ طلابی که تا الان مقاله ای ننوشته اند و با توجه به تاکیدات مستمر ارائه نکردند، نمره تحقیق دروس طبق تصمیم شورای مدرسه لحاظ نمیگردد.
3⃣ مقالات بعد تکمیل و تایید استاد حتما به پی وی واحد پژوهش ارسال گردد تا ارزیابی نهایی صورت گیرد و توسط این واحد با حضور خود طلبه یا فرستادن کد طلبگی و رمز به آیدی ذیل باید ارسال گردد.
@hamidRezapahdo
4⃣ طلابی که درشانزدهمین فراخوان آثار علمی حوزه علمیه خراسان عناوین برتر و یا شایسته تقدیر را کسب کنند علاوه بر نمره پژوهشی، توسط معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان و واحد پژوهش مدرسه علمیه امام خمینی ره به صورت جدا گانه از ایشان تقدیر (مادی و معنوی)خواهد شد.
کتب امانی.pdf
453.4K
#لیست_کتب_امانی
✅ با توجه به آخر سال تحصیلی ( ۰۰_۹۹) طلاب مذکور که اسامیشان در فایل pdf فوق میباشد هر چه سریعتر ( تا آخر هفته کتب) کتب امانی را تحویل مسول کتابخانه بدهند.
✳️ ضمنا کتب شروح به هیچ عنوان بجهت ایام امتحانات و استفاده عموم به امانت داده نخواهد شد.
🔸واحد پژوهش مدرسه امام خمینی ره
@hamid2560
#خبر_خوش_پژوهشی
#مقالات_فراخوان_شانزدهم
✅ در فراخوان شانزدهم، براي نخستین بار به تمامی شركت كنندگاني كه در داوري اول، اثرشان حد نصاب امتياز نمره ( 50 ) را کسب کند، «#لوح_تقدير» اعطاء خواهد شد.
( پس جا نمونیم ؛ تا ۵ اثر خوب میتوانید ارسال کنید. )
👍 امسال حتي به غيربرگزيدگان لوح تقدير اهدا میشود البته به شرطي كه مقاله اشان كپي نباشه ودر داوري اول حدنصاب رو کسب کنند.
✳️ قالب آثار: مقاله، كتاب، پايان نامه، طرح، ايده و نرم افزار
#مهلت: 30 خردادماه ۱۴۰۰ از طريق سامانه آثار پژوهشي به آدرس
http://spnf.hozehkh.com/account/LoginHoze
🌐 مشروح خبر در لینک ذیل👇👇
https://hozehkh.com/OneEntry?entryID=40345
#توصیههایپژوهشی (شماره 1⃣)
زیاد بخوانید و چیزهای خوب بخوانید
برای خوب نوشتن باید زیاد خواند و چیزهای خوب خواند.
پیشنهاد میشود علاوه بر مطالعه نمونه کتب پرفروش و پرخواننده در حوزه موضوعیتان، کتب پرفروش و جذاب در دیگر موضوعها هم مطالعه کنید تا سبک و رموز جذابنویسی را فرابگیرید.
برای خوب نوشتن باید زیاد نوشت و دست به قلم شد.
نوشتن مقاله، بررسی و نقد کتاب، نوشتن فصلی برای یک کتاب همه و همه چیزهایی هستند که به نوعی پژوهشگر را برای نگارش کتاب آماده میکنند.
#به_طور_ویژه، نگارش مقاله برای نشریاتی که داوران و ویراستار(ان) آن بازخوردهای جامع و عمیق ارائه میدهند و در کنار بازخوردهایشان، راهنماییهای عملی و مشخصی برای اصلاح مقاله، ارائه میکنند، روش خوب دیگری است که مهارت خوب نوشتن را در پژوهشگر پرورش میدهند.
📚دکتر نظری
#ساختار_شناسی
#مقالهعلمی(شماره 1⃣)
عنوان مقاله
۱.هر آغازی، مهم و آغازیترین عنصر مقاله شما، عنوان است.
ــــــــــ
۲.هزاران نفر، عنوان مقاله شما را میخوانند اما تنها عده کمی تصمیم میگیرند مقاله را بخوانند.
ــــــــــ
۳.پختگی و شایستگی عنوان از خبرگی و توان علمی شما حکایت میکند.
ــــــــــ
۴.ممکن است مقاله شما علیرغم دارا بودن ارزش علمی، تنها به خاطر عنوان نامناسب، از جستجوی محققان در مطالعات مرتبط، کنار گذاشته شود.
ــــــــــ
۵.عنوان را ناظر به مسأله تحقیق خود انتخاب کنید.برای نوشتن عنوان مقاله، روی پرسش اصلی مطالعه خود، متمرکز شوید تا خواننده از اصل مسأله شما مطلع شود.
ــــــــــ
۶.عنوان مقاله باید حتیالامکان در برگیرنده واژگان کلیدی تحقیق شما باشد.
ــــــــــ
۷.باید از انتخاب عنوان عام و کلی پرهیز کنید. در هر شرایطی از اخذ انتخاب عنوان تکراری،پرهیز کنید.
ــــــــــ
۸.عنوان باید رسا باشد. لذا از به کار بردن واژههای نامأنوس،اکیداً خود داری کنید.
ــــــــــ
۹.اختصار در عنوان، در شرایط مساوی یک امتیاز محسوب میشود. البته نباید درستی و دقت رافدای اختصار و ایجاز کنید. معمولا تعداد کلمات عنوان، بین سه تا هشت کلمه است.
ــــــــــ
۱۰.عنوان پیشنهادی مقاله خود را به عدهای از دوستان و استادان خود عرضه کنید. اگر برداشتآنها از عنوان شما متخالف بود، عنوان شما گویا نیست.
ــــــــــ
۱۱.عنوان مقاله به هیچ وجه نباید بیش از آن چیزی است را از تحقیق شما به دست میآید، ادعاکند.
ــــــــــ
۱۲.اخذ پاسخ مسأله در عنوان، شایسته نیست. از به کار بردن کلماتی که نشانه تعصب و یا باعثبرانگیختن احساسات است بپرهیزید.
ــــــــــ
۱۳.در عنوان مقاله در ابتدای تحقیق میتوانید یک"عنوان کاری" انتخاب کنید و پس از تأمل و دقت کافی در پایان مرحله نگارش مقاله میتوانید آن را به "عنوان نهایی" تبدیل نمائید.
📚برگرفته از فلش کارت ساختار مقاله علمی،سید مهدی موسیزاده
ــــــــــــــــــــ
#ساختار_شناسی
#مقالهعلمی(شماره 2⃣)
چکیده مقاله
نکته: چکیده مقاله بعد از اتمام مقاله نوشته میشود
۱.چکیده،ریزنگاره(مینیاتوری) از مقاله است.
شما باید تنها با استفاده از نسبت کوچکی از کلمات متن مقاله،#عصاره_مطالعه خود را با تأکید بر جنبههای مهم و جدید آن، بیان کنید.
ــــــــــ
۲.اکثر خوانندگان پس از مطالعه چکیده شما در منابع چاپی و یا الکترونیکی، در مورد مطالعه متن کامل مقاله یا ارجاع به آن، تصمیم میگیرند. در حقیقت چکیده نقش #نمونه#جنس را برای مشتریان
بازی میکند.
ــــــــــ
۳.در عصر انفجار اطلاعات، #صرفهجویی در وقت محققان، یک اصل اخلاقی در پژوهش است که این کار با نگارش یک چکیده حرفهای، میسر میشود.
ــــــــــ
۴.#اجزای یک چکیده، معمولا #شامل تصور شما از مسأله، دلیل نوشتن مقاله و بیان مشکلی که آن را حل کردهاید، نظریات گوناگون در اینباره، روش حل مسأله، بیان ادله و شواهد، نتایج و یافتهها، پیامدها و کاربردهای تحقیق است.
ــــــــــ
۵.چکیده مقاله،معمولا بین ۱۲۰ تا ۲۵۰ #کلمه است. در این بین، اکثراً همه کلیدواژههای مقاله به کار گرفته میشود.
ــــــــــ
۶.توصیه میشود چکیدۀ مقاله محققان #پیشکسوت و #پایبند به استانداردهای پژوهشی را به دقت مطالعه کنید. همچنین چکیده را در پایان نگارش مقاله خود بنویسید و حتماً پس از نگارش چکیده، آن را به #رؤیت استادان و اهل خبره برسانید.
ــــــــــ
۷.#مراقب_باشید چکیده مقاله شما به فهرست و یا مقدمه مقاله تبدیل نشود همچنین در آن به مآخذ ارجاع ندهید و هرگز در نوشتن چکیده از بیان خطابی استفاده نکنید. از ذکر مثال، توضیح مفهومی نیز #خودداری کنید.
ــــــــــ
۸.چکیده شما باید دقیقاً منعکس کننده محتویات مقاله باشد و نباید #هیچ_تضادی بین متن مقاله و چکیده وجود داشته باشد
📚برگرفته از فلش کارت ساختار مقاله علمی،سید مهدی موسیزاده
#ساختار_شناسی
#مقالهعلمی(شماره 3⃣)
کلیدواژه
۱.معمولا #محققان در انتخاب کلیدواژه مقاله، #ابهام فراوان دارند، زیرا چه بسا هدف بیان کلیدواژه در مقالهها به درستی روشن نشده است.
ــــــــــ
۲.کلیدواژه ها، واژههایی است که پس از چکیده مقاله، آورده میشود.
در حقیقت یعنی کلیدهایی از #جنس_واژه.
ــــــــــ
۳.کلیدواژه در مقالههای علمی، نقش نمایه و فهرست را در کتب وپایاننامهها، ایفا میکند.
ــــــــــ
۴.کلیدواژه، #نمای_کلی مقاله را در ذهن محقق نشان میدهد لذا با نگاهی به کلیدواژهها این نمای کلی باید به خواننده نیز منتقل شود.
ــــــــــ
۵.ناتوانی محقق در #انتخاب_کلیدواژههای مقاله خود، حکایت از نارسا بودن تصور وی از تحقیق خویش است، زیرا این کلمات در واقع راهنمای نکات مهم موجود در مقاله است.
ــــــــــ
۶.گرچه در مورد #استاندارد_کمّی کلیدواژه، اختلاف نظر وجود دارد اما معمولا شش کلمه است.
ــــــــــ
۷. #دقت در انتخاب کلمات در بخش کلیدواژه به شما اطمینان میدهد که مقاله شما در پایگاههای
الکترونیکی اطلاعرسانی پژوهشی به درستی. نمایه خواهد شد و سایر محققان به آسانی میتوانند مقاله شما را بیابند.
ــــــــــ
۸.کلیدواژه را نباید با #ترمینولوژی یعنی توضیح مفاهیم و اصطلاحات اساسی مطرح در موضوع مطالعه خود در آمیخت.
ــــــــــ
۹.کلیدواژهها باید با واژههای اصلی عنوان و مسأله تحقیق و تا حد امکان با سرفصلهای مقاله،#تناسب داشته باشد و در مجموع، #مسأله_خاص_مقاله را به خوبی نشان دهند.
ــــــــــ
۱۰.کلیدواژگان مقاله شما نباید آنقدر #عام باشد که مقالههای دیگر را نیز پوشش دهند و نه آنقدر #خاص باشد که بخشی از گزارش تحقیق شما را نمایندگی نکند.
ــــــــــ
۱۱.کلیدواژهها و یا واژگان کلیدی مقاله شما برآمده از متن و مرتبط با موضوع اصلی هستند و خواننده با مطالعه آنها و حتی در جستجوی رایانهای، با تأمل روی آنها به #محتوای_اصلی پی خواهد برد
و تصمیم میگیرد که به مقاله شما مراجعه نماید یا نه
📚برگرفته از فلش کارت ساختار مقاله علمی،سید مهدی موسیزاده
ــــــــــــــــــــ
#ساختار_شناسی
#مقالهعلمی(شماره 4⃣)
مقدمه
۱.مقدمه یکی از بخشهای مهم مقاله علمی است که همچون #دریچهای، خواننده را از دنیای بیرون به دنیای درون مقاله شما میبرد و در حکم #نقشه_راه برای خواندن کل مقاله است.
ــــــــــ
۲.گاهی اوقات مقدمه، تنها #قسمتی از مقاله است که محققان حرفهای و یا پژوهشگران جوان، آن را میخوانند.
ــــــــــ
۳.معمولا #داوران مقالات علمی از مقدمه(و نتیجه)شما در رد یا قبول مقاله، کمک بسیاری میگیرند لذا برخی از صاحبنظران مقالهنویسی، پیشنهاد میکنند #حدود_نیمی_از_زمان نوشتن مقاله، به نگارش مقدمه(و نتیجه) اختصاص یابد.
ــــــــــ
۴.#هدف_اساسی یک مقدمه حرفهای در مقاله، پاسخ به پرسشهایی از این قبیل است که این تحقیق چه اهمیتی دارد، چه کسانی از آن بهرهمند میشوند، چه نیازی به دانستن و حل مسأله داریم،
چه چیزی را نمیدانیم، چه خلأیی در دانش وجود دارد که این تحقیق قرار است آن را پُر کند و خلاصه اینکه چرا لازم است این پژوهش انجام شود.
ــــــــــ
۵.یک #مقدمه_خوب شامل پیشینه تحقیق، ضرورتها، روش، ساختار، مباحث و منطق حاکم بر فصول تحقیق است.
ــــــــــ
۶.بهطور کلی میتوان گفت مقدمه باید #کوتاه باشد. برخی پیشنهاد میکنند طول مقدمه حداکثر دو صفحه و یا یک ششم کل مقاله باشد(هر کدام که کمتر است).
توجه کنید که مقدمه طولانی، خسته کننده است و مقدمه خیلی کوتاه هم نمیتواند علت انجام تحقیق را تبیین کند.
ــــــــــ
۷.معمولا #سیر_ارائه_مطلب در مقدمه از عام به خاص است یعنی نویسنده، مطلب را از جنبههای کلی، شروع میکند و رفته رفته به قسمتهای اختصاصیتر میپردازد تا در نهایت، لزوم انجام مطالعه را برای تکمیل آنچه تاکنون انجام شده، روشن نماید. در واقع مورد اخیر، همان هدف تحقیق است.
📚برگرفته از فلش کارت ساختار مقاله علمی،سید مهدی موسیزاده
ـــــــــــــــــــ