🔴 #گنگستر_شهر_آمل، برخورد با معلم و چند سوال ...
متن زیر را بخوانید 👇👇
کانال حمید کثیری
🔴 #گنگستر_شهر_آمل، برخورد با معلم و چند سوال ... متن زیر را بخوانید 👇👇
کلیپ مربوط به خانم معلّم مازندرانی تمام شبکههای اجتماعی، اعم از داخلی و خارجی، انقلابی و ضد انقلاب و ... را درگیر کرده و مثل چند موضوع اخیر، عجیب این است که همه در حال انتقاد/ تخریب هستند ولی هر یک به علل و دلایل مختلف!!
اما بعد؛
❗️چه اتفاقی افتاد؟!
👈 کلیپ در پیج معلم منتشر شد
👈 در چند پیج و کانال دیگر پخش شد
👈 به صورت ویروسی در همه جا منتشر شد
👈 آموزش و پرورش با معلم و مدرسه برخورد کرد!
👈 صورت مسئله پاک شد! و تمام ...
این یک رفتار متداول در برابر موضوعات اینچنینی است. رفتاری که به صراحت میگوید من خودم را با افکار عمومی و حساسیتهای آن تنظیم میکنم. در چنین مواقعی هم صرفاً یک برخورد سریع انجام میدهم اما حتی دلیل برخوردم را شفاف توضیح نمیدهم! همین که برخورد کنم کافی است، چون مردم همین را میخواهند ...
در حالی که حداقل توقع این است که روابط عمومی دستگاهی که برخورد میکند، یک بیانیه بنویسد و دلیل برخوردش را مطابق با قوانین و آییننامههایش به صورت واضح توضیح دهد. این موضوع مانع از برخورد سلیقهای میشود.
احتمالاً بگویید اینها که توضیح واضحات است! حالا چه تفاوتی میکند، مهم این بوده که برخورد شود که شده!! درحالیکه به نظر موضوع اصلاً واضح نیست و عدم وضوح این امکان را به وجود میآورد که هر کسی - باربط و بیربط - به همه چیز انتقاد کند و سر تا پای آموزش و پرورش (آپ) را باد بدهد!!
چند سوال زیر را بخوانید تا مشخص شود چقدر عدم وضوح داریم؛
1️⃣ این معلم #چرا اخراج شد؟! (یا چرا برخورد جدی شد!)
به خاطرِ؛
👈 پخش موسیقی در کلاس؟!
👈 محتوای موسیقیای که در کلاس پخش شد؟!
👈 انتشار تصاویر بچهها در صفحهاش؟!
👈 سوء استفاده از فضای کلاس، مدرسه و بچهها؟!
👈 داشتن فعالیتی خارج از کتاب درسی؟!
👈 عمل غیر قانونی یا غیر اخلاقی یا چه؟!
👈 و ...
2️⃣ نقش مدرسه و روند نظارتی آپ در این مورد و موارد مشابه چیست؟!
3️⃣ پاسخ به دو سوال بالا، این سوال را به وجود میآورد که #ساز_و_کار کوتاهمدت و بلندمدت ما برای جلوگیری/ کم شدن این جنس رفتارها چیست؟!
👈 اگر در کنش و واکنشهای حاکمیتی شفاف و بدون لکنت، علت کارهایمان را توضیح دهیم حداقل دو نتیجه بر آن مترتب است:
الف. برای ادامه مسیر، شاخص به جامعه میدهیم و محدودیتها و منطقةالفراغها را دقیق مشخص میکنیم.
ب. احیاناً اگر ایراد و اشتباهی در کار دستگاه مسئول وجود داشته باشد، میتوان توقع کرد به مرور اصلاح شود.
-----------------------------
پینوشت ۱: نمیدانم، شاید توقع داشتید من هم بیایم دو تا فحش به آن معلم و چهار تا به نظام آموزش و پرورش بدهم و همه را هم لیبرال و اعتدالی و ... بخوانم! اما به نظرم این مسئله را حل نخواهد کرد ...
پینوشت ۲: این متن فقط از یک منظر، به مسئله نگاه کرده! در حالی که شاید بشود حداقل از ۱۰۰ زاویه دیگر به آن نگاه کرد ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
چند روز قبل یک کلیپ از اسلاوی ژیژک میدیدم که میگفت:
«اگر من روزانه حداقل کمی ننویسم و کمی نخوانم، احساس گناه میکنم! با خودم میگویم آیا من لایق زندگی هستم؟!!»
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
یه #کتاب معرفی کنم؟!
اگر خدای ناکرده یکی از اعضای خانوادهتون رو از دست دادید - خصوصاً برادر و خواهر - و هنوز با این موضوع نتونستید کنار بیاید، کتاب زیر احتمالاً بتونه برای گذر از دوره سوگ کمک بسیار خوبی بهتون بکنه ...
ادبیات همدلانه کتاب برای عبور از احساسات منفی بسیار مناسبه و در کل کتاب خواندنیای هست
👇👇
کانال حمید کثیری
یه #کتاب معرفی کنم؟! اگر خدای ناکرده یکی از اعضای خانوادهتون رو از دست دادید - خصوصاً برادر و خواه
«میک هارته اینجا بود» اثر باربارا پارک ...
«بگذارید از همین اول بگویم که او تصادف کرد ...
یعنی میک نه داشت خلبازی درمیآورد، نه لایی میکشید. هر دو دستش روی دستههای دوچرخه بود و همهچیز هم بهقاعده. فقط چرخش به یک سنگ گیر کرد و پرت شد و خورد به پشت کامیونی که داشت رد میشد. حتی یک خراش هم برنداشته بود ضربهمغزی. تمام»
کتاب با این جملات ناگهانی شروع میشه و از همون ابتدا یک شوک ایجاد میکنه!
داستان دربارهی دختر ۱۳ سالهای هست که تلاش میکنه با مرگ برادرش که در اثر تصادف با دوچرخه جانش رو از دست داده، کنار بیاد. داستانی به شدت واقعی، با فضاسازیهای بسیار خوب و با جزئیات زیاد که خواننده رو وسطِ وسطِ داستان غرق میکنه.
کتاب جایزهیِ #کتاب_کودک ویلیام آلن وایت گرفته و برای گذر از احساسات منفی ناشی از سوگ بسیار کتاب خوبیه. ترجمهی خوب و روانی هم داره ...
گروه سنی اصلی ۱۰ تا ۱۶ سال هست اما برای سنین بالاتر هم واقعاً اثر خوبی داره. خودم چند سال پیش خوندم و تا امروز به افراد زیادی توصیه کردم بخونن ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 مادران خانهدار
🔴 مهمترین یا ...؟!
مادران خانهدار شاید #بزرگترین گروه اجتماعی در کشور ما باشند. اکثریت نیز به اهمیت این گروه واقفند و مدام در سخنرانیها، منابر و نوشتهها به این موضوع اشاره میکنند. از قضا منطق اسلام هم در این زمینه بسیار شفاف، حامی و امیدبخش است.
این روزها نیز در جامعه توقعاتی از این قشر داریم. مثلاً؛
- در تبلیغات فرزندآوری نوک پیکان را مادران میدانیم.
- در فهم عمومی از شرایط تحصیلیِ فرزندان، آنها را مسئول میدانیم.
- در تربیت فرزندان آنها را مهمترین گروه مینامیم.
- در فهم عمومی؛ مسئولیتِ تنظیم مهر، عاطفه و آرامش در خانواده با مادران است - و ...
اما؛
👈 در #سیاستگذاریها شاید کمترین گروهی که مورد توجه قرار میگیرند، همین گروه هستند!
👈 مادران خانهدار در تصمیمسازیها، تصمیمگیریها و قانونگذاریها شاید #هیچ نقشی ندارند.
👈 کمترین حمایتهای اجتماعی از مادران خانهدار میشود و اگر مشکلات حقوقی داشته باشند، کار برایشان ساده نیست.
👈 در تسهیل استفاده از #محیطهای_شهری، کمترین گروهی که مورد توجه هستند - در کنار جامعه معلولین - شاید همین گروه باشند. (مثلاً محیطهای شهری چقدر برای تعویض پوشک و دستشویی رفتن بچهها، شیردهی، عبور و مرور با کالسکه و فرزندان کوچک و ... آماده است؟!)
👈 در روابط درون خانواده؛ کمترین گروهی که نیازهایش مورد توجه است، مادران خانهدار هستند. خاصه در خانوادههای چندفرزندی، کمتر فرصت میشود نیازهایشان مورد توجه قرار گیرد.
👈 برای خانوادههای مذهبی، امکان استفاده از فضاها؛ بدون حضورِ پدرِ خانواده، سختتر از گذشته شده.
👈 و ... (شاید بتوان دهها مورد دیگر برشمرد)
این یعنی در بیانِ ما مهمترین و در عمل یکی از کماهمیتترین گروههای مورد حمایت جامعه!
❗️کار زمانی پیچیدهتر میشود که به بانوان اثرگذار در لایههای قانونگذاری و اجرا در کشور نگاه کنیم. عمدتاً مادرانی که سالهاست در بدنه اداری - اجراییِ کشور حضور دارند، سالهاست که شاغلند و علیرغم اینکه مادرند اما عموماً درکی از شرایط مادر خانهدار و نیازهایش ندارند! لذا خیلی کمکی به این گروه بزرگ اجتماعی نمیتوانند بکنند. (بگذریم که بعضاً در اولویتبندیِ مشکلاتِ کشور، اساساً مادران از اولویت خارج میشوند! غالباً مردان برای آنها تصمیم میگیرند و طرحهای شاذ برای حمایت از آنها نصیبشان میشود ...)
نکته اینجاست که باید به این موضوعات فکر کنیم و #ساز_و_کارهای لازم برای پر کردن خلاء بین نظر و عملمان را پیدا کنیم. باید برای حضور آنها در لایههای تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور - خصوصاً آنچه به خودشان مربوط است - تدبیر کنیم ... نمیدانم شاید خود مادران اگر گروههایی تشکیل دهند و به این موضوعات فکر کنند، بیش از بقیه بتوانند به خودشان و جامعه کمک کنند.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 نسل Z و یک اشتباه رایج در مشاورهها!
این روزها خیلی صحبت از نسل Z میشود و در تحلیلها هم به آن اشاره میکنند. خیلی از مشاوران هم هستند که هر چیزی در مورد نوجوانها میپرسیم، سریع میگویند این از خصوصیات نسل Z است و ...
فارغ از اینکه نسل Z چیست، از کجا و چه زمانی شروع شده و چقدر در جامعه ما این اصطلاح قابل تعمیم است، به یک نکته باید دقت کرد که اساساً هر کسی که در دوره نوجوانی است را نمیشود با این برچسب تحلیل کرد و صرف اینکه فرد در این گروه سنی قرار دارد، بگوییم خصوصیت نسل Z چنین است، پس باید چنان باشد.
بسیار هم دیدهایم که در پیجها و کانالها یک اسکرین از مادری میگذارند که سوالی در مورد نوجوانش پرسیده و بعد سریع پاسخ میدهند این از خصوصیات نسل Z است! با عرض معذرت این کار علمی و دقیقی در حوزه روانشناسی و مشاوره نیست!
یک وقت ما در حال مطالعه در حوزه #روانشناسی_اجتماعی و #جامعهشناسی هستیم، آنجا گاهی میشود استنادات اینچنینی داد اما وقتی داریم در مورد #مشاوره_فردی صحبت میکنیم، به هیچ وجه این جنس استناد دادن صحیح نیست. افراد با هم متفاوتند، میزان دسترسیشان به فضاهای دیجیتال متفاوت است، ویژگیهای شخصیتی متفاوتی دارند، خانواده با خانواده مصرف رسانهای متفاوت دارند، ریشههای رفتاریشان متفاوت است و نمیشود نسخه مطلق و کلی صادر کرد.
پن: نسل Z - به طور عمومی - به نسلی گفته میشود که از وقتی چشم باز کردهاند، اینترنت را دیدهاند و با ابزارهای هوشمند سر و کار داشتهاند. (در آمریکا متولدین ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ را نسل Z مینامند که به نظر در کشور ما این بازه متفاوت است!)
#حمید_کثیری
استادِ عزیزی میگفت:
«رهزن توفیقات بزرگ، روزمرگی است.»
فکر کنیم؛
و حرکت کنیم؛
اول به خودم میگویم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 صحبتهای #آقا دربارهی همسرشون رو خوندید؟!
👇👇
باید به صبر و شکیبایی فراوان او (همسرم)، در تحمل سختی و مشقت زندگی در دوران پیش از انقلاب و اصرار او بر سادهزیستی، در دوران پس از انقلاب اشاره کنم.
بحمدالله خانه ما همواره تاکنون از زوائد زندگی و #زرق_و_برقهای دنیوی، که حتی در خانههای معمولی مردم یافت میشود به دور مانده است و #همسرم در این امر بالاترین سهم و مهمترین نقش را داشته است.
درست است که من زندگیام را به همین شکل آغاز کردم و همسرم را نیز در این مسیر هدایت کردم و این روحیه را در او زنده کردم، اما صادقانه میگویم که او در این زمینه بسیار از من پیشی گرفته است.
من درباره #زهد و پارسایی این #بانوی_صالحه تصویرهای بسیاری در ذهن خود دارم که بیان برخی از آنها خوب نیست.
از جمله مواردی که میتوانم بگویم این است که:
هرگز از من درخواست #خرید_لباس نکرده است، بلکه نیاز خیلی ضروری خانواده به لباس را به من یاد آور میشد و خود میرفت و میخرید.
هیچ وقت برای خود #زیورآلات نخرید. مقداری زیورالات داشت که از خانه پدری آورده بود و یا هدیه برخی بستگان بود. همه آنها را فروخته و پول آنها را در راه خدا صرف کرد.
او اینک حتی یک قطعه زر و زیور و حتی یک #انگشتر_معمولی هم ندارد.
📘 کتاب "خون دلی که لعل شد"، فصل دهم، ص ۱۵۹
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
🔴 صحبتهای #آقا دربارهی همسرشون رو خوندید؟! 👇👇 باید به صبر و شکیبایی فراوان او (همسرم)، در تحمل
🔴 دو تا نکته:
1️⃣ چقدر خوبه که #مسئولین در جمهوری اسلامی هر چه بیشتر و بیشتر خودشون و خانوادهشون رو به این الگو نزدیک کنند ... اینجا هم مثل هر جای دیگری مخاطب اول پیام مسئولین هستند.
2️⃣ اگر مردی از خانمش #توقع چنین چیزی داره، طبیعیه که باید خودش رو هم به سمتی ببره که آقا الآن اونجا نشسته. منش، رفتار، خُلق، پُرکاری و ...
گفتم اینا رو بگم تا دعوا نشده 😂
🔴 غلط اَندَر غلط!
اینکه یک کار غلط را نشان بدهیم و بعد بگوییم ببینید چقدر بد است، عموماً این خودش کار غلطتری است!
خصوصاً در #تربیت_فرزند بارها دیدهایم که در کتابها، در قصهها، در انیمیشنها و ... خیلی از دلسوزان یک کار غلط را نشان میدهند و بعد میخواهند به مخاطب القاء کنند ببین چقدر کار بدی است! عمدتاً هم زودتر از موعدی که خود بچهها با آن موضوعات ممکن است درگیر شوند ما میخواهیم واکسیناسیون را شروع کنیم! در حالی که برخی موضوعات، اصلاً برای جامعهی ما نیستند و احتمال وقوعشان بسیار بسیار پایین است یا حداقل سالها با آن موضوعات فاصله داریم!
👈 جالب است در رسانه هم عموماً همین کار را میکنیم! به بهانه تقبیح یک کار که در یک گوش کشور یا جهان، جسارت یا توهینی کرده، ما برای اینکه نشان بدهیم این فرد چقدر کار بدی کرده و اوضاع چقدر بد شده و ...، آن را به میلیونها نفر نشان میدهیم!! خودمان هم ناخواسته در قبحزدایی کمک میکنیم!
👈 یکی از اولین فیلمهایی که صحنههای جنسی را در تاریخ سینما به نمایش گذاشت، درباره قوم بنی اسرائیل و حضرت موسی علیهالسلام بود! ظاهر فیلم این بود که نشان بدهد این کارها چقدر بد و غلط است، اما نتیجه این شد که قبح چنین صحنههایی در سینما ریخته شد ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
🔴 غلط اَندَر غلط! اینکه یک کار غلط را نشان بدهیم و بعد بگوییم ببینید چقدر بد است، عموماً این خودش ک
🔴 در طول چند ماه گذشته یکی از مهمترین اهداف دشمن این بود که امام جامعه در بین اذهان امت تا جایی که ممکن است، بشکند. شعارهایی که میساختند در رادیکالترین نقطه قرار گرفتند. آنقدر گفتند و گفتند تا بسیاری از ما که تا دیروز با شنیدن نصف این حرفها خونمان به جوش میآمد، الآن با شنیدن تمام و کمال آنها هم سرد شدهایم!
روی بدتر ماجرا هم این بود که بسیاری از بر و بچههای جبهه انقلاب برای تقبیح کار زشت آن طرفیها، اینها را پخش میکردند!
امروز هم تصویرهای دیگری وجود دارد که برای نشان دادن قبح عملِ چهار نفر هتّاک، چهار نفر با فضای فکری - فرهنگی متفاوت در یک گوشه شهری مثل تهران، آنها را به همه مردم ایران نشان میدهیم که بگوییم ببینید چقدر بد است!
واقعاً اگر آن چیز بد است و دنبال حل مشکل هستیم، بسیاری از اوقات نباید آن تصاویر را منتشر کنیم. خیال نکنیم با انتشارش داریم در جهت رفع مشکل حرکت میکنیم! کمااینکه خیلی از این تصاویر واقعیت جامعهی ما نیست، مخصوص بخش بسیار کوچکی از مردم در چند شهر بزرگ است و قرار نیست ذهن همه مردم را درگیر کند ...
👈 روی این موضوعات باید فکر کنیم. نباید به چهار تا تکنیکِ عملیات روانی و عملیات رسانهای دلخوش کنیم. باید تأثیر بلند مدت این تصاویر را بر روان جامعه بررسی کنیم ... پخش هر چیزی، برای هر جمعی، در هر زمانی درست نیست ✋🌹
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
بله، حال سفرهها و اقتصاد خوب نیست! اما اجازه بدهید باور نکنم شما دوست عزیز، امروز مدافع مردم شدید!!
تا دو ماه قبل که کسبه بازار تهدید به بسته مغازهشان میشدند، دختران و زنان محجبه کتک میخوردند، نظام و دین و ولایت فحش میخورد و تهدید بسیار جدی علیه مردم و نظام بود؛ شما لام تا کام صحبت نمیکردید و امروز خود را مدافع مردم معرفی میکنید؟!!
مثل بقیه امیدوار به تغییر شرایط هستیم، اما به نفع مردم نه به نفع قبیلهمان ...
سال ۹۹ بود که با حدود ۲، ۳ هزار نفر از مادران یک کتاب رو جمعیخوانی کردیم که به نظرم در حوزه #تربیت_فرزند کتاب بسیار خوب و موثری هست.
خوانش یک کتاب با رویکرد انتقادی و جلساتی پرنکته در مورد تربیت فرزند که در واقع یک #مینی_دوره_رایگان هست و امیدوارم کمک خوبی در این شرایط باشه. (۹ جلسه، حدود ۷ ساعت که فعلا تصمیم گرفتیم، جلسات رو چهارشنبه هر هفته بارگذاری کنیم.)
این فایل جلسه صفر و توضیح مختصر در مورد کتاب هست 👇👇
کودک، خانواده، انسان (0).mp3
2.21M
▪️جلسه صفر #جمعیخوانی
▪️کتابِ کودک، خانواده، انسان
جلسات رو چهارشنبهها صبح بارگذاری میکنیم. فردا جلسه اول ... منتظر باشید
👈 مینیدوره رایگان تربیت فرزند
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
👆👆 نظرات رو خوندید؟؟
(اینا در مورد چی هست)
در مورد مجموعه ۵ جلدی «قصههای شیرین دِلِستان و گلستان»
یه مجموعه فوقالعاده ارزشمند برای #انتقال_ارزشها با زبان نوجوان که حتماً توصیه میکنم خودتون هم بخونید. یه کتاب جذاب و پرمحتوا که خواننده با اشتیاق روی داستانها سُر میخوره و جلو میره.
کتاب رو چند بار معرفی کردم و این آخرین پیام هست توی این روزها که میگذارم. واقعاً اگر کتاب خوبی نبود، تعریف نمیکردم. به نظرم کاملاً این ظرفیت رو داره که به عنوان یک الگو در کلاسهای ادبیات کودک و نوجوان تدریس بشه.
ما چند وقت پیش با نویسنده و ناشر کتاب صحبت کردیم و به تعداد محدود با قیمت ۲۵۰ تومان چاپ کردند که از لینک زیر میتونید این مجموعه ۵ جلدی رو سفارش بدید 👇👇
http://store.ketabhayekhoob.ir/a-collection-of-sweet-stories/?ref=tarbiat
اگر در مورد کتاب و شیوه ارسال دارید از آیدی پشتیبانی زیر میتونید سوال کنید 👇👇
@ketab_adm
اگر هم نمیتونید از طریق لینک سفارش بدید، به آیدی زیر پیام بدید 👇👇
@ketabhayekhoob_sefaresh
کانال حمید کثیری
▪️جلسه صفر #جمعیخوانی ▪️کتابِ کودک، خانواده، انسان جلسات رو چهارشنبهها صبح بارگذاری میکنیم. فرد
کودک، خانواده، انسان (۱) .mp3
17.39M
▪️جلسه اول #جمعیخوانی
▪️کتابِ کودک، خانواده، انسان
(این جلسه از ابتدای کتاب تا صفحه ۲۸ بوده که در مورد درونی کردن مواردی که یاد میگیریم صحبت شده، کتاب معرفی کردیم و ...)
👈 مینیدوره رایگان تربیت فرزند
(برای دیگران هم ارسال کنید)
(چهارشنبهها بارگذاری میکنیم)
(جلسه اول از نُه جلسه)
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
و این دو عبارت از آقا 👇👇
🔻ضعف همه جا هست، [منتها] ما باید همّت بکنیم ضعف را برطرف کنیم؛ راهحل این است؛ راه حل این نیست که وقتی ما دیدیم ضعفی وجود دارد، فوری شروع کنیم اصل و ریشه و پایه را خراب کردن.
🔻امروز یکی از کارهای اساسیای که مسئولین کشور، قوّهی مجریه، قوّهی مقنّنه، دستگاههای پیگیری و دستگاههای اجرایی به عهده دارند این است که [مشکلات را] علاج کنند. علاجپذیر است؛ اینجور نیست که علاج نداشته باشد؛ راه دارد، باید راهش را پیدا کنند ...
«دیدار با مردم آذربایجان، ۲۶ بهمن ۱۴۰۱»
🔴 #روزنوشت
🔴 حتماً بخونید
1️⃣ بیست دقیقه روی موتور!
دیروز باید میرفتم یه جلسه و دیرم شده بود، مجبور شدم با پیک موتوری برم. راننده از کارکنان نیروی انتظامی بود ... یک دختر سه سال و هفت ماهه داشت که مثل همه دخترها خیلی شیرینزبون بود.
میگفت در زمان اغتشاشات سه ماه مداوم خانه نرفت! ۹۰ روز بچهش رو ندیده بود، دخترش زنگ میزد و میگفت بابایی ما هیچی نمیخوایم برامون بخری، من آب میخورم سیر میشم، تو فقط بیا خونه ...
وقتی از زاویه نگاه او به مسئله نگاه میکردی، جاهای جدید برای فکر کردن پیدا میکردی. هم از زاویه نگاه یک پلیس و هم از زاویه نگاه یک پدر که شغلش افسر نیروی انتظامی بود.
2️⃣ ده دقیقه در تاکسی!
از جلسه داشتم برمیگشتم. بخشی از مسیر رو با اتوبوس اومدم و باقی رو سوار تاکسی شدم. توی تاکسی عقب نشسته بودم و یه مادر و دختر حدوداً ده ساله کنارم نشسته بودند. امروز تولد دخترک بود ...
دیالوگهای شیرین مادر و دختر برای اینکه چه کار بکنند برای تولد امشب. از اینکه یه کیک کوچک برای خانواده چهار نفرهشون خریده بودند تا اینکه خونه را چطور تزئین کنند.
پدر خانواده زنگ زد. از مادر میپرسید چی بگیرم، مامان میگفت پول بده و دخترک میگفت پول نمیخوام! مامان گفت لباس بخر، دخترک گفت تورتوری باشه. مامان به پدر سفارش دخترک را گفت ...
من پیاده شدم و داشتم فکر میکردم که #خانواده هنوز یکی از بزرگترین سرمایهها و مستحکمترین ارتباطات اجتماعی برای ما مردم ایران هست. سرمایهی بزرگی که نه در سیاستگذاریها بهش توجه داریم و نه در طرح و برنامهها. (هنوز حال خوب داخل خانواده یکی از مهمترین سرمایههای ماست که بهش توجهی نداریم)
شاید این حرف گزاف نباشه که هر طرحی اگر از بستر خانواده عبور نکنه، اگر به خانواده به عنوان یک بازیگر بسیار مهم در صحنه اجتماع نگاه نکنه، اگر قوام خانواده مسئلهش نباشه، محکوم به شکسته. این یعنی وقتی داریم در مورد پوشک، تخممرغ، نان، خودرو، مسکن، بلندمرتبهسازی، دلار، درختکاری و ... تصمیم میگیریم، حتماً باید ربط و نسبت اینها رو با قوام و دوام خانواده و حال خوبی که افراد و جامعه ازش میگیرن ببینیم و لحاظ کنیم.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4