هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🗃 برداشت دولت از صندوق توسعه و لزوم احیای خط اعتباری ترجیحی
🔖 با فرض در دسترس بودن ارزهای صندوق توسعه، کاهش سهم صندوق از نفت برای مخارج دولت اگر به فروش مستقیم ارزها به عاملیت بانکمرکزی ختم شود عملا یک انقباض پولی سنگین است و با توجه به نسبت پایین ذخائر مازاد بانکی به «اضافه برداشت» سنگین بانکها ختم میشود.
📜 پیشنهاد میکنم بانکمرکزی بهجای فروش ارزهای صندوق در بازار، این ارزها را به دارایی خارجی خود بیفزاید(ارزها را از دولت بخرد)و ما به ازای آن مستقیم ذخائر (پایهپولی) را به صورت هدفمند و در قالب «خط اعتباری ترجیحی» به بانکهای عامل ذیل بودجه عمرانی تزریق کند(با راهبری سازمان برنامه).
🔖 فواید این پیشنهاد عبارتند از:
1️⃣ تمرین بانکمرکزی برای هدایت اعتبار در قالب ایجاد خطوط اعتباری ترجیحی.
2️⃣ تمرین سازمان برنامه برای راهبری چند پروژه اولویتدار عمرانی.
3️⃣ تشویق بانکهای سالمتر در قالب ذخیرهگیری ترجیحی.
4️⃣ عدم انتقال فشار ناترازی بیشتر از محل تشدید اضافهبرداشت به بانکها.
@Economics_Finance
از محل کاهش سهم صندوق به ۲۰ درصد، ۳۵۰ همت به خزانه واریز شد. یادشان باشد که این مبلغ از برکات فروش نفت در دولت شهید است. انشاالله همین طور بتوانند اسب زین شده را تحویل دولت بعد بدهند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد ما
🔴 معاون وزیر صمت: تورم تولید کننده از ۸۰ به ۲۸.۹ درصد در سه سال گذشته رسید
🔹محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت: با وجود تورم در کشور، تورم تولید کننده از تورم کل پایین تر بوده و از ۸۰ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۲۸.۹ درصد در بهار ۱۴۰۳ رسیده است.
🔹این آمارهای رسمی کشور از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار است و روند تورم تولید کننده نسبت به چهار سال گذشته روند کاهشی داشته است. باید روند تورم تولیدکننده به یک درصد برسد و این روند کاهش ادامه یابد ضمن اینکه این روند به خاطر سیاست ها و تلاش های صنعتگران و تولیدکنندگان بوده است.
✅کانال اقتصاد ما👇
https://eitaa.com/joinchat/1713963010C09dff8f4a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عزاداری زیبا و خاطره انگیز یزدی ها در حسینیه محمدی (پنبه کاران)
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
السلام علیک یا أب
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اینجا مسجد زیبای جامع یزد است. چرا از کلمات زیبا، خاطره انگیز، تاریخی و ... به عنوان پسوند این گونه بناها استفاده می کنیم؟
روزگاری نیازی به این پسوندها نبود. اینها بستر طبیعی زندگی ما بودند. هر روز و هر روز در جستجوی خداوند در این مکان حاضر می شدیم. عبادت می کردیم و عبادت، زندگی ما بود.
اما امروز صف توریست هایی که مشغول به نظاره لاجودری های محراب هستند از صف نمازگزاران بسیار طولانی تر است. روزگاری، این لاجوردی ها ابزاری برای آرام گرفتن در مقام عبودیت بود و امروز شده است ابزاری در اختیار بازار گردشگری.
این بیگانگی از اصالت از زمانی رونق گرفت که دانش برپاکننده این لاجوردی ها را شبه علم و دانش بازاری سازی آن را علم تلقی کردیم. زندگی ما از خود بیگانه شده چون علم ما از ما بیگانه شده. بیش از صد سال است که دانش ما از رونق افتاده و در زندگی ما دانشی دیگر تزریق می شود. تطور دانش ما متوقف شده و آنچه در این اماکن مطهر تزریق می شود، دانشی دیگر است.
اگر چراغ آن دانش لاجوردی ساز در ساخت زندگی ما دوباره روشن شود، همه زندگی ما مسجد جامع یزد می شود. متعالی تر، زیباتر و البته طبیعی تر. آن روز غوطه می خوریم در دانش پیشرفته لاجوردی ها و آن روز همه شهرمان و همه مجاری تنفسی مان از جنس مسجد جامع خواهد شد.
لازمه اش البته تحول در دانش تاریخی ما، پیشرفته شدن آن و تزریق گونه ای نو و امروزین از آن در زندگی ماست.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
شبستان مسجد جامع یزد، شده است فروشگاه کتاب. از همان کتابهای بازاری که در ورودی سینماها، پارکها و اماکن تفریحی می فروشند برای عامه مردم. البته اینجا قدری کتابهایش بهتر است. اما نمی دانم اگر به سازندگان مسجد در قرن پنجم هجری می گفتند این مکان روزگاری مصلی نخواهد بود و به فروشگاه بدل خواهد شد چه می کردند.
اگر آنها می دانستند که سنگهایی که روی سنگ می گذارند بیش از اسباب عبادت، اسباب نظارت می شود آیا این کار را می کردند یا نه!
به هر حال هویت تاریخی زندگی ما از محل خودش خارج شده است.
مثل استخوان مفصلی که از جای خود در رفته و کارایی خود را از دست داده است.
قرار دادن مجدد آن در جای خود به شکسته بندهایی قهار و دانشمند نیاز دارد. که استخوان را خوب بشناسند و نقش هر کدام از عضلات در حمایت از آن را خوب بدانند.
این استخوان هنوز سالم است. و لازم است به جای خود بازگردد.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«پشت پرده علمی قطع گسترده برق!»
⛔️پشت تخریب گسترده تیم رسانهای دولت و پروژه بگیرهای مجازی و جریان لیبرال اقتصادی به اعتراض نسبت به قطع برق گسترده خانگی و صنعتی و ناکارآمدی تعمدی وزارت نیروی دولت پزشکیان ریشه در دو امر دارد:
🔻زمینهسازی برای گران کردن انرژی
🔺جبران تصویر ناتوانی دولت پزشکیان نسبت به شهید رئیسی
⚠️اما واقعیت ماجرا چیست؟
▪️یکی از ناکارآمدترین وزرای دولت سیزدهم که توسط مجلس و جریان مافیای واردات خودرو با استیضاح فاطمی امین، وزیر موفق شهید رئیسی، به دولت قبل تحمیل شد؛«علیآبادی» بود که مزد تلاش خود برای زمین زدن دولت سیزدهم را با حضور در وزارت نیروی دولت پزشکیان گرفت!
▫️حضور علیآبادی در وزارت صنعت دولت قبل بلافاصله افت شدید شاخصهای تولیدی کشور از جمله در حوزه خودرو را رقم زد و نارضایتیها در این زمینه را افزایش داد.
او در همان زمان نیز ایده قطع برق شهری و روستایی خانگی را به خاطر تامین برق شهرکهای صنعتی مطرح میکرد که با مخالفت شدید «شهید رئیسی» مواجه میشد.
🔖این در حالی است که طبق سالنامه آماری تامین اجتماعی ۹۸٪ بنگاههای اقتصادی کشور کمتر از ۵۰نفر نیروی کار داشته و ۶۱٪ کمتر از ۵نفر نیروی کار دارند.
همچنین بنابر سرشماری مرکز ملی آمار بیش از ۲۲میلیون بانوی ایرانی شاغل به خانهداری بوده و با احتساب ۲۶میلیون خردسال و سالمند، بیماران، معلولین، توانیابان و.. بیش از ۵۰میلیون نفر در منازل مستقر هستند.
‼️به عبارتی قطع برق خانگی به خاطر تامین برق شهرکهای صنعتی یعنی برق بیش از ۵۰میلیون نفر در منازل و ۹۰٪ نیروی کار کشور شاغل در اصناف و کارگاههای خرد و متوسط به کمتر از ۱۰٪ نیروی کار کشور تخصیص یاید!
⭕️این یعنی ایجاد یک نارضایتی ملی و سلب رفاه کل کشور به خاطر منافع چند شرکت محدود فولادی و.. که از رانت گسترده نیز برخوردارند.
🚫با همین استدلال پوچ، علیآبادی وزیر فعلی نیرو که طرفدار و تا به خاطر سوابق مدیریتی گذشته خود تا حدی ذینفع گرانی برق و جایگزینی برق صنعتی نسبت به خانگی است، بلافاصله پس از حضور در کرسی وزارت نیرو، علیرغم آن که هوا بسیار خنکتر نسبت به دوران قبل از مدیریتش بود و جمعیت چندمیلیون نفری در سفر اربعین بوده و مصرف برق به خاطر تعطیلات بسیار پایینتر از پیک مصرف گذشته بود، آگاهانه سبب قطعی برق گسترده شده تا زمینه پیادهسازی ایدههای رانتی-لیبرالی خود را در جهت منافع اقلیت سرمایهسالار به کار گیرد.
🔘در همین راستا اگر ذرهای منافع آنان را به خطر اندازید لشکرهای سایبری با تامین مالی ذینفعان به شما حمله میکنند.
⚠️فتنه قطع برق گسترده خانگی و صنعتی را جدی بگیریم!
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
ایجاد نارضایتی عمومی، هم زمینه و هم نتیجه شوکهای اقتصادی است.
اول به سختی می اندازند تا مردم را متقاعد کنند برای شوک و وقتی شوک ایجاد شد، لاجرم خود آن شوک سختی را ایجاد می کند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خدا حفظ کنه حجت الاسلام دانشمند رو. واقعا منبری معنوی، پر محتوا و جذاب دارد.هیات انصار ولایت یزد
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خوب خدا رو شکر سطح ادراک سایبری های اصلاحطلب در پاسخ به این پست در توییتر کاملا مشخص شد.
اینها اینقدر سطحی و سیاست زده هستند که گمان می کنند سوئیچ کردن برق از یک بخش به بخش دیگر به سالها زمان نیاز دارد.
یادشان رفته که #شهید_رئیسی به محض ریاست جمهوری از قطع برق خانگی و تجاری جلوگیری کرد.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻پشتصحنۀ طرح وفاق ملّی
🖊مهدی جمشیدی
۱. روشن است که آقای پزشکیان با ذهنیّتِ تهی از خلاقیّت و طرح و تدبیر به میدان انتخابات وارد شد و گفتارهای انتخاباتیاش، عامهپسند و غیرعالمانه بودند؛ همچنانکه اکنون نیز ایشان داشتۀ نظری و مفهومی ندارد و سخن نو و مبدعانه برای ایشان، در حد امر ممتنع است. چندی که گذشت، اصحاب اصلاحات به صحنه آمدند و کوشیدند از گوشهوکنار سخنان ایشان، یک معنا را برجسته سازند و متناسب با آن، مفهوم و اصطلاحی را از علوم انسانی برگیرند و آن را بر جایگاه نظریۀ دولت او بنشانند تا قدری از ابهام و خلاء و سرگردانی بکاهند. این اصطلاح، دولت وفاق ملّی بود. در واقع، این اصطلاح در متن مواجهات و کنشگریها متوّلد شد و پیشینی و طراحیشده نبود و این خود نشان میدهد که تدبیر و تقدیر، به تصادف و اتّفاق وانهاده شده است.
۲. این نظر در نسبت با مفهومی شکل گرفته که پیش از این صورتبندی شده بود: یکسانسازی و خالصسازی و حاکمیّت یکدست. ادعای نیروهای سکولار این بود که نظام به سوی حذف و طرد و انکار رفته و دیگریهای را از صحنۀ بازیِ سیاسی رانده و روند انتخابات نیز از رقابت، فاصله گرفته است. آنها با تکرار پُربسامد این تفسیر، توانستند ذهنیّتها را وادار به تسلیم در برابر خویش کنند و حس انفعال به وجود بیاورند. واقعیّت سیاسی، این بود که نیروهای اعتدال و اصلاحات در متن بازیِ سیاسیِ مبتنی بر رقابت جدّی و انتخاب مردم، از قدرت سیاسی دور افتادند و نظر مردم به سوی جریان مقابل آنها معطوف شد، اما این تغییر وزن اجتماعی و چرخش مردم، به پای حاکمیّت نوشته شد و از آن به عنوان خالصسازی یاد شد. این یعنی شکست اجتماعیشان را به صورتی معنا کردند که در این میان، حاکمیّت دچار شرمندگی و انفعال شود؛ چنانکه گویا حقی از آنها تضییع شده است.
۳. پشت مفهوم وفاق ملّی، این پیشفرض نهفته است که جامعۀ ایران، گرفتار پراکندگی و تضاد درونی شده و میان حاکمیّت و مردم نیز، فاصله و گسست رخ داده و این وضع به بحران رسیده و اینک باید برای علاج آن، دولت وفاق ملّی بنا کرد؛ به این معنی که باید همه را وارد بازی کرد و مطرودان و محذوفان را صاحب نقش نمود. برایناساس، چند شکاف اجتماعی در نظر گرفته شد: شکاف قومیّتی، شکاف سیاسی، شکاف مذهبی و شکاف جنسیّتی. در این طرح، اینگونه تصویرسازی شد که این شکافها در جامعۀ ایران، بسیار فعّال و خطرناک شدهاند و نظام در حال سقوط اجتماعی است و اگر زودتر دستی نجنباند، آشوب و عصیان دیگری از راه خواهد رسید. این در حالی بود که شکافهای یادشده، غیرفعّال بودند و جامعه، چنین حسی نداشت که این شکافها، آزاردهنده هستند، اما بازی روایتپردازیِ وارونه، کار خویش را کرد و ذهنیّت جامعه، دستخوش تغییر شد. به بیان دیگر، روایت توانست حس محرومیّت را در جامعه ایجاد کند و جامعه، حس واقعی و روزمرّۀ خویش را کنار بگذارد و تسلیم روایتهای روشنفکرمآبانه و سکولار شود. نیروهای پیشرانِ داستانِ روایت، قادرند چنین تأثیری بر جامعه بگذارند و به این واسطه، بسیج اجتماعی ایجاد کنند. جامعه نیز طوطیوار و رعیّتمآب، تمکین میکند و تفکّر مستقل را به کناری میاندازد. سیاست، اینچنین برده و بندۀ روایت شده و جامعه نیز در این حد، مغلوب و مسحور خواصی شده است که فن روایت را میدانند و دست تصرّف به سوی واقعیّت دراز میکنند.
۴. اتّفاقی که اکنون در عمل رخ داده است، بهصحنهآوردن نیروهایی است که منتقد حاکمیّت بودهاند و مخالفت خویش را نیز از جمله در ماجرای اغتشاشات اخیر، نشان دادهاند. وفاق ملّی، اینگونه ترجمه شده است که باید دیگریِ حاکمیّت، میداندار و مدّعی شود و به عرصۀ سیاستِ رسمی، پا بگذارد. در واقع، آنچه که رخ داده است، نه وفاق است و نه ملّی. وفاق نیست، چون نیروهای سیاسیِ زاویهدار، از جنس گفتمان انقلاب نیستند که وفاق با آنها معنا داشته باشد، بلکه اینان نیروهایی هستند متمایل به لیبرالیسمِ مذهبی که میخواهند در برابر نظریۀ نظام انقلابی بایستند و نظام را از انقلاب، تهی سازند. وفاق با اینان، بهحتم عملگرایانه و بیسرانجام است و نه فکری و هویّتی. مسأله، سفرۀ قدرت سیاسی است که باید اینان نیز بر سر آن بنشینند و از آن لقمههای چربوشیرین برگیرند. همچنین این وفاق، ملّی نیز نیست؛ چون از واقعیّتهای جامعه حکایت نمیکند و فقط منافع پارهای از نیروهای سیاسیِ دگراندیش و مسألهدار را دربرمیگیرد. پس غرض، بازیابی یک لایۀ سیاسی در قدرت رسمی است؛ لایهای که دیروز برای تحریک جامعه در برابر نظام، فتنهانگیزی کرد و امروز که طمع مقام و منزلت دارد، از وفاق سخن میگوید.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🔴نمودار فوق، تورمهای ماهانه از سال 97 تا 1403 را نشان میدهد و همانطور که مشاهده میفرمایید عامل اصلی اوج تورمها، افزایش نرخ #ارز رسمی توسط دولت به تبعیت از بازار آزاد قاچاق میباشد.
متاسفانه حکمرانی ارزی ما به جای منطق علمی و اقتدار بانک مرکزی به دست #قاچاقچیان، سفتهبازان و فرار سرمایه افتاده است.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
#خام_فروشی، #خام_اندیشی میآورد. از زمان دارسی، کشور ما با طبقهای از سرمایهداران دولتی و خصوصی مواجه شده است که از فروش نفت خام و مواد معدنی خام ارتزاق میکنند.اینها، افرادی خاماندیش از طبقه روشنفکر و دانشگاهی را همراه و با کمک آنها خاماندیشی را در بخشهایی از جامعه ایرانی نهادینه کردهاند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خام اندیشها معتقدند باید برق خانه مردم را قطع کرد، با آن فولاد و محصولات پتروشیمی تولید و صادر کرد و با آن خودرو وارد کرد تا مردم راحت رانندگی کنند.
در این نگاه، محصولات پتروشیمی و فولادی را نباید به مردم و صنایع داخلی فروخت مگر آن که قیمت جهانی را بپردازند. در این نگاه، خودروسازی داخلی و اساسا صنعت داخلی که مصرف کننده فولاد و محصولات پتروشیمی هستند، ناکارامدند و باید تعطیل شوند.
#خام_اندیشی
#خام_فروشی
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
گرفتن از ندارها و دادن به داراها؟!
🔹مرحوم آیت الله حائری شیرازی: محمد بن سنان از امام رضا (ع) علت تحریم ربا را سؤال کرد. چنین جواب فرمودند که "ربا موجب فراموشی کارهای نیک، نابودی اموال، تمایل مردم به سود، تعطیل كسب و کار، و ترک قرضالحسنه و احسان است؛ و این فساد و ستم و نابودی اموال را به دنبال دارد". پیداست که تحریم حضرت، برای جلوگیری از تعطیلی کسب و کار و تعطیلی قرضالحسنه بوده است؛ همین که ما الآن دچارش هستیم! آیا قرض توأم با بهره که وامدهنده بهوسیلۀ آن دارا میشود کار خیر و معروف است؟ ما با این سیستم بانکداریمان قبول کردهایم که از ندار بگیریم و به دارا بدهیم تا فاصلۀ آنها روز به روز بیشتر شود!
🔹 پینوشت: اخیرا طی جلسهای با یکی از مدیران ارشد بانکی متوجه شدم که تسهیلات و اعتباراتی که صرفا یکی از فروشگاههای بزرگ از مجموع بانکهای استان قم طی سالهای اخیر دریافت کرده است حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده است! یعنی بالغ بر ۲ برابر کل بودجه مصوب امسال استان قم!!
🔹 آثار تورمی این نوع تسهیلات کلان و تاثیرش بر کوچکتر شدن سفره مستضعفان به کنار؛ اما انصافا در چنین شرایطی که اصحاب قدرت و ثروت به راحتی و با انواع رانتهای سیاسی و غیر سیاسی و با سفارش فلان نماینده و بهمان مسئول، هزاران میلیارد تومان برای رونق و تثبیت امپراطوریهای اقتصادیشان از بانکها وام میگیرند ولی همزمان، صدها هزار نفر در صف وام ازدواج و وام فرزندآوری و ... معطل چندرغازی هستند که قانونا حقشان است اگر گرفتن از ندار و دادن به دارا نیست پس چیست؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 سردار عبداللهی: پاسخ سختی به اسرائیل خواهیم داد
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح:
🔹به دشمن اخطار میکنیم که ایستادگی ملت ایران را بار دیگر امتحان نکنید و اگر مشکلی برای کشور به وجود آید جوانانمان مصممتر از گذشته وارد نبرد علیه دشمن و دفاع از ایران میشوند.
🔹ایران پاسخ سختی به اسرائیل به دلیل شهادت مهمانش اسماعیل هنیه خواهد داد ولی زمان پاسخ مشخص نیست و رژیم صهیونیستی خواب اینکه ایران پاسخ این جنایت را نمیدهد را باید به گور ببرد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
یا صاحب الزمان
این دو ماه را خوب نوکری کردیم؟
خداحافظ ماههای عاشقی
#محرم_و_صفر
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از Dr.Mutter
صاحب یک کافه روی دورش زده ورود با شلوار ورزشی ممنوع
کجا این تابلو رو زده؟ کنار تابلو ورود سگ ممنوع!!
چرا؟ چون معتقده افرادی که با شلوار ورزشی میان وسایل کافه رو خراب میکنن و حتی یکبار هم یک نفر وسط گلهای کافه ادرار کرده😳
تاکید هم کرده مخصوصا شلوار ورزشی های خاکستری😂
حالا بعد بعضی از ماها میخوایم در محل کارمون کشف حجاب ها رو راه ندیم یا بهشون تذکر بدیم اونم به خاطر دین خدا نه سلیقه شخصی خودمون! یه عده پیدا میشن میگن پوشش هر فرد یه مسئله شخصیه
بزرگوار پوشش شما وقتی تو چهار دیواری خونت هستی یک مسئله شخصیه!
کانال #دکتر_موتا در ایتا
دوستانتون رو به این کانال دعوت کنید🌱
مشاهدات و تجربه های یک مادرِ دندانپزشک ساکن آلمان
https://eitaa.com/joinchat/3509321946Cbb998519ef
استفاده از مطالب کانال به هر نحوی فقط با ذکر منبع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رخت عزا از تن بیرون کردیم اما دلمان خون است از آنچه در طف رخ داد...
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
آنهایی که با ندانم کاری، با نساختن نیروگاه، با عدم تنوع بخشی به روش های تولید انرژی، با متوقف کردن فرایند تولید انرژی هسته ای و عدم توجه به توصیه دانشمندان، کشور را با کمبود مواجه کرده اند، امروز با اسم رمز #ناترازی به دنبال سخت کردن زندگی مردم از طریق گرانسازی انرژی هستند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ظاهرا فرایند الحاق طیفی خاص و با نفوذ با سابقه حزب اللهی به جریان کلاسیک لیبرال آغاز شده است.
این جریان اکنون دشمن اول خود را جریان انقلابی و آتش به اختیار می داند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
"هفت سامورایی"، یکی از برترین فیلم های تاریخ سینمای جهان است که در دهه ۱۹۵۰ ساخته شده است. یعنی پس از جنگ جهانی دوم و در دورانی که ژاپنی ها تحت سیطره شدید امنیتی و نظامی آمریکایی ها بودند.
در این فیلم، دهقانان ژاپنی، با کمک هفت سامورایی که بدون چشم داشت به کمک آنها آمده بودند تلاش می کنند روستای خود را از دست راهزنان نجات دهند. راهزنان که با سلاحی پیشرفته تر به آنها حمله می کنند و محصول تلاش یک ساله آنها را به یغما می برند.
حفاظت از ناموس یکی از ارکان این فیلم است. تا جایی که دهقانان، دختران خود را پنهان می کنند یا لباس پسرانه می پوشند تا از گزند راهزنان در امان باشند.
علی رغم نسبت هایی از خشونت و ظلم که در تاریخ ژاپن به سامورایی ها داده می شود، دهقانان تصمیم می گیرند که از سامورایی ها بر علیه راهزنان کمک بگیرند. این مردم پذیرش ظلم سامورایی ها را بهتر از پذیرش راهزنان می دانند.
گویا کارگردان ژاپنی که همانند مردم کشورش از سیطره آمریکایی ها بر مقدرات ژاپن ناراضی است تلاش می کند خشم مردم این کشور از استعمار پس از جنگ جهانی را در قالب داستانی که متعلق به قرن ۱۷ میلادی است روایت کند.
به هر حال این فیلم، آنچه در دل مردم ژاپن است را روایت می کند. روایتی که لیبرال ها، علی الخصوص لیبرال های ایرانی آن را وارونه عرضه می کنند. به نحوی که اینگونه القا می کنند که مردم ژاپن از آمریکایی ها راضی هستند و آنها را به دلیل فتح کشورشان و کشتن هم وطنانشان و انداختن بمب هسته ای بر سر شهرهایشان می ستایند!
گاه نیز از بودا و کنفسیوس شاهد می آورند که این مردم، ورود آمریکا را تقدیر نیک خداوند می دانند. تقدیری که باید با شادی با آن مواجه شوند.
به هر حال با شواهد تاریخی متعدد می توان دریافت که ورود لیبرالیسم به کشورها، نتیجه ای جز فساد و تباهی نداشته است و این افسانه سرایی ها که ژاپنی ها از غرب استقبال کردند و علت پیشرفت آنها نیز غرب گرایی بود را باید در تداوم القای اندیشه لیبرال در کشورها دانست.
در مجالی دیگر می توان علل پیشرفت جامعه ژاپنی را به دقت مرور کرد. پیشرفتی که بر اندیشه ناسیونالیسم و تلاش و کوشش تاریخی ژاپنی ها استوار است نه لیبرالیسم بازاری.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi