هدایت شده از اندیشکده قصد
کالای آمریکایی بخر!
🔸بنابر قانون اساسی ایالات متحده یا طبق قوانین مصوب کنگره رئیسجمهور میتواند فرمانهای اجرایی صادر کند. این فرمانها طبق قانون لازم الاجرا است.
🔸فرمانهای خرید ملی از جمله فرمانهای اجرایی است که رئیسجمهور با پشتوانه قوانین دیگر صادر میکند و سازمانها و دستگاههای فدرال و ایالتی را ملزم به خرید کالاهای آمریکایی میکند یا خرید کالاهای داخلی را در اولویت قرار میدهد.
🔸دولتهای فدرال و ایالتی در ایالات متحده بهعنوان بزرگترین مصرفکننده، طبق قانون #کالای_آمریکایی_بخر مصوب ١٩٣٣ و براساس فرمانهای خرید ملی ملزم به خرید کالاهای آمریکایی میشوند.
🔸همچنین قانونگذاران برای ترویج کمک به صنایع داخلی، بنگاههای خارجی را از برندهشدن در اکثر قراردادهای خرید عمومی منع میکنند. سهم شرکتهای خارجی از خریدهای عمومی در سال ٢٠٠۶ تنها ٢درصد بوده است.
#جهش_تولید
💠 @QasdWay
برادران حزباللهی که چندسال مهندسی و یکیدو سال اقتصاد خواندهاید، ما هم ترجمه کردن بلدیم، ترجمه کردیم و دیدیم باید کمی هم تغییر دهیم، کمی هم نوآوری کنیم، کمی هم بیاندیشیم....
مشکل ما سرعت کم در ترجمه نیست، شما را بهخدا ماشین ترجمه نشوید...
#ذهن_مکانیکی
#کپیکاری
#بحران_نیلی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📜 🎧 سخنرانی استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری در «همایش آیت اخلاق و حکمت» در سالگرد رحلت مرحوم آیتالله حائری شیرازی
🔵 مرحوم استاد آیتالله حائری شیرازی در موضوعِ تحول در علوم انسانی عمدتاً جزو مبناگرایان هستند و تلاش میکنند تا مبانی علم مدرن را بهویژه در حوزه انسانشناسی بازشناسی کنند و آنها را مبتنی بر فرهنگ اسلام بازآفرینی کنند.
ایشان تلاش میکردند که بر اساس این مبنای انسانشناسانه، به تولید نظریه در حوزه علوم بپردازند؛ در بعضی از قسمتها هم واقعاً میشود بیانات ایشان را در حد یک نظریه تلقی کرد.
🔵 متأسفانه عدهای از کارشناسان غربگرا چهار دهه است که در گلوگاهها ایستادهاند و بر سکان برنامهریزی کشور در حوزههای مختلف حکومت میکنند و بسیاری از آنها تقریباً ثابتاند، اما هیچگاه حاضر نیستند ضعفها و مشکلات و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را به برنامهریزی خودشان نسبت بدهند و همیشه به لطایفالحیلی در قالب اپوزیسیون ظاهر میشوند و ضعفها را به اسلام و مردم و نهاد ولایت فقیه نسبت میدهند و خودشان را تبرئه میکنند! این امر در حالی است که بسیاری از این بحرانها ناشی از برنامهریزیهای مدرن و ناسازگار با فرهنگ دینی و بومی در کشور ماست.
🔵 در دانشگاههای ما، لایههای رویین این علوم تدریس میشود و معمولاً فقط تکنسینِ علمی تربیت میشود، نه دانشمندی که بتواند علم را تجزیه و تحلیل کند. ما باید لایههای زیرین را هم به دانشجویان عزیز نشان بدهیم. در مرحله دوم باید با یک مهندسی معکوس، سؤالاتی را که متوجه عرصه اندیشه اسلامی است را پیدا کنیم و به پاسخ آنها بپردازیم و سپس، آن پاسخها را در علوم اسلامی فراوری کنیم. در مرحله سوم باید نرمافزاری تولید کنیم که بتواند عقلانیت اسلامی و شبکه علوم اسلامی و بانک اطلاعات اسلامی را بهصورت همافزا در کنار یکدیگر قرار دهد.
▶️ https://b2n.ir/m28441
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از محسن قنبریان
⭕️ چکیده جلسه اول سخنرانی "وَلایت و وِلایت"
فاطمیه اول ۱۴۰۰
حجت الاسلام قنبریان
🔸 یک معما:
- در آیه۷۵نساء مردمی مستضعف برای نجات از شهری که اهلش ظالمند، از خداوند یک ولیّ می خواهند!
- بنی اسرائیل را خداوند با ولیّ (موسی و هارون) نجات داد اما حال ولیّ نزد آنها مستضعف میشود! هارون گفت: ان القوم استضعفونی: این قوم مرا به استضعاف کشاندند!
❓کی و چگونه ولیّ الهی قوم را از استضعاف نجات می دهد و کی و چگونه ممکن است خود مستضعف شود؟!
🔸 دومقوله مرتبط:
۱-وَلایت: عشق و کششی در افراد نسبت به ولیّ ؛ همان که مردم آیه ۷۵ نساء داشتند و به دعا درخواست میکردند: واجعل لنا من لدنک ولیّاً: خدایا از جانب خودت ولیّ ای بر ما بگمار.
۲-وِلایت: حالتی است در حاکم، این اتصال به مردم و از جنس آنها بودن (که موجب میشود وَلایت شکل بگیرد و مردم از قلب او را بخواهند)
⬅️ بیان رهبر انقلاب:
"در تفکر دینی اساس حاکمیت دین و نفوذ دین و قدرت دین در اعمال آن روشهای خودش برای رسیدن به اهدافش چیست؟ تکیه اصلی به چیست؟ به مردم است! تا مردم نخواهند،تا ایمان نداشته باشند،تا اعتقاد نداشته باشند مگر می شود؟ پیامبر(ص) را اگر مردم مدینه نمی خواستند ودر انتظار او نمی نشستند و بارها سراغش نمی رفتند مگر به مدینه می آمد و جامعه مدنی تشکیل می شد؟! پیامبر با شمشیر نرفت مدینه را بگیرد...بنابراین خواست و اراده و ایمان مردم حتی بالاتر از این عواطف آنها پایه ی اصلی حکومت است ؛ این نظر اسلام است"(۷۷/۱۲/۴)
🔸 دزدان آن دو:
۱- وَلایت: دزد وَلایت و کشش قلبی به ولیّ خدا، ولائج اند. به تعبیر شهید مطهری در کتاب ولاء ها و ولایتها ، ولاء منفی.
وَلایت است، وَلاء و محبت و کشش است اما به غیر وِلایت، به غیر ولیّ خدا!
- آیه۹۳ بقره از این ولاء منفی در بنی اسرائیل مقابل هارون (که موجب استضعاف اوشد) پرده برمی دارد: اُشربوا فی قلوبهم العِجلَ بکفرهم؛ با پشت کردن به هارون ، محبت گوساله سامری در قلبشان نوشانیده شد. قُل بئسما یامُرُکم بِه ایمانُکُم ان کنتم مومنین؛ بگو به بدچیزی دستور می دهد ایمان تان [یعنی گوساله خواهی از قلب و حاق ایمان جدیدشان نشات می گرفت] اگر مومن هستید!
-آیه ۱۶توبه از امتحان مومنان می گوید و اینکه: لَم یَتَّخِذُوا من دُونِ اللهِ و لا رسولِه و لا المومنینَ ولیجه؛( آیا پنداشتید خداوند کسانی را از میان شما) که غیر خدا و رسول و مومنان را ولیجه نگرفته اند؛ معلوم نمی دارد؟!
- ولیجه؛ محبوبی است که آرام آرام به دل نفوذ و تکیه گاه و محرم اسرار می شود.
- امام صادق(ع) هم جماعت جوانان را از ولائج برحذر داشت:... لاتَتَّخِذُوا الرجالَ وَلائجَ مِن دون الله: رجال (سیاسی، فرهنگی و...) را بجای خدا ولائج نگیرید!
⬅️ ولائج ، برگزیده ولاء منفی اند ، عواطف و کشش ها را می ربایند و جای ولیّ خدا می نشینند؛ آنها هم با زور و شمشیر حکم نمی رانند اما رقیب ولیّ خدایند.
- گاهی خود خلیفه ممکن است ولیجه شود و گاه یزید و جبّاری با ستاره ها و سلبریتی ها ( که ولیجه های مردم میشوند) سلطه خود را تثبیت کند!
۲-وِلایت: دزد وِلایت، سلطه و زور و غلبه است که در جلسه بعد توضیح داده میشود...
(تفصیل نکات را در فایل صوتی بشنوید)
☑️ @m_ghanbarian
همچنین وقتی #جامعه تربیت نشد، وقتی تمام نظر یک جامعه به اقتصاد بود وقتی تربیت تربیت اقتصادی بود خُب این جامعه میخواهد که دارای توسعه اقتصادی باشد از هر راهی شد بشود فرقی نمیکند برای اینکه مادیست
جامعه بازاری همین جهت اقتصادی را نگاه میکند بدون توجه به جهات فرهنگی و معنوی و عدالت و ...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ایرج توتونچیان، اقتصاددان ایرانی متخصص پول و بانکداری اسلامی در نامه ای به سید ابراهیم رئیسی نکات مهمی را یادآور شد.
جناب آقای رئیسی بعد از سلام. قسم جلاله میخورم که راه حل مشکلات پیچیده اقتصادی مملکت با قرار گرفتن در ریل لیبرال ها و نیاورانی ها قرار ندارد. من از این آقایان حدود یکسال قبل به منظور انتقاد از تناقضات سرمایه داری و معرفی اقتصاد اسلامی بر اساس احکام اسلامی و تجربه و تفحص بیش از چهل سال آنها را علنا به مناظره دعوت کردم، ولی تا کنون حتی یک نفر از آنها برای مناظره اظهار آمادگی نکرده است.
تمام افراد نفوذی هدفی جز تخریب مبانی اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی و اسلامی ما ندارند. تصمیم گیران اقتصادی شما علیرغم داشتن دست پاک و نیت خیر ولی به دلیل ضعف علمی در توانایی تشخیص نیت و هدف این افراد عمیقا در چنبره برنامه های تخریبی آنها گرفتار هستند. یکی از موارد روشن انحراف و تخریب برنامه های آنها عبارت: «قرار است مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اضافه شود…» می باشد که رئیس سازمان بورس به آن پرداخته است.
این مقلدین ناآگاه برای ترغیب و جلب حمایت افراد متدینی مانند جنابعالی از الفاظ و کلمات فریبنده ای مانند «بازار سرمایه» استفاده میکنند درحالیکه نیت و هدفشان تقویت بازار اولیه بورس نیست زیرا این بازار نیازی به تقویت از بیت المال ندارد. تمام فسادی که از دوران دولت قبلی سراغ داریم در بازار ثانویه بورس یعنی دلالی و سفته بازی صورت گرفته و خواهد گرفت. دیری از زمان مالباختگان بازار ثانویه بورس و اختلال در زندگی بسیاری از خانواده ها نمی گذرد جنابعالی که به عنوان قاضی القضات - متشرع و پاک نیت شناخته شده اید مملکت را از مهلکه بازار ثانویه نجات دهید. راه نجات را دو سه بار پیام داده ام ولی تصورم این است که به دست جنابعالی نرسیده است.
موضوع به اختصار تمام به قرار زیر است:
ارزش معاملاتی سهام باید بر اساس ارزش دارایی های خالص شرکت صادر کننده سهام انجام شود و نه بیشتر.
به این ترتیب تمام اینگونه شرکتها موظف خواهند بود کهترازنامه مصوب خود را (حتی با دسترسی به پیشرفت های فناوری هر روز و ثانیه) در بورس در معرض دید همگان قرار دهند.
مزایای این پیشنهاد عبارتنداز:
۱- از آنجا که ربا و سفته بازی دو روی یک سکه هستند حذف سفته بازی که براساس ریسک ساختگی و تصنعی صورت میگیرد یعنی حذف ربا. و می دانیم که در هر معامله جزئیات آن باید شفاف و روشن باشد بالاخص زمانی که در آن ریسک تصنعی و ساخته و پرداخته بازار گردانان پشت صحنه وجود دارد که در این حالت معامله از نظر شرعی باطل است.
۲- حذف ربا در این بازار نکبت بار با هدف عدالت کاملا همخوانی دارد.
۳- گسترش و تحقق شفافیت در سایر امور.
۴-صرفه جویی ۵۰ هزار میلیار تومان در بیت المال.
۵- جلوگیری در تداول ثروت در دست عده ای خاص(همان بازارگردانندگان پشت صحنه).
۶- برداشت اولین قدم برای حذف ربا بعد از چهار دهه.
۷-بعد از قدم شماره ۶ نوبت به حذف ربا در نظام بانکی کشور می رسد که از اوایل انقلاب اسلامی و خواسته قلبی امام راحل و تاکید مقام معظم رهبری است و تاکنون جسارت لازم برای هویت بخشیدن به پسوند اسلامی بوجود نیامده.
۸- تخصیص اینگونه مبالغ از بیت المال در برداشتن یکی از سدهای ایجاد اشتغال و بهبود معیشت خانوارهای پاک دست و فقیر.
با انجام موفقیت آمیز موارد فوق این کشور اسلامی پرچمدار و الگوی نهضت عظیم و مبارک بانکداری اسلامی واقعی برای سایر کشور های مسلمان (و حتی انشاالله جوامع سرمایه داری در حال سقوط و انهدام) خواهد بود.
یمحق الله الربا و یربی الصدقات
و من الله توفیق
ایرج توتونچیان
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایران مال و کیک اقتصاد ایران
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
#تورم یا #رکود، مسأله این است!
#منحنی_فیلیپس ارتقایافته برای اقتصاد ایران
🔸 دیدگاه رایج در اقتصاد کلان، بیانگر رابطۀ معکوس بین #بیکاری و #تورم است و مهندسان اقتصادخوانده با #علم دانستن این گزارهها و بدون توجه به تفاوتهای تاریخی و اجتماعی میان کشورها، نسخههای سیاستی ویرانگری را برای اقتصاد ایران میپیچند.
🔸 براساس این نگاه غلط علمپندارانه، برای کاهش تورم باید بیکاری (و در نتیجه رکود تولید و تعطیلی بنگاههای تولیدی) را افزایش داد.
🔸 اما بررسی آمار اقتصاد ایران (نمودار فوق) بیانگر وجود رابطۀ مستقیم میان بیکاری و تورم است. براساس آمار بیست سالۀ اخیر، با کاهش بیکاری (و رونق تولید داخلی)، تورم در اقتصاد ایران رو به کاهش گذاشته است و برعکس، با افزایش بیکاری و رکود، تورم هم جولان بیشتری داده است.
🔸 در شرایط فعلی کشور، #دولت_مردمی باید بیش از هر چیز، به فکر #جهش_تولید و کاهش بیکاری باشد و تورم تنها و تنها از این طریق کنترل خواهد شد. کاهش کسری بودجه و سیاستهای مالی و پولی انقباضی صرفا باعث تشدید رکود اقتصادی و بهدنبال آن، تورم بیشتر خواهد شد!
🆔 @QasdWay
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بارها گفته ام که اقتصادی را دانش بنیان می دانم که بتواند دانش را ساده و ارزان کند و در خدمت عامه مردم قرار دهد.
این کلیپ را ببینید...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
جمهوری پولی، همه میتوانند پول بیشتری داشته باشند. الزامات فعال سازی حلقههای میانی در نظم پولی کشور.
سخنرانی آقای احسان ولدان در این زمینه را از دست ندهید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
بارها گفته ام که اقتصادی را دانش بنیان می دانم که بتواند دانش را ساده و ارزان کند و در خدمت عامه مرد
برای از بین بردن این صنعت در افغانستان کافیست یک سرمایهدار یا بانک این تولیدکنندگان خرد را حمایت کند!!! (به بهانه صرفه اقتصادی داشتن تولید انبوه)
حقوق چند برابر به آنها پیشنهاد بدهد و مالکیت این محصول را با یک برند (الان بدون اسم و برند است) در اختیار بگیرد.
در مقابل میتوان این صنعت را به همین صورت گسترش داد به صورتی که انواع مختلف این محصول از افغانستان به سراسر دنیا صادر شود. (صادراتش هم اگر توسط یک یا چند سرمایهدار انجام شود باز این صنعت از بین میرود).
#پیام_وارده
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️ نشست مجازی «گفتگوی ما» با موضوع پیدا و پنهان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
◀️ بررسی اثرات حذف آن بر زندگی مردم
🎙 گفتگوی #محمدصادق_شهبازی با:
🔸 حجة الاسلام مجتبی #نامخواه (دکترای علوم اجتماعی)
🔸 حمیدرضا #مقصودی (دکترای اقتصاد)
🗓 زمان: پنجشنبه ۲ دی (امشب) ،ساعت ۲۱
🔻برای شرکت در نشست از طریق یکی از لینکهای زیر وارد شوید:
اسکایروم | اینستاگرام مستضعفینتیوی
🎬 @Mostazafin_TV