🖼 امیر محمدزاده لاجوردی عضو هیأتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت سهم ترافیک داخلی از پهنای باند کشور را ۲۰ درصد و سهم ترافیک خارجی در پهنای باند را ۸۰ درصد اعلام کرده و گفته: از ۸۰ درصد ترافیک ایران که به پهنای باند خارجی اختصاص دارد حدود ۷۰ درصد مربوط به محتوای واتس اپ و اینستاگرام است.
این آمار یعنی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۶ درصد از کل پهنای باند کشور فقط به دو پیام رسان و شبکه اجتماعی واتس آپ و اینستاگرام تعلق دارد و ۵ سال پیش هم ۶۰ درصد پهنای باند کشور فقط در اختیار پیام رسان تلگرام قرار داشت.
یک سوال:
با این حجم از مصرف، این دو اپلیکیشن چقدر به gdp کشور می افزایند؟ میدانیم که مصرف اگر، مصرف کالای وارداتی باشد، حجم تولید ناخالص داخلی را کاهش میدهد. حال آنکه ترافیک مصرف شده در این دو اپلیکیشن، ترافیک بینالمللی و وارداتی است.
حال باید دید این حجم از واردات را اگر واردات کالای اولیه بهشمار آوریم، چه حجمی به تولید و صادرات میافزایند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
همین امروز، تشییع شهدای دیشب جنین...
یک شب و روز عادی از تاسیس رژیم خبیث صهیونیستی تا امروز...
اما خون اوکراینیها رنگینتر است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
پس از ۸ سال، دوباره کلام آقا تهاجمی شد و ولی امر از حالت دفاعی خارج شدند.
تشکیل حکومت نبوی و توسعه آن و تقابل همه جانبه با دشمنان، اوج این گفتار بود. جایی که جاهلیت عرب را نابود کردند و اسلام را در جهان طنین انداز.
و بلافاصله متصل کردن این بیان تاریخی به انقلاب اسلامی و حرکت حضرت امام و ترسیم آمریکا و غرب به عنوان جاهلیت مدرن.
امروز بار دیگر، جلوه جلالی حکومت دینی پدیدار شد. تا بدانیم که انتخابهای ما و تصمیمات ما و نگاههای ما تا چه حد میتواند برای ولی امر بسط ید ایجاد کند.
بله ولی امر بسته به ظرفیت اجتماعی موجود، افقگشایی میکند. و اگر ظرف جامعه تنگ باشد، موضع حفظ اصول را میگیرد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران خبر داده که فقط به اندازه یک ماه ذخیره خوراک دام و طیور در ایران موجود است و جنگ روسیه باعث شده تمام سفارش تجار معلق شود!
او توضیح داده که خوراک دام و طیور ایران از روسیه، #اوکراین، #رومانی و #برزیل تامین میشود. در برزیل فصل برداشت ذرت نیست و اوکراین و روسیه درگیر جنگ هستند و برای رومانی هم به دلیل اینکه ایران تحریم است هیچ شرکت کشتیرانی نمیپذیرد بدون بیمه ریسک نزدیک شدن به شرایط جنگی را بپذیرد. با این حساب احتمال بروز مشکلات گسترده در بازار مرغ، گوشت ک تخممرغ و ... وجود دارد.
از سمت دیگر مصرف سالانه گندم در ایران حدود ۱۴ میلیون تن است و به دلیل بحران آب و کاهش قابل توجه تولید، ایران ناچار است حدود ۸ میلیون تن گندم وارد کند.
آمریکا و روسیه بزرگترین تولیدکنندگان گندم جهان هستند و در حال حاضر ایران هر دو گزینه را از دست داده است.
—---
تا زمانی که با مافیا مقابله نکنیم و روشهای تآمین کالاهای اساسی را متنوعسازی نکنیم، این اتحادیهها که معمولا هم تحت نظر یک خاندان اداره میشوند، میتوانند هر لحظه کشور را وارد بحران کنند.
اول خرج می کنند که به ما یاد بدهند خودکفایی مزخرف است.
بعد خرج میکنند که به ما یاد بدهند فقط از دو سه کشور می توانیم تآمین کنیم.
بعد هم خودشان چون با همان دو سه کشور کار را بستهاند، میشوند انحصارگران بازار و برای دولت و ملت تعیین تکلیف می کنند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
تصاویری که فیفا و کمیته بین المللی المپیک و جشنواره کن هیچگاه ندیده اند. بمباران شیمیایی مناطقی از ایران توسط عراق در اسفند ۶۶.
نمیخواهیم بفهمیم که این نهادهای با ظاهر زیبا، بنیادهای فرهنگی جهان سلطه هستند!
همین ها که آن را نمی دیدند، در کوتاه ترین زمان ممکن، پشت اوکراین ایستادند. همینها اما به عربستان کاری ندارند. یمنیها که اهمیت ندارند. عراقیها، سوریها و... هیچ کدام مهم نیستند.
در عجبم که در ماجرای محرومیت باشگاههای ایرانی توسط کنفدراسیون آسیایی فوتبال، همه اسلحه را به سمت خودمان چرخاندند و حتی نخواستند این احتمال را بررسی کنند که این محرومیت هم سیاسی بود. چرا که فوتبال باشگاهی ایران، بر خلاف تبلیغات منفی، بیش از حد خوب شده بود. چیزی نمانده بود که پرسپولیس در دوره قبل بر صدر بنشیند. این برخلاف دیکته آنها بود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
به نظر شما این ایده به نفع چه کسی است؟
انرژی را در ایران گران و در دنیا ارزان کنید.
این ایده را چه کسانی در ایران دنبال میکنند؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🔘 ایجاد تورم با هدف عدالت؛ تناقضی آشکار
📌دکتر محمدجواد توکلی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 ما بهجای آنکه نظام مالیاتی خود را درست کنیم و از پولدار بگیریم و به بیپول بدهیم، میآییم و به قیمتهای پایه مثل ارز و انرژی شوک وارد میکنیم و قیمت را بالا میبریم. قیمت که بالا رفت، هزینۀ تولید هم بالا میرود و بعد هم تورم ایجاد میشود. تورم نیز ارزش آن پولی را که شما بهعنوان یارانه از محل گرانی تأمین کردهاید، پایین میآورد و دوباره باید شوک دیگری وارد کنید و انرژی را گران کنید.
🔖 متأسفانه اقتصاددانان لیبرال وطنی، با پرچم عدالت، ناعادلانهترین سیاستها را در کاسۀ سیاستمداران میگذارند و میگویند که حذف یارانۀ پنهان انرژی برای ایجاد عدالت. این حرف به معنای گرانکردن انرژی بهعنوان کالای اساسی و نهادۀ تولید و درنتیجه ایجاد تورم با هدف عدالت است.
🔖 تورم بهمعنای بیعدالتی است. نمیدانم که این افراد چطور میخواهند این تناقض را حل کنند که میگویند ما میخواهیم با تورم، عدالت را ایجاد کنیم. اما شعارشان را خیلی قشنگ بیان میکنند: حذف یارانۀ پنهان انرژی.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدجواد_توکلی
🌐 @rouyesh_andisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔲 با ما همراه باشید
🌐 @rouyesh_andisheh
تا دقایقی دیگر... vc.isu.ac.ir/ch/imgt
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
با توجه به اوضاع جنگی روسیه و بالارفتن قیمت نفت، اروپا و آمریکا و چین و ... تشنه نفت ایران شدهاند. ای کاش سیاستگذاران ما بدانند که نباید نفت فروخت. باید استراتژی تولید فراورده را تقویت کرد. فروختن نفت خام توسط ایران، قیمت جهانی را پایین میآورد و این خلاف منافع ملی ماست. هرگز و هرگز نباید نفت خام فروخت.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
فکر کنم حاج آقا نذر کردن بعد از هر دو سه تا خوشحالی، یکی دوتا ناراحتی هم برای ما تولید کنن.
ولی مجموعا راضی هستیم😉😂
📌ایران آماده افزایش عرضه نفت در سریعترین زمان
اوجی؛ وزیر نفت:
🔹ایران آمادگی دارد در سریعترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را افزایش دهد.
🔹این کشورهای بزرگ مصرفکننده هستند که باید با اقدامهای خود، شرایط لازم برای حفظ ثبات و آرامش در بازار نفت را فراهم کنند.
پی نوشت:
مایه تأسف است که سیاستگذاران ایرانی حوزه نفت و انرژی همواره در مسیر استعمار قدم بر می دارند و امروز هم به دنبال ایجاد امنیت انرژی برای کشورهایی هستند که قرنهاست کشور ما را استعمار کرده اند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
بیانات رهبر انقلاب: در اقتصادى که متکى به منابع زیرزمینى است ، وقتى قرار شد که این ذخیرهى تاریخى را مدام خامفروشى کنیم، به حالت «بچهپولدارى ملى» - مثل بچهپولدارها که قدر پول را نمیدانند، هرجور دستشان بیاید خرج میکنند - کشور را بخواهیم اداره کنیم، آنجا نه نخبه شناسایى میشود، نه به نخبه احساس احتیاج میشود، نه نخبه میتواند نقش ایفا کند. نتیجه هم همین میشود که سرنوشت کشور مىافتد دست آن کسانى که سیاستگذاران کلانِ دنیاى نفت و منابع زیرزمینىاند. امروز اینجور است. سیاست آنها این است که یک روز قیمت نفت تنزل پیدا کند. ناگهان شما مىبینید ۲۰ دلار قیمت نفت تنزل پیدا کرد.
۹۳/۰۷/۳
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=28210
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این نمودار قیمت نفت از ۱۸۶۱ است. هرگاه قیمت نفت به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده ( قیمت واقعی نه اسمی) ایران وارد دوره رونق شده است.
پر رونقترین ادوار اقتصاد ایران، دهه ۱۳۵۰ و دهه ۱۳۸۰ بوده است. همان دوران پر پول مشهور هویدا و دوره پر رونق احمدینژاد
کاهش قیمت نفت یک سیاست سهمگین استعماری بر علیه ایران است که متاسفانه برخی از اقتصاددانان داخلی هم متأثر از تئوریهای استعماری همچون بیماری هلندی، این کاهش را تأیید و تجویز میکنند.
برای خروج از بحران فعلی و برای وارد شدن سریع به دوره رونق اقتصادی باید قیمت نفت به سرعت افزایش پیدا کند.
چاره امنیتی: ناامن کردن مسیر تجارت جهانی نفت
چاره اقتصادی: اعلام قطع همیشگی صادرات نفت ایران، خروج از اوپک، اقدام به وارد کردن نفت توسط ایران و تبدیل ایران به هاب تولید فراورده نفتی.
البته بنده راه دوم را پیشنهاد میکنم...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پادشاهی زر جمع کرد و رعیت را نداد...
قحطی شد...
شاه گندم، به قیمت زر میخرید...
رعیت گندم داشتند و شاه را ندادند...
حکایت امروز غرب است و قیمت نفت و اشتباه استراتژیک ایران اگر توافق کند قبل از رکوردشکنی قیمت.
#فروش_نفت_خام_ممنوع
#توافق_قبل_از_ثبات_قیمت_ممنوع
#توافق_وین
💠 @h_abasifar
تصمیمات خلق الساعه و بیمبنا، رویه شده است در ستاد ملی مبارزه با کرونا.
این تنها یک مورد است از هزاران مورد ممکن...
این ستاد غیرتخصصی دو سال است افسار امور کشور را در دست دارد و همه رویههای قانونی کشور اعم از اقتصاد و سیاست و بهداشت و امنیت و ... را معطوف به خود کرده است و مجلس و شوراهای عالی و سایر نهادهای قانونگذار و نظارتی و اجرایی، محدود شدهاند به یک نماینده در این شورا که البته رویکرد اصلی آن را پزشکانی ترسیم میکنند که هیچ تخصصی در مدیریت هیچ کدام از این امور ندارند. بارها گفتهایم که جایگاه اقتصاددانان، سیاستمداران، روانشناسان، جامعهشناسان و سایر متخصصین در این ستاد چیست؟ آیا میشود یک ستاد که مشخص نیست حتی با هیأت دولت چه نسبتی دارد تصمیمگیر باشد در همه امور؟
آیا زمان آن نرسیده است که کمی در مورد جایگاه این ستاد پرسش کنیم و بررسی کنیم که آیا این ستاد در کشور موفق بوده است یا نه؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این هم نمونهای دیگر
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
تذکر:
من هیچ تخصصی در موضوع واکسن، ماسک و مسائل بهداشتی ندارم و طبعا هیچ ادعایی هم در این زمینه ندارم. اما به عنوان یک متخصص اقتصاد که از علوم اجتماعی است، جامعه را خوب میشناسم، از روانشناسی اندکی اطلاع دارم و به خاطر ماهیت سیاسی این دانش، کمی هم سیاست میدانم. آمار و عدد و رقم هم که نقل و نبات مجلس اقتصاددانان است.
با همین دانشها میتوان تناقضات، آمارهای نادرست، دروغپراکنیها و صدالبته وضعیت روحی و روانی جامعه را خوب فهمید.
البته به خاطر حضور مداوم در دانشگاه، به اساتید مختلف هم دسترسی دارم و گفتگوی علمی میکنم تا بفهمم.
از دوست شیمیدانم که جزء ۱۰۰ دانشمند برتر دنیا است سوال کردم آیا ماسک جلو ویروس را میگیرد؟ او در عین استفاده از ماسک میگوید آنچه ما آموختهایم این است که ویروس و علیالخصوص کرونا از اکسیژن بسیار کوچکتر است. اگر جلو اکسیژن را نمیگیرد، جلو ویروس را هم نمیگیرد. اگر جلو ویروس و نتیجتا اکسیژن را میگیرد پس چرا باید استفاده شود؟
از اینجاست که در مییابیم که ماسک، یک ابزار پزشکی و فنی برای مقابله مستقیم با ویروس نیست. بلکه یک ابزار اجتماعی است برای اینکه مردم از هم فاصله بگیرند (تا شاید به طور غیر مستقیم از ابتلا جلوگیری کند). اما از کدام جامعهشناس و روانشناس درباره این فاصله سوال شده است؟ آیا هزینههای فاصله اجتماعی بررسی شده؟ محاسبه شده؟ کدام پژوهش در ستاد ملی کرونا پشتیبان این تصمیمات است؟
پی نوشت:
۱- ببخشید این نکات را جدی نگیرید و نخوانید و بازنشر هم نکنید. چون دوستان بر نمیتابند و بلافاصله یا من را به ناصواب دارای زاویه با ولی امر (که جانم فدای او) معرفی میکنند یا ضدعلم میخوانند و بر نمیتابند که توضیح هم بدهم که این یک بحث علمی طلبگی و دانشگاهی است. نه بیشتر.
۲- همین پرسشگر بودن در فضای علمی را از رهبری آموختهام
۳- سوالاتم هم تلاش کردم علمی باشد و اگر یک پارادایم علمی، این سوالات را برنمیتابد، دلیلی ندارد که آن را ضد علم بداند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از فصلنامه رهیافت اندیشه
🔘 پدیدۀ تورم؛ عامل ایجاد شکاف میان فقر و غنا
📌حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدهادی عربی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 پدیدۀ تورم توزیع درآمد را بهنوعی بدتر میکند و شکاف بین فقر و غنا را افزایش میدهد. همه میدانیم شکاف میان فقر و غنا از منظر اقتصاد اسلامی امر مطلوبی نیست. البته نمیخواهیم بگوییم که در اقتصاد اسلامی، مساوات و برابری ملاک است. مساوات و برابری در درآمد ملاک نیست؛ اما شکاف بسیار زیاد بین فقر و غنا هم مطلوب نیست.
🔖 لذا معمولاً هم به آیۀ شریفۀ سورۀ حشر تأسی میشود که میفرماید: «كَيْ لَا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِيَاءِ مِنْكُمْ»؛ یعنی کَی را به این ترتیب میان افراد تقسیم کنید تا ثروتها فقط در میان اغنیای شما دستبهدست نشود.
🔖 اندیشمندان و اقتصاددانان مسلمان، این آیه را بهعنوان دلیلی بر عدالت اقتصادی و به تعبیر شهید صدر برای توازن اقتصادی استفاده کردند. اگرچه تفسیرهای مختلفی از این آیه شده، وجه مشترک آنان این است که همۀ اندیشمندان مسلمان پذیرفتهاند که این توازن تقریباً هدفی کلی برای اقتصاد اسلامی محسوب میشود.
🔖 در کل اینکه شکاف میان فقر و غنا مطلوب نظام اقتصادی اسلام نیست، مورد توافق همۀ اندیشمندان مسلمان است و چون تورم موجب افزایش این شکاف میشود، بنابراین قطعاً به معنای این است که امری نامطلوب است و از این منظر مسئولیتی را متوجه دولت اسلامی خواهد کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سیدهادی_عربی
🌐 @rouyesh_andisheh
دکتر حمیدرضا مقصودی
تذکر: من هیچ تخصصی در موضوع واکسن، ماسک و مسائل بهداشتی ندارم و طبعا هیچ ادعایی هم در این زمینه ندار
سلام .
در رابطه با پیامی که از دکتر مقصودی در کانال گذاشتید ..
احتمالا ایشون در تایپ بخشی از متن اشتباه کردند ، چون در ساختار ویروس ها ؛ ماکرومولکولهای زیستی متعددی نظیر پروتئین ها ، کربوهیدارتها ، اسیدهای نوکلئیک و ساختارهای ترکیبی پیچیده تری وجود داره که هر کدوم شامل هزاران اتم هستند .. بنابراین بطور قطع اندازه ویروس از مولکول اکسیژن خیلی بزرگتره ..
تا جایی که میدونم برای اثبات عدم تاثیر گذاری ماسک در پیشگیری از بیماری کرونا مقایسه اندازه ی خود ویروس (فرضی ) با ابعاد خلل و فرج ایجاد شده توسط تار و پود ماسک کافیه ..
صرفا به این دلیل که مطلب به نقل قول از یک شیمیدان و به عنوان یک نقد علمی در کانال قرار داده شده بود ، عرض شد
دکتر حمیدرضا مقصودی
سلام . در رابطه با پیامی که از دکتر مقصودی در کانال گذاشتید .. احتمالا ایشون در تایپ بخشی از متن
من در این زمینه هم ادعایی ندارم و اگر هم ادعایی داشته باشم، نباید شنیده شود. چون من متخصص این ماجرا هم نیستم.
صرفا از یک شیمی دان نکته ای را نقل کردم.
که ظاهراً دوست متخصص دیگر به آن مطلب نقد کردند.
مثل همه اختلاف نظرهای دیگری که در ساحت علم وجود دارد و کاملا هم وجود این اختلاف نظرها پذیرفتنی است.
البته در هر دو نظر، مسئله اجتماعی بودن ماسک قابل پذیرش است.