می دانید که من موافق اجرای این سیاست نبوده و نیستم.
اما حالا که شده، این توصیه ها را هر طوری است منتقل کنید به مردم:
پروتکل رفتار اقتصادی عقلانی در شوک های قیمتی:
۱- چند روز صبر کنید و مصارف غیر فوری خود را به تاخیر بیاندازید. اگر بازارها شلوغ شود (که می دانم شده است) قیمت چند روز آینده، از آنچه انتظار دارید گرانتر و غیرقابل کنترل تر خواهد شد.
۲- به شایعات در مورد قیمت ها توجه نکنید. شایعه سازان از هرج و مرج قیمتی بیشتر، منفعت بیشتری می برند.
۳-برای نیازهای فوری، کالا را بیش از حد معمول خریداری نکنید. بلکه تلاش کنید کمتر از آن تهیه کنید. چون به هر ترتیب بسیاری از مردم به دلیل نگرانی، تذکرات ما را توجه نمی کنند و فشار تقاضای بالایی را ایجاد می کنند.
۴- به عنوان فعال اقتصادی، برای جبران اختلالی که در فعالیت اقتصادی شما ایجاد می شود (مثل افزایش قیمت مواد اولیه) کمی صبور باشید و چند روز مهلت دهید که گرد و غبار سفته بازان بخوابد تا درست تصمیم بگیرید.
۵- سعی کنید خود را اندکی به تغافل بزنید. در بحث های اقتصادی کمتر شرکت کنید و فوروارد کردن پیام های سیگنال دهنده قیمت های بالاتر را متوقف کنید.
۶- دیری نخواهد پایید که قدرت خرید دوباره تا حدی تعدیل می شود و به وضعیت قبل از شوک باز می گردد. دولت هم با یارانه کمک می کند که این زمان با سرعت بیشتری طی شود. لذا تصمیماتی که اثرات بلندمدت دارند را به سرعت اتخاذ نکنید. علی الخصوص تصمیماتی که منتهی به تعطیلی کسب و کار می شود.
۷- اگر چه فاصله قیمتی کالای ایرانی و خارجی کم می شود، اما این کم شدن را بهانه مناسبی برای خرید کالای خارجی قرار ندهید.
ادامه دارد...
می دانم اجرای این پروتکل ها سخت است. اما اجرا نکردن آن ها وضعیت را ناهنجارتر می کند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اقتصادنا47-دکتر مقصودی-تولید دانش بنیان اشتغال آفرین در مکتب اقتصادی مقاومتی-کم حجم .mp3
24.04M
🔰 سلسله نشستهای #اقتصادنا
🔖پرونده ویژه
«تولید در الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت»
🎵نشست سوم «#اقتصادنا 47»
🔍 تولید دانشبنیانِ اشتغال آفرین در مکتب اقتصاد مقاومتی
🎙دکتر حمیدرضا مقصودی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم)
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
6-مهارت امیدبانی.mp3
17.2M
🔆 #مهارت_امیدبانی در قرآن / جلسه ششم
حجت الاسلام قنبریان/ رمضان ۱۴۰۱
▫️ مدیریت اَمَد
• بدان که دنیا سرای شکست هم هست!/ قنوط(نا امیدی)، صاحبش را هلاک می کند!
• دو عنصر اصلی مدیریت اَمَد:
۱. طولانی نشدن اَمَد:
- جد و جهد اولیه برای آرمان در تزاحمات و موانع مسیر جای خود را به روزمرگی می هد!
۲. اگر طولانی شد هنر دلگرم کردن را بلد باشیم!
طولانی شدن امد: تقدیری(امتحان الهی) تدبیری(از بی تدبیری خواص در تشخیص تکلیف و عملگرایی/ کربلا و حوادث آن/ افشاء سرّ)
• قاعده ی طلایی ناامید نشدن: ان الله لایضیع اجر المحسنین/ عمل به تکلیف/ اذان ابراهیم(ع) در برهوت؛ نتیجه چند قرن بعد!
• امام سجاد الگوی تربیتی مدیریت اَمَد
غربت در مدینه را به عزت در خراسان (دوره امام رضا) رساند!
☑️ @m_ghanbarian
❇️بازخوانی رانت ارز ترجیحی
✳️ استدلال شده که دولت برای ارزان نگه داشتن کالاهای اساسی (لبنیات. روغن، مرغ و تخممرغ، آرد و دارو) ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه میداد و سه چهارم آن به جیب خارجی ها می رفت، یعنی فقط ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به مردم خودمان می رسید. میگویند ما این یارانه را حذف و به مصرفکننده میدهیم و عدالت را برقرار میکنیم.
https://hawzahnews.com/xbJzx
✅ اولا این ترسیم مشکل غلط است،اگر سه چهارم این یارانه در جیب خارجیها می رفت، نباید پس از حذف آن قیمت روغن بیش از ۴ برابر می شد، نباید قیمت شیر دو برابر می شد، نباید قیمت مرغ و تخم مرغ دو برابر میشد. پس آن تراژدی که ترسیم شده، درست نیست، اتفاقا ارز ترجیحی اثر گذاشته بود،وگرنه نباید حذفش این قدر قیمتها را بالا می برد.
❇️ سلمنا، فرض کنیم تراژدی همان است که ترسیم شده : سه چهارم ارز ترجیحی هدر میرفت، حال ببینیم بعد از اجرای سیاست ندادن یارانه به تولیدکننده و تخصیص آن به مصرفکننده چه اتفاقی میافتد؟
❎ لازمه این سیاست این است که دیگر به تولیدکنندگان لبنیات، روغن، مرغ و تخممرغ، شیرینی، ... یارانه ندهیم، پس هزینه آنها افزایش می یابد. و قیمت محصولاتشان بالا می رود. در نتیجه تقاضای داخلی کاهش می یابد. صادرات صنایع غذایی و.. هم به خاطر گران شدن محصولاتشان پایین می آید (یارانه پرداختی هم الزاما به مصرف اقلامی که هزینه تولیدش بالا رفته نمی رسد ، مگر اینکه سریع به سمت کالا برگ برویم که آن هم کامل نیست به همه ارقام مشمول افزایش هزینه کوپن تعلق نمی گیرد مثلاً شما دیگر کوپنی برای حمایت از صنایع شیرینی نمی دهی)
❇️خوب الان ببینیم برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان آمده در جیب مصرف کننده چه اتفاقی می افتذ، آنها چگونه آن را هزینه می کنند؟ با توجه به شواهد موجود بخشی از این ۴۰۰ هزار میلیارد تومان باز توی جیب خارجیها می رود چون الان برخی اقلام وارداتی ارزانتر شده است ماکارونی ترکیهای ارزانتر از ایرانی است پس می صرف وارد یا قاچاق شود. برای واردات این اقلام دلار می خواهیم پس تقاضای ارز بالا میرود و قیمت دلار بالا می رود و افزایش قیمت دلار قیمت همه کالاها را بالا میبرد به خصوص کالاهای وابسته به نهاده وارداتی که گرانتر می شوند.
✅ از طرف دیگر باید دید که آیا افزایش قیمت کالاهای اساسی به سایر اقلام سرایت نمی کند؟ اگر چنین باشد مصرفکنندگان باید بخشی از آن ۴۰۰ هزار میلیارد تومان را برای پوشش افزایش قیمت سایر اقلام هم اختصاص دهند. باز هم بخشی از آن مبلغ به جای حمایت از صنایع غذایی و دارویی و .. به سمت سایر صنایع و خدمات می رود.
❇️ وقتی قیمت مرغ دو برابر شد، قیمت گوشت قرمز هم به تبع آن بالا می رود، قیمت روغن که چند برابر شد قیمت محصولات غذایی هم به شدت افزایش می یابد ....و این تورم به سرعت قدرت خرید یارانه پرداختی را کاهش می دهد، قدرت دولت برای تامین کالای کوپنی بعد از دو ماه دیگر هم کاهش می یابد پس گرفتار یک مارپیچ تورمی می شویم... خدا کند که اینگونه نشود ولی منطق اقتصادی این را ایجاب میکند . چه می شود کرد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
دعاگوی شما بودم
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✅ اثر حذف ارز ۴۲۰۰تومانی بر کسری بودجه دولت
✳️ با حذف ارز ترجیحی قاعدتاً دولت مبالغ کمتری باید به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان یارانه بدهد،رییس سازمان برنامه و بودجه اخیرا گفته بود ما باید ۲۰ میلیارد دلار می دادیم ولی فقط ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای یارانه داریم و نصف این مبلغ یعنی ۱۰ میلیارد کم میآوریم. این یعنی با نرخ دلار ۲۵ هزار تومانی، دولت پس از حذف یا کاهش ارز تخصیصی، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کمتر یارانه میدهد ( با یک محاسبه سرانگشتی دولت برای دادن یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتومان ی به ۹ دهک یعنی ۷۲ میلیون نفر باید ۲۸۸ هزار میلیارد تومان در سال یارانه بدهد. یعنی کمی بیشتر از آن ۲۵۰ هزار میلیارد تومان مصوب)
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3862386
✅ اگر گزاره بالا درست باشد، حذف یا کاهش ارز ۴۲۰۰ تومانی کسری بودجه دولت را پایین می آورد. ولی برای چنین قضاوتی باید دید که تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چقدر مخارج دولت را بالا می برد؟
✅ بر اساس نظریههای اقتصادی ، حذف ارز ۴۲۰۰تومانی با ایجاد تورم کسری بودجه دولت را از دو طریق کاهش قدرت خرید درآمدها و افزایش هزینهها افزایش می دهد:
1⃣ از طریق کاهش درآمد واقعی مالیاتی (اثر تانزی) به دلیل پایین بودن کشش قیمتی مالیاتی و وجود وقفههای مالیاتی (با تورم ۱۴ درصدی ۲۰ درصد ارزش مالیات کاهش مییابد)
2⃣ از طریق افزایش هزینههای دولت (اثر پاتینکن) به دلیل بالا بودن کشش قیمتی هزینههای دولت و سهم بالای هزینههای جاری دولت ( تورم ۸ درصدی باعث افزایش ۱۱ درصدی مخارج دولت)
🙈 من در تحلیل های اخیر ندیدم که آیا اثر تورم ناشی از حذف ارز ترجیحی بر کسری بودجه آتی دولت محاسبه شده است یا خیر؟
📙مراجعه شود به مقاله اسدالله فرزین وش و همکاران، بررسی اثر تورم بر کسری بودجه از بعد هزینهای و درآمدی در ایران، تحقیقات اقتصادی، ش ۶۳
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ داستان قاچاق ماکارونی
❎ در ویدیوی بالا این استاد گرامی استدلال می کند که چون آرد ارزان به نانواییها و تولیدکنندگان ماکارونی می دهیم حدود ۴.۸ هزار میلیارد تومان (۴ هزار میلیارد بابت صادرات و قاچاق ماکارونی و ۵۷۱ میلیارد تومان بابت قاچاق آرد) در سال ۱۴۰۰ به خارجیها یارانه دادیم.
✳️ بگذارید به ارزیابی وضعیت ماکارونی بعد از جراحی بپردازیم، الان ماکارونی شد بستهای ۲۴هزارتومان و قاعدتاً ما با عدم صادرات یا قاچاق ۴هزار میلیارد تومان سود می کنیم.
❇️ ولی صبر کنید، الان قیمت همان بسته ماکارونی ساده در ترکیه ۶ لیر است که به قیمت ارز آزاد میشود حدود ۱۲ هزار تومان، خوب الان می صرفد که قاچاق یا واردات معکوس شود .
https://www.asriran.com/003WGB
✳️ با این وضعیت تقاضای برای ارز و واردات ماکارونی از ترکیه زیاد میشود ، ترکیه هم که روی ماکارونی اش یارانه نمی دهد و فرصت را غنیمت میشمارد و بازار ما را تسخیر می کند.
✳️ قاعدتاً کارخانه های ماکارونی ما متضرر میشوند و باید تولید را کاهش بدهند.
❇️ با آمدن فشار به ارز در اثر افزایش تقاضا دوباره دچار تورم می شویم و شاید دوباره روند قاچاق معکوس شود البته به شرطی که قیمت ماکارونی را ثابت نگه داریم، دوباره برمیگردیم سر اول خط و باید دوباره ماکارونی را گران کنیم این داستان ته ندارد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🔴رهبر انقلاب: سطح کنونی ارتباطات اقتصادی دو کشور باید چند برابر شود
🔹رهبر انقلاب در دیدار امیر قطر: سطح کنونی ارتباطات اقتصادی دو کشور بسیار پایین است و باید چند برابر شود، همچنین در مسائل سیاسی نیز زمینه برای تبادلنظرهای بیشتر وجود دارد که امیدواریم این سفر مبدأ جدیدی برای گسترش همکاریها باشد.
🔹مسائل سوریه و یمن با گفتوگو قابل حل است. البته گفتوگو نباید از موضع ضعف باشد. در حالیکه طرفهای مقابل یعنی عمدتاً آمریکا و دیگران به قدرت نظامی و مالی متکی هستند.
🔹ظلم چند دهساله صهیونیستهای خبیث به مردم فلسطین واقعیتی تلخ و ضربهای به دنیای اسلام و جهان عرب است. در مقابل این جنایتها، توقع ایران از دنیای عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی است.
🔸امیر قطر: کمیته اقتصادی بین ایران و قطر فعال شده و امیدواریم تا سال آینده همکاریهای اقتصادی ارتقاء قابل توجهی پیدا کند. همه باید در برابر حوادث فلسطین و جنایات صهیونیستها ایستادگی کنیم.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس جمهور: تا من زنده هستم اجازه نمیدهم مردم از این طرح آسیب ببینند.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
بازنشر نیکی ها را تمرین کنیم
بازنشر(فوروارد) پیامهای ناامیدکننده و ترس آور، برای برخی #نان دارد، به ویژه در این شرایط (فلان جنس در بازار نیست! زود بخرید دفعه بعد قرار هست گرانتر شود؛ شانس آوردی حالا رسیدی و ...)
بازنشر پیامهای نیک را در خود به یک عادت تبدیل کنیم تا در گسترس آنها سهیم باشیم
بازنشر پیامهای ترس آور و ناامیدکننده را مدتی متوقف کنیم و بلکه به ارسال کنندگان بگوییم این کار را نکنند؛ هم روان خودمان آسوده تر است و هم در ایجاد مشکلات بعدی، که برخی به صورت هدفمند آن را دنبال می کنند، سهیم نخواهیم شد
به بیان دیگر: مدتی روزه فوروارد نکردن پیامهای ناامیدکننده و ترس آور را بگیریم. نتیجه به زودی مشخص می شود
پ.ن: یکی از فیلمهای بالا درباره استادی است که به دانشجوی کم توان کمک می کند تا از باران عبور کند؛ دیگری واکنش مردم نجیب و عزیز کشورمان در هنگام خالی شدن بار تریلی (که روغن بوده است)، در همین اوضاع فعلی کمبود و گرانی روغن، می باشد
http://eitaa.com/islamic_psychology
تحلیل اقتصادسیاسی اتفاقات اخیر:
۱- طبقه آسیب پذیر در تغییر نرخ کالاها اساسی، مردم مستضعف هستند
۲- طبقه بسیار مشتاق به خودروی خارجی با حجم موتور نسبتا بالا و حدود۲۰ تا ۲۵ هزار دلار (بین ۵۰۰ م تا یک میلیارد)، طبقه متوسط جدید و متمولین هستند.
دعوا حول کمبود منابع ارزی است. در یک دعوای تاریخی کاملا طراحی شده، این نتیجه حاصل می شود: ارز برای کالای اساسی کمیاب و برای واردات خودرو، به وفور یافت می شود.
و اینگونه است که در بزنگاه ها، نظام سرمایه داری، انقلاب را دور می زند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📦 میتوانیم و باید در کالاهای اساسی به خودکفائی برسیم
🔻 رهبر انقلاب: کشور در محصولات پایهی غذائی بایستی به امنیّت کامل و به خودکفائی لازم حتماً دست پیدا کند. ما بایستی در مورد گندم، در مورد خوراک دام -ذرّت، جو، امثال اینها- و موادّ اصلی تولید روغن... در بقیّهی چیزهایی که کالاهای اساسی نامیده میشود، حتماً به خودکفائی برسیم. ۱۴۰۱/۱/۱
📥 دریافت مجموعه #سخن_نگاشت👇
https://khl.ink/f/49887
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: باید در تولید محصولات پایه غذایی به خودکفایی برسیم
🔹کشور ما بزرگ است و دشتهای حاصلخیز زیادی داریم. این دشتها را باید صرف کنیم برای کالاهای اساسی.
🔹رئیسجمهور گفت در یکی از سفرهای خارجی مسئولان آن کشور گفتند ایران هرچه هندوانه و گوجه تولید کند میخریم. آقای رئیسی گفته شما خودتان مگر زمین حاصلخیز ندارید، آن مسئول گفته زمینهای ما برای گندم و ذرت است و آنها را صرف گوجه و هندوانه نمیکنیم.
@Farsna
✍️مروری بر تاریخچۀ یارانه ها
برای هر تحلیلِ تمدنی، ابتدا باید سابقۀ تاریخی آن موضوع بررسی گردد.
📜در سه پست بعدی کانال موسسۀ متا، تاریخچۀ یارانه ها را به صورت اختصار و کاربردی ارائه مینمائیم.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
( یادداشت سه قسمتی)👇
@MataNevesht
تاکنون ۲۰ شرکت اروپایی وارد کننده گاز از روسیه، به مکانیزم روسیه مبتنی بر روبل پیوسته اند. ۱۴ شرکت دیگر نیز در حال انجام مراحل اداری هستند.
اویل پرایس به نقل از بلومبرگ، در گزارشی نوشت ۱۰ شرکت دیگر اروپایی حساب های روبلی خود را نزد بانک گازپروم افتتاح کرده اند که با احتساب ۱۰ شرکتی که قبلا حساب های خود را افتتاح کرده بودند، عدد شرکت های وارد کننده گاز روسیه به روبل به ۲۰ شرکت رسید.
همچنین علاوه بر این ۲۰ شرکت، ۱۴ شرکت دیگر نیز در حال رایزنی و انجام مراحل اداری برای بازگشایی حساب های خود نزد بانک گازپروم هستند.
در آلمان تا کنون دو شرکت بزرگ وارد کننده گاز یعنی VNG و Uniper نیز به این مکانیزم پیوسته اند.
در همین حال ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که شرکت های اروپایی آزاد هستند تا بهای گاز را به روبل بپردازند.
منابع:
https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/More-European-Buyers-Prepare-For-Russian-Gas-Payments-In-Rubles.html
https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/German-Energy-Giant-To-Pay-For-Russian-Gas-In-Rubles.html
A1x
@Partisan2015
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تشییع جنازه شهیده شیرین ابوعاقله را ببینید...
روضه اینجاست...
کاش از داخل کشور فراغت می یافتیم تا غده نجاست صهیونیستی را از منطقه پاک کنیم.
نابود کردن اقتصاد اسرائیل کار سختی نیست. تمرکز و عزم و جدیت میخواهد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔻پوتین: غرب از تحریم روسیه آسیب دید
رئیسجمهور روسیه:
🔹️ تورم داخلی درحال به ثبات رسیدن است و تقاضا برای کالا نیز عادی شده است.
🔹️ راهکار حمله اقتصادی شکست خورده و روسیه در برابر فشار بیسابقه تحریمها ایستادگی کرده است.
🔹️ روبل، ارز ملی روسیه، تقویت شده و این کشور در سه ماهه اول سال جاری، مازاد تجاری بالای ۵۸ میلیارد دلاری را ثبت کرده است.
🔹️ تحریمها برای عاملان آنها عواقب داشت. اشاره من به رشد تورم و بیکاری، بدتر شدن عملکرد اقتصادی در آمریکا و کشورهای اروپایی، کاهش سطح زندگی اروپاییها و کاهش ارزش پسانداز شهروندان این کشورها است.
🚨 به خبرخاص بپیوندید 👇👇👇
👈 لینک عضویت
https://chat.whatsapp.com/JGQwWC4q247AOhizkotbAm
🔴وزارت اطلاعات بیش از ۹هزار حساب بانکی غیرمجاز ارزی و رمزارز را مسدود کرد
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔹با همکاری بانک مرکزی و با دستور مقام قضائی، حسابهای بانکی ۴۵۴ نفر از عوامل غیرمجاز ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود شدند.
🔹با اجرای طرح برخورد با عوامل داد و ستد غیرمجاز ارزی در مدت اخیر، ۹۲۱۹ فقره حساب بانکی با گردش بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال از این عناصر در سطح کشور مسدود گردید.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي طَالِبٍ اَلشَّعْرَانِيِّ عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ مُعَلَّى بْنِ خُنَيْسٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ رَجُلٍ وَ أَنَا عِنْدَهُ فَقِيلَ لَهُ أَصَابَتْهُ اَلْحَاجَةُ قَالَ فَمَا يَصْنَعُ اَلْيَوْمَ قِيلَ فِي اَلْبَيْتِ يَعْبُدُ رَبَّهُ قَالَ فَمِنْ أَيْنَ قُوتُهُ قِيلَ مِنْ عِنْدِ بَعْضِ إِخْوَانِهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ اَللَّهِ لَلَّذِي يَقُوتُهُ أَشَدُّ عِبَادَةً مِنْهُ .
معلّى بن خنيس گويد: امام صادق عليه السّلام در مورد مردى پرسيد (و من نيز در آن مجلس حاضر بودم). گفته شد: او نيازمند شده است.
فرمود: چه كار مىكند؟
گفته شد: در خانه نشسته و پروردگار را مىپرستد.
فرمود: خوراك او از كجا تأمين مىشود؟
گفته شد: برخى از برادران او را تأمين مىكنند.
فرمود: به خدا سوگند! آنكه غذاى او را مىدهد بيش از او خدا را مىپرستد.
الکافي , جلد۵ , صفحه۷۸
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ اَلْمُغِيرَةِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفُضَيْلِ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَنْ طَلَبَ [اَلرِّزْقَ فِي] اَلدُّنْيَا اِسْتِعْفَافاً عَنِ اَلنَّاسِ وَ تَوْسِيعاً عَلَى أَهْلِهِ وَ تَعَطُّفاً عَلَى جَارِهِ لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ وَجْهُهُ مِثْلُ اَلْقَمَرِ لَيْلَةَ اَلْبَدْرِ .
ابو حمزه گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود:
هركس در دنيا براى بىنيازى از مردم در پى روزى برود و بخواهد زندگى خانوادهاش را مرفّه كند، به همسايگان نيز چيزى بخشد، روز قيامت در حالى كه رويش همانند ماه شب چهاردهم است، خداوند عزّ و جلّ را ملاقات مىكند.
الکافي , جلد۵ , صفحه۷۸
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
أَحْمَدُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ خَالِدِ بْنِ نَجِيحٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : أَقْرِءُوا مَنْ لَقِيتُمْ مِنْ أَصْحَابِكُمُ اَلسَّلاَمَ وَ قُولُوا لَهُمْ إِنَّ فُلاَنَ بْنَ فُلاَنٍ يُقْرِئُكُمُ اَلسَّلاَمَ وَ قُولُوا لَهُمْ عَلَيْكُمْ بِتَقْوَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مَا يُنَالُ بِهِ مَا عِنْدَ اَللَّهِ إِنِّي وَ اَللَّهِ مَا آمُرُكُمْ إِلاَّ بِمَا نَأْمُرُ بِهِ أَنْفُسَنَا فَعَلَيْكُمْ بِالْجِدِّ وَ اَلاِجْتِهَادِ وَ إِذَا صَلَّيْتُمُ اَلصُّبْحَ وَ اِنْصَرَفْتُمْ فَبَكِّرُوا فِي طَلَبِ اَلرِّزْقِ وَ اُطْلُبُوا اَلْحَلاَلَ فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ سَيَرْزُقُكُمْ وَ يُعِينُكُمْ عَلَيْهِ .
خالد بن نجيح گويد: امام صادق عليه السّلام مىفرمايد: هريك از دوستان خود را ديديد بر او سلام كنيد و به آنها بگوييد: فلان بن فلان بر شما سلام مىرساند؛ و به آنها بگوييد: شما را به تقوى (و ترس) از خداوند عزّ و جلّ و آن چيزى كه موجب رسيدن به نعمتهاى الهى مىشود، سفارش مىكنم. به خدا سوگند! جز آن چيزى كه خودمان را بدان وادار مىكنم، دستور نمىدهم؛ پس تلاش و كوشش فراوان كنيد.
هنگامى كه نماز صبح را گزارديد و نماز تمام شد، همان صبحگاهان در پى رزق و روزى برويد و روزى حلال بجوييد كه خداوند عزّ و جلّ به سرعت به شما رزق و روزى مىدهد و شما را براى كسب روزى حلال كمك خواهد كرد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
#جهاد_تبیین
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ اَلْقُمِّيُّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ اَلْقَصِيرِ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ اَلثُّمَالِيِّ قَالَ: ذُكِرَ عِنْدَ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ غَلاَءُ اَلسِّعْرِ فَقَالَ وَ مَا عَلَيَّ مِنْ غَلاَئِهِ إِنْ غَلاَ فَهُوَ عَلَيْهِ وَ إِنْ رَخُصَ فَهُوَ عَلَيْهِ .
ابو حمزه ثمالى گويد:
از گرانى نزد امام سجّاد عليه السّلام سخن به ميان آمد، فرمود:
مرا به گرانى چه كار؟ اگر گران شود روزىام بر عهده خداست، و اگر ارزان شود نيز بر عهدۀ اوست.
الکافي , جلد۵ , صفحه۸۱
🔹لطفا در این روز ها که مردم ما به آرامش نیاز دارند نشر این روایت را فراموش نکنید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
#جهاد_تبیین عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ اَلْقُمِّيُّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْد
جهاد تبیین برای امروز. لطفا این روایت را به وفور منتشر کنید.
ایشان هم اقتصاددان شده...
کاش دولت از این ها پالس نگیرد.
هر چند بخشی از بدنه دوستان ما به استناد حرفهای این بنده خدا دوگانه پوست موزی ساخته و جهاد تبیین می کنند.
و چقدر آن دوگانه آب دوغ خیاری بود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
یک سوال:
روسیه چطور از تحریم ها جست؟
روسیه چطور روبل را تقویت کرد؟
روسیه چطور اروپا را به گوشه رینگ فرستاد؟
یک استراتژی داشت: خودباوری
اگر نئولیبرال های ما مشاور پوتین بودند:
۱. روبل را ارزان می کردند که کالای روسی قاچاق نشود.
۲. دستور واردات خودرو می دادند تا انحصارگران بین المللی خودرو را دوباره بر صنعت خودرو روسیه حاکم کنند و طبقه متوسط جدید و متمولین را راضی و خوشحال نگه دارند.
۳. گندم را به ارزانی به دنیا می فروختند که مسیر تجارت جهانی بسته نشود.
۴. مذاکره با آمریکا برای ایجاد صلح در اوکراین را شروع می کردند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
15.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔰 اقتصادنا ۴۵: ماهیت و روش متفاوت تولید در اسلام و سرمایهداری
💠 نخستین نشست پرونده ویژه «تولید در الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت»
🎙در این نشست علمی دکتر علی سعیدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم، به تبیین ماهیت و فرایند تولید پرداخت و ضمن اشاره به اشکالات و چالشهای تولید به روش سرمایهداری، به بیان مؤلفههایی از تولید در اقتصاد اسلامی و ضرورت جهش تولید پرداخت:👇👇👇
✅مسئله تولید صرفاً یک مسئله فنی و عملیاتی نیست بلکه مسئلهای است هنجاری و تحت تأثیر ارزشها.
✅ تاثیر نگاه ایدئولوژیک در اولویتبندی رفع نیازها
✅ انگیزه احیاء منابع بهجای سودطلبی در تولید اسلامی
✅ تولید ناخالص ملی؛ نماد قدرت اقتصادی
✅ توانمندی اقتصادی در گرو جهش تولید و نه فقط رونق تولید
✅ فاصلهگیری از رویکرد مصرفگرایانه و حرکت به سمت تولید دانشبنیان
✅ مقیاس تولید؛ وجه تمایز اقتصادهای دانشبنیان در ایران و غرب
✅ وظیفه طلاب و دانشجویان برای تاثیرگذاری و کمک به جهش تولید
✅ فرهنگسازی در جهت تقویت بنیانهای تفکر تولیدمحور
✅ چالشهای تولید انبوه
✅ آیا تولید انبوه با آموزه های اقتصاد اسلامی سازگار است؟
🔶🔶 تفصیل گزارش این نشست علمی را در نشانی زیر دنبال نمایید:
🌐https://eco.hozehkh.com/33607
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان