این همان است که گفتیم. تعدیل قیمتی، تولید را کاهش می دهد نه افزایش.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
یک روستایی و یک روستا (منظور روستا به معنای واقعی کلمه است) مصرفش تولیدات خودشه، یعنی هرچی تولید کنه مصرف میکنه(رفع تمام نیازها با امکانات روستا)، حالا اگر این روستایی را در مقیاس ملی تکثیر کنیم یعنی نیازهای خودمون رو با تکیه بر امکانات و توان تکنیکی، تاکتیکی، راهبردی داخلی تولید کنیم...
در اینصورت مساله #ارز، #ارز_ترجیحی، #یارانه، #یارانه_پنهان و... طی یک پروسه بدیهی حل خواهد شد و نیاز به حذف صورت مساله به جای حل مساله توسط دولتها نخواهیم داشت.!
پ. ن ۱: نگارنده به دستاوردهای علمی و فنی امروز بشر کاملا واقف است و روششناسیِ روستا در بستر بومِ ایران مراد است.
پ. ن ۲: شاید برخلاف توسعه که به پیچیده شدن مسائل ساده منجر خواهد شد، لازم باشد در الگوی پییشرفت به سادهسازی مسائل رو بیاوریم!
افقِ #تمدن_نوین_اسلامی
@torabiran
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@torab91
در جلسهاي كه به عنوان همفكری اقتصادي با دكتر شرافت، دكتر توكلي، دكتر نمازي، دكتر داودي، دكتر ياوري، دكتر خوش چهره، دكتر اعتصامي و اينجانب تشكيل شده بود بر اين نكته تاکيد ميشد كه بعضي از اقتصاددانان همچون آقاي دكتر محمد طبيبیان كه طرفدار سیاست تعدیل و اقتصاد آزاد است و معاون اقتصادي آقاي روغني زنجاني در دوره تصدي مسووليت سازمان برنامه و بودجه بوده است و تمامي برنامههای شكست خورده اقتصادي هم به وسيله آنان پيريزي شده و متاسفانه شاگردانشان هم آنها را ادامه دادهاند به صراحت ميگويند كه خدا كند ... بيايد تا اقتصاد ما رونق بگیرد. بر اينكه اين مجموعه از طريق تربيت دانشجو و به كارگماردن آنان در وزارتخانههاي مهم و كليدي كشور عملا فكر خود را پي ميگيرند، حتي اگر در قدرت نباشند، تاكيد شد. در اين جلسه من پيشنهاد كردم به خاطر نقشي كه افزايش قيمت انرژي در زندگي مردم دارد یعني ميتواند مردم را عصباني كرده و آنها را به يورش به همه چيز فراخواند و با توجه به اينكه قرار است لايحهاي تقديم مجلس شود تا قيمت انرژي اضافه شود بهتر است اين مجموعه از هم اكنون فعاليتهاي علمي و بازدارنده خود را آغاز و نقش خود را در قالب مصاحبه يا گفتگو يا لابي و يا مجموعه اي از اين موارد ايفا كند. تيم، اين پيشنهاد را پذيرفت و قرار شد از جلسه آينده درباره آن كار شود. آقاي دكتر توكلي معتقد بود كه اين افزايش موجب اعتراضات مردمي ميشود و اين دولت نميتواند آن را كنترل كند. فرد ديگري ميگفت بگذاريد بشود تا خودشان به عينه نتايج آن را ببينند ولي ساير دوستان به اين صحبت انتقاد داشته ومي گفتند اصولا اين كار به معني فروپاشي نظام خواهد بود. آثار ناشي از آن بسيار خارج از تحمل مردم است و تا آنجا كه امكان دارد نبايد بگذاريم چنين مقولهاي اتفاق بيفتد.
خاطرات حسن سبحانی شنبه 17 اسفند 1381
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
شنبه 27 ارديبهشت 1382
امروز در يك ديدار ده، پانزده نفري از نمايندگان مجلس با مقام معظم رهبري كه در ساعت 11 صورت گرفت به استحضار ايشان رساندم كه روح سرمايهداري بر اقتصاد ايران غالب شده است و سياستهاي صندوق بينالمللي پول و بانك جهاني گام به گام در قالب بودجههاي سنواتي، برنامهها و مصوبات جلو آمده است و چون ادبيات غالب هم سرمايهداري شده، لذا شوراي نگهبان هم در مواردي بجاي معيار قرار دادن اصول اقتصادي قانوناساسي و ازجمله اصل 44 تحتالشعاع برنامه هضم اقتصاد ايران در اقتصاد جهاني شده و به بانك خصوصي و بيمه خصوصي و... اجازه فعاليت داده است. مطرح كردم كه كارهايي مثل گران سازي نرخ ارز تحت عنوان يكسانسازي، افزايش نرخ بهره تحت عنوان نرخ سود يا سود عليالحساب، خصوصيسازي غيرمعطوف به رقابت، حذف يارانهها تحت عنوان هدفمندكردن يارانهها، كاهش تعرفهها و... همه و همه در راستاي هضم اقتصاد ايران در اقتصاد جهاني است. در پايان هم گفتم ما نگران هستيم كه مضايق و تنگناهاي ناشي از اجراي اين سياست كه بر زندگي تودههاي مردم تحميل شده است پشتيباني آنان را از سياستهاي اصولي خارجي كشور با پديدههاي غيرقابل انتظاري مواجه سازد و تأكيد كردم كه اين مطالب را از جهت اينكه دغدغه مطرح نكردن آنها را نزد شما نداشته باشم مطرح ميكنم و گرنه تصور من آن است كه شما از آنها اطلاع داريد.
ايشان در پاسخ فرمودند مطالب شما را قبول دارم و حتي در حكم تنفيذ دوره دوم رياستجمهوري آقاي هاشميرفسنجاني قيد كردم كه اقتصاد ما نبايد سرمايهداري بشود در عينحال گفتند مطالب چالشانگيزي است و به آقاي دكتر ميرمحمدي نماینده قم گفتند كه مطالبي را كه براي مجمع تشخيص مصلحت نظام درخصوص اصل 44 و صدر و ذيل آن نوشتهاند را به من نشاندهند و از ديدگاههاي من مطلع گردند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
چهارشنبه 11 تیرماه 1382
امروز آقای دکتر حدادعادل که رئیس فراکسیون اقلیت مجلس هم هست از من پرسید که رشد 3/7 درصدی اقتصاد ایران که توسط صندوق جهانی پول (منظورش صندوق بینالمللی پول بود) اعلام شده درست است؟ من گفتم چنین بنظر میرسد. ایشان گفت از آقای دکتر شیبانی رئیس کل بانک مرکزی که انسان متدینی است و همچنین آقای مظاهری وزیر اقتصاد هم پرسیده و آنان هم تأیید کردهاند و در این ارتباط دو جزوه ارسالی از سوی آنان را هم نشان داد که بعداً به ایشان گفتم اینها یکی است. سپس ایشان گفت که بهتر است نامهای بنویسیم و این رشد را تبریک بگوئیم و درعین حال از کاهش گرانیها تشکر کنیم. نظر شما چیست؟ به او گفتم که از کاهش قیمتها تشکر شود بد نیست امّا در ارتباط با صندوق بینالمللی پول و مؤسسات بینالمللی اقتصادی باید استراتژیک فکر کرد و نظر داد و در آن مورد نظر موافق ندارم. ایشان گفت حالا یک چیزی مینویسیم ببینیم چه میشود. بعد از صحبت آقای صفائی فراهانی نماینده تهران و از حزب مشارکت را فرا خواند و از طریق او موضوع را با دکتر محمدرضا خاتمی نایب رئیس و دبیرکل حزب مشارکت مطرح ساخت و آنان قبول کردند. ایشان متن را نوشت و آقای سید محمدرضا خاتمی نظر خود را درخصوص آن داد. سپس از چند ناحیه شروع به گرفتن امضاء کردند. لااقل در مورد اقلیت من دیدم که قبل از آنکه متن نهائی شود کسانی در کاغذ جداگانهای امضاء کرده بودند. نهایتاً از جناحهای مختلف امضاء جمع شد (حدود 160 امضاء) و از تریبون مجلس قرائت گردید. بدین ترتیب اقلیت بانی تأیید اقتصاد سرمایهداری شد که توسط دولت و مجلس مدعی اصلاحات در حال اجرا است برنامهای که هر خاصیت احتمالی داشته باشد نسبت به توزیع درآمد بیتوجه است. در این ارتباط آنچه مهم است آن است که اقلیت در مجلس ششم فاقد برنامه، استراتژی، تاکتیک و ... است و هرچه سران آنها بدهند امضاء میکنند. سران هم چون دقت نمیگذارند به تصمیمات رئیس توجه دارند و رئیس هم که اصولاً فاقد اطلاعات و سواد اقتصادی در این زمینههاست و به لحاظ خاستگاه طبقاتی هم بازاری است و البته انسان فهیم و اصولی و باسوادی است. لذا از ترکیب اینچنینی انتظاری بیش از آنچه رخ داد برنمیآید اینهمه به لحاظ سیاسی به هم حمله میکنند ولی در اقتصاد که مدام در این سالها خرابی آن موضوع و کلام جناح اقلیت بوده است یک دفعه به خط و امضاء جناح اقلیت تأییدیه کارهای دولت درمی آید. اینهم از طنزهای مجلس ششم است! البته وقتی متن امضاء شد آقای دکتر حداد از من خواست که امضاء کنم و برای این کار اصرار زیادی هم کرد امّا من قبول نکردم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️جزوه ی #اقتصاد_مردمی منتشر شد
❇️#پیوست ارائه حجت الاسلام و المسلمین #محسن_قنبریان در دوره ی کشف الاسرار
🔻سرفصل ها
۱.اقتصاد مردمی در نگاه امام خمینی
۲.اقتصاد تعاونی در نگاه مقام معظم رهبری
۳.ظرفیت قانون اساسی در اقتصاد مردمی
۴.سخنرانی شهید بهشتی با موضوع تعاونی ها
۵.سیاست های اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش تعاونی ها
۶.مقاله حجت الاسلام قنبریان پیرامون تعاونی ها
📄۸۰ صفحه A4
↙️لینک دانلود
https://b2n.ir/j99359
🔸حجم : ۱۳ مگ
با تشکر از تشکل طلبگی ربیون
☑️ @m_ghanbarian
✅ بخش دوم مصاحبه خواندنی دکتر پرویز داودی (معاون اول احمدی نژاد و اقتصاددان) در *نقد* تجربه *هدفمندی یارانه ها* در دولت *احمدینژاد*
http://m.hamandishi.ir/vdchmvnzk23n-kd.tft2.html
*رشد اقتصادی باید همراه با عدالت باشد*
نکته بعدی این است که باید سیاست را درون این ظرف بریزیم. این سیاست باید اهداف داشته باشد. مهمترین هدف ما باید پیشرفت توأم با عدالت باشد. اخیراً دولت در حوزه اقتصاد کارهایی کرده است که فکر میکند رشد به دست خواهد آمد، ولی عدالت دارد زیر پا له میشود، بماند که رشد هم فقط در مرحله فکر است. وقتی نرخ ارز در عرض پنج ماه بیش از سه برابر میشود، (GDP) یا تولید ناخالص ملی ما نزدیک به 500 میلیارد دلار است، این (GDP) چون مال ارزش افزوده است، وقتی در اقتصاد معامله میشود هر یک تومان ارزش افزوده تقریباً 15 ريال معاملات واسطهای دارد که روی هم میشود 25 هزار میلیارد، یعنی 500 هزار میلیارد دلار و حدود 1500 میلیون و 200، 300 میلیارد کل ارزش معاملات اقتصادی کشور با دلار 1000 تومان است.
خیلی معقول است که فکر کنیم ده درصد این میتواند به صورت تنخواه باشد که حتماً بیشتر از این است و خیلی معقول است که فکر کنیم با توجه به اقتصاد نفتی ما ـچون 70 درصد بودجه ما از نفت استـ 70 درصد این رقم دلاری باشد، یعنی یک حساب سرانگشتی کلان در تنخواه دلاری کنیم، 70 درصد، 1500 تا یک چیزی حدود 100 تا میشود، یعنی 90، 100 میلیارد دلار در دست اشخاص حقیقی و حقوقی است. آمارها نشان میدهند ـچون روی معوقهها کار میکردیم، این آمارها را دیدهامـ چیزی حدود 300 نفر 70 درصد این منابع ارزی را در اختیار دارند که میشود حدود 70، 80 میلیارد دلار و در نتیجه ما در ظرف شش ماه ثروت این 300 نفر را سه برابر کرده، یعنی 200 هزار میلیارد تومان به اینها دادهایم.
سئوال؟ این 300 نفر در این شش ماه چقدر کارآیی داشتهاند؟ مگر رشد تولید جامعه ما در سال 90 چقدر بوده است؟ پنج درصد؟ پنج درصد کجا، 200 درصد یا 300 درصد کجا؟ 100 هزار میلیارد تومان داشتهاند حالا شده است 300 هزار میلیارد تومان. وقتی میگوییم سیاستها باید مردمی باشند، سیاست باید طوری باشد که 70 میلیون منفعت ببرند و اگر آن 300 نفر برادر بزرگتر ضرر کنند اشکال نداشته باشد، ولی این سیاست باعث شد ما از 70 میلیون نفر 200 هزار میلیارد تومان کشیدیم، چون وقتی تولید بالا نرود، این 200 هزار میلیارد تومان از جیب 70 میلیون نفر بیرون کشیده شده است. سیاستها باید همگانی و مردمی باشند.
آیا این یک سیاست همگانی بوده است؟
استدلال میشود که دست ما نبوده است. من میگویم نخیر! دست ما بوده است. نفت نصف شده است؟ باشد، نصف شده باشد. گاز دست ما بوده است. مگر در سال 74 اتفاق نیفتاد؟ اقتصادی که فقط 300 میلیون دلار ارز داشت و 40 میلیارد دلار بدهی. چطور این اقتصاد هم توانست تورم را بخواباند و بکند پانزده درصد، هم رشد تولید را بالا ببرد و هم همه چیز را کنترل کند؟ پس میشود انجام داد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️ درخواست دکتر داودی از احمدینژاد پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها
❇️ بعد از اینکه آقای احمدینژاد طرح هدفمندی را انجام دادند، رفتم خدمتشان و گفتم آقای دکتر! ما که نظرمان این بود اول بانکها را انجام بدهید و بعد به سراغ هدفمندی بروید. حالا شما طرح هدفمندی را انجام دادهاید. من از شما دو خواهش دارم. برای انجام اینها دو کار را انجام بدهید تا این حداقل موفق شود.
1) تنظیم بازار را رها نکنید و از ابزار تعزیرات که در اختیار شماست استفاده کنید.
2) نرخ ارز را تکان ندهید، اگر هم توانستید پایین بیاورید.
http://m.hamandishi.ir/vdchmvnzk23n-kd.tft2.html
✳️اینها کار هدفمند کردن را تسهیل میکند و زودتر به ثمر میرسد. ایشان انصافاً از آذرماه تا اردیبهشتماه تنظیم بازار را انجام دادند و خیلی خوب تنظیم کردند. نرخ ارز را هم دست نزدند،
✳️ ولی بعد از آن، هم تنظیم بازار زمین خورد، هم نرخ ارز بالا رفت و با بالا رفتن نرخ ارز، انگار نه انگار که هدفمندی شده است، یعنی ارز که بالا رفت مثل این است که هیچ هدفمندیای نشده است، چون هدفمندی برای این بود که قیمتهای انرژی به قیمتهای تعادلی برسد. مثلاً بنزین را از 100 تومان، 400 تومان کردیم، ولی بنزین 600 تومانی با قیمت ارز سه هزار و خردهای، 60 سنت شده است. آیا هدفمندی کردهایم؟
❎تمام زحمتهایی که شبانهروز کشیده شد، یکسره به باد رفت. حقوق بچههایی را که در تنظیم بازار کار میکردند، آقایان وزارت بازرگانی نمیدادند. یعنی چه؟ وقتی قرار بود نرخ ارز بالا برود، آقایی که مال اتاق بازرگانی بود و همگی او را میشناسید، رفت معاون ارزی بانک مرکزی شد، بعد از آن نرخ ارز بالا رفت، دو سه ماه بعد ایشان از آنجا برکنار شد. این یعنی به زمین زدن احمدینژاد. احمدینژاد به معنای این سیاستهای درست. ما اینها را به ایشان گفته بودیم، اما همه چیز رها شد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، براساس احکام جدید محمد جواد توکلی به سمت سرپرست پژوهشکده امور اقتصادی، علی نصیری اقدام به سمت مشاور وزیر و مهدی قمصریان به عنوان سرپرست صندوق تامین خسارتهای بدنی منصوب شدند.
تبریک عرض میکنم به آقای دکتر محمدجواد توکلی اقتصاددان انقلابی و متفکر حوزه اقتصاد اسلامی. انشاالله حضور ایشان در وزارت اقتصاد، موجب تقویت اقتصاد اسلامی در سیاستگذاری اقتصادی کشور باشد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
راهکار تورم تولید چیست؟
آیا گران کردن مواد اولیه (انرژی، نهادهای اساسی و ... ) میتواند تورم تولید را کاهش دهد؟
از عجایب روزگار است که امروز مشهور شده که میتوان با گرانی تورم را کنترل کرد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
↪️ فرض کنید اکنون، ایام آغاز تجاوز حزب بعث عراق به نیابت از قدرتهای جهان به مرزهای جمهوری اسلامی ایران است.
حال مسئولان کشوری و فرماندهان لشکری در جلسات فوری جهت تدوین راهبردهای مناسب گرد هم جمع میآیند.
⭕️ اگر خروجی جلسه این باشد که:
«از صدام برای دفع تجاوز حزب بعث عراق، درخواست راهکار و سلاح میکنیم»
واکنش شما چیست⁉️
-------------------------------
🔹 حال بیش از دو سال است که از اجرای فاز #جهانیسازی حاکمیت صهیونیسم در جنگ جهانی چهارم که بهطور ویژه علیه ایران اسلامی طراحی شده، میگذرد (دارای انبوهی از مستندات!)
⛔️ و مسئولان، برای عبور از مشکلات این فاز از جنگ؛ یعنی هم پاندمی، هم تصفیهی آب، هم کنترل سرعت بین شهری، هم نسخههای اقتصادی، هم هوش مصنوعی، هم کنترلهای سایبرنتیک و ... از خودِ ظالمِ متجاوز، راهکار (پروتکل) و سلاح (دارو، ابزار و زیرساخت) گرفتهاند.
✴️ اکنون قرار است با عنایت به راهکارهای نهادهای مالی و اقتصادی بینالمللی، تحریمهای بینالمللی خودشان را از طریق #رمز_ریال دور بزنیم!
🔶🔹پینوشت
احسنت! چرا به فکر ما نرسید؟!
💢 دریغ از ذرهای #دشمنشناسی
🌐لینک خبر
https://www.mehrnews.com/news/5327655/
✍️ مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
آن یکی از WHO قویا حمایت می کند
این یکی از IMF کمک فنی می خواهد
و چقدر ریاکارانه است شعار مرگ بر آمریکای این آقایان...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هیچ کشوری در دنیا به امید دست نامرئی و موهومی اسمیت، حمایت از تولید را متوقف نمیکند
به کجا میرویم؟...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدرت مردم دراصلاح وفساد
به همین سادگی...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
می گویند عاقبت این دولت چه می شود؟
می گویم هرچه شود، ده پله بهتر از دولت روحانی خواهد بود. لا یقاس...
می گویند تکلیف این گرانی چیست؟ می گویم از اشتباه نمی توان انتظار رفاه داشت.
می گویند نهایتا چه؟
می گویم، سیدمحرومان، سید محرومان خواهد ماند. فاصبروا...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اگر دولت انبساط مناسبی انجام دهد، همین یک میلیون مسکن در سال، تکانه خوبی برای تولید است.
سید گفت مدیران مخالف طرح نهضت ملی مسکن را برکنار کنید. و این یعنی طلیعه اخراج نئولیبرال ها از دولت. انشاالله
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️علامه مصباح در حال توضیح دادن #بچههای_شیکاگو، نیویورک، منچستر و راکفلر!!!
@jebhetse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 کودکان امام شناس اند!
• شیخ صدوق در علل الشرایع (ج۲ص۵۸۴) روایت عجیبی از حالت عرفانی نوزادان قبل از تکلم آورده که باورش برای ظاهر بینان سخت است:
مفضّل بن عمر گفت: از امام صادق(ع) پرسیدم: اینکه کودک بدون عامل تعجبی، خندیده و بدون هیچ دردی، میگرید سببش چیست؟ آنحضرت فرمود:《اى مفضّل! هیچ طفلى نیست مگر آنکه امام خود را دیده و با او مناجات مینماید، پس گریهاش به خاطر غایب شدن امام از او است و خندهاش زمانى است که امام به او رو میکند. و وقتى زبان طفل باز شد این باب بر رویش بسته شده و دیگر امام را ندیده و در دلش نسبت به آنچه قبلاً برایش اتّفاق افتاده فراموشى پیدا میشود.》
• اینکه کودکان در دوره پاکی و عصمت خود از صمیم جان امام زمان خویش را بشناسند و عهد "دوره زبان بستگی خود" را تداعی و پاک ترین احساسها را نثار کنند، چیز عجیبی نیست! پیش ما بزرگترها، عوض می شوند!
• عجیب غفلت ما از این عناصر تربیت است که به برکت خون شهدا در زندگی مان جاری است! قبول کنید مذهبی ترها هم از امام شناسی کودکان دهه نودی غافلگیر شدند!
#امام_شناسی
محسن قنبریان ۱۴۰۱/۲/۲۸
☑️ @m_ghanbarian
پیام رهبر انقلاب اسلامی به فعالان حوزه جمعیت با تأکید بر جوانشدن نیروی انسانی کشور:
🔺تلاش برای افزایش نسل و حمایت از خانواده از ضروریترین فرائض و سیاستی حیاتی است
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام به همهی کسانی که دلسوزانه و عاقبتاندیشانه به فعالیت در حوزهی جمعیت روی آوردهاند، و با تشکر از مسئولانی که در مجلس و دولت به چارهجوئی برای نجات کشور از آیندهی هولناک پیری جمعیت میپردازند، بار دیگر تأکید میکنم که تلاش برای افزایش نسل، و جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده، یکی از ضروریترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است.
این فریضه دربارهی افراد و مراکز اثرگذار و فرهنگساز، تأکید بیشتر مییابد. این یک سیاست حیاتی برای آیندهی بلندمدت کشور عزیز ما است. کاوشهای صادقانهی علمی نشان داده است که این سیاست را میتوان با پرهیز از همهی آسیبهای محتمل یا موهوم پیش برد و آیندهی کشور را از آن بهرهمند ساخت.
به دستاندکاران این حسنهی ماندگار توصیه میکنم که در کنار تدابیر قانونی و امثال آن، به فرهنگسازی در فضای عمومی و نیز در نظام بهداشتی اهمیت دهند.
توفیقات همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴 خطری که تن رهبری را می لرزاند!!!
🔹به نظر شما مقام معظم رهبری(حفظه الله) در بیان خطرات چه موضوعی فرموده اند که تن انسان می لرزد؟
مذاکره با آمریکا؟ نفوذ؟ مشکلات اقتصادی؟ مشکلات فرهنگی؟ و ...
هیچکدام !!
🔺معظمله در آذرماه سال ۹۲ (هشت و نیم سال پیش!) در دیدار اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، فرمودند:
"مسئلهی جمعیّت یکی از خطراتی است که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند، تن او می لرزد ... مسئلهی جمعیّت را جدّی بگیرید؛ جمعیّت جوان کشور دارد کاهش پیدا میکند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست. یعنی مسئلهی جمعیّت از آن مسائلی نیست که بگوییم حالا ده سال دیگر فکر میکنیم؛ نه، اگر چند سال بگذرد، وقتی نسلها پیر شدند، دیگر قابل علاج نیست."
متاسفانه دولت قبل کمترین اعتقادی به این مسئله نداشت ؛ اما قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" که این مجلس به تصویب رساند یک شروع خوب است که انشاالله با اجرای کامل و صحیح توسط دولت آقای #رئیسی به نتایج خوبی برسد.
اما برای دفع این خطر حیاتی علاوه بر تدوین قوانین مناسب ، باید به صورت عمومی ، سبک زندگی در جامعه اصلاح شود و این موضوع امکان پذیر نیست مگر با احساس وظیفه همه ما ...
✍"قاسم اکبری"
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
دکتر حمیدرضا مقصودی
پیام رهبر انقلاب اسلامی به فعالان حوزه جمعیت با تأکید بر جوانشدن نیروی انسانی کشور: 🔺تلاش برای افز
خوب است دوستان به سالهای دهه ۷۰ برگردند.
مخالفت ها و حمایت ها از سیاست های کاهش جمعیت را ببینند و جریان شناسی کنند.
حتی نحوه بهره برداری جریان ها از فرمایشات رهبری در آن زمان را مقایسه کنند و کنار دستورات صریح رهبری در سالهای اخیر بگذارند.
به نظرم یک دوره آموزشی مناسب است برای بررسی نحوه حمایت یا مخالفت هایمان با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی.
و بدانیم که تاریخ تکرار شدنی است. هر نسل فقط یکی دوبار فرصت آزمون و خطا دارد. بعد از آن دیگر فرصتی نیست.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ای کاش قوه قضائیه با بررسی این ادعا از حیثیت نظام مقدس اسلامی دفاع کند.
اگر ایشان بر ادعایشان سندی دارند باید ارائه کنند و مسببان آن مجازات شوند. در غیراین صورت باید خود ایشان مجازات شوند تا چنین تهمت هایی را کسی نتواند تکرار کند.
ظاهرا خنجر زدن بر صورت نظام کاملا عادی و بی هزینه شده است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اقتصاد مقاومتی و انتقادهای فرمالیستی به سرود سلام فرمانده.
نقدهایی که بعضی مجامع تخصصی هنری به سرود سلام فرمانده مطرح می کنند برای من بسیار آشناست.
از اشکالات ادبی در شعر تا تدوین و ملودی و صدای خواننده. حتی اشکالات ناظر به نحوه چینش کودکان در صفوف. نقدهای جامعه شناسانه ای که این سرود را خلاف حقوق کودکان می دانند هم جای خود دارد.
آنچه اما باور نکردنی است و غیرقابل انکار، اقبال مردم به همین ملودی به قول ناقدان ضعیف و شعر نه چندان قوی و ... است. طبعا این گونه برداشت می شود که مردم نیز سواد کافی ندارند و اگر باسواد بودند این استقبال رخ نمی داد. یا قضاوت های دیگری که در رسانه ها به وفور یافت می شود.
همین نگرش انتلکتوالیستی فرمال را هرروزه در اقتصاد می بینیم. یک روز طراحان اقتصاد مقاومتی را بی سواد می خوانند چون انگاره هایشان از روایی کافی برخوردار نیست و آزمون های اقتصاد سنجی را نگذرانده و روزی دیگر چون در کتب کلاسیک، نمی توان فرم های این نظریات را تایید کرد.
و جالب تر آن است که در میان مردم همین فرم های نامنظم و بی سوادانه محبوبیت فراوانی دارد. درونزایی، خودکفایی، حمایت از تولید داخلی و عدالت مدار بودن کنش های اقتصادی را اگر با مردم در میان بگذاری، منوط به آنکه شرکت های سرمایه مداری چون ایران خودرو، تصویرسازی منفی ایجاد نکرده باشند، به راحتی قابل پذیرش است.
این که فرم های اقتصاد مقاومتی، با تکست های نظری مرسوم همخوانی ندارد، دال بر ضعف نظریه نیست. حداقل آن است که لزوما دال بر ضعف این نظریه نیست. بلکه زمان هایی باید بگذرد تا این نظریه فرم های آموزشی خود را تقویم کند. که در آن صورت هم این فرم، همان فرم امروزی کلاسیک در آکادمی ها نخواهد بود.
پس اولا حق می دهم به فرمالیست های رایج که اقتصاددانان اسلامی و اقتصاددانان مقاومتی را بی سواد بخوانند.
و ثانیا صبر استراتژیک می کنیم بر این انتقادات تا زمان بگذرد و فرم های بدیل پدیدار شود.
سلام فرمانده هم، فرم خود را خواهد یافت. اما نه لزوما منطبق بر فرم های رایج...
فقط یک توصیه به این ناقدان بزرگوار: اگر از تکست های دانشگاهی کمی فاصله بگیرند در ینگه دنیا هم حرف های ناموزون با فرم های رایج فراوان است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اقدامات حلقه نیاوران برای جذب دانشجو.
یک موسسه با بودجه دولتی و ایده های شناسنامه دار لیبرال، با ایجاد یک مزیت انحصاری در حال جذب بهترین دانشجویان کشور است.
این بودجه از کجا می آید و با کدام عدالت آموزشی می توان آن را تایید کرد؟
با همین حربه ها بهترین ها را جذب می کنند. می فرستند دانشگاه های خاص خارجی با بودجه های خاص و با حمایت های عجیب و تحت نظر نهادهای عجیب تر.
و باز می گردند، آنگونه که همان نهادها تربیتشان می کنند. و می شوند نخبه های ما.
سیاست هایشان می شود آنچه امروز با آنها مواجهیم و اگر هم نقد کنیم، دوستانمان می گویند نخبه کشی نکنید و نتیجه می شود انتشار همین پوستر با مبالغ بالاتر در سالهای بعد.
این یک اتفاق قطعا خلاف عدالت است و لازم است دولت محترم آن را متوقف کند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
رئیسی:خودکفایی در کالاهای اساسی مسألهای راهبردی است
رئیس جمهور خودکفایی در کالاهای اساسی را موضوعی راهبردی دانست و تأکید کرد: وزارت جهادکشاورزی برنامه ریزی کند تا کشور در کوتاهترین زمان ممکن در تولید کالاهای اساسی به خودکفایی برسد و دیگر نیازمند دیگر کشورها نباشیم. https://www.iribnews.ir/fa/news/3448171
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi