اما فساد...
بعید می دانم دمیدن در آتش رسانه ای فساد کمتر از خود فساد کشور را نابود کند.
چرا ما مردم منتظریم که افشا کنند که فلانی فاسد است یا فلان جا فساد شده، تا بلافاصله با همین گوشیها، همه دنیا را خبر دار کنیم؟
این همان روح میل به دیده شدن است؟ روح میل به عیب جویی است؟ روح میل به تنفر مازوخیستی یا سادیستی است؟
چرا اینقدر با دیدن یک فساد، دوست داریم آن را منتشر کنیم؟ تا چه چیزی را ثابت کنیم؟ ثابت کنیم که از جمع ما جامعهای فاسد به وجود آمده؟ ثابت کنیم ما مبارزه کننده با فاسد هستیم (که آنها در بسیاری از موارد نیستیم آخر)! بعدتر ها که اسناد در دادگاه منتشر میشود، معلوم میشود که آنچنان فسادی هم که می گفتند در کار نیست و نهایتا چندسالی حبس صادر میشود.
اما چرا حبس؟
حال چگونه باید در جایی که میل شدید به افشای فساد وجود دارد و فضا کاملا مسموم شده است، ثابت کنی که آنقدرها هم که میگویند فساد نبوده؟ آیا خود ما حاضریم در اینجا بگوییم، آنقدرها هم که گفتیم نبوده؟ خیر حاضر نبوده و نیستیم.
اتفاقا در این جا یک فساد بالاتر را هم انجام میدهیم! دادگاه را هم متهم به فساد میکنیم. متهم به تبانی. و در بهترین حالت، متهم به مصلحت سنجی.
حال آنکه نه آن ابتدا که گفتیم فساد اطلاعات دقیقی داشتیم، نه اکنون که این حکم صادر شده! حتی اگر مجلدات پرونده را هم بخوانیم، بعید است به جز معدودی، کاملا متوجه شویم که چه خبر است و چه باید کرد.
رسانه ها هم همین هستند. غیرمتخصصان پرهیاهو.
هیاهوی آنها در احساس فساد میدمد و جامعه را مسموم میکند.
این شده ماجرای امروز جامعه ما.
جامعه ای که عموم ما تصور میکنیم پر از فساد است. حتی حاضریم به راحتی این را فریاد بزنیم. حتی حاضریم خانه دار شدن پسر عمو و همسایهمان را هم به خاطر فساد بدانیم و به راحتی بگوییم:
ـبعله من میدانم. پس عمویم از وقتی در فلان اداره مدیر شده، رشوه میگیرد.
ای کاش زود قضاوت نکنیم. ای کاش بدون دانش قضاوت نکنیم. ای کاش زمانی که به اشتباه بودن قضاوتمان آگاه شدیم، جبران کنیم و حداقل کار را خرابتر نکنیم.
یا علی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
همتی اومد رئیسی رو بزنه
بهش میگم خودت بودی هم همین کار غلط رو میکردی
میگه آره ولی از مردم حمایت میکردم (مثلا یارانه بیشتر میداد؟)
خلاصه که آش همون آشه و کاسه همون کاسه!
💠 @h_abasifar
💠امسال نه تنها برق خانگی قطع نشد بلکه به فولاد ۱۷.۳ ٪، پتروشیمی ۲۷.۵ ٪، سیمان ۱۰.۵ ٪ و خودروسازی ۳.۳ ٪ برق بیشتری در فصل گرم نسبت به سال قبل داده شد. با برنامهریزی وزارت صمت و نیرو شرایط برق امسال به مراتب بهتر از سال قبل بود.
🗣 امید قالیباف
✍️ من انقلابیام
@manenqelabiam
برجام دوباره رفت رو هوا.
از فردا دوباره بورس سرپایینی
دوباره تضعیف دولت به طور جدی دنبال میشه
چون رسانه دست سرمایهدارهایی هست که حیاتشون به بازار سرمایه بسته شده.
و البته مردمی که با فریب همین سرمایهدارها، چندریال زندگیشان را روانه این چاه ویل کردند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
باز هم میگم
بازاری که با چراغ سبز آمریکا سبز و با چراغ قرمز آمریکا قرمز میشه، بازار ما نیست. بازار آمریکاست.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
بعد از ترور حاج قاسم، حتی تصور آنکه با این یانکی های لجن پشت یک میز گفتگو شود هم برایم دردآور است.
فقط بعد از انتقام...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در دانشی که اساسا استقلال اقتصادی را غیرعلمی و حتی مسخره میدانند، استقلال بانک مرکزی یک اصل علمی! است. یک مملکت حق استقلال ندارد و باید گندم وارد کند اما بانک مرکزی باید مستقل باشد.
مجلس عزیز! قدری اندیشه...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیتالله رئیسی یک دولت مقروض را تحویل گرفت
وزیر آموزش و پرورش:
بعضی روزها در این یک سال احساس میکردیم دیگر نمیتوانیم ماه بعد حقوق کارمندان را بدهیم، یعنی اوضاع در این حد بد بود.
خیلی از کارهایی که آقای رئیسی انجام داد محال بنظر میرسید. خداوند عنایت ویژهای به آقای رئیسی و تیم او دارد.
پارسال ۴ هزار تن کاغذ از داخل تامین میشد و ۴۲ هزار تن از خارج میخریدیم. امسال ۳۰ هزار تن یعنی ۷۰ درصد را از داخل تهیه کردیم.
✅eitaa.com/safir_channel ایتا
✅ sapp.ir/safir_channel سروش
🔺 زائران اربعین ۱۰۰ دلار ارز توافقی میگیرند
🔹بانکهای عامل و صرافیهای مجاز، مکلفند از روز شنبه نسبت به پرداخت ارز اربعین به میزان هر متقاضی ۱۰۰ دلار به نرخ توافقی اقدام کنند.
🔹در حال حاضر صرفاً پنج بانک ملی ایران، سپه، ملت تجارت و صادرات ایران به زائرین اربعین حسینی خدمات ارزی ارائه میکنند، لیکن براساس میزان استقبال و تقاضای مردم امکان افزایش تعداد بانکها نیز وجود دارد.
🔹همچنین درصورت تأمین دینار مورد نیاز از محل منابع تجهیز شده، صرافیها و بانکهای عامل میتوانند به جای ۱۰۰ دلار نسبت به پرداخت ۱۵۰ هزار دینار عراق به نرخ توافقی به متقاضیان اقدام کنند./تسنیم
@Akharinkhabar
ظاهرا بهتر است اصلا خبرها را نخوانیم تا بیش از حد بی فکری نبینیم.
چرا باید در شرایطی که در عراق امکان استفاده از ریال وجود دارد و همین امر هم مقاومت ساختاری ریال را تقویت میکند، مردم را وارد صف صرافیها کنیم؟
اصلا چرا عموم مردم باید دلار خرید و فروش کنند؟
چرا باید ذهن مردم و اقتصاد مردم را دلاری کنیم؟
حالا چه میشود؟
بازار دلار داغ میشود. و دلاریزه کردن اقتصاد با کنش میلیونها زائر اربعینی گره میخورد.
اینها طراحی است یا حماقت؟
نمیدانم.
اگر دنبال یارانه دادن به زائر اربعینی هستید، چرا ریال نمیدهید؟ حسابش را شارژ کنید همان ریال را میبرد و با آن کالا میخرد. پراکندگی ریال هم در دنیا افزایش مییابد و قدرتمند تر میشود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️ فرزند آوری مستحب مؤکد نیست بلکه واجب است!
آیت الله اعرافی، عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس حوزه های علمیه: در شرایط کنونی افزایش جمعیت از حکم اولیهی آن که استحباب مؤکد است خارج شده و حکم آن در حال حاضر #وجوب است.
📎 مشروح خبر:
https://b2n.ir/e36983
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
✨کاهش تورم ماهانه به چه معناست؟
بانک مرکزی گزارش داده است که تورم اردیبهشت و خردادماه متاثر از حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت برخی از کالاها با روند افزایشی مواجه شد و طی ماههای یاد شده به ترتیب به ۵.۱ و ۱۰.۶ درصد رسید، اما در تیرماه با کاهش ۶.۲ واحد درصدی به رقم ۴.۳ درصد رسید.
اما کاهش تورم ماهانه از ۱۰.۶ درصد خردادماه به ۴.۳ درصد تیرماه به چه معناست؟ با یک مثال توضیح میدهیم.
یک اقتصاد را فرض کنید که فقط یک قلم کالا در آن وجود دارد و آن شیر است. در این صورت، افزایش قیمت شیر مساوی نرخ تورم در اقتصاد فرضی ما خواهد بود. حال فرض کنید قیمت یک کیلو شیر در فروردین ماه ۱۰ هزار تومان است. اگر نرخ تورم ماهانه اقتصاد در اردیبهشت ماه ۵.۱ درصد باشد، قیمت شیر در این ماه به ۱۰۵۱۰ تومان میرسد. با احتساب نرخ تورم ماهانه ۱۰.۶ در خردادماه، قیمت شیر به ۱۱۶۵۴ تومان میرسد.
حال میرسیم به تیرماه با تورم ۴.۳ درصد. در این ماه قیمت شیر از ۱۱۶۵۴ تومان به ۱۲۱۵۵ تومان افزایش مییابد، اما بانک مرکزی به درستی گزارش میکند که نرخ تورم کاهش یافته است. چون سطح عمومی قیمت ماه قبل ۱۰.۶درصد افزایش یافته بود، این ماه ۴.۳ درصد افزایش یافته است.
حال مثال شیر را به کل سبد هزینهای که تورم بر اساس آن محاسبه میشود تعمیم دهیم. هزینه مردم در ماه تیر نسبت به ماه خرداد ۴.۳ درصد افزایش یافته است، اما نرخ تورم کاهش یافته است. این اتفاق البته طبیعی است. تخصیص ارز ترجیحی یک بار متوقف میشود، نه ۱۲ بار در سال که هر ماه سال به اندازه همان ماه حذف ارز ترجیحی نرخ تورم داشته باشیم.
اینکه مسئولان دولتی معترفند که تورم ناشی از افزایش نرخ ارز و نرخ سوخت است، اتفاق مبارکی است. بنابراین، برای کنترل تورم باید روی همین دو نقطه ایستاد و از افزایش نرخ ارز و سوخت پرهیز کرد. کاهش نرخ تورم نسبت به تولید ناخالص داخلی از حدود یک به ۰.۷۴ سند دیگری است مبنی بر اینکه نقدینگی ما معلول تورم و پدیدهای است که از آن به عنوان پول هلیکوپتری (Helicopter Money) یاد میشود؛ یعنی با افزایش تورم، نیاز به نقدینگی پیدا میکنیم و پول منتشر میکنیم، نه اینکه آنگونه که نئولیبرالها مدعیاند، نقدینگی در دست مردم زیاد شده و در نتیجه، میزان تقاضایشان از حد معمول فراتر رفته و به سبب کمبود کالا در برابر این تقاضای زیاد ناشی از سر پولدارتر شدن ملت، تورم ایجاد شود!
چنانکه راقم این سطور پیش از ابن نوشته است، از مجموع ۴۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی سال گذشته، ۳۸ میلیارد دلار مربوط به اقلام پتروشیمی و میعانات گازی و مواد معدنی و این قبیل محصولات خام و نیمه خام بوده است. یعنی تامینکنندگان ارز کشور، و تعیینکنندگان قیمت ارز، صادرکنندگان این اقلام هستند. هرچه نرخ ارز بالاتر رود، سود ریالی اینها نجومی میشود. چنانکه فقط یک شرکت فولاد مبارکه، در سال گذشته ۱۰۸ همت سود کرد و میبینید که با این پولهای باد آورده، چه کرده است. در سوی دیگر، به سبب وابستگی تولید در کشور ما - از گوشت تا لبنیات تا قطعات خودرو و لوازم خانگی- به واردات، افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولید و نتیجه افزایش قیمت محصولات نهایی برای مردم میشود. بله عزیزان! رانت واقعی، در ارز گران است، نه ارز ارزان.
فلذا ما باید مقتدرانه بر درآمدهای ارزی اعمال حاکمیت کنیم و نرخ آن را بر اساس محاسبات معقول و علمی و منطقی تعیین نماییم. این نرخ منطقی و معقول برای آقایان مشخص است و نمیخواهم عدد بگویم. ارز ۲۵ هزار تومانی و ۳۰هزار تومانی هیچ مبنایی ندارد. آن بازار آزادی هم که از آن صحبت میشود و تعیین کننده نرخ ارز است، به هیچ وجه مشخصات یک بازار آزاد و رقابتی را که در آن عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان بیشمار وجود داشته باشد، نیست. این بازار، یک بازار انحصاری است و انحصارگر ارز است که نرخ تعیین میکند و به سود نجومی میرسد و سفره ملت را گران میکند.
کنترل تورم، با جملهآرایی و بیان اینکه تورم در تیرماه نسبت به خردادماه کاهش یافت، ممکن نیست. در این بازار انحصاری، نباید اجازه داد نرخ ارز به دستور انحصارگران گران شود...
@syjebraily
🔵 دغدغه عجیب رضاخان در هنگام اشغال کشور
💠 امروز سوم شهریور سال روز اشغال ایران توسط متفقین میباشد ، عباسقلی گلشائیان وزیر دارایی رضاخان در خاطراتش مینویسد: در زمان جنگ جهانی دوم و بعد از حمله #متفقین به ایران، قسمت های از خاک کشور توسط متفقین اشغال شد، زمانیکه به رضاخان گزارش دادند که متفقین این مناطق از کشور رو اشغال کردن، درکمال تعجب ما رضاخان گفت: پس املاک ماچه میشود؟ این نقاط که تمام #املاک ماست!!؟
📚 منبع: یادداشتهای شهریور 1320/نوشته عباسقلی گلشائیان (وزیر دارایی زمان رضاشاه ___وزیر دارایی، وزیر دادگستری، وزیر بازرگانی و پیشه و هنر زمان محمدرضاشاه)/ صفحه55
#پهلوی_بدون_روتوش
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora