دنیای اقتصاد
- بانکها ۹۶هزار میلیارد تومان سهام خریدند
دنیای اقتصاد از بانکهای بورسباز گزارش داده است: نگاهی به تحولات بازار سهام در سه ماه ابتدای امسال، از رشد چشمگیر ارقام سرمایهگذاری بانکها در بورس حکایت میکند. بانکها همواره بهطور سنتی به بازی در زمین بورس متهم بودهاند؛ حالا محاسبات آماری «دنیای اقتصاد» نشان میدهد: مجموع سرمایهگذاری ۱۸ بانک ایرانی در بورس، تا پایان خرداد امسال به ۹۶ هزار میلیاردتومان رسیده است.
این آمارها نشان میدهد در پایان خرداد ۳۷ درصد از کل ارزش داراییهای واقعی این ۱۸ بانک را اوراق سهام تشکیل میدهد، به بیان دیگر کل ارزش داراییهای واقعی این بانکها که در ترازنامه شامل ردیفهای «داراییهای مشهود»، «دارایی نامشهود»، «سرمایهگذاری در سهام و اوراق بهادار» و «سایر داراییها» میشود، ۲۵۹/۱ هزار میلیارد تومان است که مجموع بخش «سرمایهگذاری در سهام» آنها به ۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. جذابیت این بازار برای برخی بانکها به حدی بوده که تنها در بهار امسال حجم سرمایهگذاری خود را در این بازار تا ۵۷۰ درصد افزایش دادهاند؛ امری که از رغبت شدید مدیران بانکها به سود بردن از تنور گرم بازار سهام حکایت دارد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
دنیای اقتصاد - بانکها ۹۶هزار میلیارد تومان سهام خریدند دنیای اقتصاد از بانکهای بورسباز گزارش دا
بانک ها از چه محلی به جز خلق نقدینگی می توانند چنین سرمایه ای را برای خود دست و پا کنند؟
نتیجه داغ کردن بورس، انتقال اموال بیت المال به بانکها بود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️ ۲ تصمیمی که پول ملی را بیاعتبار کرد/ وتوی مصوبات شورای عالی بورس توسط وزیر اقتصاد
👤 کامران ندری، اقتصاددان پولی و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام:
🔹در خیلی از کشورها که دچار تورمهای بالا شدند درست است که رشد نقدینگی آنها زیاد بوده اما عامل اصلی شکلگیری اَبَرتورم عدم تمایل نسبت به نگهداری پول ملی بوده است.
🔹انتظارات تورمی باعث افزایش شدید تقاضا برای خرید دارایی های سرمایه ای در فاز اول و سپس با تاخیر منجر به افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات مصرفی میشود و غیرممکن است در کوتاه مدت اقتصاد بتواند موج شدید تقاضا را با عرضه مناسب کالا کنترل کند.
🔹راه علاج این است که سیاستگذار پولی باید این پدیده را معکوس کند. یعنی باید کاری کند که نرخ رشد سپردههای بلندمدت از سایر اجزای نقدینگی بیشتر شود.
🔺برای این کار یا باید نرخ سود سپرده را بالا ببرید یا نرخ بازدهی در سایر بازارها مثل بازار ارز، مسکن و بازار را پایین بیاورید یا اینکه هم زمان هم نرخ سود در بازار پول را بالا ببرید و هم بازدهی بازارهای موازی را پایین بیاورید.
🔹دولت میتوانست با ابزارهایی که در اختیار داشت و دارد مانع از رشد شدید در بازار سرمایه شود اما به عمد مانع نشد.
🔹شورای عالی بورس مصوب کرد دامنه نوسان را پایین بیاید تا رشد روزانه از روند منطقی تری بگیرد اما وزارت اقتصاد این مصوبه را رد کرد.
🔹وزیر اقتصاد تصمیماتی که در شورای عالی بورس گرفته شد را وتو کرد [...] همزمان نرخ سود سپردهها نیز کاهش پیدا کرد. هر دو این سیاست باعث بیاعتبار کردن پول ملی شد و کاری کردند که کسی تمایل به نگه داشتن ریال نداشته باشد.
🔹بهنظر میرسد هماکنون باید نرخ سود سپرده را از 20 درصد هم بالاتر برد تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد
🔹باید اجازه داده شود برای مدتی بازدهی بورس منفی شود که این هم تبعات خودش را دارد.
🔹گرچه راه حل منطقی از بین رفتن ارزش موهومی داراییها در بازار سرمایه است اما چون ممکن است منفی شدن بازدهی بازار تبعات سیاسی و اجتماعی داشته باشد، دولت در این شرایط این راه حل را نمیپذیرد.
🔹در سالهای 2007 و 2008 شاخص بورس در آمریکا به شدت کاهش یافت و بخش قابل ملاحظه ای از ارزش موهومی که در این بازار بوجود آمده بود، محو شد تا بازار به یک تعادل منطقی برسد اعتراضات اجتماعی هم در آمریکا شکل نگرفت. چون دولت و حاکمیت مردم را تشویق به خرید و فروش سهام نکرده بودند، فعالان بازار همه تبعات رفتار ریسکی خود را پذیرفتند.
🔹یا باید بازار سرمایه ریزش کند یا سایر قیمتها هم بالا رود تا خودش را با سطح ثروت موهومی ایجاد شده در بازار سرمایه تطبیق دهد و یا ترکیبی از این دو حالت اتفاق افتد.
🔹هر اقدامی در جهت افزایش موثر نرخ سود بانکی میتواند ریزش بازار سرمایه را تسریع کند.
🔹تحریمها میتواند رشد اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار دهد اما تورم نتیجه بیتدبیری و سوءمدیریت کلان اقتصادی است.
🔹متاسفانه در کشور به جای اینکه در شرایط تورمی نرخ بهره بالا برود، پایین آمده است. یعنی در جهت معکوس حرکت کرده ایم. ضمن اینکه از این وضعیتی که در بازار سرمایه بهوجود آمده است، اقتصاد هزینههای آن را متحمل شده اما از مزایای آن استفاده نکرده است. دولت نتوانست سهام شرکتهای خود را عرضه کند، نتوانست مالیات مناسبی دریافت کند./ فارس
@Rasad_tahlil
دکتر حمیدرضا مقصودی
⭕️ ۲ تصمیمی که پول ملی را بیاعتبار کرد/ وتوی مصوبات شورای عالی بورس توسط وزیر اقتصاد 👤 کامران ندری
تحلیل خوبی است. اما جالب است که نه در این تحلیل و نه در تحلیل دولتیها، اثری از فضای کسب و کار و تسهیل تولید و سیاستهای طرف عرضه دیده نمیشود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴رهبری چندماه قبل دستور دادند ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل شود. در کسری از ثانیه تشکیل شد از حاکمیت و دولت و ... . همان روز مصوبه داشتند و از فردای آن روز برای بهداشت و همه چیز کشور تعیین تکلیف کردند.
🔴رهبری هفته قبل دستور دادند برای مقابله با ورشکستگی اقتصادی کشور که دشمن بنای آن را دارد، قرارگاهی از سه قوه برای حمایت از جهش تولید تشکیل شود. آقایان هنوز خوابند. ❗️
‼️واضح است که با رهبری، گزینشی برخورد میشود. بسته به جو جهانی که نئولیبرالیسم بر آن دامن میزند به سخنان رهبری اهمیت می دهیم.
⚠️ستاد کرونا را چهار نعل تشکیل میدهیم چون نئولیبرالیسم میگوید کرونا خطرناک است.
⚠️ستاد حمایت از تولید را تشکیل نمیدهیم چون نئولیبرالیسم که تریبون عالم را در دست دارد این سیاست را نمیپذیرد.
⭕️البته معنایش این نیست که این کنشهای با استاندارد دوگانه را آگاهانه انجام میدهیم. در جو رسانهای مدرنیسم آگاه بودن تنها چیزی است که اهمیت ندارد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ظاهرا پروژۀ کرونا برای ایجاد بحران و قحطی نیاز به طرحهای کمکی دارد. این طرحهای کمکی را میتوان در آتشسوزیهای اخیر در ایران و لبنان و عراق دید.
قبلا گفته بودیم که کرونا، چه برنامهریزیشده باشد و چه اتفاقی، تحولات جدی را در سبک زندگی و حکمرانی جهانی رقم خواهد زد.
اخیرا سازمان بهداشت جهانی که این ماهها مرجع تقلید همگان شده است، رسماً اعلام کرده است که زندگی بشر از این به بعد با کرونا همراه است!
و نتیجۀ منطقی این بیان، آن است که مردم دنیا، خود را با زندگی پساکرونا عادت دهید و به فکر بازگشت به دوران پیش از آن نباشید!
🆔@QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥آتشسوزی سنگین در عجمان
پس از بیروت انگار نوبت به شهر عجمان در امارات رسیده است تا اینگونه در آتش بسوزد. دوستانی که این ویدئو را برای من ارسال کردهاند میگویند آتشسوزی سنگین و گستردهای منطقه ای در دولت شهر عجمان واقع در امارات متحده را اینگونه در خود فرو برده است..
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فیلمی از آتش سوزی در انبار مواد غذایی در نجف اشرف
✍ بعد از نابودی تنها سیلوی غلات لبنان و انفجار در بزرگترین بندر لبنان حالا انفجار در چندین انبار مواد غذایی عراق در نجف!
🔺همیشه شیوه جنگیدن آمریکا و صهیونیستها اول تضعیف طرف مقابل از درون و سپس جنگ بوده!
⚠️ آیا بوی جنگی فراگیر و خطیر به مشام می رسد؟!
✅ @iransiasat_ir👈
✅✅هشتمین جلسه از مجموعه جلسات رصد و پایش انرژی جهان با موضوع *تغییر بازی قیمتگذاری نفت در رکود کرونایی باتوجه به ظرفیت انرژی ایران* با ارائه دکتر *حمیدرضا مقصودی* را در آپارات ببینید.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://www.aparat.com/v/cL9Ub
طراح بازی امروز در غرب آسیا بازی را به گونه ای طراحی کرده است که هر دو سوی درگیریها در منطقه در آنش بسوزند. بدون شک، دکترین حضرت امام مبنی بر وحدت شیعه و سنی امروز میتواند کارامدترین دکترین در نجات کشورهای منطقه باشد. باید کشورهای منطقه و مردم منطقه را در برابر این توطئه لباس وحدت پوشانید.
یکی از ابزارهای اقتصادی برای ایجاد این وحدت، نظریه «واردات نفت» و «جلوگیری از خروج حتی یک بشکه نفت خام از منطقه» است که چندماهی است مطرح کرده ایم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
بعضی ها هم هستن این همه آتش سوزی رو فقط اتفاقات همزمان میدونن. دانش اقتصاد سنجی از حجم حماقت این افراد، تصمیم گرفته از ترم آینده در دانشگاهها تدریس نشه...😂
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi