🧘🏻♂️یوگا؛ ورزشی عرفانی؟!
🗓به مناسبت ۲۱ ژوئنٰ روز جهانی یوگا
🔺۲۱ ژوئن به پیشنهاد دولت هند در دسامبر ۲۰۱۴ ، از سوی سازمان مللمتحد به نام « روز جهانی یوگا» نامگذاری شدهاست. امروز #یوگا به عنوان یک #ورزش در نقاط مختلف جهان و از جمله کشور ما مطرح است؛ اما آیا آموزههای –بهاصطلاح- عرفانی نهفته در این ورزش از آن مجزاست؟
👇👇👇
@tollabolkarimeh 🌷
🧘🏻♂️یوگا؛ ورزشی عرفانی؟!
🗓به مناسبت ۲۱ ژوئنٰ روز جهانی یوگا
🔺۲۱ ژوئن به پیشنهاد دولت هند در دسامبر ۲۰۱۴ ، از سوی سازمان مللمتحد به نام « روز جهانی یوگا» نامگذاری شدهاست. امروز #یوگا به عنوان یک #ورزش در نقاط مختلف جهان و از جمله کشور ما مطرح است؛ اما آیا آموزههای –بهاصطلاح- عرفانی نهفته در این ورزش از آن مجزاست؟
👇👇👇
@tollabolkarimeh 🌷
🆔 @hamiz_t
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆💠باید دانست که یوگا در هند در دسته مهم ترین عرفانهای هندی یعنی بودیسم، سیک، اشو، سای بابا، کریشنا و… قرار دارد و اساساً هر حرکت در آن دارای فلسفه و مفهومی پیوندخورده با اندیشههای عرفانهای شرقی است.
💠با این اوصاف، یوگا به ایران نیز نفوذ قابلتوجهی پیدا کرده. در حال حاضر بیش از ۲۵۰ عنوان کتاب و ۳۹۹ مقاله و پایان نامه درباره یوگا در کتابخانه ملی ایران ثبت شده است. به علاوه یافتههای زیادی به زبان فارسی در اینترنت پیرامون یوگا می توان دریافت کرد.
💠امروزه یوگاکارها با نفوذی گسترده در ایران، از یوگا به عنوان راه حقیقتخواهی و طریق ورود به عالم معنا نام میبرند و از تأثیرات مثبت آن بر زندگی سخن می گویند. رویکرد عرفانی یوگا و تنوع موضوعات آن، علت اصلی نفوذ یوگا در ایران بوده است؛ تقریباً در تمام کتاب های یوگا به «عرفان بودن یوگا» اشاره شده است و در برخی از آن ها نیز خدایان باستانی هند و آیین های شرک آلود هندی، تقدیس شده اند. نگاه ورزشی به یوگا از نظر پدیدآورندگان آن بزرگ ترین توهین به یوگا است، زیرا یوگا در دیدگاه آن ها یک آئین عرفانی و معنوی است. یوگا در واقع، بخش عملی یکی از مکتب های فلسفی هند است که به جهت پالایش ذهن و درون و تسلط روح بر بدن انجام می گیرد. نفوذ تدریجی یوگا در بین جوانان، نه تنها مکتب فلسفی و اعتقادات خاص مربوط به آن را به ارمغان می آورد، بلکه سبب تزلزل عقاید دینی آنان نیز می گردد.
💠اگر به کتاب های تألیف شده در باب یوگا مراجعه شود، مهم ترین کاربردی که برای یوگا مطرح شده است، احساس رسیدن به آرامش است. علاوه بر آن فواید متعدد جسمانی نیز برای یوگا بیان شده از جمله صاف شدن سینوس های صورت و پیشانی، صاف شدن شکم، تناسب اندام، تقویت مفاصل، پیش گیری از بروز پوکی استخوان در دوران کهن سالی، پیش گیری از خواب های پریشان، سالم سازی پوست و غیره و بدین ترتیب یوگا توانسته است در متن زندگی انسان ها قرار گیرد. این دریافت ها اگر چه در ظاهر ممکن است مقبول و پسندیده باشد، لیکن مهم ترین دلیل نقد اعتقادات یوگا این است که آموزه های یوگا با هیچ یک از دلایل عقلانی، وحیانی و علوم تجربی قابل اثبات پذیری و دفاع نیست و تنها در حد یک ادعاست. اگر تمام متون گذشته و حال یوگا مورد بررسی قرار گیرد، حتی یک استدلال عقلی و فلسفی به نفع یوگا پیدا نمی شود، همچنین در هیچ یک از منابع دینی در مورد یوگا، یک آیه، حتی از تورات نیز یافت نمی شود. بنابراین راه اثبات وحیانی نیز مسدود خواهد بود.
💠سؤال مهم تری که در این جا مطرح است این است که رابطه ی یوگا با عرفان چیست؟ فواید و آثاری که عمدتاً برای یوگا مطرح می شود، حتی در صورتی که درست هم باشد! فوایدی جسمی، عصبی و حداکثر ذهنی است که هیچ ارتباطی با عرفان ندارد. بنابراین باید حد یوگا را دانست و آن را با عرفان خلط نکرد. عرفان تقرب به درگاه الهی است که با یوگا حاصل نمی شود. در یوگا نیز مانند سایر مکاتب هندی نه تنها سخنی از خدا نیست، بلکه سخنی از معاد و سرانجام زندگی انسان ها هم نیست؛ بنابراین یوگا را می توان تنها مجموعه ای از تکنیک ها دانست که نهایت آرمان آن به زندگی دنیوی انسان، در این جهان منحصر می گردد.
منابع:
خسروپناه، عبدالحسین، جریان شناسی ضدفرهنگ ها، تعلیم و تربیت اسلامی، تهران، ۱۳۹۰.
– شریفی دوست، حمزه، کاوشی در معنویت های نوظهور، صهبای یقین، ۱۳۹۱.
– فعالی، محمدتقی، آفتاب ها و سایه ها، نجم الهدی، تهران، ۱۳۸۶.
| منبع خبر : بخش تحلیلی روشنگر
@tollabolkarimeh 🌷
🆔 @hamiz_t
🔺ساعاتی پیش دختر "اسامة التمیمی" نماینده سابق اهل سنت پارلمان بحرین، از بازداشت پدرش در بیمارستان و حمله ی نیروهای آل خلیفه به منزلشان خبر داد.
🔹این امر پس از آن رخ داد که دو روز پیش ، دختر اسامه، پیام صوتی پدرش را منتشر کرد. که در آن از جنایات آل خلیفه پرده برداشته بود.
🔻اما اسامه التمیمی کیست؟ (ادامه در پست بعدی)
#اسامه_التمیمی نماینده سابق اهل سنت در پارلمان بحرین و از مخالفان حکومت آل خلیفه است که در صحن علنی مجلس بحرین پرچم رژیم صهیونیستی را آتش زد.
شجاعت و صراحت #اسامه_التمیمی مقابله حکومت آل خلیفه را برانگیخت. ابتدا در سال 2014 در جلسه ای پنهانی تصمیم به اخراج او از مجلس گرفتند. و سپس سریال اذیت و آزار او و خانواده اش را شروع کردند. و از هیچ جنایتی درین راه فروگذاری نکردند. امری که تا به امروز نیز ادامه دارد.
وی سال 2019 همراه با خانواده و فرزنداش به سفارت آمریکا در بحرین رجوع می کند. تا حقوق مبارزان بحرینی را از مدعیان حقوق بشر طلب کند. اما مدعیان دموکراسی حتی به او اجازه ورود به سفارت را ندادند! درست بعد از آن بود که توسط حکومت بحرین دستگیر شد. با چراغ سبز یانکی ها!
-اخراج فرزندانش از مدرسه
- اخراج اعضای خانواده مادری اش از کار
- قطع کردن محل درآمد
-از دست دادن قدرت تکلم در اثر شکنجه
-نارسایی کبد و کلیه
-سکته قلبی و مغزی
-عدم اجازه برای درمان سرطان
-حمله به بیمارستان و بازداشت او
-حمله به خانه و خانواده اش
- تهدیدات مکرر او و خانواده اش
-حمله به مرکز کارش با سلاح گرم
- بازداشت توسط دستگاه امنیتی آل خلیفه
- جراحت و ضربه مغزی در اثر شکنجه
- بازداشت مجدد بلافاصله پس از مرخصی از بیمارستان
-مسموم کردن در زندان
-مخالفت با سفر درمانی و توقیفش در فرودگاه
این ها همه، فقط بخشی از ظلم و جور آل خلیفه است که همچنان ادامه دارد...
📡 کانال خبری فتح
🆔 @hamiz_t
📢🎍🕋 انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به ریاست قوه قضائیه با حکم رهبر انقلاب اسلامی
🌴💥
🌹رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این حکم با تأکید بر اهتمام جدی به مأموریتهای دستگاه قضا در قانون اساسی و همچنین ادامه رویکرد تحولی و اجرای سند تحول موجود، «گسترش فناوریهای نوین در دستگاه قضایی»، «گماردن نیروهای کارآمد و جهادی در مسئولیتها»، «ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و در عین حال برخورد قاطع با تخلفات» و «ارتباط با متن مردم» را از جمله انتظارات خود از رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
💥بسم الله الرّحمن الرّحیم💥
جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ غلامحسین محسنی اژهای دامت تأییداته
اکنون که جناب آقای رئیسی با رأی ملت ایران توفیق خدمت در جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران یافتهاند، با تشکر فراوان از خدمات ارزندهی ایشان در مدت مسئولیت قضائی و کارنامهی افتخارآمیزی که در پایهگذاریِ اقدامات ماندگار از خود به جای گذاشتهاند، جنابعالی را که علاوه بر صلاحیتهای قانونی، برخوردار از تجربهی گرانبها و شناخت عمیق و سابقهی درخشان در امر قضا میباشید، بر اساس اصل یکصد و پنجاه و هفت، به ریاست قوهی قضائیه منصوب میکنم.
انتظار اینجانب،
🌹اولاً: اهتمام جدّی به مأموریتهای اساسی دستگاه قضاء در قانون اساسی است، یعنی گسترش عدالت، و احیاء حقوق عامّه، و تأمین آزادیهای مشروع، و نظارت بر حسن اجرای قوانین، و پیشگیری از وقوع جرم، و نیز مبارزهی قاطع با فساد.
و🌹 ثانیاً: ادامهی رویکرد تحوّلی و اجرای سند تحول موجود با اهتمام ویژه.
و 🌹ثالثاً: گسترش فناوریهای نوین و تضمین دستیابی آسان و رایگان مردم به خدمات قضائی.
و 🌹رابعاً: گماردن نیروهای کارآمد و جهادی و فاضل و صالح در مسئولیتها، و تربیت مدیران شایسته برای سطوح عالی و میانی قضائی و اداری.
و 🌹خامساً: ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و حفظ عزت و منزلت ایشان، و متقابلاً برخورد قاطع با معدود افراد متخلّف.
و 🌹سادساً: ارتباط با متن مردم و حضور در میان آنان که دارای برکاتِ بسیار است.
توفیقات جنابعالی و همکارانتان را از خداوند متعال مسألت میکنم و امیدوارم خدمات شما موجب رضای خدا و خلق گردد.
بحوله و قوّته.☀️👐☀️
و السلام علیکم و رحمةالله
🌺🌱سیّدعلی خامنهای 🌱🌺
۱۰ تیر ۱۴۰۰
🆔 @hamiz_t