💠 آفات محبت دنیوی
✅ یکی از نیازهای فطری انسان، دوست داشتن و دوست داشتهشدن است.
✅ البته از آنجا که غالبا همه ما در همه دورانهای زندگی به پدر، مادر، نزدیکان و دوستان تعلق خاطر داشتهایم، حالت خلأ دوستی را بهخوبی درک نمیکنیم، اما در تحلیل حالات برخی از افرادی که به نوعی وانهادگی، افسردگی و برخی از بیماریهای روانی مبتلا میشوند که گاهی کارشان به خودکشی نیز میانجامد، یکی از علل عمده را عدم تعلق آنها به دیگران، و عدم تعلق دیگران به آنها معرفی میکنند. شاید در مصاحبههایی که با معتادن و امثال آنها میکنند، نیز شنیده باشید که یکی از شدیدترین حالاتی که آنها را به خودکشی میکشاند، این است که میگویند احساس میکنیم نه کسی ما را دوست دارد و نه ما کسی را دوست داریم.
✅ این شواهد نشانه فطری بودن این مسأله است و شاید همین یکی از ریشههای فطری خداشناسی و خداپرستی است تا فطرت انسان او را به طرف شناخت خدا و صفات کمالیه او سوق دهد و او را دوست بدارد و از روی دوستی او را بپرستد. بنابراین هیچ بعدی ندارد که اصل گرایش به محبوبیت و محبیّت یک گرایش الهی برای سوق دادن انسان به طرف خدا که محبوب حقیقی است باشد.
✅ میل به دوستداشتن و دوستداشته شدن، نیازی است که کمابیش (بهخصوص وقتی سایر نیازهای طبیعیمان ارضا شده است) احساس میکنیم. از آنجا که سطح این گرایشها بالاتر از نیازهای مادی و فیزیکی است، انسان در هنگام بیماری، گرسنگی، فقر و امثال آن، کمتر به این گرایشها توجه پیدا میکند.
✅ اولین نیازهای انسان، مربوط به حیات اوست. مثلا کودک هنگام گرسنگی گریه میکند، اما کمکم به مادر انس میگیرد و از این که مادر او را در آغوش بگیرد و نوازش کند، لذت میبرد و اگر مادر او را نوازش نکند و یا با او قهر کند، خیلی ناراحت میشود.
✅ برخی روانشناسان نیازها را درجهبندی کردهاند و این نیازهای سطح بالاتر را نیازهای متعالی یا استعلایی نام نهادهاند.
✅ نتیجه اینکه انسان از تنها بودن رنج میبرد و میخواهد با کسی مأنوس باشد و رفاقت و محبت داشته باشد.
✅ در جلسات گذشته اشاره کردیم که یکی از علتهای محبت انسان به دیگران، ادراک نوعی کمال در محبوب است.
✅ این نیاز در انسان وجود دارد و به همین دلیل اشخاصی را دوست میدارد. ابتدا کودک از آنجا که همه هستیاش به پدر و مادر بستگی دارد، آنها را دوست میدارد. کمکم نزدیکان و دوستان نیز به آنها اضافه میشوند و به جایی میرسد که کسانی را به واسطه کمالاتی که دارند، دوست میدارد.
✅ ولی همه این محبتها آفات بسیاری دارد:
- هیچ کدام دوامی ندارد و بالاخره پدر، مادر و سایر نزدیکان روزی از دنیا میروند و همین طور کمال و جمال محبوب نیز همیشگی نیست.
- گذشته از این آفت، غالبا همه کسانی که انسان به خاطر کمالی دوستشان دارد، عیبهایی نیز دارند. انسان در ابتدا به آن عیبها توجه نمیکند، اما پس از چندی کمکم آن عیبها ظاهر میشود و آن محبتها کمرنگ میشود و حتى گاه به جایی میرسد که این محبت جای خود را به نفرت میدهد و محب اقدام به کشتن محبوب میکند.
اینها آفاتی است که در محبتهای دنیایی وجود دارد.
✅ در قیامت نیز کسانی که در دنیا یکدیگر را دوست میداشتند، از آنجا که میبینند در اثر این دوستیها مرتکب کارهایی شدهاند که نمیبایست انجام میدادند، با هم دشمن میشوند. مثلا در حال محبت، عیبهای طرف را ندیده گرفتهاند و به خاطر آنها کارهایی انجام دادهاند که خدا راضی نبوده است. بالاخره احساس میکنند که این دوستی باعث عذاب آنها شده است. این است که محبتشان به عداوت تبدیل میشود؛
الْأَخِلَّاء یَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِینَ؛
همه دوستان دشمن همدیگر میشوند، مگر آنهایی که محبتشان براساس تقوا باشد.
011
14.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| چه کنیم تا با خدا رابطه محبت آمیز داشته باشیم؟
🔺️قسمت دوازدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
💠 چه کنیم تا با خدا رابطه محبت آمیز داشته باشیم؟
✅ بحث ما درباره ارزش محبت خدا و راههای رسیدن به آن بود.
✅ یکی از راهها استفاده از الگوی محبتهای طبیعی و عادی است.
✅ باید ببینیم وقتی انسان میخواهد با کسی رابطه دوستی برقرار کند، چه کار میکند؟
✅ بهترین لذتی که محب از محبوبش میبرد، این است که محبوب نیز او را دوست بدارد.
✅ بنابراین باید کاری کند که محبوب هم با او رابطه محبت داشته باشد و برای این كار باید طبق خوشایند محبوب رفتار کند.
✅ اگر انسان بخواهد با کسی رابطه دوستی برقرار کند، اما کارهایی از او سر بزند که طرف آن را نمیپسندد، هیچگاه ارتباطی قوی بین آنها برقرار نمیشود.
✅ هنگامی رابطه عاطفی بین دو نفر پیدا میشود که در جهتی همدیگر را بپسندند؛ و اگر اتفاقاً از محب یک کاری سر زد که محبوب خوشش نیامد فوراً اقدام به جبران و معذرتخواهی کند تا به این رابطه عاطفی لطمهای نخورد.
✅ اگر ما بخواهیم با خدا رابطه محبت داشته باشیم، باید همین کار را بکنیم.
✅ اگر کاری کنیم که خدا خوشش بیاید، حتما خدا نیز ما را دوست خواهد داشت و به دنبال آن این رابطه بهصورت زیگزاگ تقویت میشود.
✅ در روایات نکتههای بسیار لطیفی در این باره آمده است؛
✅ حضرت داوود در میان پیامبران در مناجات با خدا ممتاز بود و هنگامیکه مشغول دعا، ذکر و معاشقه با خدا میشد، در، دیوار و پرندگان با او همنوا میشدند، و حتی کتابی که از حضرت داوود مانده، شامل همین گفتوگوهای عاشقانه بین خدا و حضرت داوود است. البته این جناب داوود، همان داوودی است که در جنگ طالوت علیه کفار، جالوت را کشت. همان فرد لایق و برجستهای که در بین همه لشگریان، این هنر را داشت که توانست فرمانده جنگ دشمن را بکشد و به این وسیله آن لشگر را به کلی شکست بدهد. سپس خداوند او را به پیامبری برگزید و منصب قضاوت و حکومت را نیز به او داد.
نکتهای که در اینجا باید به آن توجه کنیم این است که بر خلاف برخی از فرقههای مدعی عبادت و تقرب به خدا که میگویند انسان یا باید دوست خدا و اهل عبادت باشد و یا اهل فعالیتهای اجتماعی، خداوند حضرت داوود را معرفی میکند که از یک طرف پهلوانی است که سرکرده لشگر کفار را میکشد و عامل پیروزی میشود و خداوند پس از نبوت، مقام حکومت و قضاوت را به او میدهد، و از سوی دیگر رابطهاش با خدا این گونه بود که این گفتوگوهای عاشقانه بین خدا و ایشان رد و بدل میشد.
✅ حال یک نمونه از سخنان خداوند با حضرت داوود را که در کتاب عدة الداعی آمده است، میخوانیم:
✅ یَا دَاوُدُ ذِكْرِی لِلذَّاكِرِینَ؛
اگر شما یاد من باشید من نیز یاد شما خواهم بود.
در روایات دارد که اگر شما در تنهایی مرا یاد کنید، من در عرش و مقام خودم شما را یاد میکنم و اگر در میان مردم مرا یاد کنید، من در میان فرشتگان، سکان سماوات و ملأ اعلی شما را یاد میکنم و نام شما را میبرم.
وَ جَنَّتِی لِلْمُطِیعِینَ؛
کسانی را که مطیع من باشند، به بهشت میبرم.
وَ حُبِّی لِلْمُشْتَاقِینَ
آنهایی که اشتیاق مرا داشته باشند، دوستشان میدارم.
وَ أَنَا خَاصَّةً لِلْمُحِبِّینَ؛
اما کسانی که به من محبت خالص داشته باشند و دلشان را فقط برای من آماده کرده باشند و محبتهای دیگر را از آن خارج کرده باشند، خودم مال آنها هستم.
این فراز، مطلب بسیار بلندی است. وقتی شما کسی را دوست میدارید به او میگویید اموالم در اختیار شما. اگر او را بیشتر دوست بدارید، میگویید هر وقت مرا احضار کنید، در خدمت شمایم. دست آخر به او میگویید: جانم به قربان شما.
آخرین چیزی که یک فرد میتواند به دیگری اهدا کند، خودش است.
وَ أَنَا خَاصَّةً لِلْمُحِبِّینَ!
این مرتبه از آن کسی است که به خدا محبت خالص داشته باشد و اگرچه لفظ آن زیباست، اما تحققش آسان نیست؛ کسی مانند علی علیهالسلام را میخواهد.
012
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| محبت خاص و فوقالعاده خدا به برخی بندگانش
🔺قسمت سیزدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
💠 محبت خاص و فوقالعاده خدا به برخی بندگانش
✅ گفتیم حضرت داوود در میان پیامبران در مناجات با خدا و دعا ممتاز بود. آنچه در روایات ما از اخبار حضرت داوود نقل شده هم بیشتر در همین مسیر است.
✅ مرحوم شهید ثانی هم چندتا از این روایتهای حضرت داوود را نقل فرمودهاند که یکی از آنها این روایت است:
✅ یا دَاوُدُ أَبْلِغْ أَهْلَ أَرْضِی أَنِّی حَبِیبُ مَنْ أَحَبَّنِی
ای داوود! به همه مردم اهل زمین این پیام را برسان که من دوست کسی هستم که مرا دوست بدارد، و اگر کسی میخواهد با من رابطه محبت برقرار کند من آمادهام.
وَ جَلِیسُ مَنْ جَالَسَنِی؛
اگر کسی بخواهد با من همنشینی کند، همنشیناش میشوم.
وَ مُونِسٌ لِمَنْ أَنِسَ بِذِكْرِی؛
کسی که با یاد من انس بگیرد، انیساش میشوم و او را از تنهایی و وحشت درمیآورم.
وَ صَاحِبٌ لِمَنْ صَاحَبَنِی؛
کسی میخواهد با من همراه شود، من آمادهام و رفیق و همراهش میشوم.
وَ مُخْتَارٌ لِمَنِ اخْتَارَنِی؛
کسی که از بین موجودات مرا انتخاب کند، من نیز او را انتخاب میکنم.
وَ مُطِیعٌ لِمَنْ أَطَاعَنِی؛
اگر کسی مرا اطاعت کند، من نیز از او اطاعت میکنم.
مَا أَحَبَّنِی أَحَدٌ أَعْلَمُ ذَلِكَ یَقِیناً مِنْ قَلْبِهِ إِلَّا قَبِلْتُهُ لِنَفْسِی وَ أَحْبَبْتُهُ حُبّاً لَا یَتَقَدَّمُهُ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِی؛
اگر کسی واقعا مرا دوست بدارد و من بدانم که مرا میخواهد، من نیز او را دوست میدارم. او را برای خودم میپذیرم و برای دوستی خودم انتخاب میکنم. بالاتر اینکه محبتی به او پیدا میکنم که هیچ کس نمیتواند بر آن سبقت بگیرد.
مَنْ طَلَبَنِی بِالْحَقِّ وَجَدَنِی وَ مَنْ طَلَبَ غَیْرِی لَمْ یَجِدْنِی؛
اگر کسی واقعا مرا بجوید مرا خواهد یافت، اما کسی که سراغ دیگران برود، به من نخواهد رسید.
سپس خداوند به مردم پیغام میدهد که:
فَارْفُضُوا یَا أَهْلَ الْأَرْضِ مَا أَنْتُمْ عَلَیْهِ مِنْ غُرُورِهَا وَ هَلُمُّوا إِلَى كَرَامَتِی وَ مُصَاحَبَتِی وَ مُجَالَسَتِی وَ مُؤَانَسَتِی؛
خود را از این وسایل فریب که به آنها مشغول شدهاید، رها کنید! اینها مطلوب حقیقی شما نیست؛ به سوی کرامت من بیایید و با من همنشین شوید و با من انس بگیرید!
وَ آنِسُونِی أُؤَانِسْكُمْ وَ أُسَارِعْ إِلَى مَحَبَّتِكُم؛
با من انس بگیرید تا مونس شما شوم و به محبت شما شتاب بگیرم. اگر با من انس بگیرید، نه تنها انیس شما میشوم و شما را از وحشت و تنهایی در میآورم، بلکه اصلا محبتم را در اختیار شما قرار میدهم.
013
10.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| اگر کسی این حالت را پیدا کرد، نمیشود خدا حفظش نکند!
🔺️قسمت چهاردهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
💠 اگر کسی این حالت را پیدا کرد، نمیشود خدا حفظش نکند!
✅ عرض شد که اگر انسان بخواهد محبت کسی را جلب کند باید کاری کند که او خوشش بیاید.
✅ حال این روایت را مرور کنیم که در کتاب کافی از امام صادق سلاماللهعلیه نقل شده است:
✅ أیُّمَا عَبْدٍ أَقْبَلَ قِبَلَ مَا یُحِبُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ أَقْبَلَ اللَّهُ قِبَلَ مَا یُحِبُّ؛
هر بندهای که بهسوی آنچه خدا دوست دارد، رو کند، خداوند نیز توجهاش را به چیزی معطوف میکند که او دوست دارد. به عبارت دیگر کسی که به چیزی که خدا دوست دارد، توجه میکند و در راه تحقق آن میکوشد، خدا نیز همین کار را برای او میکند.
وَ مَنِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ عَصَمَهُ اللَّهُ؛
اگر کسی به خدا چنگ بزند، خدا حفظش میکند.
برای تصور اعتصام فرض کنید کسی از سقف به پایین پرت شده است و در این بین دستش را به طناب یا ستونی میگیرد تا از سقوط رهایی یابد. اعتصام و استمساک همین معنا را دارد.
اگر کسی در مقابل خدا این حالت را داشت که خودش را در خطر سقوط در جهنم، هلاکت، گمراهی، غفلت و پستی ببیند و بداند که تنها کسی که میتواند نجاتش بدهد، خداست و به خدا چسبید، خداوند حفظش میکند.
وَ مَنْ أَقْبَلَ اللَّهُ قِبَلَهُ وَعَصَمَهُ لَمْ یُبَالِ لَوْ سَقَطَتِ السَّمَاءُ عَلَى الْأَرْضِ؛
کسی که به خدا اعتصام کرده و اتکایش به اوست، اگر آسمان بر زمین بیفتد، هیچ نگران نیست و نمیترسد؛ باکی ندارد و به حفظ خدا خاطر جمع است.
أَوْ كَانَتْ نَازِلَةٌ نَزَلَتْ عَلَى أَهْلِ الْأَرْضِ فَشَمِلَتْهُمْ بَلِیَّةٌ كَانَ فِی حِزْبِ اللَّهِ بِالتَّقْوَى مِنْ كُلِّ بَلِیَّةٍ أَ لَیْسَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ- إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی مَقامٍ أَمِینٍ
اگر بلایی از آسمان نازل بشود که شامل امتی بشود، خدا او را در حزب خودش نگاه میدارد.
کسی که حالت اعتصام را پیدا کند از متقین خواهد بود و مشمول آیه «ان المتقین فی مقام امین» میشود و دیگر احساس خطر نمیکند.
✅ اینکه انسان بهگونهای شود که صبح که از خواب بیدار میشود فقط دنبال انجام کاری باشد که خدا دوست دارد، لیاقت و همت بسیاری میخواهد که در امثال ما نیست. اما نباید به کلی ناامید باشیم و خود را از این لطف خدا محروم کنیم.
✅ به نظر میرسد انسان باید برنامه بگذارد و از کارهای ساده شروع کند. مثلا بگوید من امروز این مقدار از وقتم را برای خدا میگذارم و در این فرصت فقط رضای او را میطلبم. این کار شدنی است. انسان میتواند برای این کار، ربع ساعت یا نیم ساعت وقت بگذارد و هنگامیکه مسلط شد، کمکم آن را توسعه بدهد.
✅ در مرحله بعد خداوند به چنین کسی کمک میکند و توفیق و توان او را برای انجام این کار بیشتر میکند.
✅ منْ تَقَرَّبَ إِلَیَّ شِبْراً تَقَرَّبْتُ إِلَیْهِ ذِرَاعاً؛
تو یک وجب جلو بیا! من یک ذراع میآیم؛
✅ حال از این بگذریم که همان قدم اول نیز با عنایت خداست و «تا که از جانب معشوق نباشد کششی - کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد»؛ همان را هم او میکشاند، اما به رویتان نمیآورد.
✅ انسان روزی یک ربع ساعت را فقط به فکر این باشد که آنچه خدا دوست دارد، انجام دهد و هیچ چیز دیگر نیز نخواهد؛ البته این کار نیز مراتب دارد. بالاخره ثواب بهشت و امثال آن نیز هست و نباید از آن محروم و ناامید باشیم، اما اگر انسان بتواند یک کار کوچک را فقط بهخاطر اینکه خدا دوست دارد انجام دهد، کمکم قدرت این را پیدا میکند که کارهای بیشتر و بهتر و خالصتر نیز انجام بدهد.
✅ مثلا انسان هر روز دو رکعت نافله بخواند و بگوید خدایا! اگر من را جهنم هم میبری، من چون تو دوست میداری، این دو رکعت نماز را میخوانم.
014
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: حضور معنوی ایران، فریاد آمریکا را درآورده است
🔹 بخشی از بیانات امروز رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
9.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب: منطق قدرت در اسلام استعلا نیست. در نظامهای مادی قدرت به معنای استعلا است، یعنی خود را از دیگران برتر دانستن و بر دیگران تحمیل کردن، دیگران را تحقیر کردن.
🔹 بخشی از بیانات امروز رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
-306635006_1698466162.mp3
16.81M
🎧 بشنوید | صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعّالان دفاع مقدّس و مقاومت ۱۴۰۲/۰۶/۲۹
💠درباره واقعه دفاع مقدس
🔖اهمیت شناخت دفاع مقدس
✔️واقعه دفاع مقدّس یک برهه برجسته و مهمّی از تاریخ کشور ما است.
◀️این مقطع را باید درست بشناسیم و آن را به اذهان نسلهای بعدی معرّفی کنیم.
♦️ در این شناخت درسهای بزرگی وجود خواهد داشت و کارهای بزرگی پیش خواهد رفت.
🔖زوایا و دیدگاههای مختلف در شناخت عظمت دفاع مقدّس
🔍عظمت این حادثه را از چند زاویه میشود مشاهده کرد:
1️⃣ از چه چیزی دفاع میشد؟
♦️انقلاب اسلامی
♦️جمهوری اسلامی
♦️تمامیت ارضی کشور
👈طرف مقابل به این سه چیز حمله کرده بود. البتّه هدف جبههی اساسی و مهمّ دشمن انقلاب بود.
2️⃣دفاع در مقابل چه کسی انجام میگرفت؟
⭕️همه قدرتهای مطرح آن روز دنیا شدند یک جبهه و در حمله به جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، سهیم شدند.
📍گفته میشد مشوّق اصلی حمله به ایران هم آمریکاییها هستند
📌آمریکاییها:
❌جایگاه و آرایش نیروهای ما را نقشهبرداری میکردند به طور مداوم در اختیار آنها میگذاشتند.
🔺شیوههای راهکنشی را، یعنی تاکتیکی را، در اختیار صدّام قرار میدادند.
📌اروپاییها:
❌ فرانسویها پیشرفتهترین تجهیزات هوایی را در اختیار عراق قرار دادند.
❌آلمانیها امکانات تهیّه تسلیحات شیمیایی را در اختیار صدّام قرار دادند و کمک کردند.
🔻بلوک شرق، شوروی سابق و کشورهایی که در اروپای شرقی بودند:
❌از امکانات زمینی و هوایی، هرچه میخواستند در اختیار او گذاشتند.
❌کشورهای عربی پول بیحساب در اختیارش گذاشتند. هم پول دادند، هم مسیر رفتوآمد.
👈همه کمک کردند. مهاجم اینها بودند؛ ما چه؟
◀️ما کمککنندهای نداشتیم؛ حتّی امکانات و تسلیحاتی که حاضر بودیم پول بدهیم بخریم، فراهم نمیشد مگر بندرت.
❇️در یک چنین رویاروییای ملّت ایران توانست روی سکّوی پیروزی بِایستد و با شکوه خودش را به دنیا نشان بدهد.
3️⃣دفاعکنندگان چه کسانی بودند؟
🔍ظاهر دفاعکنندهها، ظاهر ارتش و ظاهر سپاه، یا به شکل همین تنظیمات متعارف دنیا بود امّا باطنش اصلاً شباهت به لشکرکشیهای دنیا نداشت.
🌟فرمانده این مجموعه ــ امام بزرگوار ــ یک مرد الهی بود؛
✨یک عنصر الهیِ بینظیر؛
✨در کنار دانش و فکر و تجربه دارای آن روح زلال و صفای معنوی بود؛
🔺لذا نفَسش تأثیر داشت.
🌟صبغه دینی دفاع مقدّس
🔻وقتی صبغه دینی هست، نتیجه این میشود که:
✨این جوان با شوق شهادت حرکت میکند برای اینکه برود جبهه.
✨خانوادهها، پدرها، مادرها، همسرها راضی میشدند به اینکه این جوان برود جبهه، برای خدا.
✨خطوط مقدّم جبههی ما، محراب عبادت بود.
🌟حضور عمومی ملت
♦️جبهه جنگ فقط منطقهی زدوخورد نبود، پشت جبهه هم جبهه جنگ بود.
🔻در دنیا پادگانها محلّ تأمین نیرویند؛
👌اینجا پادگانها هم بودند:
📍مسجدها
📍هیئتها
📍دانشگاه
📍حوزه
📍مدارس و دبیرستانها هم بود.
👌در بخشهای گوناگون پشتیبانی، خانوادهها، زنان خانهدار و دیگران هم بودند.
⬅️نمیگویم همه آحاد ملّت بودند امّا در سطح عموم مردم و لایههای گوناگون اجتماعی این حرکت حضور داشت.
❇️در این بخش، بخصوص در این بخش سوّم دهها کار تبیینی و هنری میشود انجام داد
4️⃣آثار و دستاوردهای این دفاع چه بود؟
🔹حفظ تمامیّت ارضی
🔸کشف عظمت تواناییهای ملّت
🔹ایمنسازی کشور از تهاجمهای نظامیِ محتمل
🔸شناخت ظرفیّتهای انسانی ملّت ایران
🔹گسترش مرزهای فکری و معرفتی انقلاب اسلامی
🔸گسترش فرهنگ مقاومت و اتّکاء به نفس
🔹رشد و استحکام فکر مقاومت در داخل کشور
💠درباره نیروهای مسلّح
❇️نیروهای مسلّح جزو نوامیس حتمی هر جامعهای هستند؛ وجودشان جزو آن عناصر اصلی است که بدون آن، یک جامعه سرپا نمیماند.
♦️باید به نیروهای مسلّح از جهات مختلف رسیدگی کرد، حضورشان را مغتنم دانست، تلاششان را ارج نهاد؛
👈چه آن کسانی که این ایمنی را در مرزها به وجود میآورند، چه آنهایی که در داخل به وجود میآورند.
🔖نکتهای خطاب به خود نیروهای مسلّح
✔️منطق قدرت در اسلام، استعلاء نیست؛
👈یعنی هرچه قدرت شما بیشتر بشود:
◀️باید تواضعتان بیشتر باشد،
◀️انعطافتان بیشتر باشد،
◀️توجّهتان به خدا بیشتر باشد.
❇️اقتدار با زبان خوش و رفتار مهربانانه هیچ منافاتی ندارد.
✨با زبان نرم گاهی بیشتر و بهتر میشود خیلی از موفّقیّتها را به دست آورد.
💡نیروهای مسلّح کار خودشان را قدر بدانند، ارج بنهند، اهمّیّت بدهند، افتخار کنند به کاری که انجام میدهند؛
📍مردم هم بایستی قدر اینها را بدانند.
☑️نیّتها را خدایی کنیم.
👈همین که شما:
🔹به مردم رحم میکنید
🔸به کشور میخواهید خدمت کنید
🔹میخواهید یک کار هنری خلق کنید که چهار نفر را هدایت کند
🔺این نیّت خدایی است.
✨با نیّت خدایی که وارد بشویم، خدای متعال هم کمک خواهد کرد.
11.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| رابطه محبت با ایمان
🔺️قسمت پانزدهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »