🍀🌷🌷
مسؤلیت های مرد در برابر همسر و خانواده:
هر یک از زن و مرد برای اداره بهتر زندگی و تأمین آسایش و حفظ کیان خانواده، متناسب و هماهنگ با ساختار وجودی خود مسئولیت ها و وظایفی بر عهده دارند که برخی از آنها وظایف حقوقی وبرخی دیگر به دلیل ماهیت عاطفی و رفتاری پیوند زناشویی، وظایف اخلاقی به شمار می آیند.
برخی از این وظایف و مسئولیت ها که از وظایف اختصاصی مرد نسبت به همسر و فرزندانش می باشد، عبارتند از:
1- سرپرستی خانواده:
خانواده یک واحد کوچک اجتماعی است که باید مدیریت و سرپرست واحدی داشته باشد؛ زیرا سرپرست بودن زن و مرد به طور مشترک، کارسازنخواهد بود، در نتیجه یکی از زن و مرد باید رئیس و سرپرست و دیگری معاون و تحت نظارت او باشد.
قرآن و اسلام بر اساس آیه (الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلی بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ)[1]؛ «مردان سرپرست زنان هستند به خاطر مزیت هایی که خداوند برای بعضی نسبت به بعضی دیگر قرارداده است و به خاطر آنکه از اموال شان برای آنان هزینه می نمایند»، مرد را به عنوان رئیس و سرپرست و مدیر خانواده معرّفی می نماید.
موقعیت سرپرستی مرد بر خانواده، به سبب وجود ویژگی هایی در مرداست؛ مانند برتری دوراندیشی مرد بر نیروی عاطفه و احساسات در حالی که زن سرشار از عاطفه است
و برتری قدرت بدنی و نیروی جسمی مرد که هم بتواندکارهای سنگین و اجرایی را بیشتر برعهده بگیرد و هم از حریم خانواده خوددفاع کند.
به علاوه مرد در برابر پرداخت هزینه های زندگی، حق مدیریت نیز به اوداده شده است. [2] امام صادق علیه السلام فرمود: «سرپرستی خانواده، از سعادت مرد است». [3]
البته باید دانست؛ مدیریت و سرپرستی مرد در خانواده به معنای مردسالاری و اجبار و تحمیل نیست، بلکه به گونه ای مسئولیت خود را ایفا کندکه به رشد مسائل اخلاقی و معنوی خانواده کمک کند و از ناهنجاری ها جلوگیری کند. و تربیت فرزندان را مدیریت کند.
قرآن کریم می فرماید:
(یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکمْ وَ أَهْلِیکمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ)[4]؛ «ای کسانی که ایمان آورده اید! خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسان ها و سنگ هاست، نگه دارید».
2- تأمین و توسعه زندگی:
بر اساس تعالیم اسلام مخارج اقتصادی خانواده بر عهده مرد است و زن درامور اقتصادی خانواده مسئولیتی ندارد، هر چند درآمد زیادی داشته باشد.
مصادیق نفقه نیز عبارت است از تهیه مسکن، لباس، غذا و امکانات زندگی که به طور متعارف با وضعیت زن متناسب باشد.[5]
همچنین فراهم نمودن وضع اقتصادی بهتر و شرایط رفاهی بیشتر برای همسرو فرزندان از امور بسیار نیکو و پسندیده در زندگی خانوادگی است.
امام سجاد علیه السلام نیز فرمودند: «خداوند از کسی بیشتر خشنود است که بر خانواده اش توسعه دهد».[6]
مردی که با داشتن قدرت مالی، به تهیه امکانات مناسب زندگی و تنوّع وفراخی آن برای همسر و اهل خانه اقدام نکند، خوشی و آسایش را از خانواده سلب نموده و زمینه بدبینی و بیزاری از او فراهم می شود.
حضرت امام رضا علیه السلام در این زمینه فرمود: «شایسته است که مرد بر خانواده اش توسعه دهد، تا آنان آرزوی مرگ او را نکنند».[7]
3- تأمین امنیت خانواده:
تلاش برای حفظ امنیت مالی، جانی و ناموسی همسر و فرزندان از وظایف مرد است؛ زیرا خداوند سرپرستی زن را بر عهده مرد قرار داده و از او خواسته است تا از وی نگهداری کند.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرموده اند: «کسی که در راه دفاع از اهل و عیال خود کشته شود، شهید است».[8]
4- تأمین نیازهای عاطفی خانواده:
لازمه شادابی و نشاط روانی زن این است که خود را محبوب همسر یافته واز عشق و علاقه او نسبت به خود مطمئن باشد؛ همین اعتماد و اطمینان، امنیت خاطر زن را تأمین کرده و به آرامش درونی او می افزاید؛ زیرا اگر زن درمورد محبت و علاقه همسرش نسبت به خود تردید کند، احساس درماندگی وناتوانی عاطفی به او دست داده و از اینکه نتوانسته عواطف شوهر را به سوی خود جلب کند، احساس شکست می کند.
در این میان باید توجّه داشت که زن به دلیل ویژگی های خاصی، اغلب نمی تواند به طور مستقیم از بی مهری یا کم توجّهی شوهر نسبت به خود گلایه کند؛ گویی این کار را یا در شأن خود نمی داند و یا آن را مایه تحقیر خود وچه بسا مایه تحقیر شوهر می داند؛
بنابراین یکی از مهم ترین وظایف اخلاقی مرد این است که از راه های مختلف نظیر گفتار، هدیه دادن و... همسر خود رااز محبتی که به او دارد، آگاه سازد.
پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله می فرمایند: «با زنان مهربانی کنید ودل هایشان را به دست آورید تا با شما همراهی کنند و هرگز آنان را مجبور و خشمگین نکنید».[9]
ایشان همچنین فرمودند: «اگر مردی به همسرش بگوید «دوستت دارم» هرگز از قلب او خارج نمی شود».[10]
حضرت امام علی علیه السلام نیز درباره آثار هدیه می فرمایند: «هدیه دادن باعث جلب دوستی ومحبت بین افراد می شود».[11]
5- مشورت با همسر:
استبداد رأی مرد به ویژه در مسائل مربوط به زندگی مشترک، او را گرفتاراشتباهات بزرگ می نماید، از سوی دیگر تصمیم گیری های یک جانبه از طرف مرد، بدون مشورت با همسر به روحیه همکاری اعضای خانواده آسیب می رساند. البته کشاندن مشکلات و سود و زیان های بیرون از خانه به داخل خانه لطافت روحی و نشاط عاطفی در میان اعضای خانواده را تحت الشعاع قرار می دهد و در این گونه موارد مشورت با همسر و فرزندان مناسب نیست.
اما درباره نیازهای خانه و خانواده، مشورت خواهی از همسر جایگاه شخصیت او را تأیید نموده و به نوعی اعلام می شود: «تو مورد اعتماد من هستی». در این صورت زن خانواده نیز با شوهر خود احساس همبستگی می نماید و اگرهم تصمیمی اشتباه گرفته شد هر دو خود را مسئول وضع پیش آمده دانسته ومی کوشند آثار منفی آن را کم کنند.
6- مدارا، عفو و گذشت:
خانواده کانون انس و الفت است و بر اساس محبّت و مودّت بنا شده است؛
بنابراین التزام به مدارا در رابطه با همسر و گذشت از غفلت و خطای وی، یکی از ضروریات زندگی مشترک است؛ زیرا انسان ها به سبب انسان بودن ازخطا و اشتباه مصون نیستند[12] و اگر این دستور اخلاقی رعایت نگردد چه بسازندگی مشترک با مشکلاتی مواجه گردد.
لقمان حکیم در فرازی از سخنان خود می فرماید: «سه دسته اند که بایستی باآنان مدارا نمود: حاکم چیره و مسلط، زن و بیمار».[13]
امام علی علیه السلام می فرمایند: «همیشه و در همه حال با همسرت مدارا کن و با او به نیکی معاشرت نما تا زندگیت باصفا و شادمان گردد»[14].
محبت و مدارا با همسر علاوه بر آنکه باعث استحکام بنیان خانواده می گردد، به فرزندان نیز روش صحیح زندگی و آداب برخورد با دیگران رامی آموزد.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: «اگر مردی بر بدخلقی زنش صبر کند خداوندپاداشی که به حضرت داود علیه السلام داد به او می دهد».[15]
7- کمک کردن در کارهای خانه:
برای اینکه کانون خانواده گرم نگه داشته شود باید در سختی های زندگی همکاری شود. کمک کردن مرد به همسر در انجام کارهای خانه، نشانه صمیمیت، محبّت و احترام به همسر است، به طوری که اسلام برای کار کردن مرد در خانه پاداش فراوانی قائل است.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند:
«لَا یخْدُمُ الْعِیالَ إِلَّا صِدِّیقٌ أَوْ شَهِیدٌ أَوْرَجُلٌ یرِیدُ اللَّهُ بِهِ خَیرَ الدُّنْیا وَ الآْخِرَةِ»
[16]؛ «به همسر و خانواده خدمت نمی کند، مگرشخص صدیق و درستکار و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد».
پی نوشت ها:
[1] . نساء(4)، آيه 34.
[2] . تفسير نمونه، ج 3، ص 369 به بعد.
[3] . وسائل الشيعه، ج 15، ص 251.
[4] . تحريم(66)، آيه 6.
[5] . سيدمصطفى محقق داماد، حقوق خانواده، ص 290.
[6] . همان.
[7] . وسائل الشيعه، ج 15، ص 249.
[8] . «من قتل دون عياله فهو شهيد»؛(وسائل الشيعه، ج 15، ص 120).
[9] . مستدرك الوسايل، ج 14، ص 252.
[10] . الحرالعاملى، وسايلالشيعه، ج 20، ص 23.
[11] . مستدرك الوسايل، ج 13، ص 207.
[12] . البته حضرات معصومين عليهم السلام استثناء هستند.
[13] . سيدمصطفى حسينى دشتى، معارف و معاريف، ج 9، ص 237.
[14]. «فدارها عَلى كلّ حالٍ وَ أَحسِنِ الصُّحَبةَ لها فيصْفُوَ
وسايلالشيعه، ج 20، ص 169.
[15] . مجلسى، بحارالانوار، ج 103، ص 247.
[16] . بحارالانوار، ج 101، ص 132.
🍀🌷🌷
برخی از مسؤلیت های خانم ها نسبت به همسرشان :
در اینجا به برخی از وظایف و مسئولیت های حقوقی و اخلاقی٬ و زناشویی زن٬ اشاره می شود:
1- تمکین:
یکی از مهم ترین اهداف ازدواج، ارضای نیازهای جنسی از طریق مشروع می باشد، زن و شوهر در این زمینه حقوق و مسئولیت های اساسی دارند. زن ها در این زمینه نقش بیشتری بر عهده دارند و آمادگی بدون قید وشرط آنان در امور جنسی و زناشویی به گرمی کانون خانواده و جذب علاقه ومحبت همسر بسیار کمک می کند.
پذیرش سرپرستی و مدیریت شوهر در مسائل خانواده و امور فرزندان به همراه قبول حق نظارت شوهر بر اعمال و معاشرت های زن تا آن حدّ که به شئون زندگی زناشویی و مصالح خانواده مربوط است، از مصادیق تمکین عام می باشند.
2- خوش اخلاقی:
معاشرت نیکو و تعامل پسندیده از وظایف دوطرفه همسران با یکدیگراست و هیچ کدام حق آزار و اذیت یکدیگر را ندارند. زن می باید از هرگونه عملی که رنجش خاطر شوهر را فراهم می کند، پرهیز نموده، سعی کند ازهر کاری، حرکتی و حرفی که باعث ناراحتی شوهر می گردد، اجتناب نماید.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند:
«زنی که با زبان، شوهر را بیازارد، خداوند هیچ عمل خوب و هیچ حسنه و نماز و روزه ای را از او قبول نمی کند، هرچند همواره روزها در روزه باشد و شب ها در حال نماز؛ مگر آ
نکه همسرش از او راضی گردد».[1]
3- لزوم اجازه شوهر:
یکی از مسئولیت های مهم همسر، امانتداری است؛ زیرا مرد، زن را امین خود در خانه می داند و او باید تمام توان و کوشش خود را برای حفظ اموال شوهر به کار ببرد.
امام صادق علیه السلام درباره لزوم اجازه زن در رابطه با تصرف در اموال شوهرمی فرمایند: «خانم چیزی به کسی ندهد مگر به اجازه همسر و اگر بدون اجازه تصرف کند، گناهکار است».[2]
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نیز می فرمایند: «زن از خانه شوهر صدقه ندهد مگر به اجازه همسر».[3]
4- اجازه روزه مستحبی:
زن نباید کاری کند که امکان بهره جنسی از او ممکن نشود؛ در حالی که وقتی روزه می گیرد امکان ارتباط جنسی نیست.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده اند: «زن بدون اجازه شوهر روزه مستحبی نگیرد».[4]
البته روزه واجب را هیچ کس نمی تواند مانع آن بشود؛ زیرا انسان، مکلّف به انجام آن است.
5- پاکدامنی و عفت:
گرچه حفظ کیان خانواده و صیانت از شخصیت اجتماعی و آبروی خانواده بر عهده هر یک از اعضای خانواده است، اما زن به عنوان ناموس مرد در حفظحریم و ارزش های خانواده، مسئولیت بیشتری دارد؛ زیرا عفّت، اساس خوشبختی در زندگی است و چه بسا سهل انگاری در آن، کانون گرم خانواده رامتلاشی کند.[5]
در علم اخلاق، عفّت را یکی از فضایل شمرده اند[6] که آدمی به مدد آن می تواند بر بسیاری از ناپاکی ها چیره گردد و دامنش را از فساد و تباهی حفظ کند. از این رو، عفّت به معنای پاک بودن از کلیه آلودگی های جنسی و مسائل شهوانی است.
امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: «خویشتن داری در مقابل شهوت، عفّت است».[7]
6- کاستن از توقّعات و کم خرج بودن:
یکی از عوامل مهمی که در استحکام و روابط صمیمانه زندگی نقش دارد، کاستن از توقعات و پرهیز از خواسته های بی مورد و بی جا است، به همین دلیل از وظائف مهم زن، تعدیل خواسته های خویش نسبت به درآمد زندگی می باشد.
شایسته نیست زن تنها به خواسته های خود و یا فرزندان نظر کند و امکانات شوهر را نادیده گرفته و با ناراحتی، خشم و بهانه گیری زندگی را تلخ و سخت نماید.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «همسر شایسته یکی از دو کاسب است». [8]
طبق این حدیث شریف، هرگاه زن با عقل و سلیقه خود خوشبختی خانواده را تأمین کند، اثر کار او کمتر از کسب و کار شوهر نیست؛ زیرا حفظ درآمدهمانند تلاش برای درآمد دارای ارزش است.
7- پرهیز از قهر کردن با شوهر:
قهر کردن صفت ناپسندی است که آثار شومی بر روابط خانوادگی می گذارد؛ زیرا آغازی بر شکاف در زندگی زناشویی است و باعث بروزناراحتی ها و اختلاف گردیده، اطمینان زن و شوهر را نسبت به یکدیگر سلب می نماید.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: «هر زنی که با شوهرش قهر کند در حالی که خودش مقصر بوده است، در روز قیامت با فرعون، هامان وقارون در پایین ترین جایگاه آتش محشور می شود، مگر اینکه توبه کند و (نزد شوهرش) برگردد».[9]
8- پرهیز از منّت گذاری:
کار خوب و ارزشمندی که بر زیبایی های زندگی افزوده و باعث استحکام زندگی زناشویی می گردد، آن است که بدون منّت انجام گیرد؛ بنابراین شایسته نیست زن در مقابل کارهای نیک و وظیفه اخلاقی خود در حق همسر، منّت بگذارد؛ زیرا در اثر منّت گذاری ارزش کار خود را از بین می برد.
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: «اگر زنی تمام طلاها و نقره ها را به خانه شوهر ببرد آن گاه روزی به سرش منّت بگذارد و بگوید، تو از مال من می خوری، در این صورت ارزش زحمات او ازبین می رود؛ اگر چه از عابدترین مردم باشد؛ مگر اینکه از شوهر خود عذر بخواهد».[10]
پی نوشت ها:
[1] . مجلسى، بحارالانوار، ج 100، ص 244.
[2] . «ولا تعطى شيئاً إلا باذنه فإن فَعَلت فعليها الوزر»؛ (الحر العاملى، همان، ج 20، ص 159).
[3] . «و لا تصدق مِن بيتهِ الا باذنه»؛ (همان، ص 158).
[4] . «و لاتصوم تطوعاً الا بإذنِهِ»؛ (همان).
[5] . مجمع البحرين، ج 3، ص 102.
[6] . ر. ك: چهل حديث، امام خمينى(ره)، ص 511- 510، مؤسسه تنظيم و نشرآثار حضرت امام، 1371؛ لغت نامه دهخدا، ماده عفت.
[7] . «الصَّبرُ عَلَى الشهوة عفّةٌ»؛ جمالالدين محمد خوانسارى، شرح غررالحكم و دررالكلم، ج 2، ص 82، ح 1927.
[8] . «المراة الصالحة احد الكاسبين»؛(بحارالانوار، ج 100، ص 238).
[9] . «ايُّما امْرَأةٍ هَجَرَتْ زَوجَها وَهِيَ ظالِمَةٌ حُشِرَتْ يَوْمَ القيامَةِ مَعَ فِرْعَوْنَ وهامانَ وَ قارُونَ في الدّركِ الأسْفَلِ مِنَ النّارِ الّا أنْ تَتُوبَ و تَرْجِعَ» (رضىالدين طبرسى، مكارم الاخلاق، ص 202).
[10] . همان، ص 202.
@hamsardarl
🔴 #آقایان_بدانند
💠 خانمها عاشق #مردانی هستند که غیرقابل پیش بینی هستند!!
💠پس کارهای #متفاوت انجام دهید و از سوپرایز کردن همسرتون غافل نشوید!
🆔 @hamsardarl
💞💞💞💞💞
#همسرداری
#خانواده
💞 #رفتار_کودکانه_و_همسرانه
💠 در روایت داریم هر کس بچّه دارد باید با او رفتار #کودکانه کند. گاهی پدر و مادرها با تغییر صدا و ظاهر خود و حتّی پایین آوردن ظاهری سطح فکر خود با کودک #بازی میکنند. در واقع والدین باید سعی کنند رفتار، گفتار و تعامل آنها با کودک مطابق #نیاز و نگاه او به دنیای اطرافش باشد و البته باید در رفتار کودکانه، چارچوبهای #تربیتی نیز رعایت شود.
💠 در زندگی مشترک این قانون کاربرد بسیار مهمّی برای #درک همسر و ایجاد رابطه صمیمی دارد و میتواند در مدارا کردن با همسر کمک شایانی باشد.
💠 سعی کنیم در زندگی از #نگاه همسرمان به قضایا نگاه کنیم. نیازها، علائق، استعدادها و گلایههای او را ببینیم و با توجّه به آنها عکسالعمل و رفتارهای خود با همسر را #مدیریّت کرده و همیشه خود را جای او بگذاریم تا او را بفهمیم.
💠 قلق همسرتان را پیدا کنید و با تفاوتهای کلی روانشناسی زن و مرد آشنا شوید تا بتوانید همانگونه که با کودکتان رفتار کودکانه میکنید با همسرتان رفتار #همسرانه کنید.
🆔 @hamsardarl
🔴 #رفتارهای_ویروسی
💠 یک ظرف #شیر که میلیونها مولکول دارد با چند #میکروب، سلامت خود را از دست میدهد و کسی نمیگوید چرا میلیونها مولکول شیر را فدای چند عدد #میکروب، میکنید؟
💠 گاهی زن و شوهر ادّعا دارند که ما #وظایف خود را نسبت به همسر خود انجام میدهیم امّا نمیدانیم چرا حسّ میکنیم فضای زندگی برای ما آرامش مطلوب، صمیمیّت و #لذّت دلخواهمان را ندارد.
💠 یکی از عوامل مهم این قضیه وجود برخی #میکروبها در رفتارهای زن و شوهر است که گهگداری فضای زندگی را مسموم میکند.
💠 به فرض رفتارهایی که از آن #سوءظن به همسر برداشت میشود میکروب خطرناکی است مثل رفتار پلیسی و تجسّسی نسبت به وسائل و کارهای همسر و یا رفتار توهینآمیز و #تمسخر همسر در جمع، عدم اطاعت زن از مرد، بیاحترامی به زن، #بددهانی کردن، کینه، خودبرتر بینی، تخریب خانوادهی یکدیگر و دهها رفتار دیگر
💠 راه #شناخت این میکروبها مطالعه نسبت به برخی تفاوتهای مهمّ روانشناسی زن و مرد است، راه دیگر آن #مشاوره دینی است و نیز توجّه و حسّاس بودن به درخواستها و گلایههای #پرتکرار همسر میباشد به فرض اگر بارها بیان کرده که از فلان رفتار، عکسالعمل و گفتار بشدّت #ناراحت میشوم باید نسبت به آنها مراقبت نمود تا همسرمان آزرده خاطر نشود.
💠 #میکروب_زدایی از انجام بسیاری کارها در زندگی لازمتر و ضروریتر بوده و اولویّت بیشتری دارد.
🆔 @hamsardarl
🔖یک زن از همسرش چه می خواهد؟
آقایان محترم❗️
❣ توجه کنید اگر هزاران هزار ثروت و طلا و جواهرات به پای همسرتان بریزید اما کوچک ترین محبتی را به همسرتان نشان ندهید ارزنی ارزش نخواهد داشت .
❣ یک زن در زندگی به هیچ چیزی به اندازه ی #محبت کردن نیاز ندارد ؛ محبتی که هم به زبان آورده شود و هم به آن عمل شود.
❣ این را مطمئن باشید که اگر شما کوچکترین محبتی را حتی با دادن یک شاخه ی گل به همسرتان اثبات کنید او چندین برابر بیشتر از آن پا جای پای شما خواهد گذاشت.
❣ یک زن هرگز از ابراز عشق های مرد زندگیش خسته نخواهد شد .
❣ به زبان آوردن دوستت دارم موجب می شود که زن به عشق واقعی مرد زندگیش پی ببرد و آن را احساس کند .
❣ زن درست مثل یک موج است ، به هنگامی که عشق در قلبش به ظهور می نشیند ، اعتماد به نفسش در حرکتی مواج به اوج می رسد.
@hamsardarl
🔴 #همسرانه
#گاز_و_ترمز_زندگی
💠 یک ماشین هم نیاز به #ترمز دارد و هم محتاج گاز است. اگر فقط ترمز داشته باشد اصلاً حرکت نمیکند و اگر فقط #گاز داشته باشد حرکت میکند امّا هر لحظه ممکن است تصادف کرده یا در درّه سقوط کند.
💠 اگر بخواهیم در زندگی مشترک نقش گاز و ترمز را مشخص کنیم #صلابت در عقیده و پایبندی به حلال و حرام نقش ترمز را دارد و #صمیمیّت در رفتار و گفتار و خوش خلقی، نقش گاز را دارد.
💠 گاهی زن یا مرد برای امر به معروف و نهی از منکر در خانه فقط از خود #صلابت در عقیده را نشان میدهند و بعضاً با داد و بیداد و بداخلاقی نسبت به رعایت حلال و حرام با همسر خود رفتار میکنند. حتّی گاهی پس از نشان دادن صلابت و پایبندی خود به حلال و حرام با همسر خود #قهر کرده و یا رابطهشان را با همسر، #سرد میکنند.
💠 از آن طرف زن و شوهرهایی هستند که نسبت به حلال و حرام در زندگی و اعمال غیر شرعی و #گناه همسرشان، هیچ صلابت و پایبندی نشان نمیدهند و غیرت دینی ندارند گرچه در ظاهر با همسرشان خوشرفتار و #صمیمی هستند امّا این شیوه نیز بسیار خطرناک است و به تدریج و موریانهوار، پایههای زندگی را تخریب کرده و طبق وعدهی الهی باعث #سقوط زندگی در آتش و فتنههای نامحسوس میشود.
💠 شیوهی #صحیح اسلامی این است که باید اقتدار و صلابت دینی به همراه مهربانی و #صمیمیّت در رفتار باشد. یعنی هر کدام از زن و مرد باید برای همسر خود فرد #مقتدرِ_مهربان باشد.
💠اگر دینداری و صلابت در عقیده به همراه اخلاقنرم، مهربانی و خوشزبانی باشد #لذّت و آرامش را در زندگی چندین برابر خواهد کرد.
@hamsardarl
#صمیمیّت
#همسرانه
#محبت
در گذشته #تقسیم_وظایف خانه بین #زن_وشوهر چندان معنایی نداشت اما امروزه با گسترش حضور زنان در اجتماع، در برخی از خانوادهها مسئله تقسیم وظایف با نگاه سنتی منجر به درگیریهایی بین زوجین میشود.
بسیاری از مردان کار منزل را نمیپذیرند و زنان شاغل نیز نمیتوانند بار مسئولیت تمام کارهای خانه را به دوش بکشند و به مرور زمان دچار خستگی و فرسودگی میشوند. در همین زمان بسیاری از مردان می گویند "نیازی به کار کردن همسرشان ندارند"، و بدین صورت استقلال مالی زن را زیر سوال برده و موضوع را بغرنجتر میکنند. در حالی که تمام این مسائل با تغییراتی در نگرش مردان حل میشود. شما میتوانید با آگاهی از اصول تقسیم وظایف در خانه و اهمیت آن، این مساله را برطرف کنید.
@hamsardarl
#در_خانه_زیبابمانیم🏕
➖➖➖➖➖➖
بسیاری از مردان و حتی زنان، کارِ خانه را وظیفه زن میدانند در صورتی که اگر به چشم وظیفه به زندگی نگاه کنید، کار بیرون از خانه مرد هم وظیفه است و این واژه میتواند منشا بسیاری از تعارضات باشد. وقتی شما بر حسب وظیفه بیرون از منزل کار کنید و همسرتان بر حسب وظیفه کارهای منزل را انجام دهد، رابطه به تلخی میگراید. اولین گام این است که پیش از ازدواج، زن و مرد درباره کارهای منزل و بیرون از منزل به توافق نسبی با هم برسند. با همین نکات کوچک میتوانید سلامت خانواده خود را تضمین کنید.
#در_خانه_بهتربمانیم🏕
➖➖➖➖➖➖
توقعات بیش از حد و یا حتی کمتر از حد زن و شوهر از هم، میتواند باعث تخریب روحیه و بروز اختلاف میان آنها شود. این توقعات از کوچکترین مسائل مثل نحوه لباس پوشیدن و اندام همسر تا باورها و ارزشهای آنان متغیر است.
#در_خانه_شایسته_بمانیم🏕
➖➖➖➖➖➖
افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات مشابه از شایعترین مشکلاتی است که عملکرد فرد را در زندگی و روابط بین فردی مختل میکند.طبیعتا این مشکلات تاثیر بسیار مخربی بر روابط جنسی زن و مرد میگذارد.
#در_خانه_خوب_بمانیم🏕
@hamsardarl
➖➖➖➖➖➖
#آشتی_همسرانه
کاملا طبیعی است که در یک ازدواج و رابطه زناشویی سالم نیز ، گاهی با همسر اختلاف نظر ایجاد شود و حتی دعوا و قهر اتفاق بیفتد. اما اینکه زوج چطور می توانند اختلاف نظرها را حل کنند، به سازگاری برسند و مجددا آشتی کنند موضوع قابل توجهی است که نیاز به کسب مهارت دارد. شما بعد از دعوا با شوهرتان کدام مسیر را در پیش می گیرید؟ با او قهر می کنید و برای مدت ها صحبت نمی کنید و همیشه منتظر می مانید تا طرف مقابل منت کشی کند؟ سرد و بی محبت با او برخورد می کنید تا ناراحتیتان را نشان دهید؟ یا اینکه خودتان برای آشتی پیش قدم می شوید؟
#در_خانه_باهم_خوب_بمانیم🏕
➖➖➖➖➖➖
اینکه چه راهی را برای آشتی بعد از دعوا بکار گیریم به عوامل متعددی بستگی دارد.
اما مطالعات نشان می دهد به طور کلی “تعامل برای حل مشکل” ، “عذرخواهی از اشتباهات” و “وقت گذراندن با یکدیگر” و “سازش” به ترتیب بهترین و موثرترین روش ها برای آشتی بعد از دعوا هستند. در مقابل” دوری کردن و نادیده گرفتن طرف مقابل” و “وانمود کردن به اینکه دعوا اتفاق نیفتاده” غیر اصولی ترین و ناموثرترین رفتارهایی است که زن و شوهر می توانند بعد از دعوا با یکدیگر داشته باشند.
#در_خانه_تنهانمانیم🏕
➖➖➖➖➖➖
کمی صبر کنید تا عصبانیت فروکش کند
قبل از اینکه برای آشتی کردن با شوهرتان قدمی بردارید، موقعیت و شرایط روحی خودتان و او را ارزیابی کنید. اگر هنوز هردو یا یکی از دو نفر از دعوای ایجاد شده به شدت خشمگین یا برافروخته است، کمی صبر کنید تا عصبانیت فروکش کند.
در این صورت هر دو می توانید موضوع را کمی بررسی کرده و برای حل مشکل و آشتی آماده شوید.
#در_خانه_آرام_بمانیم
#همسرداری👇👇👇
@hamsardarl
➖➖➖➖➖➖
#غرزدن_ممنوع
غرزدن یک بازی روانی برای خالی کردن انرژی منفی روی فرد دیگر است.
به جای غر زدن دنبال پیدا کردن #راه حل باشید.
در #زندگی با افرادی مواجه میشوی که هیچ تلاشی نمیکنند ، اما مدام در حال غر زدناند، شاکیاند.
از افرادی که کلام آنها فقط بوی #ناامیدی و یأس میدهد دور بمان.
یک سوال مهم:
اگر واقعا از وضعیت فعلی خود ناراضی هستی، پس چرا "هیچ" تلاشی برای تغییر آن نمیکنی؟
شکایت از وضعیت زندگی یعنی شکرگزاری چندانی نسبت به داشتههایت نداری.
من فردی را میشناسم که حاضر است در مقابل مبلغ بسیار قابل توجهی نابیناییاش رو با بینایی تو معاوضه کند!
اگر مخالف این معامله هستی یعنی هنوز با چشمهایت کار داری.
سعی کن آدم فعال و مثبتی باشی.
باور کن برای هر مسئله ای راهحلی وجود دارد. راهحلی که هنوز به فکرت نرسیده است .
@hamsardarl ❤️❤️
به نام خدای سالار شهیدان امام حسین علیه السلام
"باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا وچه ماتم است"
قال الصادق علیه السلام :
ان لقتل الحسین حراره فی قلوب المومنین لن تبرد ابدا
"همانا در اثر شهادت امام حسین آتشی است در دلهای مومنان که هرگز خاموش نخواهد شد"
دوستان عزیز حسینی
سلام بر شما
امسال با نزدیک شدن محرم و شرایط خاص کرونایی،همه ما با مساله چگونگی عزاداری ضمن انجام وظیفه شرعی وعقلی حفظ سلامت خود وخانواده مواجه هستیم،
لذا بیایید در اقدامی بدیع مجلس روضه حسینی را در ساعتی از شبانه روز که می توانیم با توافق اعضای خانواده و استفاده از امکانات فضای مجازی درخانه خود برپا کنیم؛
یعنی فی المثل ضمن اینکه بخشی از منزل را با زدن حداقل یک پرچم و یا پارچه سیاهپوش می کنیم دقیقا راس ساعت مقرر مانند حضور در یک جلسه روضه( وبا مراعات شرایط ظاهری آن و خاموش کردن تلویزیون وامثال آن ) دور هم جمع شویم :
۱- مجلس را با قرائت یک سوره کوچک قرآن شروع کنیم و اگر شد یکی از زیارتنامه های سالارشهیدان (مثلا زیارت وارث ویا زیارت عاشورا) ویا دعای توسل را با هم بخوانیم.
۲- باهم یکی از سخنرانی های بصیرت بخش در باره امام حسین و نهضت عاشورا را از زبان یکی از عالمان معتمد و مورد علاقه (که قبلا صوت آن را آماده کرده ایم ) گوش کنیم
۳-اگر توانستیم درحد چند دقیقه نیز به نوای ذکر مصیبت و مراثی توسط یکی از مداحان اهل بیت ع (که صوت آن را نیز آماده نموده ایم) گوش فرا دهیم و حتی الامکان خود را در شرایط عزای سالار شهیدان قرار دهیم (ولو با چند دقیقه بر سینه زدن)
۴- مانند همه مجالس روضه مجلس را با دعا و با حداقل پذیرایی توسط چای و یا شربت در سر وقت به پایان برسانیم
البته بهتر آن است که این عمل را با نیت هدیه به برخی از اموات و شهدایی که جزو منسوبان ما هستند انجام دهیم
بدیهی است که برپایی این مجلس عزا باید با توافق همه اعضای خانواده و نیز با مشارکت فرزندانمان صورت گیرد و حتی می توان از بعضی آنها بخواهیم که با مطالعه برخی کتابها وآثار و یا کلیپ ها و متن های مناسب در برپایی این مجلس مشارکت فعال داشته باشند.
اجر شما باسیدالشهدا (ع)
التماس دعا
@hamsardarl
#مردان_بدانند
مردان اگر دائم اینطوری باشند جذابیت خاصی برای بقیه و مخصوصا خانم ها ندارند...😚
❤️مردان بدون اعتماد به نفس
❤️مردان هیز
❤️مردان خسیس
❤️مردان وابسته ، بویژه وابسته به مادر و خواهر
❤️مردان بی مبالات در روابط اجتماعی
❤️مردان خودخواه
❤️مردانی که رفتار زنانه دارند!
❤️مردانی که بیش از عمل ، حرف می زنند!
❤️مردانی که زنان کنار آنها احساس امنیت نمی کنند!
❤️مردان زیبا اما غیر توانمند!
@hamsardarl
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا سفینة النّجاة
💠
💠 حدیث 💠
💎 دو عملی که هیچکدام به تنهایی پذیرفته نمیشوند.
🔻امام رضا علیهالسلام فرمودند :
لاَ تَدَعُوا اَلْعَمَلَ اَلصَّالِحَ وَ اَلاِجْتِهَادَ فِي اَلْعِبَادَةِ اِتِّكَالاً عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ لاَ تَدَعُوا حُبَّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ اَلتَّسْلِيمَ لِأَمْرِهِمْ اِتِّكَالاً عَلَى اَلْعِبَادَةِ فَإِنَّهُ لاَ يُقْبَلُ أَحَدُهُمَا دُونَ اَلْآخَرِ
❗️مبادا اعمال نيك را به اتكاى حب و دوستى آل محمد صلّى اللّه عليه و آله رها كنيد و مبادا دوستى آل محمد را به اتكاى اعمال صالح از دست بدهيد زيرا هيچ كدام از اين دو به تنهائى پذيرفته نميشود.
📚 بحارالأنوار (جلد ۷۵) / ترجمه خسروی، جلد ۲، صفحه ۲۹۵
•┈┈••✾••┈┈•
🇮🇷 🚩 🏴 🇮🇷
👈 ویژگیهای رفتاری مردان ضعیف چیست؟
🔹به پایین نگاه کردن
🔸فرم پاها هنگام ایستادن ( جفت )
🔹نداشتن تماس چشمی
🔸گذاشتن دست ها در جیب
🔹آرام راه رفتن
🔸راه نرفتن در کنار دیگران
🔹برداشتن قدم های کوتاه
🔸اهمیت ندادن به بهداشت فردی
🔹لبخند نزدن
🔸قوز کردن
🔹دست به سینه ایستادن...
#خانمها_بدانند
❤️ @hamsardarl
قوای جنسی در آقایان از حدود سن 45 سالگی سال به سال ضعيف تر میشود.
✔️ورزش منظم
✔️تغذيه ارگانيك
✔️مكمل هاى گياهى
✔️تناسب اندام
تنها فرمول حفظ قواى جنسى مردان در ميانسالى مىباشد .
❤️
#روانشناسی_زوج
✨هنگام طرح مسئله باهمسرخود هرگز جمله” تو با هیچ کس نمی توانی کنار بیایی” را به کار نبرید؛
✅چون تنها همین جمله باعث میشود، اودیگر هیچ وقت مسئله خود راباشما درمیان نگذارد...
❤️
#خانومها_بخونند
🔖 هیچ وقت پشت سر همسرت حرف نزن!
به هیچ عنوان جلوی دیگران از همسرت بد نگو.
نگاه آدما به همسرت و خوشبخت یا بدبخت تصور کردن تو دقیقا از حرفای تو نسبت به همسرت نشأت میگیره.
💌حتی جلوی دیگران از همسرتون زیاد تعریف هم نکنید!!
بله! درسته...حتی تعریف زیاد هم نکنید.
حالا اگه یه زمانی حرفش افتاد اونم خیلی مختصر و کلی میتونید یه تعریفی کرده باشید ولی اینکه مدام باشه و با توضیح و تفصیل باشه کار اشتباهی هستش.
❤️ @hamsararl
💥 چهار شرطِ همراهی با کاروان امام حسین(علیه السلام ):
💞«مَنْ كَانَ بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَهُ
وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْيَرْحَلْ مَعَنَا»💞
در همین فراز کوتاه،
🔻چهار شرطِ همراهی با کاروان عاشورا ذکر شده است:
🔹 شرط اول:
از جان گذشتن«بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَه».
اگر کسی میخواهد با امام حسین حرکت کند، باید جانش را در کفِ دست بگیرد و همه سرمایهاش را بیاورد.
امام حسین(علیه السلام) با همه کسانی پا به این میدان میگذارند که میدانند جان دادن در رکاب سیدالشهداء «غرامت» نیست، بلکه «غنیمت» است.
🔹 شرط دوم:
آمادگی لقاء الله
اگر کسی خودش را آمادۀ لقاءالله کرده و مشغول به دنیا نیست، بلکه از دنیا بزرگتر شده و دلش از دنیا بیرون رفته است، میتواند با سیدالشهدا(ع) حرکت کند.
کسانی که هنوز از دنیا بزرگتر نشدهاند و تمام هَمّشان این است که به چربوشیرین دنیا برسند، با امام همراه نمیشوند.
🔹 شرط سوم:
کوچ از دنیا. «فَلْيَرْحَل».
کوچ بهمعنی مسافرت نیست. «مسافر» غیر از «راحل» است. وطنِ مسافر در پشتسرش قرار دارد؛ میرود و برمیگردد! اما راحلْ آن کسی است که دل از وطن شسته، چشم از وطن برداشته و وطنش پیشِ روی اوست؛ لذا به فکر برگشتن نیست.
🔹 شرط چهارم:
معیت با امام: فَلْيَرْحَلْ «مَعَنَا». ❤️
باید خودش را به امام برساند. مهمترین نکته در سفر الی الله همین است: راهی به سوی خدا نیست الا با امام. این راه با پای ما رفتنی نیست؛ نه با پای دل، نه با پای عقل.
آنهاییکه با امام حرکت نمیکنند طعمۀ شیطان میشوند؛ گاهی اشتیاق و بیقراری هم دارد، شوری هم در دلش میافتد، دلش گرم میشود، میخواهد به سمت خدا حرکت کند، ولی اگر با امام حرکت نکند به مقصد نمیرسد.
🏴❤️❤️لبیک یا حسین علیه السلام❤️❤️🏴
🔵 *۹سفارش از قران که اگر عمل کنیم خیلی از رفتارهایمان شاید شکل دیگری بخود گیرد*
*👌فَتَبَيَّنُوا:*
اهل تحقیق و بررسی باشید، قبل از اینکه سخنی بگویید، خوب در باره آن تحقیق کنید.
*👌فَأَصْلِحوُا*
اگر بین دوستان و آشنایان شما کدورتی هست، میان ایشان صلح و سازش برقرار کنید و خود نیز اهل صلح و سازش باشید.
*👌وَأَقْسِطُوا:*
عادل باشید و براساس حق قضاوت کنید و در اجرای حق، میان دوست و آشنا با غریبه فرقی نگذارید.
*👌لَا يَسْخَر:*
دیگران را مسخره نکنید، مردم و اقوام گوناگون را به سُخره نگیرید.
*👌وَلَا تَلْمِزُوا:*
به دیگران طعنه نزنید و از آنها عیب جویی نکنید.
*👌وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَاب:*
لقبهای زشت و ناپسند بر یکدیگر مگذارید و از اینکه یکدیگر را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنید، شدیداً اجتناب کنید.
*👌اِجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ:*
از بسیاری از گمانها دوری کنید، همچنین از گمان بد در مورد دیگران به شدت خودداری کنید.
*👌وَلَا تَجَسَّسُوا:*
اهل جاسوسی و پرده دری نباشید و در کار و زندگی دیگران سرک نکشید.
*👌وَلَا يَغْتَب:*
اهل غیبت پشت دیگران نباشید و جلساتی را که در آن غیبت کسی می شود، ترک کنید.
*🗣
🌹این سفارشات ۹گانه در سوره مبارکه حجرات آمده و برخی از رهنمودهای الهی در تعامل با سایر انسانها را به اختصار بیان فرموده است.🌹
﷽
امام زمان(عج)فرمودند:
من برای مؤمنی که یادآورمصیبت جدشهیدم شودسپس برای تعجیل فرج من دعاکنددعامیکنم
اللهم عجل لولیک االفرج
سلام علیکم
عزاداریها قبول
پیشاپیش تاسوعاوعاشورای حسینی تسلیت باد
التماس دعا
(من و پدرم)
*من اکنون ۴ سال دارم و میگم :*
*پدرم بهترین است!*
When I was 4 Yrs Old : My father is THE BEST
*من اکنون ٦ سال دارم:*
*پدرم همه مردم را میشناسه!*
When I was 6 Yrs Old : My father seems to know everyone
*ومن اکنون ۱۰ سال دارم:*
*پدرم عالی و بی نظیره!*
*ولی کمی بداخلاقه!*
When I was 10 Yrs Old : My father is excellent but he is short tempered
*و من اکنون ۱۲ سال دارم:*
*وقتی کوچک بودم، پدرم خیلی با من مهربان بود!*
When I was 12 Yrs Old : My father was nice when I was little
*و من اکنون ۱۴ سال دارم:*
*پدرم کم کم داره نسبت به من بیشتر حساس میشه!*
When I was 14 Yrs Old : My father started being too sensitive
*و من اکنون ١٦ سال دارم:*
*پدرم نمیتونه با نسل امروز و عصر حاضر سازگار بشه!*
When I was 16 Yrs Old : My father can't keep up with modern
*و من اکنون ۱۸ سال دارم:*
*پدرم روز به روز داره سختگیرتر میشه!*
When I was 18 Yrs Old : My father is getting less tolerant as the days pass by
*و من اکنون ۲۰ سال دارم:*
*دیگه تحمل رفتار پدرم را ندارم و رفتارش قابل بخشش نیست*
*تعجب میکنم مادرم چگونه تو این مدت تونسته او را تحمل کنه*!
When I was 20 Yrs Old : It is too hard to forgive my father, how could my Mum stand him all these years
*و من اکنون ۲۵ سال دارم:*
*هر کاری میکنم پدرم به من گیر میده!*
When I was 25 Yrs Old : My father seems to be objecting to everything I do
*و من اکنون ۳۰ سال دارم:*
*من با پدرم به سختی میتونم به تفاهم برسم،*
*تعجب میکنم! یعنی پدربزرگم هم از دست پدرم وقتی که جوان بود اینقدر سختی میکشید؟*
When I was 30 Yrs Old: It's very difficult to be in agreement with my father, I wonder if my Grandfather was troubled by my father when he was a youth
*و من اکنون ۴۰ سال دارم:*
*پدرم مرا در زندگی، با شرایط و قوانین زیادی تربیت کرده است و من هم باید با فرزندانم همان روش را بکار بگیرم*
When I was 40 Yrs Old: My father brough up with a lot of discipline, I must do the same
*و من اکنون ۴۵ سال دارم:*
*من حیران موندم، چگونه پدرم تونسته همه مارا تربیت و بزرگ کنه؟*
When I was 45 Yrs Old: I am puzzled, how did my father manage to raise all of us
*و من اکنون ۵۰ سال دارم:*
*کنترل کردن بچه هام خیلی مشکله!!*
*حالا میدونم پدرم برای تربیت و نگهداری ما چقدر رنج و مشقت متحمل شده است.*
When I was 50 Yrs Old : It's rather difficult to control my kids, how much did my father suffer for the sake of upbringing and protecting us
*و من اکنون ۵۵ سال دارم:*
*پدرم خیلی دوراندیش و آینده نگر بود*
*و برای خوشبختی ما خیلی برنامه ها برای خیلی چیزها داشته،*
*او واقعا بی نظیر و مهربان بود.*
When I was 55 Yrs Old: My father was far looking and had wide plans for us, he was gentle and outstanding.
و من اکنون ٦٠سال دارم:*
*پدرم بهترین هست.*
When I became 60 Yrs Old: My father is
THE BEST
*این چرخش کامل ۵۶ سال طول کشیده تا دوباره به نقطه شروع آن، (سن ۴ سالگی)، برسد:*
*"پدرم بهترین بود"*
Note that it took 56 Yrs to complete the cycle and return to the starting point 'My father is THE BEST '
*تا دیرنشده و فرصتی هست به پدران و مادران خود نیکی کنیم و از پرودگار عاجزانه بخواهیم تا فرزندان ما، بهتر از آنچه ما با والدین خود رفتار میکردیم، با ما رفتار کنند.*
Let's be good to our parents before it's too late and pray to Allah that our own children will treat us better than the way we treated our parents
*پیامی از مردی که همه این مراحل را تجربه و زندگی کرده است و آن را در چند جمله خلاصه کرده که عبرتی برای دیگران باشد*
A message from a man who lived all these stages, and he summarized the story briefly
خداوندا
به همه پدرانی که زنده هستند تندرستی بده 🌹
و همه پدران آسمانی را بیامرزد
آمین ... 🙏🙌🏻
همسر حضرت عباس علیه السلام
حضرت عباس(ع) تنها با یک زن ازدواج کردند. او لبابه دختر عبیدالله بن عباس بود.
لبابه زنی بسیار شایسته پاکدامن و از خاندانی شریف بود. او از بهترین زنان زمانه خود و از محبان امام علی (ع) بود.
لبابه از حضرت ابوالفضل (ع) پنج پسر و یک دختر بدنیا اورد.
لبابه در کربلا حضور داشت. یکی از پسران او بنام قاسم در کربلا شهید شد. خود او نیز اسیر شد. همراه با سایر اسرا زجر و شکنجه ها را تحمل کرد. پس از ازادی اسرا او به مدینه برگشت.
لبابه روز و شب گریه می کرد چندان که بیمار شد و در سن ۲۸ سالگی
از دنیا رفت. خدای رحمتش کند.
فرزندان او مدتی توسط مادربزرگ پاکشان ام البنین (سلام الله علیها )تربیت شدند اما او هم دوسال بعد از واقعه کربلا از دنیا رفت و سرپرستی فرزندان به امام سجاد (علیه السلام) منتقل شد.
گفتنی است هر گاه یکی از فرزندان حضرت عباس (ع) نزد امام سجاد (ع )می آمد اشک بر گونه های حضرت جاری می شد.
هدیه کنید به پیشگاه مقدس قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع) صلواتی بر محمد و آل محمد.
📚 به نقل از سید بن طاووس اقبال الاعمال ص ۲۸
@hamsardarl
ابتکار بسیار زیبا از تولیت حرم اباعبدالله علیه السلام
روی نوشته زیر انگشت بزن وکلیک کن :
http://app.imamhussain.org/tour/
وارد حرم که شدید توجه کنید روی هر فلشی که کلیک میکنید يه مقدار صبر کنید تصویر شفاف ميشه.
ودر هر صحن باچرخش و عقب جلو کردن میتوان کاملا زیارت کردهر جای حرم که دوست داريد زیارت کنید.
بنده رو هم دعا کنید.
زیارتتون قبول باشه.
اگر دوست داشتین
بفرستین توگروهاتون
تا همه استفاده كنن.
التماس دعا
#همسرداری
#آرامش_خانه
☀️ مقام معظم رهبری (حفظه الله):
🌹 اگر مرد خانه فعالیتی چه علمی و چه جهادی و سازندگی و چه برای کسب روزی و چه برای کارهای عمومی دارد، زن سعی کند فضای خانه را برای او مساعد کند که او بتواند با روحیه ی خوب سرکار برود و با شوق به خانه برگردد.
@hamsardarl
🔴 در حضور همسر و اعضای خانواده برای مصیبت اهلبیت علیهم السلام #گریه_کنید!
💠 زن و شوهری که در ایام #عزاداری بدون خجالت از یکدیگر برای اهل بیت علیهم السلام #اشک ریخته و گریه میکنند #محبوب یکدیگر میشوند.
💠 گریه علنی همسران برای اهل بیت علیهم السلام و ابراز عشق به آنها، بسیاری از #کینهها و دلخوریها را خود به خود شستشو میدهد و دلها را بین زن و شوهر نرم و #مهربان میسازد.
🆔 @hamsardarl
🔴 #تغییر_جزئی_و_نتیجهی_بزرگ
💠 گاهی بین زن و شوهر سر قضیهای #مشاجره میشود و زن یا مرد به همسرش میگوید: "مطمئنم فلان مطلب را به من #نگفتی" و همسرش نیز با عصبانیت میگوید:
"گفتم!" و سر همین قضیه، بگو مگو و مشاجرهی سختی رخ میدهد.
💠 پیشنهاد میشود با یک تغییر جزئی در #الفاظ خود از ایجاد مشاجره و تشدید شدن ناراحتی و عصبانیّت یکدیگر جلوگیری کنید! مثلاً به همسرتان بگویید: "اگر فلان مطلب را گفتی شرمنده من #نشنیدم." یعنی کلمهی "شرمنده نشنیدم" را بجای کلمه "نگفتی" به کار ببرید تا همسرتان #عصبانی نشده و فضای زندگی متشنّج نگردد.
.......
🔴 #خانمها_بدانند
💠 به شوهران خود پیشنهاد #نذری بدهید. با اینکار هم به یکدیگر در #پیشرفت معنوی کمک کردهاید و نیز #برکت بسیار عجیبی از لحاظ #مادی ومعنوی در زندگیتان نازل میشود. از طرفی ائمه علیهم السلام #عنایت ویژهای به حل مشکلات شما خواهند کرد.
💠 وعده خدا در #قرآن است که هرگز به نیکی نمیرسید مگر از اموالی که علاقهمند آنهایید در راه خدا #انفاق کنید.
🆔 @hamsardarl
کانال آداب همسرداری