زوتوپیا و فلسفه
زوتپیا پویانمایی رهاورد «فلسفه» است در ایستگاه اگزیستانسیالیسم لیبرال. مرور اجمالی تاریخ فلسفه از مهد پیدایشش تا کنون این موضوع را به روشنی آشکار می کند که در تعریف فلسفه، انسان «حیوان» است. از ارسطو گرفته تا هابز، کانت و نیچه از داروین تا فروید، وبر و مارکس و...، همه بر یک اصل لایتغیر پای میفشرند که «انسان حیوان است». انسان حیوانی است ناطق، ضاحک، مدنی الطبع، غیرقابلاعتماد، شگفتانگیز، معناساز، استدلالگر و … . همهی این واژگان تنها صفات تمایز بخش انسان بهعنوان «حیوان» را تعیین میکنند. در اندیشهی فلسفه غرب انسان همان حیوان است و تنها در صفت با سایر حیوانات متفاوت است. همانطور که درندهخویی یکی از صفات گرگ و کفتار است ناطق بودن نیز یکی از صفات انسان است. در جهانبینی بشرغربی انسان و گرگ از حیث حیوانیت خود مساویاند تنها تفاوت میان آنها در صفاتشان نهفته است. همانگونه که حیوانات هر یک از صفات مختلفی برخوردارند.
بر خلاف فلسفه، در حکمت است که انسان نه حیوان؛ بلکه «حی» تعریف می شود، حکمت است که انسان را «حی متاله» معرفی می کند. در حکمت است که حتی ارزش بدن انسان هم فراتر از طبیعت است. «أما انَّ أَبْدانَكُمْ لَيْسَ لَها ثَمَنٌ الّا الجَنَّةَ، فَلا تَبيعوها بِغَيْرِها».
فلسفه، دوستداری حیوان ناطق است به سوفیا، جویایی اوست از آرخه ها، جویش اوست از امر ایمننت. اما حکمت گمشده «حی متاله» است عطای الهی است به او و خیر کثیر. هم «حی متاله یعنی انسان امین»، جوینده حکمت است در و از همه جا« الْحِكْمَةُ ضالَّةُ المُؤْمِنِ»، و هم حکمت جوینده او « خُذِ الحِكمَةَ أنّى كانتْ ؛ فإنَّ الحِكمَةَ تَكونُ في صَدْرِ المُنافِقِ فتَلَجْلَجُ في صَدرِهِ حتّى تَخْرُجَ ، فتَسْكُنَ إلى صَواحِبِها في صَدرِ المؤمنِ».
دختران در بیان حکمت می توانند حجت و الگو برای همه باشند حتی منجی
قال العسکری(علیه السلام) : «نحن حجج اللّه على خلقه، و جدّتنا فاطمة حجة اللّه علينا»
قال المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف): «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»
ای کاش ...
✍️ علی اصغر اسلامی تنها 1401/12/20
@hamshenasi
🍀وقتی گیاهان روی منبر میروند🍀
🌿از ولفیا تا ساگوارو (منبرهای گیاهی)
🌱 «وُلفیا» یکی از کوچکترین گیاهان جهان است؛ بهطوری که هزاران وُلفیا روی نوک سوزن جا میشوند! «ساگوارو» هم یکی از بزرگترین گیاهان جهان است؛ نوعی کاکتوس، که ارتفاع آن به بیش از 12 متر میرسد! «از وُلفیا تا ساگوارو»، رمز و رازهای کوچکترین تا بزرگترین گیاهان طبیعت برای زندگانی ماست.
🌱 مجموعهروایتهای کوتاهی که با خواندن آن، پای منبر طبیعت خواهید نشست و از مثالهای گیاهی، پُلی به نکات اخلاقی و آموزندههای معنوی خواهید یافت.
از وُلفیا تا ساگوارو مجموعه روایتهای کوتاهی است که با یک مثال درباره گیاهان شروع میشود و از آن پلی به یک نکته اخلاقی زده میشود. بیشتر روایتها به آیه، حدیث یا تکهای از ادعیه گره میخورند. شاید بتوان گفت کتاب یک «منبر گیاهی» است. خطابهای از طبیعت به آدمها برای زندگی بهتر.
🌱 زینب خزایی نویسنده کتاب، دانشجوی ارشد رشته تبلیغ و ارتباطات فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) است او دارای تحصیلات دانشگاهیاش در رشته گل و گیاهان زینتی نیز هست. او که سالها در مطبوعات و مجلات کارکرده و یادداشت و روایتهای زیادی از به خود به جا گذاشته، در این کتاب دانش، تجربه کاری و سابقه نویسندگی را با هم آمیخته تا خوانشی نو و تازه از رابطه و تعامل طبیعت و معنویت ارائه دهد.
@hamshenasi
سلام و رحمت
🔅وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ* 🔅
نوروز همیشه عیدی است برای اقامه دو رکعت نماز تفکر که آن را، در مسجد زمین، به نیت قربت به«حقیقت» و فهم معنای کلمه «زندگی» ادا کنیم «ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَأَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛ به ویژه امسال که می توان آن را در رمضان فکر و لمعان ذکر، با قرائت و تلاوت کلام رحمان و تواصل و صله ارحام آراسته و پیوسته کنیم. باشد که حضرت مقلّب القلوب و الاحوال، حالتان و حالمان را احسن حال گرداند.
🌱🍀آغاز بهار طبیعت و ربیع قرآن مبارک🍀🌱
علی اصغر اسلامی تنها
🌻🌺🏵️🌼🌸🍀🌸🌼🏵️🌺🌻
هدایت شده از فکرت
8.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #محفل
✅ مالزی چگونه اسلامی شد؟
حجتالاسلام دکتر حمید پارسانیا
▪️آقای نقیب العطّاس، اندیشمند کشور مالزی اینگونه تحلیل میکند که مالاییها (یک چهارم مسلمانان جهان) بدون مواجهه سیاسی و نظامی مسلمانان و در فرایند ارتباطات فرهنگی و تجاری به جهان اسلام پیوستند.
▪️هر فرهنگی بتواند مفاهیم پایهایاش را درون فرهنگ دیگری مستقر کند، فروپاشی در آن فرهنگ رخ میدهد. ولو آن فرهنگِ دیگر، فرهنگی باشد که از حیث سیاسی مهاجم است.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
49.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نام های نیک خدا
پیام واتیکان به مناسبت ماه رمضان
🔅مسیحیان و مسلمانان؛ مروج عشق و دوستی🔅
🔻برادران و خوهران مسلمان عزیز، ماه رمضان و عید فطر اتفاق مذهبی مهمی برای مسلمانان سرتاسر جهان است که روی روزهداری، عبادت و عمل خیر تاکید داشته و توسط دوستان و همسایگان مسیحی شما گرامی داشته میشود. از جانب شورای پاپی گفتگوی میان ادیانی و تمامی میسحیان در سرتاسر دنیا، بهترین آرزوها را برای به دست آوردن پاداش روحانی روزهداری شما که با اعمال خیر همراه شده دارم و جشن پرشور و شادی را برای شما آرزو می کنم.
🔻آنچه قلب مسلمانان و مسیحیان را به یکدیگر نزدیک میکند رحمت و مهربانی است. ما میدانیم که هم مسیحیت و هم اسلام هر دو به خدای بخشنده و مهربان معتقدند، خدایی که رحمت و شفقتش را به سوی تمامی مخلوقات عالم خصوصا انسانها ابراز میدارد. او ما را از عشق بسیار زیاد خلق کرده است. او برای تک تک ما مهربان بوده و آنچه برای زندگی روزمره بدان نیازمندیم همانند غذا، امنیت و سرپناه به ما اعطاء کرده است. خداوند رحمتش را به شیوههای مختلف ابراز میدارد. بنابراین او گناهان ما را میبخشد (غافر است) و همیشه بسیار بخشنده هست (غفور).
🔻به منظور درک رحمت خداوند پاپ فرانسیس در جشن سالانه رحمت گفت: اکنون زمان مهربانی و رحمت است. زمان التیام زخمهاست و نباید از دیدار آنانی که برای لمس و گرفتن دستهای ما انتظار میکشند دوری بجوییم زیرا که آنان نشانههایی از نزدیکی به خداوند هستند و بایستی به این طریق بخشش و رحمت را برای همگان بطلبیم.
🔻ما مسلمانان و مسیحیان باید تمام تلاشمان را برای نزدیکی به خدا بکار بگیریم. خداوند مهربان و بخشنده است و از ما نیز میخواهد که در برابر یکدیگر خصوصا نیازمندان مهربان و دلسوز باشیم و همدیگر را ببخشیم.
🔻امروز که به چشمان بشر مینگریم متاسفانه میبینیم که بسیاری از مردم قربانیان خشونت و درگیری هستند. خصوصا سالمندان، کودکان و زنانی که طعمه قاچاقچیان آدم میشوند یا آنان که از فقر، بیماری، بلایای طبیعی و بیکاری رنج میبرند.
🔻ما نمیتوانیم چشمانمان را به روی این واقعیات ببندیم یا نسبت به این رنجها روی بگردانیم. حقیقت دارد که اغلب شرایط بسیار پیچیده است و راه حل آن نیز فراتر از تواناییهای ما است. بنابراین باید برای یاری نیازمندان با یکدیگر همراه شویم. هر زمان که میبینیم مسیحیان و مسلمانان برای کمک به نیازمندان دست در دست یکدیگر دادهاند، منبع ارزشمندی از امیدواری است.
🔻به امید اینکه خداوند بخشنده و متعال ما را در راه خوبی و مهربانی همیشه یاری بخشد.
۳ مارس ۲۰۲۳
کاردینال میگوئل آنجل آیوسو خیشوت(Miguel Ángel Ayuso Guixot)
https://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/interelg/documents/rc_pc_interelg_doc_20230303_ramadan-2023_en.html
https://ble.ir/hamshenasi
🌸🌺🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌸🌺
باز هم رأی ما *آری* است💐 *به همهی آرمانهای انقلاب اسلامی* 🇮🇷 که امام (رضوان الله علیه) فرمود:
*من دراین روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام میکنم؛ به دنیا اعلام میکنم که درتاریخ ایران چنین رفراندومی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت باشوق و شعف و عشق و علاقه به صندوقها هجوم آورده و رأی مثبت خودرا در آن ریخته و رژیم طاغوتی رابرای همیشه در زبالهدان تاریخ دفن کند* .
📚صحیفه امام جلد 6 صفحه 453
🌸🇮🇷 گرامی باد روز استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران 🇮🇷🌼
╭┅──==───┅╮
↪ @hamshenasi
╰┅──==───┅╯
✨همه دعوا سر اسم است✨
🔻فرمود؛
🔅اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ﴿١﴾خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ﴿۲﴾
چون
🔅الرَّحْمَٰنُ﴿١﴾ عَلَّمَ الْقُرْآنَ ﴿٢﴾ خَلَقَ الْإِنْسَانَ ﴿٣﴾ عَلَّمَهُ الْبَيَانَ ﴿۴﴾
🔻یعنی
ای انسان بخوان قرآن، انسان و جهان را «به اسم پروردگارت» و «با کلمات او» که آموخت قرآن را، آفرید انسان را و پدید آورد جهان را.
پس
🌟بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
نه
🔥بِسْمِ إِلانْسَانِ الظَلُوم الجَهُول
🔺 در شکوه نهضت اومانیسم و مدرنیته، نیچه گفت خدا مرده است پس دوباره بخوانیم انسان و جهان را به نام انسان، گرچه او می میرد. همه دعوا سر اسم است.شناخت و تدبیر آدم و عالم به اسم الله(Allahism) یا اسم انسان(humanism).
@hamshenasi
44 سال پیش دوباره گفتیم
🌟بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
و برافراشتیم پرچمی که نام «الله» در میان دارد بر سرزمین ایران و آغاز شد جمهوری اسلامی ایران
«اين عيد سعيد عيد حزب الله است
دشمن ز شکست خويشتن اگاه است
چون پرچم جمهوري اسلامي ما
جاويد به اسم اعظم الله است.»
📚امام خمینی دیوان اشعار
💐گرامی باد روز دوازدهم فروردین، روز به ثمره نشستن خون هزاران شهید🌷🌷🌷
💐 روز عید جمهوری اسلامی ایران مبارک باد.
@hamshenasi
هدایت شده از حبیباله بابائی
مقایسه الگوی تمدنی ایران، ترکیه و مالزی در بیان نورالدین بولحیه (استاد باتنه الجزائر)
در همایش گفتگوی ایران و جهان عرب، نورالدین بولحیه استاد دانشگاه باتنه الجزایر چه آنجا که در پنل علم به طرح بحث پرداختند و چه وقتی که در اختتامیه سخنرانی کوتاهی کردند رویکرد متفاوتی در تحلیل موقعیت تمدنی ایران امروز داشتند. در پلن تخصصی علم، بولحیه امتیاز نظریه امام خمینی را در مقایسه با بسیاری از نظریات اندیشمندان، در تحققیافتگی آن و امتداد عینی آن دانستند. در نظر ایشان، ایران در تجربه چهل سالگی خود در قامتی بزرگتر از مذهب ظاهر شده و مرزهای مذهبی را به سمت مرزهای انسانیت در نوردیده است.
سخنرانی ایشان در اختتامیه هم در همین راستا بود که گفتند جمهوری اسلامی ایران و امام خمینی اولین کسی بود که دست یاری به سمت مسلمانان دراز کرد و با همان دست به سینه آمریکا کوبید (اذله علی المومنین و اعزه علی الکافرین).
از همین منظر تحلیل بولحیه در مقایسه ایران با ترکیه و مالزی اندکی متفاوت از جناب عمار الطالبی بود. دکتر طالبی مالزی را در فرآیند تمدنی اش مهم تلقی کرده و عنصر علم را عنصر مرکزی حرکت مالزی ارزیابی کرد، ولی نورالدین بولحیه پروژه تمدنی مالایاییها و ترکها را اقتصاد دانست و پروژه ایرانیها را در حرکت تمدنیشان رسالتمحور و بر مدار انسانیت و ارزشها تعریف کردند و تصریح کردند که نقطه امتیاز و قدرت اصلی ایرانیان در همین رسالتمحور بودنشان است. اگر نبود هویت رسالتی ایرانیان، ایران امروز بیش و پیش از ترکیه و مالزی رشد مالی و اقتصادی به دست آورده بود.
بولحیه در انتها با اشاره به آیه "شهدا علی الناس" بدین نکته اشاره کردند که ایران، نه در مقیاس امت بلکه در مقیاس بشریت باید الگو باشد و نقش آفرینی کند.
@Habibollah_Babai