#معرفي_كتاب
بازخوانی انتقادی ادبیات حوزه اخلاق فناوری اطلاعات
موضوع : مطالعات نظری علم، فناوری
نویسندگان : علیرضا حسن زاده لیلا نامداریان صبا صارمی نیا منا اسدی
ناشر : مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
شابک : 978-964-8041-80-4
تعداد صفحات : 248
تاریخ انتشار : 1396
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💠 اطلاعیه جذب همکار پژوهشگر و کارشناس علوم اسلامی برادر در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور
جهت ارسال رزومه @pajouheshnoor
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
نهادینه سازی اخلاق درجامعه، ضامن صیانت از #کرامت_انسانی است،و موجب میشود که فرد برای اخلاقی عمل کردن نیاز چندانی به مشوق های بیرونی نداشته باشد و انگیزه های درونی اش به قدری قوی باشد که او را به #مراعات_اخلاق ترغیب نماید؛ به گونه اي كه اخلاقی بودن را به زمان و مکان و شرایط و امتیازات خاصي مقید نكند.
حسینعلی رحمتی
20 مرداد 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💢پدیدارشناسی تحولات هنجاری جامعه (۱) جشن طلاق
کسانی که دغدغه اخلاقی شدن جامعه به طور کلی یا اخلاق فضای مجازی به طور خاص را دارند بایستی همواره تحولات فرهنگی و هنجاری جاری در متن واقع جامعه را رصد کنند، تا بتوانند آنها را درست بشناسند، ریشه یابی و آسيب شناسي كنند، و به موقع راهكار موثر ارايه نمایند. چون فضاي مجازي هم در «شكل گيري» اين تحولات تاثير دارد هم در «روايت گري» و نمایش آنها.
براین اساس، در مجموعه یادداشت هایی سعی می شود برخی از «نشانه ها»ی این تغییرات معرفی شود. با این توضیح مهم که این موارد نه قابل تعمیم به همه جامعه است و نه لزوما قابل دفاع. اما در هر صورت شناخت آنها امری است واجب.
🔻این موارد را با هشتگ #پدیدارشناسی_تحولات_هنجاری_جامعه پیگیری و نظراتتان را درباره آنها بیان کنید.
🔘جشن طلاق
در سنت دینی و ملی ما طلاق همواره امری ناپسند به شمار می آمده و هنوز هم کم و بیش همینطور است، ولی طی سال های اخیر نزد برخی افراد جامعه این کار قباحت سابق را ندارد و نه تنها با آن به راحتی کنار می آیند که برای آن جشن می گیرند و حتی تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر می کنند (که طبیعتا موجب ترویج بیشتر آن می شود).
🔻بررسی و تحلیل عوامل، زمینه ها و پیامدهای اخلاقی این تغییرات هنجاری، کاری است که باید به صورت بین رشته ای توسط متخصصان انجام شود .
حسینعلی رحمتی
20 مرداد 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💢قرآن سوزي و يك سوال
امروزدر #دانمارك مجددا برنامه #قرآن_سوزي راه انداخته اند. در ماه هاي اخير اين چندمين بار است كه به كتاب مقدس مسلمانان بي احترامي ميشود.
📌 يك سوال: به نظر شما آيا #فضاي_مجازي و شبكه هاي اجتماعي در تشويق و تشجيع افراد به ارتكاب چنين كارهايي تاثير دارد؟ چرا؟
خوشحال ميشوم اگر مخاطبان گرامي پاسخ دهند.
حسینعلی رحمتی
22 مرداد 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💢 گُل ساختنِ نارِ نمرود:
توهین به مقدسات دینی از منظر اخلاق فناوری اطلاعات
✍️حسینعلی رحمتی
برشی از متن:
🔹 از منظر بحث رسانه استفاده از بستر فضاي مجازي براي كارهاي نابخردانه اي چون بي احترامي به مقدسات ديني، به دلائل مختلف، از جمله سوءاستفاده از فضاي مجازي، کاری غیراخلاقی محسوب می شود. این فضاهم مانند ديگر رسانه ها از نظر اخلاقي كاركردي دوگانه دارد ولي هر انسان اخلاق مداري حتي اگر دين هم نداشته باشد بايستي سعي كند به حكم وجدان اخلاقي خود از دست زدن به كارهايي كه کفه استفاده نادرست از این فضا را سنگین می کند خودداري نماید. تبلیغ و ترویج کارهایی چون توهین به مقدسات دینی یکی از مصادیق این سوءاستفاده است.
🔹 هم نهادهای دینی مانند حوزه های علمیه، هم نهادهای حاکمیتی در کشورهای اسلامی، هم شهروندان عادی که دغدغه سلامتی اخلاقی رسانه و دفاع از ارزش های دینی را دارند بایستی همواره برای مواجهه با چنین رویدادهایی آمادگی داشته باشند.
🔹 یکی از بهترین کارها تولید محتوایِ متقابل است؛ رسانه در برابر رسانه. باید با استفاده از همین رسانه و استناد به منابع معتبر، چهره معقول و اخلاقی آموزه های اسلامی و پیشوایان دینی به جهانیان معرفی شود. ارایه زیبایی های مکتب اسلام نه تنها پاسخ به هتاکان،که نوعی احیای امر دین و عامل جذب دیگران به اسلام می شود.
🔹اقداماتي چون حمله به مراكز سياسي داراي مصونيت ديپلماتيك، يا نوشتن مطالب توهين آميز در فضاي مجازي مستمسكي می شود براي هتاکان تا اين رفتارها را مويد كارهاي نادرست خود بدانند.
22 مرداد 1402
🔻متن کامل یادداشت 👈🏿
http://fekrat.net/?p=14986
هدایت شده از اخلاق پژوهان ایران
📚 فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی
📙 شماره ۱ | ۲۰۷ صفحه | زمستان 1401
📥 دریافت: m8r.ir/akhlagh1
akhlagh.morsalat.ir
┏━━━━🔸🔵🔸━━━━┓
https://eitaa.com/ethical
┗━━━━🔸🔵🔸━━━━┛
اخلاق پژوهان ایران
💢 منتشر شد: چهارمین شماره میکرومجله «اخفاپژوهی» (تخصصی اخلاق فناوری اطلاعات)
پرونده این شماره: «والدین و زیست اخلاقی فرزندان در فضای مجازی»
🔹معرفی موضوعاتی برای تحقیق و پژوهش
🔹معرفی چند کتاب و مقاله
🎧 دسترسی به چهار فایل صوتی از طریق بارکد
🔻 هر ۴ صفحه را مطالعه بفرمایید.
🔻 نظرات شما به بهتر شدن کار کمک می کند
حسینعلی رحمتی
24 مرداد 1402
🔻آرشیو شماره های گذشته مجله (با كيفيت بالاتر): http://harahmati.ir/akhfamag
#مجله_اخفاپژوهی
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
هدایت شده از اخلاق پژوهان ایران
بیست و ششمین شماره از «فصلنامه علمی اخلاق وحیانی» منتشر شد
🔹
بیست و ششمین شماره از «فصلنامه علمی اخلاق وحیانی» به همت مدیریت نشریات پژوهشگاه علوم وحیانی معارج، منتشر شد. مقالات این شماره از فصلنامه به این ترتیب است: • مدل مفهومی معنای زندگی براساس آیات قرآن کریم • ارزیابی تعاریف رایج سلبی از حسن و قبح اخلاقی در آثار متکلمان مسلمان • تحلیل ملالت بر اساس حکمت متعالیه(چیستی،چرایی،ارزش اخلاقی) • بررسی جایگاه اخلاق فضیلت در اخلاق هنجاری • بررسی ارزش اخلاقی فرزندآوری • تأثیر متقابل فقه و اخلاق در راستای تأسیس دانش فقه اخلاق ↙️ علاقه مندان مي توانند جهت مطالعه متن كامل مقالات، به سامانه نشریه اخلاق وحیانی به آدرس Ethics.isramags.ir مراجعه و فايل کامل مقالات را دريافت نمايند. ┏━━━━🔸🔵🔸━━━━┓ https://eitaa.com/ethical ┗━━━━🔸🔵🔸━━━━┛ اخلاق پژوهان ایران
💢 چرا باید بفهمیم غول های فناوری چه در سر دارند؟
مدیران شرکت های فناوری قدیس یا فیلسوف اخلاق نیستند ولی از این به بعد باید آنان را از مهم ترین هنجارسازان دنیای جدید دانست. اگر به دنبال شناخت سمت و سوی آینده سبک زندگی جامعه هستید سعی کنید از برنامه های فعلی و آتی آنان سر در بیاورید. این کار برای مبلغان دین و فعالان و سیاستگذاران اخلاق و تعلیم و تربیت از نان شب هم واجب تر است.
🔻شماره 27 «مجله ترجمان» (تابستان 1402) سعی کرده ابعاد و زوایایی از افکار و اندیشه های ایلان ماسک را روشن کند.
حسینعلی رحمتی
27 مرداد 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 harahmati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢تو شلیک می کنی، اما نمی فهمی که ...
می توانست نوجوانی باشد مثل همه نوجوان هایی که در جامعه به صورت عادی زندگی می کنند؛ اما تا آخر عمر باید بار سنگین نگاه دیگران را تحمل کند؛ باری که با انتشار ویدیوی او در فضای مجازی بر شانه اش نهاده شد؛ بدون این که خودش بخواهد یا بداند.
✅ پدرومادرها، معلمان و دیگر بزرگترهایی که تصاویر کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی منتشر می کنند متاسفانه هیچگاه به زخم هایی که به این خاطر تا سالیان سال ممکن است روح و روان این بچه ها را بخراشد و فرصت هایی که چه بسا از آنها دریغ شود توجه ندارند.
🔻پ ن:
به خاطر مسئله بالا، حتی برای نوشتن این یادداشت و انتشار ویدیو هم مردد بودم. امیدوارم کار را سخت تر نکرده باشم.
حسینعلی رحمتی
29 مرداد 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
❌كليك نكنيد، اين يك بمب است!
كساني كه مطالب نادرست و #غيراخلاقي را در فضاي مجازي درج یا آن را برای دیگران فوروارد مي كنند در واقع بمب بي اخلاقي را به بدن كاربران مي بندند که هر جا منفجر شد شعله اش به جان و زندگي حتي همان كساني مي افتد كه اين آتش را به پا كرده اند.
👈🏿اول تامل، بعد #کلیک.
حسینعلی رحمتی
1 شهریور 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
نخستین همایش "هوش مصنوعی و فناوری های آینده نگر"
محورهای همایش
پردازش سیگنال
بینایی ماشین و پردازش تصویر
یادگیریماشین و بازشناسیالگو
دادهکاوی
بیوانفورماتیک و محاسبات زیستی
سامانههای حمل و نقل هوشمند
شهر هوشمند
سایر زمینههای مرتبط صنعتی، پزشکی، اجتماعی و کشاورزی
تاریخ های مهم
مهلت ارسال مقاله: ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
اعلام پذیرش مقاله: ۱۰ مهر ۱۴۰۲
ارسال و ویرایش مقاله: ۱۵ مهر ۱۴۰۲
سایت همایش:
https://www.icaift2023.nit.ac.ir/fa/
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💢فاجعه تبدیل «ذهن» به «سطل زباله»
بسیاری از مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود شبیه چیزهایی است که در تصویر بالا می بینیم. جذاب و چشم نواز است، انسان را به خود جلب می کند، حتی ممکن است برای تهیه اش زحمت هم کشیده و هزینه شده باشد، ... ولی در مجموع به هیچ کاری نمی آید.... «علم غیرنافع» است.
قبل از مشاهده هر چیز در فضای مجازی اول از خود بپرسیم: «به چه کار من می آید؟»
حسینعلی رحمتی
6 شهریور 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
💢آرمان شهرهای آینده را چه کسانی می سازند؟
برخی سرمایهگذاران «سیلیکون ولی» در صدد ساخت یک آرمان شهر جدید هستند که به هزاران ساکن خود با استفاده از انرژی پاک، حملونقل عمومی قابل اعتماد و خدمات زندگی شهری را ارائه کند (سایت دیجیاتو).
✍️از منظر اخلاقی، «آرمان شهر» محیطی است که شهروندان و حاکمان آن بیشترین تقید اخلاقی را دارند. با شروع عصر فناوری اطلاعات به نظر می رسد طراحی و مدیریت اخلاقی این گونه شهرها کم کم از دست فیلسوفان و اسوه های اخلاق خارج و به دست طراحان و توسعه دهندگان فناوری می افتد که لزوما دغدغه اول شان اخلاق نیست.
🔻 از این رو، همه اخلاق مداران جهان باید از هم اکنون نسبت به این خطر احساس مسوولیت کرده و برای الزام توسعه دهندگان شهرهای هوشمند به داشتن «پیوست های اخلاقی» گام های جدی بردارند؛ که فردا دیر است. ... به نظر شما نخستین گام چیست؟
حسینعلی رحمتی
7 شهریور 1402
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈@harahmati
❌تندیس سیاه بی اخلاق ترین والدین هم تقدیم می شود به پدر و مادرهایی که از فرزندان خود برای تولید ویدیوهایی که محتوای آن متناسب با سن و سال بچه ها نیست (سوء)استفاده و آن را در فضای مجازی منتشر می کنند، بدون این که به تبعات کارشان بیاندیشند.
همچنین تقدیم می شود به ده ها هزار کاربر بی تعهدی که با لایک و کامنت و اشتراک گذاری این ویدیوها، والدین را به تداوم رفتارهای زشت شان تشویق می کنند.
🔻والدگری تفنن نیست؛ یک مسوولیت بزرگ اخلاقی است: «قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً»؛ خود و خانواده تان را از آتش دور نگه دارید (سوره تحریم، ۶).
حسینعلی رحمتی
8 شهریور 1402
🔆«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈🏿@harahmati
😎من از اوناش نيستم!
يكي از مهم ترين عوامل #فریب خوردن افراد در فضای مجازی، #عجب_وغرور است.شخص به خود مي گويد اين كه ديگران قرباني روابط نادرست در این فضا شده اند به خاطر آن است كه جنبه نداشته اند يا ساده بوده اند ولي من با بقيه فرق مي كنم، و حواسم به همه چيز هست، سواد رسانه ای ام بالاست، روی هر چیز تحلیل دارم و خلاصه بر امور مسلطم.
امام صادق (ع) فرمود: «مَنْ دَخَلَهُ الْعُجْبُ هَلَک»؛ هر که به خود مغرور شود هلاک می گردد»
حسینعلی رحمتی
9 شهریور 1402
🔆«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈🏿@harahmati
📌 منتشر شد: پنجمین شماره میکرومجله «اخفاپژوهی» (تخصصی اخلاق فناوری اطلاعات)
پرونده این شماره: «اخلاق کامنت گذاری در فضای مجازی»
▪️مزیت ها و چالش های کامنت گذاری
▪️معرفی پایان نامه
🎧 فایل صوتی چند درسگفتار درباره اخلاق کامنت گذاری
📌 هر ۴ صفحه را مطالعه بفرمایید (دست کم نصایح پیران کامنت گذار😁 را).
حسینعلی رحمتی
11 شهریور 1402
🔻آرشیو شماره های گذشته #مجله_اخفاپژوهی (با كيفيت بالاتر): http://harahmati.ir/akhfamag
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati
هدایت شده از پژوهشگاه قرآن و حدیث
🔸هفدهمین شماره از فصلنامه علمی - پژوهشی "اخلاق پژوهی" منتشر شد.
🔹هفدهمین شماره از فصلنامه علمی ـ پژوهشی "اخلاق پژوهی" به صاحب امتیازی پژوهشگاه قرآن و حدیث و سردبیری حجت الاسلام دکتر هادی صادقی از سوی پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی منتشر شد.
📖 در این شماره از فصلنامه می خوانید: 👇
1. بررسی نظریه همدلی مارتین هافمن در آینه اخلاق اسلامی
✍️حسن بوسلیکی
2. معیارهای فراگیر عدالت اجتماعی در قرآن کریم
✍️ هادی کمال عزت، هادی صادقی
3. در دفاع از عقلانیت نظریه ناظر آرمانی
✍️حامد مراتی، سیداحمد فاضلی
4. بررسی و تحلیل دیدگاه آیت الله مصباح یزدی در مورد ملاک اعتبار گزاره های اخلاقی
✍️ علی کربلایی پازوکی، سیدجابر موسوی راد
5. اجرای عدالت در اخلاق فضای مجازی با تکیه بر آموزه های اسلامی
✍️ سبحان نقدی پور
6. شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه اخلاق تحصیلی در دانشجویان
✍️ عارفه کیانی، علی رضایی شریف
◀️ ادامه خبر 👇👇
http://www.riqh.ac.ir/post/76316
@quran_hadith
⭕️ فضای مجازی به مرگ ما هم درپیچید
تابه حال گمان می کردیم فقط «زندگی» ما با فضای مجازی در هم آمیخته، اما ساخت سنگ قبر یک دختر روس به شکل #آیفون نشان داد که مسئله فراتر از این است، و فضای مجازی بر روی جهان پس از مرگمان هم تاثیر گذاشته است. حتی بعید نیست به مرور #اخلاق_عزا هم تغییر کند. نشانه های آن در حال رویت است. حتی درجامعه خودمان.
حسینعلی رحمتی
16 شهریور 1402
🔆«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈🏿harahmati@
| اندکی اندیشه |
⭕️ فضای مجازی به مرگ ما هم درپیچید تابه حال گمان می کردیم فقط «زندگی» ما با فضای مجازی در هم آمیخته
یکی از کاربران: منظورتون از اینکه اخلاق عزا هم تغییر کند چیه؟
رحمتی:
مقصود تغییر ارزشداوری نسبت به برخی رفتارها در مراسم مربوط به سوگواری برای اموات است. مثلا در سنت فرهنگی ما نوعا برای عزا پوشیدن لباس مشکی مستحسن بود ولی در سال های اخیر برخی لباس سفید می پوشند. یا معمولا قرآن خوانده می شد ولی اخیرا در برخی مراسم آواز خوانی هست و نواختن موسیقی و خواندن اشعار شاعران. قبلا نصب تصوبر خانم ها روی اعلامیه ها یا سنگ مزار مذموم دانسته می شد ولی الان تا اندازه ای تغییر کرده و این کار زشت وناپسند دانسته نمی شود. قبلا لازم دانسته می شد حتما حضوری به بازماندگان تسلیت بگویند، الان به پیام های مجازی اکتفا می کنند، و مواردی از این قبیل.
🔻برخی از این تغییرات متاثر از فضای مجازی است.
💢 منتشر شد: ششمین شماره میکرومجله «اخفاپژوهی» (تخصصی اخلاق فناوری اطلاعات)
پرونده این شماره: «اخلاق لایک کردن در فضای مجازی»
▪️قبل از لایک کردن از خود بپرسیم
▪️معرفی موضوعاتی برای پژوهش درباره اخلاق لایک
▪️چگونه لایک ها فریب مان می دهند؟
✅ هر ۴ صفحه را مطالعه کنید
حسینعلی رحمتی
16 شهریور 1402
آرشیو شماره های گذشته #مجله_اخفاپژوهی (با كيفيت بالاتر): http://harahmati.ir/akhfamag
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈 @harahmati