14.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😱 شبکههای اجتماعی و بازیگری شبپرهگان
وقتی مبلغان دین و تولیدکنندگان محتوای جذاب و مناسب، خود را از شبکه های اجتماعی کنار میکشند، چنین افرادی برای نسل جوان و نوجوان ما به تبلیغ دین و حجاب میپردازند؛ آن هم با این روش مبتذل که موجب تحقیر و تمسخر دین و دینداران میشود.
مهر فروزنده چو پنهان شود
شبپره بازیگر میدان شود.
❗️البته کسی که دیگر ویدیوهای سخیف اینها را دیده باشد متوجه می شود که این کارها بهانه ای برای جذب فالوور و کسب شهرت و درآمد است.
⛳️در عصر شبکه های اجتماعی، مسوولیت مبلغان دین و مروجان اخلاق، بسیار سنگین است.
حسینعلی رحمتی
۲۱ مرداد ۱۴۰۳
💥 اندکی اندیشه ضرر ندارد
🕌 مساجد، سنت دینی و عصر شبکه های اجتماعی
#مساجد_محلات یکی از مهمترین پایگاه های حفظ سنت دینی در برابر امواج #مدرنیته، و حفظ هویت و انسجام اجتماعی و حتی تربیت اخلاقی نسل جدید است. به شرط این که اهمیت این موضوع را دریابیم و متناسب با #تحولات_اجتماعی بازسازی کنیم.
راستی، امام جماعت عصر #شبکههای_اجتماعی چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
حسینعلی رحمتی
۲۲ مرداد ۱۴۰۳
💥 اندکی اندیشه ضرر ندارد
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️طلبه ها، فضای مجازی، و ازجادررفتگی نقشی
صمیمی بودن طلاب شرط لازم برای ارتباط با مخاطب امروزی است، ولی افراط در این زمینه و عدم مراعات ظرافت های آن، به ویژه با لباس طلبگی، موجب تغییر نقش طلبه در ذهن مخاطب میشود. وقتی تصویر و انتظار دیگران از یک طلبه، در حد یک «درِ نوشابه باز کن» و استندآپ کمدین و جوکر است، یعنی او از جایگاه طلبگی اش فاصله گرفته، و طبیعتا تأثیرگذاری او به عنوان یک طلبه نیز تضعیف می شود. به ویژه که امروزه فضای مجازی به چنین رفتارها و تأثیراتی ضریب مضاعف می دهد.
حسینعلی رحمتی
۲۳ مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
#مقاله
💢 خودت را نشناس!
آیا فناوری پاککردن حافظه، اخلاقی است؟
📝 نویسنده: متیــو لیـائـو | مترجم: حسین یعقوبی
🔹 #اخلاق_فناوری از آن بحثهای جذاب در فلسفهٔ اخلاق است. فناوری تعدیل حافظه یا پاککردن حافظه، پیشرفتهای چشمگیری کرده. امروزه میتوان هر بخش از خاطرات را که اذیتمان میکند، از مغز پاک کنیم. حتی میشود خاطرهٔ اتفاقات بد را در مغز نگه داشت، اما حس بد از آن اتفاق را از بین برد!
🔹 بهنظر شما، آیا رواج چنین فناوریای اخلاقی است؟ فرض کنید من شاهد قتلی بودهام و پیش از شهادت در دادگاه، حافظهام را پاک کنم. قاتل هرگز به سزای کارش نمیرسد! در این مقاله، نویسنده توضیحاتی را دربارهٔ این فناوری، از منظر اخلاقی بیان میکند.
🌐 مقالهٔ کامل را اینجا بخوانید:
https://ethicshouse.ir/should-we-be-erasing-memories/
25.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎖عموپورنگ، و سویه دیگر استفاده از شبکههای اجتماعی
انصاف حکم می کند در کنار نقد رفتار سخیف برخی بلاگرها، از کسانی چون داریوش فرضیایی (#عموپورنگ) تقدیر شود که با استفاده از این فضا کارهای خوبی چون #احترام_به_والدین را به مخاطبان جوان و نوجوان خود می آموزند.
صفحه او بیش از شش میلیون فالوور دارد اما او با نگاهی مسوولانه ترجیح داده از #شهرت خود به عنوان یک ظرفیت برای ترویج خوبی ها و اصلاح رفتار مخاطبانش استفاده کند.
🪢 همه ما می توانیم از شبکههای اجتماعی چنین بهره برداری هایی داشته باشیم؛ به شرط آن که دنبال بهانه برای فرار از مسوولیت نباشیم.
حسینعلی رحمتی
۲۵ مرداد ۱۴۰۳
💥 اندکی اندیشه ضرر ندارد
🌺با این نسل، مودبانه و غیرمستقیم...اگر خواهان تاثیرید
دختر خانمی که این تصویر را برایم فرستاد گفت با دوستانم رفته بودیم کافی شاپ. #حجاب یکی از بچه ها کامل نبود. مدیر کافی شاپ با خوش اخلاقی آمد و این پاکت را داد و رفت. دوستم بعد از دیدن آن حجابش را درست کرد.
«وَلَو كُنتَ فَظًّا غَليظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِكَ؛ و اگر تندخو و سختدل بودی از اطراف تو پراکنده میشدند»(آل عمران، ۱۵۹).
حسینعلی رحمتی
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
🔥گیرم تتلو توبه کند، اما ...
از کوچه صدای نوجوانی می آید که با صدای بلند در حال خواندن یکی از ترانه های #امیرتتلو است که حاوی الفاظی رکیک نسبت به یک خانم است. خود تتلو مدتهاست در زندان است و چه بسا ان شاءالله واقعا توبه کند و مسیر زندگی اش عوض شود؛ ولی چگونه می تواند تاثیرات مخربی که به خاطر رفتارهای زشت و سخنان غیراخلاقی اش بر مخاطبان نوجوان خود داشته اصلاح کند؟ فضای مجازی مگر اجازه می دهد فراموش شود؟
🔻مختص تتلو نیست، در عصر شبکه های اجتماعی #همه_ما باید بدانیم که در درون مان یک تتلو داریم که شاید هنوز فعال نشده است. از این رو قبل از انتشار هر مطلب ده بار آن را بسنجیم. البته کسانی که مشهورترند مثل #سلبریتی های (از هر سنخ: سیاسی، ادبی، هنری، ورزشی) باید به جای ده بار، صدبار بسنجند و یک بار منتشر کنند.
حسینعلی رحمتی
۲۷ مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
| اندکی اندیشه |
🔥گیرم تتلو توبه کند، اما ... از کوچه صدای نوجوانی می آید که با صدای بلند در حال خواندن یکی از ترانه
دوستانی که علاقه مند به بحث #اخلاق_شهرت در فضای مجازی هستند می توانند در سایت بنده برخی مطالب دیگر در این زمینه را مطالعه کنند. به آدرس زیر:
https://B2n.ir/u45111
📚تدریس نکید برای نسل جدید، اگر...
دوست عزیز، برادر بزرگوار، خواهر گرامی!
اگر شرایط زیر را ندارید به هیچ وجه تدریس برای #نسل_جدید را قبول نکنید؛ چون هم به ضرر خودتان است هم آنها. هر دو ناراضی. اینها بچه های عصر #شبکه_های_اجتماعی و فضای مجازی هستند و اخلاق و روحیات شان با نسل گذشته تومانی هفت صنار توفیر می کند. پس اگر:
1. شفقت و مهربانیِ پیامبر
2. صبر ایوب
3. پشتکار نوح
4. ادب لقمان
5. ایثار ابراهیم
6. منطق و استدلال ابن سینا
7. حکمت و فرزانگی ملاصدرا
را ندارید با این نسل کلاس برندارید؛ به خصوص کلاس های مربوط به #معارف و #انقلاب_اسلامی را. چون آنها را از هر دو زده می کنید. گفتار تند و رفتار نسنجیده شما به راحتی توسط #تلفن_همراه این بچه ها ضبط میشود و بلافاصله در دسترس هزاران نفر قرار می گیرد، و تاثیر منفی آن را صدها برابر می کند... از ما گفتن.
حسینعلی رحمتی
28 مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
🌀معین زِد، نسل زِد، رابطه ذهن و زبان
وقتی «معین زِد»، از خوانندگان نسل جدید، در کنسرتش لباس پاره پوره و کفش های عجیب غریب پوشید مخاطبان جوان و نوجوانش از آن استقبال و ویدیوی آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند، برخلاف بزرگترها که چنین کارهایی را زشت، و خلاف فرهنگ ملی و دینی ما دانستند. رمز این تفاوت برخورد را باید به مصداق «رنگِ رخساره خبر می دهد از سرِّ درون»، در #تحولات_نسلی و تفاوت نگرش دو نسل به خوب و بدِ زندگی اجتماعی دانست. اگر #سلبریتی های این نسل به گونه ای متفاوت می گویند، می پوشند و رفتار می کنند، و اگر نسل جدید با این متفاوت بودن همراهی و گاه آن را تقلید می کند، و اگر ما با آن مخالفیم باید در صدد شناسایی «علل، عوامل، زمینه ها، پیامدها و منطق» این تحولات باشیم، و به ویژه از نقش فضای مجازی در این میان غافل نشویم. تابتوانیم روش مواجهه درست وموثر با این نسل را پیدا و خطاهای آنان را اصلاح کنیم.وگرنه،با سرزنش و تحقیر و تمسخر آنها راه به جایی نخواهیم برد؛سهل است که شکاف بین نسلی را عمیق تر هم خواهیم کرد.
حسینعلی رحمتی
29 مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥فاجعهٔ مشارکت زنانه در بیحرمتی به زنان
رفتار برخی خانم های بلاگر در شبکه های اجتماعی برای جلب فالوور و کسب شهرت و درآمد واقعا تأسف بار و غیراخلاقی است.
این رفتارها جز بی ارزش کردن زن و زنانگی و از بین بردن حرمت خانم ها در جامعه هیچ ثمری ندارد. بعلاوه که راه را برای توهین و تمسخر و خشونت زبانی و فیزیکی علیه زنان در جامعه باز می کند.
آن وقت این افراد باید پیش و بیش از دیگران، خود را سرزنش کنند:
چون نیک نظر کرد پَرِ خویش در آن دید
گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست.
البته کسانی که با فالو و لایک و کامنت و فوروارد کردن این افراد، آنان را در تداوم رفتارهای شان تشویق می کنند هم مقصرند.
🤔اما عجیب اینکه کسانی که خود را مدافع حقوق زنان می دانند در اعتراض به این موارد ورود جدی نمی کنند.
حسینعلی رحمتی
۳۰ مرداد ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد