#معرفی_مقاله
🟪 « ۹ معضل اخلاقی ماشینهای هوشمنددر سال 2023»
🔸#تصمیمهای خودسرانه و جهت دار
🔸ابزارهای خودمختار
🔸ماشینهای #خودران
🔸#سلاحهای مرگبارخودکار
🔸#بیکاری ونابرابری
🔸سوءاستفاده ازهوش مصنوعی
🔸تاثیرگذاری بر قضاوتهای انسان
🔸افزایش #جعل_عمیق
🔸#تکینگی و فراگیری هوش مصنوعی قوی
https://b2n.ir/r69780 👈🏿 مطالعه کنید
حسینعلی رحمتی
14 اردیبهشت 1402
@harahmati
پیامدهای اخلاقی ضعف سواد خانواده در استفاده از فضای مجازی چیست؟
#اخلاق_فضای_مجازی #خانواده #سوادرسانه #حریم_خصوصی
حسینعلی رحمتی
15 ادریبهشت 1402
@harahmati
برای کاهش ضعف سواد خانواده در استفاده اخلاقی از فضای مجازی چه باید کرد؟
#اخلاق_فضای_مجازی #خانواده #سوادرسانه #حریم_خصوصی
حسینعلی رحمتی
15 ادریبهشت 1402
@harahmati
#معرفی_مقاله
💢«ضعف سواد خانواده در استفاده از فضای مجازی و پیامدهای اخلاقی آن»
✍️حسینعلی رحمتی
مجله اخلاق، دوره 13، شماره 50، اسفند 1396، صفحه 11-37
چکیده
فضای مجازی در جایگاه یک رسانه و عضو جداییناپذیر خانوادهها، ازنظر اخلاقی دارای کارکردی دوگانه است و براساس قوت و ضعفِ آگاهی اعضای خانواده در استفاده از آن، میتواند بستر شکلگیری فضائل یا رذائل اخلاقی شود. مقالۀ حاضر با بررسی تأثیرات اخلاقی ضعفِ سواد خانواده در استفاده از این فضا کوشیده است مهمترین آسیبهایی را که از این رهگذر دامنگیر خانواده (بهطور کلی) یا والدین و فرزندان (بهطور خاص) میشود، شناسایی کند.
یافتههای این تحقیق بیانگر آن است که این آسیبها از دستیابی به اهدافی که برای تشکیل نهاد خانواده تعریف شده است، جلوگیری میکند. برای تبیین بهتر مبحث، بعد از تعریف مفاهیم اصلی، ضمن بیان اهمیت خانواده و سواد رسانه، برخی از پیامدهای اخلاقی ضعف سواد رسانه تبیین میشود. در پایان، راهکارهایی برای رفع این پیامدها ارائه میگردد و به برخی از مشکلاتی که در پی تأثیرگذاری آنها بروز مییابد، اشاره میشود. روش تحقیق، تحلیلی و کاربردی و تا حد امکان مبتنی بر اندیشههای اخلاقی اسلام است.
⭕️متن کامل:
http://akhlagh.morsalat.ir/article_65445_e39ee93643580c20832418cef76f39ca.pdf
ابراهيم شريفي:
سند اخلاقی يونسكو درباره #هوش_مصنوعي توسط مهندسین تدوین شده وپژوهشگران و #فیلسوفان در آن ورود نداشتهاند.
پیوست اخلاقی این سند باید مبتنی بر فرهنگ #ایرانی #اسلامی و برای جامعه اسلامی کاربرد داشته باشد، به همین دلیل پیوست فوق خیلی مورداستفاده ما قرار نخواهد گرفت.
https://hawzahnews.com/xcdLY
♦️@harahmati
❌ پل کریستیانو،محقق سابق OpenAI:
اگر #هوش_مصنوعی تصمیم به #مرگ_بشر بگیرد، این کار را انجام خواهد داد. (زومیت)
پ ن:
درست است که در بیان فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی نباید اغراق کرد، ولی ازمنظر #اهومص (اخلاق هوش مصنوعی) هشدارهای روزافزون این متخصصان، بیانگرآن است که #اخلاق_پژوهان جوامع مختلف،ازجمله #ایران، بایستی به طورشبانه روزی درباب چالشهای اخلاقی این عرصه تلاش کنند.
💢اما به راستی چه اندازه ما آماده این فعالیتها هستیم؟
متون لازم را تدوین کرده ایم؟
متخصصان #اهومص را تربیت کرده ایم؟
با اندیشه های مطرح در سطح جهانی آشنایی داریم؟
درباب نگرش #اسلامی در این زمینه پژوهش داشته ایم؟
🔻برای این کارها امروز هم دیر است، چه رسد به فردا.
حسینعلی رحمتی
15 اردیبهشت 1402
@harahmati
♨️مراقب صحبتهایتان با #chatGPT باشید
اسناد پشتیبانی #چت_جي_پي_تي گفته هرگز به #هوش_مصنوعی مثل یک دوست یامشاور #اعتمادنکنید واطلاعات شخصی راباآن به اشتراک نگذاريد.چون مشخص کردن اینکه در آینده به چه ترتیب ازاطلاعات شما استفاده شود و مورد تجزیه و تحلیل قرارگيرد، سخت است(خبرآنلاين)
✳️ پ ن:
حفظ #حريم_خصوصي و پيشگيري از ضرر زدن به خود، يكي از #وظايف_اخلاقي ماست.
حسينعلي رحمتي
18 ارديبهشت 1402
💢 «آرات» را از دست این غول ها نجات دهید
✍️ حسینعلی رحمتی
#بازنشر
اگر شما پدر یا مادر «آرات» نیستید، لطفا نام فرزند خودتان را به جای او بگذارید و این مطلب را مطالعه کنید؛ چون گرچه به بهانه اتفاقات اخیر فضای مجازی درباره یک کودک علاقمند به ورزش به نام آرات نوشته شده ولی روی سخن آن با همه پدر ومادرهایی است که، خواسته یا ناخواسته، و عمدتا از سر دلسوزی و ناآگاهی، فرزندان خود را در شبکه های اجتماعی قربانی میکنند.
ادامه مطلب ...👈🏿 https://eitaa.com/harahmati/557
💢 «آرات» را از دست این غول ها نجات دهید
✍️ حسینعلی رحمتی
#بازنشر
اگر شما پدر یا مادر «آرات» نیستید، لطفا نام فرزند خودتان را به جای او بگذارید و این مطلب را مطالعه کنید؛ چون گرچه به بهانه اتفاقات اخیر فضای مجازی درباره یک کودک علاقمند به ورزش به نام آرات نوشته شده ولی روی سخن آن با همه پدر ومادرهایی است که، خواسته یا ناخواسته، و عمدتا از سر دلسوزی و ناآگاهی، فرزندان خود را در شبکه های اجتماعی قربانی میکنند.
🔻1. شبکه های اجتماعی غول های گرسنه ای هستند که هر لحظه نیازمند خوراک جدیدند. آنها هر «سوژه» ای را که توجه دیگران را جلب کند و باعث شود بیشتر «دیده» شوند میبلعند. حیات و ممات و شهرت و درآمد برخی از سلبریتی ها، و صاحبان صفحات و کانال های موجود در شبکه های اجتماعی شدیدا وابسته به حاشیه سازی و جنجال است. و قربانیان این غول های بی شاخ و دم اگر بچه های معصوم باشند که چه بهتر. چرا که بیشتر میتوانند توجه مخاطب را جلب کنند و ممبرها و فالوئرها و کامنت ها (و درآمدها) را افزایش دهند.
🔻2. والدین محترم آرات و آرات ها! تلاش برای شکوفایی استعداد فرزندان، و به تعبیر پیامبر گرامی اسلام(ص)، رساندن آنها به جایگاهی شایسته، وظیفه اخلاقی شماست («حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى وَالِدِهِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ أَدَبَهُ وَ يَضَعَهُ مَوْضِعاً صَالِحا»؛ کتاب مکارم الاخلاق، ص443) اما این کار راه و روش خاص خود را دارد و وقتی به نتیجه میرسد که به صورت آهسته، پیوسته، در محیطی آرام، و زیرنظر راهنمایان آگاه و مشاوران دلسوز» انجام شود. «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی». عجله کردن و میان بر زدن راه های طبیعی، و به خصوص دل بستن به لایک ها و کامنت های شبکه های اجتماعی، و افتادن در دام افراد شهرت طلب و کاسبی که بی اخلاقی شان به اندازه ای است که حتی اینستاگرام هم صفحه آنها را مسدود کرده است، جز از بین بردن آینده بچه ها و آزردن روح و روان آنها ثمری در بر ندارد.
🔻3. کودک یا نوجوانی که مدام تصویرش در شبکه های اجتماعی میچرخد و جلوی دید دیگران است، در واقع (و به طور ناخواسته) وارد صحنه ای شده که دیگران برایش طراحی کرده اند، و مدام باید «آرزوها و خواسته های» بزرگترها را بازی کند، بدون این که فرصت کند خودِ واقعی اش را نشان دهد و رشد طبیعی اش را داشته باشد. این خطر نیز وجود دارد که چنین کودکی «غوره» نشده احساس «مویز» بودن کند و در برابر هرگونه اصلاح و تربیتی مقاومت نماید.
🔻4. ای کاش میشد به پدران و مادرانی که مدام تصاویر فرزندان شان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک میگذارند فهماند که شبکه های اجتماعی، در کنار مزایای خود، بسیار بی رحم و بی وفا هستند و نباید به فورواردها و کامنت ها و قربان و صدقه های این شبکه ها دل بست؛ چرا که تجربه نشان داده به مجرد پیدا شدن یک «سوژه» جدید، به راحتی قربانی قبلی را فراموش میکنند، بدون این که نسبت به بلایی که سر او و خانواده اش آورده اند ذره ای احساس تعهد و مسوولیت داشته باشند.
🔻5. فرزندان ما هم امانت هستند، هم اسباب آزمایش و امتحان («إِنَّما أَمْوالُکُمْ وَ أَوْلادُکُمْ فِتْنَةٌ»؛ انفال/28). بنابراین وظیفه اخلاقی ماست که امانتدار باشیم و با دستان خود، حیثیت و آبرو و استعداد و آینده خود و بچه ها را قربانی غول های سیری ناپذیر فضای مجازی نکنیم. مشهور شدن در این فضا آداب و اصول خاص خود را دارد.
14 اردیبهشت 1399
@harahmati
بهره گیری از #داستان برای آموزش #کودکان و #نوجوانان جهت استفاده #اخلاقی از فناوری های جدید یکی از کارهای ضروری است که کمتربه آن پرداخته شده.
مجموعه داستان شش جلدی«قصه های من و رایا»نوشته زهرا عبدی،نشر باهوش، سعی کرده به زبان داستان،خودکنترلی واستفاده درست از کامپیوتر و فضای مجازی را به بچه ها آموزش دهد.
حسینعلی رحمتی
19 اردیبهشت 1402
@harahmati
#فراخوان_مقاله
مجله در استانه انتشار «پژوهش های رسانه و ارتباطات» در حوزه های مختلف مربوط به #فضای_مجازی، از جمله در زمینه #اخلاق مقاله می پذیرد.
پذیرش مقاله رایگان است و ظاهرا #حق_التالیف هم می پردازند.
اطلاعات بیشتر:
https://mcr.urd.ac.ir/
@harahmati
استادی که برای دسترسی به منابع علمی از فی لتر شکن استفاده میکند بر سر #دوراهه کمک به رشد علمی شاگردان از یک سو (بافرض فقدان راه بدیل) و پیشگیری از نقض حریم خصوصی اش به خاطراستفاده از فی لتر شکن قرار میگیرد.
در چنین وضعیتی کدام وظیفه را باید ترجیح دهد؟
(#کتاب_تزاحم_اخلاقی_درشبکه_های_اجتماعی، حسینعلی رحمتی)
♦️برای خرید کتاب به این آدرس b2n.ir/t53453 یا بارکد موجود در تصویر مراجعه کنید.
@harahmati