| اندکی اندیشه |
یک #چالش_اخلاقی: اگر بدانید پدر یا مادر پیرتان که بیمار است امکان خوب شدن ندارد و رو به موت است چه م
به نظرم ما باید چیزی به نام #اخلاق_مواجهه_باافراد_روبه_موت تدوین کنیم و جامعه را در این زمینه آموزش دهیم.چون آخرین روزهای عمر، هم مقطع مهم زندگی انسان است هم خود مرگ موضوع بسیار مهمی است.
هرچند به طور قطع برای خود فرد و اطرافیان هم موقعیت بسیار خطیر ودشواری است.
یکی از ویژگیهای شاخص اخلاقی،و به نظر من از رموز موفقیت بزرگان گذشته ما #احترام_به_اساتیدشان است.زندگینامه مرحوم جلال الدین #همایی رامیخواندم(مجله بخارا ش۱۵۸).ببینید در وصف اساتید خود چه تعابیری را بکار برده.
اینها محصول سیستم آموزشی ای بودند که #تربیت را بر تعلیم مقدم می داشت.
حسینعلی رحمتی
۲ دی ۱۴۰۲
👈🏿 اندکی اندیشه ضرر ندارد
◽️ کرسی علمی- ترویجی اخلاق هک و نفوذ در سیستمهای رایانهای
🔰 گروه اخلاق اسلامی پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#علیرضا_آل_بویه
#حسینعلی_رحمتی
#امیر_غنوی
✍️ دبیرعلمی: #محمد_جداری_عالی
📅 دوشنبه ۴ دیماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳
🏢 قم، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha2
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/akhlaghhak
#کرسی
🆔 @iictchannel
🔻 @harahmati
✅ همایش بینالمللی اخلاق دیجیتال و فضای مجازی
از سوی دانشگاه تهران و مراکز علمی
▪️مهلت ارسال چکیده: ۳۰ دی
▪️مهلت ارسال مقاله: ۱۵ بهمن
▪️زمان برگزاری همایش: ۳۰ بهمن
▪️ ارسال مقاله:
https://digethconf.ut.ac.ir/
https://eitaa.com/ethical
🔻 @harahmati
یک #چالش_اخلاقی
شما رئیس یک کارخانه باچندین هزار سرمایه گذار خُردهستید.#هکرها به اطلاعات ارزشمندکارخانه دست یافته وبرای عدم انتشارآنهادرخواست #مبالغ_کلان کرده اند.
اگراین مبلغ را بدهید،هکرهاودیگران را به #تداوم کار زشتشان تشویق میکنید
اگر ندهید،حق کارخانه وسرمایه گذاران راضایع کرده اید
📌چه میکنید؟
حسینعلی رحمتی
۳ دی ۱۴۰۲
👈🏿 اندکی اندیشه ضرر ندارد
📌هر که درس میدهدکه استادنیست
فرق است بین استادی که ماه ها پابه پای دانشجو کار میکند تایک #مقاله_مشترک بنویسند بااستادی که وقت خاصی نگذاشته ولی توقع دارد دانشجواو را بعنوان #نویسنده_اول و اصلی معرفی کند(بگذریم از کسانی که کار دانشجو را به نام خود منتشرمیکنند).
به درس دادن نیست؛به #اخلاق و معرفت است.
حسینعلی رحمتی
۵ دی ۱۴۰۲
⬅️اندکی اندیشه ضرر ندارد
هدایت شده از اخلاق فجازی
جواب از یک #چالش_اخلاقی
استاد محترم آقای #دکتر_رحمتی چالشی اخلاقی با عنوان ذیل مطرح نمودند و برای ارائه بهترین راهکار، مخاطبان خود را در چنین موقعیتی قرار دادند:
《شما رئیس یک کارخانه باچندین هزار سرمایه گذار خُردهستید.#هکرها به اطلاعات ارزشمندکارخانه دسته یافته وبرای عدم انتشارآنهادرخواست #مبالغ_کلان کرده اند.
اگراین مبلغ را بدهید،هکرهاودیگران را به #تداوم کار زشتشان تشویق میکنید
اگر ندهید،حق کارخانه وسرمایه گذاران راضایع کرده اید
📌چه میکنید؟》
در این چالش، در حقیقت فاعل اخلاقی (رئیس کارخانه) در یک تزاحم و دوراهی اخلاقی قرار دارد که از سویی از باب امانت داری موظف به حفظ امانت اطلاعات کارخانه است و از سویی موظف به جلوگیری از تشویق و تکرار رذیله اخلاقی #هک و #دزدی_سایبری.
❇️ در چنین موقعیتهای تزاحم اخلاقی، ارزش اخلاقی امانتداری اولویت دارد؛ چرا که از سویی اطلاعات کارخانه نزد رئیس کارخانه و مسئولین مربوطه امانت بود و این افراد موظف بودند تمام تلاش خود را در حفظ این امانت به کار گیرند و احتمالا به واسطه بی خیالی یا عدم توجه به اهمیت چنین وظیفه اخلاقی، پلتفرم یا شبکه سایبری خود را ارتقای امنیت نداده و زمینه هک و دزدی را فراهم نموده است.
💠در اخلاق سایبری دینی، صاحبان پلتفرم های سایبری به جهت امانت بودن اطلاعات کاربران نزد آنان، موظف به ارتقای امنیت نرم افزار خود هستند و کوچکترین کاهلی و سستی به عنوان یک رذیله اخلاقی به شمار می رود.
#ارزش_اخلاقی #امانتداری اصلی اساسی و بدون خدشه در #وظایف_اخلاقی تولیدکنندگان پلتفرم سایبری و صاحبان اطلاعات کاربران است.
🔶 از این رو رئیس کارخانه به جهت جلوگیری از امانتداری و سو استفاده از اطلاعات کارخانه و سهامداران، موظف به حفظ امانت اطلاعات کارخانه است.
🟣 باید توجه داشت که هکرها و دزدان سایبری (به احتمال زیاد) دوباره مرتکب چنین افعال غیراخلاقی با این فرد یا دیگران می شوند (حتی در صورت باج دادن به آنان).
راهکار وظیفه اخلاقی دوم [جلوگیری از تشویق به فعل غیر اخلاقی و فراهم نکردن زمینه برای رذائلاخلاقی] این است که با گزارش دادن به نهادهای امنیتی چون #پلیس_فتا و یا با استفاده از #متخصصین_IT، در مقابل دزدان سایبری ایستاد و از لو رفتن اطلاعات تا حد ممکن جلوگیری نمایند.
◽️در ضمن صاحبان اطلاعات (سهامداران شرکت) حق دارند از چنین رویدادی مطلع شوند تا چاره ای برای جلوگیری از سوءاستفاده از اطلاعات لو رفته خود پیدا نمایند؛ از این رو رییس کارخانه [و نیز پلتفرم های سایبری دیگر] اخلاقا موظف به اطلاع رسانی به افرادی که مورد سرقت اطلاعات قرار گرفتند، هستند.
🔻همچنین براساس حکم اخلاقی جبران حق الناس، رئیس کارخانه و مقصرین در چنین دستبرد سایری، موظف به جبران تمام حقوق مادی و معنوی افراد زیان دیده هستند.
۱۴۰۲/۱۰/۰۵
#سبحان_نقدی_پور
🆔 @akhlaghfajazi
هدایت شده از اخلاق پژوهان ایران
اخلاق هک و نفوذ.mp3
25.96M
🔊 #صوت
🔸 صوت کرسی علمی- ترویجی اخلاق هک و نفوذ در سیستمهای رایانهای
🎙 با حضور:
#علیرضا_آل_بویه
#حسینعلی_رحمتی
#امیر_غنوی
📅 دوشنبه ۴ دیماه ۱۴۰۲
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
┏━━━━🔸🔵🔸━━━━┓
https://eitaa.com/ethical
┗━━━━🔸🔵🔸━━━━┛
اخلاق پژوهان ایران
| اندکی اندیشه |
🔊 #صوت 🔸 صوت کرسی علمی- ترویجی اخلاق هک و نفوذ در سیستمهای رایانهای 🎙 با حضور: #علیرضا_آل_بویه #
شروع صحبت های بنده👈🏿 39:23
📌در این جلسه بعد از ارایه آقای دکتر آل بویه، و نظرات آقای دکتر غنوی، بنده حدود ده نکته را برای تکمیل و تداوم بحث مهم هک و نقوذ به سیستم های رایانه ای از منظر اخلاقی بیان کردم.
مسئله استفاده از آموزه های دینی برای موضوعات نوپدیدی چون هک کردن یکی از موضوعاتی که به طور پررنگ از سوی هر سه شرکت کننده مورد بحث قرار گرفت. پیشنهاد میشود آن راگوش دهید.
💢تجمعی نادرست و آسیب زا
نمیدانم تجمع تعدادی محدود از مردم جلوی #کلیسای وانک اصفهان در آستانه سال نو میلادی با چه هدفی بود ولی سردادن شعارهای حاوی شوخی با #حضرت_عیسی(ع) و ایجاد مزاحمت برای کلیسا و آزردن هموطنان مسیحی اصلا کار درست و اخلاقی نبود. هم این پیامبر و مادر گرامی اش مورد تمجید قرآن کریم است، هم مسیحیان جزو شهروندان کشورمان.
🖐🏾این رفتارها همزیستی تاریخی پیروان ادیان الهی در کشورمان را مخدوش، و انسجام اجتماعی را تضعیف می کند. بعلاوه که امروزه با وجود #فضای_مجازی در سطح گسترده در دنیا منتشر می شود و تصویری ناخوشایند از #مسلمانان_ایرانی به جوامع دیگر مخابره می کند.
حسینعلی رحمتی
۵ دی ۱۴۰۲
👈🏿 اندکی اندیشه ضرر ندارد
هدایت شده از اخلاق فجازی
با سلام و احترام🌷
امیدوارم حال شما خوب باشد.
یک پیام دعوت برای شما دارم.
🔶ما یک کانال اخلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات راه اندازی کردهایم.
از شما دعوت می کنم در این کانال عضو شوید.
برادر شما #سبحان_نقدی_پور
🆔@akhlaghfajazi
✅یک کتاب، یک موضوع مهم
مواجهۀ فمینیسم باتکنولوژی، نویسنده: جودی وایسمن، مترجم: نوشین شاهنده، نشرکرگدن.
کتاب به بررسی نقش مناسبات جنسیتی در شکلگیری و توسعۀ #تکنولوژی و نیز نقش تکنولوژی در حفظ یا تغییر این مناسبات می پردازد.
📌پ ن: درباره نسبت #جنسیت با #فناوری (به ویژه فناوری های سایبر و هوش مصنوعی) متاسفانه درکشورمان کارچندانی نشده است. دراین راستا آشنایی با دیدگاههای مطرح در این زمینه از جمله آنچه از سوی #فمینیست ها مطرح شده اهمیتی دوچندان دارد.
البته این آشنایی گام نخست محسوب میشود و درگام بعدی باید به نقد آنها پرداخت، و درگام پایانی دیدگاه های اسلامی را در این زمینه تبیین کرد.
📌تا چندسال آینده مسائل و موضوعات مربوط به جنسیت، زن، و زنانگی #همچنان جزو مسائل دارای اولویت جامعه ما خواهد بود. از این رو هرچه سریعتر و بیشتر در این زمینه کار شود ارزشش را دارد و غفلت یا تغافل از این موضوع مشکلی را حل نمی کند.
حسینعلی رحمتی
۷ دی ۱۴۰۲
👈🏿 اندکی اندیشه ضرر ندارد