1 محرّم
2 ـ ماجرای شعب ابی طالب علیه السلام (2)
در پی بالا گرفتن قدرت اسلام پس از بعثت پیامبر صلّی الله علیه و آله، قریش پیمان نامه ای نوشتند و طی آن قرار گذاشتند با بنی هاشم تکلّم نکنند و با آنان هم سفره و همنشین نشوند و معامله ننمایند؛ و آنان را به گونه ای در فشار قرار دهند که پیامبر صلّی الله علیه و آله را به قریش تحویل دهند تا آن حضرت را به قتل برسانند.
حضرت ابوطالب علیه السلام بنی هاشم را به درّه ای که منتسب به آن حضرت بود برد، و اطراف آن را محکم کرده و برای حفظ جان پیامبر صلّی الله علیه و آله شبانه روز کمر همّت بست.
آن حضرت شب ها با شمشیر پروانه وار گرد شمع وجود پیامبر صلّی الله علیه و آله می گردید و می فرمود :
«تا زنده ام دست از یاری او بر نمی دارم».
او در هر شب چند بار محل خواب پیامبر صلّی الله علیه و آله را تغییر می داد و عزیزترین فرزند خود یعنی امیر المؤمنین علی علیه السلام را به جای آن حضرت می خوابانید، و روز فرزندان خود و فرزندان برادرانش را به حفاظت از آن حضرت می گماشت.
در مدّتی که در شعب بودند بر آن حضرت و مسلمانان بسیار سخت گذشت، تا آنجا که شب ها صدای گریه ی اطفال گرسنه بنی هاشم را ساکنین اطراف شعب می شنیدند.
پس از دو سال و چند ماه خداوند موریانه را مأمور کرد، و پیمان نامه آنان را از بین برد به جزء اسماء الهی که در آن بود.
حضرت ابوطالب علیه السلام این خبر را به کفّار داد، و آنان با دیدن چنین معجزه ای دست از تصمیم خود برداشتند و بنی هاشم به خانه های خود باز گشتند. (3)
📚 منابع :
2. الغدیر : ج 7، ص 363. و ... .
3. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 1، ص 97. و ...
1 محرّم
3 ـ جنگ ذات الرقاع
در سال چهارم هجرت ـ به تحریک کفّار قریش ـ بین مسلمانان و قبایلی که اطراف مدینه زندگی می کردند و قصد محاصره ی مدینه را داشتند جنگی در گرفت.
پیامبر صلّی الله علیه و آله با 400 یا 790 نفر از مدینه بیرون رفتند. در این غزوه حضرت نماز خوف خواندند و جنگ تا سه روز طول کشید تا شرّ آنان دفع شد. (4)
این واقعه به قولی در 15 جمادی الاولی بوده است. (5)
📚 منابع :
4. الوقایع و الحوادث : ج 2، ص 45. و ... .
5. وقایع الشهور : ص 98.
1 محرّم
4 ـ اولیّن جمع آوری زکات
در روز اوّل محرّم پیامبر صلّی الله علیه و آله برای اولیّن بار مأمورانی را برای جمع آوری زکات و صدقات به اطراف مدینه فرستاد. (4)
📚 منابع :
6. مکاتیب الرسول صلّی الله علیه و آله : ج 1، ص 8. و ...
1 محرّم
5 ـ منازل امام حسین (ع) تا کربلا : 21 «قصر مقاتل»
در این روز که چهار شنبه بود امام حسین علیه السلام به قصر مقاتل نزول اجلال فرمودند. (7)
مشهور است که در این منزل امام حسین علیه السلام با عبیدالله بن حرّ جعفی ملاقات نمودند و دعوت به یاری نمودند، ولی او اجابت نکرد و بعداً پشیمان شد. (8) و در ادامه ی این روز حضرت به نینوا رسیدند.
📚 منابع :
7. الإمام الحسین علیه السلام و اصحابه : ج 1، ص 186. و ... .
8. ارشاد : ج 2، ص 81. و ... .
1 محرّم
6 ـ کلام عاشورایی امام رضا علیه السلام (9)
در روز اوّل محرّم ریّان بن شبیب خدمت امام رضا علیه السلام رسید.
حضرت به او فرمودند :
ای پسر شبیب، مردم عرب در زمان جاهلیّت جنگ را در ایّام محرّم حرام می دانستند؛ ولی این امّت احترام این ماه را از بین بردند و حرمت پیامبر صلّی الله علیه و آله را رعایت نکردند.
در این ماه خون ما را حلال دانستند، و هتک حرمت ما را کردند و فرزندان و زنان ما را اسیر نمودند، و سرا پرده ی ما را آتش زدند و اموال ما را غارت کردند و رعایت احترام رسول خدا صلّی الله علیه و آله را درباره ی ما ننمودند.
همانا روز شهادت حسین علیه السلام پلک چشمان ما را مجروح کرد و اشک های ما را روان ساخت و دل ما را سوزاند؛ و عزیز ما را در زمین کربلا ذلیل کرد و نزد ما محنت و بلا را تا روز جزا به ارث گذارد.
پس گریه کنندگان باید بر حسین علیه السلام بگریند، زیرا که گریه بر او گناهان بزرگ را از بین می برد.
ای پسر شبیب، اگر خواستی بر چیزی گریه کنی بر حسین بن علی علیه السلام گریه کن، چه اینکه آن حضرت را کشتند چنانکه گوسفند را می کشند، و با آن حضرت 18 نفر از اهل بیت او کشته شدند که روی زمین شبیه و نظیری نداشتند.
آسمان های هفتگانه و زمین ها در شهادت آن حضرت گریستند. چهار هزار ملک روز عاشورا برای نصرت آن حضرت آمده بودند و دیدند حضرت شهید شده اند.
لذا پریشان و غبار آلود به مجاورت آن قبر مطهّر مأمور شدند، تا حضرت قائم علیه السلام ظهور کند و از یاران او باشند و شعارشان «یا لثارت الحسین» است.
ای پسر شبیب، اگر دوست داری که با ما در درجات عالی بهشت باشی محزون باش برای حزن ما و شاد باش در شادی ما؛ و بر تو باد ولایت ما که اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد خداوند متعال او را با همان سنگ محشور می کند ... .
📚 منابع :
9. بحار الأنوار : ج 98، ص 102،ج 14، ص 164، ج 44، ص 283. و ...
✅ شرافت شب اوّل ماه محرّم
عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ فِي الْمُحَرَّمِ لَيْلَةً شَرِيفَةً وَ هِيَ أَوَّلُ لَيْلَةٍ. (بحارالأنوار، ج98، ص333 به نقل از اقبال الاعمال)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: در محرّم شب شریفی است که همان شب اوّل ماه است.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👁🗣🙏 احیا در شب اول ماه محرّم و پرداختن به عبادت، نماز، دعا و تلاوت قرآن
عَنِ الْحَارِثِ بْنِ عَبْدِ اللهِ عَنْ عَلِيٍّ عليهالسلام قَالَ: إنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تُحَافِظَ عَلَى لَيْلَةِ الْفِطْرِ وَ لَيْلَةِ النَّحْرِ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ وَ لَيْلَةِ عَاشُورَاءَ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ وَ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ فَافْعَلْ وَ أَكْثِرْ فِيهِنَّ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الصَّلَاةِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ. (بحارالأنوار، ج 97، ص 88 به نقل از امالی طوسی)
اميرالمؤمنين عليهالسلام فرمود: اگر ميتواني شب عيد فطر، شب عيد قربان، شب اول ماه محرم، شب عاشورا، شب اول ماه رجب، و شب نيمه شعبان را بيدار باشي، بيدار باش و در اين شبها زياد به دعا، نماز و تلاوت قرآن بپرداز.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
YEKNET.IR - namahang - shabe 19 ramezan 1442 - pouyanfar.mp3
5.68M
🔳 #زمینه #استودیویی #محرم
🌴ربنا یه کاری کن برای سینه زنا
🌴بیان زیارت حسین #اربعین مثل قبلنا
🎤 #محمدحسین_پویانفر
👌فوق زیبا
هدایت شده از حرم
4_5821287235776939537.mp3
10.5M
هدایت شده از حرم
#شب_اول_محرم
#اجرک_الله_یاصاحب_الزمان
آقا سلام ماه محرم شروع شد
بازاين چه شورش است و چه ماتم شروع شد
آقا سلام تحفه اشکي به من دهيد
ماه گدايي من و چشمم شروع شد
يادم نرفته است نگاه شما به ما
از گريه هاي ماه محرم شروع شد
قد قامت الحسين که تشنه شهيد شد
شد قامت العزا غم عالم شروع شد
ده روز اعتکاف دوچشمم برايتان
در روضه مثل مسجد اعظم شروع شد
هاجر به پاي روضه اصغر نشسته است
تا اين که جوشش زمزم شروع شد
مهدي سلام نيت گريه نموده ام
شيرين ترين عبادت ما هم شروع شد
هدایت شده از حرم
◼️شب اول محرم به نام غریب کوفه حضرت مسلم علیه السلام⬛️
◾️قال رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم : أکْرِمِ الضَّیْفَ وَ لَوْ کَانَ کَافِرا
رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرمایند : «مهمان را گرامی بدارید اگر چه کافر باشد»
📚جامع الأخبار ص84
◾️ تشنه ام تشنه ولی آب گوارایم نیست بین این قوم کسی تشنه ی آقایم نیست
هیچ کس نیست که سرگرم تماشایم نیست نفسم مانده و جانی به سر و پایم نیست
من که شرمنده ام ای تشنه به اندازه ی شهر چشم بر راه توام بر سر ِ دروازه يِ شهر
◾️ روز عرفه (نهم ذيالحجه) سال 60 هجري ، شهادت حضرت مسلم بن عقيل فرستاده امام حسين علیه السلام به كوفه
◾️ علامه مجلسي (ره) در جلاءالعيون نقل ميكند:
هنگامي كه حضرت «مسلم ابن عقيل» صداي پاي اسبان را شنيد، دانست كه به طلب او آمدهاند. فرمود: اِنّا لله وَانّا اِلَيْه راجِعُونَ و شمشير خود را برداشت، از خانه بيرون آمد، چون نظرش به آنها افتاد شمشير خود را كشيد و به آنها حمله كرد و جمعي از آنان را بر خاك هلاكت افكند و به هر طرف كه رو ميآورد از پيش او ميگريختند، تا آنكه چند نفر از آنها را به عذاب الهي واصل گردانيد، تا آنكه يكي از دشمنان ضربهاي بر صورت او زد و لب بالاي مسلم خونين شد، اما آن شير خدا به هر سو كه رو ميآورد؛ كسي در برابر او نميايستاد. چون از جنگ او عاجز شدند بر بامها برآمدند و سنگ و چوب بر او ميزدند و آتش بر ني ميزدند و بر سر ايشان ميريختند، چون آن سيد مظلوم آن حالت را مشاهده نمود و از زنده ماندن خود نا اميد شد، شمشير كشيد و بر آن كافران حمله كرد و جمعي را از پا درآورد. در اين هنگام «ابن اشعث» ديد كه به آساني دست بر او نميتوان يافت. گفت: اي مسلم! چرا خود را به كشتن ميدهي! ما ترا امان ميدهيم و به نزد ابنزياد ميبريم و او اراده قتل تو ندارد، مسلم گفت قول شما كوفيان را اعتماد نشايد و از منافقان بيدين وفا نميآيد.
◾️ سيد بن طاوس نقل ميكند:
عبداللهبنعباس سلمي گفت: اي مسلم چرا گريه ميكني؟ آن مقصد بزرگي كه تو در نظر داري اين آزارها در تحصيل آن بسيار نيست. گفت: گريه من براي خود نيست بلكه گريهام براي آن سيد مظلوم جناب امام حسين (ع) و اهل بيت او است كه به فريت اين منافقان غدار از يار و ديار خود جدا شدهاند و روي به اين جانب آوردهاند. نميدانم بر سر ايشان چه خواهد آمد....
کوفه میا حسین جان ، کوفه وفا ندارد
کوفی بی مروّت ، شرم وحیا ندارد