23.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کوتاه در باب امام زادگان ابراهیم و احمد (علیهم السلام)که لایو زیارتگاهشون رو به طور زنده مشاهده فرمودین واقع در خیابان شهید روحانی نژاد شهر مقدس قم
@haram110
19.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🆕 سلسله جلسات کوتاه
#معارف_مهدوی
🖼اعرف امامک !!
امام زمانت را بشناس !!
استاد #دکتر_فریدونی
⚜قسمت هفدهم ( ۱۷ )
موضوع :
▫️طول عمر امام عصر علیه السلام (۵)
🌐..نشر حداکثری در دیگر کانال ها با اسم و نام کانال خود شما دوستان بلامانع است و باعث خوشحالی جناب استاد و ما می گردد ..
▫️#آشناییبامعارفحدیثکساء
📌 قسمت ششم✔️
6️⃣ دلایل استفاده از سخنان، رفتار و واکنش امامان علیهم السلام چیست؟
👈 الف: مراجعه به متخصص و دانا و خِبره یک دستور و قاعده عقلی است. عقل حکم میکند اگر ثابت شد شخصی فرستاده خداست باید از راهنمایی و هدایت او بهره برد.
👈 ب: دستور حضرت پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله و امامان علیهم السلام از سوال از آنان برای فهم مسائل دینی.
👈 ج: قرآن کریم مخالف عقل و دستورات عقلی نیست و دستور میدهد که از دانایان و اهل ذکر سوال کنیم.
👌 آیه فاسئلوا اَهلُالذّکر یا آیه سؤال (نحل: ۴۳ و انبیاء: ۷) در قرآن مستقیما از مردم می خواهد که از دانایان بپرسیم.
✍ قرآن ذکر است و داناترین افراد نسبت به دین الهی، اهلبیت پیامبر علیهمالسلام یا همان اهل ذکر هستند.
🟡 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🟡
حرم
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄ ◻️▫️#ضرورت_معرفت امام معصوم علیه السلام قسمت • سیزدهم ✔️ ✅ برتري چهارده معصوم
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
◻️▫️#ضرورت_معرفت امام معصوم علیه السلام قسمت • چهاردهم ✔️
🔻برتري چهارده معصوم علیهم السلام بر همه خلایق
📌 سِرّ افضلیت چهارده معصوم علیهم السلام
در این حـدیث علاوه بر اینکه به اصـل فضـیلت و برتري انوار مقـدسه چهـارده معصوم علیهم السلام بر انبیـا و رسل الهی و بر ملائکه پروردگار تصـریح شده است، سـر این برتري نیز بیان گردیده که عبارت است از سبقت گرفتن ایشان در امر توحید و معرفة الله و تنزیه و تقـدیس خداوند بر دیگران.
🔚 و این مسأله بسـیار مهم است. زیرا هدف
ازخلقت، بندگی به پیشگاه خداي متعال است و همین هدف معیار برتري بعضی از بندگان خدا بر بعضی دیگر میباشد و از طرفی اصل در بندگی خدا معرفت او و اقرار به عبودیت اوست. و لذا چهارده معصوم علیهم السلام که در این وادي ازسـایرین پیشتر و برتر بودهانـد، بالاترین مقام و منزلت را نزد خـدا پیـدا کرده انـد.
البته مطلبی که درحـدیث مورد اشاره قرارگرفته، مربوط به عالم ارواح قبل از خلقت خاکی حضـرت آدم بوده که در انتهاي آن اشاره مختصري به خلق بدن خاکی حضرت آدم علیه السلام و به ودیعه گذاشتن نور چهارده معصوم علیهم السلام در صلب ایشان شده است.
✅ به هرحـال خـداوند ازطریق این انوار مقـدسه درس #توحیـد و #تقـدیس و #تنزیه را به ملائکه داده است. و بنـابراین قبل از پیـدایش انسانهاي خاکی، وسـیله هدایت ملائکه، همین چهارده معصوم علیهم السلام بوده اند و به همین جهت برتر و بالاتر از ّملائکه میباشند.
🔻قضـیه دیگری در ماجرای سـجده ملائکه بر حضـرت آدم علیه السلام پیش آمد که نقل آن در بحث فعلی مفید فایده است.
حضرت سلطان اباالحسن علی بن موسی الرضا علیهالسلام میفرمایند:
🔹«إنَّ آدَمَ علیهالسلام لَمّا أکْرَمَهُ اللهُ تَعالَی ذِکْرُهُ بِإسْجادِ مَلائِکَتِهِ وَ بِإدْخالِهِ الْجَنَّةَ، قالَ فی نَفْسِهِ: «هَلْ خَلَقَ اللهُ بَشَراً أفْضَلَ مِنّی؟» فَعَلِمَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ ما وَقَعَ فی نَفْسِهِ، فَناداهُ: «ارْفَعْ رَأْسَکَ یا آدَمُ! وَ انْظُرْ إلَی ساقِ الْعَرْشِ». فَرَفَعَ آدَمُ رَأْسَهُ، فَنَظَرَ إلَی ساقِ الْعَرْشِ، فَوَجَدَ عَلَیْهِ مَکْتوباً «لا إلَهَ إلّا اللهُ، مُحَمَّدٌ رَسولُ اللهِ صلیاللهعلیهوآله وَ عَلیُّ بْنُ أبیطالِبٍ علیهالسلام أمیرُالْمُؤْمِنینَ وَ زَوْجَتُهُ فاطِمَةُ سَیِّدَةُ نِساءِ الْعالَمینَ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ سَیِّدا شَبابِ أهْلِ الْجَنَّةِ» فَقالَ آدَمُ علیهالسلام: «یا رَبِّ! مَنْ هَؤُلاءِ؟» فَقالَ عَزَّ وَ جَلَّ: «هَؤُلاءِ مِنْ ذُرّیَّتِکَ وَ هُمْ خَیْرٌ مِنْکَ وَ مِنْ جَمیعِ خَلْقی وَ لَوْ لا هُمْ ما خَلَقْتُکَ وَ لا خَلَقْتُ الْجَنَّةَ وَ النّارَ وَ لا السَّماءَ وَ الْأرْضَ...»
«وقتی خـدای متعـال بـا به سـجده آوردن ملائکه نسـبت به حضـرت آدم و داخل بهشت کردن او، مورد احترام و اکرام خویش قرارش داد، آدم پیش خود گفت: آیـا خداونـد انسـانی بهتر از من خلق کرده است؟ پس خـدا آنچه را به دل او آمـده بود دانست و به او خطـاب کرد:
اي آدم، رأس خود را بلنـد کن و به ساق عرش من بنگر. پس آدم رأس خود را بلنـد کرد و به ساق عرش نگریست و این جملات را آنجـا به صـورت مکتـوب یـافت:
معبـودي جز خـدا نیست. محمـد صلی الله علیه واله رسـول خـداست. علی بن ابیطـالب علیه السلام #امیرالمـومنین است. و همسرش فاطمه علیها السلام سرور زنان عالمیان است. و حسن و حسین علیهم السلام دو آقای جوانان اهل بهشت هستند.
آدم علیهالسلام پرسـید: پروردگارا، اینها چه کسانی هستند؟ خداي عزوجل فرمود:
اینها از فرزندان تو هستند و از تو و از همه مخلوقاتم بهتر هستند. و اگر اینها نبودند، من تو را نمی آفریدم، و نیز بهشت و جهّنم و آسمان و زمین را نمی آفریدم.»(۱)
ّ
🔚 پس بـدون تردیـد خـدای متعـال در مجموع آفریـده های خود، مخلوقاتی اشـرف و افضل از این چهارده معصوم علیهم السلام
ندارد و امتیازات و کراماتی به اینها عطا کرده که به احدی از مخلوقات خود نداده و نخواهد داد.
مناسب است که قسمتهایی از
عبارات زیارت #جامعه_کبیره را که از حضرت امام هادي علیه السلام در خصوص اهلبیت علیهم السلام وارد شده در این موضوع مورد
دّقت نظر قرار دهیم:
🔖 «آتَاكُمُ اللَّهُ مَا لَمْ يُؤْتِ أَحَداً مِنَ الْعَالَمِينَ طَأْطَأَ كُلُّ شَرِيفٍ لِشَرَفِكُمْ وَ بَخَعَ كُلُّ مُتَكَبِّرٍ لِطَاعَتِكُمْ وَ خَضَعَ كُلُّ جَبَّارٍ لِفَضْلِكُمْ وَ ذَلَّ كُلُّ شَيْءٍ لَكُمْ.»
خداوند به شـما آنچه را که به احدي از جهانیان نداده بخشـیده است. هر شـرافتمندي در برابر شرافت شما سر به زیر انداخته. و هر صاحب کبریایی به اطاعت از شـما گردن نهاده. و هر جباری نسبت به برتري شما خاضع گردیده. و هر چیزي(در عالَم) در برابر شما خوار و ذلیل گشته است.
📚(۱) بحارالانوار ج۲۶ ص۲۷۳
| #معرفت_امام
◽️ صحت وضوی شیعه در تاریخ جماعت عمریه قسمت • پنج ✔️
🖌فخر رازی عالم مشهور عمریه درباره آیه وضو می نویسد:
💠مردم دو دسته شدند و اختلاف کردند که آیا پا را مسح کنند یا بشورند ؟! آقای قفار در تفسیرش نقل کرده از ابن عباس، انس بن مالک، عکرمه ، شعبی و حضرت ابی جعفر محمد بن علی الباقر علیه السلام که اینها گفتند : آن چیزی که واجب هست در وضو این است که ما پاهامون رو مسح کنیم، این مذهب شیعه است.
📝همین مطلب را آلوسی در کتاب خود نیز بازنشر می کند
🔹قال الإمام الرازي: فنقل القفال في تفسيره عن ابن عباس وأنس بن مالك وعكرمة والشعبي وأبي جعفر محمد بن علي الباقر رضي الله تعالى عنهم أن الواجب فيها المسح، وهو مذهب الإمامية
📓روح المعاني في تفسير القرآن العظيم-ج 3 ص 246
🟠 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🟠
| #وضو
💠مولا علی علیهالسّلام:
اَعجَزُ النّاسِ مَن قَدَرَ عَلَى اَن يُزِيلَ النَّقصَ عَن نَفسِهِ وَ لَم يَفعَل
ناتوانترين مردم كسى است كه بتواند عيب و كاستى خودش را برطرف سازد، و اين كار را نكند.
📚غررالحكم ح۳۱۷۷
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
💠امام باقر علیهالسّلام:
امْشِ بَیْنَ یَدَیِ الْجَنَازَةِ وَ خَلْفَهَا
در جلوی جنازه و پشت سر آن حرکت کن!
📚الکافی ج۳ ص۱۷۰
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
💠مولانا امیرالمؤمنین علیهالسّلام:
جَعَلَ لَكُمْ أَسْمَاعاً لِتَعِیَ مَا عَنَاهَا وَ أَبْصَاراً لِتَجْلُوَ عَنْ عَشَاهَا وَ أَشْلَاءً جَامِعَةً لِأَعْضَائِهَا مُلَائِمَةً لِأَحْنَائِهَا فِی تَرْكِيبِ صُوَرِهَا وَ مُدَدِ عُمُرِهَا بِأَبْدَانٍ قَائِمَةٍ بِأَرْفَاقِهَا
(خداوند) براى شما گوشهايى قرار داد که آن چه را برايش اهميّت دارد، بشنود و حفظ کند، و چشمهايى که تاريکىها را کنار زند (و حقايق را آن گونه که هست ببيند)، و نيز بدنهايى قرار داد که اعضا را در بر گرفته است و در ترکيببندى و تداوم عمر، هماهنگ با يکديگرند، با بدنهايى که تمام امکانات را در بردارد.
📚نهجالبلاغه خطبهٔ ۸۳
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
💠امام باقر علیهالسّلام:
إیّاکَ وَ الخُصُومَاتِ فَإنَّهَا تُورِثُ الشَّکَّ وَ تُحْبِطُ العَمَلَ وَ تُرْدی صَاحِبَهَا وَ عَسَی أنْ یَتَکلّمَ الرّجُلُ بِالشَّیءِ لَا یُغْفَرُ لَهُ
از مشاجرات بپرهیزید که شکّ و تردید به بار میآورند و عمل را بیاجر میکنند و مشاجره کننده را نابود میگردانند و بسا که انسان [در هنگام مجادله کردن] سخنی نابخشودنی به زبان آورد!
📚کافی ج۱ ص۹۲
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
💠مولا علی علیهالسّلام:
كُن عَالِماً بِالحَقِّ عَامِلاً بِهِ يُنجِکَ اللّهُ سُبحَانَهُ
تو به حق دانا باش و بدان عمل كن، خداى سبحان تو را نجات میدهد.
📚غررالحکم ح۷۱۸۸
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»