بیا منصف باشیم
معامله اے عاشقانه !!
تو براے همیشه ڪنارم بمان
و من
تا به ابد به دورِ حضورت می گردم
تو براےِ همیشه بارانی بپوش
من تا همیشه باران می شوم می بارم ...
به لحظه هایت !
تو بغض ڪن
من اشک می شوم
تو بخند
من شوق می شوم
تو ببین
من از نگاهت ؛ مست می شوم
بیا منصف باشیم
تو برایم تب ڪن
من برایت می میرم ...!!
#همسرانه
❤️🍃
🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
1⃣
#دلائل_ازدواج_امام_جوادعلیه_السلام_با_امّ_الفضل
⭐️سوالی دارم که چند وقت است بدجور درگیرش هستم که چرا امام جواد با دختر مامون #ازدواج کرد ❗️مگر مامون قاتل امام رضا و دشمن اهل بیت نبود
ازدواج حضرت جوادعلیه السلام با امّ الفضل، یکی از آن موارد ویژه است. بنابر تصریح منابع تاریخی، زمانی که مأمون برای امام رضاعلیه السلام پیمان ولایت عهدی را منعقد ساخت،
دخترش امّ الفضل را به همسری امام جوادعلیه السلام درآورد، یا حدّاقل او را برای امام جوادعلیه السلام نامزد کرد.
در اینجا دو سؤال مطرح است!!!!!!
اوّل): با این که امام جوادعلیه السلام کمتر از 9 سال داشت و در جهت کاملاً مخالف خطّ فکری مأمون بود؛ چرا مأمون دخترش را به همسری امام جوادعلیه السلام در آورد؟
دوم) چرا آن حضرت با این که هیچ سنخیّت دینی و اخلاقی با او نداشت، این ازدواج را پذیرفت؟
جواب تفصیلی این سؤالات و بررسی تمام جوانب آن، در حوصله این مقاله نیست. به طور اختصار در پاسخ سؤال اوّل می توان گفت: مأمون به این وسیله می خواست پایه های حکومت خود را نسبت به حرکت ها و شورش های علویان، تحکیم بخشد.👉
علاوه بر این که: او با خبث طینتی که داشت، برای خاموش کردن نور حقّ و نابود ساختن آثار و نشانه های آن، از هر وسیله ای که می توانست استفاده می کرد.
👈تزویج دخترش امّ الفضل به امام جوادعلیه السلام و تظاهر به دوستی و احترام آن حضرت، نیرنگ دیگری بود در ادامه رفتار تزویری که با پدر بزرگوارش حضرت امام رضاعلیه السلام داشت و ولایت عهدی را به او واگذار نمود و یکی از دخترانش را که امّ حبیبه نام داشت، به همسری آن حضرت درآورد.
ادامه دارد...
🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
2⃣
#دلائل_ازدواج_امام_جوادعلیه_السلام_با_امّ_الفضل
ودر ادامه...
👈سوابق رفتاری مأمون و نیّات سوء وی نسبت به امام رضاعلیه السلام، نشانگر آن بود که به وسیله این تزویج نیز می خواست امام جوادعلیه السلام را تحت نظر داشته باشد، در عین حال که بااظهار دوستی با آن حضرت از شورش علویان جلوگیری می کند.
حال ظاهری مأمون، بسیاری از علما و راویان اخبار را فریب داده، گمان کرده اند او حقیقتاً به علم و فضل امام جوادعلیه السلام معتقد بوده و به این جهت احترام می گذارد. ولی حقیقت این است که او جز زیرکی و تزویر و سوء نیّت نداشت و این مطلب حتّی برای برخی از غیر شیعیان نیز آشکار بود. در روایتی آمده است:
محمد بن علی هاشمی 👈که از اهل تسنّن بود - می گوید:
صبح همان شبی که امام جوادعلیه السلام با دختر مأمون عروسی کرد، به حضور امام جوادعلیه السلام رفتم، شب گذشته دوا خورده بودم؛ از این رو، عطش بر من عارض شده بود، ولی نمی خواستم آب بخواهم. امام جوادعلیه السلام به من نگاه کرد و فرمود: به گمانم تشنه هستی؟ گفتم: آری. به خدمتکار خود فرمود: آب بیاور. او رفت و آب آورد. من با خود گفتم: اکنون آب زهرآلودی برایش می آورند. از این رو، خاطرم غمگین بود، خدمتکار آب آورد. حضرت لبخندی به چهره من زد و به خدمتکار فرمود: آب را به من بده. آن حضرت آب را گرفت و آشامید و بعد به من داد و من با اطمینان آشامیدم.
▪️طولی نکشید، باز تشنه شدم؛ ولی نمی خواستم درخواست آب کنم. باز امام جوادعلیه السلام به چهره من نگریست و فرمود: گویا تشنه هستی؟ گفتم: آری. به خدمتکار فرمود: آب بیاور. او آب آورد، باز با خود گفتم: اکنون آب زهرآلود می آورد. امام جوادعلیه السلام به خدمتکار فرمود: آب را به من بده. امام، آب را گرفت و آشامید و بعد در حالی که خنده بر لب داشت، به من داد و با اطمینان آشامیدم.
ادامه دارد....
🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
3⃣
#دلائل_ازدواج_امام_جوادعلیه_السلام_با_امّ_الفضل
راوی می گوید:👇
در این هنگام، محمد بن علی هاشمی به من گفت: سوگند به خدا! من همان طور که رافضی ها (شیعیان) می گویند، گمان دارم حضرت جوادعلیه السلام از آنچه که در دل ها می گذرد، آگاه است.
📕ارشاد، شیخ مفید، ترجمه محلاتی، ج 2، ص 281 و
📕 اصول کافی، ج 1، ص 496.
نتیجه این که: مأمون با تمام مخفی کاری هایش نتوانست نقشه شوم خودش برای از بین بردن امام جوادعلیه السلام را بر همه پوشیده بدارد. و بر افراد زیادی آشکار بود که این تزویج نیز توطئه ای برای نابودی آن حضرت است.
و اما در جواب سؤال دوم که: چرا امام جوادعلیه السلام این ازدواج را پذیرفت،
با این که هیچ سنخیّت دینی و اخلاقی بین آن دو نبود و امام، مقاصد و اهداف واقعی مأمون را می دانست و نیز توجه داشت که این مرد، همان کسی است که مرتکب جنایت قتل پدرش امام رضاعلیه السلام شده بود.
آیا تن دادن امام جوادعلیه السلام به این ازدواج بر اثر فشار و وحشتی بود که از پیش، مأمون بر امام وارده کرده بود؟
یا این که خود حضرت، مصلحت در انجام چنین وصلتی می دانسته است؛ مانند ازدواج پیامبر گرامی صلی الله علیه وآله وسلم با عایشه و غیر از او؟
توجه👇
بین مورّخان و تحلیل گران تاریخ، اختلاف نظر است. بعضی اوّلی را به حقیقت نزدیک تر دانسته اند و معتقدند: چنین ازدواجی به طور آشکار به مصلحت مأمون بوده نه به مصلحت امام. پس، آن حضرت بر اثر فشار مأمون، مضطر به پذیرفتن آن شده است.
📕ر.ک: زندگانی سیاسی امام جواد(ع)، جعفر مرتضی عاملی، ترجمه سید محمد حسینی، ص 93.
ادامه دارد...
🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
4⃣
#دلائل_ازدواج_امام_جوادعلیه_السلام_با_امّ_الفضل
ودر ادامه...
👈با دقّت در رخدادهای متعدّدی که با سانسور شدید مأمون در تاریخ ثبت شده، شاید بتوان گفت: هردو جهت، باعث تن دادن امام جوادعلیه السلام به این ازدواج بوده است.
زیراً اوّلاً: جوّ اختناق و وحشتی که مأمون ایجاد کرده بود، به حدّی بود که امام جوادعلیه السلام مجبور بود علی رغم میل باطنی خود به این ازدواج تن بدهد.
👈وقتی لقب امیرالمؤمنین که جز بر علی بن ابی طالب علیه السلام حتّی به ائمّه معصومین دیگر نمی دادند، به مأمون بدهد، و در ابتداء خطبه عقد، در جواب مأمون که پرسید: آیا خود خواستگاری می کنی؟ امام جوادعلیه السلام بفرماید: آری یا امیرالمؤمنین.👉..
📕ارشاد، ج 2، ص 273.
این تعبیر در جواب شخصی مثل مأمون، حاکی از جوّ اختناق و وحشت است که امام جوادعلیه السلام را به تقیّه وادار می کند و مجبور به پذیرش پیشنهادهای مأمون می نماید.
و ثانیاً: 👈مأمون قصد داشت با اعلام این تزویج، با این که با مخالفت عباسیان رو به رو می شود (و مصلحت در برگزاری جلسات علمی و رو به رو کردن حضرت با یحیی بن اکثم - عالم برجسته سنّی - نقطه ضعفی از امام جوادعلیه السلام به دست آورد و باعث رسوائی آن حضرت شود) یا با سرباز زدن از پذیرش آن ازدواج، بهانه دیگری بر علیه آن حضرت کسب کند.
ادامه دارد...
🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
5⃣
#دلائل_ازدواج_امام_جوادعلیه_السلام_با_امّ_الفضل
ودر ادامه...
👌امّا حضرت جوادعلیه السلام با آگاهی کامل از توطئه های مأمون، ازدواج را رد نکرد و با حضور در جلسات علمی که حکومت در برپایی آن نقش داشت، باعث اشتهار بیشتر آن حضرت گردید، به گونه ای که با خردسالی اش در دانشْ زبانزد خاصّ و عام گردید و موافق و مخالف، دوست و دشمن به علم و فضل او معترف شدند و شیعیان آن حضرت موقعیّت والایی یافتند.
همان گونه که پدرش امام رضاعلیه السلام درباره وی فرموده بود: این، مولودی است که در اسلام پرخیر و برکت تر از او زاده نشده است.
📕. بحارالانوار، ج 50، ص 20.
⭐️چه بسا پذیرش این ازدواج تحمیلی از سوی حضرت، موجب به وجود آمدن زمینه ای برای این اشتهار و نقش بر آب شدن تمام نقشه های شوم مأمون باشد.
📕ر.ک: زندگانی سیاسی امام جواد(ع)، ص 105.
در روایت آمده:
مأمون درباره ابوجعفر (امام جادعلیه السلام) به هر حیله ای دست زد، اما به هیچ نتیجه ای نرسید.
📕 بحارالانوار، ج 50، ص 61.
بلکه تمام حوادث موجب عظمت و شهرت بیشتر آن حضرت گردید. یکی از عللی که معتصم - خلیفه عباسی - بعد از مأمون نتوانست وجود پربرکت امام جوادعلیه السلام را تحمّل کند، همین اشتهار وی و پیروان آن حضرت بود. از این رو، نقشه مسموم ساختن آن حضرت را به کمک امّ الفضل پیاده کرد.
✔️
*اول ذیحجه سالروز ازدواج مولا نیست*
*🏴حرمت نگهدارید*
.
اقوال ازدواج و عروسی مولا #امیرالمومنین و #صدیقه_طاهره علیهماالسلام به حدود پانزده قول میرسد که نظریات شیعه و عامه را شامل میشود.
اما طبق احادیث #اهل_بیت علیهم السلام و با کنار هم گذاشتن روایات مختلف، روشن و واضح است که اساسا روز اول #ذی_الحجه برای عروسی حضرت مولا ممکن نخواهد بود چون عروسی در روز اول ماه کراهت دارد و خاندان عصمت از ارتکاب هر مکروهی مصون و محفوظ هستند. و این قیل اول ذیحجه بسیار ضعیف و غیر قابل اعتماد است.
اما روایات #معصومین علیهم السلام حاکی از تحقق یک عقد در عرش اعلی و یک عقد در زمین و یک عروسی بعد از آن می باشد. یعنی این ازدواج نورانی در سه مرحله رخ داده است که هر کدام تاریخ مجزایی دارد.
عقد آسمانی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلام الله علیهما در عرش اعلی در روز ۲۴ ماه مبارک #رمضان واقع شده است.
📚کشف الغمه ج۱ ص۳۶۴
📚بحار الانوار ج۴۳ ص۱۴
و همچنین مرحوم صدوق فاصله بین عقد آسمانی با عقد زمینی را ۴۰ روز نقل کرده اند. که حدود ۴ ذیقعده محاسبه میشود.
📚مناقب ابن شهرآشوب ج۳ ص۳۴۹
طبق روایت امیرالمومنین علیه السلام، یک ماه بعد از عقد زمینی، زنان #پیامبر صلی الله علیه و آله به امیر عالم علیه السلام پیشنهاد عروسی دادند و ایشان قبول کردند و زنان این پیشنهاد را به پیامبر صلی الله علیه و آله داده اند که حضرت بسیار خوشحال گشته و از امیرالمومنین علیه السلام خواستند تا خود حضرت پیشنهاد را مطرح کنند الی آخر قضیه ...
نتیجتا ۷۰ روز بعد از عقد آسمانی (۲۴ رمضان) و ۳۰ روز بعد از عقد زمینی (۴ ذیقعده) پیشنهاد عروسی به مولا امیرالمومنین علیه السلام داده شده است که حدود چهارم ذیحجه میشود.
در مدت دو روز مراسم و لوازم عروسی محیا شد که در روایات به تفصیل آمده و روز ششم ذیحجه عروسی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلام الله علیهما صورت گرفت.
📚امالی طوسی ص40
پس طبق جمع این دسته از روایات اول ذی الحجه به هیچ وجه نبوده است.
باید دوستداران اهلبیت علیهم السلام در اول و دوم ذیحجه نیز عنایت بیشتری نسبت به عزای #امام_جواد علیه السلام داشته باشند. چون بدن مبارک حضرت ۳ روز روی پشت بام ماند و در دوم ذیحجه به خاک سپرده شد.
باید جشن و شادی ازدواج مولا را صرفا به شب و روز ششم منتقل کرد و البته شام ششم ذیحجه نیز شب #شهادت #امام_باقر علیه السلام است که باید عزاداری و مجالس عزا اقامه شود.
.
#پست_مشترک
*🕋اللـٰـهُم عَجـِـل لِولیِـڪــَ الفَــرَجالسّــــاعَہ🕋*
*✨اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ السِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ✨*
*" لَعَنَ اللهُ عَدُوِکَ یا صاحِبَ الزَمانْ عجل الله"*
May 11
نماز ده شب اول ماه ذی حجه💥 نماز با فضیلت دهه ی اول ماه ذی الحجة 💥
در ده شب اول این ماه (از غروب آخرین شب ماه قبل تا شب عید قربان)، بین نماز مغرب و عشاء خوانده میشود.
این نماز دو رکعت است. در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه سوره اخلاص و سپس آیه ی
⚜ "وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ."
(سوره اعراف، آیه ۱۴۲) را بخواند، تا با ثواب حاجیان شریک شود ⚜
📚 مفاتیحالجنان
از روزجمعه یازدهم مرداد مصادف با سیم ذی قعده که شب اول ماه ذی الحجه میباشد به مدت ده شب بین نماز مغرب وعشاء خوانده میشود من الله التوفیق🙏🏻🙏🏻🙏🏻
🌹🌹 ⏪ عدم فحشا در خانواده با سوره مبارکه نور⏩ 🌹🌹
@haram110
ﻋَﻦِ ﺍﻟﺎِﻣﺎﻡِ ﺍﻟﺼﱠﱠﺎﺩِﻕِ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻗﺎﻝ: ﺣَﺼﱢﱢﻨُﻮﺍ ﺃﻣْﻮﺍﻟَﻜُﻢْ ﻭَ ﻓَﺮُﻭﺟَﻜُﻢْ ﺑِﺘِﻠﺎﻭَﺓِ ﺳُﻮﺭَﺓِ ﺍﻟﻨﱡﱡﻮﺭِ ﻭَ ﺣَﺼﱢﱢﻨُﻮﺍ ﺑِﻬﺎ ﻧِﺴﺎﺋَﻜُﻢْ ﻓَﺎِﻥﱠﱠ ﻣَﻦْ ﺃﺩْﻣَﻦَ ﻗَﺮﺍﺋَﺘَﻬﺎ ﻓِﻲ ﻛُﻞﱢﱢ ﻳَﻮْﻡٍ ﺃﻭْ ﻓِﻲ ﻟَﻴْﻠَﺔٍ ﻟَﻢْ ﻳَﺰْﻥِ ﺃﺣَﺪٌ ﻣِﻦْ ﺑَﻴْﺘِﻪِ ﺃﺑَﺪﺍً ﺣَﺘّﻲ ﻳَﻤُﻮﺕَ.
ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ:
ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻭ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﺮﺍﺋﺖ ﺳﻮﺭﻩ ﻧﻮﺭ ﺣﻔﻆ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻮﺳﻴﻠﻪ ﺁﻥ ﻣﺼﻮﻥ ﻭ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﺯﻳﺮﺍ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺩﺍﺋﻤﺎً ﺭﻭﺯﻱ ﻳﻜﺒﺎﺭ ﺍﻳﻦ ﺳﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﻗﺮﺍﺋﺖ ﻛﻨﺪ، ﻫﻴﭻ ﻓﺮﺩﻱ ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﻣﻨﺰﻝ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻓﺤﺸﺎ ﻛﺸﺎﻧﺪﻩ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ.
📚«ﻧﻮﺭ ﺍﻟﺜﻘﻠﻴﻦ، ﺝ 3، ﺹ 583»
@haram110