4_5915957141138572061.mp3
4.59M
یه لالایی زیبا برای بچه هاتون
🌹🌹 واقعا قشنگه 🌹🌹
@haram110
منتظر:
#داستان
🌷🌷🌷🌷🌷🌷
👉
داستان کوتاه “طعم هدیه”
روزی فردی جوان هنگام عبور از بیابان، به چشمه آب زلالی رسید.
آب به قدری گوارا بود که مرد سطل چرمی اش را پر از آب کرد تا بتواند مقداری از آن آب را برای استادش که پیر قبیله بود ببرد. مرد جوان پس از مسافرت چهار روزه اش، آب را به پیرمرد تقدیم کرد.
پیرمرد، مقدار زیادی از آب را لاجرعه سر کشید و لبخند گرمی نثار مرد جوان کرد و از او بابت آن آب زلال بسیار قدردانی کرد. مرد جوان با دلی لبریز از شادی به روستای خود بازگشت.
✍
اندکی بعد، استاد به یکی دیگر از شاگردانش اجازه داد تا از آن آب بچشد.
شاگرد آب را از دهانش بیرون پاشید و گفت: آب بسیار بد مزه است.
ظاهرا آب به علت ماندن در سطل چرمی، طعم بد چرم گرفته بود. شاگرد با اعتراض از استاد پرسید:
آب گندیده بود. چطور وانمود کردید که گوارا است؟
استاد در جواب گفت:
تو آب را چشیدی و من خود هدیه را چشیدم.
این آب فقط حامل مهربانی سرشار از عشق بود و هیچ چیز نمی تواند گواراتر از این باشد.
@haram110
14 ماه رمضان
1 ـ شهادت مختار رَحِمَهُ الله
در سال 67 هـ در چنین روزی مختار بن ابی عبیده ثقفی رَحِمَهُ الله به شهادت رسید، و مزار او کنار حضرت مُسلم علیه السلام در انتهای مسجد کوفه است. (1)
مُصعب بعد از به شهادت رساندن مختار، دستور داد همسر او را دستگیر کنند. او زنی مؤمنه به نام عُمره دختر نُعمان بن بشیر انصاری بود. مصعب گفت :
برائت بجوی از شوهرت.
او گفت :
چگونه برائت بجویم از کسی که روزها روزه و شب ها به نماز مشغول بود، و خون خود را برای خدا و پیامبر صلّی الله علیه و آله نثار کرد و خونخواهی فرزند پیامبر صلّی الله علیه و آله نمود؟
مُصعَب در حالتی که شمشیرش را از غلاف بیرون کشیده بود، گفت :
پس تو را به شوهرت ملحق می کنم.
همسر مختار جواب داد :
پس از این مرگ بهشت است و به خدا قسم هیچ چیزی را بر محبّتم به علی بن ابی طالب علیه السلام ترجیح نمی دهم.
در گرمای هوا در صحرایی بین حیره و کوفه دست و پای او را بستند و بعد گردن او را زدند و سر از بدنش جدا کردند.
این زن مؤمنه اوّلین زن شهیدی است که در محبّت امیر المؤمنین علیه السلام با شکنجه کشته شد. (2)
📚 منابع :
1. بحار الأنوار : ج 45، ص 386. و ... .
2. المختار الثقفی رَحِمَهُ الله : ص 40. و ... .
#کانال_ناب_حرم
@haram110
🔶 ۱۴رمضان #شهادت #مختار_ثقفی رحمةالله 🔶
در سال ۶۷هجری در چنين روزى #مختار_بن_ابى_عبيده_ثقفى به شهادت رسيد، و مزار او كنار مرقد #حضرت_مسلم عليه السلام در انتهاء #مسجد_كوفه است .
📚تتمه المنتهى ص۹۱ ؛ الوقايع و الحوادث ج۱ ص۱۵۷ ؛ فيض العلام ص۳۳ ؛ بحارالانوار ج۴۵ ص۳۸۶ ؛ مستدرك سفينه البحار ج۵ ص۲۱۵
#مصعب_بن_زبیر بعد از به شهادت رساندن #مختار، دستور داد همسر او را دستگير كنند. او زنى مؤمنه به نام #عمره دختر #نعمان_بن_بشیر انصارى بود. مصعب گفت : #برائت بجوى از شوهرت؛ او گفت : چگونه برائت بجويم از كسى كه روزها روزه و شبها به نماز مشغول بود، و خون خود را براى خدا و #پیامبر_اکرم صلىاللهعليهوآله نثار كرد و #خونخواهى فرزند #رسول_خدا صلىاللهعليهوآله نمود؟ #مصعب در حالتى كه شمشيرش را از غلاف بيرون كشيده بود گفت : پس تو را به شوهرت ملحق مى كنم؛ همسر مختار جواب داد: پس از اين مرگ #بهشت است و به خدا قسم هيچ چيزى را بر محبتم به #امیرالمومنین على بن ابى طالب عليه السلام ترجيح نمىدهم .
در گرماى هوا در صحرايى بين #حيره و #كوفه دست و پاى او را بستند و بعد گردن او را زدند و سر از بدنش جدا كردند. اين زن مؤمنه اولين زن شهيدى است كه در محبت #امیرمؤمنان عليه السلام با #شكنجه كشته شد .
📚تتمه المنتهى ص۹۱ ؛ الوقايع و الحوادث ج۱ ص۱۵۷ ؛ فيض العلام ص۳۳ ؛ بحارالانوار ج۴۵ ص۳۸۶ ؛ مستدرك سفينه البحار ج۵ ص۲۱۵
دشمنان #اهل_بیت علیهم السلام از قدیم، حملات زیادی را به شخصیت جناب مختار رحمةالله داشته اند تا چهره آن جناب را تخریب کنند.
اما با مراجعه به #روایات #اهل_بیت علیهم السلام پیرامون شخصیت او و نیز نظرات بزرگان از علمای شیعه، در می یابیم که تمام #روایات_ذم_مختار ، ساخته دشمنان است .
مرحوم #استاد_خویی درباره شخصیت جناب مختار میگوید : من تمام روایات ذم مختار را بررسی کردم و دیدم که همه این روایات ساخته دشمنان است.
📚معجم رجال الحدیث ج۱۹ ص۱۰۳
#شریک ميگويد: روزي بر #امام_باقر عليه السلام وارد شديم و روز عيد بود. حضرت نشسته و منتظر بودند که سلماني بيايد و سر مبارکشان را #حلق كند. در اين بين مردی از اهل كوفه وارد شد و دست حضرت را گرفت تا ببوسد، امام اجازهاش نداد و فرمود: کیستی؟ عرض كرد كه من ( #حکم_بن_مختار ) حَکَم، پسر مختار بن ابي عبيده ثقفي هستم و کمی از امام فاصله داشت. امام دست دراز كرد و فرمود: بيا نزديك؛ بيا نزديك؛ انگار كه ميخواست او را در دامن خود بنشاند؛
#حضرت_باقر علیهالسلام اجازه نداد دستش را ببوسد. گفت: آقا! پشت سر پدرم بدگویی میکنند! #امام_محمد_باقر فرمود: چه ميگويند؟ گفت: ميگويند دروغگوست.
حضرت فرمود الحمدلله فقط اين را گفتند! عرض کرد هر چه بگویید من قبول دارم. امام فرمود: سبحان الله! #امام_سجاد #حضرت_زین_العابدین به ما خبر داد كه پدرم مِهری را به ذمه گرفته بود، اما نداشته که بدهد؛ تا اینکه مختار پولی فرستاد و آقا قرضش را داد. وقتی ساختمانهاي ما را روي سرمان خراب كردند، مگر مختار پول نفرستاد و خانههاي ما را نساخت؟ مگر قاتلان ما را تعقیب نکرد و خون ما را نستاند؟ و سه بار فرمود: رحم الله اباك.
📚اختیار معرفة الرجال ص۱۲۶
@haram110
نظر علامه امینی رضوان الله علیه درمورد مختارثقفی رضوان الله علیه:
مختار از ابتدا از مردان دینی و مخلص بود و نهضت او برای اقامه عدل ریشه کن شدن ظلم به وقوع پیوست، او از مذهب کیسانیه به دور بوده و از هرآنچه را که به او نسبت داده اند منزه است.
کسی که به تاریخ و روایت و علم رجال نگاهی بابصیرت اندازد، می داند که مختار در آغاز از مردان دین و هدایت و مخلص بود و نهضت او تنها برای بر پا داشتن عدالت و برکندن ریشهٔ الحاد و قطع ریشه ظلم امویان بود. مختار به دور از مذهب کیسانیه است. همانا تمام آنچه را که به او نسبت داده اند، از نظر حقیقت و راستی اساس و پایه ندارد؛ از این روست که ائمه ما (امام باقر و صادق علیهما السلام) بر او ترحم نموده اند و امام باقر علیه السلام در ستایش و ثنای او مبالغه کرده است. مختار و کارهای او پیوسته در نزد ائمهٔ اطهار علیهم السلام مورد قدردانی بوده.
علمای اعلام او را بزرگ شمرده و منزه از نسبت های ناروا دانسته اند. از جمله این علما، جمال الدین ابن طاووس در رجال، آیت الله علامه در الخلاصة، ابن داوود در رجال، فقیه ابن نما در ذوب النضار، محقق اردبیلی در حدیقة الشیعة، صاحب معالم در تحریر طاووسی و قاضی نور الله مرعشی در المجالس هستند.
شیخ ابو علی در منتهی المقال و غیر آن، از مختار دفاع کرده است.
🌷از بزرگان پیشین ما رسیده است که شهید اول در کتاب مزار برای مختار زیارت نامه ویژه ای ذکر کرده که به واسطه آن زیارت می شود و این زیارت نامه صریحاً بر درستی و خوبی و اخلاص او در ولایت و اطاعت خدا و محبت امام زین العابدین علیه السلام و رضایت رسول خدا صلی الله علیه و آله و امیر مومنان علیه السلام و این که جان خودش را در رضایت ائمه و یاری عترت و خون خواهی آنان فدا کرده، شهادت داده شده است.
المناشدة و الاحتجاج بحديث الغدير، جلد ٢، صفحه ٣۴۴
@haram110