┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
◻️▫️موضوع #اصل_برائت • قسمت — بیست و• چهارم ✅
💌گزیده ای از روایات تبری #دشمنان_در_قرآن
🔺حضرت امیرالمومنان علی بن ابی طالب علیه السلام فرمودند :
«آیات قرآن کریم بر سه قسم است:
1-درباره ما و دشمنان ما
2-سنت ها و مثل ها
3-فرائض و احکام.» ¹
🔺در روایتی همین مطلب از حضرت امام محمدالباقر علیه السلام چنین نقل شده است که حضرت فرمودند :
«آیات قرآن بر چهار بخش تقسیم می شود:
1-درباره ما(اهل بیت علیهم السلام)،
2-دشمنان ما،
3-سنت ها، سیره ها، مثل ها،
4-فرائض و احکام.» ²
نکته مهم👇
پس بخش مهمی از آیات در مذمت دشمنان اهل بیت علیهم السلام و منکران ولایت آنهاست. ³
(البته خصوصاً یا عموماً تنزیلاً یا تأویلاً زیرا:
قرآن ظاهری دارد و باطنی، ظاهرش تنزیلش، و باطنش تاویلش است.) ⁴
👈 روشن است که این خود نوعی دشمنی و بیزاری قرآن محسوب می شود.
🔺در روایات متعدد آمده که حضرات ائمه علیهم السلام فرموده اند :
«سوره ی مبارکه محمد صلی الله علیه و آله آیه ای دربارہ ما و آیه ای درباره ی دشمنان ما _و بنابر روایتی بنی امیه _است.» ﮼۵
📚1-کافی۶۲۷/۲، بحار ۱۱۴/۸۹.
2-تفسیر فرات ۴۷.
-تأویل آیات ۲۱.
-بحار ۳۰۵/۲۴.
روایات مشابه در:
-کافی۶۲۸/۲.
-شرح احقاق الحق ۷۰۲-۷۰۱/۱۴.
-بحار ۳۲۸/۲۴ و ۳۹۵/۳۵ و ۱۱۷/۳۶ و ۲۹۰/۳۹ و ۱۱۴، ۷۴/۸۹.
-جامع الاخبار و الآثار ۱۹-۱۵/۱.
3-برای نمونه رجوع شود به کتاب آیات البراءه تألیف آقای سید باقر محمدی قزوینی .
4-بحار ۹۷/۸۹.
5-تفسیر قمی ۳۰۱/۲.
-تأویل الایات ۵۶۷.
-شواهد التنزیل ۲۴۲_۲۴۱/۲.
-بحار ۳۸۴/۲۳_۳۸۵و ۸۷/۳۶و ۵۰/۶۴.
#مکارم_اخلاق
#حکومت_علوی
✅ اوج انصاف و عدالت
💡آنچه کمتر شنیدهاید!
┄┅━✺𖣐🟨﴾﷽﴿🟨𖣐✺━┅┄
🔹از نیشابور نامه ای به مأمون رسید که یک زرتشتی ثروتمند هنگام مرگ وصیت کرده که پس از او اموالش را صرف فقرا کنند. (بدون اشاره به دین فقیران) قاضی نیشابور اموال را میان فقیران مسلمان تقسیم کرده است. (تکلیف چیست؟)
مأمون که از جواب درمانده بود، پاسخ را از امام رضا علیهالسلام خواست.
امام فرمودند: «زرتشتیان به فقرای مسلمان صدقه نمی دهند. (منظور آن زرتشتی فقیران زرتشتی بوده) در نامه ای بنویس که به مقدار مال میت از زکات مسلمانان بردارند و میان فقیران زرتشتی تقسیم کنند.»
#متن_عربی :
کُتبَ من نَیسابورَ إلی المأمونِ: أنَّ رَجلاً منَ المَجوسِ أوصی عندَ مَوتهِ بِمالٍ جلیلٍ یفرّق فی الفقراء و المساکینِ ففَرَّقَه قاضی نیسابورَ علی فقراءِ المسلمینَ. فقال المأمونُ للرضا(ع): یا سیدی ما تقولُ فی ذلک؟ فقالَ الرضا(ع): إنَّ المجوسَ لا یتصدّقون علی فقراءِ المسلمینَ فاکتُب إلیه أن یخرجَ بقدرِ ذلک من صدقاتِ المسلمین فیتصدَّق به علی فقراءِ المجوس.
منبع:
📔عیون أخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۸، ح ۳۴. ر. ک: کافی، ج ۷، ص ۱۶، ح ۱؛ استبصار، ج ۴، ص ۱۲۹؛ کتاب من لایحضره الفقیه، ج ۴، ص ۲۰۱.
🔚 از این روست که فقیهان شیعه به استناد همین حدیث، فتوا داده اند که اگر یکی از اهل کتاب چیزی را برای فقیران وصیت کرد بدون ذکر دین آنها، آن چیز باید صرف هم کیشان خود او شود. (ر.ک: جواهر الکلام، ج ۲۸، ص ۳۸۸)
پینوشت: در این حدیث شریف، اوج انصاف و عدالت و حق مداری در رفتار امام علیهالسلام مشاهَد است که حاضر نیستند حقوق یک انسان ولو با او از یک دین و مذهب هم نباشد به هیچ نحو و توجیهی پایمال شود و حقا جهان بشریت، تشنه عدالت چنین امام عدالت گستر و حق محوری است که هیچ مصلحتی را بر اجرای حق و عدل و انصاف ترجیح نمیدهد...
لا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ.
{۸/ممتحنه}
* 💞﷽💞
بسم الله الرحمان الرحیم💎♥️🌱
#سه_دقیقه_در_قیامت
#پارت_اول
{این متن را بخوانیم}
🌸یکی از بزرگترین رازها و ناشناخته ترین پدیده ها، مرگ است. مرگ واقعیتی است غیرقابل انکار و آدمی از اولین روزهای حیات فکری خویش ،به تامل در ماهیت مرگ پرداخته و این کاوش همچنان ادامه دارد .
🌸ادیان، به طریقی مختلف سعی کرده اند که این پدیده را برای انسان ها روشن تر سازند ، اما برای دانشمندان،هنوز مرگ عرصه ای اسرار آمیز است.
🌸ولی برای برخی انسان ها اتفاقاتی رخ می دهد که اصلاحا به آن اتفاق ، تجربه نزدیک به مرگ می گویند . یعنی خروج روح از کالبدمادی و گشت و گزار در عالم معنی!آنچه در این تجربه ها روی می دهد، سست شدن ارتباط روح و بدن مادی است که در پی ضعف این رابطه،روح، آزادی می یابد و به مشاهداتی نائل می شود که پیش از آن، برایش میسر نبوده! در سال های اخیر،نظیر دانشمندان به خصوص در کشور های غربی به بررسی پدیده ای به نام تجربه های نزدیک به مرگ جلب شده است . حتما شما داستان هایی را از کسانی که از آستانه مرگ به زندگی برگشته اند شنیده اید یا خوانده اید؟
🌸مثلا برخی افراد،دچار ایست قلبی شده و روحشان از بدن خارج گردیده و سپس در اثر یک اتفاق یا شوک، دوباره روح به بدن برمیگردد .
این سوالی است که برای بسیاری مطرح است. تجربه های نزدیک به مرگ (Near death Experience) یا به طور مخفف NDEچیست؟ آیا آن گونه که شکاکان ادعا میکنند؛ این تجربه ها توهم بوده و زائیده ی فعالیت غیرعادی مغز است که تعادل شیمیائی خود را در حال بحرانی هنگام مرگ از دست داده؟
🌸1)برخی کارشناسان، این تجربه ها را زائیده ی توهم و فعالیت های غیر طبیعی مغز در لحظات بحرانی قبل از مرگ دانسته و یا آن را نتیجه نرسیدن اکسیژن به مغز در اثر ایست قلبی، و تشویش و به هم ریختگی شیمیائی مغز خوانده اند.
در پاسخ به این گروه باید به این واقعیت اشاره کرد که از نظر دانش پزشکی، مقدار فعالیت مغزی افراد را در هر لحظه می توان با نوارمغزی (ای ای جی) اندازه گیری کرد. بسیاری افراد،در حالی تجربه ی نزدیک به مرگ داشته اند که نوار مغزی آنها یک خط صاف را نشان می داده! از نظر پزشکی، این اتفاق هنگامی می افتد که سلول های مغزی هیچ فعالیت الکتریکی ندارند .
🌸در چنین شرایطی مغز توانایی تشکیل فکر و ایجاد تصور و تجسم را نخواهد داشت.
در حالی که اغلب افراد،تجربه ی خود را بسیار شفاف و زنده می خوانند و سطح درک و هوشیاری خود را در حین تجربه، به مراتب بالاتر از آگاهی و هوشیاری در حال بیداری در زندگی روزمره توصیف کرده اند. پیم ون لومنت*،پزشک متخص قلب در طول 20سال به طور علمی و اصولی و با دیدی محققانه تعداد زیادی از بیماران را که دچار ایست قلبی شده بودند مورد بررسی قرار داده و نتایج آن را در سال 2001در مجله علمی لاست منتشر نمود . نتیجه تحقیقات او نشان می دهد که هیچ نوع ارتباطی بین تجربه های NDEو طول زمان ایست قلبی یا بی هوشی مریض ،داروهای استفاده شده،یا ترس قلبی شخص از مردن وجود ندارد .
🌸همچنین مطالعات نشان می دهند که ارتباطی بین زمینه های فرهنگی شخصی،نژاد،طبقه اجتماعی،تحصیلات، و حتی آگاهی و اطلاع قبلی از این پدیده یا عدم آن،در این تجربه ها وجود ندارد.
ون لومنت از تحقیقات خود نتیجه گیری میکند که ضمیر یا روح ما بعد از مرگ باقی خواهد ماند
*کتاب تداوم هوشیاری بعد از مرگ نویسنده:پیم ون لومنت . جراح قلب هندی
🇮🇷🍃ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#صـَلَـوآٺبِـفـرِښـٺمُـۏمِـڹ 📿
حرم
* 💞﷽💞 بسم الله الرحمان الرحیم💎♥️🌱 #سه_دقیقه_در_قیامت #پارت_اول {این متن را بخوانیم} 🌸یکی از بزرگ
* 💞﷽💞
#سه_دقیقه_در_قیامت
#پارت_دوم
🌸2)تعداد زیادی گزارش وجود دارد که درآن، تجربه کننده در حالی که فاقد هرگونه علائم حیات بوده،توانسته اتفاقاتی که در دنیای فیزیکی رخ می داده،مثلا فعالیت پزشکان در اتاق بیمارستان بر روی بدن او یا حرف های اطرافیان را به طور دقیق، دیده و شنیده وبعد از احیاء ، آن ها را با ذکر جزئیات بازگو میکند!
🌸تجربه کننده ها توانسته اند حتی اتفاقاتی را که دور از محل بدنشان،مثلا مکالمات بین دکترشان و اعضاء خانواده را در اتاق انتظار بیمارستان به درستی گزارش میکنند!
🌸در کشور خودمان،بارها چنین اتفاقاتی افتاده است . حتی آنها، آنچه درفکر اطرافیان بوده را بیان کرده اند! یکی از مشهورترین موارد،مربوط به آقای محمد زمانی1*است. او درسال 1356در سانحه رانندگی از دنیا رفت . یک پرستار در سردخانه، متوجه زنده بودن او گردید. ساعتی بعد بر روی او در بیمارستان، عمل جراحی انجام گرفت . او علائم حیات را کاملا از دست داده بود،اما بعد از احیاء وبه هوش آمدن،توانسته بود جزئیات آنچه در سردخانه و اتاق عمل رخ داده را کاملا دقیق برای پزشکان و پرستاران بازگو کند!
🌸گزارش های او با واقعیت کاملا تطابق داشت و با اصول علمی که ما می شناسیم قابل توجیه نبوده و نیست.
او میگوید در آن لحظات، با دیگران از طریق ضمیر صحبت نموده. ولی بعد از مدتی به او گفته شده که باید به بدن خود بازگردد
🌸3)کسانی که کور مادرزاد بوده اند،توانسته اند در حین تجربه ی خود به راحتی پیرامون خود را ببینند!
در کتاب حیات پس از زندگی دکتر مودی*2 به گزارش زنی که از بچگی کور بوده اشاره می کند . وی پس از احیاء، جزئیات آنچه در اتاق عمل رخ داده بود و شکل ابزاری که مورد استفاده قرار گرفته ، افرادی که به اتاق وارد و یا خارج شده اند و گفت و گوهای میان آن ها را بازگو کرد
دکتر کن رینگ و شارون کوپر*3نتیجه تحقیقات خود بر روی تجربه های NDEافراد نابینا را در کتاب دید ذهن منتشر کردند .
🌸4)کودکان زیادی تجربه نزدیک به مرگ داشته اند و گزارش های آن ها شباهت به تجربه ی بزرگ سالان دارد، با اینکه
با اینکه این کودکان هنوز آشنایی قبلی با این پدیده یا با تعلیمات دینی و مذهبی نداشته و ذهنیتی نیز از مرگ و جهان ماورا و معنویت ندارند و محتوای ذهنی آن ها تفاوت زیادی با بزرگ سالان دارد
🌸دکتر ملوین*4 مرس پزشک بخش کودکان بود او هیچ اعتقادی به زندگی بعد از مرگ نداشت در سال 1982در حین طبابت،با اولین مورد NDEیک کودک در کار خود رو به رو شد . این کودک بعد از احیاء برای دکتر تعریف کرد که چگونه بدن خود و دکتر را در حالی که روی بدن او کار میکرده و سعی در احیاء ان داشته از بیرون می دیده! همین اتفاق باعث تغییر اعتقادات دکتر مرس گردید .
*1=ایشان ساکن اصفهان بوده و فیلم مصاحبه با ایشان بارها از رسانه ها پخش شده
2*=کتاب حیات پس از مرگ اثر ریموند مودی Moody، ترجمه شهناز انوشیروانی
3*= نویسندگان کتاب دید ذهن: Ring،ken and sharron cooper
4*=دکتر ملوین مورس: نویسنده کتاب در آغوش نور و کتاب ادراکات نزدیک به مرگ ترجمه رضا جمالیان
🇮🇷🍃ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#صـَلَـوآٺبِـفـرِښـٺمُـۏمِـڹ 📿
💠تربیت نسل مهدوی
📌مهارتهای لازم برای ترغیب فرزندان به نماز(بخش ششم)
✔️در خانه، نماز جماعت بخوانید...
🌱فرزند خود را از کودکی با جلسات قرآنی و مسجد آشنا کرده و او را برای رفتن به این مکانها تشویق کنید.
در ایام کرونا و زمانهایی که شرایط برای شرکت در مساجد فراهم نیست، خانوادگی در خانه نمازجماعت بخوانید تا علاوه بر بهرهمند شدن از ثواب نماز جماعت، بچهها نیز به خواندن نماز تشویق شود.
🌱به تجربه ثابت شده اگرفرزندان به مسجد نرفته، در جمع نبوده و نماز خواندن جمع را نبینند به این كار تشویق نخواهند شد؛ چرا که حضور در جمع مشوق انسان است، آدم بزرگ هم وقتی خودش را در جمع اهل عبادت می بیند روح عبادت بیشتری پیدا می كند.
#کودکانمهدوی
#نماز📿
#امام_زمان♥
هدایت شده از حرم
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
اصول #همسرداری
از استاد #پرتو_اعلم
جلسه ۱۵ تا ۲۴
ادامه دارد ....
#شانزدهمین_جلسه_همسرداری
غذا گرم: 🍲
غذا پختنون خوبه
ولي در زمان كم خوب نيست ⏰
غذا پختن صبر و حوصله ميخواد عشق ❤️مي خواد آداب آشپزی رو رعایت کنید تا خوشمزه بشه تا به روح و دل مرد نفوذ كنه اون محبتي كه پشت غذا پختنه روی طعم اون اثر داره
پخت شيريني و دسر خيلي مرد رو خوشحال ميكنه مخصوصا که الان ایام عید ولي اينكه منتظر باشيد همش شوهر بهتون بگه بپز زياد خوشايند نیست
برنامه غذایی مناسب داشته باشید
✅ جامعه فقیر و گرسنه، فرصت پرداختن به معنویت را ندارد!
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
🔻سلمان که سلمان منا اهل البیت بود، مخارج یکسال خود را از بیت المال برمیداشت و میگفت اگر انسان از نظر مادی تامین نبوده و ذهن آسوده و خیال آرام نداشته باشد دل به عبادت و معنویت نمیدهد.
امام صادق علیه السلام در مناظرهای با صوفیان فرمودند:
🔸«سلمان و #ابوذر که شما (صوفیان) به فضل و زهد آنها معترف هستید، همینگونه بودند. اما #سلمان وقتی که سهم خود را از بیت المال میگرفت، مقدار مخارج سالانه ی خود را ذخیره میکرد. (روزی) به سلمان گفتند: تو با این همه زهد و تقوا در فکر ذخیره خرج سالیانه خود هستی و تو از کجا میدانی، شاید همین امروز یا فردا از دنیا رفتی؟!
سلمان در جواب آنها گفت:
شاید نمُردم! چرا شما احتمال زنده ماندن مرا نمیدهید، همان طوری که احتمال مردنم را میدهید!
←آیا نمیدانید ای نادانان که نفس انسان اگر به مقدار کافی وسیلهٔ زندگی نداشته باشد، اضطراب و تشویشی دارد و در اجرای فرمان خدا سستی میورزد، ولی اگر از نظر تامین زندگی آسوده باشد، آرامش قلب و آمادگی برای اطاعت احساس میکند.→»
متن نورانی روایت:
ِ وَ لَوْ عَلِمَ أَنَّ الثُّلُثَ خَيْرٌ لَهُ أَوْصَى بِهِ ثُمَّ مَنْ قَدْ عَلِمْتُمْ بَعْدَهُ فِي فَضْلِهِ وَ زُهْدِهِ- سَلْمَانُ وَ أَبُو ذَرٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا فَأَمَّا سَلْمَانُ فَكَانَ إِذَا أَخَذَ عَطَاهُ رَفَعَ مِنْهُ قُوتَهُ لِسَنَتِهِ حَتَّى يَحْضُرَ عَطَاؤُهُ مِنْ قَابِلٍ فَقِيلَ لَهُ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ أَنْتَ فِي زُهْدِكَ تَصْنَعُ هَذَا وَ أَنْتَ لَا تَدْرِي لَعَلَّكَ تَمُوتُ الْيَوْمَ أَوْ غَداً فَكَانَ جَوَابَهُ أَنْ قَالَ مَا لَكُمْ لَا تَرْجُونَ لِيَ الْبَقَاءَ كَمَا خِفْتُمْ عَلَيَّ الْفَنَاءَ أَ مَا عَلِمْتُمْ يَا جَهَلَةُ أَنَّ النَّفْسَ قَدْ تَلْتَاثُ عَلَى صَاحِبِهَا إِذَا لَمْ يَكُنْ لَهَا مِنَ الْعَيْشِ مَا يَعْتَمِدُ عَلَيْهِ فَإِذَا هِيَ أَحْرَزَتْ مَعِيشَتَهَا اطْمَأَنَّتْ .
📗الکافی (طبع الاسلامیة) ج۵ ص۶۸
🔖پینوشت:
انسانها دارای نیازهای مادی و روحی متعدد و متنوعی میباشند. نیازهای روحی متأخر از مادی است و معمولا هنگامی شخص به سمت برطرف کردن این نیازها میرود، که نیازهای مادی و جسمی خود را پاسخ گفته باشد.
در منطق روایات اهل بیت علیهم السلام، رابطه تنگاتنگی میان نیازهای جسمی و روحی برقرار است و انسان باید هم به نیازهای جسمی و هم روحی بپردازد.
✔️ از نظر اهل بیت علیهم السلام برای حصول کیفیت در عبادت ، به تمام مقدمات و نیازهای فیزیولوژی و جسمانی و ذهنی توجه شده است و اینطور نیست که بدون توجه به این مسائل، صرفا افراد را به عبادت و معنویت دعوت کنند.
🔚←این ویژگی مهم در مکتب اهل بیت علیهمالسلام حقا یکی از معجزات این مکتب است و کمتر مکتب معنوی- عرفانی در دنیا پیدا می شود که به این دقت، تمام ابعاد وجودی انسان را مورد توجه قرار بدهد.
🔷امام صادق عليهالسّلام:
اِنَّ اَهلَ الْحَقّ لَم يَزَالُوا مُنذُ كَانُوا فیِ شِدّةٍ اَمّا اِنّ ذَلِکَ اِلَی مُدّةٍ قَلِيلَةٍ وَ عَافِيَةٍ طَوِيلَةٍ
زمانی بر اهل حق نمیگذرد، مگر اين كه مدتی را در شدّت و سختی باشند، اما اين مدتِ كوتاه، عافيت طولانی را به دنبال دارد.
📚بحارالانوار ج۶۷ ص۲۱۴
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»