💢 مصرف زکات فطره💢
سوال چهارم، مصرف زکات فطره. مصرف زکات فطره همان مصرف زکات اموال است که در قرآن هم وارد شده است: «انما الصدقات للفقراء و المساکین ...» تا آخر آیه. اما یک احتیاط استحبابی در اینجا وجود دارد - حتی برخی از فقها و مراجع معظم تقلید احتیاط واجب هم دارند - که حتیالمقدور به «فقرا» داده بشود. افراد فقیر و مستمند. اگر فقرا نبودند، مصارف دیگر، مثل مسجد و امور خیر و امثال اینها که مصارف زکات هست. فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است شخص گدا نباشد و فقیر باشد. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر میگویند و میشود به او زکات فطره را پرداخت کرد. سؤال میکنند که آیا به این نهادها و مؤسسات هم میتوانیم بپردازیم؟ بله، اگر مورد اطمینانتان هستند که به مصرف زکات فطره میرسانند اشکالی ندارد.
💢 فطریهی مهمان 💢
درباره فطره میهمان که خیلی سؤال میشود - چون گفتیم کسی که نانخور دیگری است، زکات فطره بر خودش واجب نیست و آن میزبان یا کسی که خرجی او را میدهد زکات فطرهاش را باید بدهد - میهمان اگر در حدی باشد که نانخور به حساب بیاید (مثلا شب عید آمده و پنج شب دیگر هم میخواهد بماند یا پنج شب است که آمده و شب عید هم هست یا فردی است که گهگاه خانه شماست، کسی از فامیل که گهگاهی به خانه شما میآید و شب عید هم آمده است که عرفاً میگویند که او نانخور شماست) بله زکات فطره بر عهده شماست. اما اگر در این حد نباشد، مثلاً یک شب شما افطاری میدهید، افرادی را دعوت میکنید یا یک فردی بهعنوان میهمان آمده است، او عرفاً و معمولاً نانخور به حساب نمیآید و زکات فطرهاش بر عهده خودش است.
💢 آیا شخصی غیر از نانآور میتواند فطریه را بپردازد؟ 💢
کسی که زکات فطرهاش بر عهدهی دیگری هست، خودش همین جوری نمیتواند بپردازد. مثلاً یک شخصی است کار هم میکند، اما در خانهی پدرش زندگی میکند و ازدواج هم نکرده است و خرجش هم با پدرش است. بگوید حالا که خودم پول دارم، زکات فطرهام را خودم میدهم. این زکات فطره بر سرپرست او واجب است، شما باید وکالت بگیری و پرداخت زکات فطره به صورت تبرعی صحیح نیست. به پدرت بگویی که زکات فطرهی من که بر شما واجب است، من از طرف شما میپردازم. این اشکالی ندارد.
💢 فطریهی سربازها و کارمندان دولتی 💢
فطرهی سربازها و کسانی که در بیمارستانها یا ادارات و امثال آن شیفت کاریشان هست، اگر خرجشان با خودشان است، زکات فطره هم با خودشان است و اگر دیگری خرجشان را میدهد، زکات فطره بر عهده اوست. زکات فطرهی کسی بر بیتالمال واجب نیست. نه بیمارستان، نه اداره و نه جاهای دیگر از این قبیل. ممکن است بگویید آقا، سحری و افطاری ما را یک ماه پادگان داده است. نه، عرفاً شما نانخور هر کسی که هستید یا اگر خرجیتان با خودتان است زکات فطره هم با خودتان است.
💢 تفاوت فطریه و کفاره 💢
کفاره بر همه افراد واجب نمیشود، فقط بر کسانی که روزه نگرفته اند واجب میشود که تفصیلش گفته شده است؛ اما زکات فطره بر تمام افرادی که آن شرائط را داشته اند، واجب میشود؛ چه روزه گرفته باشند و چه روزه نگرفته باشند.
در کفاره حتما باید طعام داده شود، یعنی یا گندم باشد یا جو باشد یا آرد، خرما یا برنج باشد و قیمت کفاره کفایت نمیکند. مگر اینکه آدم پول را به فقیر بدهد و به او بگوید که شما با این پول نان تهیه کن یا برنج بخر. ضمنا آن پول باید بهقدر قیمت برنج هم باشد. چون بعضی از افراد، فطرهی دیگران را مثلا به قیمت گندمِ سه هزار و پانصد تومان جمعآوری میکنند و مثلاً سی یا چهل تا سه هزار و پانصد تومان میشود؛ بعد میروند و برنج میدهند، میشود به انداره ده نفر غذا. این کفایت نمیکند. یا از مردم نگیرید یا آن ناقصیش را خودتان جبران کنید. یا اگر میخواهید به برنج تبدیل کنید از همان اول قیمت برنج را بگیرید. به همان تعداد باید پرداخته شود. اما در زکات فطره، پرداخت قیمت غذا هم اشکالی ندارد که گفته شد.
کفاره، وقت معین ندارد، هر چه زودتر بپردازید، بهتر است؛ اما زکات فطره وقت دارد.
مصرف کفاره، فقط فقرا هستند ولی در مصرف زکات فطره، غیر فقرا هم هستند ولی احتیاط مستحب است که به فقرا داده شود.
مقدار کفاره متفاوت است، اما همچنانکه گفته شد، مقدار زکات فطره ثابت است: برای هر نفری سه کیلو از چیزهایی که گفته شد.
کفاره به سادات هم اگر فقیر باشد، میرسد و میشود آنرا به سید فقیر داد؛ ولی زکات فطره را به سید فقیر نمیشود داد، مگر کسی که زکات میدهد، خودش هم سید باشد؛ که میتواند زکات فطرهاش را به سید فقیر یا غیر سید بپردازد.
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸. ⚪️🔹 ◎﷽◎ 🔹⚪️
💠⚜ شرایط دعا کردن ⚜💠
❶ اعتراف به گناهان
❷ شکر نعمتها
❸ صلوات بر محمد و آل محمد
❹ دعا کردن و حاجت خواستن
❺ صلوات بر محمد و آل محمد.
⤵️ اگر دعایتان مستجاب شده مواظب سه حالت باشید...
❶ آن که عُجب نکنى و نگویى من معلوم میشود آدم خوبى هستم که دعایم مستجاب شد،
زیرا عجب و خودپسندى باعث فساد عمل و غلبه شیطان است.
❷ شکر و حمد خدا نمایى که تفضل کرد بر تو به اجابت دعاى تو، بلکه مستحب است دو رکعت نماز شکر بجا آورى.
❸ همین که دعاى تو مستجاب شد ترک دعا نکنى و باز در خانه خدا بروى تا بیگانه نشوى و در وقت حاجت خواستن دوباره آشنا باشى.
⤵️ اگر دعایتان به اجابت نرسید مواظب این سه حالت باشید.
❶ آن که مایوس نشوى از رحمت خدا، زیرا به اجابت نرسیدن دعا ممکن است به سبب گناهان تو باشد که مانع اجابت است
پس درصدد رفع آن به توبه و تعذیب نفس برآى
❷ ترک دعا نکن
❸ راضى باش به تقدیر الهى تا همان رضاى تو باعث اجابت دعایت بشود.
💠🔹امام حسن علیه السلام میفرماید:
« من ضامنم از براى کسى که در قلب او چیزى خطور نکند بجز رضا و خشنودى به قضاى خدا
این که دعا کند پس مستجاب شود.»
¸.•*´¨*•.¸ 🌸 ﷽ 🌸 ¸.•*´¨*•.¸
♥️اللهم_عجل_الولیک_الفرج♥️
¸
1_48680921.mp3
393.3K
سوال 👇👇
📝اين كه گفته مي شود هر كس هر عملي در اين دنيا انجام دهد در قيامت نتيجه اش را مي بيند،
آيا كسي که مدتی گناه كار بوده و بعد توبه كرده،
باز هم نتیجه ی گناهانش را در قيامت مي بيند؟
پاسخ از استاد محمدی
.•°°•.💞.•°°•.
💛 💚
`•.¸ ༄༅ #اللهم_عجل_الولیک_الفرج
🔰 #کاملترین_دعا 🔰
📚
🍃🍃🍃🍃🍃
♦️🔹#عوامل #آرامـش در# قبــر🔹♦️
🔹مطابق روایات معتبر در منابع حديثي شیعه، عواملی چند، موجب آرامش در قبر می شود:
🌹 خواندن نماز لیله الدفن(وحشت)
دو رکعت است؛ در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه آيه الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر خوانده می شود.
🌹دوستی پیامبر(ص) و اهل بيت(ع)
پیامبر اکرم(ص): رابطه دوستی با من و اهل بیتم، در هفت موقعیت حساس که هول و هراس آن ها خیلی بزرگ است، سود بخش می باشد؛ هنگام مرگ، در قبر، وقت رستاخیز، هنگام دریافت نامه عمل، زمان حسابرسی، هنگام سنجش اعمال و زمان عبور از صراط.
📚بحارالأنوار، ج۷، ص۲۴۸
🌹 سازگاری زن و شوهر
امام صادق (ع): مردی که بر اخلاق همسری بد اخلاق صبر کند و به حساب أجر الهی بگزارد، خداوند پاداش شکرگزاران را به او خواهد داد.
📚وسائل الشيعه، ج۴، ص۱۲۲
🌸پيامبر اکرم (ص):
عذاب قبر از سه طايفه از زنان برداشته خواهد شد و با فاطمه(س) دختر محمد (ص) محشور مي شوند. زنی که بر غیرت (وتعصب بیجا و بددلی) شوهرش شکیبا باشد؛ زنی که در برابر بد اخلاقی همسرش صبور باشد، زنی که مهر خود را به همسرش ببخشد. خداوند به هر یک از آن ها ثواب هزار شهید و یک سال عبادت را می بخشد.
📚وسائل الشيعه، ج۲۱، ص۲۸۵
🌹 اقامه نماز
پیامبر اعظم(ص): نماز شفیع نمازگزار نزد ملک الموت، مونس در قبر، بستری نیکو در قبر و پاسخ به سؤال نکیر و منکر می باشد.
بحارالأنوار، ج۸۲، ص۲۳۱
🌹 خواندن قرآن کریم
مطابق روایات سوره های زیر باعث بر طرف شدن عذاب قبر می شود:
نساء هر جمعه، مداومت بر خواندن زخرف، خواندن تکاثر وقت خواب، یس قبل از غروب، ملک بالای سر میّت
@haram110 🌹
🍃🍃🍃🍃🍃
📖 اتحاد اهل باطل
پی در پی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) اخبار می رسید که اصحاب و لشکر معاویه بر شهرها دست یافته اند.
دو نفر از یاران امام که بر شهر یمن حاکم و والی بودند (آن دو نفر عبیدالله بن عباس و سعید بن نمران بودند)، از ترس درگیری با بسر بن ابی ارطاه که از جانب معاویه به یمن حمله کرده بود، عبدالله ثقفی را به جای خود گذاشتند و نزد امام آمدند.
امام آن دو نفر را ملامت کرد، سپس برخاست و به منبر رفت و فرمود در تصرف من نیست مگر کوفه که اختیار قبض و بسط آن در دست من است.
ای کوفه، اگر نباشد مرا جز تو و گردبادهای تو هم بوزد (فتنه و فساد و نفاق و دو رویی اهل تو انگیخته شود)، پس خدا تو را زشت گرداند (خراب و ویران کند که هیچ کس به تو متوجه نگردد).
اکنون جز شهر کوفه در دست من باقی نمانده است که آن را بگشایم یا ببندم.
ای کوفه، فقط تو را برای من باشی، آن هم در برابر این همه مصیبت ها و طوفان ها، چهره ات زشت باد.
سپس این شعر شاعر را به عنوان تمثیل خواند:
«ای عمرو، سوگند به جان پدر تو که من رسیده ام به چرکی و چربی کمی از این ظرف طعامی که باقی مانده است (کنایه از این است که بهره من از این مملکت به این پستی و کمی شده.»
به من خبر رسیده که بسر وارد یمن گردیده است، سوگند به خدا، من گمان می کنم به همین زودی ایشان به دلیل اجتماع و یگانگی که در راه باطل شان دارند و تفرقه ای که شما از راه حق خود دارید، بر شما مسلط می شوند و صاحب دولت می گردند.
برای اینکه شما در راه حق از امام خود نافرمانی می کنید و آنان در راه باطل از پیشوای خودشان پیروی می نمایند.
آنها امانت او را ادا می کنند و شما خیانت می نمایید و برای اصلاحی که آنها در شهرهای خودشان می نمایند و فسادی که شما (در دو رویی و عدم اتحاد) دارید.
آری، چون عبیدالله و سعید از ترس فرار کردند و عبدالله را بر جای خود گذاشتند، بسر وارد یمن شد و شیعیان علی (علیه السلام) از جمله عبدالله ثقفی، جانشین این دو را کشت.
امام وقتی به این دو فرمود چرا با او نجنگیدید، عذر آوردند و گفتند ما توانایی جنگیدن با او را نداشتیم.
امام به شعر شاعر تمثل جست و فرمود آگاه باشید، به خدا سوگند دوست داشتم به جای شما (کوفیان) هزار سوار از فرزندان فراس ابن غنم داشتم (که به اتحاد و شجاعت مشهور بودند) و اگر آنان را می خواندی، سوارانی از ایشان نزد تو می آمدند، مبارز و تازنده، چون ابر تابستانی.
📚 منابع:
۱. نهج البلاغه، علی نقی فیض الاسلام اصفهانی، جلد ۱، صفحه ۸۸
۲. نهج البلاغه، محمد دشتی
☘️ @haram110