🔴 آخرین نظرسنجیهای انتخاباتی چه میگویند؟
«ابراهیم شیرعلی» رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) گفت:
🔹یکی از سؤالهای محوری در طرحهای نظرسنجی پیرامون موضوع انتخابات، نرخ مشارکت مردم است.
🔸نتایج موج دوم نظرسنجی ایسپا نشان داد، ۴۴/۴ درصد از شهروندان گفتهاند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت خواهند کرد و ۷/۳ درصد اشاره داشتند به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت میکنند.
🔹۲۸/۷ درصد از مردم بیان داشتند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند داشت و نزدیک به ۱۵ درصد نیز هنوز درخصوص شرکت یا عدم شرکت در انتخابات تصمیم نگرفته و مردد هستند.
#غیررسمی
🔰 نتایج نظرسنجی ۲۱ خرداد صدا و سیما:
قالیباف ۳۱ درصد
جلیلی ۲۴ درصد
پزشکیان ۱۴ درصد
✅سبد رای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
1⃣سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی – یادداشت اول
➕سبد رای اصطلاحی است رایج در دانش علوم سیاسی به معنی مجموعه آرای رأی دهندگانی که به طور جمعی و همیشگی به یک حزب، جریان یا صنف خاص رای میدهند.
در حقیقت سبد رای، تعداد آرای یک فرد فارغ از تبلیغات، اجماع و اتفاقات خاص ایام انتخابات است.
در این یاداشت قصد داریم سبد رای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ را بررسی کنیم. بسیار واضح است که ما در اینجا قصد پیشبینی نتیجه انتخابات را که به عوامل مختلفی وابسته است را نداریم.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی:
🔻او متولد ۱۳۵۰ در شهر فریمان از توابع مشهد است.
پزشک پیشه است و چهار دوره نمایندگی مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد.
قاضیزاده هاشمی، یک سال نائبرئیس اول مجلس بوده و هم اکنون رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است و از این جهت عضو دولت شهید آیتالله رئیسی محسوب میشود.
🔻او در جریان اصولگرای تعریف میشود و تا سال ۱۳۹۸ در جبهه پایداری فعالیت میکرده و هم اکنون عضو حزب اسلامی قانون است.
سبد رای:
🔻اولین و قابل توجهترین سبد رای دکتر قاضیزاده هاشمی ، با توجه به اینکه اهل استان خراسان رضوی است و چند دوره نماینده مردم مشهد بوده قاعدتاً از مردم استان خودش باید باشد، اما او از این جهت شانس زیادی ندارد، چرا که رأیهای او بین دو همشهری دیگرش یعنی قالیباف و جلیلی تقسیم میشود و او نمیتواند بهره زیادی از این سبد داشته باشد.
🔻قاضیزاده هاشمی سید است و عجیب نیست که جمعیت بیش از ۶ میلیونی سادات در ایران علاقمند باشند او رئیس جمهورشان باشد و البته بجز سادات، همیشه همه مردم ایران ارادت ویژهای به خاندان رسولخدا داشتهاند و لذا سید امیرحسین از این جهت میتواند دارای سبد رای ویژهای باشد.
قابل تذکر است که همه این جمعیت سادات به سن رای نرسیدهاند و یا شاید در انتخابات شرکت نکنند و یا اولویتهای دیگری داشته باشند که میتواند از سبد رای او بکاهد.
🔻اما یکی دیگر از سبدهای رای او، در بین همصنفیهای خودش یعنی جامعه بهداشت، درمان و سلامت کشور است.
پزشکان، پرستاران و کارمندان وزارت بهداشت بیش از ۵۰۰هزار نفرند که با خانوادههایشان میتوانند سبد رای حدود ۲میلیونی را برای قاضیزاده به ارمغان بیاورند؛ اما دکتر قاضیزاده هاشمی از این جهت هم دچار مشکل است چرا که یک پزشک دیگر به نام دکتر پزشکیان و همچین دکتر زاکانی که تحصیلات او هم در زمینه پزشکی هستهای است، میتوانند سبد رای او در جامعه سلامت را با خود تقسیم کنند.
🔻دکتر امیرحسین قاضیزاده هاشمی، تنها نامزد انتخابات از بدنه دولت سیزدهم محسوب میشود، او لازم است در مناظرات انتخاباتی از عملکرد دولت متبوع خود دفاع کند و اگر در این کار توانمند باشد، میتواند یک سبد رأی ویژه در بین مدیران دولتی و همچنین علاقمندان به رئیس جمهور شهید برای خود دست و پا کند.
🔻آقای قاضیزاده هاشمی حدود ۳سال است که رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور است و با توجه به آمار تقریبی ۳۰۰هزار شهید و ۶۰۰هزار جانباز، جامعه آماری تقریبا ۹۰۰هزار خانواری شهدا و ایثارگران سبدی است که به او تعلق دارد. البته به شرطی که این عزیزان از عملکرد او در این مدت راضی باشند.
البته با توجه به سوابق جبهه و ایثارگری و برادر شهید بودن قالیباف، رئیس کنونی مجلس را میتوان رقیب جدی قاضیزاده در این سبد دانست و جای تعجب ندارد اگر یادگاران دفاع مقدس، قالیباف را به قاضیزاده هاشمی ترجیح بدهند و یا رای خود را به سبد جلیلی و زاکانی که آنها هم سوابق ایثارگری دارند، بریزند.
🔻درست است که قاضیزاده هاشمی در جرگه احزاب اصولگرا قرار دارد، اما با توجه به اینکه رقبای حزبی و تشکیلاتی بزرگی مثل قالیباف، زاکانی و جلیلی در میدان حضور دارند، بعید است که احزاب اصولگرا بخواهند به صورت رسمی از امیرحسین قاضیزاده هاشمی حمایت کنند.
📎همانطور که ملاحظه کردید، قاضیزاده هاشمی با این سبد آرا شانس زیادی برای رئیس جمهور شدن ندارد، مگر اینکه در تبلیغات و مناظرات و اتفاقات عجیب و غیرقابل پیشبینی انتخابات او شگفتی بیافریند و پیروز کارزار انتخابات باشد و الله اعلم.
✍محمدصادقناطقی
پایگاه خبری قم پویا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻بزرگترین حمله حزب الله از ۲۰۰۶ تاکنون
🔹نزدیک ۲۰۰ راکت تا الان ، انگار حملات اصلی در راه هست چون حزب الله در بیانیه ش نگفت که این حملات به تلافی شهادت ۴ فرمانده ش هست ؛ پس باید منتظر اقدامات بیشتر شد.
✅سبد رای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
2⃣دکتر مسعود پزشکیان – یادداشت دوم
➕سبد رای اصطلاحی است رایج در دانش علوم سیاسی به معنی مجموعه آرای رای دهندگانی که به طور جمعی و همیشگی به یک حزب، جریان یا صنف خاص رای میدهند.
در حقیقت سبد رای ، تعداد آرای یک فرد فارغ از تبلیغات، اجماع و اتفاقات خاص ایام انتخابات است.
در این یاداشت قصد داریم سبد رای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ را بررسی کنیم. بسیار واضح است که ما در اینجا قصد پیشبینی نتیجه انتخابات را که به عوامل مختلفی وابسته است را نداریم.
دکتر مسعود پزشکیان:
🔻او متولد ۱۳۳۳ در مهاباد آذربایجان غربی است و در انتهای دهه هفتم عمر خویش است.
او جراح عمومی است و ۴سال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت اصلاحات بوده است.
پزشکیان ۵ دوره متوالی نمایندگی مردم تبریز در مجلس را با خود یدک میکشد و چهار سال نائبرئیسی اول مجلس شورای اسلامی از سوابق اوست.
مسعود پزشکیان از جهت رویکرد سیاسی یکی از اعضای باسابقه جبهه اصلاحات محسوب میشود.
سبد رای:
🔻پزشکیان آذری زبان است و سبد بزرگ رای او را میتوان در استان آذربایجان غربی و جمعیت آذری زبان کشور جست و جو کرد.
🔻او توانسته است ۵ دوره اعتماد مردم تبریز را به خود جلب کند و لاجرم، تبریز میبایست مرکز آرای پزشکیان باشد.
برخی از آمارهای غیر رسمی جمعیت اقوام ترک زبان ایران را بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون نفر تخمین زدهاند و این سبد بیبدیل آرای دکتر پزشکیان است.
🔻البته نامزدهای دیگر نیز بیکار ننشستهاند و برای بدست آوردن قسمتهایی از این سبد رای اقدامات موثری انجام دادهاند.
مثلاً دکتر قالیباف، یک آذری زبان خوش نام، یعنی علی نیکزاد نماینده مردم اردبیل و نائبرئیس اول خود در مجلس را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتیاش منصوب کرده است تا بتواند با همراهی او، قسمتی از رای ترکها را جذب کند.
🔻پزشکیان، پزشک است و مدتی وزیر بهداشت بوده، پس باید سبد رای قابل توجهی در بین جامعه ۵۰۰هزار نفری سلامت کشور و خانوادههای آنها داشته باشد؛ البته همانطور که در یادداشت اول گفته شد او این سبد را با قاضیزاده هاشمی و زاکانی شریک است.
🔻سومین سبد رای دکتر مسعود پزشکیان در بین احزاب و جریانهای اصلاحطلب کشور خواهد بود.
آقای پزشکیان تنها نامزد اصلاحطلب این دوره است و قطعا منافع حزبی حکم میکند، همه جریانات اصلاحطلب از او حمایت کنند. او خوب میداند که برای موفقیت در انتخابات میبایست طرفداران ایدئولوژیک اصلاحطلبان، که معمولا تحت تاثیر تبلیغات رسانههای غربی با انتخابات قهر هستند را به پای صندوق های رای بکشاند و سبد رای خود را پر کند.
🔻دکتر مسعود پزشکیان با دو شرط محتمل است که رئیس جمهور ایران شود، اول اینکه اصلاح طلبان را قانع کند که در انتخابات مشارکت پر شور داشته باشند و دوم اینکه رقبای اصولگرایش اجماع نکنند و حاضر نشوند که به نفع یکدیگر انصراف بدهند.
📎البته انتخابات در ایران بسیار پیچیده است و ایرانیان نشان دادهاند که در آخرین لحظات تصمیماتی میگیرند که قابل پیشبینی نیست. والله اعلم
✍محمدصادقناطقی
پایگاه خبری قم پویا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش حیرتآور خبرنگار ارشد بیبیسی از حملات موفق و بیسابقه حزبالله لبنان علیه رژیم صهیونیستی:
⭕️ ما شاهد یکی از بزرگترین حملات حزبالله هستیم؛ فقط در یک دقیقه ۹ پهپاد به اسرائیل فرستاده شد که از گنبدآهنین عبور کردند!
⭕️ در طی ۲ ساعت دو دسته چهل تایی موشک شلیک کردند! امروز هم حزبالله دسته دسته ۳۰ تایی ۳۰ تایی موشک به اسرائیل شلیک کرده که باعث آتشسوزیهای وسیعی شده است!
✅سبد رای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
3⃣ حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی – یادداشت سوم
➕سبد رای اصطلاحی است رایج در دانش علوم سیاسی به معنی مجموعه آرای رای دهندگانی که به طور جمعی و همیشگی به یک حزب، جریان یا صنف خاص رای میدهند.
در حقیقت سبد رای ، تعداد آرای یک فرد فارغ از تبلیغات، اجماع و اتفاقات خاص ایام انتخابات است.
در این یاداشت قصد داریم سبد رای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ را بررسی کنیم. بسیار واضح است که ما در اینجا قصد پیشبینی نتیجه انتخابات را که به عوامل مختلفی وابسته است را نداریم.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی:
🔻او متولد ۱۳۳۸ در شهر مقدس قم است و تحصیلات حوزوی سطح ۴ (معادل دکتری) در زمینه فقه و حقوق اسلامی دارد.
پورمحمدی فعالیتهای خود را در قوه قضائیه و به عنوان دادستان در شهرهای مختلف کشور آغاز کرد. سپس به وزارت اطلاعات رفت و در آنجا تا سطح قائم مقام وزیر ترقی نمود.
🔻او در دولت اول احمدینژاد ۲سال و نیم وزیر کشور بود و در دولت اعتدال ۴ سال وزیر دادگستری شد و همچنین مدتی را با عنوان جانشین کل نیروهای مسلح در امور ناجا فعالیت نمود و با حکم آیتالله هاشمیشاهرودی ۵ سال رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود و هماکنون رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.
🔻حجتالاسلام پورمحمدی به صورت واضح از مشرب سیاسی خاصی پیروی نکرده است اما در مجموع میتوان او را در زمره اصولگرایان متمایل به اعتدالیون دستهبندی نمود.
او هماکنون دبیر کل جامعه روحانیت مبارز است؛ لازم به ذکر است که رئیس شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز آیتالله موحدی کرمانی رئیس کنونی مجلس خبرگان و سخنگوی آن حجتالاسلام مصباحیمقدم است.
سبد رای:
🔻با توجه به حضور چهارساله مصطفی پورمحمدی در دولت حسن روحانی، یکی از سبدهای رای مهم او قطعا اعتدالیون خواهند بود. از این جهت او را میتوان نماینده دولت یازدهم و دوازدهم در بین نامزدهای انتخابات پیشرو دانست. هر چند بررسیهای آماری نشان میداد، محبوبیت دولت دوازدهم در روزهای پایانیش به کمترین حد ممکن رسیده بود، اما حتما مدیران آن دولت علاقمند هستند یکی از خودشان رئیس جمهور شود و تلاش میکنند تهمانده محبوبیت اندک دولت روحانی را خرج پورمحمدی کنند.
🔻سبد رای دیگر حجتالاسلام پورمحمدی را میتوان در دولت احمدینژاد جستوجو کرد، البته با توجه به برکناری او توسط احمدینژاد، بعید است کسی مصطفی پورمحمدی را یک احمدینژادی بداند، اما به هر حال او میتواند قسمتی از مدیران آن دوران و مردمی که هنوز نیمچه ارادتی به رئیس دولت نهم و دهم دارند را متقاعد کند که به او رای دهند، هرچند این کار بسیار سخت است.
🔻پورمحمدی مدت طولانی از عمر خود را در قوهقضائیه کشور سپری کرده است، لذا انتظار میرود در بین جامعه بیش از ۱۰۰هزار نفری کارمندان این قوه و حدود ۱۵۰ هزار نفری وکلا و خانواده آنها یک سبد رای اختصاصی برای خود ذخیره داشته باشد.
🔻حجتالاسلام پورمحمدی تنها نامزد روحانی این دوره از رقابتهای انتخاباتی کشور است، لذا از این جهت میتواند ممتاز باشد.
اعتماد مردم ایران در طول تاریخ به روحانیت بسیار زیاد بودهاست، جالب است بدانیم، از ۱۳ رئیس جمهور منتخب مردم، ۹ بار حوزویون، پیروز انتخابات بودهاند.
🔻سبد رای بعدی پورمحمدی قاعدتاً باید طلاب و علما باشند، اما عدم ارتباط پورمحمدی با هملباسهای خودش و حضور او در دولت تدبیر و امید، این پایگاه رای او را بسیار خدشهدار نمودهاست.
🔻آخرین سبد رای شیخ مصطفی پورمحمدی، سبد رای احزاب سیاسی است. درست است که هم اکنون پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت است و درست است که جامعه روحانیت توانست ۶۶ کرسی از ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری را به خود اختصاص دهد و درست است که جامعه روحانیت جزء جریانات اصولگرای کشور دستهبندی میشود، اما هیچ کدام از این امتیازات باعث نمیشود که اصولگرایان، حول محور پورمحمدی به اجماع برسند، که این را باید در مشی سیاسی خود او که قبلا توضیح دادهشد پیگیری کنیم.
اما به هر حال مصطفی پورمحمدی قطعاً در بین روحانیون سنتی و همچنین انقلابیون سنتی یک پایگاه رای حداقلی خواهد داشت.
🔻آنچه میتواند حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی را به پدیده انتخابات تبدیل و یکبار دیگر اتفاق عجیب سال ۹۲ را تکرار کند، این است که اعتدالیون و جامعه روحانیت بتوانند اصلاحطلبها را قانع کنند که پزشکیان انصراف دهد، تا شاید حمایت سرسختانه بزرگان اصلاحات و اجماع اعتدالگرایان و طیف سنتی انقلابیون به اضافه عدم اجماع اصولگرایان، باعث شود در کمال ناباوری نام مصطفی پورمحمدی با یک رای ناپلئونی به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران از صندوق بیرون بیاید و الله اعلم.
✍محمدصادقناطقی
——————————
📣قـمپـویا، ذرّهبینی زیـر پوسـت شـهر🔍
🆔https://eitaa.com/joinchat/1057358004C5aec845c84
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 سید حمید حسینی رییس اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق از حاج قاسم نقل میکند که ایشان دو آرزو داشت، یکی ریاستجمهوری قالیباف و دیگری وزیر خارجه شدن امیرعبداللهیان … حتی زمانی که با فشارها شهید امیرعبداللهیان مجبور به خروج از وزارت خارجه شد، دکتر قالیباف او را مشاور رییس مجلس کرد.
-----------------
#کارنامه
#مدیریت_جهادی
#قالیباف
#انتخابات_۱۴۰۳
🔴 جلیلی: مسائلی مثل حجاب و فیلترینگ پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتی
🔹عرصۀ فضای مجازی یک فرصت است که ابعاد مختلف دارد. آسیبهای فضای مجازی را با مسئولیتپذیری میشود حل کرد نه با محدودیت.
آقای جلیلی هم در خصوص حجاب و فضای مجازی، همان حرف دکتر قالیباف را زد... قابل توجه دوستان عزیزم
هدایت شده از قم پویا
✅سبد رای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
4⃣ دکتر علیرضا زاکانی– یادداشت چهارم
➕سبد رای اصطلاحی است رایج در دانش علوم سیاسی به معنی مجموعه آرای رای دهندگانی که به طور جمعی و همیشگی به یک حزب، جریان یا صنف خاص رای میدهند.
در حقیقت سبد رای ، تعداد آرای یک فرد فارغ از تبلیغات، اجماع و اتفاقات خاص ایام انتخابات است.
در این یاداشت قصد داریم سبد رای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ را بررسی کنیم. بسیار واضح است که ما در اینجا قصد پیشبینی نتیجه انتخابات را که به عوامل مختلفی وابسته است را نداریم.
دکتر علیرضا زاکانی:
🔻او متولد سال ۱۳۴۴ در شهر ری و دارای مدرک دکتری پزشکی هستهای از دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
🔻زاکانی با مسئولیت بسیج دانشجویی کشور فعالیتهای سیاسی و اجتماعی خود را آغاز کرد. از سال ۸۳ تا ۹۵ یعنی ۳ دوره متوالی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود و یک سال نیز عضو هیئت رئیسه مجلس شد و همچنین سال ۹۹ به عنوان نماینده مردم استان قم به مجلس یازدهم راه یافت و ریاست مرکز پژوهشهای مجلس را بر عهده گرفت.
🔻زاکانی نمایندگی مردم قم را در میانه راه رها کرد و با رای اعضای شورای شهر تهران، در سال ۱۴۰۰ شهردار پایتخت شد.
🔻فعالیت زاکانی با دو دوره حضور در هیات منصفه مطبوعات و ایفای نقش به عنوان مدیر مسوول نشریه پنجره او را به عنوان یک فرد رسانهای به جامعه معرفی کرده است؛ همچنین خبرگزاری جهاننیوز وابسته به علیرضا زاکانی است.
🔻فعالیتهای گسترده حزبی و تشکیلاتی دکتر زاکانی در جریان اصولگرای کشور او را از بقیه نامزدها متمایز میکند.
او همیشه عضو موثر و یا مسئول احزاب و گروههای مختلف انقلابی کشور از جمله: جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی، جبهه تحولخواهان انقلابی، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، ائتلاف بزرگ اصولگرایان، جمعیت حماسهسازان انقلاب اسلامی، جبهه متحد اصولگرایان، جبهه اصولگرایان تحول خواه، ائتلاف آبادگران ایران اسلامی و … بوده است.
سبد رای:
🔻با توجه به اینکه دکتر زاکانی ۳دوره نماینده مردم تهران در مجلس بوده و هماکنون نیز شهردار تهران است، اولین و مهمترین سبد رای او باید در پایتخت تعریف شود، سبدی که هم پر و پیمان است و هم سرریز آن در تمام کشور میتواند جاری شود.
🔻رییس ستاد انتخابات استان تهران در ۱۱ اسفند سال گذشته واجدین شرایط رای دادن در تهران را ۱۰ میلیون و ۳۰ هزار و ۱۹۱ نفر اعلام کرد.
🔻اگر زاکانی قادر باشد مردم پایتخت را متقاعد کند که به او رای بدهند، میتوان گفت او حدود نیمی از مسیر پاستور را طی کردهاست. اما همگان به خوبی میدانیم این مسیر آنقدرها هم که آمار نشان میدهد هموار نیست، چرا که اولا او این سبد را باید با رقیب قدری به نام قالیباف تقسیم کند، قالیباف هم مانند او نماینده مردم تهران است و هم ۱۲سال شهردار مقتدر پایتخت بوده است، ثانیا گرایشات سیاسی مردم پایتخت تحت تاثیر رسانههای غربی، تفاوت فاحشی با گرایش سیاسی زاکانی دارد و ثالثا آمار مشارکت تهران معمولا از متوسط کشور کمتر است.
🔻سبد رای دوم علیرضا زاکانی را باید در تشکلهای دانشگاهی یافت، زاکانی حدود ۴ سال رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور بودهاست و آنها خاطرات خوشی از روحیات زاکانی میتوانند در ذهنشان داشتهباشند، ولی مشکلی که وجود دارد، این است که فعالیتهای گسترده دانشگاهی دکتر زاکانی به حدود ۲۰سال پیش برمیگردد و بعید است که هنوز آن سبد برای زاکانی باقی مانده باشد. و البته امروز دکتر جلیلی را با توجه به حضورش در مجموعههای دانشگاهی کشور میتوان رقیب جدی او در بین دانشجویان انقلابی قلمداد کرد.
🔻زاکانی عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در هلال احمر نیز فعالیتهای مختصری داشته است، پس سبد رای ۵۰۰هزار نفری کادر درمان کشور و همچنین جمعیت بیش از یک میلیونی اعضای داوطلب هلال احمر ایران (این عدد امروز ۲۲خرداد ۱۴۰۳ توسط رئیس داوطلبان هلال احمر اعلام شد) در صندوق رای زاکانی باید ریخته شود.
🔻اما مشکل اینجاست که زاکانی سبد رای سلامت را با قاضیزاده هاشمی و پزشکیان باید تقسیم کند و ارتباط او با اعضای هلال احمر هرگز آنقدر قابل توجه نبودهاست که بخواهیم این سبد را کاملا متعلق به او بدانیم.
🔻اما آخرین سبد رای دکترعلیرضا زاکانی را باید در لابهلای احزاب و جریانات متکثر اصولگرایی که زاکانی یا رئیس و عضو موثر آنها بوده و یا در حد یک چای خوردن در جمعشان حضور داشته، جست وجو کرد.
🔻ولی گفت و گوهای درون حزبی این چند روز نشان داده است که اقبال این احزاب به قالیباف و در مرحله بعدی به جلیلی بسیار بیشتر از زاکانی است.
🔻آنچه از بررسی سبد آرا مشخص میشود، این است که زاکانی شانس چندانی برای مدیریت قوه مجریه ندارد.
والله اعلم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️لحظاتی از گفتگوی رهبر معظم انقلاب با حضرت آیتالله مکارم شیرازی در جریان عیادت حضرت آیتالله خامنهای از ایشان در بیمارستان
🔹️ خیلی ما اشتیاق داشتیم زیارت کنیم شما را اما نه در بیمارستان!
🔹️ شما در تمام این سالیان عمر مبارک و مفید و وجودتان نافع بوده است.
♦️ ارزیابی سومین نظرسنجی انتخاباتی شناخت
#تحلیل
✍️ احسان کیانی
🗓 ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔹 سومین نظرسنجی «مرکز تحقیقات اجتماعی و دادهکاوی شناخت» وابسته به «مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد» درباره گرایش انتخاباتی مردم نسبت به چهاردهمین دوره رقابتهای ریاستجمهوری که از ۲۴ تا ۲۶ خرداد به روش تلفنی و با جامعه آماری ۱۰۰۰ نفر برگزار شده، نشان میدهد که آرای مرددین به سمت آقایان پزشکیان و قالیباف تمایل یافته است. نتایج این نظرسنجی ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ منتشر شد.
🔸 طبق این میزان مشارکت ۵۲ درصد برآورد شده و افرادی که قصد مشارکت داشتهاند، گرایش خود به نامزدهای مطرح را چنین بیان داشتهاند.
📶 محمدباقر قالیباف ۳۴ درصد
📶 سعید جلیلی ۲۱ درصد
📶 مسعود پزشکیان ۲۱ درصد
📶 امیرحسین قاضیزاده ۲ درصد
📶 علیرضا زاکانی ۱ درصد
📶 مصطفی پورمحمدی ۱ درصد
📶 مردد ۱۶ درصد
📶 بیپاسخ ۴ درصد
🔹 سه نکته مهم از روند نظرسنجیهای این مرکز به دست میآید
1️⃣ میزان مشارکت در بازه ۵۰ تا ۵۵ فریز شده است.
2️⃣ آرای دکتر جلیلی به سقف خود رسیده و بعید است با تداوم کنشورزی فعلی کمپین ایشان، بتواند بیش از ۲۰ الی ۲۵ درصد آرا را کسب کند.
3️⃣ گرایش افراد مردد عمدتاً به سوی دکتر پزشکیان و در مرتبه بعد به سوی دکتر قالیباف بوده است.
🔸 این نکات را در تغییر معنادار آرا نسبت به موج دوم نظرسنجی که ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ منتشر شد میتوان دریافت. میزان این تغییرات بدین ترتیب بوده که از آرای مرددین حدود ۱۲ درصد کاسته شده که نزدیک به ۷ درصد به آرای دکتر پزشکیان و حدود ۵ درصد به آرای دکتر قالیباف افزوده شده است.
🔹 میزان تغییر در آرای دیگر نامزدها بسیار اندک و تا حدی نامحسوس بوده است. گرچه از آرای دکتر قاضیزاده ۱ درصد کاسته شده و آرای حجتالاسلام پورمحمدی به بیش از ۱ درصد رسیده ولی این تغییر به حدی نیست که بتوان کمپین آقای پورمحمدی را شگفتیساز این روندپژوهی قلمداد کرد. کاهش اندک آرای دکتر زاکانی نیز نشان میدهد عملکرد وی در شهرداری تهران به تدریج به پاشنه آشیل کمپین او بدل خواهد شد.
✅ به نظر میرسد با جهتیابی آرای مرددین به سوی آقایان قالیباف و پزشکیان، به مرور سناریوی تکقطبی مبتنی بر پیروزی شکننده دکتر قالیباف در دور اول رنگ ببازد و سناریوی سهقطبی میان وی با آقایان پزشکیان و جلیلی پررنگتر شود. در صورت تداوم روند فعلی، حتی اگر ۱۶ درصد مرددین و ۴ درصد بیپاسخ نیز به سمت دکتر پزشکیان میل کند، محتملترین حالت را میتوان راهیابی آقایان قالیباف و پزشکیان به دور دوم انتخابات دانست که در صورت واریز آرای دکتر جلیلی به سمت آقای قالیباف، به پیروزی وی در برابر دکتر پزشکیان منجر میشود.
✅سبد رای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
5⃣ دکتر سعید جلیلی – یادداشت پنجم
➕سبد رای اصطلاحی است رایج در دانش علوم سیاسی به معنی مجموعه آرای رای دهندگانی که به طور جمعی و همیشگی به یک حزب، جریان یا صنف خاص رای میدهند.
در حقیقت سبد رای ، تعداد آرای یک فرد فارغ از تبلیغات، اجماع و اتفاقات خاص ایام انتخابات است.
در این یاداشت قصد داریم سبد رای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه ۱۴۰۳ را بررسی کنیم. بسیار واضح است که ما در اینجا قصد پیشبینی نتیجه انتخابات را که به عوامل مختلفی وابسته است را نداریم.
دکتر سعید جلیلی:
🔻او متولد ۱۳۴۴ در مشهد و دارای مدرک دکتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) است.
🔻جلیلی با آغاز جنگ، عازم جبهه شد و در عملیات کربلای ۵، پس از مجروح شدن از ناحیه پای راست و نبود امکانات کافی در منطقه عملیاتی به صورت کامل پای خود را از دست داد.
🔻وی در سال ۱۳۶۸ و با پایان یافتن جنگ، وارد وزارت امور خارجه شد و از پایینترین سطح در این وزارتخانه فعالیتهای خود را آغاز و در دولت اصلاحات معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه شد.
🔻او مدتی با عنوان مدیر بررسیهای جاری دفتر رهبری به ایفای نقش پرداخت.
🔻جلیلی در دولت احمدینژاد به وزارت خارجه بازگشت و بهعنوان معاون اروپا و آمریکا فعالیت نمود و در این مدت بههمراه علی لاریجانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.
🔻با استعفای علی لاریجانی در سال ۱۳۸۶ دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد؛ اما با روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ او برکنار شد.
🔻اوج فعالیتهای سعید جلیلی، در عرصه مذاکرات هستهای بود و مردم ایران او را به عنوان یک دیپلمات و مذاکرهکننده هستهای میشناسند. وی هماکنون با حکم مقام معظم رهبری، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
🔻سعید جلیلی هرگز فعالیتهای تشکیلاتی و حزبی نداشتهاست، اما رویکرد او اصولگرایی است و پایگاه اصلی حزبی او را میتوان جبهه پایداری دانست.
سبد رای:
🔻شهر مقدس مشهد و استان خراسان رضوی اولین پایگاه سبد رای سعید جلیلی است؛ اما همانطور که در یادداشتهای قبلی اشاره شد، او این سبد رای را با دیگر همشهریان خود یعنی قالیباف و قاضیزاده هاشمی شریک است.
🔻خراسان رضوی بعد از تهران پرجمعیتترین استان کشور است و واجدین شرایط رای دادن در این استان بیش از ۴میلیون ۷۵۰ هزار نفر اعلام شدهاست.
🔻پدر سعید جلیلی اصالتا اهل بیرجند است و در سال ۹۲ او بیشتر درصد آرای مردم استان خراسان جنوبی را به خود اختصاص داد؛ اما تعداد واجدین شرایط رای در این استان فقط ۶۱۰هزار نفرند که اگر همه آنها در انتخابات شرکت کنند و همه آنها به سعید جلیلی رای دهند باز هم نمیتوانند کمک چندانی به هم ولایتیشان برای رسیدن به پاستور بکنند.
🔻سبد رای دیگر دکتر جلیلی را باید در احزاب و جریانات اصولگرایی جست و جو کرد، اما با توجه به عدم تعامل او با احزاب انقلابی، نمیتوان خیلی امیدوار بود که جریان تشکیلاتی جبهه نیروهای انقلاب اسلامی بر سر سعید جلیلی به اجماع و وفاق برسند و البته رقیب سرسختی چون قالیباف و رقیب تشکیلاتی چون زاکانی، میدان احزاب را برای جلیلی بسیار تنگ میکند.
🔻تنها حزبی که میتوان آنان را از حامیان جلیلی دانست، جبهه پایداری است، که آن هم با توجه به نتیجه انتخابات هئیت رئیسه مجلس و همچنین گفتوگوهای درون حزبی که بعضا به بیرون درز میکند، نشان میدهد که تمایلشان به قالیباف بیشتر است و یا دست کم نیمی از اعضای موثر پایداری رقبتی به جلیلی ندارند.
🔻سبد رای دیگر جلیلی که میتوان گفت در آن بیرقیب است، تشکلهای انقلابی دانشگاههای کشور است، حضور مستمر جلیلی به عنوان سخنران در همایشهای دانشگاهی، او را به چهرهای گفتمانی مبدل نمودهاست که در بین جوانان انقلابی دانشجو محبوبیت زیادی دارد.
🔻این پایگاه رای را میتوان در درجه اول برای جلیلی و در درجه دوم و با اختلاف زیاد برای زاکانی دانست.
🔻هر چند دانشجویان انقلابی کشور، جمعیتشان خیلی زیاد نیست، اما شور و نشاط جوانیشان همیشه جلیلی را همراهی کردهاست.
🔻واقعیت این است که این سبدهای رای هیچ کدام قادر نخواهند بود سعیدجلیلی را رئیس قوه مجریه کشور نمایند پس لازم است آخرین و بزرگترین سبد رای او را بررسی کنیم.
🔻مهمترین و موثرترین سبد رای جلیلی، رایهای نخبگانی است. همگان بیش از آنکه جلیلی را یک مدیر اجرایی بدانند او را یک نظریهپرداز انقلابی و شخصیت دانشگاهی میشناسند او سبد رای قابل توجهی در بین نخبگان و اساتید انقلابی حوزه و دانشگاه میتواند داشتهباشد.
🔻طبیعی است که جامعه نخبگانی کشور محدود باشند، اما تاثیرگذاری آنها بر روی قشر خاکستری میتواند رای چند میلیونی را برای جلیلی به ارمغان بیاورد.
انتخابات سال ۹۲ نشان داد خواستگاه رای نخبگانی جلیلی شهر مقدس قم است.
🔻با همه این توصیفات، عدم همراهی قشر خاکستری جامعه باعث میشود کار جلیلی برای رسیدن به صندلی رئیس اجرایی کشور بسیار سخت باشد. حقیقت این است که جلیلی زمانی میتواند رئیس جمهور اسلامی ایران شود که اول احزاب و جریانهای اصولگرا با او همراه شوند و دوم گفتمان او فراتر از جامعه نخبگانی کشور و در بین عموم مردم جاری شود. والله اعلم
——————————
📣قـمپـویا، ذرّهبینی زیـر پوسـت شـهر🔍
🆔https://eitaa.com/joinchat/1057358004C5aec845c84
🔰واحد سیاسی تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم با همکاری جنبش دانشجویی قسط و بسیج واحد خواهران دانشگاه قم برگزار میکند :
💢مناظره انتخاباتی
⭕️ باحضور نمایندگان ستاد انتخاباتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شهر قم
📌 نمایندگان دعوت شده از ستاد نامزدهای:
- جناب آقای دکتر جلیلی
- جناب آقای دکتر قالیباف
- جناب آقای دکتر پزشکیان
📆 تاریخ: چهارشنبه 30 خردادماه
⏳ ساعت: 17 الی 19
🏫 مکان: دانشگاه قم ، دانشکده فنی و مهندسی ، تالار شهید احمدی روشن
🎫امکان حضور برای عموم دانشجویان ، طلاب و مردم محترم بلامانع میباشد.
#ویژهی_عموم_دانشجویان
🎤 به همراه پرسش و پاسخ دانشجویی
(ستاد انتخابات دانشجویی دانشگاه قم)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#واحد_سیاسی
#جامعه_اسلامی_دانشجویان_دانشگاه_قم
🌐@jadqomu