نقد جریان انقلاب به مجلس است نه به دولت
بنظر کابینهای منعطف و در فضای آرامی از نظر سیاسی بسته شده (از نظر کارآمدی نیاز به گذر زمان است) و آنچه امروز محل مناقشه است نه عملکرد دولت و معرفی کابینه، بلکه نحوه مواجهه مجلس با کابینه است، در واقع باید فراموش نکنیم در مورد کابینه نکات مهمی مطرح است:
۱. امثال ظریف و بسیاری از حامیان دولت از روز معرفی کابینه تا الان با دولت دچار زاویه و اختلاف اند.
۲. کابینه میتوانست کاملا از یک جناح سیاسی و با افرادی چون عباد، آخوندی، ابتکار، مولاوردی و ... چیده شود.
۳. حضور سه وزیر از دولت شهید رئیسی، چند وزیر با گرایشات اصولگرایی و جدل علنی برخی اصلاح طلبان با دولت جدید یعنی پزشکیان با طیف تندروی جناح خودش جنگیده و برای این کابینه وفاق گونه امتیاز داده و حتماً انتظار همراهی از مجلس داشت.
۴. فضای حاکم بر کشور و نیاز جدی به همدلی و هم افزایی همانگونه که حضور و حواشی ظریف را برنتابید، توئیت رسایی مینی بر عدم رای اعتماد به چند گزینه وزارت را هم برنتابید.
هیچکدام از این موارد موجب نمی شد مجلس اصول و شاخص های رهبری را نادیده بگیرد، سوابق و عملکرد افراد معرفی شده را نادیده بگیرد و ..، خطر جدی عبور از گزینه های کمتر شناخته شده کابینه بود که در واقع می تواند پوششی برای چهره های همیشگی و پشت صحنه باشد، حال باید مجلس با ارزیابی و نظارت هوشمندانه مواظب این چهره ها باشد.
https://eitaa.com/ejmae_enghelabiha
آقایان، بن بست و ناامیدی قاتل جوانان است
قبل از انتخابات دور دوم ریاست جمهوری شبی میهمان نمازگزاران یکی از مساجد قدیمی تهران بودم، بحث خودم را که کامل مطرح کردم چند بار تاکید کردم هر دو کاندیدای انتخابات آدم های سالم، متشرع و مورد اعتماد نظام هستند، سعی نکردم با نگاه سلبی و #تخریبی مخاطب را به نقطه ای برسانم که اگر رقیب پیروز شد دیگر وامصیبتا و کشور دست نا اهلان افتاد و... ، دلیل داشتم:
اول اینکه من خودم هر جا #مطالبه_گری، تبیین و ... را برای تشکل ها و دانشجویان توضیح میدم، اصرار دارم که مطالبه یا موضوع #حیثیتی نشود، یعنی نگوییم اگر برجام تصویب شود دیگر کار نظام تمام است، همه این ها خائن اند، نگوییم اگر رقیب رای بیاورد کشور تقدیم غرب می شود و از هم می پاشد و ...، این نگاه صفر و صدی باعث می شود در بلند مدت بعد از اتفاقاتی چون تصویب برجام و یا باختن در انتخابات ریاست جمهوری و... جوان متعهد و دلسوزی که تمام توان خودش را پای کار آورده با بن بست و #سیاهی_مطلق رو به رو شود، فرض کنید گفتیم که اگر فلان بشود بیچاره می شویم، حالا فلان شده و جوانی مانده با مطالبه شکست خورده، رقیبِ پیروز و حس منفی نسبت به نظام که اگر غرب کافر است و #غربگرا خائن پس این بلبشو توضیحش چیست؟ اگر این نفرات فتنه گرند و دستشان به خون دوستان ما آلوده است پس #وزیر شدنشان از مسیر #مجلس انقلابی و نظام اسلامی چیست؟ این بن بست بدترین اتفاق در مسیر #تربیت یک نسل انقلابی جوان است.
(از طرفی حیثیتی نکردن مطالبه، درخواست رهبری از مطالبه گران و تشکل ها نیز هست)
دلیل دوم هم این که خب بالاخره آقای پزشکیان بعنوان کاندیدای رقیب جریان مطلوب ما، اولاً مدیر خروجی همین #سیستم است، ثانیاً از مبادی رسمی و قانونی احراز صلاحیت همین سیستم رد شده است، ثالثا رای مردم را هم به هر طریقی کسب کرده است، حالا جوانی که تا دیروز شنیده او و دار و دسته اش خائن و فتنه گر هستند، حالا چگونه ذیل سیستمی با مدیریت اینها زندگی کند، چگونه همچنان حس و حال انقلابی و مترقی اش را حفظ کند و امیدوار بماند؟
#مهمترین سرمایه نظام اسلامی،جوانان مومن و متعهد هستند، این سرمایه نباید در دعوای حزبی و جناحی خرج شود یا به بن بست کشیده شود ، لذا هر نگاه صفر و صدی، دعاوی حیثیتی و... نهایتاً یک دو قطبی آشتی ناپذیر درپی دارد، نمونه اش آشی بود که ۱۴۰۱ عده ای برای بخشی از جوانان این کشور پختند و بعد از شکست #توهم انقلاب شان یا در بن بست مطلق اند و یا همچنان متنفر از بخشی دیگر از جامعه!
درنهایت ما می مانیم و ایران و سرنوشتی که بهم گره خورده است.
#حمزه_دستیار
https://eitaa.com/ejmae_enghelabiha
🔴 بفرمایید کمی خاطره آموزشی
هر وقت از تبعیض آموزشی و توزیع نابرابر امکانات نوشتیم، عده ای که طعم استضعاف نچشیدند با دفاع از مدارس خاص نوشتند و طعنه زدند، ما زوایایی از تبعیض را دیدیم که دیگران در فیلم ها دیدند و برای همین درگیر از ماجرا ندارند، وقتی من در بخشی کوچک از استان کهگیلویه و بویراحمددانش آموز دبیرستانی بودم، بعضی همکلاسی هایمان از روستاها پیاده می آمدند، معلم زیست، شیمی و فیزیک روستاهایمان یک نفر بود، قطعاً او در بهترین حالت یکی از آن ها را باید درس می داد، مسئله حتی این هم نیست!
همین مدارس خاص که فکر می کنند خیلی شاهکار است در بعضی استان ها هیچ شباهتی به مدرسه هم نامش در شهرهای بزرگ ندارد، یعنی مدرسه نمونه دولتی در استان ما کجا در تهران کجا؟!
من مدرسه نمونه بودم، نمونه دولتی آزادگان گچساران، بخش تاریک خاطرات نوجوانی ام (۱۲ـ۱۳ـ۱۴ سالگی)، مدرسه شبانه روزی که هیچ امکاناتی نداشت، ۱۱۳ کیلومتر دور از خانواده در خوابگاهی با شرایط پادگان نظامی، بیرون از محیط شهری،نخبه های دانش آموزی استان با کابل برق کتک می خوردیم چرا؟ بخاطر خندیدن با صدای بلند در خوابگاه!
برای فوتبال بازی کردن(بعنوان تنها سرگرمی پادگان-مدرسه) در روزهای تعطیل باید بجای مستخدم مدرسه کلاس ها را تی می کشیدیم تا با تئاتر مسخره مستخدم و مسئول شیفت خوابگاه، توپ و اجازه دو ساعت بازی بدهند. هفته ای دو روز در ساعاتی خاص فرصت حمام داشتیم، راس ساعت ۲۱ کابل به دست نظافت اتاق ها چک می شد و ۲۲ خاموشی بود،روزی یکساعت اجازه استفاده از تلویزیون، هفته ای یکبار فرصت خروج از حیاط خوابگاه (پادگان)به مدت ۲ الی ۳ ساعت که اگر دیر می آمدیم با سیم و کابل برق دفتر خوابگاه آنچنان پذیرایی میشدیم که دیگر هوس مرخصی ساعتی به سرمان نزند.
بچه ۱۲ ساله مردم، دور از خانواده چنان شخصیتش له می شد که سالها برای ترمیم آن باید می جنگید، مدرسه با مدرسه، شهر با شهر، نحوه تدریس، امکانات و روح و روان مربی، معلم و دانش آموز متفاوت است.
پ.ن: ما وقتی از نبود عدالت آموزشی میگیم هزاران ابعاد داره که باید از همه جهات بهش نگاه کرد و ملاحظات آن را فهمید و دید، این داستان کوزت وار که نوشتم تازه برای بهترین مدارس ما بود، لذا وقتی حرف از تبعیض میزنیم شما باید از دید دانش آموز سیستان و بلوچستان و روستاهای چهارمحال بختیاری نگاه کنید نه از دید فانتزی ...
#حمزه_دستیار
https://eitaa.com/ejmae_enghelabiha
من هر روز به این دو گروه بدبین ترم
این روزها عده ای با اشاره به کلامی از امام علی (ع) می گویند: (كَثرَةُ الوِفاقِ نِفاقٌ): موافقتِ زياد یا #وفاق زیادی [نشانه] نفاق است. بعد پایان جمله نقطه میگزارند و طیف #قالیباف_پزشکیان یا آنها که خیلی خیلی دم از وفاق میزنند را تخطئه می کنند درحالیکه صحبت معصوم ادامه دارد و می فرمایند:(كَثرَةُ الخِلافِ شِقاقٌ: مخالفتِ زياد [نشانه] دشمنى است.) حالا گروه دوم، بخش دوم سخن را منتشر و بخش اول را نادیده میگیرد.
جریانات اندک دو سر طیف یه جمله راهبردی امیرالمومنین را دو تکه کرده و امام را هم به نفع خود #تفسیر_به_رای می کنند، لذا انتظار مصلحت و منفعت ملی از کلام و رفتار این افراد عبث عبث است.
مواظب باشیم سرنخ و تحلیل را از این دو طیف نگیریم.
وفاق نه آن است که منافع قالیباف_پزشکیان را تامین کند و محل تقسیم مناصب بین آنها باشد و دیگران را به اسم رمز وفاق ساکت کنند و نه حقی برای ناامید کردن مخالفان برای منافق خواندن وفاق یون است. برداشت شخصی من این است که وفاق جریانی، جبهه ای و فراگیر هنوز اتفاق نیفتاده و بیشتر شاهد بهره برداری رسانه ای هستیم تا وفاق میدانی، وفاق را ظرف ۶ ماه آینده از انجام یا عدم انجام تغییرات از سطح معاونت وزیر تا سطح مدیر مدرسه خواهیم دید.
#حمزه_دستیار
https://eitaa.com/ejmae_enghelabiha