💠 قال رسولالله (صلیالله و علیه وآله)
🍀صِلَةُ الرَّحِمِ وَ حُسنُ الخُلقِ وَ حُسنُ الجَوارِ یَعمُرانِ الدّیارَ وَ یَزیدانَ فِى العمارِ.
💐 صله رحم، خوش اخلاقى و خوش همسایگى، شهرها را آباد 🌲و عمرها را زیاد مى کند.
📚نهج الفصاحه، ح ۱۸۳۹
👈لطفا با ارسال مطالب همراه لینک ؛در معرفی کانال به دیگران ما را یاری کنید.🌺
#حدیث
#پیامبراکرمصلیاللهوعلیهوآله
#خوشاخلاقی
#عکستولیدی
#عکسنوشتهتولیدی
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃
🌱🍃🌱🍃🌱🍃
🌱🍃🌱🍃🌱
✨طلا کردن سنگریزه✨
🌼ازْدی به طواف کعبه🕋 اشتغال داشت و شش دور را انجام داده بود و می خواست دور هفتم را انجام دهد، که چشمش در سمت راست کعبه🕋، به گروهی از حاجیان افتاد که گرد جوانی خوشرو و خوشبو حلقه زدهاند. او دارای هیبتی مخصوص بود و برای حاضران سخن میگفت. ازدی به حضورش مشرّف میشود و سخنانش را میشنود.
🌺ازدی میگوید: خوش سخنتر از او کسی ندیدم و زیباتر از کلامش، کلامی نشنیدم، پرسیدم: این کیست؟
🍃گفتند: فرزند رسول خداست که سالی یک روز، برای دوستان خاص خود، ظاهر میشود و سخن میگوید. ازدی به حضرتش عرض میکند: مرا هدایت کنید.
✨حضرت سنگریزهای کف دستش مینهد. ازدی دستش را میبندد.
🌟کسی از او میپرسد: چه به تو داد؟ ازدی میگوید: سنگریزه. ولی وقتی که دستش را باز میکند، میبیند طلاست.
🍃سپس حضرت به وی میفرماید: حجت بر تو تمام شد و حق بر تو آشکار گردید.آیا مرا میشناسی؟ ازدی میگوید: نه. فرمود:🌹 انَا الْمَهْدی وَ انَا قائِم الزَّمان؛🌹 من مهدی قائم زمانه هستم که زمین را از عدل و داد پر خواهم کرد، وقتی که از ظلم و جور پر شده باشد. زمین هرگز از حجت خالی نمیماند و مردم هرگز بدون رهبر نیستند. این امانتی است نزد تو که به جز برای برادران حقجوی خود، به کسی نگو.
📚 امام زمان (ع) سرچشمه نشاط جهان، ص: 146؛
👈لطفا با ارسال مطالب همراه لینک ؛در معرفی کانال به دیگران ما را یاری کنید.🌺
#مهدویت
#امامزمان_علیهالسلام
#داستان
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
⚜هر روز با کلام خدا
🦋هر کس مراقب و حافظى دارد!
🕋«إِنْ كُلُّ نَفْسٍ لَمّٰا عَلَيْهٰا حٰافِظٌ»
🕊هیچ کس نیست مگر اینکه نگاهبانى بر او[گماشته شده ] است.
(طارق/۴)
که اعمال او را ثبت، ضبط و حفظ مى کند، و براى حساب و جزا نگهدارى مى نماید.
همان گونه که در آیات ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سوره انفطار مى خوانیم: وَ إِنَّ عَلَیْکُمْ لَحافِظِیْنَ * کِراماً کاتِبِینَ * یَعْلَمُونَ ما تَفْعَلُونَ: و بر شما مراقبانى گمارده شده نویسنده و بزرگوار که پیوسته اعمال شما را مى نویسند و آنچه را انجام مى دهید مى دانند .
به این ترتیب، شما هرگز تنها نیستید، و هر که باشید، و هر کجا باشید، تحت مراقبت فرشتگان الهى و مأموران پروردگار خواهید بود، این مطلبى است که توجه به آن در اصلاح و تربیت انسان فوق العاده مؤثر است.
قابل توجه این که: در آیه تبیین نشده است: این حافظ چه کسى است؟ و چه امورى را حفظ مى کند؟ ولى آیات دیگر قرآن به خوبى گواهى مى دهد که: حافظان ملائکه اند، و آنچه را حفظ مى کنند اعمال آدمى اعم از طاعات و معاصى است.
این احتمال نیز داده شده که: منظور، حفظ انسان از حوادث و مهالک است، که به راستى اگر مراقبت الهى از انسان ها به عمل نیاید، کمتر کسى به مرگ طبیعى از دنیا مى رود; چرا که حجم حوادث آن قدر زیاد است که احدى از آن سالم به در نمى رود، مخصوصاً کودکان در سنین پائین.
و یا این که: منظور حفظ انسان در برابر وسوسه هاى شیاطین است، که اگر این محافظت الهى نیز نباشد، وساوس شیاطین جن و انسان آن قدر زیاد است که هیچ کس از آن سالم نمى ماند.
ولى، با توجه به این که آیات بعد، سخن از مسأله معاد و حساب اعمال مى گوید، تفسیر اول از همه مناسب تر است، هر چند جمع میان هر سه تفسیر در آیه شریفه نیز بعید به نظر نمى رسد.
جالب این که: میان سوگندهائى که قبلاً یاد شده، با مسأله مراقبت فرشتگان از اعمال آدمى که جواب قسم محسوب مى شود، رابطه زنده اى است; چرا که آسمان بلند و ستارگانى که مسیرهاى منظم خود را همواره مى پیمایند، دلیلى بر وجود نظم و حساب در این عالم بزرگند، پس چگونه ممکن است اعمال انسان ها بى حساب و کتاب باشد، و مراقبین الهى بر آن نظارت نکنند.
📚تفسیر نمونه
👈مطالب تولیدی و برای تهیه آن وقت صرف شده ،کپی بدون لینک ممنوع است. 🚫🙏
#تفسیر
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
💦💦💦
💦💦
💦
🌹قال رضا علیه السلام
💐💐 لاتَطلُبوُا الهُدی فی غَیرِ القُران فَتَضِلّوُا
🔥هدایت راجز از قران مجوییدکه گمراه خواهید شد.
📚امالی شیخ صدوق،ص۴۳۸
👈لطفا با ارسال مطالب همراه لینک در معرفی کانال به دیگران ما را یاری دهید.🌹
#حدیث
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
🍂🍁🍂🍁
🍁🍂🍁
🍂🍁
🍁
✨﷽✨
🏴ماجرای ضامن آهو نامیدن امام رضا(ع) به نقل از شیخ صدوق
✍شیخ صدوق علیه الرحمه در کتاب عیون اخبار الرضا به حکایت شیرین ضامن آهو نامیده شدن امام علی بن موسی الرضا علیه السلام اشاره کرده است.
ابومنصور محمد بن عبدالرزاق طوسی می گوید: روزی برای شکار به بیرون رفتم و یوزی را به دنبال آهویی روانه کردم، یوز همچنان دنبال آهو می دوید تا به ناچار آهو را به پای دیواری کشانید، و آهو آنجا ایستاد. یوز هم روبرویش ایستاد ولی به او نزدیک نمی شد، هر چه کوشش کردیم که یوز به آهو نزدیک شود یوز از جایش نمی جَست و از خود تکان نمی خورد، ولی هر گاه که آهو از جای خود (همان کنار دیوار) دور می شد یوز هم او را دنبال می کرد اما همین که به دیوار پناه می برد یوز باز می گشت تا آنکه آهو به سوراخ مانندی در دیوار آن مزار داخل شد، من وارد مزار حضرت رضا(علیه السلام) شدم و از ابو نصر مُقری(ظاهراً قاری قبر مطهر امام رضا(ع) بوده است) پرسیدم که آهویی که همین حالا وارد مزار شد کو؟ گفت ندیدمش، همان لحظه به جایی که آهو داخلش شده بود وارد شدم و رد پای او را دیدم ولی خود آهو را نه!.
پس از آن پس با خودم عهد کردم که زائران حضرتش را نیازارم و با خوشی با آنها رفتار کنم. از آن پس هرگاه مشکلی برایم پیش می آمد به این«مشهد» روی می آوردم و حاجت خویش را می خواستم خداوند حاجت مرا برآورده می فرمود... و هیچ گاه از خداوند تعالی در آنجا حاجتی نخواستم مگر آنکه آن را مستجاب میکرد و این چیزی است که از برکات این مشهد-که سلام خدا بر ساکنش باد- بر من آشکار شد.
📚منبع: عیون اخبار الرضا؛ شیخ صَدوق؛ به نقل از مقاله استاد دکتر احمد مهدوی دامغانی در کتاب حاصل اوقات؛ ص ۴۵۸-۴۵۷
┄┅┅┅┅❁💚❁┅┅┅┅┄
#داستان
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
✨﷽✨
🏴🏴🏴🏴
🏴🏴🏴
🏴🏴
🏴
◾️ شهادت امام رضا (ع) تسلیت باد ◾️
✍مشهور است که امام رضا علیه السلام در پنج شنبه یا جمعه ۱۱ ذی القعده سال ۱۴۸ قمری در مدینه متولد شد. مأمون که برای حفظ حکومت خود امام رضا علیه السلام را از مدینه به مرو آورده بود و با ترفندهای خود و اطرافیان به اهداف خود نرسیده بود، وقتی که رفتار و قاطعیت آن حضرت را دید، دریافت که گفتار و رفتار آن حضرت در نهایت موجب ضعف و تزلزل حکومت او می شود و از سوی دیگر عباسیّان همواره در مورد ولایت عهدی امام رضا علیه السلام مأمون را تهدید می کردند و به او هشدار می دادند. در نتیجه وی تصمیم گرفت که آن حضرت را به گونه ای از میان ببرد. ولی کاملاً مراقب بود که این عمل به طور کاملاً محرمانه انجام گیرد تا مسئله جدیدی برای حکومتش پیش نیاید. لذا با مسموم کردن آن حضرت به هدف خود رسید. امام علیه السلام در روز آخر صفر بر اثر زهر مسموم و دعوت حق را لبیک گفت و به اجداد پاکش پیوست.
❤️احادیثی از امام رضا(ع):
❶ نان را با کارد قطع مکنید، آن را با دست بشکنید.
⇦الکافی ج۶ ص۳۰۴
❷ هر که اندوه مومنی را برطرف کند، خداوند روز قیامت اندوه او را از دل او بر می دارد.
⇦اصول کافی ج۳ ص۲۸۶
❸ هرکس قدرت بر کاری که گناهان او را بپوشاند و از بین ببرد، نداشته باشد، پس باید بر محمد بر آل او بسیار درود بفرستد، زیرا صلوات گناهان را به کلی ویران می کند.
⇦وسائل الشیعه ج۷ ص۱۹۴
❹ هرگاه بندگان، گناهان جدیدی را بیاورند که قبلا آن را انجام نمی دادند، خداوند هم بلاهای جدیدی را برای آنان می آورد، که قبلا از آن آگاه نبودند.
⇦علل الشرایع ج۲ ص۵۲۲
📚 احادیث الطلاب ص۹۲۴ تا ۹۴۰
┄┅┅┅┅❁💚❁┅┅┅┅┄
#حدیث
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
⚜تربیت فرزند
🌷قالَ رَسُولُ اللهِ - صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِه - : اَحِبُّوا الصِّبْيانَ وَ ارْحَمُوهُمْ وَ اِذا وَعَدْتُمُوهُمْ فَفُوا لَهُمْ فَاِنَّهُمْ لايَرَوْنَ اِلّا اَنَّكُمْ تَرْزُقُونَهُمْ.
🍃رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: كودكان خود را دوست بداريد و با آنان مهربان باشيد،🌸 وقتي به آنها وعدهاي ميدهيد حتماً وفا كنيد🌸 زيرا كودكان، شما را رازق خود ميپندارند.
📚وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۱۲۶
✨✨✨✨
🌳والدین الگوهای عملی برای کودکان هستند ،کودکان گفتارها و رفتارهای بزرگتر ها را تکرار میکنند.
🌲بنابراین،اگر والدین به قولی که به کودکان میدهند وفا نکنند درس عملی ناپسندی به کودک خود دادهاند که تاثیر بدش از بدآموزی گفتار زشت؛ بیشتر است.
👈لطفا با ارسال مطالب همراه لینک در معرفی کانال به دیگران ما را یاری دهید.🌹
#تربیت_فرزند
#عکس_نوشته_تولیدی
#به_قلم_طلبه
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
⚜هر روز با کلام خدا
🦋درمان یکی از دردهای بزرگ اجتماعی
🕋«يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا اِتَّقُوا اَللّٰهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدِيداً»
🕊اى کسانى که ایمان آورده اید، از خدا پروا دارید و سخنى استوار گویید.
(احزاب/۷۰)
این آیه، درباره شایعه پراکنان و موذیان بد زبان، دستورى صادر مى کند که: در حقیقت درمان این درد بزرگ اجتماعى است، مى گوید: اى کسانى که ایمان آورده اید، تقواى الهى پیشه کنید، و سخن حق و درست بگوئید.
قول سدید از ماده سدّ به معنى محکم و استوار و خلل ناپذیر و موافق حق و واقع است، سخنى است که همچون یک سدّ محکم، جلو امواج فساد و باطل را مى گیرد.
و اگر بعضى از مفسران آن را به معنى صواب و بعضى، به معنى خالص بودن از کذب و لغو یا هماهنگ بودن ظاهر و باطن و یا صلاح و رشاد و مانند آن تفسیر کرده اند، همه به معنى جامع فوق برمى گردد.
📚تفسیر نمونه
👈مطالب تولیدی و برای تهیه آن وقت صرف شده ،کپی بدون لینک ممنوع است. 🚫🙏
#تفسیر
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمیه_دامغان
🆔 @harimehayat
🌐 https://eitaa.com/harimehayat