🌴اولین درختی که روی زمین کاشته شد🌴
🍃امام علی علیه السلام فرمودند
💠اوّلین سنگی که بر روی زمین قرار گرفت، حجرالاسود است که آدم (علیه السلام) به همراه خود از بهشت فرود آورد. و اوّلین درخت زمین، نخل ممتازی است که آدم (علیه السلام) به همراه خود از بهشت، پایین آورد.
💠امام صادق (علیه السلام) فرمودند: زمانیکه آدم (علیه السلام) بهسوی زمین هبوطکرد، بر کوه «صفا» فرود آمد. از این روی خداوند برای آن کوه نامی برگرفته از نام آدم (علیه السلام) انتخاب کرده است. حوا (سلام الله علیها) نیز بر مروه فرودآمد و از آن جهت، خداوند برای آن کوه، نامی برگرفته از نام زن (امرأة) قرارداد.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۲۸۸
@harrozbaqoraan
🍃هر گاه على عليه السلام به منبر مى رفت ،
مى فرمود:مسلمان بايد از رفاقت و دوستى سه كس اجتناب كند؛
1. آدم بى باك و هرزه (در گفتار و رفتار).
2. احمق (كم عقل ).
3. دروغگو.
🔸زيرا آدم بى باك و هرزه ، كارهايش را به تو آرايش مى دهد و مى خواهد كه تو هم مانند او باشى ، چنين شخصى هرگز به درد دين و آخرت تو نمى خورد، دوستى با او جفا و سخت دلى و رفت و آمدنش بر تو، ننگ و عار است .
🔸و اما احمق ، هرگز خير و خوبى از او به تو نمى رسد. هنگام مشكلات اميدى به او نيست ، اگر چه در حل آن تلاش كند و چه بسا اراده كند بر تو خيرى رساند (ولى به واسطه حماقتش ) به تو ضرر مى زند. پس مرگ او بهتر از زندگى اوست و سكوت او بهتر از سخن گفتنش و دورى از وى بهتر از نزديكى با او مى باشد.
🔸و اما دروغگو، هيچگاه زندگى با او بر تو گوارا نيست ، سخنان تو را نزد ديگران مى برد و گفته آنان را نزد تو مى آورد، هرگاه صحبتى را تمام كند سخن ديگرى را شروع مى كند، ممكن است گاهى راست هم بگويد ولى مردم باور نكنند، مى كوشد مردم را به يكديگر دشمن سازد، در سينه شان كينه بروياند. پس از خدا بترسيد و مواظب خويشتن باشيد و ببينيد كه با چگونه افرادى رفاقت مى كنيد و طرح دوستى مى ريزيد.
@harrozbaqoraan
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْقائِمُ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که تمام حق های بر زمین مانده، قیام تو را انتظار می کشند...
و دل های غمدیده به امید قیام تو می تپند.
📚 صحیفه مهدیه، زیارت حضرت بقیة الله ارواحنا فداه در سختیها
#اللهمعجللولیکالفرج
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 40🔸
🍃يَبَنِى إِسْراءِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِىَ الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُواْ بِعَهْدِى أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّىَ فَارْهَبُونِ
🍃اى فرزندان اسرائیل! نعمت هایم را كه به شما ارزانى داشتم، به خاطر بیاورید و به پیمانم (كه بسته اید) وفا كنید، تا من (نیز) به پیمان شما وفا كنم و تنها از من پروا داشته باشید.
💠اسرائیل، نام دیگر حضرت یعقوب است كه از دو كلمه ى «اسر» و «ئیل» تركیب یافته است. «اسر» به معناى بنده و «ئیل» به معناى خداوند است. بنابراین اسرائیل در لغت به معناى بنده ى خداست.
💠یاد نعمت هاى پروردگار، سبب محبّت و اطاعت اوست بهره گیرى از الطاف خداوند، مشروط به گام برداشتن در مسیر تكالیف الهى است. آرى، اگر مطیع خدا بودیم، خداوند نیز دعاهاى ما را مستجاب خواهد كرد
💠در انجام تكالیف الهى، از هیچ قدرتى نترسیم و ملاحظه ى كسى را نكنیم. تبلیغات سوء دشمن، ملامت ها، تهدیدها و توطئه ها مهم نیست، قهر خدا از همه مهمتر است
@harrozbaqoraan
⁉️چرا دعاهایمان مستجاب نمیشود
🍃از هشامبنسالم نقل است که گوید: به امام صادق (علیه السلام) گفتم: «ای فرزند رسولخدا ! چگونه است که گاه مؤمن هرچه خدای را میخواند، دعایش به اجابت نمیرسد در صورتیکه خداوند میفرماید: ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»
🍃 پس حضرت (علیه السلام) فرمود: «اگر بنده با نیّت پاک و خلوص قلب، خدا را بخواند، دعایش اجابت میشود، البتّه بعد از اینکه به عهد خود با خدا وفا کردهباشد؛
🍃 و چنانچه خدای را بدون خلوص نیّت بخواند، خواستهاش برآورده نمیشود. آیا خداوند نفرمود: وَ أَوْفُوا بِعَهْدِی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ؟! پس هرکه وفا کند، به او وفا میشود».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۲۹۸
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 41🔸
🍃وَءَامِنُواْ بِمَآ أَنزَلْتُ مُصَدِّقاً لِّمَا مَعَكُمْ وَلَا تَكُونُواْ أَوَّلَ كَافِرٍ بِهِ وَلَا تَشْتَرُواْ بِايتِى ثَمَناً قَلِيلاً وَإِيَّىَ فَاتَّقُونِ
🍃و به آنچه (از قرآن) نازل كردم، ایمان بیاورید كه تصدیق مى كند آنچه را (از تورات) با شماست. و نخستین كافر به آن نباشید و آیات مرا به بهاى ناچیز نفروشید و تنها از من پروا كنید.
💠این آیه خطاب به دانشمندان یهود مى فرماید: قرآن، هماهنگ با بشاراتى است كه در تورات شماست. شما دانشمندان، زمانى مبلغ و منتظر ظهور اسلام بودید، اكنون پیشگامان كفر نشوید تا به پیروى از شما، سایر یهود از اسلام آوردن سر باز زنند و آیات الهى را به بهاى ناچیزِ ریاست دنیا، نفروشید و از خدا بترسید.
💠امام عسکری (علیه السلام) فرمودند: یهودیان مدینه نبوّت محمّد را پنهان کرده و به او خیانت نموده و گفتند: «ما میدانیم که محمّد پیامبر و علی (علیه السلام) جانشین اوست؛ و لیکن تو محمّد نیستی و این، علی (علیه السلام) نیست. بلکه محمّد و علی (علیه السلام) پانصد سال بعد از زمان ما میآیند».
💠با توجّه به اینكه متاع دنیا قلیل است، رسیدن به تمام منافع دنیا، ارزش یك لحظه انحراف را ندارد. بجاى نگرانىِ از دست دادن مال ومقام، باید از قهر خدا ترسید
@harrozbaqoraan
❇️برترین مرحله اسلام و منفورترین کارها نزد خداوند ❇️
🍃امام صادق عليه السلام فرمودند:
🔸مردى از قبيله خَثعَم به نزد پيامبر خدا آمد و گفت : اى پيامبر خدا ! مرا از برترين مرحله اسلام ، باخبر ساز . فرمود : «ايمان به خدا» . پرسيد : پس از آن چيست ؟ فرمود : «آن گاه ، پيوند با خويشان و صله رحم» . پرسيد : پس از آن چيست ؟ فرمود : «امر به معروف و نهى از منكر» .
🔸 آن گاه آن مرد گفت : منفورترين كار در نزد خداوند چيست ؟ فرمود : «شرك ورزيدن به خداوند» . پرسيد : پس از آن چيست ؟ فرمود : «بريدن از خويشان» . پرسيد : پس از آن چيست ؟ فرمود : «امر به منكر و نهى از معروف» .
📚الكافي : 5 / 58 / 9
@harrozbaqoraan
🏴وفات حضرت معصومه سلام الله علیها تسلیت باد 🏴
🍃امام صادق(ع) فرمود:
🍃برای خداوند حرمی است که مکه باشد
🍃و برای رسول خدا(ص) حرمی است که آن مدینه باشد
🍃و برای امیرمؤمنان حرمی است که آن کوفه باشد
🍃و برای ما اهل بیت حرمی است که قم باشد. به زودی فرزندم به نام فاطمه در آن دفن می شود. کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود.
🔸امام علی ع فرمودند : سالم ترین محلها سرزمین جبل (قم) است شهری که از آن یاران (حضرت مهدی(ع)) و بهترین مردم خروج می کنند. این شهر محل قدم جبرئیل است و آن محلی است که از آن آبی جاری می شود که هر کسی از آن بیاشامد، از هر دردی در امان خواهد بود.»
گویند مراد از آب، قبر حضرت معصومه س و زیارت او میباشد(آیت الله وحید خراسانی)
📚مستدرک الوسائل
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 42🔸
🍃وَلَا تَلْبِسُواْ الْحَقَّ بِالْبَطِلِ وَتَكْتُمُواْ الْحَقَّ وَأَنْتُم تَعْلَمُونَ
🍃و حقّ را با باطل نپوشانید و حقیقت را با اینكه مى دانید، كتمان نكنید.
💠حضرت على علیه السلام مى فرماید: اگر باطل خالصانه مطرح شود، نگرانى نیست. (چون مردم آگاه مى شوند و آن را ترك مى كنند.) و اگر حقّ نیز خالصانه مطرح شود، زبان مخالف بسته مى شود. لكن خطر آنجاست كه حقّ و باطل، بهم آمیخته شده و از هر كدام بخشى چنان جلوه داده مى شود كه زمینه ى تسلّط شیطان بر هوادارانش فراهم شود.
💠علت گمراهی مردم در جامعه این است که کسانی بخشی از حق را با بخشی از باطل درهم میآمیزند و باطل را در لباس حق جلوه میدهند و فتنهها و گمراهیها پدید میآورند(نهج البلاغه، خطبه 50)
💠کتمان حق، این یکی از بزرگترین دامهای شیطان برای گمراه کردن مردم است؛ امام عسکری (علیه السلام) خداوند با این آیه یهود را مخاطب قرار داده چرا که آنان، حق را با باطل میآمیختند آنها معتقد بودند که محمّد (پیامبر است و علی (علیه السلام) نیز وصیّ اوست امّا میگفتند: «آنان پانصد سال دیگر خواهندآمد»
@harrozbaqoraan
🍃امام علی علیه السلام فرمودند
💠قلب دوستدار خدا ، خستگى براى خدا را بسيار دوست دارد و قلب بى خبر از ياد خدا ، آسايش را دوست دارد .
💠پس اى آدميزاد ! گمان مبر كه مقام والاىِ نيكى را بدون سختى به دست مى آورى؛ زيرا حق ، سنگين و تلخ است و باطل ، سَبُك ، شيرين و سست .
📚تنبيه الخواطر : 2 / 87 عن زيد بن عليّ عن الإمام زين العابدين عليه السلام .
@harrozbaqoraan
🔸داستانی بسیار عجیب 🔸
💠امام عسکری (علیه السلام) فرمودند
💠 خداوند در آیه ۴۲ بقره یهود را مخاطب قرار داده چرا که آنان، حق را با باطل میآمیختند آنها معتقد بودند که محمّد پیامبر است و علی (علیه السلام) نیز وصیّ اوست امّا میگفتند: «آنان پانصد سال دیگر خواهندآمد».
💠پیامبر به آنان فرمود: «آیا شما قبول دارید که تورات حاکم بین ما و شما باشد»؟ گفتند: «آری»! تورات را آوردند و شروع به خواندن آن نمودند. امّا بر خلاف مطالبی که در آن وجود داشت، میخواندند؛
💠خداوند طوماری که در دست خواننده بود برگرداند و زیر و رو کرد. مقداری از آن طومار در دست یکی و بقیّه در دست دیگری بود که به صورت اژدهایی در آمد که دو سر داشت؛ هر سر آن اژدها شروع به خوردن و تکّهتکّهکردن دست راست آن دو نفر کرد و آنان نیز شروع به آه و ناله و فریاد کردند.
💠 طومارهای دیگری نیز وجود داشت که به زبان آمده گفتند: «باید این عذاب را متحمّل شوید تا [عبرت گرفته] و آنچه را که دربارهی امتیازات محمّد و وصیّ او علیّبنابیطالب (علیه السلام) و جانشینی او در تورات وجود دارد، درست بخوانید».
💠در این هنگام آنان شروع به خواندن تورات به صورت صحیح کردند و به [رسالت] پیامبر و امامت علیّبنابیطالب (علیه السلام) و جانشینی او ایمان آوردند خداوند فرمود: لا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْباطِلِ یعنی چنان نباشید که از یک جهت به تصدیق محمّد و علی (علیه السلام) اقرار و از جهت دیگر کتمان کنید.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص ۳٠۲
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 43🔸
🍃وَأَقِيمُواْ الصَّلَو ةَ وَءَاتُواْ الزَّكَو ةَ وَارْكَعُواْ مَعَ الرَّ كِعِينَ
🍃و نماز را بپادارید و زكات را بپردازید و همراه با ركوع كنندگان، ركوع نمایید.
💠بعد از دعوت به ایمان، دعوت به عمل صالح است نماز و زكات، در آئین یهود نیز بوده است. «اقیموا الصلوة و اتوا الزكوة»
💠رابطه با خدا، از طریق نماز و كمك به خلق خدا، از طریق زكات و همراهى با دیگران، یك مثلّث مقدّس است.
💠اصل فرمان نماز، با جماعت است. اساس دین بر حضور در اجتماع و دورى از انزوا و گوشه نشینى است.
@harrozbaqoraan
🔸عاقبت بی توجهی به خدا در نماز 🔸
💠رسولخدا فرمودند: «هرکدام از بندگان که در نمازش به خدا توجّه ندارد، خداوند به او میفرماید: «ای بندهی من! چهکسی را طلب میکنی؟ آیا پروردگاری غیر من میخواهی؟ یا بخشندهای را جز من سزاوار میدانی؟ در حالیکه من بزرگوارترین گرامیان و بخشندهترین بخشندگان هستم و تو را جزایی دهم که مقدارش به شماره نمیآید. رو به من کن و بهسوی من پیش بیا؛ من و ملائکهام نیز بهسوی تو پیش میآییم. پس اگر بنده بهسوی خدا روی آورد، گناه غفلتی که از او سر زدهبود، محو میشود.
💠 اگر دوباره در نماز غافل شود، خداوند دوباره گفتهاش را برای او بازگو میکند. اگر مجدّداً آن بنده متوجّه نماز شود [و در آن به خدا توجّه نماید]، خداوند غفرانش را مشمول او گردانده و از خطایی که قبلاً مرتکب شده (غفلت از خدا)، درمیگذرد.
💠 پس چنانچه [در نماز] برای بار سوّم بی توجّهی کرد، خداوند مجدّداً گفتهاش را برای او بازگو میکند و اگر مجدداً آن بنده متوجّه نماز شود [و در آن به خدا توجّه نماید]، خداوند گناهی را که قبلاً مرتکب شده (غفلت از خدا) میبخشد.
💠و چنانچه برای بار چهارم در نماز غافل شود، خداوند و فرشتگانش از او اعراض کرده و [خداوند] میفرماید: «ای وای برتو! ای بنده من! من نیز از تو روی برمیگردانم، بهسوی چه کسی روی میکنی»؟!
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۰۲
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 44🔸
🍃أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنفُسَكُمْ وَأَنتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَبَ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ
🍃آیا مردم را به نیكى دعوت كرده و خودتان را فراموش مى نمایید؟ با اینكه شما كتاب (آسمانى) را مى خوانید، آیا هیچ فكر نمى كنید؟
💠دانشمندان یهود، قبل از بعثت پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله، مردم را به ایمان آوردن به آن حضرت دعوت مى كردند و بشارت ظهور حضرت را مى دادند، امّا هنگام ظهور، خودشان ایمان نیاوردند و حتّى بعضى از آنان به بستگان خود كه اسلام آورده بودند، توصیه مى كردند كه مسلمان بمانند، ولى خودشان اسلام نمى آوردند.
💠در روایات آمده است: دانشمندى كه دیگران را به بهشت دعوت كند، ولى خودش اهل جهنّم باشد، بزرگترین وسخت ترین حسرت ها را خواهد داشت
@harrozbaqoraan
🔥عالم بی عمل در قرآن و روایات 🔥
🍃قرآن میگوید : عالم بى عمل، همانند الاغى است كه بار كتاب حمل مى كند، ولى خود از آن بهره اى نمى برد.
🍃رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند: عالم بى عمل، مثل چراغى است كه خودش مى سوزد، ولى نورش به مردم مى رسد
🍃رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند : عالم بى عمل، چون تیرانداز بدون كمان است. [بحار جلد ۱٠ ص ۱٠٠]
🍃عیسى علیه السلام فرمودند : عالم بى عمل، مثل چراغى است بر پشت بام كه اتاق ها تاریك اند. [بحار ج ۱۴ ص ۳٠۹]
🍃على علیه السلام فرمودند : عالم بى عمل، چون درخت بى ثمر وگنجى است كه انفاق نشود. [غررالحکم]
🍃امام صادق علیه السلام فرمودند : موعظه ى عالم بى عمل، چون باران بر روى سنگ است كه در دلها نفوذ نمى كند. [بحارج ۲ ص ۳۹]
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 45🔸
🍃وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلَو ةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَشِعِينَ
🍃واز صبر ونماز یارى جویید واین كار جز براى خاشعان، گران وسنگین است.
💠هر چند این آیه به دنبال خطاب هایى كه به یهود شده آمده است، ولى مخاطب آن همه ى مردم هستند. در روایات مى خوانیم كه حضرت على علیه السلام هرگاه مسئله ى مهمى برایشان رخ مى داد به نماز مى ایستادند واین آیه را تلاوت مى كردند
💠صبر و مقاومت، كلید تمام عبادات است. فرشتگان به اهل بهشت سلام مى كنند، امّا نه به خاطر نماز و حج و زكات، بلكه به خاطر مقاومت و پایدارى آنها؛ «سلام علیكم بما صبرتم» [رعد ۲۵] چون اگر مقاومت نباشد، نماز وجهاد وحج وزكات نیز وجود نخواهد داشت. حتّى شرط رسیدن به مقام هدایت و رهبرى الهى، صبر است؛ «جعلنا منهم ائمّةً یهدون بأمرنا لمّا صبروا» [سجده ۲۴]
@harrozbaqoraan
🍃امام صادق علیه السلام فرمودند
🔸 وقتی غمی از دنیا به کسی میرسد، وضو گرفته و وارد مسجد شود
🔸 و سپس دو رکعت نماز بگذارد و در آن دو رکعت، خدا را بخواند تا از آن غم خلاص شود
⁉️ آیا این آیه را نشنیدهای: و اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ ... .
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۲۶
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 46🔸
🍃الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُّلَقُواْ رَبِّهِمْ وَأَنَّهُمْ إِلَيْهِ رَ جِعُونَ
🍃خاشعان كسانى هستند كه به قیامت و ملاقات (با حساب) پروردگارشان و بازگشت به او ایمان دارند
💠صاحب مجمع البیان مى گوید: مراد از لقاى پروردگارش در این آیه، ملاقات با پاداش و كیفر خداست.
💠گمان به وجود قیامت هم، براى كنترل رفتارها كافى است. خاشع، در نماز احساس ملاقات با خداوند را دارد.
@harrozbaqoraan
🍃از پیامبر صلی الله پرسیدند معنی خشوع چیست فرمود : تواضع داشتن در نماز و اين كه بنده با تمام دل و وجود به پروردگارش عزّ و جلّ روى آورَد.
🍃پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمودند
🔸مَثَل نماز، مَثَل ستون خیمه است ؛
🔸 اگر ستون محکم باشد، طنابها و میخها و چادر کارآیى دارند ، امّا اگر ستون بشکند، نه طنابى به کار مى آید و نه میخى و نه چادرى .
📚میزان الحکمه جلد ششم
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 47🔸
🍃يَبَنِى إِسْرَ ءِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِى الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّى فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَلَمِينَ
🍃اى بنى اسرائیل! نعمتم را كه به شما ارزانى داشتم، بیاد آورید و این كه من شما را بر جهانیان برترى بخشیدم
💠این آیه، از فرزندان و نسل حضرت یعقوب مى خواهد كه براى معرفت بیشتر خداوند و زنده شدن روح شكرگزارى و دلگرم شدن به نعمت هاى الهى، از آن موهبت ها و نعمت ها یاد كنند.
💠 البتّه برترى و فضیلت بنى اسرائیل، نسبت به مردم زمان خودشان بود. زیرا قرآن درباره مسلمانان مى فرماید: «كنتم خیر امّة» [آل عمران ۱۱٠]شما بهترین امّت ها هستید. همچنین ممكن است مراد از برترى، پیروزى حضرت موسى و قوم بنى اسرائیل بر فرعونیان باشد، نه برترى اخلاقى و اعتقادى. [جاثیه ۱۶]زیرا قرآن بارها از بهانه جویى هاى بى مورد و بى اعتقادى آنها انتقاد مى كند.
@harrozbaqoraan
🍃امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
🍃شُكر را غنيمت شماريد؛ كه كم ترين بهره آن افزايش نعمت است
📚غررالحكم حدیث 2535
@harrozbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 48🔸
🍃وَاتَّقُواْ يَوْماً لَّا تَجْزِى نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئاً وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفَعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ
🍃و بترسید از روزى كه هیچ كس چیزى (از عذاب خدا) را از كسى دفع نمى كند و هیچ شفاعتى از كسى پذیرفته نمى شود، و از كسى غرامت و بدلى گرفته نشود ویارى نخواهند شد.
💠در این آیه به برخى باورهاى غلط و امیدهاى نابجاى یهود، اشاره شده است. آنان گمان مى كردند كه در روز قیامت اجدادشان، شفیع آنان خواهد شد. چنانكه بت پرستان، بت ها را شفیع خود مى پنداشتند.
💠 برخى از آنان قربانى كردن را كفّاره ى گناهان دانسته و اگر پول نداشتند، یك جفت كبوتر را سر مى بریدند. گروهى از آنان به همراه مرده، طلا و زیورآلات دفن مى كردند تا مرده به عنوان جریمه ى گناهانش بپردازد.
💠غافل از آنكه قیامت بر خلاف دنیاست، كه برخى با پول و پارتى و یا حمایت گرفتن از قدرت ها، بر مشكلاتشان پیروز مى شوند
@harrozbaqoraan
🔸در روز قیامت، تمام سبب ها قطع؛ «تقطّعت بهم الأسباب» [بقره ۱۶۶]
🔸و نسبت ها محو؛ «فلا أنساب بینهم» [مومنون ۱٠۱]
🔸و زبان عذرخواهى بسته مى شود؛ «فلا یؤذن لهم فیعتذرون» [مرسلات ۳۶]
🔸مال و فرزند كارآیى ندارند؛ «لا ینفع مالٌ و لا بنون» [شعرا ۸۸]
🔸و خویشاوندى نیز ثمرى ندارد؛ «لن تنفعكم أرحامكم» [ممتحنه ۳]
🔸قدرت ها پوچ مى شوند؛ «هلك عنّى سلطانیه» [الحاقه ۲۹]
🔸 و شفاعت بدون اذن خداوند پذیرفته نمى شود؛ «و لا یشفعون الاّ لمن ارتضى» [انبیا ۲۸]
🔸 و فدیه پذیرفته نمى شود. «لایؤخذ منكم فدیه» [حدید ۱۵]
🍃شفاعت برای کسی است که مورد رضایت خدا باشد. «ولا یشفعون الا لمن ارتضى» [انبیا ۲۸]
🍃براى ظالمان، دوستدار و شفیعى نیست. «ما للظّالمین من حمیم ولا شفیع» [غافر ۱۸]
@harrozbaqoraan
🍃امام صادق عليه السلام فرمود:
🔸چهار كس در قيامت مورد نظر پروردگارند:
🔸 ۱ ـ آنكه چون طـرف معامـله پشيـمان شـود، معـامله را برگرداند.
🔸 ۲ ـ كسى كه غم از دلى برگيرد.
🔸 ۳ ـ كسى كه برده اى یا زندانی را آزاد كند.
🔸۴ ـ كسى كه مرد مجرّدى را زن دهد.
📚وسائل الشیعه جلد ۲۰ ص ۴۶
@harrizbaqoraan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تفسیر کوتاه سوره بقره 💠
🔸آیه 49🔸
🍃وَإِذْ نَجَّيْنَكُم مِّنْ ءَالِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَآءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَآءَكُمْ وَفِى ذَ لِكُمْ بَلَا ءٌ مِّن رَّبِّكُمْ عَظِيمٌ
🍃و (نیز به خاطر بیاورید) آن زمان كه شما را از فرعونیان رهایى بخشیدیم، كه همواره شما را به بدترین وجهى آزار مى دادند، پسران شما را سر مى بریدند و زنان شما را زنده نگه مى داشتند و در این امر، براى شما آزمایش بزرگ و سختى از طرف پروردگارتان بود.
💠آزادى از سلطه ى طاغوت ها، از بزرگ ترین نعمت هاست. چنانكه خداوند از میان همه نعمت ها، نام آن را برده است
💠بیان سختى ها و تلخى هاى گذشته، لذّت آزادى امروز را چندین برابر مى كند.
💠ناگوارى و آزادى، هردو وسیله ى آزمایش وتربیت هستند
@harrozbaqoraan