اندیشهجویان استاد حسن عباسی
شرف فروشان!
چندی پیش مدیر عامل یک کمپانی آمریکائی که تعداد زیادی کارمند و کارگر را در استخدام خود داشت ملاحظه کرد تعدادی از کارگرانش که مسلمانند در صلوة ظهر دست از کار می کشند و نماز می خوانند. مشارالیه ضمن تذکر به کارگران مزبور ایشان را توبیخ کرد تا چنانچه مجددا در ساعت موظفی شان مشغول نماز شوند از حقوق شان کم می کند و در فردای آن روز وقتی ملاحظه کرد از جمع مذکور تنها ۵ نفر مانده اند که باز هم نمازشان را مرجح بر کارشان دانسته اند به کارگزینی دستور داد ایشان را برخوردار از اضافه حقوق کند و در پاسخ به چرائی این تصمیم گفت:
فردی که برای اعتقادات و دین اش تا این اندازه ابرام و احترام و ارزش و مسئولیت قائل است بیشتر از هم کیشان شل ایمانشان ارزش دارد که با توبیخ من از صرافت عبادت شان افتادند. قطعاُ این ۵ نفر که برای دین شان تا این اندازه مسئولیت پذیرند برای کارشان نیز به همان اندازه مسئولیت پذیر خواهند بود. طبعاً ایشان بیشتر از دوستان شل دین شان به درد کمپانی می خورند!
متن کامل در مقاله شرف فروشان:
https://bit.ly/2vfVXWV
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
داریوش سجادی
@dariushsajjadi44
🔴طرح جدید برخی نمایندگان با همراهی خانم چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه:
🔹مسئولان عالیرتبه کشور تا دو سال ممنوعالخروج شوند تا قوه قضاییه به عملکرد آنان رسیدگی کند
🔹استعفا یا برکناری هم ممنوعالخروجی را رفع نمیکند/عصر ایران
@chenarani_ir
⭕ #وزیر_اطلاعات هم به مجلس فراخوانده شد/ جلالی از توضیحات وزیر درباره #دوتابعیتی ها قانع نشد
🌀وزیر اطلاعات در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی #مجلس بطور جداگانه به سوال 2 تن از نمایندگان پاسخ داد
🌀علوی خبر اعطای #حق_شهروندی (گرینکارت) به 2500 تن از مقامات ایران و فرزندان آنها توسط دولت #آمریکا در جریان مذاکرات هستهای ( #برجام) را تکذیب کرد و آن را از اساس نادرست دانست.
🌀جلالی از پاسخ وزیر اطلاعات به این سوال قانع نشد و ترجیح داد که این توضیحات از سوی #علوی جهت تنویر افکار عمومی در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح شود.
http://t.me/joinchat/B_-LJDwum4mav7MVyqUE2w
🔴روشنفکران قدرت مصیبت مضاعف
📝#عبدالله_گنجی
✅ این روزها کشور و نظام ما به اخذ تصمیمات مقتدرانه، منطقی و تمامکننده نیاز دارد تا شوک ناشی از کارآمدی فضا را آرام کند و اقتدار منطقی حاکمیت و خصوصاً قوه مجریه را به نمایش بگذارد.
✖️عموم مردم خصوصاً نخبگان مؤمن به انقلاب اسلامی نهتنها چنین تصمیماتی را نمیبینند که احساس رهاشدگی میکنند. میخواهند مصائب را به دشمن نسبت دهند، اما میبینند هنوز تحریمها شروع نشده است و دولت مدعی است که سالانه ۹۰ میلیارد دلار درآمد ارزی دارد که بیش از نیاز کشور است.
رهاشدگی را در توزیع ارز، طلا و ورود خودرو میبینند و در چرایی آن نیز آلودگی برخی مدیران دولتی، عدم تشخیص بهموقع و پیشگیری، تنبلی، وادادگی یا تضاد فکری-روشی در نخبگان دولت و حتی خیانت را عامل آن میدانند.
نگارنده ضمن احترام به کسانی که عوامل فوقالذکر را در اختلالات اقتصادی کشور مؤثر میدانند معتقد است نمیتوان عوامل ذیل را نیز نادیده گرفت:
1⃣ ورود روشنفکران به قدرت یا ادای روشنفکران را در قدرت درآوردن یکی از مشکلات جدی حاکمیت در ایران است. روشنفکری که قرار است نقد کند، نق بزند، مدینه فاضله را ترسیم کند و فرمان لنگش کن صادر کند وقتی وارد قدرت میشود مصیبت حاکمیت شروع میشود، زیرا مصلحت را نمیفهمد، بنابراین به اپوزیسیون علیه خود یا حاکمیتی که خود محصول آن است تبدیل میشود. معاون اول مرتب در تریبون عمومی میگوید هر کس توان ندارد برود، وزیری وزارتخانه پرمشغله و پرمخاطره را رها کرده و مقاله تئوریک یا ژورنالیستی مینویسد، مشاور رئیس جمهور در فضای مجازی راز مینویسد و همه و همه در حال نق زدن هستند و پز روشنفکری را جایگزین گرهگشایی و خلاقیت کردهاند و اینچنین میتوان فهمید که جامعه هدف آنان در عوامگرایی، طبقه مدرن جامعه است.
اصولاً دولتی که جامعه هدف خود را (از جهت راضی نگهداشتن) طبقه روشنفکر قرار دهد حتماً سقوط خواهد کرد، زیرا تنظیم خود با نگرش آنان به رهاشدگی و طلبکاری از زمان و زمین منجر خواهد شد.
2⃣ روشنفکران به اقتدار اعتقادی ندارند، نقطه آرمانی آنان نوعی آنارشیزم اجتماعی و اقتصادی است. بنابراین اگر میبینید دولتمان مقتدر نیست و هر کس هر کار میخواهد میکند و عوامل دولت در رانت ارز خودرو و طلا (اثبات شده است) نقش دارند و هیچکس عزل نمیشود و دولت قبل از ورود دستگاه قضا هیچ برخوردی را به نمایش نمیگذارد، علتش این است که دولت اعتقادی به اقتدار و قاطعیت برای گذار از گردنههای سخت ندارد، ثبت شرکتهای یک روزه و صوری، ورود قاچاق از مبادی رسمی، نقش وزارت صمت در قاچاق خودرو و اثبات آن حتی منجر به عزل یک نفر نمیشود و این نشان میدهد که دولت ما مقهور نگاه روشنفکران است و هرگونه برخورد را به مثابه تندروی و عمل غیرعلمی و غیرمنطقی میداند.
3⃣ نگاه کلاسیک یا علمگرایی مفرط در حل مسائل کشور از دیگر مصائب حضور روشنفکران در قدرت است. اقتصاد علم است و عرضه و تقاضا تعیینکننده بازار، اما وقتی دشمن وارد میدان میشود و دستها به کار میافتد تا صدای مردم را دربیاورد دولت چه میکند؟ همچنان بر روشهای کلاسیک که برای روز خوش و خرم است تکیه میکند و خلاقیت انقلابی و تصمیمات ضربتی به میدان نمیآید. علمگراها معمولاً پیشنهاداتی را که میرسد علمی نمیدانند و به روشهای مسکن اعتقادی ندارند، مدیریت بحران نمیکنند، پول خوب به آنان بدهی با کارشناسی پرهزینه ممکن است جایی را آباد یا مسئلهای را حل کنند. آنان دور زدن تحریم را خلاف روشنفکری و عرف بینالملل میدانند و با نگاه کلاسیک آن را فسادزا معرفی میکنند.
4⃣ خوشبینی مفرط به گفتوگو و بدهوبستان از دیگر خصایص روشنفکران قدرت است. این جماعت چیزی به نام دشمن را قبول ندارند و علت اصلی آن در خودشان است. وقتی به خود مراجعه میکنند هیچکس را دشمن نمیپندارند و در نتیجه فکر میکنند در نقطه مقابل نیز دشمنی وجود ندارد، جهان را جهان معامله میدانند و این خوشبینی آنان را گرفتار میکند.
5⃣ روشنفکران به صورت کلی اعتقاد، اعتماد و باور به مدل بومی جهت اداره کشور ندارند لذا به مدلهایی روی میآورند که کلاً با نوع اقتصاد و فرهنگ ما ناسازگار است؛ بنابراین مدلهای مدنظر به چالش و ناکارآمدی میرسد و در نقطه مقابل نیز فاقد خلاقیت بومی هستند و حرفی برای گفتن نمییابند.
💢ملت ما، ملت گردنههای سخت است، اما روزی تن به این گردنهها میدهد که دولت با اقتدار در میدان باشد، در آن روز حتی اگر نتیجه هم نگیرد برای تسلیم شدن به میدان نمیآید بلکه با یادی از باخت قهرمانانه مقابل اسپانیا، متواضعانه مشکلات را تحمل میکند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
✍️ #امیر_عبداللهیان در صفحه توییترش نوشت:
💬 مذاكره با آمريكا هرگز تابو نبوده است. دهها ملاقات وزراي خارجه دو كشور در برجام و سه دور مذاكره در بغداد كه من هم در آن حضور داشتم از آن جمله است. مشكل، مذاكره نيست بلكه رفتار قلدرمآبانه، جنايات بزرگ و بدعهدي هاي مكرر آمريكا است.
"موقع شناسي" و"اقتدار"دو ركن هر مذاكره ديپلماتيك است
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
هدایت شده از اندیشکده فطرت
﷽
✳️فکر میکنید جهان در 50 سال آینده چه شکلی است.
🚫این مطلب برآورد دانشمندان غربی درباره آینده جهان است!
🏷 #اختصاصی_اندیشکده
____________________________________
ترند 5⃣: بدهی
📋یعنی چی؟ واتسون یه بررسی ساده کرده در حوزه اقتصاد! و به یه نتیجه ساده امّا عجیب رسیده، تا سال 1429 مردم روی کره زمین روز به روز بدهکار تر میشن! آمارهای این حوزه بسیار عجیبه... کافیه واژه World debt clock را در گوگل جستجو کنید... یا کنار Debt نام یک کشور یا جهان را بزنید ... اون وقت خواهید دید با چه اعداد عجیب و غریب و وحشت آوری روبروئیم.😳😳
#اندیشکده_فطرت
📋در آمد کل کره زمین ناشی از تولید ثروت به روشهای مختلف، در بالاترین میزان خود تا کنون 45 تریلیون دلار در یک سال بوده... این در حالیه که بدهی خارجی کشورهای کره زمین در حال حاضر عددی نزدیک 72 تریلیون دلاره... یعنی هر انسان در کره زمین در حال حاضر 10 هزار دلار بدهی داره... یعنی پولی را گرفته خرج کرده که هنوز کاری که باید می کرد تا اون پول را دریافت کنه، انجام نداده... به یه تعبیر دیگه همین الان که شما به اینجای مقاله رسیدید، یه بچه به دنیا امد که ده هزار دلار بدهی داره! کوچولوی دوست داشتنی به دنیای بدهکاران خوش اومدی!
@Fetratarak
📋امّا نترسید برای ما ایرانیها خیلی اوضاع بد نیست! ما نفت داریم. می خوریم و می خوابیم! اگه لیست کشورها بر پایه بدهی را در اینترنت جستجو کنید می بینید 16 کشور بدهکارترین ها هستن. از کمترین بدهی که مال بلژیکه با 1.3 ترلیون دلار بدهی و بعد به ترتیب سنگاپور، استرالیا، هنگ کنگ، چین، سوئیس و کانادا که بین یک تا دو تریلیون دلار بدهی دارن و بعد اسپانیا، ایرلند و ایتالیا هر کدوم حدود 2.5 تریلیون دلار، ژاپن، لوکزامبورگ و هلند هر کدوم نزدیک 4 تریلیون دلار، آلمان و فرانسه هر کدوم عدد وحشتناک 6 تریلیون دلار، انگلیس خبیت 9 تریلیون دلار و آمریکا یک تنه 23 تریلیون دلار از این بدهی را بر عهده دارند. آخری یک سوم بدهی جهان را به تنهایی بدهکاره، آمریکایی با درامد سالانه 4 تریلیون دلار و بدهی معوق 23 تریلیون دلاری!
#ریچاردـواتسون
📋بدهی معوق یه اصطلاحه خیلی ساده ولی خطرناکه. اگه شما از بانکی وام بگیرید، (البته نگیرید همه بانکها رباخورن) بدهکار به بانک میشید که باید اصل پول و بهره اش را به بانک برگردونید. تا وقتی ماه به ماه اصل و بهره را برگردونید هیچ مشکلی نیست، امّا اگر این وسط بیکار بشید و نتونید شش ماه مثلا سهم ماهانه تون را به بانک بدید😩😩😩، حالا دچار بدهی معوق میشید. یه چیزی به اسم دیرکرد میاد سراغتون که دیگه حالا شما بودو دیرکرد بودو مگه می تونی بهش برسی... آخرش یعنی ورشکستی! یعنی تمام اموالت را باید بدی بانک تازه کلی هم غر و لند بشنوی! بدهی اون کشورهایی که اسم بردم اینجوریه! بدهی معوق! یه کم اطلاعاتی که دادمو بررسی کنید بد نیست.
این مقاله دارای دو تصویر ضمیمه است.
#Trend&Technology Timeline +2010
😍هر هفته دوشنبهها، یک نکته آیندهشناسی
_________________________________________________
🌐با ما همراه باشید:
▶️eitaa.com/Fetratarak
▶️sapp.ir/Fetratarak
▶️t.me/fetratarak
▶️instagram.com/andishkadefetrat
هدایت شده از اندیشکده فطرت
#اندیشکده_فطرت
ترند 5⃣: بدهی
ضمیمه 1
#Trend&Technology Timeline +2010
😍هر هفته دوشنبهها، یک نکته آیندهشناسی
_________________________________________________
🌐با ما همراه باشید:
▶️eitaa.com/Fetratarak
▶️sapp.ir/Fetratarak
▶️t.me/fetratarak
▶️instagram.com/andishkadefetrat
هدایت شده از اندیشکده فطرت
#اندیشکده_فطرت
ترند 5⃣: بدهی
ضمیمه 2
بدهی جهان در سال 2015 به نقل از مجله اکونومیست
اینم لینکش: https://www.economist.com/content/global_debt_clock
#Trend&Technology Timeline +2010
😍هر هفته دوشنبهها، یک نکته آیندهشناسی
_________________________________________________
🌐با ما همراه باشید:
▶️eitaa.com/Fetratarak
▶️sapp.ir/Fetratarak
▶️t.me/fetratarak
▶️instagram.com/andishkadefetrat